Wybierz, kiedy chcesz jechać na wakacje i przejdź do szczegółowej oferty.
Atrakcje i udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, miniklub, opiekunka (płatna), plac zabaw.
Ok. 500 m do prywatnej, piaszczystej plaży z platformą (ok. 320 m długości).
Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, 3 korty tenisowe, aerobik, minigolf
Hurghada - niekwestionowana stolica Riwiery Egipskiej z doskonałymi warunkami do uprawiania windsurfingu i kitesurfingu.
CD...A teraz o animacji-ludzie códowni,cały czas podchodzą nawiązują sami rozmowe,uśmiechnięci i nie jacyś strasznie natrętni-poprostu sympatyczni.Ogólnie hotel jak dla mnie zasługuje na dobre opinie, ludzie nie chcecie narzekać wykupujcie miejsca w budynku głównym(w recepcji gdy daliśmy 5$w paszporcie dostaliśmy plan hotelu i mogliśmy sobie wybrać sami gdzie chcemy być czy przy plaży czy przy basenach)(oczywiście mówie o budynku głównym - warto dopytać się w biurze i dopłacić ok.200zł aby mieć tam pokoje. POLECAM
Lipiec 2009 Byliśmy z dzieckiem. Wielkie rozczarowanie jak na 5*.Brudna zastawa stołowa obsługa beznadziejna jedzenie monotonne mały wybór owoców trzeba czekać na wolny stolik. Na basenie tłoczno choć sam basen niczego sobie.Plaża dobra dla tych co nurkują-nie jest piaszczysta.Byliśmy w hotelu 3* w Hurgadzie i było super. Nie polecamy tego hotelu chyba że mało wymagacie.Hotel ładny ale nie przygotowany na tak dużą ilość gości.
Hotel jest bardzo duży, ładny i czysty. Jedzenia jest dużo, jest smaczne i różne, jednak jak ktoś wcześniej napisał prawie nie widać różnicy między obiadem a kolacją;) Raz w tygodniu można się zapisać na kolacje włoską lub z owoców morza. Dojazd do Hurghady: taksówka, autobus hotelowy. Animacje: cały dzień coś się działo to wieczorem naszym zdaniem słabo (mam porównanie). Pokoje jak w katalogach. Niestety duża walka przy basenie o leżaki, na plaży na szczęście zawsze było miejsce. Rafa hotelowa przecudowna:) Warto zabrać z domu jakieś buty do chodzenia w wodzie a jeśli nie to wziaść kilka dodatkowych $. Jeśli ktoś ma pytania można wysłać mejla to podam numer gg:)
Byliśmy w tym hotelu we wrzesniu 2008 roku i wspominamy ten wyjazd jak piękny sen, polecam wszystkim ktorzy poszukuja luksusu, spokoju, lubia nurkowac nie wypuszczając sie daleko w morze(rafa przy samym hotelu). Bylismy w innych panstwach i hotelach i w porównaniu z Serenity każdy wypada blado. Hotel cudowny, napewno wakacje spedzone w nim beda wspaniale. Polecam
Jeżeli na każdym kroku masz zamiar dawać napiwki to pewnie będziesz zadowolony/-a z hotelu. Według mnie 5* hotel wygląda inaczej.
Ten kto pisze, że to super hotel, to w lepszym nie był. Do pokoi nie można się przyczepić. Jedzienie urozmicone, ale cały czas to samo i ciężko odróżnić obiad od kolacji. Makaron, ryba, kurczak, ryż i baranina. Dla dzieci za dużo atrakcji też nie widziałam. W pszyszłym roku mają oddać AquaPark, więc może będzie lepiej. Hotel teraz miał najwięcej klientów, dlatego mimo wykupionej opcji budynku głównego trafiliśmy do części sport, ponieważ nie mieli tam wolnych pokoi. Hotel dobrze o tym wiedział i myślał, że zadowoli nas za to UltraAllInclusive. W rezultacie otrzemalismy wycieczkę od biura podróży. Pewny bydynek główny tylko ze SkyClub, bo wynajmują pokoje całorocznie. Zaletą hotelu jest rafa i rybki. W sezonie walka o leżaki przy basenach.
Byłam w połowie września br.Części sport nie polecam-daleko od restauracji i plaży,widok nieciekawy,trzeba dojeżdżać.My mieliśmy pokój ok.100m od plaży na parterze,z fajnym tarasem.Plaża ładna,czysta,bez problemów z leżakami i ręcznikami.Obsługa w barach miła,fajne drinki.Morze cudne,ratownik profesjonalny.Grupa animatorów świetna -na plaży gimnastyka,siatkówka,latino,taniec brzucha,aerobik,fajna muzyka.Baseny przy hotelu 4-ładne,ale wolałam morze.Jedzenie dobre,urozmaicone i w dużych ilościach.Najlepsze frytki.Polecam też restaurację włoską,bo orientalna niezbyt.Wieczorami przy głównym barze muzyka live,a poza tym show i disco.Zajęcia dla dzieci.Pokoje ładne,czyste,sejfy na wartościowe rzeczy.Rezydentki pomocne,wycieczki fakultatywne
Witam ..nie dawno wrocilam z Serenity..Bylo super .. Puste plaze , puste lezaki przy basenach , zero kolejek po jedzonko ..Ogolnie ludzie bardzo mili , szczegolnie obsluga hotelowa ..Super podziekowania dla Sky Clubu .. Rezydenta pomocna i odpowiedzialna kobieta , animatorki rowniez ..Duzo roznego rodzaju wycieczek fakultatywnych w dostepnych cenach ..Wakacje uwazam za udane ..i polecam kazdemu wypadzik z rodzinka do Serenity
Duża ilośc basenów, ale jak dla nas niepotrzebnie ze slona wodą-zadna przyjemnośc pływania,płytkie, niektóre wrecz brodziki, w głównym basenie bardzo brudne fugi; przy głownym basenie w barze, stoliki czesto byly brudne od jedzenia, plastikowe kubeczki 0,2l,wiatr powodwał,ze ladowały w basenie. Były plastikowe wieksze kubki, na pierwszy rzut oka wygladajace na szklane, ale nieliczni mogli z nich pić np drinki, nie wiem od czego to zależało.. W hotelowych sklepach dosyc drogo np sliczna buteleczka z piaskiem kosztowała 20 USD, ta sama w wiosce bediunskiej 5 USD. Jedzenie było smaczne, dosyc różnorodne, poprostu zupelnie inne niż w Polsce, kelnerzy,kucharze bardzo mili, usmiechnieci,sedreczni. Pokój bez zadnej dopłaty dostaliśmy fajny, duzy z widokiem na morze i taka mała budową pod balkonem :) ale ok. Robili nam cuda z reczników, dawalismy od 1 dolara do 4. DUZY MINUS: zaangazowanie w miły wupoczynek turystów Pani Iwony-rezydentki z Polski, szefowej... Pierwszego dnia pobytu zapytalismy o możliwosc przedłuzenia pobytu o tydzien, byla bardzo zdziwiona,miała sie dowiedziec,czy jest taka mozliwosc... Trzeciego dnia pobytu poszlismy dowiedziec sie,czy da sie cos zalatwic...okazało sie,,ze nie ma takiej mozliwości, samoloty sa przepełnione. I na tym sie zakonczylo. Nie zapytała nas nawet do jakiego miasta chcemy leciec, czy moze przedłuzymy pobyt o 2 dni, czy 4 zamiast pełnego tygodnia, cokolwiek.... Dziewczyna w hotelu wykupiła wycieczke na 2 tygodnie, ale chciała wracac po tygodniu, tez nie bylo takiej mozliwości i została tydzien dluzej....Ogólnie wrazenia z pobytu pozytywne, poznalismy fajnych ludzi i miło spedzilismy ten tydzien. Natomiast nie poleciłabym hotelu przyjacielowi ani nie wybrałabym sie tam jeszcze raz ( wycieczka zakupiona w sky club )
hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek ,wyżywienie monotonne jedynie słodycze urozmaicone,dosyć brudno i zakwaterowanie dla polaków w budynkach przyległych do budynku głównego (który jest bardzo ładny ) piękna zieleń egzotyczna ale o 5 -ciu gwiazdkach to oni sobie mogą pomarzyć,jeżdzimy do hoteli 5-cio gwiazdkowych i jest pięknie a ten zasługuje na pełne 4- a nie pięć, a jak by się zacząć czepiać to było bardzo dużo mankamentówpopękane kafelki, na basenie głównym posadzka aż się lepi,stoliki trzeba sobie umyć i.t.d.Rezydentki są bardzo w porządku,jeżeli ktoś szuka elegancji i super hotelu to nie polecam .
Hotel można opisać jako małą oazę na środku pustyni. Mieliśmy pokoje w głównym budynku dzięki czemu można było wygodne dojść do plaży. Wszystko było zgodne z katalogiem. Ciekawą atrakcją były ptaki w holu hotelowym ď
mieszkalem w czesci sport i musze powiedziec ze jest tam bardzo przyjemnie,cisza i spokoj,do budynku glownego jezdzi busik co 2 minuty a pokoje sa takie same jak w czesci glownej,pojechalismy z biurem VIVA CLUB,od przylotu do egiptu ciagle sie nami interesowali i nie mozna na to biuro narzekac,gorzej jesli chodzi o rezydentke Beate,poprostu porazka szkoda gadac ale pozatym wszystko ok,nie polecam wycieczki sity tour.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Witam wszystkich. Wróciliśmy właśnie z wakacji z Serenity. Pomimo kilku niedogodności które Państwo poniżej opisali ( nie ze wszystkimi się zgadzam), uważam wyjazd za bardzo udany. Zawsze wychodzę z założenia że lepiej dopłacić parę groszy niż potem się męczyć więc wykupiłem opcje Ultra. Dzięki niej m.in. nie miałem problemów z miejscem w restauracji. Z pokoju również jestem zadowolony gdyż znajdował się w głównej części hotelu, blisko restauracji, basenów i plaży.
Zapłaciliśmy za pokój rodzinny, dostaliśmy dwu-osobowy, dwa ręczniki, dwie szklanki itd.. /na cztery osoby/ hmm chyba, że obsługa nie wiedziała ile ludzi przyjeżdża to zwracam szacun. :/ Kolejki za posiłkami, naczyniami, wydzielane jedzenie, napoje. ABSURD. W drugim tygodniu siadała energia z dużą częstotliwością, a wiadomo bez klimy tam ani rusz. Pogoń za leżakami, jeden punkt wydawania ręczników, jeden jedyny bar przy basenie z przekąskami i alkoholami /mija się trochę z prawdą opisu hotelu/ Generalnie nie przystosowany na tak dużą ilość gości, a już na pewno nie na 5 gwiazdek nawet w ich standardach. Jedyny pozytyw to faktycznie architektura oraz opieka rezydenta i ludzi organizujących wycieczki.
Polecam wykupienie ultra all inclusive :-)
To jest Egipt a nie Niemcy,tu czas płynie inaczej a i standardy inne.Fakt kawioru i łososia z szampanami nie było ale mi wystarczyło.
byłam w tym hotelu wraz z mężem i synem od 24.07.do 07.08.tego roku , hotel robi ogólnie bardzo dobre wrażenie, duży i w miarę czysty , choć do 5* jeszcze mu trochę brakuje ( dużo jeżdżę i mam porównanie) . Wszystkie uwagi dotyczące rezerwacji leżaków , braku miejsca w stołówce itp. to niestety prawda , trzeba wstać wcześnie żeby mieć fajne miejsce przy basenie , a jedzeniem albo przyjśc w godzinie rozpoczęcia posiłku lub tak jak my wykupić opcje ultra all inclusive i jeść spokojnie bez przepychanek i kolejek w restauracji tylko dla gość z ultra .Jedynym minusem całego pobytu była niesamowita ilość Rosjan , są bezczelni pewni siebie a te głupie Araby im nadskakują , ale coż takie jest życie . Gorąco ten hotel polecam.
Witam.Byłam w tym hotelu w zeszłym roku w lipcu i cały wyjazd polegał na walce o pokój gdyż ja i moja rodzina pomimo wykupionego all inclusive w hotelu zostala wyslana do czesci area sport ( przy cenie za osobe ok.3 tys zl) i pomijając ten fakt dostaliśmy we 3os. pokoj 2 osobowy z zepsutą klimatyzacją ktory zostal z łaską wymieniony pod koniec pobytu.Potwierdzam także wielkie kolejki po jedzenie ktore bylo niezbyt smaczne.Co najważniejsze odradzam komukolwiek biuro podrozy Alfa Star! Mial być hotel 5gwiazdek a bylo GWANTANAMO do ktorego trzeba bylo dojeżdżać busem(czyt.Area sport)Pozdrawiam drogich wczasowiczów :)
Hotel pieknie położony z bardzo ładna rafą koralową. Jak każdy hotel w krajach muzłumanskich ma swoje małe minusy. Wielu ludziom nie podobało się, iż napoje w barach przy basenach podawane były w plastikowych kubkach, lecz patrząc na zachowanie klientów to chyba dobry pomysł, niż chodzić po stertach szkła. Hotel Serenity jest bardzo duży więc zawsze mogą zdażyć się pokoje "gorsze" i lepsze. My bez płacenia nikomu ladnie usmiechajac się do recepcjonisty dostaliśmy bardzo ładny pokój z łóżkiem małżeńskim (jak chcielismy) jakies 50-70m od plaży przy samym basenie z widokiem na morze i ogrody. Pokój był bardzo czysty, a za pomocą małych napiwków dla sprzatającego (ok 1 dolara) wrecz błyszczał. Pościel zmieniano nam co 1-2 dni, a sprzatajacy kilka razy dziennie pytał się czy w czymś jeszcze nie może nam pomóc. Dla ludzi niemiłych i nieuśmiechnietych pewnie znajda się gorsze pokoje (jak w każdym hotelu w krajach arabskich). Nikt z obsługi nie narzucał się nam i wszyscy byli bardzo mili i uprzejmi. My też staraliśmy się być mili dla nich co wyraźnie doceniali. Wielu klientów obsługe w hotelach traktuje jak podludzi przez co maja z nimi problemy, bo też jak każdy człowiek obsługa ma swoje uczucia i nie lubi być traktowana jak szmaty ( a niestety wielu naszych wczasowiczów własnie tak się do nich odnosi). Podsumowując z odrobiną usmiechu i życzliwości w hotelu żyje się bardzo przyjemnie i wypoczywa wygodnie. Hotel imponuje zielenia i bardzo dobrym jedzeniem. I tu infomacja dla narzekajacych na Serenity. Jak turyści jeżdża poza sezonem to nie dziwne ze trafiaja na remonty i znacznie mniej animacji. My bylismy w szczycie sezonu (17.07.-01.08) i wszystko było jak należy. Animacje zaczynały sie o 10 rano i trwały nieprzerwanie do poźnych godzin nocnych. Codziennie w amfiteatrze były organizowane wieczory tematyczne jak fakir show, comedy show, pokazy tańca itp całkowicie za darmo. Za dopłata (10E) doskonałą impreza na plaży w pianie (Foam party) i Cobra show. W głownym budynku nie było żadnych remontów, a kuchnia była bogata i zróżnicowana (w cyklu tygodniowym). Restauracje z rezerwacja tez bardzo dobre. Oczywiscie znajda się ludzie, którzy będą narzekać na kuchnie, bo i takich spotkalismy oczekujących w Egipcie schabowych czy naszych serów owczych. Trzeba wziąć poprawkę na to, że są państwo 3500km od Polski. Jedzenia było bardzo dużo i dostępne bez ograniczeń. Codziennie Show cooking (tak tu były kolejki 10-15minut co nie jest niczym dziwnym biorąc pod uwage ze robił kucharz danie specjalnie pod klienta), reszta dań od ręki i podmieniane naczynia zaraz po skończeniu sie jedzenia w nim na następne. Co do napojów w ofercie all (SKY) dostępne wszystkie soki (poza wyciskanymi), napoje typu cola i alkohole lokalne. Co do wody na korytarzach to nie pochodzi ona z niewiadomego źródła jak to jeden z poprzedników napisał, a pochodzi z fabryki, która ją wyprodukowała (o czym stanowi plomba na każdej butelce- może Pan dajacy 2.8 tego nie zauważył...albo nie chcial...). Co do sztucców i szklanek, zawsze zdaży się coś niedomytego, ale przesada byłoby twierdzenie, że wszystko jest brudne. Mi osobiście w przeciągu 2 tygodni pobytu zdażył się raz niedomyty nóż. Można to zrozumieć biorąc pod uwage ze jest tam 1500 gości którzy używaja po kilka kompletów sztućców na posiłek i myte jest to na bierząco, bo jedzenie wydawane jest przez wiele godzin dziennie. Sprawa leżaków, gdzieś poruszana wczesniej. Obecnie nie było problemów z nimi może poza głownym basenem, gdzie trzeba było je dostawiać z zapasowych. Jest ich znacznie wiecej niz w latach poprzednich (szczególnie na plaży). Hotel robi duże wrażnie szczególnie w nocy, gdy jest pieknie podświetlony. Do minusów można zaliczyć czasami nie najlepszy stan posadzki na basenach (slonych), bo tam najszybciej woda morska niszczy je. W pokojach sa sejfy darmowe co w dużym stopniu ułatwia trzymanie rzeczy cennych, choc nie spotkałem się z przypadkiem żeby komus coś zgineło. Animacja w sezonie (maj-wrzesień) stoi na bardzo wysokim poziomie i nie można się nudzic. Ogólnie hotel oceniam bardzo pozywtywnie i spełnił on pokładane oczekiwania (UWAGA na część sport, która jest 700m od głównego budynku, klienci SKY CLUB maja miejsca tylko w głównym, ale inne biura różnie).