Wybierz, kiedy chcesz jechać na wakacje i przejdź do szczegółowej oferty.
Atrakcje i udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, miniklub, opiekunka (płatna), plac zabaw.
Ok. 500 m do prywatnej, piaszczystej plaży z platformą (ok. 320 m długości).
Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, 3 korty tenisowe, aerobik, minigolf
Hurghada - niekwestionowana stolica Riwiery Egipskiej z doskonałymi warunkami do uprawiania windsurfingu i kitesurfingu.
Idealne miejsce ,bajeczne.Polecam ,bo że smutkiem wracałam do domku
Wszystko super
Byliśmy z dziećmi lat 16 i 13 i naprawdę nie słyszałam słów pretensji ze przyjechały do tego.hotelu.
Super rafa.... wykupiliśmy wycieczkę żeby nurkować z łodzi ale rafa przy hotelu była dużo lepsza niż ta na którą nas zabrano. Hotel składa się z 2 tej samej sieci, bez problemu mogliśmy chodzić obok do aquaparku (chociaż powiedziano nam w naszej recepcji, że możemy tylko 2x) jak również jedliśmy kolacje w restauracji 2 hotelu. Jedzenie bardzo dobre, obsługa bardzo się starała i szybko odpowiadała na nasze prośby. Zazwyczaj nigdy nie jeżdżę dwa razy do tego.samego hotelu ale tutaj z chęcią bym wróciła. Nikt nie mial problemów żołądkowych, a alkohol nie smakowal jak nafta :)
Trochę na uboczu ale Ci co cenią spokój nie zawiodą się. Połowa hotelu była remontowana ale nikomu to nie utrudniało życia. Są restauracje tematyczne ale wizyta w nich jest dodatkowo płatna 5$ za osobę. Mało gości tam zagladało.
Pobyt wrzesień 2018. Hotel wielki, luźno na plaży i basenach, sporo miejsca wszędzie, na stołówce w szczycie chwilami brak miejsc, na razie na szczęście dwa wielki bloki w remoncie bo inaczej nie wyobrażam sobie co się stanie. Polscy goście lokowani nieźle, w połowie drogi do morza i do budynku głównego. Pokój na 2 piętrze całkiem OK, sprzątający bardzo przyjazny i wykonywał co trzeba. Obsługa jak na taką harówkę miła, brać $$$ oficjalnie im nie wolno, więc jak im się da w tajemnicy to są happy. Jedzenie nie smaczne, mdłe, bez świeżości, bez ,,duszy". Pieczywo suche, ciastka suche, wołowina duszona bez wyrazu, owoce i warzywa nie świeże, frytki jak kapcie. Coś tam próbują dać dobrego jak kaczka czy baranina, ale to wszystko bez kropki nad ,,i" , czyli jw. Coś się zjadliwego czasem znajdzie jak już się wie czego unikać. Rafa spalona, ryb niewiele, wiatr wieje i silne fale 11 na 14 dni. Dobrze przynajmniej że Ruskich już nie ma, większość Niemców którzy tylko między sobą gadają i wytrzeszczają oczy że ktoś w innym języku rozmawia. Polacy się zachowują elegancko, niewielka garstka Czechów jak zwykle pocieszna i wzbudza sympatię. Duża wada lokalizacji kiedy się zachce pojechać na wycieczkę, trzeba dopłacać za transfer. Do Serenity Makadi można jechać ale tylko w przypadku dobrej ceny. Z dotychczasowych wyjazdów do Egiptu najlepiej wypada Royal Albatros Moderna w Sharm.
Pokój i widok
Jedzenie
Nigdy jeszcze nikt tak o nas nie dbał. Z każdym pracownikiem można się było porozumieć, wielu znało j. polski chociaż w zarysie. Wyjatkowo sympatyczna obsługa i cudowni "kulturalno-oświatowi". Jedzenie bardzo urozmaicone, alkohole i drinki wedlug życzenia i smaczne. Z przyjemnością polecamy.
Plaża z piękna rafą. Cisza i spokój (zimą). Atrakcje dla dorosłych i dzieci. Super zjeżdżalnie.
Nie znależliśmy, ale nie jesteśmy czepialscy. Jeśli ktoś oczekuje rozrywek poza hotelem, to tu tego nie ma, bo hotel na uboczu..
Bardzo dobry hotel za tą cenę, jedzenie przepyszne
Ogromny ogród, barzo dobre jedzenie, aquapark w hotelu obok
Hotel na uboczu
Dobrze zagospodarowany teren hotel. Sporo zieleni. Bardzo ładne, przestronne lobby. Pokoje są ładne i nowocześnie urządzone. Deluxe mają widok na morze a standardowe na piękny ogród. Obok jest Serenity Fun City obecnie zamknięty, ale otwierają tam aquapark i lunapark w określonych godzinach dla gości z Serenity Makadi. Hotel bardziej dla rodzin z dziećmi i osób aktywnych.
podgrzewany basen zimą; centrum nurkowe; bar na plaży; wi-fi bezpłatnie w publicznych miejscach; w pokojach czajnik, kawa i herbata
baseny z morską wodą
To nie był pierwszy pobyt w Egipcie i jak wiadomo jak jedzie się do Egiptu to nie nastawia się na "dobre jedzenie", ale to co zastaliśmy w tym 5 * hotelu woła o pomstę do nieba :) - nasz pobyt wspominam jako stanie w olbrzymich kolejach za wszystkim : jedzeniem ( o zgrozo, jak można to nazwać) , piciem.. itp. obsługa w "restauracjach" :) i barach -koszmarna- pracują za karę. faworyzowanie ruskich, brud, syf na stołówce i mogłabym tak dalej wymieniać. Na duży plus zasługuje rafa koralowa, która jest bezpośrednio przy pomoście ( ale i ona niedługo straci na atrakcyjności, ponieważ jest regularnie niszczona przez gości ze wschodu, którzy zamiast z pomostu, spacerują po niej bez żadnych zahamowań i o dziwo nikt z obsługi im nie zwraca na to uwagi). Pokoje i obsługa w pokojach na plus- czyste , ale poza tym ;(
rafa koralowa, duże, przestronne pokoje
tragiczne jedzenie, fatalna obsługa na stołówce, kolejki za jedzeniem i 99,99 % ruskich, którzy są bardzo uciążliwi i nachalni
Byłam w tym hotelu 3 lata temu. Wróciłam bardzo zadowolona. Wszystko na najwyższym poziomie. Byłam tam 14 dni. Jedzenia mnóstwo, wieczorne animacje i dyskoteki. Wróciłam bym tam jeszcze raz. Pokoje dziennie sprzątane, Ręczniki na plaże bezpłatne, na plaży bar z jedzeniem i z napojami. Rano w basenach aerobik.
DUŻA PRZESTRZEŃ, POKOJE, BASENY, PLAŻA, RAFA KORALOWA
NIE ZNALAZŁAM
ogólnie zadowoleni jesteśmy polecamy podróż z sun&fan
pomost przepiękne rafy idealny na wypoczynek dla dwojga ceniących spokój i cisze nie liczcie na nocne życie
bardzo słabe animacje wieczorne szkoda czasu lepiej zapalić szisze ;) mini golf tylko w nazwie faktycznie nie działa robiąca łaskę obsługa jednakże chodzą jak zegarki jak szefostwo jest na obiekcie 95% ROSJAN bywają wulgarni czują się jakby byli najważniejsi
Hotel z dala od Hughady i dobrze. Otwarte morze, piękny widok, super rafa i tysiące rybek. Polecam szczegolnie zainteresowanym snurkowaniem czy nurkowaniem ( za 20$ masz zejscie z instruktorem z bazy hotelowej, jak na 5* hotel cena niewielka :) Nie ma potrzeby kupowania wycieczki na rafę- widoki będą gorsze niż tu.Kilka restauracji ,( see food za doplata ale kto lubi warto) dobre jedzonko i b. dobra opcja all in clusive.Nie ma potrzeby kupowanie ultra. Chyba ,że ktoś chce nielimitowane wizyty w restauracji ala karte , nielimitowane shishe, i oczywiście bar z zachodnimi drinkami- bez tego przecież można się obejść :) :).Czysto, miła obsługa. W recepcji mozna zmienic za dodatkowa oplata 3....10 $/dzien/osoba pokoj na jaki sie chce. Udany wypoczynek.
Spokojnie polozony, ladny ogrod, przepiekna rafa!!! szczegolnie polecam ten hotel milosnikom snurkowania/nurkowania, na morzy czasem gorsze widoki niz tu.
duzo \"Chinczykow\", kiepska organizacja stolowki ( czekanie na taleze, czy szukanie wolnego stolika).
Witam jechałem pierwszy raz na tego typu wycieczkę i jak przeczytałem opinie o hotelu itd byłem przerażony , powiem tyle nie chce mi się pisać i nie mam czasu napisze tylko tyle że jestem przeciętnym człowiekiem niezarabiającym około 3 tys zl mies i jeśli ktoś pisze ze wycieczka za 1890 zl do d.....y to albo jest debilem albo obrzydliwie bogaty ale podejrzewam ze Pisza to osoby tak zwane obszczymurki co wyżej sra,,,,,,,,,,,,ą niż ............... maja ,debile kompletni którzy maj mega kompleksy zejściowe ponieważ hotel rewelka obsługa rewelka jedzenie rewelka itd ale widać widać życiowe niedojdy w hotelu które za parę groszy chcieli by Dubaj żal duuu...................e ściska ludzie jednak mają w głowach nawalone siana ponieważ za takie pieniądze to jest mega wypas pozdrawiam i polecam
Pokoje bez szlafroków , brudne firany, jedzenie bez rewelacji ciągle takie same mało urozmaicone. Brak reakcji na zachowanie głośne dzieci przy basenie w strefie ciszy. Byłem w tymhotelu 6 raz ale to już ostatni. Myślę że obecnie to hotel 3gwiazdkowy. Jak komu nie przeszkadza że 90% to rosjanie to polecam ale jako 3 gwiazdkowy hotel, 5gwiazdkowy polecam Intercontinental w zatoce Soma bay.
Dostęp do rafy bezpśrednio z pomostu
Zszedł na psy ponownie byłem po 2 latach zmienił się wszystko na gorsze. Standart nieporównywalny do tego co było , bardzo pogorszyło się jedzenie jego urozmaicenie, no i wszędzie język rosyjski
Witam, w hotelu Serenity Makadi Heights spedzilismy 2 tygodnie. W tym czasie doswiadczylismy zarowno pozytywnych stron hotelu jak i tych kilku negatywnych. Na wstepie powiem, ze pomimo kilku wad, hotel ogolnie moge polecic w zasadzie wszystkim poza ludzmi nastawionymi na przesadny luksus. Hotel jest dobrze utrzymany jak na warunki egipskie, ma duzo zieleni na swoim terenie, polozony jest przy samej plazy ze wspaniala rafa koralowa. Ma kilka barow w ktorych mozna cos przekasic lub wypic. W ciagu dnia animacje odbywaja sie zarowno przy basenie jak i na plazy. Pokoje sa spore, w miare czyste, lazienka tez prezentowala sie dobrze, choc nie moge powiedziec, ze byl to jakis super standard na 5*. Hotel posiada centrum nurkowe, ktorego uslugi moge polecic. Jesli chodzi o restaurcje to jest to na pewno zbyt wyszukane slowo majace wskazywac na miejsce w ktorym jadlo sie posilki. Powiedzial bym raczej, ze jest to stolowka. Jest to jednak w pewnym sensie zrozumiale w kontekscie ilosci osob, ktore hotel jest w stanie goscic. Inna sprawa sa sami ludzie hotel ten zamieszkujacy. Sa to glownie rosjanie, ktorzy wyszli z buszu na krotko przed przyjazdem do hotelu i eksponuja to mocno swoim zachowaniem (nie tylko na wspomianej stolowce). Nagminne jest wpychanie sie, wyrywanie sobie lyzki do nakadania potraw, nakladanie na talerz ile sie da i nie zjadanie tego, pijanstwo, agresywne zachowanie i ogolnie pojete chamstwo. Jedzenia jest sporo, ale jest bardzo podobne i szybko sie nudzi - 14 dni na monotonnym jedzeniu ciezko wytrzymac i tu troche ratuja sytuacje restauracje a la carte, z ktorych mozna korzystac tez w hotelu Serenity Fun City. Dziala to tez w druga strone i nie do konca fair. Goscie Fun City oprocz korzystania z testauracji w Makadi Heights moga tez korzystac z plazy, przez co zwyklej wielkosci plaza musi pomiescic podwoja liczbe osob co prowadzi do problemu z dostepnoscia lezakow na plazy. Natomiast goscie Makadi Heights moga korzystac z basenow w Fun City za oplata.
Ladna zielen na terenie hotelu Bliskosc plazy Ladna rafa Dobre pokoje Animacje Mila obsluga
Monotonne jedzenie - duzo ale ciagle to samo Zimna woda w basenie Za mala plaza w stosunku do ilosci gosci Internet w zasadzie nie dziala
Ogólnie z pobytu byliśmy bardzo zadowoleni. Było właściwie wszystko tak jak na zdjęciach i w opiniach. Niczym nie byliśmy rozczarowani. Ogród przy hotelu super! Jest gdzie pospacerować. Rafa przy hotelu piękna. Nie opłaca się płynąc na wyspę Giftu (jeśli ktoś chce tylko podziwiać rafę), ponieważ przy hotelu mieliśmy o wiele ładniejszą. Na obsługę też nie można było narzekać, byli dla nas na każde zawołanie, nawet kiedy chcieliśmy zmienić pokój w pierwszy dzień (woleliśmy na piętrze) to nie było z tym problemu. Sprzątany był codziennie. Przy basenach słonych było zawsze mało ludzi, dlatego można było spokojnie odpocząć. Jedzenia było bardzo dużo, jednak jak to w krajach arabskich używają swoich specyficznych przypraw. Ogólnie dało się wytrzymać 2 tygodnie i każdy znajdzie jedzenie dla siebie. Polecam!!!
rafa koralowa, baseny, ogród
momentami ciasno i brudno w restauracji
Lipiec 2014. Hotel nie powinien posiadać 5* mimo iż jest duży i ma ładny ogród tu bajka się kończy. 0,5l wody w butelce na cały pobyt (potem 14 dni nalewana woda z niesprawnych dystrybutorów, jej temperatura równała się otoczeniu ) niesprawna lodówka w pokoju nieprzebrana pościel pokój miał być z widokiem na ogród niestety był typ sportowy ok. 1km od recepcji bez balkonu po interwencji w recepcji kazano mi dopłacać 400 dol. Wszędzie brud stołówka kleiła sie od brudu mimo iż obsługa się starała. Baseny - woda brudna nie filtrowana nawet baseny ze słoną były chlorowane. po 14 dniach gęstość wody była jak w morzu martwym. Jedzenie jednolite zimne niedobre a czas oczekiwania w kolejkach jak za komuny. Późniejsze przyjście na stołówkę aby uniknąć kolejek = dieta. Picie typu cola, sprite, i soki to produkt uboczny przy wydobyciu ropy, woda zależy jaka dostawa- ohydna w smaku. Sklep tylko na terenie hotelu ceny z kosmosu bez możliwości targowania. W aptece za tabletki na biegunkę życzono sobie 20 dol. dlatego ubikacje ogólne na terenie hotelu były takie brudne- zwłaszcza damskie.Nie jestem wymagającym gościem zwiedziłem trochę, w Egipcie byłem drugi raz ale takiego syfu nie widziałem. Według mnie ta budowla nie powinna nosić nazwy hotelu a co dopiero posiadać jakieś *
ogród i plaża
cała reszta
Niestety nie bylismy z rodziną zadowoleni z tego hotelu, dużo bardzo dużo gości! za dużo! obsługa nie radziła sobie z ilością gości ... cóż mogliśmy wybrać lepiej... nie ma co zachwalać czegoś na siłe ... Jedynym pozytywem były wycieczki z 3MTours, lokalnym biurem, prowadzonym przez polskojęzycznych przewodników, byliśmy razem z nimi na zwiedzaniu miasta i na snurkowaniu! Polecam ogromnie 3MTours w Hurgadzie! :)
ogromny hotel, ale rzeczywiście nie zasługuje na 5 gwiazdek, mogliby się bardziej postarać...
obsługa nie radzi sobie z ilością gości, naczynia bywają brudne, bardzo dużo rosjan ...
NIE POLECAM TEGO HOTELU ,a mam porównanie bo to był już moj 3 raz w Egipcie. Byłam w Titanicu i nie mam żadnych uwag.
Jedyną zaletą bylo to że hotel nowy i nowoczesny.Jedynie w pokojach czysto ,często miałam widelec lub nóż brudny a przy barze na dole brudne kieliszki z pomadki do ust.
Bardzo ale to bardzo nie mila obsługa zaczynając od recepcji panowie udają że nie rozumieja ani słowa po polsku a tak naprawde dużo rozumieją . Na stołówce masakra wiecznie trzeba było prosić o nakrycie stołu już sama sobie nakrywałam .A najgorsze to wydzielanie napoi w barze 2 napoje dadzą ale o 3 to już trzeba zapomnieć łaske robią że naleją jakby oni za to płacili.
Pięcio osobowa rodzina spędziła w tym miejscu niezapomniane chwile. Jeśli chodzi o nas bardzo gorąco polecamy Hotel serenity fun city. Hotel ten posiada mnóstwo atrakcji godny polecenia takich jak: agua park fajne zjeżdżalnie wodne oferują moc wrażeń; bardzo fajne odkryte baseny z oznakowaną głebokoscią.Wieczorem rozpoczyna się chlorowanie wody, ale nie powinno to nikogo dziwić przy takiej ilości osób jakie korzystają z tego typu atrakcji i panujących temperaturach; ciekawe i fajnie prowadzone animacje; każdego wieczoru miłośnicy tańca mogą spotkać się na holu i dać porwać się muzyce na żywo do 2 bezproblemowy bezpieczny dojazd do centrum hurghady na zakupy choć można kupic zakupy w sklepikach hotelowych. Dla leniuchów możliwość zarówno w dzień jak i w nocy robienia wielkiego "nic" na dużej ilości leżaków i foteli rozmieszczonych wokoło basenów; pokoje są dość spore z łazienką indywidualnie sterowaną klimatyzacją, w pełni urządzone (TV, lodówka, spora szafa na ubrania, telefon, każdy pokój posiada swój własny balkon. Łazienki bardzo czyste wyposażone w suszarkę ręczniki, żele myjące. Pokoje są codziennie sprzątane, wymieniane są ręczniki i pościel. Meble w pokojach nowoczesne, są gustowne i praktyczne. Jedzenie jest bardzo smaczne i ładnie podane, a różnorodność posiłków powinna zadowolić każdego. Bardzo polecamy kolację we włoskiej restauracji po pierwsze smacznie, po drugie niesamowity team pracujący tam; w opcji all inclusive możliwość korzystania z wielu barów i restauracji; na terenie całego hotelu panuje bardzo miła rodzinna atmosfera. Kelnerzy i obsługa zawsze uśmiechnięta miła z dużą dawką humoru (w tym miejscu gorąco chcemy pozdrowić Hanego). Przez obsługę hotelową dodatkowo proponowane są różnego rodzaju inne atrakcje (płatne dodatkowo) takie jak masaże, możliwość zrobienia sobie tatuażu, salon piękności itp. w tym miejscu należy się dobrze targować ;-) płatny lunapark fajny , lot tez mielismy bezproblemowy, ładna rafa ,więcej info walke@onet.pl
baseny , jedzenie , zjeżdzalnie , karuzele , bezpłatne wifi , skrzynka pocztowa na recepcji , prysznice przy basenach ,
hotel masakra!!! sranie na okrągło!!! talerze od spodu lepiły się od tłuszczu (obrzydliwe), stoliki brudne, wielokrotnie używane jednorazowe serwetki albo ich całkowity brak, brudne kubki, niedobre i niesmaczne jedzenie odgrzewane na okrągło ,wanna w łazience pozbawiona emalii lub prysznic -, zepsuta słuchawka prysznicowa,zniszczone drzwi od łazienki, brak wymiany ręczników, albo wręcz pozbawienie ich pomimo bakszyszu. Całkowity brak wymiany pościeli. Brak wody smakowej w pokojach oraz brak soków dla dzieci był czajnik ale brak zestawu do kawy i herbaty. Konieczność zajmowania miejsc na leżakach przy basenie. Brak możliwości kąpieli w morzu gdyż była duzą fala a jak niebyło to morze uciekało Zjezdzalnie zatłoczone ciągła przepychank tak samo dzieje się wieczorem w luna parku bitwa o karuzele które jadą tylko chwile az szkoda pieniędzy na nie . Wspoólczuje tym którzy bedą tam wypoczywac w sezonie jesli teraz juz niemogą sobie poradzic z iloscia gosci , zatłoczony kompleks .Ogólnie hotel nadaje się dla naszych sąsiadów ze wschodu którzy niegdzie nie byli , żałuje wyjazdu w to miejsce zepsuty urlop.
Polecam rafa i plaża super,jedzenie ok. szkoda tylko, że tylu rosjan.
rafa, piękne ogrody,dobre jedzenie, świetna długa plaża ok.1200 m. częśc hotelowa i częśc dzika
nie jest to hotel z 2013 roku ale ok. Byliśmy kilkakrotnie w Egipcie w ***** hotelach, ten nie odbiega od innych *****