Bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby
Plaża bezpośrednio przy hotelu, publiczna, wąska, piaszczysta z pojedynczymi skałkami, łagodne zejście do morza
Obfite posiłki kuchni bułgarskiej i międzynarodowej
TOP atrakcja: miasto Nesebyr
Hotel naprawde jest ekstra , nie tylko dla rodzin z dziećmi , ale również dla par i grupy znajomych. Jedzenie wyśmienite nie da się tego przejeść. Podróż z lotniska do hotelu trochę męcząca bo 3 godziny jazdy autokarem, ale da się przeżyć. Polecam wrzesień , pogoda super nie za gorąco nie za zimno, średnio 25 stopni ale w słońcu chyba z 30 C. Polecam część hotelu Bay, nie zatłoczno mało dzieci, cisza spokój a stanadard hotelu taki sam jak w pozostałych częściach hotelu. Czysto, schludnie, dużo alkoholu do wyboru do koloru. Uwaga na wino po 3 kieliszkach można mieć niezłą faze:P Pokoje sprzątane codziennie. Ogólnie mówiąc hotel zasługuje na 4 gwiazdki. POLECAM!!
Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki w rozumieniu Polskim czy Europy cywilizowanej. My mieszkaliśmy w części Bay. Pokój ok. choć miał być widok na morze (dopłaciliśmy za to) a był na drzewa rosnące tuż za balkonem i dokładnie przesłaniające morze. Od rezydentki dowiedzieliśmy się że my nie pierwsi i za każdą zmianą turnusu jest taki numer w Itace- taka polityka Itaki( złożyliśmy reklamację). Basen kryty to maleńki basenik z zimną woda około 20-22 stopnie choć podają że niby ma 26 stopni. Basen na zewnątrz dość duży z zębem czasu mozaika powyłupywana i uzupełniana jakimiś klejami. Poza tym basen czysty choć woda zimna po południu cieplejsza widać że raczej jej oczyszczanie polega na jej wymianie a nie filtrowaniu co czuć gdyż dopuszczana woda jest zimna. Stołówka bo nie można tego nazwać restauracją to koszmar. Wieczne kolejki o coś ciepłego do jedzenia. Oczywiście można się doczekać. Jeżeli chodzi o jedzenie to dużo warzyw i owoców oraz spora ilość dań ciepłych. Generalnie dania ciepłe niedoprawione podobnie zupy trzeba sobie samemu doprawiać. Sztuka cukiernicza niestety leży ciasta jak z podrzędnej cukierni szkoda. Ale można sobie wziąść chałwę jak jest lub owoce s puszki morele lub madnarynki. Warzyw dużo różnych ale surowe trzeba sobie samemu skomponować surówkę. Czasami to trudne bo krojenie warzyw to porażka olbrzymie pomidory krojone na czworo w kostkę lub papryka pokrojona drobno z pestkami. Podobnie rzodkiewka w olbrzymich plastrach. Na jednym ze stołów wystawiane są te rzeczy które na ciepło nie poszły w poprzednim posiłku. W prawdziwym hotelu 4 gwiazdkowym to nie do pomyślenia. Zjeżdzalnie są w zasadzie to są trzy w części niby 5 gwiazdkowej trzeba dojść z części Bay. Dwie małe tęczowe i jedna żółta nieco większa ale wykonana po bułgarsku czyli nie równo spasowana tak że jak się jedzie to na tyłku nieźle czuje się łączenia. Przy położeniu na plecach na tej zjeżdżalni można obetrzeć sobie plecy przy wjeździe do basenu bo płytko i w tym miejscu jest chropowaty beton.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Właśnie wróciliśmy z wakacji w tym hotelu, szczególnie polecam rodzicom z dziećmi, animacje na bardzo wysokim poziomie mnóstwo atrakcji dla najmłodszych jednym minusem był kiepski stan placu zabaw, ale może dlatego że byliśmy już po sezonie. Morze ciepłe chociaż plaża przy hotelu niezbyt zadbana polecam tą drugą 10 min. spacerkiem,na końcu znajduje się plaża nudystów. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie dobre urozmaicone, chociaż po tygodniu tęskniło się za polskim jedzeniem. Ogólnie bardzo polecam.
Wrażenia z pobytu-świetni animatorzy (poza profesjonalizmem ,ci bliżej poznani okazywali się bardzo fajnymi ludźmi),kompleks świetnie zagospodarowany i utrzymany,jedzenie smaczne,urozmaicone,czysto. Do tego 2 tyg. słońca, woda ciepła i w morzu,i w basenie. Minusy-panie w recepcji (poza tym reszta obsługi bardzo pomocna i miła), przestarzały "styl" wystroju pokoi,brak sauny i jakichś innych dodatkowych atrakcji w AI.Położenie akurat dla nas było zadowalające-chcieliśmy odpocząć,a hotel i okolica idealnie się do tego nadawały (w przeciwieństwie do Sł. Brzegu-bułgarskie Mielno :))Blisko do starówki, ew. można podjechać taksówką-trzeba się targować, bo warto, lub autobusem.Dużo atrakcji dla dzieci,dla dorosłych dobre drinki i spokój :)Polecam.
sol nesseber bay jest trzecim budynkiem duzegp kompleksu.."SOL NESSEBER" Hotel super..czysty elegancki nowy..Jedzenie wysmienite,codzien inne menu..POLECAM goraco..,bo naprawde warto! tylko okolica taka sobie..ale autobusem za 10 minut jestes w SUNNY BEACH (TJ>SLONECZNY BRZEG)..a tam to juz istny meksyk!!!! super miejsce,piekna plaza,promenada,atrakcje,sklepy,disco..bylismy pierwszy raz w bulgarii i jestesmy zachwyceni..TYLKO JEDNA WADA, NIE JECHAC WE WRZESNIU,bo codzien pada i jest brzydko..nam padalo 5 dni na 7 dni pobytu..wiec unikajcie wrzesnia,bo tam juz cieplej nie bedzie!!!!! pojade tam kiedys,ale lipiec,sierpien..bo naprawde warto,ale nigdy we wrzesniu..polecam goraco!!