Sunrise Azalea Aqua Park Resort (ex. Aster)

5.9

Pokój nad kuchnią od rana słychać przemieszczanie się butli gazowych. I glośne rozmowy.

Tak, ten hotel to TOTALNY KOSZMAR!!!, bardzo dotkliwie pogryzły mnie PLUSKWY !!!, całe ciało zamiast pięknej opalenizny pokrywały ślady po ukąszeniach, a leczenie po powrocie do kraju było długie i kosztowne! Szczerze odradzam !!!

Nie jest to hotel 5* - naszym zdaniem 3 - 3,5* . Obsługa niemiła w restauracji, hotel jest brudny!!! jedzenie może być, ale wolę nie wiedzieć w jakich warunkach jest robione! nie ma basenu z podgrzewaną wodą (informacja w ofercie była inna).Wieczorami jest bardzo głośno...byliśmy z małym dzieckiem i nasze ogólne wrażenie jest średnie...w okolicy jest 5 sklepów, do centrum Hurgady ok 20 min taxi. moim zdaniem w tej cenie można kupić znacznie lepsze wczasy.

Mój największy egipski koszmar: ogromne rzesze ludzi, zajęcie stolika na posiłek wymagał prawdziwego polowania, obsługa nie nadążała sprzątać, więc w stołówce (nie zasługuje na miano restauracji) kolejki do wszystkiego, wieczny brak talerzy, stolików, sztućców, krzeseł itp. Snack bar i bar przy basenie czuć z daleka niestety stęchlizną - wszechobecny odór niedomytych naczyń i chloru (chyba) dodawanego do środków czystości - mycie naczyń polega na opłukaniu pod bieżącą woda. Gdyby była taka możliwość wróciłbym po 3 dniach. Pokoje w porządku, czysto, ładnie, ale nasi znajomi mieli jakieś robale, więc jak zadymili im pokój jakimś chemicznym paskudztwem, to czuć było ładnych parę dni i gwarantowało ból głowy. Pokojów na zamianę nie było. Plaża żwirowa - upolowanie leżaka tylko dla bardzo rannych ptaszków. Morze czyste, ale absolutnie bez życia, fani snoorklingu powinni unikać tej oferty. Wiele dobrego można natomiast powiedzieć o animacjach: prawdziwe przedstawienia w amfiteatrze. Osobiście ich nie znoszę i unikam jak ognia, ale moja rodzina i znajomi byli zachwyceni i chodzili przy każdej okazji.

W hotelu brakuje ekspresu do kawy co jest już wszędzie standardem, tu jest nescafe do samodzielnego parzenia. Za niektóre rzeczy mimo all inclusive trzeba płacić np. popcorn, gry w łii

od2 354 zł za osobę

Kod hotelu HOT20294
Nazwa  Sunrise Azalea Aqua Park Resort (ex. Aster)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów

Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar

Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina

5.9

Wyświetlono 152 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
mm

bonek

Pobyt - Maj 2012

Kamila

Pobyt - Kwiecień 2012

Chciałabym wrócić mocno uwagę wszystkich, że w tym hotelu 98% gości to Rosjanie. Rozrywki, w tym animacje i karaoke w 80% po rosyjsku. Basen, plaża, jadalnia -wszędzie słychać język naszych wschodnich sąsiadów. Uważajcie na szklanki w których dostajecie napoje i alkohol, ponieważ są zatłuszczone i brudne. Po zebraniu ich ze stolików obsługa przepłukuje pod wodą i w efekcie mamy tłustą, brudną, lepiącą się plastikową szklankę. Jeśli chodzi o plażę, to pierwszy raz spotkaliśmy się z zagrodzonym sznurkami zejściem do morza (jest parę platform, po których się schodzi), wygląda to bardzo nieestetycznie. Dla porównania hotel obok ma normalną, ładną plażę i co najważniejsze pomost- przy którym stoi pan i pilnuje, aby nikt obcy czyli nikt z Hotelu le Jardin NIE wszedł na tenże pomost... Wystrzegam również przed parą Polaków, którzy chodzą po hotelu i namawiają na nurkowanie (tzw.nbaganiacze pracują lub pracowali dla Aqastars), po pierwsze ich oferta jest droższa niż wykupiona w hotelu z naszego biura podróży, po drugie obiecują bardzo dużo i bardzo dużo opowiadają (co później okazuje się mocno naciągnięte). Mówią, że pojadą z wami na nurkowanie, że będzie wszystko po polsku, że zajmą się małym dzieckiem, że jeśli ktoś będzie się bał to zejdą pod wodę z wami jako drugi nurek, po czym nie pojawiają się w ogóle, nie odbierają telefonu i okazuje się, że zostajecie z samymi Egipcjanami (którzy są bardzo mili, natomiast gdybym chciała płynąć tylko z nimi, to wykupiłabym sobie wycieczkę w Hurghadzie za połowę ceny).

Arek

Pobyt - Kwiecień 2012

Nie rozumiem negatywnych opinii o tym hotelu. Wszystko było w jak najlepszym porządku. Jedzenie urozmaicone codziennie były: wołowina, kurczak i ryby a na kolacje dodatkowo codziennie serwowali jakieś mięsko z wyższej półki tzn. kaczka, owoce morza czy baranina. Deserów mnóstwo i bardzo dobre jedynie śniadania trochę monotonne ale za to smaczne. Pokój sprzątany codziennie tak więc co do czystości nie mam uwag. Alkohol jak to w Egipcie do najlepszych nie należy ale wybór jest duży więc każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam hotel z czystym sumieniem.

Kamila

Pobyt - Marzec 2012

Bardzoooo fajny hotel, nie wiem skąd te opinie. Bałam się tam jechac czytając to wszytsko ale jestesmy mega zadowoleni. Daliśmy 10 $ w paszport dostalismy ogromny pokoj z widokiem na morze, swietnie wyposarzony, moze łazienka mogłaby byc ładniejsza ale za te pieniązdze ..... Baseny boskie, czysciutkie, do morza przez ogród 5 min. Drinki, jedzenie super !!! obsługa bardzo bardzo przyjazna, dasz $ to suepr nie dasz tez nic sie nie stało i tak kazdy ci pomoze !!! POlecam z czystym sercem !!!!!!

Pobyt - Grudzień 2011

Było super :)

3.2
Dius

Pobyt - Październik 2011

Inwazja Rosjan, personel bardzo niesympatryczny. All inclusive tylko z nazwy wydzielanie posiłków, odmawianie wydawania drinków i to wszystko w bardzo arogancki sposób. Sylwester i pobyt był udany dzięki świętemu towarzystwu i fajnym ludziom przypadkiem poznanych na wyjeździe. Plaża hmm szpitalne lóżka na kolkach pod parasolami z wiechci wejście do wody dla wytrwałych długa wyprawa w może po kostki i to po kamieniach, betonie, itd…. Oczywiście nie zrażajcie się Egiptem byt to mój 2 pobyt i to zupełnie odmienny od pierwszego gorąco polecam Royal Gran Azur w Sharm el Sheikh oraz biuro Eximp. Powyżej opisany wyjazd traktuje jako nieporozumienie.

wiola69

Pobyt - Sierpień 2011

kilkuletni hotel a stan i wykończenie jego to jakaś pomyłka. Hotel dla młodych ludzi szukających wrażeń i rozrywki, głośno do późnej nocy, ciągła walka o miejsce nad morzem i o miejsce w resteuracji, która jest nie przystosowana z ilością miejsc, monotonne jedzenie. Jedyny plus to obsługa, życzliwa, uśmiechnięta. W/g mnie zasługuje na dwie gwiazdki. największy mankament to łazienki...katastrofa! w formie All tylko pić...pić...pić

iza

Pobyt - Listopad 2010

Hotel bardzo słaby, jedzenie bardzo słabe. Wejście do wody po betonowych kamieniach bardzo śliskich , woda mętna (jeszcze takiej wody w morzu czerwonym w życiu nie widziałam) brak rafy.

Sunrise Azalea Aqua Park Resort (ex. Aster)