Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża o długości ok. 250 m.
Dla dzieci: brodzik, animacje i zajęcia w mini klubie (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw.
Przepiękne, zabytkowe Lindos oddalone o ok. 7 km od hotelu.
Położony w spokojnej okolicy, w otoczeniu niesamowitych widoków.
Bardzo przyjemny hotel - dość kameralny, z uprzejmą obsługą, położony bardzo blisko plaży. Przemyślany pod kątem architektury (łatwo można się po nim poruszać). Trafiłam do starszej części kompleksu, a i tak było w nim bardzo przyjemnie. No i pyszne jedzenie! Polecam!
Bliskość plaży, czystość, pyszne jedzenie, duża dostępność jedzenia, miła obsługa.
Drinki w opcji all inclusive są bardzo przeciętne - 3 rodzaje alkoholu + kilka napojów gazowanych z nalewaka. Nie ma nazw, karty, możliwości poproszenia o coś więcej niż alkohol plus napój. Hotel położony jest stosunkowo daleko od miasteczka, a droga nie ma chodnika. Byliśmy z dzieckiem i nie zdecydowaliśmy się iść tam z wózkiem.
Witam wszystkich chętnych chcących przeczytać rzetelną opinię o hotelu, obsłudze, plaży itp. Otóż, byłem z żoną i 16-letnią córką i dla nas, jak i każdego niezadowolonego z pobytu w tym hotelu, najważniejsze wydaje mi się, jest czas spędzony z rodziną, czy też najbliższymi. A nie ciągłe narzekania typu : pokój za ciasny, mrówki biegają, woda w morzu za zimna. Tłumaczę to sobie przypadłością Polaka, ciągłe narzekanie. Zostańcie w domu i jak chcecie się wyciszyć, to idźcie do kościoła, chcecie ciepłej wody, to nalejcie do wanny i się wymoczcie, a robaki są wszędzie, to my jesteśmy intruzami w świecie zwierząt. Powiem, że jedzenie przepyszne, wróciłem do domu i 3 kilo więcej. Niektórzy na śniadanie jedzą kanapki, do pracy biorą kanapki i na kolację kanapki, a na wczasach najlepiej jakby obsługiwali go indywidualnie, albo jeszcze śniadanie do łóżka. Ludzie, co się z wami porobiło. Bo wejście do plaży kamieniste. Wejdź dalej i popływaj, albo polecam Bałtyk. Parawanów tyle, że nawet nie zobaczysz po czym chodzisz ile petów, puszek i opakowań. Nie wspomnę o pogodzie, jak trafisz słońce, to jak 6-ka w totka. Personel przesympatyczny, animatorka z Polski przemiła, barmani ekstra,rezydentka bardzo uczynna. A, zapomniałem, bo jeszcze muza wali na barze przy basenie. Przypominam, każdy spędza wolny czas, jak lubi. To nie mieszkania w bloku. Czytajcie uważnie opisy i opinie, niech każdy wybierze hotel pod siebie. Zapomniałem wspomnieć jeszcze o pani Magdzie, która jest Polką i pracuje w recepcji - kobieta Dusza, każdemu pomoże, udzieli wyczerpujących odpowiedzi na nurtujące nas pytania i zagadnienia.
Hotel z czystym sumieniem polecam każdemu marudzie, jeśli weźmie sobie do serca moje spostrzeżenia i odda się urokowi wyspy i błogiemu wypoczynkowi słuchając szumu fal, a czas z rodziną spędzi błogo. Nawet się nie spostrzeżenia, jak trzeba będzie wracać do szarej codzienności i wzdychać, jak to było fajnie - morze, jedzonko pod nos bez zmywania naczyń, drinki bez ograniczeń, żona nic nie powie, bo przecież jest urlop i każdy spędza, jak lubi.
Hotel spełnił moje oczekiwania . Głównym atutem jest jego położenie . Z pokoju piękny widok na małą zatoczkę .Podczas posilków również można podziwiać piękno roztaczające się wokół . Hotel spelnia standardy lokalnych 4 gwiazdek. Pokój rodzinny w miarę Ok , dzieci ( 23 i 16 ) miały trochę niewygodne dostawki . Posiłki bardzo smaczne i urozmaicone - co było moim miłym zaskoczeniem . Przemiła obsługa , a jak dodatkowo wynagrodzi się napiwkiem to latają jak na skrzydłach . Sympatyczna i pomocna Pani Magda w recepcji , wesołe dziewczyny z Enterteinment , świetny barman Brian . Polecam drinki z płatnego baru . Ogólnie wyjazd bardzo udany i szczerze mogę polecić to miejsce .
Położenie , obsługa , wyżywienie , strefa dla dorosłych .
Bardzo małe szczegóły , które i tak nie były w stanie zepsuć mi pobytu .
Nie polecam, hotel brudny, pokój sprzątali nam 3x a i tak jak córce piłka wpadła pod łózko to można było się przykleić. Fotele w restauracji tak poplamione, że chyba od 10 lat nikt tego nie prał, brzydziłem się siadać. Córkę coś tak pogryzło w nocy że musieliśmy po lekarzach jeździć i ostatecznie lekarz zasugerował zmianę hotelu. Najgorsze wakacje.
Bardzo uprzejmy personel, plaża .
brudno
Pobyt bardzo udany, jeden z najlepszych. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do hotelu, super.
Położony nad własną, osłoniętą od morza plażą. Niewielki hotel położony na dużej powierzchni, dzięki temu niezbyt tłoczno i można znaleźć miejsca dla siebie. Bardzo miła i przyjazna obsługa
Obsługa na 12 ( skala do 10 ;) ) To jest mega PLUS dodatkowo jak ktos nie zna języka urocza i przemiła Pani na recepcji Polka :) Fajne kameralne położenie Jedzenie pyszne Plaże do wszystkiego można leżeć ( z tego co widziałem po ludziach) można pływać \\\\ snurkować ( dużo ryb ) Idealne miejsce na wypad ( auto )
Blisko plaży Super obsługa Pyszne jedzenie Mega obsługa
Klima słaba Zależy od pokoju ( znajomi w innym budynku Duzo wiekszy standard ) Mało miejsc Parkingowych
W okresie od 04.10.21. do 11.10.21 r. na wyspie Rodos była piękna słoneczna pogoda i ciepła krystalicznie czysta woda w zatoce przy hotelu Sunrise, a więc czas na super opalanie, kąpanie i nurkowanie bez tłumów na plaży. W tym okresie dostaliśmy przestronny pokój, z ładną łazienką i balkonem. Posiłki były różnorodne, dużo dań na ciepło, mięso pieczone, gotowane, ryby dużo owoców i deserów. Restauracje były duże, przestronne zadaszone na powietrzu. Obsługa kelnerska ok. Transfer z hotelu na lotnisko ok, ponieważ kierowca jechał powoli a więc mogliśmy podziwiać piękne widoki, góry roślinność i wschód słońca w powrotnej drodze. Dla dzieci niejadków pyszna picca, frytki i arbuzy oraz dobre soki i napoje. Wyjazd w tym okresie wspaniały, jesteśmy bardzo zadowoleni, mój syn 10 lat kąpał się w morzu i basenie, sprawnie poprawił pływanie i nurkowanie, a duże zasolenie morza na pewno dobrze wpłynęło na drogi oddechowe. małżeństwo z dzieckiem, pozdrawiamy.
Przestronne pokoje, ładne łazienki, hotel otoczony piękną zielenią, bardzo dobre różnorodne jedzenie, duża przestronna restauracja, miła obsługa hotelowa, hotel przy pięknej zatoce.
Ogólnie polecam ten hotel ze względu na położenie, kameralność, piękne widoki oraz bardzo dobre jedzenie w restauracji.
Czytając opinie Klientów, którzy wypoczywali w tym hotelu w sierpniu br. mam wrażenie, że wypoczywaliśmy w dwóch różnych hotelach :). Hotel jest bardzo urokliwie położony. Cicha kameralna plaża z pięknym widokiem. Jedzenie w restauracji różnorodne, na bieżąco dokładane. Nawet jeśli się coś kończyło, było uzupełnianie praktycznie po chwili. Obsługa w restauracji uprzejma. Jeśli się poprosiło o brakujące sztućce to od razu je nam donoszono. W restauracji czyściutko. Byłam świadkiem idąc po lody dla dzieci, jak restauracja jest przygotowywana do kolejnego posiłku. Każda noga od stołu i krzesła była wycierana. Koleżanka widziała to samo innego dnia. Pokoje sprzątane na życzenie, po wcześniejszym zgłoszeniu na recepcji. Podczas 10 - dniowego pobytu pokój był sprzątany 3 razy. Za każdym razem były wymienione ręczniki i raz pościel. W barze przy basenie jeśli nawet momentami robiły się kolejki, to 2 barmanów ogarniało to bardzo szybko. Co do smaku napojów to jak to w hotelach bywa napoje alkoholowe i bezalkoholowe są lokalne - zgodnie z ofertą na stronie. Smak napojów w pełni zaspokajał nasze potrzeby. Jedynie woda gazowana była niesmaczna, tak jakby lekko słona. Okazało się, że to woda z dystrybutora ma dziwny smak i barman sam ją odradzał. Dopiero po uzupełnieniu dostawy wody gazowanej (butelkowanej) nadawała się ona do picia. Reszta napojów bez zastrzeżeń.
Największym problemem jest standard pokoi w starszej i niewyremontowanej części budynku. Są to pokoje skromnie wyposażone z malutką łazienką. Płatny bar przy plaży. Przy basenie mogłoby być więcej leżaków ale nie wiem czy ze względu na Covid nie było ograniczeń.
Ciężko tu znaleźć jakieś plusy. Piękne i ciepłe morze to nie za bardzo zasługa hotelu. Pierwszy raz w całym 48 letnim życiu wróciłam z wakacji bardziej zestresowana niż byłam przed urlopem. Szczerze odradzam ten hotel. Oferta internetowa wprowadza w błąd. W dniu przyjazdu zostaliśmy zakwaterowani w brudnym pokoju od strony bardzo głośnej ulicy i klimatyzatorów zamontowanych pod oknem. Łazienka mniejsza niż w naszych rodzimych komunistycznych blokach, z toaletą wciśniętą w tak mikre pomieszczenie. Drzwi otwierane do wewnątrz co zupełnie utrudniało ruszenie się w tej łazience. Ręczniki brudne, kiedyś w białym kolorze teraz sino szare. Podczas całego pobytu raz zostawiono nam dwa ręczniki na wymianę, które były złożone, a w środku brudne bo używane już przez kogoś. Lodówka brudna, całkowicie zardzewiała z ogromną bryłą lodu w zamrażalniku. Nikt do niej latami z personelu nie zaglądał. Zgłosiliśmy reklamację pokoju i 15.08.21 około godziny 11 zostaliśmy poinformowani, że za godzinę dostaniemy inny pokój. Po godzinie zgłosiliśmy się na recepcję po klucze od nowego pokoju. Pokój był na tym samym piętrze. Nie został wysprzątany po wyjeździe poprzednich gości. Na ziemi leżało kilka worków śmieci - dowód, że śmieci nie były zbierane z pokoju przez cały pobyt gości. Ilość była duża i strasznie z nich śmierdziało. Ogólnie bardzo brudno. Zgłosiliśmy na recepcji, że pokój nie był sprzątany. Zostawiliśmy nasze bagaże na szafce, ułożone w stosie żeby umożliwić sprzątnięcie podłogi. Po powrocie zastaliśmy wymienioną pościel, ale podłoga i łazienka nie zostały w ogóle sprzątnięte. Zlew lepił się od brudu, to samo wanna i toaleta. Lustro zachlapane jak było wcześniej tak zostało. Kolejne sine ręczniki już lekko używane. Plusem był brak hałasu samochodów i kosz na śmieci, którego w tamtym pokoju nie było wcale. Był lepszy widok z okna, ale klimatyzator miał uszkodzony wiatrak, który monotonnie hałasował. Nie mieliśmy już siły walczyć o inne warunki. Przez cały pobyt nasz pokój nie był sprzątany ani razu. W pokoju było podwójne łóżko, pojedyncze łóżko komoda z lustrem, telewizor, jedno krzesło i mała komoda z kratownicą na walizkę. Nie było foteli, stolika, czajnika, ani jednej szklanki, nawet w łazience nie było niczego w co można włożyć szczotkę do zębów. Podłoga zasłana włosami i piaskiem. Pierwszy raz w hotelu byłam zmuszona umyć podłogę w pokoju. Nie było wyjścia byliśmy skazani na pobyt w tym miejscu. Hotel składa się z trzech budynków. Najstarszy to ten z recepcją, w którym nas zakwaterowano. Pozostałe budynki są nowe i mają zupełnie inny standard, ale nie dla Polaków. Hotel oferuje dwa baseny. Jeden przy głównym budynku i drugi przy nowym. Ten przy głównym posiada 14 parasoli i dokładnie 34 leżaki bezpłatne na kilkaset osób w hotelu. Nie mieliśmy szczęścia załapać się na bezpłatny leżak przez cały pobyt. Trzeba było wstawać koło 6 rano żeby zapolować. Na plaży leżaki płatne 8E za dwa i parasol, ale to samo kilkanaście leżaków na kilkaset osób. Pozostał piach na plaży i kamienie bez parasolki, co w upale 35oC ma znaczenie. Napoje w całym hotelu nalewane wyłącznie z saturatora. Woda odsalana o obrzydliwym smaku. Kupowaliśmy wszystkie napoje we własnym zakresie w hotelowym sklepie. Jedzenie serwowane bez podgrzewaczy, często zimne. Raz było jedno danie z owoców morza. Wiecznie brakowało pomidorów i ludzie stali tłumnie czekając aż doniosą. Już pierwszego dnia stojąc po pomidory spytałm innej Pani co tu się dzieje. Odparła, że już wyjeżdża i że się przyzwyczaję..... Napoje w restauracji wydawane były przez dwóch barmanów - dla kilkuset osób - owocowało to permanentną kolejką na kilkanaście osób i oczekiwaniem. Napoje podawano w maleńkich plastikowych kubkach, czasem można było trafić na szklankę. Mieli ich bardzo mało. Nigdy przez cały pobyt na śniadanie i kolacje nie udało nam się trafić na czysty nakryty stół ze sztućcami. Albo był już sprzątnięty i nikt się nie kwapił by go na nowo nakryć, albo stały brudne naczynia, albo chodziliśmy w koło bo nigdzie nie było stołu by usiąść. Raz zakupiliśmy własne wino do kolacji i udałam się do baru z prośbą o szklanki do wina - zaznaczyłam by były to szklanki. Dostałam dwie małe szklanki tak brudne i lepiące się od rąk jakby ktoś cały dzień z nich pił. Pan barman wyjął je z kosza z umytymi szklankami, po reklamacji brudu wziął się za ich płukanie pod ekspresem do kawy. Personel restauracji wiele razy zachował się skandalicznie. Krzyczał na gości. Zgłosiłam całość na recepcji dwa dni przed wyjazdem. Miła Pani z Polski stwierdziła, że jest jej bardzo przykro, że takie sytuacje nas spotykałyj. I tyle z tej przykrości dla nas pożytku. Tak beznadziejnych wakacji nikomu nie życzę.
Ładnie podkręcone zdjęcia w ofercie internetowej. Realnie już tak to nie wygląda. Stary hotel, marnie zarządzany bo ma potencjał.
BRUDNO i Polacy są traktowani jak turyści 3 kategorii. Hotel ma 3* a sprzedawany jest jako 4*. Na budynku nie ma żadnego oznaczenia. Dla Polaków są przeznaczone najbardziej obskurne pokoje w starym budynku. Bo są dwa nowe budynki. Każdy ma inny standard. 34 leżaki bezpłatne przy basenie i 14 parasoli na kilkaset osób. Nie liczcie na szczęście. Nad morzem leżaki płatne i tak samo kilkanaście sztuk wiecznie zajętych przez myśliwych polujących o świcie. Napoje obrzydliwe i z saturatora tylko, do tego w małych plastikowych kubkach - 120ml. Pokoje brudne, nie sprzątane. Ręczniki szaro-sine, brudne składane jako czyste i dawane następnym gościom. Obsługa w restauracji krzycząca na gości, traktująca ich jak intruzów. Można się było naoglądać ciekawych scenek.
Hotel jest oznaczony jako 4-gwiazdkowy, ale bym dał maksymalnie 3. Albo inaczej: byłem kiedyś w hotelu **** i to jest przepaść. Plusem jest fajna lokalizacja (blisko plaży) i dobre jedzenie. Do stolicy Rodos jednak dość daleko, godzina autem. Dobry punkt wypadowy do zwiedzania południa wyspy, ale tego nie wykorzystaliśmy. Z małym dzieckiem ciężko wyjść poza hotel na spacer - brak chodników w całej okolicy. Hotel niezbyt czysty - jest zachowane minimum sanitarne, ale do estetyki daleko ;) Brak możliwości wypicia kawy przed śniadaniem i tego typu drobne niedogodności. Ciężko byłoby wytrzymać tu dłużej niż tydzień. Reasumując, hotel dla niewymagających.
Blisko do basenów i do plaży, dobre jedzenie.
Brudno na stołówce i w hotelu, głośna muzyka przy barze basenowym, słabe napoje, brak możliwości wypicia kawy przed śniadaniem.
UWAGA: odradzam wynajmowania samochodu od firmy, której przedstawiciel siedzi na recepcji. Nie są uczciwi
Hotel super położony. Extra na wyjazd z dziećmi. Kilka basenów. Morze dookoła, do plaży dwa kroki. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne.
W Sunrise spędziliśmyz 3 letnim synkiem tydzień w sierpniu i możemy go polecić. Hotel jest świetny. Jedynym chyba mankamentem jest brak promenady do miasta - chodziliśmy wieczorami z wózkiem na spacery i czasami się trochę bałam ruchu ulicznego. Poza tym hotel kameralny, ze świetnymi basenami, barami i tawerną. Bardzo miła obsługa hotelowa a jedzenie świetne - i śniadania nawet jeśli typowe to bardzo urozmaicone - kilka rodzajów herbat, mleko ciepłe, zimne, kakao, ciasteczka kruche, francuskie - na ciepło, owoce do śniadania też, pomidory, ogórki i inne smaczne dania. Dla dzieci hotel jest świetny. Bardzo fajna baza wypadowa - jeśli się wypożyczyło samochód albo taxi. Polecam bo mam porównanie - drugi tydzień spędziliśmy w Ialysos w hotelu Forum....
Średni hotel 3*, nie poraża standardem, faworyzujacy Francuzów. Polacy są odczuwalnie traktowani jako goście gorszej kategorii - to \\\"zasługa\\\" Grecos, którego obsługa była najgorszym elementem imprezy. Brak rezydentapodczas transferuto zjawisko niedopuszczalne. Polacy zwykle kwaterowani w gorszej cześci hotelu (gastronomia, stołówka, hałas, ...). Pokoiki średniej klasy ale czyste. Jedzenie monotonne ale smaczne, podawane w kiepskiej stołówce. Snaki przez cały dzień przy basenie. Basen mały, animatorzy ok; brak rozrywek dla młodych i dzieci. Codzienna walka o leżaki. Hotel nie dla rodzin z dziecmi (poza fotelikami na stołówce i brodzikiem). Plaża z kamienistym zajście do wody - leżaki płatne. Świetna baza wypadowa do Lindos.
Hotel z czasów PRL. Były to nasze najsłabsze wakacje. Jedzenie bardzo słabe, stary zaniedbany hotel. Zdecydowanie nie polecam
Hotel bardzo malowniczo polozony, tuz przy samej plazy, z pieknym widokiem na morze i gory. Kameralny,doskonaly dla rodzin z dziecmi ( posiada basenik dla dzieci i maly plac zabaw tuz przy plazy). Wyzywienie wysmienite. Podrozowalismy z naszym 1,5-rocznym synem i ten urlop zaliczamy do naprawde udanych. Sama miejscowosc Pefkos jest malo rozrywkowa( ale dla rodziny z dzieckiem jest to raczej bez znaczenia). Organizowane wycieczki sa godne polecenia: bylismy w miescie Rodos , na wyspie Symi (wycieczka promem -warto bylo poplynac )oraz podrozowalismy autokarem po wyspie. Oprocz tego mozna wypozyczyc samochod, 6 km od Pefkos jest przepiekna miejscowosc Lindos ( to trzeba koniecznie zobaczyc ! ), jadac od Pefkos pol godziny samochodem - miejscowosc Prassonissi ( mekka dla Surfowcow ).
Położenie hotelu bardzo fajne dla kogoś kto lubi spokój, bez hałasu okolicznych miast i miasteczek - nam to pasowało. Piękne widoki z pokoju. Blisko do Lindos - bardzo polecam, urokliwe plaże i miasteczko. Baseny i plaża przy hotelu 5+. Minus za brak baru przy drugim basenie i płatny bar na plaży. Osobiście lubię dobre jedzenie, niestety w tym hotelu mnie zupełnie nie urzekło, śniadania monotonne, bardzo dużo mięsa i tłustych dań, często przesolone, praktycznie zero owoców morza. Z mojej strony mogę polecić tylko desery i zupy, bo tutaj naprawdę można było zjeść coś fajnego i codziennie innego. Bardzo niesmaczna woda, napoje słodzone również z najniższej półki. Kawa i piwo były na plus, poza tym z napoi nie mogę nic polecić. Jeśli wybieracie się na kolację w restauracji a?la carte, to nie oczekujcie niczego niezwykłego. Podano nam praktycznie to samo co w restauracji głównej, tyle, że na ładniejszych talerzach. Pokoje zwykłe, czyste, ale nic nadzwyczajnego, takie 3* w PL, ale z pięknym widokiem - mieliśmy pokój w głównym budynku, a jest ich więcej. Panie sprzątające bardzo uprzejme i miłe.
nowa część basenowa cisza i spokój widoki
jedzenie i napoje płatny bar na plaży
Zachowane bezpieczeństwo, czysto, wspaniałe i pomocne p. rezydentka i animatorka. Posiłki smaczne, wydawane przez super obsługę
Wspaniały pokój junior suite z widokiem na morze i baseny.
Hotel bardzo ładnie położony przy plaży (z jednej strony zatoczka, z drugiej dzika plaża i zero ludzi). Hotel ma kilka budynków, my dostaliśmy pokoje w nowej części, nieco z boku z widokiem na morze (3 osobowy i 2 os. + dziecko do 2 lat). Wszystko świeże, bardzo ładnie urządzone, choć widać nieco \"fuszerki budowlanej\";-): zepsuta spłuczka w łazience - mimo, że woda się lała, nikt tego nie zgłosił do naprawy, widać plamy z silikonu, jakieś kable. To oczywiście szczegóły - same pokoje naprawdę ładne, a łóżka wielkie i wygodne;-) Zgłosiliśmy prośbę o łóżeczko dziecięce - dostaliśmy je choć bez materaca a z jakimiś pękniętymi deskami - po zgłoszeniu tego do Pani Magdy na recepcji, dostaliśmy od razu duży koc, który posłużył za materac i problem się rozwiązał. Basen główny fajny choć w środku dnia bywało z nim tłoczno. Dobrze że w tym roku oddano 3 nowe baseny (dwa mniejsze i jeden większy). Jest też brodzik dla dzieci. Przy basenach sporo leżaków ale wszystko porezerwowane - mimo zakazu obsługa tego nie egzekwuje, a szkoda. Baseny zamykane o godz. 18 - to zdecydowanie za wcześnie. Leżaki przy plaży płatne - jednak po południu nikt już nie pobiera opłat. Woda w zatoczce niezbyt czysta, ale wystarczy przejść na drugą stronę hotelu i tam jest otwarte morze i czyściutko (dno nieco kamieniste). Jedzenie w hotelu urozmaicone i duży wybór - nam szczególnie smakowały ryby (był m.in. rekin, miecznik, łosoś) oraz mule. Dużo owoców - bardzo smacznych i soczystych. Lody dostępne cały czas dla każdego (te kolorowe trochę chemiczne ale śmietanka i czekolada całkiem smaczna). Duży wybór deserów: baklawy, kruche ciasta - można znaleźć coś dla siebie. Pomiędzy posiłkami przygotowywana pyszna pizza z pieca. W all inclusive dostępne lokalne piwo, wino, ouzo, brandy i rum. Barmani i obsługa restauracji bardzo sympatyczna i pomocna (zagadują po polsku, przynoszą krzesełka dla dzieci). W hotelu były animacje i dla dorosłych (np. zumba w morzu, rzutki) i dla dzieci (np. mini disco). Wieczorem w hotelu sporo się dzieje. Był całkiem fajny wieczór grecki z jedzeniem i tańcami, pokaz tańca z ogniem i fajerwerków, dyskoteka na plaży i koncert na żywo. Ze względu na roczne dziecko nie korzystaliśmy z wycieczek zorganizowanych, tylko samodzielnie zwiedzaliśmy wyspę. W hotelu jest wypożyczalnia samochodów - na stronie brak cennika więc podam przykład: za 7-osobowe auto na dwa dni zapłaciliśmy 160 euro (fotelik dla dziecka free). Hotel leży blisko Lindos, wg mnie to najładniejsze miejsce na wyspie - na pewno warto zwiedzić i Akropol (podejście wcale nie jest męczące, warto iść rano bo potem tłumy i upał) i połazić pięknymi uliczkami. Piękna zatoczka Św. Pawła. Do Rodos autem jechaliśmy ok godziny. Byliśmy też w Zatoce Anthonego Quinna i w Dolinie Motyli, ostatnie wejście jest o 17 - warto pamiętać. Lot trwał 2:45, transfer z lotniska do hotelu 1:10 minut (ktoś wcześniej pisał że ok 2 godz., więc trochę się obwiałam ze względu na synka) - niepotrzebnie bo wszystko bardzo sprawnie poszło. Wykwaterowanie z hotelu jest do godz. 12, natomiast wylot dopiero w nocy o 4.20. Musieliśmy zwolnić pokój ale z wszystkiego można korzystać do końca pobytu. Wyjazd na lotnisko o godz. 1:20. Generalnie z samej oferty i hotelu jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy to miejsce, jednak minusem jest obsługa na infolinii... Przy standardowych sprawach to może i lepiej ale w temacie usług dodatkowych typu ubezpieczenia to jest chaos. Jak ktoś chce skorzystać, to lepiej dobrze przygotować się do rozmowy i pytać o wszystko.
Bliskość plaży, bardzo ładne położenie, nowe pokoje i baseny oddane w tym roku, wypożyczalnia samochodów na miejscu, blisko Lindos, dobre jedzenie - szczególnie ryby, sympatyczna i pomocna obsługa, sporo zieleni
Baseny zamykane o godz. 18 - dla nas zbyt wcześnie, nowe pokoje bardzo ładne i czyste ale widać, że oddawane na szybko, rezerwacja leżaków - mimo zakazu nikt tego nie kontroluje
Fajny hotel, wady wymieniłem, zalet zdecydowanie więcej. Dobre miejsce dla rodzin z dziećmi, ciekawe animacje co 2 dni - wieczór grecki pokaz ognia, muzyka na żywo. Przyjemnie.
Dużo basenów Pyszna pizza i w ogóle jedzenie
Ohydna woda, przesłodzone ohydne napoje w opcji all inclusive, dało się pić tylko wino, piwo i kawę, ludzie do restauracji przynosili kupione napoje butelkowe