Przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża o długości ok. 250 m.
Dla dzieci: brodzik, animacje i zajęcia w mini klubie (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw.
Przepiękne, zabytkowe Lindos oddalone o ok. 7 km od hotelu.
Położony w spokojnej okolicy, w otoczeniu niesamowitych widoków.
Nie jest to hotel 4 * tylko bardzo słabe 3*. Pokoje ciasne, łóżka niewygodne, byliśmy 2 tyg i nasz nie był sprzatany, Lazienka koszmarna, ciasna, zepsuty prysznic i co jakiś czas smierdziała kanalizacja. Jedzenie takie sobie, zjadliwe ale mało urozmaicone, bardzo dobre ciastka i owoce ale brudne talerze i sztućce. Hotel ma dobre położenie ,bardzo blisko morza,animacje wieczorne powtarzały sie w drugim tygodniu.
Nie polecam dla tych ktorzy szukają 4*, należy ostrzegać że hotel zasługuje jedynie na 3* wówczas będzie mniej rozczarowanych. Hotel stary, mało miejsca przy basenie-ciasno, brak przestrzeni, stołówka bo nie można nazwać tego restauracją ciasna jakby z lat PRL-u.Wąskie korytarzyki że ciężko mijać się na schodach. Hotel opaoany przez francuskich emerytów- przyjeżdżają grupami , hotel dla bidnych francuzów.
Dziwię się, że hotel dostał tak wysokie oceny. Jestem rozczarowana, przede wszystkim jedzeniem - zero urozmaicenia, w kółko to samo na obiad i na kolację, następnego dnia znów to samo. Masakra. Plaża miała być piaszczysta a jest mnóstwo kamieni na brzegu a w wodzie wielkie głazy. Pewnie opinie pisali ludzie dla których szczytem luksusu jest codzienne siedzenie przy basenie i picie piwa. Okolica ładna, dobra baza wypadowa na wycieczki.
Bardzo dobre miejsce dla osób szukających spokoju oraz dla rodzin z dziećmi. Hotel położony przy plaży, przy niewielkiej, spokojnej zatoczce. Za hotelem, kilkanaście metrów dalej, bezludna, nieco kamienista plaza. Obsługa bez zarzutu, posiłki pyszne i zróżnicowane. Prawie wszystkie pokoje mają pełny lub boczny widok na morze, a z tego co zaobserwowałam- żaden nie ma widoku na ulicę. Atmosfera w hotelu miła i rodzinna. Do centrum Pefkos ok.20 min spacerkiem, niestety poboczem drogi. Komunikacja miejska działała sprawnie, a korzystaliśmy z niej kilkakrotnie. W hotelu Sunrise spędziłam wspaniałe wakacje i będę je długo wspominać.
Najwspanialsze wakacje od lat!! Hotel rewelacyjny!! Polecam wszystkim chcącym odpocząć na urlopie w przepięknej okolicy!! Obsługa hotelu przemiła...Było cudownie....szkoda że już po a w Polsce tak zimno....
Absolutnie polecam dla rodzin z dziećmi. Spokojne otoczenie, AI nie limitowane zarówno w barze jak i przekąski czy też lody. Sympatyczna obsługa. Śniadania ..są, obiady niezłe, kolacje wypas. Restauracja na otwartym powietrzu z widokiem na odległe o 50m morze. Wieczorne przedstawienia w hotelowym amfiteatrze pozostaną na długo w pamięci. Minus to brak animacji-dla dzieci- po polsku. Do Pefkos 15min spacerem. Do Lindos 10min autobusem. Plaża tuż przy obiekcie. Polecam!
Hotel położony w zacisznym miejscu,idealny na odpoczynek. Nie dla imprezowiczów!!! Plaża 20 kroków,łagodne zejście,piasek,czysta woda.Ogólnie Rodos to przecudowna wyspa z Klimatem.Obsługa sympatyczna choć kilka osób przemećzonych sezonem...Sprzątnie codziennie,pokoje nie powalają nowością,ale jest czysto.Hotel nie jest najnowszy,ale zyskuje rodzinną atmosferą,poza tym jeśli jedzie się na Rodos,nie ma co siedzieć w pokoju - polecam zachodnie wybrzeże-Monolithos(lazur Morza Egejskiego i widoki!!!),Waterpark,Prasonisi< Rodos, Lindos. Jeśli ktoś był na Santorini to niech nie płynie na wyspę Symi,bo będzie zawiedziony,ładne widoki ale bez przesady.Jedzenie średnie-mało urozmaicone:(
Tydzień temu wróciliśmy z tygodniowego pobytu.Niestety hotel \"nie powalił nas z nóg\".Hotel typowy dla rodzin z dziećmi i odpoczynku.Jedzenie wersja all b.dobra(za wyjątkiem śniadań).Obsługa i animatorzy przemili.Niestety czystość pokoi a zwłaszcza łazienek daje dużo do życzenia.Ponadto przy basenie b.mało miejsca-leżak obok leżaka.TV z kanałem muzycznym to marzenie-programów było około 10 z tego 7 zaśnieżonych.Sugerowaliśmy się kat.3,5 niestety w Grecji jest to kat.niższa aniżeli w Hiszpanii.
Gorąco polecam hotel dla osób chcących wypocząć z dala od zgiełku oraz dla rodzin z dziećmi.Obsługa przemiła , jedzenie urozmaicone i przepyszne opcja all nie do przejedzenia.Hotel uroczy piękny ogród, czysty basen oraz tuż obok plaża piaszczysta.warto wypożyczyć auto i zwiedzić wyspę samemu.Polecam Prasonissi oraz zachodnie wybrzeże gdzie są dzikie plaże i lazurowa woda.Byliśmy od 22-29 czerwca i nie było dużo turystów, w basenie po 6 osób, żadnych kolejek po jedzenie.dużo Niemców i super animacje dla dzieci ale niestety tez po niemiecku ale poza tym wszystko super
Byłem tam z Żoną i rocznym Maluszkiem tydzień czasu od 1 czerwca 2009. Hotel super, piękny widok z balkonu na morze, góry i ogród. Jedzenia pyszne i urozmaicone. Co do łazienki to słyszałem jak jedna para narzekała, ale zgłosili w recepcji, że śmierdzi im z odpływu w wannie i w 5 min. usterkę usunięto. U nas jak śmierdziało z odpływu, to zalewałem go wodą i przestawało. Wprawdzie z kratek wylatywały czasami komary, ale po spsikaniu ich off-em, odczepiły się od nas - warto zabrać spray na owady. W tym roku były drogie leżaki na plaży bo za 2 trzeba było zapłacić 8 euro. Jednak basen z darmowymi leżakami był tak blisko, że nie odczuwało się różnicy, gdzie się leży. Hotel nastawiony typowo na Niemców, dlatego też tak wysoki poziom usług.
Najgorsza była łazienka. Podczas każdego prysznica z kratki kanalizacyjnej wypływało gnojowisko.Nie sposób było uciec.Początkowo wydawało się że jedzenie jest wielodaniowe. Po bliższej obserwacji okazało się że jestem w stanie przewidzieć menu na kolejny dzień.Wystarczyło zaobserwować co nie zeszło danego dnia:odgrzewane parówki zmieniały się w potrawkę oblaną suto sosem i cebulą.Ale słyszałam kiedyś zachwyty nad takim daniem przerobionym trzeci dzień.Zatoka jest kamienista. Dostaliśmy pokój \"z bocznym widokiem na morze\".Przy ruchliwej ulicy.Czy to było warte tych pieniędzy i urlopu?Wolę pojechać do Egiptu.Polecam hotel rodzinom z dziećmi i basenowiczom.
duże plusy za położenie, widoki z balkonu, kameralność, urozmaicone i dobre jedzenie, głęboki basen, obsługę i plażę przy hotelu... jedyne co mogliby poprawić to częściej dezynfekować odpływy w łaziewnce (w niektórych pokojach czyć było niemiłą woń) i dokładniej sprzątać...
Hotelowe \"lunch boxy\" -4 kromki suchego tostowego chleba z plasterkiem sera zółtego i owoc:( Jedzenie w hotelu mało zróżnicowane i kiepskiej jakości Wycieczki fakultatywne- drogie (samemu można podróżować DUZO TANIEJ) Rezydentki- nie udzielały praktycznych informacji, udzielając rad kierowały się własnym interesem(np.niekorzystna oferta na wynajem samochodu), na lotnisku w Rodos (wylot do Polski) rezydentka nie była zorientowana gdzie się odbywa Nasza odprawa (odesłała nas do bramek z odlotem do Aten!?)
Generalnie hotel fajny,z ogródem,hotelową plażą(lezaki bezpłatnie),malym placem zabaw,dużym basenem i brodzikiem. Jedzenia full.W restauracji wysokie krzesełka dla dzieci.Obsługa hotelu bez zastzreżeń.Niestety minusem jest położenie hotelu - na uboczu.Z jednej str. to dobre, bo spokoj i cisza,ale z drugiej... Do pobliskiej miejscowości ok 20 min.pieszo. Przy hotelu nbiby jest przystanek autobusowy, ale ja tam autobusu nie widziałam. Przy hotelu również mały sklepik.My mieliśmy wypozyczony samochod na cały pobyt bo bez tego byłoby kiepsko.Nie polecamy tej miejscowosci w lipcu i sierpniu, bo to jedne z najgorętszych miejsc na Rodos.Pod koniec sierpnia tem. dochodzila do 40 st.No i troche długi transfer z lotniska, ale to da sie przezyc ;)
Spędziliśmy w Sunrise przemiły tydzień na przełomie lipca i sierpnia 2008. Jak dla Nas wszystko się zgadzało, tylko tydzień to zdecydowanie za krótko. Hotel położony jest samotnie tuż przy malowniczej zatoczce, z której korzystają tylko i wyłącznie goście hotelowi. Czasami wieczorami byliśmy na plaży tylko my i gwiazdy :)Hotel nie jest może bardzo wykwintny, ale jego zaletami są kameralność, wygodne i czyste pokoje, miła obsługa, bardzo smaczne jedzenie oraz fajny basen i ładny ogród. Polecam gorąco wszystkim, którzy szukają spokojnego wypoczynku. A rezydentka Grecos Holiday Pani Hania jest na medal :)- przemiła, zawsze uśmiechnięta, ale przede wszystkim bardzo kompetentna - wycieczki z Nią były prawdziwą przyjemnością.
Mógłbym wymieniać dziesiątki plusów, bo hotel naprawdę jest wart polecenia. Podam tylko główne - jedzenie smaczne w miarę urozmaicone, formuła all inclusive nie oszukana, basen czysty, słodki i nie chlorowany, bardzo miła obsługa, piękne położenie, plaża przy hotelu, bezpiecznie dla dzieci, plac zabaw. Skupię się tylko na minusach, które są tak mało istotne w stosunku do plusów, że i tak każdemu ten hotel polecę. Mam porównanie z beznadziejnym hotelem La Vita, więc wiem o czym piszę. Minusy: brak menu drinków płatnych i bezpłatnych, duże kamienie w morzu (mogliby je wyciągnąć) - ale da się je ominąć i można popływać.
Hotel rewelacyjny, nad samym morzem, na plaży niewiele ludzi (większość przy 2 basenach hotelu), więc nie było hałasu, można słuchać cykad i podziwiać krajobraz (także podwodny). Jedzenie przepyszne (np. świeże, gorące ciasteczka o 23.00!), jedynie czego nie było to świeżych melonów i arbuzów, ale wśród tylu innych dobroci... Obsługa bez zarzutu. Mamy nadzieję, że kiedyś tam wrócimy. Byliśmy z biurem Grecos Holiday - wszystko ok.
Bardzo miły, nieduży, kameralny hotel z bardzo dobrym dostępem do plaży (piaszczysto-żwirowa), nad piękną zatoczką. Woda krystalicznie czysta, piękne dno piaszczysto-skaliste. Można nurkować. Piękna zieleń wokół basenu. Basen bardzo ładny, przyjazny dla dzieci. Jedzenie dobre, prawie codziennie rybki, pyszne tzatzyki, rano ciepłe bułeczki, bardzo dobre soki, kawa, wszelkie herbaty, wino, piwo. Jedyne rozczarowanie to brak w pełni sezonu arbuzów i melonów. Dostępne nektarynki, brzoskwinie, jabłka. Kilka razy dziennie pyszne, prosto z piekarnika drobne ciasteczka. Ogólnie polecam.
Kameralny hotel położony w malowniczym miejscu w pięknym ogrodzie-gorąco polecam osobom,które chcą wypocząć w spokoju, przy dźwięku cykad. Plaża przepiękna z widokiem na góry, również kameralna, ponieważ większość osób korzystała z leżaków przy basenie (za darmo, te na plaży-płatne 8 euro za dwa leżaki parasol). Jedzenie przepyszne, duży wybór dań na zimno i ciepło-codziennie były dwie lub trzy nowe potrawy, obsługa bez zarzutu. Generalnie opcja All Inclusive jest nie do przejedzenia, a alkohol nie do przepicia:) Co do pokoju, to ok, ale bez rewelacji, najważniejsze, że czysto-codziennie sprzątane. TV-SAT to małe nieporozumienie, bo są same greckie i tureckie kanały:) Ale to są niuanse. Ogólne wrażenie baaaardzo pozytywne, chętnie bym tu jeszcze kiedyś wróciła. Byliśmy z biurem Grecos Holiday-wszystko ok, nie było żadnych wpadek, oprócz mocno opóźnionego wylotu. Polecamy opcję 7 7, czyli tydzień na południu Rodos i tydzień na północy. Rewelacja-jest czas,żeby naprawdę wypocząć i porządnie pozwiedzać i poznać wyspę. Wypożyczalnie aut są na każdym kroku. Autobusy też sprawnie kursują, tyle że nie wszędzie można nimi dojechać. Warto zobaczyć przepiękne Lindos, miasto Rodos, Filerimos, Kamiros, Dolinę Motyli i ... Asklipion-typową grecką wioseczkę z białymi domkami i najstarszym kościółkiem na wyspie. Są tam też ruiny twierdzy joannitów, z których roztaczają się przepiękne widoki. Podsumowując,był to niezapomniany urlop,szkoda, że się tak szybko skończył. Naprawdę żal było wyjeżdżać.
Bardzo sympatyczny hotel, położony przy samej plaży; przemiła obsługa, świetne jedzenie. Miejsce idealne dla rodzin z dziećmi, oddalone od dużych miejscowości, raczej nie do polecenia dla osób szukających rozrywki, ale położenie jest o tyle dobre, że można sobie organizować fajne wycieczki do Lindos, Lardos, Rodos (wszędzie jest stosunkowo blisko). W hotelu spędziliśmy tydzień w maju 2008, poza sezonem (brak animacji), wybór terminu okazał się rewelacyjny ze względu na niewielką liczbę gości-kilka rodzin z dziećmi z Polski i emeryci z Niemiec, nie było żadnego problemu z leżakami przy basenie czy na plaży, żadnych kolejek w czasie posiłków. Cała obsługa poczynając od kelnerek, barmanek po sprzątaczki, była fantastycznie nastawiona do dzieci. Dostaliśmy pokój rodzinny, mimo, że zapłaciliśmy za standard dwuosobowy (pokoje takie przewidziane są raczej dla rodzin ze starszymi dziećmi, my jechaliśmy z roczniakiem). Plusem jest mały placyk zabaw dla dzieci, minus to niewielki teren, nie bardzo jest gdzie spacerować, poza plażą, na którą schodzi się po schodkach z terenu hotelu. PS. Hotel zapewnia łóżeczka dla niemowląt. Jeśli chodzi o jedzenie, to na miejscu jest problem z dostaniem obiadków i kaszek, w najbliższych sklepach nie ma zbyt dużego wyboru.