Sunrise (Pefkos)

3.8

Serdecznie polecam zwłaszcza rodzinkom z dzieciakami - nasze 3 i 6 lat. Spokojnie, cicho a zarazem ciekawie. Duży plus za prywatną plażę (piaszczysto-żwirkowa). Jedzenie nie zbyt wymyślne, ale na prawdę wystarczające. Dla każdego coś: śniadania-płatki, jajko w różnych formach, naleśniki, dżemy, sery, warzywa, tosty, parówki, kiełbaski + greckie specjały. Obiady-zawsze 2 rodzaje mięs, ryby, makarony, ryż, frytki, warzywa. Kolacje -troszkę mniej atrakcyjne, ale i na ciepło i na zimno. Do każdego posiłku owoce i ciasta, świeże pieczywo. Bufet także pod dzieci np. paluszki rybne. Dodatkowo od godz. 10 lody i pizza pieczona na bieżąco + ciasto. Oczywiście alkohole i napoje free, pyszne piwko i winko cały czas. Basen przy hotelu nie za duży ale popływać też można było. Osobny brodzik dla dzieci. Malutki minus za brak jakiś atrakcji wodnych dla dzieciaków (np. zjeżdżalni) i marny plac zabaw, niewielki rozwalony domek i dwie huśtawki. W czwartki wieczór grecki: menu typowo greckie+ grillowane kurczaki, karkówki itp. Z atrakcji hotelu: niewielki koncert na plaży, w inny wieczór impreza ale wszystko tak zorganizowane żeby nie przeszkadzać nie zainteresowanym. Co wieczór zabawa dla dzieci z świetną animatorką Grecosa. W dzień również możliwość oddania dzieciaków pod opiekę animatorki. Przy plaży bar z płatnymi drinkami ale ceny raczej nie wygórowane. Przy hoteli mini market z pamiątkami, zabawkami. Poza tym dobra komunikacja do zwiedzania, my akurat wynajęliśmy auto na dzień (40-50euro), wynajem albo w hotelu, albo od rezydentki albo od wypożyczalni - wszędzie podobna cena. 15 min pieszo od hotelu w lewo i prawo małe miasteczka z tawernami i sklepikami. W hotelu czysto, ręczniki i pościele zmieniane codziennie lub co drugi dzień. W recepcji Pani mówiąca po polsku. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, polecamy dla rodzin z dziećmi i par. Odradzam imprezowiczom i osobom szukającym atrakcji sportowych -zanudzicie się.

Byliśmy tam w czerwcu 2018 r. pobyt wspominam miło bo naprawdę można tam odpocząć i naładować baterie nawet z maluchami (1 i 4). Jedzenie smaczne choć ciut monotonne. Bardzo dużo seniorów z Niemiec, choć nie powinno to przeszkadzać, ja osobiście czułam się jak w sanatorium. Starałam się nie zwracać na to uwagi i być może właśnie dlatego można tam tak odpocząć :). Była z nami młodzież w wieku 18-20 lat i dla nich za mało się działo, ale można było dokupić sobie wycieczki objazdowe albo wypożyczyć samochód i to rekompensowało. Ogólnie pobyt udany. I polecam wszystkim którzy chcą spokoju.

Super obsługa na stołówce jak i na całym terenie hotelu wszyscy uśmiechnięci i pogodni między posiłkami głównymi serwowana pyszna pizza barmani leją pyszne drinki im bliżej wieczoru mocniejsze ????

Hotel położony w ustronnym i cichym miejscu, mały kameralny, byliśmy przed sezonem letnim więc nie było pełnego obłożenia a zetem i kolejek np w restauracji. Jedzenie monotonne, ale smaczne. Zastrzeżenia mam jedynie do przekąsek gdzie i po śniadaniu jak i po obiedzie serwowana jest pizza. Owszem, jak większość pizzę lubimy, ale przy pobycie 2 tygodniowym staje się to męczące. Zaletą jest dystrybutor piwa, gdzie nie trzeba prosić barmana tylko można nalać sobie piwa samamu. Lody dostępne do oporu, ale nie są to lody najwyższej jakości. Pokój sprzątany codziennie, wadą pokoju jest przede wszystkim malutka łazienka. Plaża blisko hotelu, niewątpliwy atut, woda czysta, ciepła, zalecam tylko zabrać ze sobą buty do pływania gdyż zejście do morza jest żwirkowo - kamieniste. Wakacje uważam za bardzo udane, i pomimo kilku zastrzeżen polecam z czystym sumieniem.

Przemiła, życzliwa obsługa, pomocna pracownica recepcji hotelu - Polka, świetna lokalizacja dla osób, które cenią sobie spokój, z bardzo dobrym połączeniem komunikacyjnym. Bardzo niepomocny rezydent Grecosa, sprawiający wrażenie, że robi wszystko żeby pomóc, a w rezultacie nie robi nic. pobyt w okresie 11-25 maja 2018 r.

Nazwa  Sunrise (Pefkos)
Miejsce  Grecja / Rodos / Pefkos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis, rowery, parking

Przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża o długości ok. 250 m.

Dla dzieci: brodzik, animacje i zajęcia w mini klubie (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw.

Przepiękne, zabytkowe Lindos oddalone o ok. 7 km od hotelu.

Położony w spokojnej okolicy, w otoczeniu niesamowitych widoków.

3.8

Wyświetlono 241 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

czystość, bliskość plaży, dobre jedzenie i obsługa, ciche miejsce

Wady

marny plac zabaw

Pobyt - Czerwiec 2018

Zalety

blisko plaży, czystość w pokojach, ogólny spokój, wypożyczalnia samochodów obok hotelu, smaczne jedzenie, zdecydowanie dla rodzin z dziećmi

Wady

no cóż była z nami młodzież (18-20) i oni się nudzili, atmosfera sanatorium

Urlopowiczka

Pobyt - Czerwiec 2018

Zalety

Super obsługa, pyszne jedzenie, czyste i duże pokoje widok z balkonu na basen i morze recepcjonistka Magda przemiła, wszystkim z czystym sercem polecam ????

Pobyt - Czerwiec 2018

Zalety

Czysty, kameralny hotel

Wady

Zbyt małe łazienki, monotonne posiłki

Pobyt - Maj 2018

Zalety

położony przy plaży, miła obsługa, smacznie i czysto

Wady

płatne leżaki przy plaży

andrzej

Pobyt - Maj 2018

Dla chcących na prawdę odpocząć, polecam. Obiekt niezbyt duży, położony w cichym miejscu nad urokliwą zatoką. Nie polecam wycieczek po wyspie organizowanych przez biura ponieważ jest to wycieczka od hotelu do hotelu- zbieranie uczestników - i przy okazji coś tam jeszcze. Ciekawsze i tańsze jest wypożyczenie samochodu

Zalety

Położony pomiędzy dwoma miasteczkami.

Wady

Spacery czy życie nocne odpadają.

Pobyt - Październik 2017

Hotel generalnie ok, szkoda, że pomimo wolnych pokoi w lepszej części hotelu kwaterują głównie w tej gorszej, nie po remoncie części hotelu... Łazienka pierwsze wrażenie całkiem ok, jednak na wannie ciągle pojawiało się mnóstwo mrówek i był OGROMNY problem z ciepłą woda.. niestety bardzo rzadko można było ją zastać, a jeśli już była to kąpiel musiała przebiec w ekspresowym tempie, inaczej mogłeś pogodzić się z pozostawioną pianą na głowie. W pokoju nie polecam zostawiać żadnych otwartych słodyczy, mnóstwo czerwonych mrówek, które następnie znajdują się w całym pokoju! Minusem jest płacenie za leżaki i płatny drink bar przy plaży. Bar przy basenie ok, aczkolwiek bardzo małe urozmaicenie alkoholu. Posiłki smaczne, często się powtórzyły lub były bardzo podobne, słabe urozmaicenie z owocami.. jednak obsługa nadrabia wszystko. Jednak polecam, nie da się tego odczuć tak bardzo, a wakacje bardzo miło nam przebiegły. Położenie hotelu ok, jednak na następny raz wybrałabym coś bliżej większych miast, ponieważ raczej nie ma się co spodziewać tam większych atrakcji.

Zalety

obsługa posiłki plaża basen

Wady

stare pokoje brak ciepłej wody pełno mrówek

Andrzej

Pobyt - Październik 2017

Bardzo ładny hotel w dobrej lokalizacji, blisko morza oraz z smacznym jedzeniem

Zalety

Hotel znajduje się blisko plaży

Szymon

Pobyt - Wrzesień 2017

Hotel godny polecenia. Najważniejsza jest obsada ludzi którzy tam pracują, a widać że wykonują swoją pracę profesjonalnie oraz są bardzo mili - to stwarza że czujesz się prawdziwie ugoszczony na wakacjach. Można narzekać na stare pokoje - ale są czyste, codziennie sprzątane, a to najważniejsze, także jest ok. Jeśli ktoś chce pochodzić na imprezy to w zasadzie jedynym miejscem na Rodos jest miejscowość Faliraki i tamtą lokalizacją powinien się zainteresować. Sunrise jest położony przy drodze pomiędzy dwoma miejscowościami, czyli nie ma tam nic poza hotelem. W Faliraki są kluby, aquaparki i inne rozrywki. Ale jest przystanek autobusowy przy hotelu także do Lindos - drugiego po Rodos najważniejszego miasta na wyspie jest bardzo blisko.

Zalety

miła obsługa, profesjonalna obsługa restauracji, dobre jedzenie, duży wybór jedzenia, dobrze funkcjonujący bar, plaża właściwie na terenie hotelu, codziennie sprzątane pokoje

Wady

W zasadzie jedyną wadą jest to, że hotel jest stary i większość gości jest zakwaterowanych w pokojach z początku lat 90.

Michał

Pobyt - Wrzesień 2017

Do hotelu przenieśli nas po 2 dniach z tragicznego Miraluna Garden. Każdy dzień będziemy długo pamiętać, wspaniałe wakacje gorąca woda można ponurkować, obsługa uśmiechnięta i rozmowna, dziewczyny przy barze zabawne leją drinki które niejednego kozaka położą w 10 minut :D wspaniały pokaz ognia nocą, wieczór grecki też ciekawy. Polecam

Zalety

Pokoje z widokiem na plaże, plaża pod samym hotelem, o której by sie nie chciało zawsze jest co jeść, desery, basen, sala do gier, sklep hotelowy, pani recepcjonistka

Wady

Chyba brak :)

Pobyt - Wrzesień 2017

Byliśmy z przyjaciółmi na przełomie września i października 2017. Miłym zaskoczeniem był recepcjonista mówiący płynną polszczyzną. Obsługa bardzo miła, czy to w recepcji, restauracji, barze. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, wymiana ręczników codziennie. Jedzenie super, nie można było spróbować wszystkiego w czasie jednego posiłku. Cisza, spokój. Możliwość wynajęcia samochodu i samodzielnego zwiedzania.

Zalety

Super hotel i miejsce

Wady

Brak!

Adrian

Pobyt - Wrzesień 2017

W hotelu przebywałem na wakacjach ze swoją dziewczyną w dniach 22-29 września 2017 roku i muszę powiedzieć, że cały obiekt wraz z obsługą wywarł na mnie mega pozytywne wrażenie. Mieszkaliśmy w pokoju typu Superior, wyremontowanym świeżo na sezon 2017. Całość urządzona w nowoczesnym stylu i bardzo schludnie utrzymana (codzienne sprzątanie oraz wymiana pościeli i ręczników). Nasze mieszkanie składało się w zasadzie z dwóch pomieszczeń - sypialnia/pomieszczenie główne: całkiem duże łóżko, szafki nocne, jedna duża szafa na ubrania, biurko z dolnymi szufladami i postawionym na nim telewizorem. Wszystkie meble i łóżko w bardzo dobrym stanie, właściwie to można powiedzieć że nowe. Niewielkich rozmiarów łazienka z wanną oraz wielkim lustrem na ścianie. Również bardzo schludna i nowocześnie urządzona. Kompleks hotelu jest dosyć rozbudowany - rozległa restauracja z możliwością siedzenia wewnątrz lub na zewnątrz budynku z widokiem na morze, kort tenisowy, basen, dwa bary (jeden w pobliżu basenu, drugi w pobliżu plaży), mini market, strefa z przekąskami i świeżą pizzą, rozległa plaża hotelowa z leżakami. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór świeżych, smacznych dań oraz ciepłych i zimnych napojów oraz szeroki wachlarz deserów i ciast (zwłaszcza podczas Greckiego Wieczoru). Szczególnie polecam robioną na miejscu i wypiekaną w piecu pizzę, najlepsza jaką jadłem w życiu. Na szczególną uwagę zasługuje tutaj przemiła obsługa hotelu, zarówno ta w recepcji, restauracji oraz serwis sprzątający - wszyscy bardzo mili, rozmowni oraz pomocni, aż miło przebywa się w takim obiekcie, gorąco polecam. Dodam jeszcze że hotel posiada własną wypożyczalnię aut oraz rowerów, a tuż przed hotelem znajduję się przystanek autobusowy skąd można się bez problemu wybrać np. do Lindos czy miasta Rodos.

Zalety

Bardzo miła obsługa, bardzo dobre i różnorodne jedzenie, świetne położenie hotelu (spokojne miejsce, dobra baza do zwiedzania Lindos), przestronna plaża hotelowa dostępna praktycznie zaraz po wyjściu z pokoju.

Wady

Wydaje mi się że jak za taką cenę i za taką ilość gwiazdek nie można na nic narzekać, wszystko świetnie.

Edyta

Pobyt - Wrzesień 2017

Bardzo dobre położenie hotelu , spokojnie blisko plaża i morze , restauracja z widokiem na morze

Zalety

położenie , bliskość morza ,góry

Wady

mało animacji

BONIFACKA

Pobyt - Sierpień 2017

FAJNY HOTEL,BLISKO PORTU,MILUTKA OBSŁUGA,BLIZIUTEŃKO PLAŻY.POLECAM WYBRAĆ SIĘ DO LINDOS NA ZAMEK AKROPOL CHOĆ CZEKANIE NA WSTĘP JEST BARDZO MĘCZĄCE , NA ZATOKĘ ANTONIEGO QINNA, I DO AQUAPARKU .POLECAM

Zalety

bliziuteńko plaży,blisko portu ,miła obsługa, dobre wyżywienie,ładny basen

Wady

BRAK. TYLKO 1-PŁATNY SERWIS PLAŻOWY ,A TAK BLISKO PLAŻY

Artur

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel położony przy malowniczej zatoczce u stóp wzgórza. Kameralny, bardzo przyjazny. Pokoje duże, funkcjonalne, sprzątane codziennie. Doskonała baza wypadowa do pobliskich miejscowości w tym Lindos. Posiłki bez zastrzeżeń. Dużo owoców, codziennie ryby, wybór dań spory. Na stołówce w zasadzie brak kolejek. Miejsce można zająć w środku bądź na zewnątrz pod zadaszeniami. Turyści to w większości goście z Polski, Rosji i Czech. Animacje codzienne, również dla dzieci mini klub, a wieczorami mini disco. Bardzo sympatyczna obsługa zarówno na recepcji, przy barze i na stołówce. Polecam szczególnie dla ceniących kameralny pobyt czy też rodzinne wakacje.

Zalety

Położenie, czystość, atmosfera.

Aska

Pobyt - Lipiec 2017

Bylismy 11 dni na przelomie lipca i sierpnia.Lezakow przy basenie stanowczo za malo po 7 zajete wszystko.Jedzenie w miare ok,maly wybor deserow.Duzo Slowakow,Polakow,Niemcow na szczescie malo Ruskich wiec byl spokoj na stolowce ;)Ogolnie hotel polecamy jesli ktos chce wypoczac.Zakupy polecam robic na lewo po wyjsciu z hotelu kawalek trzeba przejsc i sa sklepy jest duzo taniej niz na prawo w strone pefkos

Zalety

Cicho,spokojnie,kameralnie,przyjemnie

Wady

Brak animacji dla doroslych,malo lezakow przy basenie,na plazy platne.Kiepska klima w pokoju

Anna szałkowska

Pobyt - Lipiec 2017

Wracamy zadowoleni z dwutygodniowego wypoczynku. Dzieci szczęśliwe. W klubie delfinka Ala poznała kolegów do wspólnej zabawy. Kochamy Grecję.

Zalety

Piękne położenie z jednej strony morze zdrugiej góry.cudowne animatorki Ola Silka Paulina. Wspaniała pizza z kamiennego pieca. Mały przytulny hotel. Jedzenia mnóstwo, każdy znajdzie coś dla siebie. Lody , do wyboru do koloru

Wady

Trzeba rano zajmować leżaki przy basenie, bo jest ich za mało. Krzyczący szef hotelu na personel, która jest niezwykle uprzejma i miła. Przesadna oszczędność w ilości owoców .

ania

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel pięknie położony , czysto, personel uprzejmy, kierownik restauracji i chyba całego hotelu mało przyjemny. Jedzenie dobre, ale bez szału. Zdecydowanie polecam rodzinom dziećmi. W klubie Delfinek ciekawe animacje dla dzieci.

Zalety

piękne położenie między górami a morzem; animacje dla dzieci ze wspaniałymi animatorkami Ola, Silą, Pauliną; obsługa miła, pyszna pizza; obiady syte

Wady

mało leżaków przy basenie, trzeba o 7 wstać by rozłożyć ręczniki- stanowczo za mało, na plaży płatne; oszczędność w owocach

Kobieta

Pobyt - Czerwiec 2017

Hotel dla rodzin z dziećmi, nie ma co liczyć na spokój i chill. Jako rodzina 2 osoby dorosłe, nastolatka i 2 dzieci spędziliśmy tam 10 dni pobytu i tylko taki polecam bo przy 7 obcinają czas pobytu zmianą lotów czarterowych. Pokoje otrzymuje się o 14.00 opuszcza o 12.00 jak są wolne można dopłacić za przedłużenie 5 eur/1h. Dla nas pokój nr 406-2 ( kiepski ) nie był rodzinny tylko do 1 pokoju jasnego i ciemnego korytarza dopchano łóżek. Łazienka wielkości ubikacji ( dorośli nie nie mieścili się pod prysznicem, )bez najmniejszej możliwości postawienia chociażby 1 kosmetyku !!! To było najbardziej żałosne. Wakacje.pl umywają wówczas ręce a grzeczny opiekun nie załatwi nic jeśli się nie wykłócicie sami. Kłamią , że wszystkie pokoje są takie same. Zapewniam - nie były. Bardzo częsty brak ciepłej wody na 4 piętrze. Polaków nadal traktuje się gorzej niż inne nacje. Plaża to raczej zatoczka z pięknym widokiem na morze . Piasek ciemny ze żwirkiem nieciekawy jak to w Grecji. Najlepiej zabrać buty do wody bo zejścia są kamieniste a podczas pływania można zahaczyć o pasy wystających kamieni, dopiero dalej gdzie już jest głębiej przezroczysta cudna toń bez kamieni. Woda czysta, słona - wielka radość z pływania. Kąpielisko nie ma ratownika , dla spokoju wywieszona jest cały czas czerwona flaga - znaczy to kąpiesz się z rodziną na własną odpowiedzialność. Obsługa miła i uśmiechnięta . Restauracja z cudnym widokiem na morze. Ja polecam wypad czerwcowy ponieważ potem są już tłumy kolejki do jedzenia, rezerwacja leżaków prze basenie nawet wtedy gdy właściciele byli w tym czasie na plaży. Nonsens. Brak dopilnowania pewnych zasad przez managera obiektu. Jedzenie smaczne, różnorodne i sporo. Bywają mięsa, ryby, owoce , pizze mnóstwo jarzyn i deserów. Nie można być głodnym, każdy znajdzie coś dla siebie. Drinki w barze all incl. jak woda. Alkoholu nie poczujecie niestety.... Pogoda przez 10 dni suuuuper wspaniała i to generuje uśmiechy i dobry humor turystów. My odpoczęliśmy bardzo.

Zalety

Spokojne położenie z dala od zgiełku i straganów, restauracja z widokiem na morze, wszystko w zasięgu wzroku.

Wady

Gorsze i lepsze pokoje, plaża kamienisto-żwirkowa ciemny kolor, kamieniste dno w dużej części, płatność za parasoi i 2 leżaki 8 eur/dzień, brak ratownika.

Gosc

Pobyt - Czerwiec 2017

Obiektywnie: Jedzenie w barze all inclusive niedobre poza pyszna pizza wypiekana w piecu opalanym drewnem. Posiłki obfite ale niesmaczne (większość utopiona w tłuszczu) Basen przy hotelu zadbany, ale co z tego skoro ludzie o 6 rano wstają i rzucają po 7 ręczników na każdy zajmując je. Dla normalnych gości nie sposób dostać leżaka do około godziny 16. Ratunkiem są leżaki przy plazy ale niestety płatne 8 euro Obsługa miła - to największa zaleta hotelu W pokoju czysto, klimatyzacja sprawna. Większość gości to rodziny z dziećmi głównie z Polski, Rosji, Czech - płacz dzieci wszędzie...

Zalety

Miła obsługa Czysto

Wady

Niesmaczne posiłki Walka o leżaki przy basenie

Sunrise (Pefkos)