Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Wakacje 2 w 1 - wypoczywasz w Turcji i zwiedzasz Grecję (np. Kos lub Samos).
Bardziej kameralne hotele niż na rozrywkowej i obleganej przez turystów Riwierze Tureckiej.
Błękitna Laguna w Oludeniz - zdobyła Turystycznego Oskara 2011 dla najpiękniejszej plaży, w ramach World Travel Awards Europe.
Hotel dramat. Zdecydowanie nie polecam , chyba że ktoś lubi spędzać czas w zagrzybionych pomieszczeniach, bez ciepłej wody. Jedzenie monotonne i z ciągłymi brakami, napoi też wiecznie brakowało.
Brud ,brak ciepłej wody , pleśń, monotonne jedzenie , pokoje niedostosowane dla gości.
Mały bardzo zaniedbany hotel. W opisie jest uwaga, że w 2021r był przeprowadzony remont. Szukałem jakiś śladów po tym remoncie. Zauważyłem , że remont ten polegał tylko na podmalowaniu srebrnym spreyem zardzewiałych lamp i mocowań prysznica. "Remontowiec" nie trudził się demontażem, tak że przy okazji pomalował też płytki w pobliżu. Basen o mikroskopijnych wymiarach. Wieczorem dorzucano do niego z środka dezynfekującego. Brakowało odważnych do kąpieli w nim. Przez cały czas pobytu widziałem tylko jedną rosjankę która się w nim kąpała. NIE POLECAM!!!
Położenie - blisko do morza, oraz bardzo sympatyczni barmani.
Brak wyboru jedzenia. Na obiad tylko jeden rodzaj dania głównego. W ofercie sprzedaży wycieczki był podwieczorek, w rzeczywistości nie było go. Z deserów zwykle do wyboru: budyń lub budyń z ryżem. Bardzo słabe sprzątanie, myta była tylko podłoga. Przez cały czas nikt nie mył brodzika, umywalki i ubikacji.
Hotel katastrofa, nie polecam. Lepiej zostać w domu albo dołożyć kilka złotych i wybrać coś lepszego, niż być rozczarowanym.
Najgorszy hotel jaki byłam,
bardzo niski standard. brudno codziennie podobne/takie samo jedzenie do tego bardzo średnie i rzadko zostaje uzupelnione gdy sie konczy,do tego często jest letnie nie gorące. w ofercie byl podwieczorek a oficjalnie go nie bylo. turcja posiada wiele owoców a ty dostaniesz budyń i arbuza codziennie. słona woda toalecie, takze nie umyjesz nawet zębów. basen bardzo maly i do tego pare leżaków. plaza mala a zdjecia zrobione specjalnie tak by wygladalo wszystko okej. jedyny plus to chlopaki na barze a z niektóra obsluga bardzo ciezko dogadać sie po angielsku i trzeba wszystko tlumaczyc na angielski w telefonie. wifi tylko w recepcji
Bardzo niski standard. Brudno, codziennie podobne/takie samo jedzenie do tego bardzo średnie i rzadko zostaje uzupełnione, gdy się kończy, do tego często jest letnie nie gorące. w ofercie był podwieczorek, a oficjalnie go nie było. Turcja posiada wiele owoców, a ty dostaniesz budyń i arbuza codziennie. Słona woda toalecie, także nie umyjesz nawet zębów. Basen bardzo mały i do tego parę leżaków. Plaża mała, a zdjęcia zrobione specjalnie tak by wyglądało wszystko okej. Jedyny plus to chłopaki na barze, a z niektórą obsługą bardzo ciężko dogadać się po angielsku i trzeba wszystko tłumaczyć na angielski w telefonie. Wifi tylko w recepcji.
Do hotelu pojechaliśmy 29.05.2022 r, na dwutygodniowy pobyt, ale po zobaczeniu w jakim stanie znajduje się obiekt od razu zażądaliśmy zmiany hotelu. Musieliśmy niestety spędzić tam 1 noc. Pokój czteroosobowy okazał się klitką z jednym łóżkiem – po interwencji na recepcji przeniesiono nas do innego – nie dało się w nim otworzyć drzwi i w końcu trafiliśmy do pokoju nr 210. Doniesiono nam łóżeczko dla dziecka, które musiało stać w wejściu do łazienki bo nigdzie indziej się nie mieściło. Łazienka wymaga generalnego remontu, sanitariaty nie były myte chyba od dnia montażu, na wszystkim kamień, rdza i pleśń. Toaleta była uszkodzona i wylewała się z niej woda na posadzkę. Pokój był brudny, z zakurzonymi i poplamionymi zasłonami i narzutami oraz małym popękanym balkonem, z którego widok rozciągał się na wysypisko starych połamanych leżaków i innych śmieci. Szalę goryczy przelały robaki !!!, które wieczorem wychodziły na podłogę. Oczywiście wi-fi było niedostępne. Widząc stan pokoju baliśmy się w jakich warunkach przygotowywane są posiłki, ale nie było czego żałować bo wybór był bardzo mały, obsługa nie donosiła kończących się potraw więc nie było czego jeść. Nie ma też zawartego w ofercie podwieczorku. W efekcie mając ofertę All inclusive musieliśmy iść z rodziną do restauracji na miasto. Basen malutki, bez strefy dla niepalących. Do plaży bliziutko – tylko co z tego skoro ma ona szerokość ok.3 metrów jest strasznie brudna (pełno petów) i mieści się na niej 8 leżaków hotelowych, ręczników też nie ma gdzie rozłożyć. Można tylko z zazdrością patrzeć na gości sąsiednich hoteli. Ogólnie był to najgorszy hotel w jakim przyszło nam nocować i nie spodziewałem się, że oferta może, aż tak odbiegać od rzeczywistości. Nikomu nie polecam.
Sympatyczny barman
W opisie
Na przełomie lipca i sierpnia 2015 wykupiłem wczasy .Z małżonką nie jesteśmy wymagającymi turystami pobyt w hotelu mimo wielu wielu drobiazgów do których można się doczepić uznaje za udany . Na polskie kategorie przyznałbym może jedną gwiazdkę.Jeśli ktoś szuka luksusu to powinien omijać ten hotel z daleka.Hotel położony bardzo blisko wąskiej plaży czasami trzeba było zabiegać o leżaki. WiFi generalnie w pokojach nie działała prawidłowo.Jedzenie dobre choć na hm średnim poziomie.Reasumując hotel dla niewymagającego klienta. Biuro EXIM TURS
Blisko plaża .Obsługa hotelu sympatyczna.
Stara zdezelowana łazienka , brudno na tarasach .Takie sobie pokoje . Klimatyzacje pordzewiałe choć działające .Monotonne posiłki , brak animacji, mały basen.
Ogólnie kameralny hotel z bardzo miłym właścicielem i obsługą.
Położenie przy samym morzu. Bardzo miła obsługa. Kameralny hotel.
Bardzo mała plaża.
Ogólnie na ocenę 3+. Bardzo małe zainteresowanie rezydentki. W samolocie brak informacji w języku polskim a prawie wszyscy pasażerowie to byli Polacy.Rezerwacja przez\\\" Wakacje.pl\\\" i biuro EXIM S.A. Grupa 15 osób w terminie 03-10.09.2015 r.
Blisko morza i plaży.
Łazienki prawie w każdym pokoju do natychmiastowego remontu.
Byliśmy w Ado Beach Hotel w dniach 23-30.07 i był to pobyt bardzo udany. Ze względu na dietę bezglutenową miałem małe obawy ale dzięki wcześniejszemu telefonowi kucharz co nieco poczytał i gotował dla nas specjalne posiłki za co wielki plus. Śniadania zawsze takie same, małe kiełbaski, jajka na twardo lub grzanki oraz pieczone półksiężyce z ziemniaków. Do tego dżemy, biały ser, generalnie wybór nie za wielki. Na obiady zawsze 2 dania mięsne + makaron/ziemniaki/ryż w zależności od dnia oraz wielki wybór sałatek, jabłka, pomarańcze, melony i arbuzy. Głównie był kurczak w różnych postaciach (całe filety, udka, nóżki, szaszłyki), jeśli był makaron spaghetti to był do niego sos, raz były kuleczki z mięsa. Na kolacje podobnie, 3 razy była ryba. Podsumowując posiłki naprawdę smaczne ale mały wybór, była również przekąska czyli frytki oraz tosty lub hamburgery. Pokoje ładne, sprzątane 2 razy w ciągu 7 dni. Basen hotelowy dość mały jednak wystarczający. Mankamentem basenu oraz hotelowej plaży jest ich położenie, mianowicie słońce w całości je oświetla dopiero koło godziny 12, wcześniej są w cieniu. Jednak spokojnie można iść na dużo większą i ładniejszą plażę na prawo od hotelu :) W nocy prawdopodobnie zakręcano wodę dla całego hotelu, znajomi nie mieli o 2 w nocy a my o 6 rano przed wyjazdem. W barze piwo, wino, wódka, gin oraz rakija. Otwierany o 11 i zamykany równiutko o 23. Świetne widoki z restauracji przy samym morzu. Po promenadzie błąka się wiele bezdomnych psów ale nie są wcale agresywne. Do centrum promenadą 10 min, bus do Bodrum 5 TL/os. My nie chodziliśmy na plażę hotelową, ale chyba trzeba wcześniej rezerwować leżaki. Muzyka gra z sąsiedniego hotelu. Zapłaciliśmy 1600 zł/os. i dla mnie cena jest adekwatna do jakości. Bez szału ale i większych wpadek. Największą zaletą jest atmosfera, mega zabawny właściciel, świetnie mówi po angielsku, zawsze pomoże, można wymienić u niego pieniądze po bardzo dobrym kursie. Polecam wszystkim hotel Ado Beach :)
Przy samym morzu, miła, rodzinna atmosfera, bardzo pomocny właściciel
Mało urozmaicone i szybko stygnące posiłki, brak wody w nocy, basen i plaża hotelowa w cieniu aż do godziny 12
Byliśmy na wakacjach w Ado Beach w lipcu 2015. Ogólne wrażenia z pobytu są pozytywne. Miła obsługa, pokoje czyste ze sprawnie działającą klimatyzacją i super widokiem na morze. Co do jedzenia to posiłki były smaczne, ale chłodne i troszkę monotonne. Za to zawsze były owoce i słodycze. Plusem była ogólnodostępna lodówka z butelkowaną wodą. Hotel położony przy promenadzie z małą prywatną plażą (piaszczysto-żwirową). Blisko do centrum Turgutreis (sklepy, bazarki, restauracje, port). Personel zawsze uśmiechnięty i pomocny- czuliśmy się bardzo swobodnie, jak u swoich przyjaciół. Tym którzy nie przepadają za hotelami- molochami na pewno przypadnie do gustu Ado Beach.
Bliskość do morza, miła atmosfera, pomocny personel
Dania dość monotonne i chłodne, ale smaczne
Właśnie wróciłem z wakacji z hotelu Ado Beach. Hotel jest mały z małym basen, ale zaraz obok jest plaża. Miły personel, dbający aby goście czuli się tu zrelaksowani i zadowoleni. Posiłki przygotowane są świeże i smaczne. Kucharz ceni sobie uwagi i jest bardzo zabawny, widać, że gotowanie to jego pasja. Pokoje są sprzątane co drugi dzień. Ogólnie panuje miła atmosfera. Polecam ten Hotel. Dla rodzin i par i wszystkich, którzy chcą się zrelaksować.
piękny hotel z pięknym widokiem, bardzo smacznie, personel dbający o swoich gości
małe pokoje