Aquapark ze zjeżdżalniami, basen z falami, sztuczna rzeka i statek piracki ze zjeżdżalniami.
Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży.
Część pokoi z bezpośrednim wyjściem na basen.
Na terenie hotelu 7 restauracji a'la carte.
Oceniam ten hotel na bardzo dobry z małym minusem. Wszystko jest w najlepszym porządku, czysto, infrastruktura w bardzo dobrym stanie technicznym, pokoje przestronne, duża dostępność basenów, jedzenie zawsze świeże i apetycznie wyeksponowane, personel świetny. Ten minus to daleki dostęp do najbliższego pomostu, który jest w złym stanie technicznym, a na jego końcu jedno z zejść do morza jest zamknięte, bo uszkodzone. Fragmenty stalowych umocnień do naprawy pomostu, leżą w morzu i śmiecą swym widokiem. Hotel jest jednym z najlepszych, a byliśmy już ósmy raz w Egipcie.
Jedyna wada, to słaby stan techniczny i oddalenie pomostu, a do tego jakieś stalowe elementy podobne do szyn, które leżą w morzu wzdłuż całego pomostu. Wyglądają jak porzucone konstrukcje metalowe.
kompleks bardzo duży.jak ktoś lubi się ruszać i chodzić to będzie zadowolony . idealny dla dzieci baseny zjeżdżalnie itp. dla dorosłych też spoko obsługa bardzo miła a za 1$ wręcz Cię kochają.jedzeni bardzo dobre pokoje czyste schludne przynajmniej taki był nasz.
piękna rafa koralowaprzy hotelu ,
odpływ wody przy plaży tworzy się bajoro
Hotel jak najbardziej godny polecenia. Kilka restauracji tematycznych bez zapisów. Do restauracji Japońskiej trzeba zapisać się wcześniej. Dyskoteki codziennie. Z pomostu można oglądać rybki i rafę. W hotelu dużo się dzieje, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa nie nachalna, miła. W grudniu w basenie głównym i przy zjeżdżalniach ciepłą woda. Wszystko na wielki plus. Wad chyba nie zaobserwowaliśmy, jeśli wracamy za chwilkę.
Rafa, Rybki, różnorodność jedzenia, ciepła woda w basenie, miła obsługa.
Nie ma
Opis Corala nie zgodny z tym co zastaliśmy na miejscu, rozczarowanie.
Hotel godny polecenia, fajne zjeżdżalnie, basen ze sztuczną falą, basen główny z barem, w sezonie zimowym podgrzewany do 29 stopni (byliśmy w marcu). W hotelu sukcesywnie wymieniane są zużyte elementy infrastruktury (meble, kanapy w lobby, prysznice, leżaki...). Widać, że właściciel inwestuje w hotel. Hotel zadbany, przestronny, ze sklepikami wewnątrz, bardzo dobre jedzenie w zadbanych restauracjach. Mega plus za restauracje tematyczne, z których można było korzystać codziennie, bez żadnych zapisów (może tylko w czasie covida ?). Minus niestety za plażę. Pierwszy raz (a w Egipcie jesteśmy każdego roku od nastu lat) nie spędzaliśmy czasu na plaży, bo nie ma możliwości kąpania z uwagi na odpływy. Liczyliśmy na snurkowanie z pomostu, ale ten jest zamknięty. Skorzystaliśmy z niego podczas nurkowania i potem poszliśmy na jedno snurkowanie, ale rafy tam nie ma żadnej praktycznie. Wiem, to Hurghada, ale są i tu miejsca, gdzie jest naprawdę przyzwoita rafa (jak na Hurghadę). Generalnie polecamy, warto tu wrócić, co potwierdza fakt, że spotkaliśmy mnóstwo Polaków, którzy byli już po raz nasty w tym hotelu. A ząb czasu niestety wgryzie się w każdy hotel. Te, co dziś są nowe, piękne, za chwilę takie już nie będą....Więc, bez narzekania, śmiało można tu przyjechać. Szczególnie z dzieciakami, dla których aquapark jest świetną zabawą. Jedna uwaga...marzec....cóż, temperatura powietrza ok, normalnie, morze już nie takie fajne, 22 stopnie.....no i przenikliwie zimne wiatry.....wieczory obowiązkowo z narzutką, bluzą, długim rękawem....
- czyste, przestronne pokoje, część z wyjściem do basenu - bar typu swim up - bardzo dobre jedzenie, dużo restauracji tematycznych
- kiepska plaża - zamknięty pomost, wejście na głębię tylko dla nurków
Wyjazd grupowy 7 osób. Po 1 dniu musieliśmy zmienić dwa pokoje z trzech ponieważ były oddalone od siebie a rezerwowaliśmy obok i jeden z pokoi miał mieć jedno 2-jne i jedno 1-cze łóżko a w zamiast tego było podwójne i dostawka ( łóżko jakby szpitalne ). Dostaliśmy pokój dwu-osobowy dla trzech osób dorosłych i odpuściliśmy latanie do recepcji o zmianę ze względu na położenie ( chcieliśmy 3 pokoje obok i tak było ). Pokoje ładne, przestrzenne z wyjściem do basenu. Sprzątane regularnie. Niestety u nas przez 3 dni nie działał telewizor, a lodówka przez cały pobyt mimo zgłoszeń. Obsługa miła, zwłaszcza kelnerzy w restauracjach. Kuchnia chińska a\'la carte 3/5 za to japońska świetna ! 11/10 za pokaz gotowania - oby tak dalej!. Niestety największym minusem jest brak podpisów pod większością dań ( mowa o daniach zimnych ) . Po prostu nie wiadomo co się jadło. Przygotowane świetne, zawinięte i przyozdobione ale nie wiadomo co, ale po za tym wybór na dobrym poziomie. Drinki słabe, nie które po prostu odrzucały, po za piwem, które jako tako dało się pić to na reszcie się zawiodłem. Za każdym razem drink przygotowywany inaczej, smakuje inaczej i też nie wiadomo czy miało się colę z whisky jak smakowała jak z rumem czy wódką. Po za słabym smakiem dinków, to minusem jest też to, że były ciepłe. Śniadania ok jak wszędzie, obiady raczej się powtarzały i trzeba było kombinować, kolacje po za grillem na zewnątrz cały czas te same. Zemsta faraona dopadła każdego niestety, z czego jeden dzień miałem wyjęty z życia, cała noc nie przespana a w dzień duża gorączka i przesunięta wycieczka. Ceny w hotelowym sklepie ok ( napoje typu cola, fanta etc.). Po pamiątki warto się wybrać gdzieś dalej ( miasto lub po drugiej stronie ulicy ). Nagabywanie jest wszędzie i trzeba się z tym uporać, gdyby mogli to za rękę do sklepu by wrzucili. Razem z grupą wybraliśmy się na nurkowanie i Orange Bay , szczerze polecam taką przygodę jednak my wzięliśmy wycieczkę u rezydenta Coral Travel i pewnie przepłaciliśmy, jednak zależało nam na bezpieczeństwie i polskim przewodniku. Jedyny mankament w wycieczce to przygotowanie do nurkowania jak i cały opis po angielsku ( przewodnik nie przetłumaczył ) i były osoby, które zrezygnowały z nurkowania. Sam hotel w obecnych warunkach to europejskie 3* blisko 4*. Plaża piękna, niestety odpływ przez większość czasu, ale polecam wyjście na \"molo\" i na samym końcu jest piękna rafa, idealne miejsce do snurkowania ( polecam wziąć ze sobą kawałek chlebka dla rybek ). Cały wyjazd udany, hotel obronił się pięknym wystrojem, obsługą na dobrym poziomie i klimatem. Widać upływ czasu na hotelu ale wiadomo jak każdy , muszą się odbić od obecnej sytuacji. Sumując po za jedzeniem i drinkami, które mogłyby być nieco lepsze, reszta ok dla osób mniej wymagających. Całość 6.5/10. Czy wróciłbym do hotelu ? Pewnie już nie, ale będę obserwował opinie innych podróżujących.
Duży, kameralny, duża ilość basenów, miła obsługa
Brak podpisów przy większości dań ( nie wiadomo co się je ), mało zróżnicowane jedzenie, ciepłe i nie smaczne drinki
Duży hotel ,w nowej części pokoje są ok ,ale w starej okropne łazienka bardzo brudna woda z prysznica zamiast do kratki wylewała sie na łazienkę sprzątanie co drugi dzień ,ale w nowej części codziennie.Baseny nawet ok ,ale woda tak chlorowana że mój 8letni syn miał poparzoną skórę.restauracje sądwie i jedna na plaży po pierwsze za małe jak na tylu gości ,ludzie musieli czekać na stolik a po drugie brud,brud i jeszcze raz brud w tej cenie polecam sanrice mamlouk
Brudne pokoje
Nie polecam tego hotelu chyba ze chcesz siĂŠ odchudzic i wkurzac,ze zaplacilas za nie to czego oczekiwales. Brak wody przez 2 dni,brudne naczynia,walka o stolik na stolowce,czasami nie mozna bylo korzystac ze stolowki w momencie jej otwarcia np.na kolacje bo byla zarezerwowana,niegrzeczna obsluga,leniwi i znudzeni animatorzy. Zaluje,ze wybralam ten hotel chociaz przed rezerwacja czytalam opinie,ktore w wiekszosci byly negatywne,ale ja nie wierzylam i mam za swoje.
Braki wody, prądu w Hotelu, sztućcy, nakryć w stołówce czy miejsca w niej, karaluchy w pokojach czy na stołówce - to ogólny skrót samych niestety mankamentów. Jeśli ktoś ma zapytania zapraszam odpowiem na każde. Proszę mi wierzyć że na samą myśl o tym Hotelu odechciewa mi się pisać dalej. Zdecydowanie odradzam.
Bardzo polecam wszystkim którzy cenią komfort i wygodę. Bardzo duży kompleks ale basenów jest mnóstwo leżaków też dużo. Hotel stoi przy plaży na której serwuje się przekąski i napoje. Barek w pokoju co dzień napeniany w napoje coca- cola sprite , fanta i woda mineralna. Nie wiem czy u wszystkich my byliśmy z Neckermana. Jedzenie ogrom i każdy znajddzie coś dla siebie. Ci którzy skarżą się że chodzili głodni to prawdziwi malkontenci, którzy szukają dziury w całym. Nie polecam jazdy taksówką w pojedynkę ... Natomiast zabiegi w SPA są rewelacyjne...
Bardzo fajny hotel pachnący świeżościa. Pokoje przytulne, urządzone na wesoło. Chociaż w taką pogodę pokój służy tylko do spania - kto by siedział w czterech ścianach. Bardzo dobre jedzenie, smaczne drinki. Generalnie jeden z lepszych hoteli w jakich byłem. Polecam rejs na cztery wyspy, niezapomniane widoki.
Bardzo fajny kompleks pięciogwiazdkowy, w którym z tak bogatą infrastrukturą nie sposób się nudzić! Architektonicznie kojarzy mi trochę z kulturą indyjską, te kopuły, bogate wzornictwo. Atutem bez wątpienia jest świeżość, fakt ze hotel został wybudowany rok temu. Jest nowy, elegancki, stylowy. Naprawdę wart swojej ceny. Opcja all inclusive- REWELACYJNA.
Jeśli chodzi o samo miejsce to jednak szarma jest lepsza od hurgady. Centrum na zakupy dużo ciekawsze w szarmie bo wszystko znajduje się w jednym wielkim centrum,gdzie ze względu na dużą konkurencję można sporo wytargować,w hurgadzie aż tyle nie udało się zbić z ceny(małe porozrzucane centra).Jeśli chodzi o hotel to naprawdę go polecam.Wszystkie hotele 4* mają w sumie to samo jedzenie(chociaż dostawało się 2 bony na 2 wejścia na kolację do restauracji tematycznych w lodówce codziennie uzupełniane napoje za free)hotele różnią się jedynie atrakcjami i tu ich nie zabrakło.Hotel\"świeży\" więc wszystko jest nowe i czyste.Nie warto \"dopłacać\"za pokój bo wszystkie są takie same.Jeśli dziecko nie ma 140cm nie dostaniecie pokoju z wyjściem do basen!
Jeśli chodzi o samo miejsce to jednak szarma jest lepsza od hurgady. Centrum na zakupy dużo ciekawsze w szarmie bo wszystko znajduje się w jednym wielkim centrum,gdzie ze względu na dużą konkurencję można sporo wytargować,w hurgadzie aż tyle nie udało się zbić z ceny(małe porozrzucane centra).Jeśli chodzi o hotel to naprawdę go polecam.Wszystkie hotele 4* mają w sumie to samo jedzenie(chociaż dostawało się 2 bony na 2 wejścia na kolację do restauracji tematycznych w lodówce codziennie uzupełniane napoje za free)hotele różnią się jedynie atrakcjami i tu ich nie zabrakło.Hotel \\\"świeży\\\" więc wszystko jest nowe i czyste.Nie warto \\\"dopłacać\\\"za pokój bo wszystkie są takie same.Jeśli dziecko nie ma 140cm nie dostaniecie pokoju z wyjściem do basenu
polecam super hotel morze i agua park
: Wspaniały hotel, każdy znajdzie coś dla siebie. Pomimo wielkości nie ma tłoku, obsługa super. Jedyny mały minus to długi spacer do ładnych raf dla chcących popływać - ale warto!!! Fantastyczne wspomnienia i wrażenia z perspektywy kilkukrotnego już pobytu w Egipcie (3 raz)Polecamy !!!Byliśmy z mężem w październiku 2011.Jeszcze raz-WARTO
bardzo dobry hotel przepiekna rafa wspaniale jedzenie , czystosc pokoi na 6 jedznia duzy wybór .z całego serca polecam
przywiezliśmy niesamowite wrażenia z pobytu w tym hotelu godny polecenia od jedzenia po baseny nic niebrakował .okolica spokojna z mała iloscią sklepików ,titanic palace jest nowa czesci dobudowaną do beacha .plaza z rafa z łagodnym zejsciem do morza .polecamy