Hotel elegancki i czysty. Duża przestrzeń, baseny podgrzewane dla dorosłych oraz brodziki dla dzieci. Obsługa oraz jedzenie super. Nie mam negatywnych opinii.
Blisko hotelu, blisko centrum, dostęp do plaży
Można polecić każdemu. Fajny duży hotel ,super jedzenie ,piękne zadbane otoczenie,prywatna plaża i mega bezpiecznie
Ogromne piękne przestrzenie duże pokoje
hotel fantastyczny, nie ma się do czego przyczepić chyba ze ktoś jest kompletnym malkontentem
obsługa fantastyczna, na każde życzenie, tak że nawet dawanie napiwków to przyjemność
nie ma praktycznie żadnych wad
Polecam w 100%! Najlepsza opinia dla tego hotelu to planowanie kolejnych ferii również w Titanicu Royal😀 Obsługa na najwyższym poziomie, wszyscy mili oraz chętni do pomocy. Pokoje przestronne, czyste oraz bardzo wygodne łóżka. Jedzenie oraz napoje na najwyższym poziomie😀 Do zobaczenia za rok😀
- blisko plaży - czystość pokoju oraz całego kompleksu - życzliwość pracowników - podgrzewane baseny - animacje dla dzieci
- brak
Hotel wygląda pięknie , dużo basenów , piękna zieleń , plaża piaszczysta , dużo leżaków , wspaniała obsługa , czysto , jedzenie wspaniałe i duży wybór . Restauracje Ala carte wszystko pyszne pięknie podane
Przemiła obsługa , czysto , piękna zieleń , cudowna plaża , łagodne zejście do morza
Jak dla mnie bez wad
Chyba najlepsza rekomendacja dla tego hotelu to tak, że rozważamy z rodziną powrót za rok w ferie zimowe 😀
Prywatna plaża, 3 podgrzewane baseny, czysto, pyszne jedzenie.
W pokojach standard, łazienki otwarte są na pokój.
To wspaniały obiekt, oferujący komfortowy wypoczynek. Bardzo różnorodne jedzenie, zadowoli najwybredniejsze gusta , kraina deserów bajecznie kolorowa.
Bardzo sprawna obsługa, czystość i pozytywne nastawienie do gości. Co wieczór moc atrakcji dla dzieci i dorosłych.
Brak jakichkolwiek wad.
Hotel spełnił oczekiwania schludnie, czysto, obsługa miła , wszystko na wysokim poziomie
Zadbany i czysty teren hotelu
Trochę natarczywi animatorzy -no ale taka ich praca -:)
Byłem w wielu hotelach w Egipcie ten przebija wszystkie.Bardzo sympatyczni pracownicy oraz smaczne jedzenie i napoje wszystko na najwyższym poziomie.
Nawet jakbym chciał znaleść minus to nie znajdę.
Hotel z zewnątrz jest przepiękny, baseny robią wrażenie. Nadaje się do zdjęć, jak ktoś lubi robić (dla mnie to bardzo ważne). Na plaży super parasole, prawie nie widać sasiadow. Można się całkowicie uchronić przed słońcem. Morze plytkie, czysto. Na plaży bar, obsługa zbiera zamówienia. Drinki w lobby bardzo dobrze. Jedzenie na głównej,, stolowce'' zjadliwe. Śniadania najgorsze bo monotonne. Spaghetti pyszne. Dwa razy na pobyt były owoce morza. Polecam restauracje a la carte., w szczególności Mongolian grill. Nie mieliśmy zemsty/klątwy faraona. Obsługa uprzejma ale napiwkowalismy sporo, nie wiem jakby było bez tego. Ogólnie wróciłabym do tego hotelu drugi raz.
- baseny - plaża -leżaki _ drinki - spaghetti
- otwarta lazienka bez drzwi - pierwszego dnia nie było dla nas i innych turystów miejsca więc zakwaterowali nas w Titanic resort aqua park co zabrało w sumie cały dzień.
Polecamy czysto ,smacznie, pięknie każdy przyjaźnie nastawiony i bardzo pomocny
Bliskość plaży, możliwość wycieczek,duża ilość restauracji, duży wybór posiłków
Nocne podlewanie roślin szambem, Zimną woda w basenach mimo podgrzewania?
Właśnie wróciłam z wakacji spędzonych w Titanic Royal. Hotel bardzo fajny,nie duży, wszędzie blisko. Pokoje dobre(oczywiście upierdliwi znajdą mnóstwo wad)codziennie sprzątane z uzupełnianiem barku. Jedzenia dobre ,żeby nie powiedzieć bardzo dobre
Lokalizacja,10min od lotniska
Zdecydowanie animacje, bardzo słabe
Piękny hotel i fantastyczni ludzie, którzy tam pracują.
obsługa
Oceniam dobrze. Generalnie wszystko było przynajmniej wystarczająco dobre, a niektóre rzeczy bardzo dobre.
Dobra infrastruktura. Duży basen, blisko do morza, dobra restauracja, są zjeżdzalnie dla dzieci, jest pokój z grami, dobre spa, siłownia.
Zimna woda w basenie. Słabe drinki.
Byliśmy rodziną 2+2, czystą plaża, zawsze były dla nas wolne leżaki i ręczniki, woda w jednym basenie dla dzieci podgrzewana. Morze ciepłe, woda płytka, sporo rybek. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Drinki w barze w lobby fajne, duży wybór. Bardzo przyjazna obsługa, szczególnie barman z baru na plaży-Thomas. Uwaga na sprzątacza na plaży, zaprasza na nocne wycieczki żeby pokazać „prawdziwą Hurgadę” za opłatą. Po odmowie udziału w wyprawie kolejnego dnia zostały nam skradzione pieniądze z portfela, który był w torbie plażowej. A on jako jedyny mógł podchodzić do stolików i zabierać brudne naczynia. Thomas próbował nam pomóc ale niestety oko kamery nie sięgało naszych leżaków więc nic nikomu nie zostało udowodnione. Pokoje czyste, pościel przyjemna. Codziennie inne animacje dla dorosłych, dla dzieci to samo. Korzystaliśmy z ubera żeby pojechac do centrum handlowego, kierowca był bardzo miły i pomocny.
Czystość Smaczne jedzenie Położenie hotelu Internet działający nawet na plaży Podgrzewany basen dla dzieci
Nachalny sprzątacz Zostaliśmy okradzeni
Pobyt w hotelu Titanic Royal bardzo udany, świetny obiekt,zagospodarowany perfekcyjnie, dla małych i dużych dużo różnych atrakcji.Bardzo dobrze utrzymana zieleń , czysto w obiekcie jak też wokół, oraz na plaży.Czysta i ciepła woda w morzu. Pokoje duże,czyste, obsługa bardzo o to dbała.
Bardzo dobre jedzenie,urozmaicone, dużo owoców,warzyw a także duży wybór ciast. Generalnie obsługa hotelu na każdym szczeblu uprzejma i dba o gości.
Jeśli miałbym coś wytknąć, to w/g mnie słabsze animacje wieczorne dla dorosłych,ale to moja opinia.
właśnie wróciliśmy z tego hotelu no i niestety nie polecam, hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek, nie zasługuje nawet na 3. ogólnie pierwsze wrażenie jest ok, ale jak się dokładnie rozejrzeć to wszechobecny brud, a lobby bar to nie brud, to syf, meble na tarasie w białej kolorystyce tak brudne że nie chce się tam usiąść. Wróciliśmy wszyscy z zemstą mimo iż stosowaliśmy wszystkie możliwe środki ostrożności. Jedzenie jest dobre, dużo lepsze niż w Turcji, pitny drink tylko mohito. Z całym szacunkiem dla ludzi którzy tam ciężko pracują bo widać ich praktycznie przez 20 godzin, nie mają pojęcia o sprzątaniu, może dlatego że hotel nie zatrudnia praktycznie kobiet. Ekipy sprzątające to mężczyźni, którzy niestety nie mają do tego predyspozycji. Opłaciliśmy wyjazd 3 osób dorosłych a dostaliśmy pokój 2 osobowy - dwa pojedyncze łóżka i po ostrej wymianie zdań z pracownikiem recepcji dostaliśmy dostawkę. Hotel z 2019 roku jest "zużyty" jak 20 letni. Nie polecam
sympatyczni ludzie z obsługi, bardzo dobra restauracja mongolska i włoska
brud w pokojach, brudne lobby, tarasy, brudne baseny
Pobyt w połowie września z dwójka dzidci poniżej 2 roku życia. Ze względu na to ze to nowy hotel myślałam ze standard będzie lepszy ale niestety się rozczarowałam. W łazience w pokoju rodzinnym grzyb, białe drzwi łączące pokoje chyba od założenia nie były myte bo są tak ochlapane ze maskara.Nawet po zostawieniu 5 dolarów dla obsługi nic nie zostało zrobione poza przetarciem podłogi i zaścieleniem łóżka. W recepcji Panowie mili i pomocni tylko dla panów. Mini club wyglada jakby miał 20 lat. W srodku brudno, wszystko porozrzucane mimo kilku dzieci, a pani animator siedzi i słucha ebooka przy drzwiach. Ogólnie animacje bardzo słabe. Jedyny plus to jedzenie. Bardzo dobre i urozmaicone
Jedzenie
Mini club w tragicznym stanie Pleśń w łazience Okropny Smród szamba na korytarzu Obsługa nastawiona na napiwki Ubogie animacje
Wybraliśmy na nasz wrześniowy urlop 5- gwiazdkowy hotel Titanic Royal. Spędziliśmy tam świetne, niezapomniane 12 dni. Hotel znajduje się 11 kilometrów od lotniska, dzięki temu transfer zajmuje nie więcej jak 15 minut drogi. Sam obiekt jest położony raczej na pustynnych terenach, do najbliższego miasta Hurghada jest około 16 kilometrów drogi - dojazd taksówką zajmuje około 20 minut. W okolicy nie ma raczej miejsc typowych do spacerów, chociaż warto wyjść przed hotel i podziwiać piękny zachód słońca, chowający się za wysokimi skalistymi górami. Około 2 kilometry od hotelu znajduje się małe centrum handlowe Senzo Mall, w którym można kupić dosłownie wszystko w normalnych cenach. Niestety, chyba nie ma tutaj żadnej komunikacji publicznej więc pozostaje poruszanie się taksówkami, a dla wytrwałych pieszo. Wejście do hotelu jest strzeżone przez ochroniarzy, trzeba przejść przez bramkę wykrywająca metal i ewentualnie pokazać zawartość torby/torebki. Jednak jest to raczej dla osób, które dopiero się meldują potem, gdy Panowie widzą opaski na rękach to zwyczajnie mówią dzień dobry. Po wejściu do hotelu wita nas piękne, nowoczesne lobby z recepcją oraz widok na cały hotel i morze przez duże okna vis a vis wejścia głównego. Dołączam zdjęcie, bo naprawdę robi to wrażenie. Od razu po wejściu do hotelu Panowie poproszą nas o bagaż, który po zameldowaniu odprowadzą do naszego pokoju. Zameldowanie w hotelu jest szybkie, bezproblemowe. Recepcjoniści porozumiewają się w języku angielskim i niemieckim. Sam teren hotelu to bardzo duży kompleks basenów, których jest coś około 10 (nie liczyłem) z miejscami na leżaki z parasolami i bardzo ładnie utrzymanych ogrodów z palmami. W hotelu jest 5 restauracji do użytku gości, jedna główna w formie bufetu na śniadania, lunche i kolacje oraz 4 a'la carte każda o innej tematyce - Grecka przy plaży, Włoska i Chińska tuż przy zejściu przy recepcji oraz Mongolska obok restauracji głównej na zewnątrz. Do każdej z restauracji a'la carte jest jednorazowe wejście na kolację przez cały pobyt. To duży plus. Są też 4 bary. Jeden bar plażowy, drugi w basenie (można siedząc w wodzie zamówić drineczka), trzeci przy strefie z animacjami a czwarty w środku hotelu w lobby. Przy każdym z barów są krzesła i zadaszone stoliki i obsługa jednego lub dwóch kelnerów. Hotel posiada własną, ogrodzoną i strzeżoną przez wartowników plaże. Bardzo duży wybór leżaków, przy każdym stolik oraz obowiązkowy parasol. Tutaj również kelnerzy dbają o odpowiednie nawodnienie gości :). Morze czyste, krystaliczne z bardzo łagodnym zejściem. Warto zaopatrzyć się w maski do snurkowania, gdyż jest kawałek rafy co prawda obumarłej, jednak życie morskie nadal się tam toczy, warto pooglądać rybki i inne stworzenia. Oprócz tego znajduje się tu również bar z przekąskami i napojami, który wieczorem zamienia się w grecką tawernę o której wspominałem wcześniej. Po lewej stronie plaży codziennie wystawiane są dwa wielbłądy oraz kilka koni, za kilka euro można się na którymś z nich przejechać lub po prostu podejść i pogłaskać. Na terenie obiektu jest kilka sklepów - spożywcze, z pamiątkami, różnymi sprzętami wodnymi, odzieżą. Jest również apteka z szerokim asortymentem, co może okazać się pomocne w razie jakichś nieprzyjemności. A w razie gdyby była potrzebna pomoc lekarska na miejscu jest również mała klinika z dyżurującym lekarzem. Duży plus. Duże wrażenie napewno robi obiekt wieczorami, wszystkie palmy, roślinność, alejki, wieżyczki na budynkach i baseny są pięknie podświetlone - tworzy to niesamowitą atmosferę pozwalająca poczuć egzotykę i ekskluzywność hotelu. Można by rzec, że jest bardzo fotogeniczny - dołączam parę zdjęć wykonane telefonem. Sam hotel ukształtowaniem budynków przypomina dziób statku, jak sama nazwa wskazuje Titanica. Pokoje są wszystkie takie same. Ładny, nowoczesny wystrój, przestronne około 35m2, dobrze wyciszone. Balkon z dwoma krzesłami i stolikiem. Łazienka dosyć specyficzna, gdyż jest otwarta wraz z przedpokojem co może być dosyć krępujące dla rodzin. Przestrzeń WC jest zamykana szklanymi drzwiami, jednak nie jest to w pełni zamknięta kabina, co może powodować lekki dyskomfort. Kabina prysznicowa jest duża, zauważyliśmy że w godzinach porannych gdy większość osób bierze prysznic to woda jest raczej letnia niż ciepła, ale nadal umożliwiająca komfortowy prysznic. Duże łóżka King size, bardzo wygodne i miękkie, czysta pościel i co zasługuje napewno na wyróżnienie to, że jest normalna kołdra a nie jak bywa w ciepłych krajach, że jest po prostu coś typu prześcieradła do przykrycia się. Duży plus dla klimatyzacji, która jest łatwa w obsłudze i bardzo wydajna. Szybko chłodzi do żądanej temperatury, co przy temperaturach tam panujących jest zbawienne. TV z płaskim ekranem, jest kilka Polskich programów, można się połączyć również przez Bluetooth z telefonem. Warto wspomnieć, że są też pokoje, które mają własne zejście do basenu. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to warto w recepcji zapytać o taką możliwość, oczywiście za dopłatą. Jedzenie w hotelu to bardzo duży atut, który w sporej mierze zdecydował o naszym wyborze. W restauracji głównej bardzo duży wybór jedzenia -makaronów, kasz, ryżu, różnego rodzaju mięs, całe stoiska z warzywami i owocami, każdy wybierze coś dla siebie, nawet dzieci bo dla nich jest oddzielny bufet z frytkami i różnymi smakołykami. Menu jest raczej sklejone na tygodniowy pobyt, także potem jedzenie może się powtarzać ale mimo to, można zjeść ze smakiem i szybko się nie nudzi. Sama restauracja jest duża, nie ma problemu ze znalezieniem miejsc, jest również zadaszony taras zewnętrzny. Restauracje a'la carte jak już wcześniej wspomniałem są tematyczne. My odwiedziliśmy każdą i bardzo polecamy, bo jedzenie jest naprawdę wyśmienite i urozmaicone. Naszym faworytem jest zdecydowanie restauracja chińska, gdzie siada się w okół wyspy z kuchnią, gdzie kucharz od samego początku przygotowuje dla małej liczby osób potrawy w bardzo widowiskowy sposób. Na wyróżnienie zasługują napewno drinki i napoje alkoholowe serwowane w barach. Spory wybór, smaczne i ładnie wyglądające. Mimo, że panuje powszechna opinia, że lokalny alkohol w Egipcie jest raczej słaby to nie mogę tego potwierdzić, bo w tym hotelu alkohol w drinkach jest wyczuwalny i w dobrej ilości. Rozrywka w hotelu zadowalająca, ale nie ukrywając widywaliśmy lepsze. Podczas dnia kilka aktywności w basenie, typu aerobik, gimnastyka. Wieczorami codzienne animacje dla dzieci, co prawda takie same ale dzieciaki były zadowolone. Potem były już animacje dla starszych odbiorców, jedne ciekawsze, drugie trochę mniej ale nudzić się wieczorami raczej było ciężko. Obok strefy z animacjami jest bar z obsługą kelnerską. Klienci Titanic Royal mogą korzystać z aquaparku innego hotelu tej samej sieci Titanic Resort&AquaPark, do którego przy greckiej restauracji co 30 minut odjeżdża hotelowy bus. Czas jazdy to ledwie 3 minuty, także można też się przejść pieszo. Sam aquapark całkiem fajny, jednak nas jakoś nie urzekł zbytnio. Na miejscu w ramach opaski Titanic Royal można korzystać z baru i baru z przekąskami. Trzeba pamiętać tylko o tym, że aquapark jest czynny tylko do godziny 13.00. Dodatkowo na terenie hotelu jest strefa gier, bilardy, kręgielnia różne maszyny, co prawda nie korzystaliśmy ale było dosyć spore zainteresowanie ze strony innych gości. Obsługa hotelu to zdecydowanie jeden z największych atutów. Począwszy od recepcji, panowie konkretni, chętni do pomocy, samo zameldowanie jest szybkie i bezproblemowe, podobnie jak z wymeldowaniem. Panowie sprzątający również bardzo mili, trzeba przyznać że swoją pracę wykonują na 100%, bo pokoje jak i cały obiekt jest bardzo czysty, mimo że utrzymanie czystości na pustyni napewno nie jest prostym zadaniem. Obsługa baru w większości miła, jednak zdarzało się że po prostu olewali klienta, który stał przy barze chcąc coś zamówić, właściwie nie wiedząc czemu. Kelnerzy mimo, że czasami mieli do obsłużenia setkę osób świetnie sobie radzili, a zdecydowanie trzeba pochwalić ich pamięć do złożonego zamówienia, gdyż czasami były naprawdę nie łatwe do zapamiętania. Ja ze swojej strony muszę pochwalić ochronę, która często jest pomijana w opiniach, bo Panowie naprawdę dbają o bezpieczeństwo a nie tylko udają, że są ale również są dyskretni i niewidoczni. Podsumowując, hotel polecam właściwie dla wszystkich - samotnie podróżujących, par i rodzin z dziećmi. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli szukasz ekskluzywnego wypoczynku, w bardzo przyjemnym arabskim klimacie to Titanic Royal jest zdecydowanie dla Ciebie!
- Obsługa począwszy od recepcjonistów, sprzątaczy po menadżerów - Ekskluzywny wygląd hotelu w stylu arabskim - Bardzo dobre drinki - Pyszne różnorodne jedzenie - Ładna piaszczysta plaża
- Czasem było czuć nieprzyjemny zapach z kanalizacji w pokoju - Barmani nie zawsze zainteresowani klientem - Brak jakiejś knajpki w okolicy hotelu
Bardzo polecam wszystkim ten hotel. Byliśmy w nim we Wrześniu, jako para 26 i 29 lat. Hotel pokaźnych rozmiarów, na kształt jak sama nazwa wskazuje statku Titanic. Kompleks basenów rozciąga się przez całą długość hotelu aż do plaży, w otoczeniu zieleni i palm. Plaża bardzo ładna, piaszczysta codziennie rano sprzątana przez obsługę. Bardzo duży wybór leżaków z klimatycznymi parasolami z trzciny. Zejście do morza bardzo łagodne, warto zabrać maskę do snorkelingu, gdyż jest kawałek rafy i ładnych, kolorowych rybek. Pokoje spore, myślę że ok. 35m2, czyste, ładnie urządzone, klimatyzowane, codziennie bardzo dokładnie sprzątane. Jest możliwość dopłaty za pokój z własnym zejściem do basenu. Na wyróżnienie zasługuje napewno klimatyzacja, która jest naprawdę bardzo wydajna i szybko schładza pokój do przyjemnej temperatury. Warto wspomnieć, że wszystkie pokoje mają balkony z widokiem na ogród oraz baseny. Hotel posiada 5 restauracji, jedna główna i cztery a'la carte - Grecka, Włoska, Chińska oraz Mongolska. W cenie pobytu jest jednorazowe wejście na kolację do każdej z nich. Jedzenie w formie bufetu. Bardzo dobre, ogromny wybór różnorodnych dań. Dużo mięs, ryb, owoców. Każdy znajdzie coś dla siebie. Na plus, że hotel informuje o nie marnowaniu żywności i nakładaniu jedzenia tyle ile jest się w stanie zjeść. Barów jest łącznie cztery - w lobby, w basenie, na plaży i jeden przy strefie z animacjami. Drinki są bardzo dobre, duży wybór, alkohol mimo że lokalny to z odpowiednią mocą. Warto wspomnieć, że kostki lodu są robione z wody butelkowanej także bez stresu można pić drinki z lodem. Sam teren hotelu bardzo czysty, urządzony ze smakiem w nowoczesnym i ekskluzywnym stylu. Nawet wymagający goście nie będą zawiedzeni. Obsługa hotelu bardzo życzliwa i pomocna, począwszy od recepcjonistów, po barmanów, kelnerów i panów sprzątających. Na wszelkie pytania, wątpliwości cierpliwie wysłuchają i pomogą. Większość porozumiewa się w języku angielskim oraz niemieckim, ale i kilka słówek po Polsku znają. Warto wspomnieć również o ochronie, która pilnuje by goście czuli się bezpiecznie i komfortowo a zarazem nie narzucali się swoją obecnością. Na terenie hotelu jest sporo sklepów - pamiątki, odzież, apteka czy kioski. Hotel polecam właściwie dla wszystkich, samotnie podróżujący, pary oraz rodziny z dziećmi. Codziennie organizowane są animacje wieczorne, pierw dla dzieci potem dla starszej widowni, animatorzy wiedzą jak zabawić tłum i świetnie im to wychodzi, także wieczorami nikt się nie powinien nudzić. Napewno kiedyś tu wrócimy. :)
Bardzo różnorodne jedzenie, świeże Duża ilość miejsc przy basenie Bardzo ładna plaża Duże pokoje Miła obsługa Nowoczesny wystrój
Czasem przez krótką chwilę było czuć nieprzyjemny zapach z kanalizacji