2008 opinii
Prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża z łagodnym zejściem do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.
Dla dzieci: aquapark z 7 zjeżdżalniami, brodzik, plac zabaw, miniklub, maksiklub.
Hotel położony wśród zielonych wzgórz, przy własnej zatoce, w jednym z najbardziej urokliwych miejsc w okolicach Marmaris.
Animacje dla dorosłych: zawody, skecze, pokazy taneczne, wieczorny show.
nie
Najsłabszy punkt hotelu to stołówka. Posiłki monotonne i ohydne, arogancka obsługa, brudne talerze, brak klimatyzacji. Wieczorem smród z nawożenia roślin. Jedynym pozytywem jest położenie hotelu przy samej plaży. Nikomu nie polecam, w tej samej cenie można spędzić w Turcji dużo lepsze wakacje
Nie polecam nurkowania, szkoda pieniędzy. Jest to pozowanie do zdjęć kiepskiej jakości pod wodą, a nie nurkowanie.
SYF PEŁNO KARALUCHÓW OCHYDNE JEDZENIE
hotel stary i brudny i na pewno nie 5 gwiazdkowy!!!, w łazience pleśń na zasłonce i meble spuchnięte od wilgoci, poza tym fugi miejscami aż czarne. Szafki brudne. ubrania trzymałem w walizkach. Duża ilość jedzenia do wyboru ale jedzenie bez smaku. Można też dostać komentarz pod nosem od kelnera, który w swoim języku powie co o tobie myśli. Osobiście ciężko zatrułem się na ich jedzeniu hotelowym. Nie można mieć pewności w jakiej wodzie myją naczynia (podawane talerze były aż mokre)nie radze tez jeść warzyw i owoców. Tylko gotowane i gorące posiłki. Aha i plaża tak brudna że nieprzyjemnością był nawet spacer . nie polecam
Witam. Przebywałam w tym hotelu w terminie 17 - 31.08.2009 i opisać go mogę tylko w samych superlatywach. Sam hotel położony w cudownej zatoce, plaża żwirowa, woda przejrzysta, dwa baseny czyste.Wadą jest ich głębokość, po 5-ciu krokach już się nie czuje dna, jak ktoś nie umie pływać do ma problem. Jedzenia bardzo dużo, urozmaicone, dla każdego coś dobrego. Wszystko wysokiej jakości. W terminie, w którym byłam nie było żadnych problemów żołądkowych.
SREDNIO JEDNYM SŁOWEM JAK ZA TAKIE DUZE PIENIĄDZE TO BEZ ATRAKCJI -NAJGORSZE TO MONOTONNE JEDZENIE
Jednym słowem tragedia!!!! W basenie pewnego dnia pływała kupa, którą po prostu wyłowiono i zabawa dalej trwała. Pokoje tragiczne: brudne, często brak klimatyzacji i ciepłejwody. Jednego dnia cały pokój został zalany wodą. Żeby nie trafić na pokój z lat 70\\\'tych trzeba na recepcji dodatkowo zapłacić przy wydawaniu kluczy. Na stołówce syf nie z tej ziemi: brudne obrusy, brak sztućców, resztki jedzenia na \\\"czystych\\\" talerzach. W barze używają kilkakrotnie jednorazowych kubków i słomek. Obsługa niemiła - żeby coś załatwić trzeba płacić. Nie chce opisywać tutaj wszystkiego, bo zabrakłoby miejsca, ale stanowczo ODRADZAM WAKACJE W TURUNC!!
Poprzednicy to chyba malkontenci.Owszem,5*to za duzo,ale nie ma brudu, robactwa,kiepskiej kuchni ani czekania na bakszysz!Dojazd żmudny, okolica spokojna, bez atrakcji,na wieksze zakupy trzeba jechac do Marmaris.Duzo Polaków.Pokoje ( blok 3) odnowione,czyste,ładna łazienka,cicha i sprawna klima.Sprzątanie ok,choć nie super staranne,wymiana ręczników,miła i pomocna obsługa.Jedzenie obfite i naprawdę smaczne,poza rybami i skromnymi ciastami.Nie jest monotonne, każdy znajdzie coś dla siebie.Kolejki bywają-do lodów i przy kolacji,ale kto je robi?My sami, więc po co narzekac?Plaża wąska,czysta,żwirowa,rezerwacja lezaków jest,ale i czesto sa wolne.Alkoholu nie testowałam,z animacji nie korzystałam-miło spędziłam 2 tygodnie.
Brak dobrego jedzenia -. Animacje na poziomie zerowym (dwójka niewyszkolonych animatorów),pokoje małe (nasz rodzinny wyglądał jak normalny), czytość również średnia - ogólne wrażenie - bardzo średnie. Nie polecam rodzinom z dziećmy, ponieważ najnormalniej w Świecie nie ma tam, co robić
hotel bardzo brudny -odradzam wyjazd
ZA DROGO BY CHWALIC
jedynym plusem hotelu jest to ze ma swoją plaze choc bardzo brudną ,.. posilki ochydne w dodatku bardzo ich mało i są wydzielane, obsługa beznadziejna, hotel z grzybem, także w pokojach grzyb i syf, sciany się sypią, 75% turystów to rosjanie. Nie polecam nikomu tego hotelu... no chyba ze całe dnie bedzie spedzał na miescie. Forma all w hotelu to pomyłka
nie!!!!!!!!!!!!!!!
dno same zatrucia woda w basenach mętna
Hotel okropny, zdjęcia, które są na stronie to zdjęcia jego nowszej części, a ten gdzie głównie meldują wygląda dużo gorzej. Animacji brak, AI - to wielka łaska ze strony obsługi. Generalnie nie polecam nikomu, chyba że lubisz spartańskie warunki i awantury z obsługą
odradzam wybór
obserwuję od miesiąca,że wszystkie brednie o Turuncu i Santanie wypisuje jedna i ta sama osoba,Zmienia tylko imiona.Nawet dni i godz. wpisów się pokrywają.Niektóre opinie są identyczne dla obydwu hoteli.Natomiast pod niebiosa wychwala Aqua blu w sharm ibiuro Oasis.Pracowniku Oasis,spadaj z tego forum i nie rób zamętu swoimi kłamstwami.Ja rozumiem,że to biuro cienko przędzie i chwyta się nieuczciwych sztuczek,ale nie tędy droga.Hotel Turunc polecam,ale nie za taką cenę,jaka jest w tym roku.
ODRADZAM HOTEL BARDZO ZEPSUTY PRZEZ WŁADZE
SYF I ROBACTWO