Dobra lokalizacja: hotel położony na Półwyspie Kassandra, między znanym kurortem Pefkohori i Paliouri.
Ze względu na ciekawą, bezpieczną, zatokową plażę oraz animacje polecany dla rodzin z dziećmi.
Piaszczysto-żwirkowa plaża ok. 400 m od hotelu (na plażę i do Pefkohori kursuje bezpłatny bus hotelowy).
Duży basen zewnętrzny z brodzikiem dla dzieci.
Hotel położony 4km od niewielkiego miasteczka Pefkohori. Położony przy ruchliwej drodze, gdzie w okolicy nic nie ma. Do miasta można się dostać jedynie bezpłatnym hotelowym busem - niestety kierowca często zapomina się jeździć wg rozkładu. I tak np. w mieście czekaliśmy ponad godzinę aby móc wrócić do hotelu. Innym razem przeczekaliśmy 45minut aby kierowca zawiózł nas do miasteczka.. Do plaży hotelowej idzie się około 15minut. Jest to najładniejsza plaża w okolicy z krystalicznie czystą wodą i bezpłatnymi hotelowymi leżaczkami. Pokoje w bardzo dobrym standardzie, dobrze wyposażone, z lodówką, talerzami, sztućcami, kubkami, stolikiem, krzesłami, biurkiem z lustrem i darmową klimatyzacją. Duży plus. Posiłki świetne! Pyszne, świeże, dość duży wybór od typowo greckich potraw po europejskie, również owoce morza - w każdy dzień coś innego. Można zjeść zarówno w klimatyzowanym pomieszczeniu, jak i na zewnątrz. Minusem było to, że z ekspresu kawowego, herbaty itp. można było korzystać tylko podczas śniadania. Słaby wybór alkoholi w ramach all inclusive - niedobre piwo, dobre białe wino, uozo(anyżówka) i brandy. Nawet wódki do drinków nie oferowali. Polecam kawę mrożoną frappe. Animacje w tym hotelu dopiero się zaczęły - oczywiście po polsku. Ze sportów to jedynie bardzo oblegany jeden stół do tenisa stołowego. Basen czysty, z brodzikiem dla dzieci, szybko na wieczór zamykany. Obsługa natomiast z chęcią służyła pomocą, z uśmiechem. Generalnie hotel na duży plus dla osób ceniących sobie spokój, bez rozrywek. Polecam osobom starszym i z dziećmi.
świetne jedzenie, doskonała obsługa, piękna hotelowa plaża z bezpłatnymi leżakami
położenie w polu, brak w okolicy jakichkolwiek sklepów, słaby wybór alkoholi w all
Byłam z przyjaciółmi w czerwcu.Byliśmy bardzo zadowoleni z tego hotelu.Nie ma się do czego doczekać.Polecam.
Duże pokoje sprzatane codziennie co drugi dzień wymiana pościeli i ręczników. Bardzo miła obsługa manager i ratownik.Urozmaicone jedzenie.Drinki lokalne ale obfite i nalewane z uśmiechem.Polecam jeżeli ktoś chce wypoczac.W tym roku zaczęły się animacje.
Ogólne wrażenie hotelu jest ok, niestety oferta jest niezgodna z opisem; all inclusive jest od godziny 10.00 a czasem nawet i później ponieważ barmani spóźniają sie z otwarciem baru. Spóźnialstwo to wada chyba wszystkich Greków na Chalkidiki, z busem hotelowym też różnie, czasem jedzie wcześniej niż jest to podane na rozkładzie, czasem później, zdarzyło się że w ogóle nie przyjechał wieczorem na plażę . Obsługa też nie jest tak miła jak napisali poprzednicy, czasami ma się wrażenie że z łaską nalewają drinki lub zwyczajne napoje.
duży basen, spory wybór potraw na obiedzie i kolacji
brak wódki w opcji all inclusive, obsługa, spóźnialstwo personelu
Ten hotel mogę polecić z czystym sumieniem dla osób spokojnych nie mających specjalnych wymagań. Absolutną zaletą jest spokój i relaksowa atmosfera. Plaża jest czysta,zejście do wody łagodne,Odległość plaży - wolnym krokiem 10 min żwirową gładką drogą na której prawi nie ma ruchu.Nie korzystaliśmy z busa - nie było takiej potrzeby. Czytałem opinie internautów i czasami ludzie mają nadmierne oczekiwania. Np. \"ciągle to samo na śniadania\" - wybór był naprawdę szeroki.A w domu je się codziennie coś innego i to przez cały rok?
Elegancki, dobrze rozplanowany architektonicznie - duże, jasne pokoje- wszystkie z widokiem na morze lub basen. Obsługa doskonała, personel życzliwy i chętny do pomocy.Hotel idealnie czysty. Przy basenie dużo leżaków - nie ma tłoku i przepychanek.To samo na plaży. Dobry transport do wsi i na plażę. Ogólnie- spokój i miła atmosfera
Brak zajęć sportowych i animacji - jeśli ktoś lubi dużo ruchu i akcji może się czuć zawiedziony To hotel dla spokojnych. Dziwna polityka dyrekcji hotelu - drinki w barze dla gości \"all inclusiv\" tylko do 23.00 a sam bar czynny do 2.00 w nocy.Dlaczego takie ograniczenie? Czemu nie do północy?-potem mało kto przychodzi do baru.
Właśnie wróciliśmy i: hotel wart swojej ceny. Basen jeden z większych, super, czyszczony codziennie (mógłby być dłużej otwarty a nie do 19.00). Śniadania praktycznie takie same, ale wybór z ok. 20 potraw jest ok. Obiady i kolacje urozmaicone i jest z czego wybierać. Pokoje typu studio całkowicie wystarczające z tarasami. Sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane co 3 dni, klima działa jak trzeba. Wifi płatne, ale nie wiem jak ale u mnie chodziło gratis :). Do plaży ok. 400-500 m. Pomimo kursowania bezpłatnego busa hotelowego z wózkiem codziennie dwa razy chodziliśmy piechotą. Kelnerzy donoszą picie nawet w okolice basenu :) Nie mieliśmy ani razu problemu ze znalezieniem wolnego leżaka i parasola czy w hotelu czy nad morzem (leżaki bezpłatne). Część turystów przyjeżdżała z niedalekiej miejscowości taxi do nas na plażę odpocząć (mniej ludzi i większy spokój). Wady: brak animacji (pomijając dyskotekę-słaba i wieczór grecki-słaby). Brakuje brodzika dla maluchów o głębokości poniżej 40 cm a także placu zabaw (ten który jest woła o remont). Nie ma też żadnych animacji, ale to nam nie przeszkadzało. Wadą też jest transport z lotniska i spowrotem (ok. 2,5-3 godziny). Wszyscy uśmiechnięci beż sztuczności. Jeśli ktoś chce rzeczywiście odpocząć w spokoju i ciszy lepszego miejsca nie ma. Brak hałasu i tłumów. Do sklepu niestety trzeba jechać do miejscowości (busem :) ) lub ok. 100 m do stacji benzynowej. Dla chętnych nie daleko plaża dla nudystów (nie byłem, ale słyszałem :) ).
Hotel zasługuje na 4 gwiazdki. Bardzo dużu basen, który nie jest oblegany, jest sporym atutem. Obsługa bardzo miła i profesjonalna (Mendżerka restauracji Katrina, znakomici kelnerzy Gabriel i Tanja oraz świetni barmani: Katrina i Demis. Pozostali też super), jedzenie bardzo dobre (szefowi kuchni należą się wyrazy uznania), pokoje przestronne z pięknymi widokami na lagunę. Codziennie sprzątane, bardzo czyste (moskitiera w balkonowych drzwiach). Drinki donoszone przez obsługę nawet w okolice basenu,co mnie pozytywnie zaskoczyło ;) Morze - wystarczy 7 minut spaceru, by znaleźć się na sporej plaży, lekko kamienistej, gdzie są bezpłatne leżaki i parasole. Dla leniwych - bezpłatny bus hotelowy, który często kursuje. Bezpłatnym busem można też dojechać do Pefkohori, gdzie jest wiele sklepów, restauracji itp.
Brak dyskotek, rozrywek dla młodych ludzi. Niestety nie mozna kozystac z basenu w nocy ;D Przeznaczony dla ludzi starszych, ceniących spokój. Ceny w markecie hotelowym sa zabojcze i obsluga- panie niezbyt przyjemne szczegolnie dla blondynek.
Sam hotel jest ladnym i zadbanym obiektem ***, jedyny minus do polozenie - jak dla mnie to z daleka od cywilizacji. Mialam wrazenie ze w calym Pefkohori (odl. 3.5 km) jest tylko jedna taksowka, kolejki na postoju byly baaardzo dlugie. Przejscie spacerem do miasteczka niemozliwe, brak chodnikow/poboczy. Najblizsza plaza piaszczysta ale brudna, dojscie troche 'extremalne' po wertepach, brak sklepow spozywczych w poblizu, jedynie w niedalekiej stacji benzynowej.