Wybierz, kiedy chcesz jechać na wakacje i przejdź do szczegółowej oferty.
Byliśmy w terminie 29.12.2019- 6.01.2020.Świetna impreza, doskonała organizacja,wszystko w odpowiednim czasie.Trafiliśmy na super grupę,wszyscy zadowoleni,bez marudzenia (my polacy to uwielbiamy ).Polecamy biuro i panią Agnieszkę.Pani Lisa (chiński przewodnik )też kapitalna,bardzo pomocna.Jeszcze tam wrócimy,pozdrawiamy :)
Cudowna wiedza i przekaz pilota.Pani Agnieszka :) rewelacja :)
nam się wszystko podobało
Doskonale zaplanowany każdy dzień. Program wypełniony w 100 %. Duża wiedza, forma jej przekazania,takt i poczucie humoru przewodnika p. Marka z Poznania w parze z chińskim przewodnikiem Leo pozwolą zachować w pamięci wyprawę do Państwa Środka.
Świetna organizacja począwszy od przewodników p.Marka i Leo a skończywszy na kierowcy autobusu.
Zawsze można przyczepić się do czegoś,ale chyba nie o to tu chodzi
Szczególnie polecam chętnym poznania starej kultury Chin za czasów cesarskich jak i Chin współczesnych .Chiński mur, niezapomniane wrażenia. Znakomity pilotTomek z ogromną wiedzą i sympatyczny Leo,który świetnie z Tomkiem współpracował.
Wycieczka świetnie zorganizowana.W ciągu tygodnia naprawdę można wiele miejsc zwiedzić.
Obiadokolacja w Hutongu, chyba nieporozumienie, bardzo ciasne pomieszczenie, jeszcze ciaśniej przy stole, i taka klasyczna pokazówka. Fakultety: fabryka pereł to sklep z perłami i biżuterią, fabryka jedwabiu to również sklep, herbaciarnia to również sklep. Chińska medycyna to dobry biznes, przepraszam bardzo dobry.Trzeba mieć duże poczucie humoru. Najważniejsze nie dać się nabrać i mocno uważać na kieszeń. Oczywiście, nie można mieć specjalnych wymagań, wycieczka nie była dużym wydatkiem.
Pekin w pigułce
nie będę się czepiał
Super zorganizowana, hotel Holiday in bardzo dobry. Przewodnik Marek i chińska przewodniczka Fiona super. Polecam
dużo do zwiedzania
Wczytując się we wcześniejsze opnie ma się wrażenie że i tak krytyka pilota nie ominie.Jedni szukają w Nim ojca, by opiekował się Nimi jak dziećmi. Inni szukają wykładów fakultatywnych dot. Chin. A mnie obchodziły Chiny...i tu nie da się opisać mojej miny kiedy...w Pekinie już po nie całej godzinie...padło słowo...czy to na pewno te "biedne" Chiny" ... może to jakaś pomyłka. Było tylko jedno wielkie WoW! Jak już zdążyłam wcześniej zaznaczyć...naprawdę warto, na własne oczy Pekin zobaczyć. Zasmakować kuchni chińskiej...pierożki są "niebiańskie". Świątynie , a w nich , mnisi którzy. przemieszczają się , w ciszy...kiedy i turysta ją zachowa....poczuje siłę tego miejsca...nie rozpraszając innych wkoło. O drapaczach chmur pisać dużo nie będę.. zobaczy to turysta. który tam będzie. Są i uboższe dzielnice w Pekinie. Życie tam też swoim rytmem płynie. Można przejechać tamtędy rikszą. Jest i mała Wenecja w Pekinie....no i oczywiście Mur Chiński...jak pisze Kapuściński , Azja zmienia człowieka...kto chce zobaczyć niech nie zwleka. Powietrze w Pekinie jest bardzo suche więc koniecznie potrzebne będą: pomadka ochronna do ust(mogą spękać),krople do oczu, elektrolity oraz jakiś węgiel w razie czego. I na tym koniec niech turysta będzie zaskoczony...to w końcu Azja....tam i zakupy to zabawa i okazja....
Pilot...pani Oktawia
niedostateczna... wcześniejsza informacja nt. zlokalizowania miejsca zbiórki ...na Lotnisku Chopina w Warszawie...
Podziękowania wielkie dla przewodnika Marka I Fiony za wiedzę i opiekę. Wycieczka wspaniale zaplanowana , ani chwili straty. Tempo olimpijskie, ale warto było. To trzeba samemu zobaczyć i posmakować. Dziękuję współgrupowiczom za wyborne towarzystwo.
Przewodnicy, organizacja, program
Hotel i obsługa taka sobie , jedzonko też ...nie urywa.
Byłam z mężem w Pekinie.Jesteśmy seniorami ale bardzo lubimy zwiedzać świat. Głównie wycieczki objazdowe są naszą pasją.Wycieczka do Pekinu sprawiła że możemy znajomym dużo opowiadać o Chinach.Była to jedna z najbardziej udanych wycieczek i nigdy jej nie zapomnimy.
Polecam wszystkim ciekawych świata Wycieczka przygotowana profesjonalnie Pilot wycieczki Pan Eugeniusz Klejmont - wielka wiedza z umiejętnością jej przekazywania- super
Bez wad
Wycieczka umożliwiła nam zobaczyć strony w których jeszcze nie byliśmy i p.Krzysztof namawiał Wszystkich na zwiedzanie innych zakątków Azji i chyba skorzystamy z oferty Ecco Travel.
Super program realizowany przez przewodnika polskiego p.Krzysztofa i Chinkę Fionę.Hotel Plaza 4gw. czysty,obsługa sympatyczna.Program wykorzystany na maxa,p.Krzysztof /miłośnik Chin/ potrafił zarazić Chinami.EccoTravel ,biuro ludzi kompetentnych
pełna satysfakcja. przewodnik( p.kasia ) doskonale przygotowana. b. pomocny, a wrecz troskliwy opiekun miejscowy( alex ) polecam wszystkim milosnikom intensywnego i perfekcyjnie zorganizowanego zwiedzania.
progmam, organizacja, przewodnicy ( polski p. kasia, chinski-alex )
brak. nawet malkontent nie mialby sie do czego przyczepic.