za 3200zł (+ 175 $ za przewodnika i wejściówki) - POLECAM !!! Pekin w \\\"pigułce\\\" :)
przewodnik z MEGA wiedzą (Krzysztof Staszkiewicz), CHIŃSKI mur (polecam wspinaczkę na wszystkie wieże), polecam zakupy (Silk market - tekstylia, obuwie, torby itd...), lecz nie zabawki!!! w Galeriach Handlowych w centrum Pekinu są o 40-50% tańsze!!!
światynie, świątynie, świątynie.... i jeszcze raz świątynie.... a także \\\"tragiczne\\\" jedzenie podczas obiadokolacji - polecam chińskie jadłodajnie i bary...
Wspaniały dramat o historii Kung - fu. Słusznie zrezygnowano z pokazów akrobatycznych. Początek listopada - wspaniała pogoda. Codzienne dostarczanie wody do picia, darmowy barek w hotelu (łącznie z piwem). Doradztwo przy wymianie pieniędzy i robieniu zakupów.
DUŻĄ \\\"ZALETĄ\\\" był przewodnik - Pan Mariusz Serwacki wraz ze swym chińskim asystentem (może trochę zbyt duże tempo zwiedzania, jak na emeryta). Dodam, że z asysty p. Mariusza korzystaliśmy z W-wy i do W-wy - w obie strony. Jedzenie wspaniałe, oprócz zup. Toalety - darmowe, z reguły czyste i dużo więcej niż w W-wie. Hotel zasługiwał na 2 gwiazdki. Poprowadzenie firmy przez procedury przed wyjazdem - bardzo dobre.
??????????????????????????????????????????????????????
Polecam.Bardzo dobrze przygotowany program.Wyzywuenie kuchnia chińska .
Super
Bardzo udana wycieczka, dużo zwiedzania ,wszystko dobrze zorganizowane, fajna atmosfera, super polski przewodnik Marcin i chiński Piter .Polecam szczerze.
ciekawy program wycieczki
Wielu towarzyszy narzekało że się nie najadło. Porcje były zbyt małe
Wiedza przewodnika, program wycieczki,
tempo zwiedzania zbyt szybkie, często nie było czasu nawet zdjęcia zrobić. Zbyt dużo czasu w sklepach a mało w cesarskich zabytkach.
Szczerze polecam organizatora wycieczki Ecco Travel.
dużo zwiedzania i super przewodnik Marcin.
Wycieczka rewelacyjna! Duża dawka wiedzy o kulturze, historii, religii i życiu społecznym. Bardzo dobre wyżywienie, dobry hotel, wspaniałe niezapomniane krajobrazy. Zwiedziliśmy wszystko zgodnie z planem. Bardzo polecam. Pozdrawiamy uczestników wycieczki z października 2018 Krystyna i Leszek
wspaniały pilot z Polski Tomek Szaciło oraz Piter , ciekawy program wycieczki
Wycieczka okazała się strzałem w 10tkę! Wszystko zgodnie z opisem które zamieściło biuro podróży. Polecam każdemu kto chciałby zobaczyć chińską kulturę i tradycję. Bardzo ciekawe miejsce. Zaletą wycieczki jest przewodnik - pan. Tomasz który we wspaniałej atmosferze przebiega wycieczka. Oczywiście widoki, miejsca i okoliczności również sprzyjają. Gorąco polecam. Wszystko jak najbardziej godne uwagi.
Wspaniały pilot (przewodnik)pan. Tomasz - bogata wiedza i duża cierpliwość. Duża ilość miejsc do zwiedzania.
Mój pierwszy, ale nie ostatni wyjazd z Ecco Travel.
Program wycieczki bardzo ciekawy, wszystkie punkty obowiązkowe zawiera. Doskonałą atmosferę stworzyli pilot Tomasz i przewodnik Piter. Ogromna wiedza, kompetencja, takt tych osób to dodatkowy atut tej wycieczki. Jedzenie bardzo dobre, dobrej klasy hotel. Niczego nam nie brakowało. Organizatorzy zadbali o wszystko. Polecam z ręką na sercu.
Wycieczki super , jedzenie bardzo dobre ,w hotelu czysto i wygodnie. Bardzo się cieszę że byłam na Chińskim Murze
REWELACJA !!!!! Program super a przewodnik Tomek Szaciło widać że kocha to co robi. Nie spodziewałam się że Pekin jest taki piękny.
Nie mam żadnych uwag - wszystko było naj......
Jeżeli jest możliwa zmiana programu na wyjazd poza Pekin, to powinna zostać umożliwiona zwiedzającym w tym zestawie. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, co do przewodnika posiada dużą wiedzę i konkretny gość ocena 5/5.
Wycieczka OK, przewodnik tak Polski jak i Chiński bez zastrzeżeń
Za mało zwiedzania okolic Pekinu, natomiast za dużo Świątyń
Wycieczka bardzo udana.W typowo chinskich barach mozna bylo zjesc za smieszne pieniadze prawdziwie chinskie jedzenie.Program super.Hotel w porzadku,,brakowalo jedynie miejsc gdzie mozna bylo posiedziec poza pokojem.Wieczorami mozna bylo odwiedzic miejsca ktore chcialo sie jeszcze zobaczyc.Metro latwe do opanowania ,a dodatkowo pilotka sluzyla pomoca -tlumaczac jak dojechac.Ogolnie bardzo pozytywnie.
Bardzo dobry program.Przewodnik chinski suoer.Polska przewodniczka kompetentna .lot samolotem malo uciazliwy i komfortowy.
Jedzenie moglo byc lepsze. Szczegolnie to na miescie .W hotelu bylo w porzadku.
Tak jak wcześniej napisałam polecam każdemu kto lubi podróże i poznawanie nowych kultur. Chiny to kraj kontrastów ale na prawdę wart odwiedzenia. Cała wycieczka była dla mnie wspaniałą przygodą.
Bardzo dobra organizacja. Super przewodnik który dysponował dużą wiedzą. Hotel o bardzo dobrych standardach. Polecam wszystkim lubiącym podróże. ????
Nie znalazłam żadnych.
Pekin wspominam super, mając jednak duży niedosyt co do Pilota. Był znudzony Pekinem, turystami, na moje prośby i pytania o fajne miejsca do zobaczenia na własną rękę w Pekinie odpowiadał, że wszystko co ciekawe już widzieliśmy . To nie prawda?. Wieczorami po zwiedzaniu, jeździłam po mieście metrem, docierając do super klimatycznych miejsc, uliczek. Osobna sprawa to obiadokolacje - chociaż w 4 gwiazdkowych hotelach, były okropne. Smakowały chińszczyzną z budek w Warszawie i nie miały nic wspólnego z pysznym, kupowanym w lokalnych knajpkach chińskim jedzeniem. Przy pilocie w ogóle nie udało nam się posmakować kuchni Pekinu ? a szkoda ? był super, była pyszna i różnorodna. Trzeba było tylko chodzić do knajpek, z których korzystali lokalni mieszkańcy.
organizacja
okropne chińskie kolacje w hotelach - codziennie te same z jedzeniem jak w warszawskich budkach chińskich
chińska przewodniczka Fiona tworzyła z Panem Markiem super duet.
Świetnie zorganizowana i bardzo dobrze prowadzona przez świetnego przewodnika Marka Piasta
śniadania w hotelu zimne i bardzo chińskie
Interesująco skonstruowany program wycieczki, szczególnie dla osób , które pierwszy raz wybierają się do Chin. Intensywny program i dużo zwiedzania, co w tym przypadku należy uznać za plus. W czasie całej wycieczki nie ma tzw. \\\"wytapiania czasu\\\". Pilot wycieczki Pani Ela świetnie wypełnia swoje obowiązki , z humorem ale profesjonalnie i rzeczowo, tworząc z chińskim pilotem Leo zgrany duet, dzięki czemu realizacja programu była bezstresowa i bez zgrzytów. Świetne zakwaterowanie w hotelu Jiangxi. Wyżywienie to kwestia smaku, jeżeli ktoś lubi na ostro-słodko to będzie zadowolony.
Program, przewodnik, organizacja, atmosfera.
Szczególnie polecam chętnym poznania starej kultury Chin za czasów cesarskich jak i Chin współczesnych .Chiński mur, niezapomniane wrażenia. Znakomity pilotTomek z ogromną wiedzą i sympatyczny Leo,który świetnie z Tomkiem współpracował.
Wycieczka świetnie zorganizowana.W ciągu tygodnia naprawdę można wiele miejsc zwiedzić.
Polecamy bardzo wycieczke Pekin i okolice.Zwiedzilismy duzo fajnych miejsc w PEKINIE w tak ograniczonym czasie i oczywiscie mur CHINSKI BAJKA.Poznalismy super ludzi z ktorymi tworzylismy fajna grupe a takze na uwage zasluguje profesjonalizm pilota Wiktora.Ogolnie wycieczka bardzo udana,fajny hotel ,dobre jedzenie,ciekawy program zwiedzania , super poznani ludzie .WYPRAWA Z ECCO TRAVEL GODNA POLECENIA .
super pilot Wiktor
Realizacja programu i zadowolenie z wycieczki wynika też z sumienności naszego przewodnika Pani Oktawii z Ecco Travel. Energiczna, doświadczona i bardzo profesjonalna osoba dopilnowała by wszyscy uczestnicy czuli się komfortowo w tym pięknym i egzotycznym dla nas mieście. Na uwagę zasługuje również wspaniały przewodnik z Pekinu Pan Peter, profesjonalny w każdym calu.
Bogaty i b. ciekawy program. Mnóstwo atrakcji . Ogólnie wycieczka SUPER. Program zrealizowany w 100 procentach. Serdecznie wszystkim polecam.
Wady wycieczki mogą wynikać jedynie z terminu związanego z pogodą /wysoka temperaturą/.
Z czystym sumieniem polecam ten wyjazd. Świetny duet przewodników Tomek - Leo. Niektóre dni intensywne jednak zawsze ciekawe. Fakultatywne wycieczki świetne, Legenda Kung Fu trochę słabsza ale mimo to polecam zobaczyć. Z naszej grupy nie słyszałem aby ktoś był chociaż trochę niezadowolony z wyjazdu.
Program, przewodnik, hotel, cena.
Nie znaleziono.