5,7 / 10

Atur
Biuro podróży

Atur

Ocena na podstawie 34 opinii

Szczegółowe oceny
  • 5,3
    Ocena
    Organizatora

  • 5,8
    Ocena
    rezydentów

  • 5,6
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 6,0
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Atur
  • Bułgaria śniadania
    254 zł 4 dni / os. Sprawdź
  • Malta śniadania
    336 zł 4 dni / os. Sprawdź
  • Hiszpania śniadania
    1 375 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Atur

Opinie

  • 2,3 / 10

    Agnieszka

    Pobyt: Kwiecień 2015

    Radzę unikać organizatora ATUR i jego opiekę nad turystami. Przestrzegam wszystkich - wybierzcie inne biuro. Pierwszy raz spotkałam się z tym, że po przylocie na lotnisko (po północy) nikt nie czekał na nas z transportem. Brak rezydenta ani żadnej informacji. Do hotelu dotarłam na własny koszt taksówką. Pokój, w hotelu, który z racji niskiego sezony dysponował wieloma pokojami, otrzymałam najgorszy z możliwych - jak najdalej od morza z widokiem na brudną ścianę. Aby zamienić pokój na lepszy również dopłaciłam z własnej kieszeni 250 euro! Pani rezydentka pochwaliła tylko że sobie poradziłam. No cóż. Na przyszłość - jeśli się wybiera wyjazd zorganizowany to nie po to aby samemu sobie wszystko organizować. Odradzam.

    Opinia dodana: 09 kwietnia 2015
  • 1,8 / 10

    mireczka

    Pobyt: Styczeń 2015

    Rozwiń Skrzydła w Murzasichle Tragedia, nabijanie ludzi w butelkę, zdecydowanie nie polecam organizatorów. Cena profesjonalna lecz pobyt dno.

    Opinia dodana: 07 lutego 2015
  • 3,6 / 10

    BARBARADUTKIEWICZ

    Pobyt: Wrzesień 2014

    NIGDY ZADNEGO WYJAZDU Z TYM BIUREM! BYŁAM NA WYJEZDZIE W BUŁGARII WE WRZESNIU JEDYNIE HOTEL BYŁ W PORZADKU=13 OSOBOWA GRUPA OSÓB ZOSTAŁA POZBAWIONA OPIEKI=REZYDENTKA ZJAWIŁA SIE ALE;-ANI NIE UMIALA NAM NIC PRZEKAZAC ANI NIE PRZEKAZAŁA NAM ZADNYCH INFORMACJI ANI NIE UDZIELIŁA ZADNYCH INFORMACJI -BRAK OPIEKI NA CAŁEJ LINNIII=GDYBY NIE POMOC REZYDENTKI Z WEZYRA NIC BYSMY NIE WIEDZIELI!! DZIWIE SIE ZE TO BIURO MA RACJE BYTU!!!

    Opinia dodana: 05 października 2014
  • 5,5 / 10

    anna

    Pobyt: Lipiec 2014

    Kompletny bałagan już od samego początku. Zaczęło się od dokumentów które miały szereg błędów m.in. osobowych. Na lotnisku podczas odprawy okazało się że nie może się ona odbyć ponieważ.. nie ma nas na liście pasażerów. Kompletny bałagan informacyjny, nerwówka, wyjaśnianie, telefony- czyli wszystko czego na urlopie chcielibyśmy uniknąć.. ;/ Z tym biurem już nigdy więcej, nigdzie. Rezydentka (Sarafowo) miła ale punktualność to jej słaba strona. Na pierwsze spotkanie przyjechała prawie 2 godziny spóźniona. Byliśmy umówieni z nią w innym terminie indywidualnie, również się spóźniła.

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 9,8 / 10

    Elżbieta Sawczuk

    Pobyt: Czerwiec 2014

    Biuro podróży oceniam bardzo dobrze.Był to mój pierwszy wyjazd .Wszystkie informacje odnośnie transportu i pobytu podane bardzo dokładnie.Żadnych problemów nie miałam.Polecam to biuro.

    Opinia dodana: 14 czerwca 2014
  • 2,0 / 10

    Maria

    Ten wyjazd to kompletna porażka,brudne pokoje,jedzenia nie ruszyłby nawet głodny pies,brudny basen,obsługa na stołówce nadęta,rezydent nie pojawił się w hotelu przez cały nasz pobyt,lekceważący stosunek pracowników biura do klienta,bardzo wygórowane ceny ,żywiliśmy się w pobliskich barach,chociaż mieliśmy wykupione all light,to był mój pierwszy i ostatni wyjazd z tym biurem.Nie mogę pojąć jak wakacje pl.,które pośredniczą w sprzedaży wycieczek z atura mogą tak nabijać ludzi w butelkę.WSTYD.

    Opinia dodana: 23 września 2013
  • 5,5 / 10

    JOANNA

    bylismy z tym biurem w bulgarii na 2-tygodniowych wakacjachw hotelu RELAX W INTER POMORIE i o ile hotel i wyzywienie boskie i bez ograniczen,blisko morze i plaza doslownie kilka schodow,basen na terenie czysty w pokojach sprzatane codziennie czysta posciel i reczniki do centrum trzeba bylo troche maszerowac-droga nawet do przelkniecia.tak WIELKIE zastrzezenia mam do opieki rezydenta.Wyladowalismy w nocy nikt nie czekal na nas na lotnisku po rozmowie tel.dopiero przyjechal po nas bulgar i zabral nas do hotelu.Drugiego dnia spotkalismy sie z rezydentem ktory po krotce nam wszystko opowiedzial i tyle kontakt byl tylko telefoniczny.Myslelismy chociaz ze wracajac do Polski rezydent pozegna nas na lotnisku-niestety zostalismy zostawieni sami sobie i jeszcze okazalo sie ze nie ma nas na liscie pokladowej do samolotu-tu nie wiem kto zawinil czy biuro czy linie lotnicze.Zalatwiane wszystko telefonicznie z rezydentem chociaz w takiej sytuacji myslalam ze ktos przyjedzie i nam pomoze nam w tej dosc stresujacej sytuacji-a tu nic zaznacze ze w pewnym stopniu tyle ile mogl pomogl nam rezydent z innego biura podrozy chociaz to nie bylo w jego interesie.Udalo sie wszystko zalatwic i wrocilismy do kraju.

    Opinia dodana: 13 lipca 2013
  • 3,0 / 10

    Małgorzata

    NIE POLECAM BUŁGARII z biurem Atur. Bardzo WYGÓROWANA cena 2100zł/tydz w koszmarnych prymitywnych i głodowych warunkach hotelu Bałkan.WSZYSCY Polacy byli tam niezadowoleni.J e d y n i e przelot był ok

    Opinia dodana: 06 lutego 2013
  • 8,5 / 10

    lidka ma

    Polecam, rezydenci w Bułgarii ( Sloneczny Brzeg) wspaniali, bardzo pomocni. Cały pobyt i przeloty bez żadnych zastrzeżeń:)

    Opinia dodana: 04 września 2012
  • 8,0 / 10

    JOANNA

    Po przylocie do Bułgarii okazało się wprawdzie,ze dostaniemy inny hotel niż był w ofercie, jednak standard jaki zastaliśmy był zgodny z naszymi oczekiwaniami i podobny do tego z hotelu z oferty,więc nie robiliśmy z tego problemu. Wysokie kompetencje Pani Basi jako rezydenta tylko podwyższyły jakość biura Atur. Zawsze dostępna pod telefonem udzielała wyczerpujących informacji na każde pytanie. Problemów żadnych. Ogólnie dobrze oceniamy pobyt w Bułgarii z biurem Atur, jedyny mankament ...za krótko ;-)

    Opinia dodana: 17 sierpnia 2012
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią