5,7 / 10

Atur
Biuro podróży

Atur

Ocena na podstawie 36 opinii

Szczegółowe oceny
  • 5,3
    Ocena
    Organizatora

  • 5,8
    Ocena
    rezydentów

  • 5,7
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 6,1
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Atur
  • Bułgaria śniadania
    254 zł 4 dni / os. Sprawdź
  • Malta śniadania
    336 zł 4 dni / os. Sprawdź
  • Hiszpania śniadania
    1 474 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Atur

Opinie

  • 8,0 / 10

    Kinga Rosik

    Pobyt: Lipiec 2015

    Trochę wystraszyły mnie opinie przedmówców, ale już wróciłam z wakacji z Hiszpanii i absolutnie nie zgadzam się. Obsługa ok i wszystko zgodnie z rezerwacją. Bagaż podręczny w cenie - tak było w ofercie, ale mogłam bez problemu dokupić bagaż nadawany i zrobili to błyskawicznie, a i tak oferta ryanairem dużo tańsza niż inne w tym terminie. Hotel Caprici super! Wszystkim polecam. Miejsce fajne, rozrywkowe i piękna plaża. Chyba najlepiej położony hotel. Z kontaktem z rezydentem nie było problemu, już w Polsce dostałam numer telefon. Polecam.

    Opinia dodana: 13 lipca 2015
  • 5,5 / 10

    Black Templar

    Pobyt: Maj 2015

    Muszę się niestety zgodzić z przedmówcami. Gdy wysiedliśmy z samolotu, nie wiedzieliśmy co dalej. Kompletnie nikt na nas nie czekał, żadnej informacji, na lotnisku pozostawiono nas samym sobie. Musiałem na swój koszt dzwonić na linię alarmową, na której konsultant pokierował mnie gdzie mam iść i co dalej robić. Okazało się, że transport do hotelu mamy za dwie godziny. Zero jakiejkolwiek informacji na ten temat. Pomijam fakt, że lecąc na wczasy tygodniowe bierze się bagaż, a nie bagaż podręczny duży!!! Mieliśmy wiele szczęścia, że obyło się bez dodatkowych opłat, na szczęście nikt tego nie ważył... Info było na bilecie, więc pod względem informacji na ten temat nie mogę nic zarzucić. Ostatnia rzecz, to pani rezydent, która zostawiła nam tylko kartkę w recepcji, że jest i numer telefonu do siebie. Całe szczęście, że mieliśmy w hotelu fajną obsługę, w tym panią recepcjonistkę Polkę, która bardzo nam pomogła. Pod względem organizacji - bardzo, bardzo źle, niestety nie polecę nikomu tego biura.

    Opinia dodana: 09 czerwca 2015
  • 2,3 / 10

    Agnieszka

    Pobyt: Kwiecień 2015

    Radzę unikać organizatora ATUR i jego opiekę nad turystami. Przestrzegam wszystkich - wybierzcie inne biuro. Pierwszy raz spotkałam się z tym, że po przylocie na lotnisko (po północy) nikt nie czekał na nas z transportem. Brak rezydenta ani żadnej informacji. Do hotelu dotarłam na własny koszt taksówką. Pokój, w hotelu, który z racji niskiego sezony dysponował wieloma pokojami, otrzymałam najgorszy z możliwych - jak najdalej od morza z widokiem na brudną ścianę. Aby zamienić pokój na lepszy również dopłaciłam z własnej kieszeni 250 euro! Pani rezydentka pochwaliła tylko że sobie poradziłam. No cóż. Na przyszłość - jeśli się wybiera wyjazd zorganizowany to nie po to aby samemu sobie wszystko organizować. Odradzam.

    Opinia dodana: 09 kwietnia 2015
  • 1,8 / 10

    mireczka

    Pobyt: Styczeń 2015

    Rozwiń Skrzydła w Murzasichle Tragedia, nabijanie ludzi w butelkę, zdecydowanie nie polecam organizatorów. Cena profesjonalna lecz pobyt dno.

    Opinia dodana: 07 lutego 2015
  • 3,6 / 10

    BARBARADUTKIEWICZ

    Pobyt: Wrzesień 2014

    NIGDY ZADNEGO WYJAZDU Z TYM BIUREM! BYŁAM NA WYJEZDZIE W BUŁGARII WE WRZESNIU JEDYNIE HOTEL BYŁ W PORZADKU=13 OSOBOWA GRUPA OSÓB ZOSTAŁA POZBAWIONA OPIEKI=REZYDENTKA ZJAWIŁA SIE ALE;-ANI NIE UMIALA NAM NIC PRZEKAZAC ANI NIE PRZEKAZAŁA NAM ZADNYCH INFORMACJI ANI NIE UDZIELIŁA ZADNYCH INFORMACJI -BRAK OPIEKI NA CAŁEJ LINNIII=GDYBY NIE POMOC REZYDENTKI Z WEZYRA NIC BYSMY NIE WIEDZIELI!! DZIWIE SIE ZE TO BIURO MA RACJE BYTU!!!

    Opinia dodana: 05 października 2014
  • 5,5 / 10

    anna

    Pobyt: Lipiec 2014

    Kompletny bałagan już od samego początku. Zaczęło się od dokumentów które miały szereg błędów m.in. osobowych. Na lotnisku podczas odprawy okazało się że nie może się ona odbyć ponieważ.. nie ma nas na liście pasażerów. Kompletny bałagan informacyjny, nerwówka, wyjaśnianie, telefony- czyli wszystko czego na urlopie chcielibyśmy uniknąć.. ;/ Z tym biurem już nigdy więcej, nigdzie. Rezydentka (Sarafowo) miła ale punktualność to jej słaba strona. Na pierwsze spotkanie przyjechała prawie 2 godziny spóźniona. Byliśmy umówieni z nią w innym terminie indywidualnie, również się spóźniła.

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 9,8 / 10

    Elżbieta Sawczuk

    Pobyt: Czerwiec 2014

    Biuro podróży oceniam bardzo dobrze.Był to mój pierwszy wyjazd .Wszystkie informacje odnośnie transportu i pobytu podane bardzo dokładnie.Żadnych problemów nie miałam.Polecam to biuro.

    Opinia dodana: 14 czerwca 2014
  • 2,0 / 10

    Maria

    Ten wyjazd to kompletna porażka,brudne pokoje,jedzenia nie ruszyłby nawet głodny pies,brudny basen,obsługa na stołówce nadęta,rezydent nie pojawił się w hotelu przez cały nasz pobyt,lekceważący stosunek pracowników biura do klienta,bardzo wygórowane ceny ,żywiliśmy się w pobliskich barach,chociaż mieliśmy wykupione all light,to był mój pierwszy i ostatni wyjazd z tym biurem.Nie mogę pojąć jak wakacje pl.,które pośredniczą w sprzedaży wycieczek z atura mogą tak nabijać ludzi w butelkę.WSTYD.

    Opinia dodana: 23 września 2013
  • 5,5 / 10

    JOANNA

    bylismy z tym biurem w bulgarii na 2-tygodniowych wakacjachw hotelu RELAX W INTER POMORIE i o ile hotel i wyzywienie boskie i bez ograniczen,blisko morze i plaza doslownie kilka schodow,basen na terenie czysty w pokojach sprzatane codziennie czysta posciel i reczniki do centrum trzeba bylo troche maszerowac-droga nawet do przelkniecia.tak WIELKIE zastrzezenia mam do opieki rezydenta.Wyladowalismy w nocy nikt nie czekal na nas na lotnisku po rozmowie tel.dopiero przyjechal po nas bulgar i zabral nas do hotelu.Drugiego dnia spotkalismy sie z rezydentem ktory po krotce nam wszystko opowiedzial i tyle kontakt byl tylko telefoniczny.Myslelismy chociaz ze wracajac do Polski rezydent pozegna nas na lotnisku-niestety zostalismy zostawieni sami sobie i jeszcze okazalo sie ze nie ma nas na liscie pokladowej do samolotu-tu nie wiem kto zawinil czy biuro czy linie lotnicze.Zalatwiane wszystko telefonicznie z rezydentem chociaz w takiej sytuacji myslalam ze ktos przyjedzie i nam pomoze nam w tej dosc stresujacej sytuacji-a tu nic zaznacze ze w pewnym stopniu tyle ile mogl pomogl nam rezydent z innego biura podrozy chociaz to nie bylo w jego interesie.Udalo sie wszystko zalatwic i wrocilismy do kraju.

    Opinia dodana: 13 lipca 2013
  • 3,0 / 10

    Małgorzata

    NIE POLECAM BUŁGARII z biurem Atur. Bardzo WYGÓROWANA cena 2100zł/tydz w koszmarnych prymitywnych i głodowych warunkach hotelu Bałkan.WSZYSCY Polacy byli tam niezadowoleni.J e d y n i e przelot był ok

    Opinia dodana: 06 lutego 2013
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią