7,3 / 10

Grecos
Biuro podróży

Grecos

Ocena na podstawie 44 opinii

Szczegółowe oceny
  • 6,9
    Ocena
    Organizatora

  • 7,0
    Ocena
    rezydentów

  • 7,3
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 7,4
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Grecos
  • Grecja własne
    1 220 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Hiszpania śniadania i obiadokolacje
    2 220 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Albania śniadania i obiadokolacje
    2 610 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Grecos

Opinie

  • 8,8 / 10

    Szadecki

    Pobyt: Czerwiec 2014

    Nie mam żadnych uwag do zgodności oferty z opisem czy pracy rezydentów. Wszystko było profesjonalnie przeprowadzone, nawet oferty wycieczek fakultatywnych nie były wciskane gościom tak, jak zdarza się innym biurom. Jedynym, ale bardzo dużym minusem było takie ustawienie godzin lotów, że pierwszego dnia byliśmy w hotelu po godzinie 22, a ostatniego dnia zabierano nas z hotelu o 4-tej rano. Praktycznie byliśmy więc 1 dzień krócej, niż goście z tego samego biura ale z innych miast.

    Opinia dodana: 01 sierpnia 2014
  • 10 / 10

    Iwona

    Pobyt: Lipiec 2014

    właśnie wróciłam z wakacji w Grecji w Attyce z biurem Grecos. Polecam , naprawdę świetne biuro, super opieka rezydentów w hotelu,panie rezydentki -rewelacja, jestem pod wrażeniem zaangażowania, troski o klienta, wcześniej podróżowałam z biurami Wezyr, tui, Neckermann,też były ok, ale Grecos oceniam najwyżej

    Opinia dodana: 30 lipca 2014
  • 9,0 / 10

    Marek

    Pobyt: Lipiec 2014

    Nasze greckie wakacje wspominamy bardzo pozytywnie. Byliśmy w hotelu Simantro - Club Calimera Beach. Gwiazdki które zostały przyznane hotelowi to jest 4+ oceniam na nasze 3- , aczkolwiek pokoje są czyste, przestrzenne, dwie osoby dorosłe + 3 letnie dziecko, wyżywienie w miarę zróżnicowane. Infrastruktura, baseny i plaża naprawdę urocze. Plaza jest piaszczysta, szeroka i bezpieczna nawet dla maluchów. Nikt obcy nie kręcił się po plaży. Nie oferowano chińskich podkoszulków, masaży i innego badziewia. Na leżakach zostawały torby z których wystawały telefony i aparaty i nic się nie działo! Naszym zdaniem hotel i plaża to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi!!!! Po prostu spokój.. Pod żadnym pozorem nie powinny zaś jechać osoby uzależnione od internetu i telefonów komórkowych. Śmierć na miejscu!! Sieć komórkowa występuje w sile jednej kreski przed recepcją i na plaży. Internet, to płatny Hot Spot. Prędkość, tragiczna! Ale można a nawet trzeba i bez tego przeżyć. Hotel oddalony jest ok.12 km od najbliższego miasteczka i dostać się tam nie jest łatwo, jeżdżą tam busy i jest na miejscu wypożyczalnia samochodów. Generalnie nie ma potrzeby ruszać się poza Calimerę- na miejscu jest sklep, w opcji all inc. jest zaś dostępne praktycznie wszystko. Goście to przede wszystkim Rosjanie (bez złotych kilogramowych łańcuchów) i Niemcy, trochę Serbów, Austriaków, Greków i trochę Polaków (nawet spokojni). Mnóstwo dzieci!! Można wziąć ze sobą zabawki dla dzieci. Co prawda są do kupienia na miejscu ale marnej jakości. Na plus należy zaliczyć bliskość z i do lotniska, tylko 40 minut autokarem. Słowa uznania należą się rezydentce Pani Ewie Kazantzidou która doskonale wywiązuje się ze swoich obowiązków.

    Opinia dodana: 30 lipca 2014
  • 8,0 / 10

    Wladyslaw i Jadwiga

    Pobyt: Czerwiec 2014

    Chcielismy podzielic sie swoja opinia na temat Biura podrozy Grecos.Wykupilismy wycieczke na Korfu na dwa tygodnie, doslownie dzien przed wylotem, poniewaz musialem dostosowac swoj urlop do wylotu ze Szkocji.I tak bardzo zadowoleni po wykupeniu wycieczki mielismy lot tej samej nocy z Katowic na Korfu.I tak zaczely sie juz problemy przy odprawie-nie ma nas na liscie pasazerow. Dopiero po interwencji obslugi lotniska do Grekosa ten cos tam zwlekal i potwierdzil nasz lot.Kolejna przeprawe mielismy podchodzac do ladowania az piecio krotnie/nie wina Grecosa, ale zaczely sie wakacje/. Po szczesliwym wyladowaniu przedstawiciel Grecosa zebral grupke turystow i do autokaru gdzie wyczytal nazwiska i wykupione hotele.Oczywiscie nie bylo nas na dwoch listach i zdezorientowany rezydent gdzies,cos ,tam /chyba zalawil bo wyruszylismy do hotelu. Potwornie zmeczeni przy upale i bardzo duzej wilgotnosci dotarlismy do hotelu. Reepcja wydala karty meldunkowe i czekamy na swoj pokoj. Hm! oczywiscie nie ma nas na liscie-Grecos?Hotel 5***** zproponowal nam pokoj bez dzilajacego prysznica na dwie doby po ktorych to naprawi ow prysznic.Oczywiscie stanowczo odmwilismy, zadajac wrecz pokoju za ktory zaplacilismy.Zdezorientowana recepcja powiadomila Rezydentke mieszkajaca na Korfu od 17lat-wspaniala Pania Anie.Czekajac piec godzin po przylocie recepcja polaczyla mnie z Rezydentka ktora zorganizowala nam pokoj tej samej sieci na dwie doby oczywiscie z kolejnym transferm/Greckie wakacje/oferujac butelke wina i owoce w ramach przepraszamy.Ale po dwoch nocach spedzonych w naprawde ladnym hotelu kolejny transfer do hotelu wykupionego.Po wypelnieniu kart hotelowych udajemy sie do pokoju, az tu zapiera nam dech w piersiach-co za widok poprostu bajka!I tutaj na kolejne przeprosiny ze strony hotelu wspaniala butelka wina i duzy talerz owocow.Hotel Agios Gordios cudownie polozony. Mieszkalismy w budynku glownym.Juz do konca BARDZO udany urlop.No coz nie jak sie zaczyna ale jak sie konczy.

    Opinia dodana: 29 lipca 2014
  • 9,0 / 10

    hakan

    Pobyt: Lipiec 2014

    Pierwszy raz z Greecosem i na razie się nie zawiodłem. Nie miałem zbyt wygórowanych żądań, ale na lotnisku czułem obecność rezydentek !

    Opinia dodana: 28 lipca 2014
  • 3,8 / 10

    wojt

    Pobyt: Lipiec 2014

    Z wakacji za ponad 8 tys niby na 7 dni zrobily sie 6cio dniowe. Brak oraz bardzo slabe informacje na temat wylotu. Opcja full allinclusiv okazala sie bzdura. Ocena hotelu przez biuro mocno zawyzona. co najwazniejsze to zerowa prawie opieka rezydenta. Po przylocie na na wyspe Krete zaladowano nas wszystkich do autokaru rozwozacego po hotelach a rezydentka wysiadla w pierwszym hotelu i reszta turystow sama z obcym kierowca jechala niewiadomo gdzie w nieklimatyzowanym dusznym autobusie. Byla noc i nikt niewiedzial gdzie wysiasc i gdzie sie znajduje, a z kierowca tez niemozna bylo sie porozumiec. niewspomne juz ze rezydent powinien kazdemu udzielic pomocy przy zakwaterowaniu w danym hotelu. Przeciez nie kazdy zna obce jezyki i umie sie porozumiec na recepcji. spotkanie rezydenta na drugi dzien tez malo komunikatywne. 10 min wyczytane z notesu i do widzenia. niepolecam z innymi biuremi jest inaczej.

    Opinia dodana: 26 lipca 2014
  • 9,0 / 10

    Goście z dolnego śląska

    Pobyt: Lipiec 2014

    Przelot, pobyt w hotelu Paradise Resort, opieka rezydenta pana Romana , odlot z Kalamaty do Katowic bez zarzutu.Polecam firmę Grecos.Jesteśmy zadowoleni.

    Opinia dodana: 23 lipca 2014
  • 9,0 / 10

    ela

    Pobyt: Lipiec 2014

    Organizacja wakacji z tym biurem bez zarzutu-oferta zgodna z opisem, byliśmy na Zakynhtos .opieka super od samego wylotu aż do powrotu.Miałam obawy bo to pierwsze wakacje nasze ale nie zawiodłam się-po przylocie na lotnisku pracownicy Grekosa od razu nas przywitali udzielili informacji ,autobusy już czekały z rezydentką która w czasie drogi już co nieco opowiedziała o samej wyspie i atrakcjach.w hotelu dyżury pracwników w razie potrzeby ,wylot też ok.Zostaliśmy odprowadzeni do autobusu przed hotelem i pożegnani ana lotnisku już nas witali kolejni z Grekosa którzy informowali o odprawie i byli tam z nami do końca odprawy.Jestem zadowolona z wakacji z nimi.

    Opinia dodana: 23 lipca 2014
  • 8,5 / 10

    Jacek

    Pobyt: Lipiec 2014

    na początku miałem obawy do tego biura, jakoś mało o nim słyszałem. nie było źle... kilka rzeczy wymaga dopracowania. na pewno odbiór z lotniska. na lotnisku wsiadł jakiś koleś i wyczytał przy jakich hotelach po drodze będą przystanki... i wyszedł. pasażerowie po kilku godzinach spędzonych na lotnisku, kilku w samolocie musieli wytężać wzrok i w nocy sprawdzać czy to jest ich hotel. zastanawiam się dlaczego ten figurant nie pojechał razem i na bieżąco informował jaki hotel jest i jaki będzie kolejny... powrót - na dzień przed odlotem dowiedzieliśmy się o międzylądowaniu, co opóźniło powrót. poza tym biuro godne polecenia

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 9,0 / 10

    Opolanin

    Pobyt: Lipiec 2014

    W tym roku wybraliśmy się z tym biurem na Lesbos. Spędziliśmy przepiękne 2 tygodnie w hotelu Sunrise. Genialny serwis, smaczne jedzenie jedyny minus to stan pokoi rezerwowanych przez biuro wymagają remontu. W biurze dopytywalem czy aby napewno otrzymamy pokój standard a nie ekonomiczny potwierdzono ze tak ale wydaje mi sie że biuro posiada na miejscu pokoje ekonomiczne ale widok z nich rekompensuje standard . Ogólnie wyspa piękna. Myśle że jeszcze tam wrócimy. Na miejscu wspaniała obsługa rezydencka obie Panie Kasia i Agnieszka bardzo dobrze wykonują swoje obowiązki. A Molivos nocą to perełka.

    Opinia dodana: 20 lipca 2014
1 2 3 4 5 ... 33
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią