7,0 / 10

Grecos
Biuro podróży

Grecos

Ocena na podstawie 880 opinii

Szczegółowe oceny
  • 6,8
    Ocena
    Organizatora

  • 6,9
    Ocena
    rezydentów

  • 7,2
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 7,3
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Grecos
  • Grecja własne
    1 270 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Hiszpania All Inclusive
    1 940 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Albania śniadania i obiadokolacje
    2 730 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Grecos

Opinie

  • 10 / 10

    Pppp

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Bylismy z rodzina na Rodos z biurem Grecos. Jesteśmy bardzo zadowoleni Hotel Mirki Poli gorąco polecamy. Rezydent oraz polskie animacje wielki, wielki Plus !! Nic dodać nic ująć. Wakacje na piątek !

    Opinia dodana: 21 października 2014
  • 2,0 / 10

    DFDFDFD

    Pobyt: Maj 2014

    NIE POLECAM GRECOS HOLIDAY!!!!!!!! OFERTA SIĘ NIE ZGADZAŁA Z OFERTA KATALOGOWĄ ZGŁOSIŁEM REZYDENTCE TO KAZAŁA MI BYĆ CICHO BO MNIE WYRZUCA Z HOTELU. SMIESZNE BIURO PO PROSTU. WRÓCIŁEM DO POLSKI ZGŁOŻYŁEM REKLAMACJE BIURO PRZYZNAŁO SIĘ DO BŁEDU ZAPROPONOWALI MI 5% RABATU NA NASTĘPNE WAKACJE HAHAHA ZGŁOSIŁEM SPRAWĘ DO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA PO JEGO INTERWENCJI BIURO ZGODZIŁO SIĘ NA ZWROT 130pln WYCIECZKA KOSZTOWAŁA 3800ZŁ URLOP POPSUTY I 130ZŁ NIE CHCIALEM ROBIC WIECEJ PROBLEMOW WIEC SIE ZGODZILEM NO I TUTAJ ZASKOCZENIE MIJA 4 MIESIAC A BIURO NADAL NIE WYPŁACIŁO 130PLN POWIEDZIALEM ZE NIE DARUJE I WNIOSŁEM POZEW DO SĄDU.

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 5,0 / 10

    Halka

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Byliśmy we wrześniu na Korfu.Hotel w porządku, ale na pewno nie zasługiwał na 5* jak to u u siebie podawał Grecos.Obsługa rezydentów słaba.Chodziło głównie o sprzedaż wycieczek, na których zarabiali, a te same wycieczki można było w miejscowym biurze kupić znacznie taniej.Kiedy potrzebowaliśmy pomocy lekarskiej rezydent był raczej przestraszony, że będzie musiał się czymś zająć.Zapomniał nas poinformowć, że w Grecji apteki wieczorem raczej nie są otwarte co naraziło nas na bezsensowne jej szukanie do późnych godzin. Firma oszukała nas i wielu innych klientów odlatujących do Poznania, ponieważ zmieniła godzinę odlotu z 16.30 na 10.00.Praktycznie cały dzień.Ciekawe, że klienci do innych miast odlatywali normalnie i to nawet wieczorem. Jeszcze dziwniejsze, że mała grupa klientów o tej wcześniejszej godzinie odlotu wiedziała jeszcze przed rozpoczęciem imprezy, większość natomiast poinfomowano o tym dopiero w przeddzień wylotu.

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 8,0 / 10

    małżeństwo 45-50

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Byliśmy we wrześniu z Alfa Star w hotelu Kolymbia San .All inclusive ful wypas,obsługa super.czysto.Rezydent z Grecosa pan Marcin Szymocha bardzo miły a przede wszystkim kompetentny i zawsze służący radą i pomocą.(rezydentka z Alfa Star miała wszysko w d....e.I Nigdy jej nie było w hotelu,kontakt jedynie tel.)

    Opinia dodana: 15 października 2014
  • 2,5 / 10

    Maciej

    Pobyt: Październik 2014

    Biuro kompletnie nie godne polecenia nikomu. Brak organizacj,nikt nie czeka na turystów na lotnisku o czym zapewniają w biurze podróży, rezydenci nieuprzejmi, nie pomagają w zakwaterowaniu bo i jak mają pomóc jak ich nie ma w dzień przyjazdu!!! Pani Aleksandra S. kompletnie nieuprzejma osoba, nie chcąca załatwić niczego w imieniu urlopowiczów. Na pytanie dotyczące standardu pokoju nie odpowiedziała na pytanie,udając że go nie słyszy. Brak łóżka małżeńskiego tłumaczyła że w Grecji nie ma takich łóżek. w Folderze dostępnym w biurze Grekos jednak takie łóżko jest.Przed wyjazdem do kraju brak informacji bieżących na temat wylotu. Zdjęto tablicę, wywieszając w to miejsce kompromitującą Was zwykłą,pogniecioną,napisaną odręcznie kartkę. Następnego dnia kartka zniknęła,nikt nie wiedział co się z nią stało,nie poinformował nikogo o zmianach dotyczących odlotu!!!Skandal. Dopiero późnym wieczorem została przyniesiona do pokoju informacja o zmianie godziny lotu. W żaden sposób nie polecimy Waszego biura nikomu. Biuro i rezydenci nie interesują się swoimi podopiecznymi ŻENADA

    Opinia dodana: 14 października 2014
  • 9,5 / 10

    Grażyna Helbin

    Pobyt: Wrzesień 2014

    Voucher (20 euro od osoby ) we wczesnej rezerwacji nie mogłam zrealizować. W umowie nic nie pisał że wycieczkę na Meteory nie obejmuje dopłata. Reklamacje którą złożyłam wyjaśniła że to była wycieczka morska i w tym przypadku nie przysługuje voucher.

    Opinia dodana: 13 października 2014
  • 3,0 / 10

    Jarosław

    Pobyt: Sierpień 2014

    Spędziłem 2 tygodnie w holelu Piscis na Majorce w sierpniu 2014r. Nieadekwatna cena do usługi , hotel 3 gwiazdkowy zasługuje na 1. Brudne naczynia, włosy w jedzeniu odpadająca terakota na basenie, którego wielkość jest nieadekwatna do liczby osób. Bar serwuje kanapki z lodówki z żółtym serem i to wszystko. Bezustannie psując się winda. Omijać hotel szerokim łukiem Grecosa również, który umywa ręce od odpowiedzialności za cokolwiek.

    Opinia dodana: 13 października 2014
  • 3,5 / 10

    Alicja

    Pobyt: Wrzesień 2014

    We wrześniu daliśmy się zwieść reklamie firmy turystycznej GRECOS i wykupiliśmy tygodniowy urlop na wyspie Lesbos. Niestety jesteśmy rozczarowani. Hotel Belvedere, który ma 4 gwiazdki, u nas na pewno dostałby najwyżej 3.W pokoju miała na nas czekać niespodzianka : wino z owocami.To, co zastaliśmy to butelka o poj. 200 ml "sikacza", a owoce to 2 nektarynki, 3 podwiędłe pomarańcze i malutka gałązeczka wyschniętego winogrona 9 i to kosztowało dodatkowo 120 zł. Łazienka jak za komuny u nas, nie można było wrzucac papieru toaletowego do muszli klozetowej, bo kanalizację mają byle jaką.Jedzenie monotonne, codziennie niemal to samo.Obsługa w restauracji ok,miła i kompetentna.Plaża nad morzem straszna, trudno to było nawet nazwać plażą.Żadnych animacji,jak obiecano, nawet nie było jednego wieczorku tanecznego, choć mówiono nam, że będą niemal co dzień. Panie Rezydentki tak naprawdę się nie napracowały, ich zadaniem było tylko sprzedać jak najwięcej wycieczek,a poza tym radźcie sobie sami.Niestety z tym biurem już nie pojedziemy na WIELKIE GRECKIE WAKACJE i nie polecamy nikomu.

    Opinia dodana: 12 października 2014
  • 4,5 / 10

    Irena

    Pobyt: Sierpień 2014

    Kos hotel Ammos - beznadzieja. Za dopłatą boczny widok na morze - niestety tylko krzaki i drzewa. W opcji All inclusive z owoców tylko jabłka, arbuzy od święta innych owoców brak. Bar tylko jeden - kolejki i najgorsze to, że drinki podawane w plastikowych kubkach. Do posiłków też brakowało naczyń szklanych więc wino, napoje w plastiku. Pani recepcjonistka straszna - terror - kawy nie można było zabrać na balkon. Wczasy tragedia, NIE POLECAM, ODRADZAM.

    Opinia dodana: 12 października 2014
  • 4,5 / 10

    Monika D

    Pobyt: Sierpień 2014

    Lokalizacja: w charakterystyce hotelu jasno jest napisane ze znajduje sie on 2,5 km od miasteczka. Niestety do miasteczka trzeba dojezdzac autobusem i czas podrozy wynosi kolo 15-20 minut w zaleznosci gdzie sie chce wysiasc. Nie jest to dystans do przejscia na spacer. Bylo to znacznie wiecej niz nawet 5 km Piaszczysta plaza: plaza byla kamienista, nic dodac nic ujac. Ponadto zejscie do morza nie bylo jak na zwyczajnej plazy, gdzie robi sie glebiej im dalej idziemy. Zejscie bylo takie jak do basenu (po schodkach), gdzie od razu bylo bardzo gleboko. W sekcji plaza znajduja sie 2 nieprawdziwe wiadomosci. Brak opieki ze strony rezydentki: Pani Malgorzata (glowny rezydent) nie byla z nami obecna w hotelu. Sama przyznala ze mieszka z mezem w Atenach, trudno oczekiwac od niej zatem ze bedzie z turystami w hotelu, w zwiazku z tym ze opieki nie bylo, jak przewidziane w umowie.Rezydenci innych krajów inaczej opiekuja sie swoimi goscmi. Polak znowu gorszy, niestety.Ignorancja ze strony rezydentki: mimo ze na tablicy ogloszen wywieszone byly godziny spotkan z rezydentka, nie zjawila sie ona na spotkaniu wedlug wywieszonego planu. A wiadomo ze w obcym kraju bez jezyka, turysta ma sporo pytan. Po oczekiwaniu na nia pol godziny, wykonalam telefon i powiedzialam ze tak sie nie robi, ze ludzie czekaja. Dowiedzialam sie ze jestem problematyczna i ze ona nic nie wiedziala o takim spotkaniu.Byla nieobecna, niepunktualna i nieslowna.Kwestia wycieczek: pomijam zenujacy fakt ze w cenie wycieczki nie byly wliczone bilety do muzeow, ale ok - wiedzialam o tym. Natomiast o czym nie wiedzialam to fakt, ze Grecos nie organizuje tych biletow wcale, a przewodniczka byla na tyle bezczelna ze powiedziala po wejsciu ze musimy sobie stanac do kolejki bo trzeba kupic bilety.W takim razie po co ja pojechalam na zorganizowana wycieczke i za co placilam przewodnikowi skoro musialam swoje odstac w kolejce.Inni bystrzejsi przewodnicy jak zdazylam zaobserwowac podchodzili do osobnego okienka i zalatwiali t

    Opinia dodana: 08 października 2014
1 2 3 4 5 ... 44
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią