7,1 / 10

Grecos
Biuro podróży

Grecos

Ocena na podstawie 650 opinii

Szczegółowe oceny
  • 6,9
    Ocena
    Organizatora

  • 7,0
    Ocena
    rezydentów

  • 7,3
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 7,3
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Grecos
  • Grecja własne
    1 240 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Hiszpania śniadania i obiadokolacje
    2 180 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Albania śniadania i obiadokolacje
    2 530 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Grecos

Opinie

  • 9,0 / 10

    Goście z dolnego śląska

    Pobyt: Lipiec 2014

    Przelot, pobyt w hotelu Paradise Resort, opieka rezydenta pana Romana , odlot z Kalamaty do Katowic bez zarzutu.Polecam firmę Grecos.Jesteśmy zadowoleni.

    Opinia dodana: 23 lipca 2014
  • 9,0 / 10

    ela

    Pobyt: Lipiec 2014

    Organizacja wakacji z tym biurem bez zarzutu-oferta zgodna z opisem, byliśmy na Zakynhtos .opieka super od samego wylotu aż do powrotu.Miałam obawy bo to pierwsze wakacje nasze ale nie zawiodłam się-po przylocie na lotnisku pracownicy Grekosa od razu nas przywitali udzielili informacji ,autobusy już czekały z rezydentką która w czasie drogi już co nieco opowiedziała o samej wyspie i atrakcjach.w hotelu dyżury pracwników w razie potrzeby ,wylot też ok.Zostaliśmy odprowadzeni do autobusu przed hotelem i pożegnani ana lotnisku już nas witali kolejni z Grekosa którzy informowali o odprawie i byli tam z nami do końca odprawy.Jestem zadowolona z wakacji z nimi.

    Opinia dodana: 23 lipca 2014
  • 8,5 / 10

    Jacek

    Pobyt: Lipiec 2014

    na początku miałem obawy do tego biura, jakoś mało o nim słyszałem. nie było źle... kilka rzeczy wymaga dopracowania. na pewno odbiór z lotniska. na lotnisku wsiadł jakiś koleś i wyczytał przy jakich hotelach po drodze będą przystanki... i wyszedł. pasażerowie po kilku godzinach spędzonych na lotnisku, kilku w samolocie musieli wytężać wzrok i w nocy sprawdzać czy to jest ich hotel. zastanawiam się dlaczego ten figurant nie pojechał razem i na bieżąco informował jaki hotel jest i jaki będzie kolejny... powrót - na dzień przed odlotem dowiedzieliśmy się o międzylądowaniu, co opóźniło powrót. poza tym biuro godne polecenia

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 9,0 / 10

    Opolanin

    Pobyt: Lipiec 2014

    W tym roku wybraliśmy się z tym biurem na Lesbos. Spędziliśmy przepiękne 2 tygodnie w hotelu Sunrise. Genialny serwis, smaczne jedzenie jedyny minus to stan pokoi rezerwowanych przez biuro wymagają remontu. W biurze dopytywalem czy aby napewno otrzymamy pokój standard a nie ekonomiczny potwierdzono ze tak ale wydaje mi sie że biuro posiada na miejscu pokoje ekonomiczne ale widok z nich rekompensuje standard . Ogólnie wyspa piękna. Myśle że jeszcze tam wrócimy. Na miejscu wspaniała obsługa rezydencka obie Panie Kasia i Agnieszka bardzo dobrze wykonują swoje obowiązki. A Molivos nocą to perełka.

    Opinia dodana: 20 lipca 2014
  • 7,5 / 10

    Tadeusz

    Pobyt: Lipiec 2014

    Biuro godne polecenia, rezydenci zbyt mało doinformowani o niektórych wycieczkach, lub po prostu nie zależy im zbyt bardzo na wczasowiczach. Bardziej trzeba liczyć na siebie i własną intuicję...

    Opinia dodana: 18 lipca 2014
  • 6,7 / 10

    Urszula Chybicka

    Pobyt: Lipiec 2014

    hotel Olympian Bay na Riwirze Olimpijskiej moim zdaniem nie spełnia warunków hotelu ****.Wykładziny podłogowe na holach i w pokoju brudne, ręczniki zniszczone,pościel nie zmieniana przez tydzień,hałas,all inclusive bardzo ograniczany/bary czynne do 22, brak herbaty,kawa tylko z automatu,za kawę z ekspresu ciśnieniowego trzeba było płacić, napoje podawane w kubkach plastikowych!, brak dostępu do internetu,rezydentka mało kompetentna , z obsługą hotelu porozumiewała się po angielsku/ nie zana greckiego?/

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 2,0 / 10

    piotr

    Pobyt: Lipiec 2014

    Wykupiliśmy wczasy z początkiem lutego do hotelu evi na Rodos po przylocie na lotnisku dowiadujemy się że nie będzie to wybrany pół roku! wcześniej hotel a inny znajdujący się winnym rejonie wyspy Medblue(z nami grupa ok 20 osób podobnie potraktowana}....i to był dopiero początek "Wielkich greckich wakacji" rezydenci to totalna porażka niekompetentni nastawieni na sprzedaż drogich wycieczek(za "rogiem "znacznie taniej)do tego nieuprzejmość i teksty typu "co z nów ,jesteście w Grecji" na początku dziennym.... można było się poczuć jak na obozie harcerskim.

    Opinia dodana: 15 lipca 2014
  • 2,0 / 10

    Rafał

    Pobyt: Lipiec 2014

    Zgadzam się z przeczytanym krytycznymi opiniami.Grecos to wielka porażka.Rodacy żądajcie usług za jakie zapłaciliśmy nie milczcie lecz zgłaszajcie i opisujcie na forach, może to uchroni innych przed skorzystanie z firm nierzetelnych, nieuczciwych wmawiającym nam Polacy nic się nie stało.

    Opinia dodana: 14 lipca 2014
  • 2,0 / 10

    Staszek

    Pobyt: Lipiec 2014

    W firmie Grecos wykupiliśmy wczasy 14 dniowe na Krecie w hotelu Bella Beach 5 gwiazdek. Termin 6-20 lipca 2014. Zgłoszone rezydentce: - brak Wi-Fi - brak naczyń plastikowych do koktajli i napojów w barach na płazy i przy basenie. Napoje podawane są w jednorazowych 200 ml gnących się i ze względu na wiatr walają sie po całej plaży, basenie. - brak obsługi po napoje stoi sie w kolejce, kelner zbiera tylko brudne szklanki Do dnia dzisiejszego nie zostały przez. Rezydentkę załatwione. Wycieczki oferowane przez rezydentki firmy Grecos sa wyższe o 40 do 50% od tych które można kupić 300 m od hotelu np. Santorini w Grecos - 153 EUR a 300 m od hotelu 103 EUR Jeżeli to jest standard Firmy Grecos to ja już napewno nie skorzystam To co pisze t też na mój kosz bo krzystam z transmisji danych z mojego GSM To sa naprawdę Wielkie Greckie Wakacje z firma Grecos

    Opinia dodana: 13 lipca 2014
  • 5,0 / 10

    Anna A.

    Pobyt: Czerwiec 2014

    Kierunek: Rodos - hotel Medblue w Lordos. Hotel nieprzygotowany do przyjmowania gości, mimo że wizualnie robi niezłe wrażenie. Wielu wściekłych turystów, wiele reklamacji. Podobno część gości w poprzednich terminach wynegocjowała zmianę hotelu. Jednak nie wszystkim się udało. Jeszcze w czerwcu odbywały się prace remontowe na oczach gości. Pokoje niewykończone, ciągle czegoś brakowało (np. drzwi do łazienki, ciepłej wody, czy sprawnej klimatyzacji. Nie było też ciepłych posiłków (a było to All Inclusive). Dopiero na przełomie czerwca i lipca posiłki się pojawiły, jednak tak naprawdę wybór skromny, nic specjalnego, niedoprawione, byle jakie. Jedynie na pocieszenie działał do późnego wieczora bar z alkoholem. O plaży przyhotelowej jakby zapomniano. Zaniedbana, od zaplecza kuchennego, ok. 10 leżaków, niewiele miejsca. Pracownicy przypadkowi, brak organizacji, dobrego zarządzania itp. Niestety biuro Grecos wydawało się umywać ręce. Opis hotelu nie do końca zgadzał się z realiami. Miały być wieczorki greckie.. niestety nie dla każdego, bo raz na kilka tygodni. Na pocieszenie został jedynie drinkbar. Wykupiłam dwie wycieczki i jak się okazało, autokar nie przyjechał pod hotel, ponieważ nie było nas na liście! Ktoś zrobił ewidentny błąd i nie mozna było tego cofnąć. Z wycieczek nici. Ja miałam wyjazd last minute i trafiłam na całkiem dobry pokój, w porównaniu do innych, więc aż tak nie brałam do głowy. Współczuję jednak pozostałym. Nasłuchałam się wielu opinii w trakcie pobytu. Myślę ze nikt z gości już z Grecosem nigdzie nie pojedzie.

    Opinia dodana: 13 lipca 2014
1 2 3 4 5 ... 33
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią