6,8 / 10

Grecos
Biuro podróży

Grecos

Ocena na podstawie 513 opinii

Szczegółowe oceny
  • 6,6
    Ocena
    Organizatora

  • 6,7
    Ocena
    rezydentów

  • 7,0
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 7,1
    Zgodność oferty
    z opisem

Sprawdź oferty biura podróży Grecos
  • Grecja własne
    1 300 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Hiszpania śniadania i obiadokolacje
    2 190 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Albania śniadania i obiadokolacje
    2 930 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz wszystkie oferty Grecos

Opinie

  • 8,8 / 10

    Aga / Parchatka;)

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z Grecosem, wszystko klarownie wytłumaczone, co warto zwiedzać, na co uważać, gdzie kupować suweniry, lokalny alkohol oraz art. spożywcze itp. Czułam się bardzo bezpieczna i wiedziałam, że w każdej chwili mogę liczyć na pomoc:) Jeśli za rok Grecja to tylko z Grecosa :D Polecam wycieczkę "wesoła Grecka wycieczka", ale w sumie nie dla widoków, a dla rewelacyjnej atmosfery na statku podczas rejsu i wielu zabaw zorganizowanych przez rezydentów (dzieciaki się nie będą nudziły) Jeśli będziecie mieć szczęście tak jak my, można spotkać wolne delfiny, które podpływają pod sam statek popisując się swoimi umiejętnościami!!!!! Pozdrawiam mega pozytywną rezydentkę Oktawie z miasta Korfu:) Gosie z wesołej wycieczki statkiem:) i wszystkie dziewczyny tam nas zabawiające :D

    Opinia dodana: 06 lipca 2015
  • 10 / 10

    zbieg

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Po raz pierwszy spędziłem wakacje korzystając z oferty biura Grecos. Wyjazd dobrze zorganizowany . Standard hotelu i usług w pełni zgodny z opisem. Oferta wakacyjna została szczegółowo i rzetelnie przedstawiona przez sprzedawcę - firmę Galeria Podróży w Miasteczku Wilanów w Warszawie. Spędziłem udane wakacje. Mogę polecić wakacje z biurem Grecos i korzystanie z zakupu usług poprzez firmę Galeria Podróży w Warszawie.

    Opinia dodana: 04 lipca 2015
  • 10 / 10

    Darek

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Mogę wypowiedzieć sie w samych superlatywach.Od pocza tku do konca super organizacja .Szczerze polecam.

    Opinia dodana: 04 lipca 2015
  • 4,0 / 10

    Malwina

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Wycieczka była wykupiona przez firmę Travel Planet ale organizatorem był Grecos. Do ostatniego dnia nie wiedziałam kiedy wyjadę, zmieniano terminy wylotu, to samo było z drogą powrotną. praktycznie w dzień wylotu ok. południa poinformowano nas że lecimy wieczorem. A mieliśmy wylecieć następnego dnia przed południem. Przez co straciliśmy zaplanowaną wycieczkę oraz skrócono nam jedną noc pobytu w Grecji. Jest to zresztą niezgodne umową, która gwarantuje 7 nocy. Jednak sprytnie zaplanowano wylot z Aten zgodny z datą bo o 0.30. Wyjazd z hotelu o 22.00. Sam hotel w porządku jednak w ofercie wspomniane są animacje itp. jednak nie jest już napisane że są tylko i wyłącznie w języku francuskim, w hotelu liczyła się tylko ta narodowość. Rezydenci? - o ile można ich tak nazwać, organizują wycieczki, bawią się w przewodników a nie posiadają podstawowej wiedzy. Ja osobiście po powrocie wszystkim odradzam podróżowanie po świecie, gdzie organizatorem jest firma GRECOS.

    Opinia dodana: 02 lipca 2015
  • 2,5 / 10

    Robert

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Hotel i warunki kompletnie niezgodne z opisem. Grecos przedstawia "hotel po gruntowym remoncie", tymczasem był on udostępniony jeszcze w trakcie remontu. To "coś" nie powinno w ogóle to być otwarte na przyjazd klientów, a Grecos, mimo że doskonale wiedział, że miejsce nie jest gotowe, i tak pakował wczasowiczów do takich warunków. Właściciel hotelu arogancki. Pokoje dostaliśmy po wykłóceniu się prawie 2 godziny po przyjeździe na miejsce (o godzinie 17:30), podróżując z małym 15 mies. dzieckiem. Pseudo-restauracja wyglądała jak kolonie nad polskim morzem w latach 60-tych. Monotonność, brak wyboru (ok. 14 pojemników z jedzeniem na CAŁY hotel). Brud, niemyte talerze i sztućce, braki szklanek, misek, serwetek. W takich warunkach nietrudno o zatrucie pokarmowe, któremu zresztą uległem ja i moje dziecko. Grecos NIE WIDZI PROBLEMU - wg ich biura głównego oraz rezydentów "warunki są w porządku". Rezydenci są chyba na wyspie tylko po to, żeby być. Kompletnie niepomocni, nie potrafią albo nie chcą nic załatwić, pomóc. "Nie da się". Główny rezydent na Kos - cwaniak i nie widzi żadnych problemów w tym, że dziesiątki ludzi składają reklamacje. Ogólnie w przypadku jakiegokolwiek telefonu odpowiedzialność jest spychana przez rezydentów na biuro, a przez biuro na rezydentów. Oczywiście NIC "nie da się" zrobić ani poprawić. KPINA. Na do widzenia zafundowano nam jeszcze powrót z Grecji do Krakowa przez GDAŃSK z przymusowym prawie 1,5 godzinnym czekaniem w terminalu w Gdańsku. Grecos Holidays - jedna wielka kpina, żenada, nieprofesjonalizm, cwaniactwo. Jak już raz kupisz kliencie naszą wycieczkę, to potem bujaj się sam z problemami - to chyba ich dewiza. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.

    Opinia dodana: 29 czerwca 2015
  • 2,5 / 10

    Basia

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Pierwszy raz z Grecosem. Porażka, hotel niezgodny z ofertą w całej rozciągłości !!! Nie mówiąc o brudzie i jedzeniu. Skąd Grecos bierze te gwiazdki, chyba z sufitu

    Opinia dodana: 29 czerwca 2015
  • 2,5 / 10

    Paweł

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Przylot i odlot bez zarzutu, kłopoty są wtedy gdy są problemy w hotelu. Rezydent Grecosa (właściciel jest grekiem) reprezentuje hotel a nie klientów. Właściwie można powiedzieć, że opieki rezydenta nie ma. Kilkanaście razy za granicą pierwszy i ostatni z Grecosa !!! Żenada.

    Opinia dodana: 29 czerwca 2015
  • 4,0 / 10

    Kacper Kulej

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Nie jedzcie na wakacje z Grecosem, bo oszukuje!Najpierw zmienil mi termin wyjazdu o jeden dzien,wiec musialem sobie cofnac urlop i zmienić z rodziną inne plany.To jeszcze nic.Godziną wylotu do Grecji , widniejącą na umowie była 7:00 rano. My wylecieliśmy z Katowic o 19:00 a w hotelu byliśmy o 00:30 następnego dnia!!! 1 dzień w plecy :( Pobyt powinien nam się kończyć 7-go dnia w godzinach dopołudniowych , natomiast nas wywieziono spod hotelu o 21:30 dnia poprzedniego by odlatywać o 00:30 po północy. Wniosek jest taki ,że tak naprawdę skrócono nam pobyt o 2 dni i zafundowano 2 nieprzespane noce. Wyjazd reklamuję do skutku nawet gdybym miał pisać do Rzecznika Praw Konsumenta i jeszcze wyżej. Róbcie to samo , nie dajcie nabić się w butelkę. Nie gódźcie się na rabaty a konto następnych wyjazdów ,lecz żądajcie gratyfikacji finansowej.

    Opinia dodana: 29 czerwca 2015
  • 6,5 / 10

    asia

    Pobyt: Czerwiec 2015

    godziny wylotu i przylotu do ostatniej chwili w tajemnicy! przylot na kolacje a powrot o 7 rano wiec pobudka o 3:30 z dwojka malych dzieci i co OCZYWISTE do Krakowa przez Gdansk! niestety powrot zepsul caly urok urlopu i nigdy wiecej z biurem Grecos!!!!!!

    Opinia dodana: 28 czerwca 2015
  • 1,3 / 10

    Mong

    Pobyt: Czerwiec 2015

    Firma Grecos sprzedając wycieczkę do Grecji na wyspę Lefkadę do hotelu 4 gwiazdkowego w standaryzacji lokalnej z kwotę ponad 2 tyś to jakieś nieporozumienie to u Polsce tak wyglądające Hotele maja co najwyżej max 2 gwiazdki jest to wprowadzanie wczasowiczów w wielki błąd!!!!!!!

    Opinia dodana: 28 czerwca 2015
1 2 3 4 5 ... 52
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią