7,4 / 10

Dobry
Amwaj Abu Soma
Egipt / Hurghada

Amwaj Abu Soma: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 121 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.3
    Hotel

    • 7.9 Basen
    • 7.5 Obsługa
    • 7.2 Rozrywka i animacje
    • 6.9 Sport
    • 7.1 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.9
    Pokoje

    • 7.8 Czystość
    • 7.0 Łazienka
    • 8.4 Wielkość
    • 8.1 Wyposażenie
  • 6.7
    Położenie

    • 4.9 Atrakcje w okolicy
    • 8.2 Ciche i kameralne położenie
    • 5.9 Możliwości komunikacyjne
    • 8.4 Odleglość od plaży
    • 5.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.2
    Posiłki

    • 7.6 Ilość
    • 7.3 Jakość i smak
    • 7.2 Obsługa/serwis
    • 6.8 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Piaszczysta plaża przy hotelu z wejściem do wody z pomostu.
  • Dla dzieci: miniklub, 2 brodziki, mini disco, zjeżdżalnia.
  • Na terenie hotelu: minimarket, sklepiki z upominkami, pralnia, apteka, wypożyczalnia samochodów.
  • Hotel położony w spokojnej okolicy, z dala od zgiełku dużych kurortów.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    1 262 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 408 zł 4 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 4,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Renata
    ""
    Pobyt: Sierpień 2015

    • Zalety Miła i uśmiechnięta obsługa, ładne pokoje, 24h All
    • Wady okropne jedzenie. nie było praktycznie mięsa, a nawet wędline i ser na śniadanie wydzielali. O wszystko trzeba było się prosić

    Hotel znacząco pogorszył się w przeciągu 3 lat, a wiem coś o tym bo byłam już tam 5 razy. W tym roku praktycznie nie było co zjęść. Wszytko wydzielali, tzeba się było prosić żeby dołożyli plasterek wędliny więcej .... staszne upokorzenie. Pokoje i miejsca publiczne rzadko sprzątane. Największa zaleta hotelu to miła i fachowa obsługa.

    Opinia dodana: 30 sierpnia 2015
  • 6,1 / 10

    gd
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Zalety Pokoje, animatorzy (ale nie wszyscy), ciekawa plaża, część obsługi
    • Wady wyżywienie katastrofa, potworny ukrop w restauracji włoskiej, płatne wi-fi, płatne animacje wieczorne raz w tygodniu, wydzielanie jedzenia, kolejki w restauracji, brak przynajmniej jednej zjeżdżalni w dużym basenie, mało leżaków przy basenie

    Byliśmy tam koniec lipca-początek sierpnia 2015.. Gdyby nie Marta i Weronika(animatorki z sunfun), Jana i Michel(też animatorzy) oraz przyzwoite pokoje-przynajmniej nasz był spory, na parterze, duży dla 4 osób, czyste codziennie wymieniane ręczniki to chyba nic więcej dobrego nie mogę napisać. Jeszcze część obsługi, tak w 75% spoko. Jak napisałem w wadach i jak pisał chyba Łukasz, koszmarnie mały wybór potraw, mięso twarde nigdy nie dogotowane, jak już się pojawiły to były wydzielane wędliny, ser, kurczaki, kebaby, frytki, arbuzy - i zawsze kolejka do co lepszego żarcia. Za to warzywka były pod wszelką postacią, niestety na ciepło(kto to wogóle jada? a pewnie też dlatego że tanie to tyle tego było, no i wszędobylski ryż, kasza i makaron). A byłbym niesprawiedliwy-super, zawsze świeżutkie pyszne pieczywo oraz pyszne ciasta. W restauracji włoskiej codziennie to samo i upał nie do zniesienia. Na basenie obsługa nie radziła sobie z organizacją, niby nie wolno było zajmować leżaków, ale było to nagminne, a jak zostawiliśmy ręczniki i poszliśmy nad może to dwukrotnie obsługa je skasowała, a potem kazali przy wymeldowaniu za nie płacić 20 dolców. Dobrze że wysmarowałem im reklamację wcześniej i pozostawiłem sobie kopię bo musiałbym zapłacić. Płatne wi-fi to jakaś porażka(4 dolary za godzinę). Raz w tygodniu wieczorem na plaży były animacje płatne 10 lub 12 dol. W pozostałe dni w amfiteatrze lub karaoke w dyskotece - słabe, nuda. Bardzo wiele uznania dla ww animatorów, tylko oni jakoś to ciągneli zwłaszcza Marta I Weronika(nawet Weronikę sun fun odesłął wcześniej do polski). Ruskie animatorki to również jakaś porażka, jak to powtarzała Jana-katastrofa, którą zresztą też zwolnili. Byłem z Wezyra, polska rezydentka była tam chyba tylko na zasadzie sztuka dla sztuki a egipski rezydent niejaki Szałki pojawiał się w hotelu tylko jak przyjeżdżali nowi żeby im sprzedać wycieczki. Wymieniany gdzieś tam Adaś nudny był z tymi foczkami i kogutami, czasami wręcz wulgarny i nachalny.

    Opinia dodana: 13 sierpnia 2015
  • 6,7 / 10

    Krzysiek z rodziną
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety mały kameralny hotelik na uboczu, w sam raz dla ludzi ceniących spokój lub takich jak my, z małymi dziećmi
    • Wady wszędzie daleko, nawet bardzo daleko, masakryczna rafa lub bardziej jej brak, codzienne odpływy

    Byliśmy w tym hotelu przez 2 tygodnie na przełomie czerwca i lipca. Ogólnie wrażenie nawet niezłe, choć nie najlepsze. Jedzenie nawet OK, poza śniadaniami które codziennie było to samo, obiady i kolacje codziennie inne. Obsługa w restauracji miła, dla naszych dzieci nie brakowało praktycznie niczego. Minusem jak to zwykle bywa w hotelach są oczywiście rosjanie, tych to nikt niczego nie nauczy. Totalną porażką jest restauracja beduińska, można tam iść jedynie po to by zrobić kilka fajnych zdjęć, co do jedzenia to kolacja z resztek z obiadu w restauracji włoskiej. Baseny w miarę czyste, leżaki trzeba było oczywiście rezerwować ale nie tak jak niektórzy piszą że przed 6tą rano, my robiliśmy to około 8mej i nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem wolnego. Osobiście do gustu najbardziej przypadło nam miejsce przy małym basenie, obok KidsKlubu. Bar przy tym basenie (a bardziej barman) starał się jak żaden, były tylko czasami problemy z brakiem lodu i wody sodowej. Drinki i koktajle dla dzieci super, byliśmy już w kilku hotelach w Egipcie i musimy przyznać że w tym hotelu były najlepsze (pomijając oczywiście jakość i moc lokalnych trunków), dzieciaki miały szklaneczki zawsze udekorowane jak nie serduszkami z pomarańczy, kawałkami owoców jak i malunkami z syropów na piance koktajlu. Obsługa ogólnie miła, dla dzieci wręcz przemiła. Dużego plusa barmani złapali u nas jak się okazało, że nasze dzieci stojąc w kolejce po napój za bandą rosjan, byli obsługiwani bez kolejki - barmani podchodzili i pytali co chcą, często zapraszając za bar żeby dzieciaki sobie coś wybrali. Duży minus za sprzątanie pokoi, ręczniki wprawdzie wymieniane jak tylko się je zrzuciło na podłogę, jednakże pościel nie wymieniana w trakcie pobytu wogóle. Animacje dla dzieci super (dzieci zachwycone), można było spokojnie relaksować się odpoczynkiem bo dzieciaki miały pełną opiekę. Wieczorne disco dla dzieci stało się w naszym przypadku rytuałem, żadnej nie opuściły. w sumie to tyle, niestety limit ...

    Opinia dodana: 11 sierpnia 2015
  • 9,8 / 10

    Ewcia
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety spokój, codzienne animacje (polscy animatorzy w sezonie), piękna zieleń WSZĘDZIE, przemili pracownicy, hotel niezbyt rozległy, dlatego wszędzie blisko,
    • Wady muzyka na disco (ruskie techno)

    Pierwszy raz w Egipcie, ale jestem zachwycona hotelem. Pokoje przestronne, klimatyzacja regulowana, działająca bez zarzutów. Niedociągnięcia w łazience (fugi itp.) zupełnie mi nie przeszkadzały jak co niektórym, więc owszem są, ale nie mają wpływu na jakość wypoczynku :) Basenów kilka, leżaki bez problemu do 8.00 można sobie zajmować, a jak nie leżaki to są wielkie poduchy na których też jest wygodnie :) Obsługa miła, grzeczna, choć zdarzały się sytuacje, że barmani robili sobie "jaja" z klientów-co akurat niekoniecznie było fajne. Woda w pokojach 2 butelki na pokój w dniu przyjazdu, potem można sobie brać wodę z dystrybutorów rozstawionych na całym obiekcie. Mieliśmy pokój na 2 piętrze z widokiem na basen i było super :) Pokoje sprzątane codziennie. Animacje każdego dnia po prostu bajka :) Aqua gym, water polo, aqua zumba, stretching, taniec brzucha i wiele innych nie pozwalały się człowiekowi nudzić i jeśli tylko miał ochotę, to mógł z nich korzystać. Marta i Wiktoria z Polski wymiatały i w 100% angażowały się w to co robiły, było bardzo zabawnie. Kareem animator z Syrii, kiedy nauczył się zwrotu "kocham cię" powtarzał to wszystkim Polkom kilka razy dziennie :) Ogólnie animacje naprawdę pierwsza klasa. Byłam tylko na jednej dyskotece, ale muzyka tylko i wyłącznie rosyjskie techno, więc zupełnie nie dla mnie, ale co kto lubi. Jedzenie jak dla mnie wypas (jestem wegetarianką) miałam mnóstwo rzeczy do wyboru i najadałam się bardzo :) Mięsa chyba nieco mniej, ale nie wypowiadam się, bo akurat uwagi na to nie zwracałam, choć mąż mówił, że spoko dla niego wystarczająco. Morze z odpływami, więc wiadomo wtedy daleko do wody, ale długi pomost sprawiał, że można było na sucho dotrzeć do głębszych miejsc. Kiedy był przypływ, woda od plaży bez problemu. Byliśmy na wycieczce w Karnaku (wszystko dobrze zorganizowane) wycieczka przez rezydenta Sun&Fun, oraz nurkowaliśmy wycieczka kupiona od Adasia Kogucika :) Super zabawny i miły facet, załatwi wszystko :) Naprawdę POLECAM !

    Opinia dodana: 06 sierpnia 2015
  • 9,6 / 10

    Lukas_3city
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety przepiękny zadbany ogród, bardzo czysto, baseny i plaża spokojna cicha i czysta! pokoje klimatyzowane - wygodne, ogólnie hotel duży ale bardzo czuć \"kameralną\" atmosferę
    • Wady - rosyjskie techno na dyskotece (jak traficie na DJ\'a ala russia) drugi DJ REWELACJA

    Byliśmy w okresie ostatni tydzień lipca, i jesteśmy zachwyceni, bardzo gorąco... plażing - smażing - i drinki pod palmami :) Bajecznie, nie daliśmy się nastraszyć przez polskie władze i jesteśmy bardzo szczęśliwi, może nawet lepiej bo widać ze Egipcjanie starali się bardzo aby niczego nie brakowało i każdy problem rozwiązać szybko, nie prawda że przy basenie nie ma leżaków ... największy "szał" na leżaki to okolice 8-9 zaraz po śniadaniu ale zawsze coś jest (chyba że ktoś musi mieć przy wodzie... z naciskiem na musi ) nie ma leżaków idziemy na drugi basen - gdzie zawsze są napoje z butelek lub na plażę lub na pomost... :) nie można się nudzić animatorki z Polski z Sun and Fun Marta i Wiktoria - pozdrawiamy, nie pozwalali się nudzi, wather polo , aqua-zumba, wieczorne atrakcje, disko w pianie i inne - rewelacja! - pozdrowienia też dla Karima i Jany - "masakra" / świetnie się bawiliśmy ;) , napoje w plastikowych "kufelkach" i leją ile chcesz... duży plus, duży plus też za staranie się o czystość na stołówce, przy tak dużej liczbie gości nie da się wszystkiego zrobić idealnie, ale widać że bardzo się starają !!! dlatego za rok wracamy ... i na 100% z Sun and Fun, czytając komentarze; jak komuś przeszkadza odpływ, kultura egiptu i mnogość rosjan, proponuję polskie morze ;) hahaha

    Opinia dodana: 01 sierpnia 2015
  • 6,4 / 10

    Puflina
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety dużo zieleni, fajna włoska restauracja, duże pokoje, bardzo dobrze działająca klimatyzacja, bardzo miła obsługa, pokoje sprzątane codziennie, codzienna wymiana pościeli i ręczników, idealny spokój na plaży, codziennie świeże ręczniki na basenie, piękna rafa przy pomoście, napoje podawane to oryginalna cola , fanta i sprite
    • Wady największą wadą jak dla mnie to był brak morza, odpływ jest codziennie albo rano i morze wraca już koło14 lub odpływa o 14 i wraca na wieczór. Dzieci nudziły się na plaży a zejście z pomostu było dla nich zbyt trudne(wiek 5-8 lat), w barze przy basenie głównym było faktycznie brudno, ale przy basenie dla dzieci było idealnie, mało zjeżdżalni, była tylko jedna dla maluchów,

    Ogólnie z wakacji jesteśmy zadowoleni. Ludzie pracujący w hotelu bardzo mili. To prawda, że pracownicy z recepcji proponują lepszy pokój za dodatkowe pieniądze. Ja obejrzałam pokój "bez łapówki" u znajomych i ten, który dostaliśmy my za 20 $ był faktycznie w lepszym stanie z ogromnym łóżkiem małżeńskim. Każde dziecko miało swoje łóżko. Natomiast znajomi mięli dwa wąskie (niby dwuosobowe) dla czterech osób i łazienkę w białych kaflach bardzo mocno zużytą. Jeżeli chodzi o posiłki to nie ma kolejek. Jednak polecam obiady we włoskiej restauracji. Można tam pójść zawsze w porze obiadu i zjeść dobry obiad. Śniadania i kolacje są zawsze najlepsze. Przy basenie głównym codziennie w godz.16-18 przygotowywana była jakaś potrawa na ciepło. Dzieciaki chętnie je jadły. To nie prawda, że leżaki są pozajmowane od 6. My szliśmy na basen lub morze około 10:30 i zawsze coś znaleźliśmy. W tym hotelu jest panuje idealny spokój, nad morzem jest tak cicho. Można odpocząć. Wycieczkę wykupiliśmy od biura podróży wezyr, te oferowane na terenie hotelu są tańsze i start jest przy pomoście. Z wezyrem jechaliśmy 1,5 godz. autokarem i zabieraliśmy ludzi z innego hotelu. Startowaliśmy z pomostu przy innym hotelu jednak chyba niczym się te wycieczki na różnią. Wezyr dopilnował tylko autokaru reszta obsługiwana była przez tubylców. Reasumując Egipt to inne poczucie estetyki. Czasami trzeba przymknąć oko. Tacy już są. Ale starają się bardzo. Najważniejsze to towarzystwo i uśmiech na twarzy. Zawsze można doszukać się minusów. Ogromny minus to odpływy. Reszta do akceptacji.

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 3,1 / 10

    Małgorzata
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety Miła obsługa sprzątająca i dość duże pokoje.
    • Wady Jest ich zbyt wiele żeby wszystkie wymienić.

    Zgadzam się z opinią Pana Łukasza. Jest dokładnie tak jak napisał, dodam jeszcze że gdy było mięso z kurczaka na kolację z grilla moja kolażanka dostała dwie upieczone kości, mnie potraktowano lepiej i dostałam kosteczkę mniej. Po prostu skandal. Tylko makarony, makarony, makarony oczywiście z sosem pomidorowym, jeszcze kasze i ryż. Był to mój czwarty wyjazd do Egiptu i niestety najgorszy. Hotel powinien mieć 3* i nic więcej. Z całego serca nie polecam. Szkoda kasy.

    Opinia dodana: 01 lipca 2015
  • 3,0 / 10

    Łukasz
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety - czysto w pokojach, dużo pracowników rozmawiało po polsku
    • Wady - basen czynny do godziny 18:00! - jedzenie - odległość od miasta - wszystko płatne - dużo mniejszy hotel, niż na zdjęciach - fałszywe zdjęcia

    Właśnie wróciliśmy po dwóch tygodniach z tego hotelu. Jesteśmy zawiedzeni. Jedzenie które było podawane w tym hotelu to porażka. Pomimo wyboru (dość ubogiego!) ładnie wyglądających potraw, nic nie smakowało. To co było na kolację, było następnie podawane na obiad dnia następnego- PORAŻKA. Potrawy przesolone, i przede wszystkim nie dogotowane! Ryż prażony, ziemniaki słabo ugotowane, kopytka surowe. Jeżeli był dzień kuchni orientalnej, to zostały podawane np 2 potrawy. Codziennie spaghetti i ryż - normalka. Pracownicy wydzielają jedzenie, nie można sobie nałożyć dużo. Każdy człowiek otrzymuje np 2 plasterki sera żółtego, jeżeli chce więcej, obsługa patrzy na niego krzywo... to jest nie do pomyślenia. Przekąski na basenie to... pieczywo ze śniadania. Lody - płatne. Drinki : do wybory tylko 4 drinki. Jeżeli ktoś poprosi o zrobienie drinka z lokalnych alkoholi to oczywiście EXTRA płatne. Brak poszanowania dla klientów, jeżeli ktoś nie posiada dolarów. Rafa koralowa to porażka w hotelu, nie wiem czym ludzie się sugerowali pisząc że PIĘKNA RAFA przy hotelu. Nie można zapamiętac o leżakach. Godzina 6 rano i wszystkie leżaki zarezerwowane. Oczywiście jeżeli ktoś da dolara bojowi hotelowemu, to zrzuci kogoś z leżaka i przyniesie nasze rzeczy. Hotel ogólnie KPINA! 2 tygodnie męki i życia na chlebie i ryżu.... Najgorsze wakacje z moim życiu, a byłem już w kilku krajach. Hurgada - BRÓD SYF i ubóstwo. Nic nie ma. Strach jechać na wycieczkę. Wycieczki fakultatywne - paranoja! Stare statki, rozwalony sprzęt. Zagraniczni turyści mają 5x lepsze warunki. Polaków traktują w hotelu jak ostatni element układu pokarmowego.... WODA BUTELKOWANA PŁATNA !!!!!!!!!! 2$ za 0,33l !!!!!!!!!!!!!!

    Opinia dodana: 27 czerwca 2015
  • 9,8 / 10

    Aneta
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety przepiękny ogród i baseny. Duże i czyste pokoje. Ładna plaża. Dobre jedzenie, Super molo
    • Wady Pierwsze miejsca na plaży płatne 10 dolarów. Mało owoców. Obsługa słabo mówi po angielsku. Wifi płatne

    Plusy hotelu to przepiękny ogród i baseny idealne dla dzieci. Duże i czyste pokoje. Ładna plaża. Dobre jedzenie, szczególnie we włoskiej restauracji. Woda w dystrybutorach na korytarzach zdatna do picia. Super molo, przy którym można nurkować. Minusy to: Pierwsze miejsca na plaży płatne 10 dolarów. Mało owoców, a arbuz dodatkowo płatny Wifi płatne Personel nie mówi po angielsku. Obsługa baru jest czasem niemiła, szczególnie na plaży. A w recepcji pan próbuje naciagać na lepsze pokoje. Chciał od nas 120 dolarów za pokój na piętrze (bez przesady) Basen ze zjeżdzalnią miał jakieś brudy na dnie, jakby smoła. Nie mogłam doprać kostiumów kąpielowych dzieci. W restauracji beduińskiej paskudne jedzenie W drugim tygodniu naszego pobytu zrobiło się tłoczno. Ale nie każdy wie, że na obiad można się wybrać do włoskiej restauracji, gdzie można zjeść w ciszy i bez kolejek.

    Opinia dodana: 12 czerwca 2015
  • 8,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    adam
    Para
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety czysto i ładnie w hotelu , duży basen i mniejszy z cieplejsza wodą, smaczne posiłki, każdy znajdzie coś dla siebie, blisko do plaży
    • Wady w czasie przedsezonowym wieczorne animacje robione przy wejściu do lobby, utrudniają z zewnątrz dostęp do baru:) płatny internet

    Super wypoczynek na przełomie marca/kwietnia 2015. Hotel w tym czasie obłożony w połowie, wiec na basenach czy plaży miejsce spokojnie moźna było znaleźć. Jedzenie dobre i różnorodne w wystarczającej ilości. W hotelu dominują Rosjanie ale nie przeszkadza to w niczym, chyba że ktoś nie lubi karoke po rusku:) Troche wiało, ale zdarzały się również dni bezwietrzne . Woda butelkowana tylko na początek pobytu, ale wszedzie dostepne są saturatory z wodą i nie było po niej kłopotów z zemstą faraona. Bardzo fajna obsługa szczególnie Abeer i Ali z centrum nurkowego ,Adaś troche zbyt nachalny. Wiedząc o drogim i platnym internecie kupiliśmy na lotnisku 1 GB inernetu za 50LE (w vodafone przy wyjściu z terminala) który spokojnie wystarczył na pobyt, a karta sim będzie po doładowaniu przyda się na następny wyjazd do Egiptu. Wykwaterowanie w dniu wylotu jest o godzinie 12 obcinają wtedy opaski all inclusive, ale można poźniej jeszcze korzystać w barach z napojów. Generalnie hotel wart polecenia, my się nie zawiedliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

    Opinia dodana: 06 maja 2015
1 2 3 4 5 ... 13
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi