7,4 / 10

Dobry
Amwaj Abu Soma
Egipt / Hurghada

Amwaj Abu Soma: obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 105 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.2
    Hotel

    • 7.9 Basen
    • 7.4 Obsługa
    • 7.1 Rozrywka i animacje
    • 6.7 Sport
    • 6.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.8
    Pokoje

    • 7.8 Czystość
    • 6.9 Łazienka
    • 8.5 Wielkość
    • 8.2 Wyposażenie
  • 6.7
    Położenie

    • 4.7 Atrakcje w okolicy
    • 8.5 Ciche i kameralne położenie
    • 5.9 Możliwości komunikacyjne
    • 8.7 Odleglość od plaży
    • 5.7 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.4
    Posiłki

    • 7.8 Ilość
    • 7.4 Jakość i smak
    • 7.4 Obsługa/serwis
    • 6.9 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ładna plaża z rafą koralową przy hotelu
  • Ciche i kameralne położenie
  • Przestronne pokoje
  • Komfortowo wyposażone pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Gdańska All Inclusive
    1 490 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 668 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 6,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    paweł
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    ogólnie dobrze, pięć gwiazdek to o jedną za dużo

    Opinia dodana: 19 października 2014
  • 8,5 / 10

    mario
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Piekny pomost, fajna restauracja na plazy
    • Wady Lazienki do odnowienia

    Hotel swietny, ogolne wrazenie wspaniale, z dala od duzych miast, dla osob ktore chca odpoczac i sie relaksowac. W hotelu tym czulismy sie bardzo bezpiecznie, niestty akcja z chcacym wyludzic kase taksowkarzem popsula jeden wieczor, ale mimo wszystko miejsce i hotel z cala pewnoscia mozna polecac!

    Opinia dodana: 15 października 2014
  • 8,8 / 10

    Ania
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety mega piekny hotel:) super pokoje, przemila obsluga, animatorzy, 2 super baseny, wieczorne animacje...i wiele wiele innych! :)

    Polecam wszystkim ten hotel! :) Rewelacyjna obsluga hotelu - recepcjonisci ( w tym Polka:), kelnerzy prze super bardzo uczynni zawsze, gdy czegos nam brakowalo zaraz nam donosili, Pan sprzatajacy no mega codziennie wszystko super posprzatane, nowe reczniki posciel itd dodatkowo tworzyl z recznikow labedzie kwiaty itp, nawet przynosil nam kwiaty :) pokoje rewelacja duze i czyste. Caly obiekt bardzo duzy 2 baseny, 3 dodatkowe restauracje: beduinska, wloska i grill. Amfiteatr w ktorym co wieczor przedstawiane byly rozne zabawy dla dzieci i doroslych m.in. Comedy Show, Cobra Show, Miss hotelu itp. Animatorzy MEGA codziennie umilali nam pobyt na plazy, w basenie. Mozna bylo grac w siatkowke, lotki. Mido super gosc! :D Adas namawia na wycieczki i swietnie gada po polsku wszyscy go znaja:) na basenie ciezko o miesce na lezakach ale na plazy zawsze sie cos znajdzie. Duzo Polakow w hotelu. Jedzenia bardzo duzo do wyboru aczkolwiek nie kazdemu moze smakowac :) Jedynym malym minusem jest to ze sa codzienne odplywy i zeby glebiej wejsc do morza trzeba przejsc ok300 metrow. Generalnie spokoj i mozna odpoczac od codziennosci:) Z czystym sercem wszystkim polecam i sama chetnie tam kiedys wroce!:)

    Opinia dodana: 23 września 2014
  • 10 / 10

    Angelika
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Ja uważam że ten hotel to jedna wielka zaleta.!
    • Wady ---------zdecydowany brak------------!

    JEDZENIE - fantastyczne , każdy znajdzie coś dla siebie, świeżo robione kebaby na miejscu , jajecznice pieczone na naszych oczach omlety , mięsa przeróżne i w każdej postaci , pieczywo hah tyle rodzajów nigdy w zyciu nie widzialam nawet w piekarni , świeżutkie ciasta , torty , ciasteczka , świetne sałatki , pyszne owoce , nic dodać nic ująć. POKOJE śliczne i czyściutkie ,przystosowane do osób palących i nie palących , codzziennie sprzątane i naprawde na wysokim standardzie ,codziennie świeże bielutkie ręczniki , zmieniana pościel , świerze pachnace kwiaty przynosił "pan sprzątaczka" BASEN - czysty , bardzo fajna chlodna woda , mnustwo leżaków zazwyczaj zawsze każdy miał się gdzie położyc ,Poduchy do leżenia dla dzieci bardzo fajna sprawa , swieże ręczniczki na leżaki . MORZE - Krystalicznie przezroczysta woda , bardzo ciepła , prze piękne dłuuuugie molo , palmy , swietna sprawa BARY - DRINKI - byliśmy bardzo mile zaskoczeni - bar przy plaży z fantastycznymi drinkami ,bar przy recepcji , bar przy basenie , bar w restauracji , bardzo dobre alkochole . OBSŁUGA HOTELOWA -bardzo pozytywnie i kompetentni ludzie , z cudownym urokliwym poczuciem humoru , prawdziwi profesjonalisci , czyści , zadbani fachowcy . ANIMATORZY - fantastyczne animacje podkreśle że codziennie wieczorem np - komedi show,kobra show i mase innych animatorzy umilali nam czas non stop po animacjach wieczornych , codzienne dyskoteki w specjalnej przystosowanej do tego sali hotelowej , bingo show . Animacje na basenie , aerobic , piłka wodna , no poprostu bomba ;) HOTEL - na 6+ , pełen luksus , świetna lokalizacja , przepiękny i naprawde widac za co sie płaci , goraco polecam , ja osobiście wybieram się znów na sylwestra i na nastepne wakacje i napewno nie raz jeszcze tam zawitam bo w wielu miejscach bylismy równiez 4 / 5 gwiazdek ale ten hotel przebil zdecydowanie wszystkie. Polecam !

    Opinia dodana: 22 września 2014
  • 7,8 / 10

    Danuta
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Zadbany hotel, duże, czystei dobrze wyposażone pokoje. Bardzo dobre jedzenie, uprzejma obsługa. Piękne, czyste baseny, dużo zieleni. Wystarczająca ilość leżaków na plaży (gorzej przy basenach).
    • Wady Daleko od Hurghady (ok. 45 km), codzienne odpływy - brak wody w morzu do 100 - 200 od brzegu plaży lub woda po kostki (trzeba bardzo daleko iść aby się zanurz lub popływać). Natrętni sprzewający wycieczek (na plaży). Napoje serwowane w plastikowych naczyniach. Alkoho lz dużą ilością wody. Rafa koralowa - beznadziejna.

    Polecam - hotel bardzo dobry dla osób chcących spędzić urlop w zaciszu, z dala od zgiełku ulicznego i hałasu.

    Opinia dodana: 13 września 2014
  • 5,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    szymon
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    Pomimo iż hotel robi naprawdę dobre puwrwszw wrażenie jest w nim masa niedociągnięć. Jakoś wykończenia pojoi straszna. Jedzenie nawet dobre ale montonne i wyboru brak (jeden rodzaj sera 2 rodzaje szynki) Dodatkowo dostaliśmy pokój gdzie jak się okazało nad nami trwał remont. Masakra, masakra.

    Opinia dodana: 10 września 2014
  • 7,8 / 10

    AŚKA
    Singiel
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Bardzo miła obsługa,czyste , duże pokoje,w pokojach żelazko,deska do prasowania, czajnik elektryczny,herbata , kawa,w recepcji dwie polki, bardzo duży wybór jedzenia,na terenie hotelu 3 restauracje ,bogaty program animacyjny, super dyskoteka,bardzo dobra obsługa

    Polecam ten hotel dla osób które cenią spokój gdyż jest on z dala od miejskiego zgiełku,naprawdę można odpocząć. Dla rodzin z dziećmi idealne miejsce, przy jednym z basenów działa mini przedszkole.

    Opinia dodana: 26 sierpnia 2014
  • 6,8 / 10

    E z Poznania
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety duży, czysty basen; piękna plaża co umożliwia alternatywne spędzenie czasu; dogodna lokalizacja blisko morza, spokój; polscy pracownicy w recepcji - udzielają niezbędnych informacji\\\'
    • Wady trzeba dopłacać do pokoi z lepszym widokiem; problemy z obsadą gości w pokojach - w trakcie pobytu usiłowali zmienić pokój\\\' monotonne, jałowe jedzenie choć duży wybór

    duży, czysty basen; piękna plaża co umożliwia alternatywne spędzenie czasu; dogodna lokalizacja blisko morza, spokój; polscy pracownicy w recepcji - udzielają niezbędnych informacji; animacje w hotelu każdego dnia; fajni animatorzy którzy dbają o gości; super obsługa - miejscowych : z minusów: trzeba dopłacać do pokoi z lepszym widokiem od samego przyjazdu wołają o dopłatę; problemy z obsadą gości w pokojach - w trakcie pobytu usiłowali zmienić pokój na dużo gorszy pomimo wcześniej dokonanej dopłaty- problem wynika z "kombinowania" na recepcji z pokojami ( sami później się gubią z ilością pokoi a potwierdzonymi rezerwacjami) ; monotonne, jałowe jedzenie choć duży wybór

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 7,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Asia
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Obsługa na wysokim poziomie. Przepiękne rafy koralowe przy plaży i ryby. Codzienne animacje - pokazy fakira, kobry, tańce itp. Bar czynny 24h na dobe. W niektórzych barach (przy basenie) cola, piwo prosto z butelki Czajnik, żelazko w pokoju polki w recepcji
    • Wady Częste braki sztućców podczas posiłków, na które trzeba chwilę czekać. Zdarzają się wieczorami braki pewnych napojów np. coli czy sprite.

    Hotel idealny do odpoczynku. Znajduje się wprawdzie dość daleko od centrum, w sklepach na terenie hotelu dość drogo- choć można coś utargować. Piękna plaża, nigdy nie brakuje miejsc niezależnie od godziny. Natomiast baseny oblegane- tam ludzie od 6 rezerwują miejsca. Niestety w tym roku kilka razy w ciągu dnia mają miejsce przypływy i odpływy, co nieco utrudnia wchodzenie do morza. Jednak jest molo, z którego można bezpośrednio wskoczyć na głębszą wodę. Pojawiły się również w tym roku wiatry, które czasami przeszkadzają, jednak wielokrotnie ratują przy wysokich temperaturach. Obsługa hotelu uprzejma, nienatarczywa. Pokoje czyste, schludne, żelazko, deska do prasowania, czajnik w pokoju. W recepcji pracują dwie pomocne polki, za co wielki plus dla hotelu. Jedzenie zróżnicowane, bardzo duży wybór. Jednak jeśli codziennie ktoś nakłada na talerz wszystko po kolei, po kilku dniach może sie znudzić. Problemy pojawiają się jedynie przy późnych kolacjach (po powrotach z wycieczek ok. godz 22), gdzie w restauracji zostawiają dosłownie resztki dla takich osób. Warto pamiętać kiedy przysługuje suchy prowiant- trzeba się na niego zapisać, inaczej nie dostaniemy. Generalnie hotel godny polecenia, wart swojej ceny, spokój, cisza, z dala od cywilizacji, hałasu, miasta. Możliwość wyjazdu na wycieczki - niestety w większości przypadków konieczny dojazd do Hurghady (50-60km). Każdy znajdzie tu miejsce dla siebie. Polecam

    Opinia dodana: 20 sierpnia 2014
  • 9,4 / 10

    Pol
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    super spędzony czas, hotel położony na pustyni niedaleko Safagi, cisza spokój, czysto ale też dużo rozrywek na terenie hotelu, personel wszystko robi aby turyści byli zadowoleni. Obsługa miła i uczynna, pierwszy raz spotkałem się, że barman odmówił przyjęcia napiwka, Gorąco polecam.

    Opinia dodana: 16 sierpnia 2014
1 2 3 4 5 ... 11
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi