7,4 / 10

Dobry
Amwaj Abu Soma
Egipt / Hurghada

Amwaj Abu Soma: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 117 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.3
    Hotel

    • 7.9 Basen
    • 7.5 Obsługa
    • 7.2 Rozrywka i animacje
    • 6.9 Sport
    • 7.0 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.8
    Pokoje

    • 7.8 Czystość
    • 7.0 Łazienka
    • 8.4 Wielkość
    • 8.1 Wyposażenie
  • 6.7
    Położenie

    • 4.9 Atrakcje w okolicy
    • 8.3 Ciche i kameralne położenie
    • 5.9 Możliwości komunikacyjne
    • 8.5 Odleglość od plaży
    • 5.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.3
    Posiłki

    • 7.7 Ilość
    • 7.4 Jakość i smak
    • 7.3 Obsługa/serwis
    • 6.9 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Piaszczysta plaża przy hotelu z wejściem do wody z pomostu.
  • Dla dzieci: miniklub, 2 brodziki, mini disco, zjeżdżalnia.
  • Na terenie hotelu: minimarket, sklepiki z upominkami, pralnia, apteka, wypożyczalnia samochodów.
  • Hotel położony w spokojnej okolicy, z dala od zgiełku dużych kurortów.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 706 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    1 749 zł 4 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 9,6 / 10

    Lukas_3city
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety przepiękny zadbany ogród, bardzo czysto, baseny i plaża spokojna cicha i czysta! pokoje klimatyzowane - wygodne, ogólnie hotel duży ale bardzo czuć \"kameralną\" atmosferę
    • Wady - rosyjskie techno na dyskotece (jak traficie na DJ\'a ala russia) drugi DJ REWELACJA

    Byliśmy w okresie ostatni tydzień lipca, i jesteśmy zachwyceni, bardzo gorąco... plażing - smażing - i drinki pod palmami :) Bajecznie, nie daliśmy się nastraszyć przez polskie władze i jesteśmy bardzo szczęśliwi, może nawet lepiej bo widać ze Egipcjanie starali się bardzo aby niczego nie brakowało i każdy problem rozwiązać szybko, nie prawda że przy basenie nie ma leżaków ... największy "szał" na leżaki to okolice 8-9 zaraz po śniadaniu ale zawsze coś jest (chyba że ktoś musi mieć przy wodzie... z naciskiem na musi ) nie ma leżaków idziemy na drugi basen - gdzie zawsze są napoje z butelek lub na plażę lub na pomost... :) nie można się nudzić animatorki z Polski z Sun and Fun Marta i Wiktoria - pozdrawiamy, nie pozwalali się nudzi, wather polo , aqua-zumba, wieczorne atrakcje, disko w pianie i inne - rewelacja! - pozdrowienia też dla Karima i Jany - "masakra" / świetnie się bawiliśmy ;) , napoje w plastikowych "kufelkach" i leją ile chcesz... duży plus, duży plus też za staranie się o czystość na stołówce, przy tak dużej liczbie gości nie da się wszystkiego zrobić idealnie, ale widać że bardzo się starają !!! dlatego za rok wracamy ... i na 100% z Sun and Fun, czytając komentarze; jak komuś przeszkadza odpływ, kultura egiptu i mnogość rosjan, proponuję polskie morze ;) hahaha

    Opinia dodana: 01 sierpnia 2015
  • 6,4 / 10

    Puflina
    ""
    Pobyt: Lipiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety dużo zieleni, fajna włoska restauracja, duże pokoje, bardzo dobrze działająca klimatyzacja, bardzo miła obsługa, pokoje sprzątane codziennie, codzienna wymiana pościeli i ręczników, idealny spokój na plaży, codziennie świeże ręczniki na basenie, piękna rafa przy pomoście, napoje podawane to oryginalna cola , fanta i sprite
    • Wady największą wadą jak dla mnie to był brak morza, odpływ jest codziennie albo rano i morze wraca już koło14 lub odpływa o 14 i wraca na wieczór. Dzieci nudziły się na plaży a zejście z pomostu było dla nich zbyt trudne(wiek 5-8 lat), w barze przy basenie głównym było faktycznie brudno, ale przy basenie dla dzieci było idealnie, mało zjeżdżalni, była tylko jedna dla maluchów,

    Ogólnie z wakacji jesteśmy zadowoleni. Ludzie pracujący w hotelu bardzo mili. To prawda, że pracownicy z recepcji proponują lepszy pokój za dodatkowe pieniądze. Ja obejrzałam pokój "bez łapówki" u znajomych i ten, który dostaliśmy my za 20 $ był faktycznie w lepszym stanie z ogromnym łóżkiem małżeńskim. Każde dziecko miało swoje łóżko. Natomiast znajomi mięli dwa wąskie (niby dwuosobowe) dla czterech osób i łazienkę w białych kaflach bardzo mocno zużytą. Jeżeli chodzi o posiłki to nie ma kolejek. Jednak polecam obiady we włoskiej restauracji. Można tam pójść zawsze w porze obiadu i zjeść dobry obiad. Śniadania i kolacje są zawsze najlepsze. Przy basenie głównym codziennie w godz.16-18 przygotowywana była jakaś potrawa na ciepło. Dzieciaki chętnie je jadły. To nie prawda, że leżaki są pozajmowane od 6. My szliśmy na basen lub morze około 10:30 i zawsze coś znaleźliśmy. W tym hotelu jest panuje idealny spokój, nad morzem jest tak cicho. Można odpocząć. Wycieczkę wykupiliśmy od biura podróży wezyr, te oferowane na terenie hotelu są tańsze i start jest przy pomoście. Z wezyrem jechaliśmy 1,5 godz. autokarem i zabieraliśmy ludzi z innego hotelu. Startowaliśmy z pomostu przy innym hotelu jednak chyba niczym się te wycieczki na różnią. Wezyr dopilnował tylko autokaru reszta obsługiwana była przez tubylców. Reasumując Egipt to inne poczucie estetyki. Czasami trzeba przymknąć oko. Tacy już są. Ale starają się bardzo. Najważniejsze to towarzystwo i uśmiech na twarzy. Zawsze można doszukać się minusów. Ogromny minus to odpływy. Reszta do akceptacji.

    Opinia dodana: 26 lipca 2015
  • 3,1 / 10

    Małgorzata
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety Miła obsługa sprzątająca i dość duże pokoje.
    • Wady Jest ich zbyt wiele żeby wszystkie wymienić.

    Zgadzam się z opinią Pana Łukasza. Jest dokładnie tak jak napisał, dodam jeszcze że gdy było mięso z kurczaka na kolację z grilla moja kolażanka dostała dwie upieczone kości, mnie potraktowano lepiej i dostałam kosteczkę mniej. Po prostu skandal. Tylko makarony, makarony, makarony oczywiście z sosem pomidorowym, jeszcze kasze i ryż. Był to mój czwarty wyjazd do Egiptu i niestety najgorszy. Hotel powinien mieć 3* i nic więcej. Z całego serca nie polecam. Szkoda kasy.

    Opinia dodana: 01 lipca 2015
  • 3,0 / 10

    Łukasz
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety - czysto w pokojach, dużo pracowników rozmawiało po polsku
    • Wady - basen czynny do godziny 18:00! - jedzenie - odległość od miasta - wszystko płatne - dużo mniejszy hotel, niż na zdjęciach - fałszywe zdjęcia

    Właśnie wróciliśmy po dwóch tygodniach z tego hotelu. Jesteśmy zawiedzeni. Jedzenie które było podawane w tym hotelu to porażka. Pomimo wyboru (dość ubogiego!) ładnie wyglądających potraw, nic nie smakowało. To co było na kolację, było następnie podawane na obiad dnia następnego- PORAŻKA. Potrawy przesolone, i przede wszystkim nie dogotowane! Ryż prażony, ziemniaki słabo ugotowane, kopytka surowe. Jeżeli był dzień kuchni orientalnej, to zostały podawane np 2 potrawy. Codziennie spaghetti i ryż - normalka. Pracownicy wydzielają jedzenie, nie można sobie nałożyć dużo. Każdy człowiek otrzymuje np 2 plasterki sera żółtego, jeżeli chce więcej, obsługa patrzy na niego krzywo... to jest nie do pomyślenia. Przekąski na basenie to... pieczywo ze śniadania. Lody - płatne. Drinki : do wybory tylko 4 drinki. Jeżeli ktoś poprosi o zrobienie drinka z lokalnych alkoholi to oczywiście EXTRA płatne. Brak poszanowania dla klientów, jeżeli ktoś nie posiada dolarów. Rafa koralowa to porażka w hotelu, nie wiem czym ludzie się sugerowali pisząc że PIĘKNA RAFA przy hotelu. Nie można zapamiętac o leżakach. Godzina 6 rano i wszystkie leżaki zarezerwowane. Oczywiście jeżeli ktoś da dolara bojowi hotelowemu, to zrzuci kogoś z leżaka i przyniesie nasze rzeczy. Hotel ogólnie KPINA! 2 tygodnie męki i życia na chlebie i ryżu.... Najgorsze wakacje z moim życiu, a byłem już w kilku krajach. Hurgada - BRÓD SYF i ubóstwo. Nic nie ma. Strach jechać na wycieczkę. Wycieczki fakultatywne - paranoja! Stare statki, rozwalony sprzęt. Zagraniczni turyści mają 5x lepsze warunki. Polaków traktują w hotelu jak ostatni element układu pokarmowego.... WODA BUTELKOWANA PŁATNA !!!!!!!!!! 2$ za 0,33l !!!!!!!!!!!!!!

    Opinia dodana: 27 czerwca 2015
  • 9,8 / 10

    Aneta
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety przepiękny ogród i baseny. Duże i czyste pokoje. Ładna plaża. Dobre jedzenie, Super molo
    • Wady Pierwsze miejsca na plaży płatne 10 dolarów. Mało owoców. Obsługa słabo mówi po angielsku. Wifi płatne

    Plusy hotelu to przepiękny ogród i baseny idealne dla dzieci. Duże i czyste pokoje. Ładna plaża. Dobre jedzenie, szczególnie we włoskiej restauracji. Woda w dystrybutorach na korytarzach zdatna do picia. Super molo, przy którym można nurkować. Minusy to: Pierwsze miejsca na plaży płatne 10 dolarów. Mało owoców, a arbuz dodatkowo płatny Wifi płatne Personel nie mówi po angielsku. Obsługa baru jest czasem niemiła, szczególnie na plaży. A w recepcji pan próbuje naciagać na lepsze pokoje. Chciał od nas 120 dolarów za pokój na piętrze (bez przesady) Basen ze zjeżdzalnią miał jakieś brudy na dnie, jakby smoła. Nie mogłam doprać kostiumów kąpielowych dzieci. W restauracji beduińskiej paskudne jedzenie W drugim tygodniu naszego pobytu zrobiło się tłoczno. Ale nie każdy wie, że na obiad można się wybrać do włoskiej restauracji, gdzie można zjeść w ciszy i bez kolejek.

    Opinia dodana: 12 czerwca 2015
  • 8,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    adam
    Para
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety czysto i ładnie w hotelu , duży basen i mniejszy z cieplejsza wodą, smaczne posiłki, każdy znajdzie coś dla siebie, blisko do plaży
    • Wady w czasie przedsezonowym wieczorne animacje robione przy wejściu do lobby, utrudniają z zewnątrz dostęp do baru:) płatny internet

    Super wypoczynek na przełomie marca/kwietnia 2015. Hotel w tym czasie obłożony w połowie, wiec na basenach czy plaży miejsce spokojnie moźna było znaleźć. Jedzenie dobre i różnorodne w wystarczającej ilości. W hotelu dominują Rosjanie ale nie przeszkadza to w niczym, chyba że ktoś nie lubi karoke po rusku:) Troche wiało, ale zdarzały się również dni bezwietrzne . Woda butelkowana tylko na początek pobytu, ale wszedzie dostepne są saturatory z wodą i nie było po niej kłopotów z zemstą faraona. Bardzo fajna obsługa szczególnie Abeer i Ali z centrum nurkowego ,Adaś troche zbyt nachalny. Wiedząc o drogim i platnym internecie kupiliśmy na lotnisku 1 GB inernetu za 50LE (w vodafone przy wyjściu z terminala) który spokojnie wystarczył na pobyt, a karta sim będzie po doładowaniu przyda się na następny wyjazd do Egiptu. Wykwaterowanie w dniu wylotu jest o godzinie 12 obcinają wtedy opaski all inclusive, ale można poźniej jeszcze korzystać w barach z napojów. Generalnie hotel wart polecenia, my się nie zawiedliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

    Opinia dodana: 06 maja 2015
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Mateusz9304
    Para
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par

    ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

    Opinia dodana: 05 kwietnia 2015
  • 7,4 / 10

    Ada631
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Wszystko w jednym miejscu, jedzenie robione na poczekaniu prze kucharza smaczne, pozostałe typu parówki nie jadalne ale zawsze coś można było dobrego zjeść,
    • Wady odpływ - kąpiel tylko z podestu, brudno w barze na basenie, ciepłe piwo butelkowe- chociaż mieli zimne i takie prosiłam ale wogóle jet i to plus, animacje takie sobie bez szału, śmierdzące niedomyte kubki i mocno wyeksploatowane.

    Byliśmy w październiku 2014, ogólne wrażenie bardzo dobre, mankamenty -zaraz w recepcji jak nie było dolców w paszporcie to rezydent jakiś arab co nas odbierał z lotniska podchodził i konkretnie określił, że jak chcemy mieć lepszy pokój to 20 dolarów, nie zgodziliśmy się a i tak dostaliśmy taki jak wszyscy pozostali a nawet lepszy więc to pic na wodę więc nie warto dawać- nie jesteśmy chciwi wręcz przeciwnie ale wnerwia nas to dopłacanie do pokoju pomimo że wykupujemy w lepszym standardzie, jedzenie szczególnie kolacje bardzo dobre, śniadania jak ktoś nie lubi na słodko to mało wyboru innego jedzenia ale głodnym na pewno nie będziesz, baseny bardzo zimna woda a nie jesteśmy zmarzluchami, w morzu o tej porze była ciepła, trzeba dobrze pływać bo wiatr znosi we wietrzne dni ale słona ułatwia utrzymanie. Ładny pomost - fajna wycieczka , wykupiona u Adasia rejsem statkiem na nurkowanie, rafa ładna , plaża to naprawdę utopia bo to tylko górka piasku a pokazuje on w katalogu wyspa z leżakami palmami - wielka bujda- mieliśmy kilka godzin plażować a nie wiem czy to trwało godzinę ale spoko bo woleliśmy płynąć. Ręczniki na plaży czyste i codziennie nowe, w pokojach również , posprzątane według ich standardów. Pokoje ładne. Ogólnie polecam hotel- jedyny duży mankament -ZERO KONTAKTU Z POLSKIM REZYDENTEM POMIMO WIELOKROTNEJ PROŚBY W RECEPCJI- K O S Z M A R.- mieliśmy dodatkowe ubezpieczenie ale jak coś by się stało to tylko można liczyć na siebie- w razie pytać na maila ap631@interia.pl Jak bym miała jechać drugi raz to pewnie bym pojechała do tego samego hotelu ale my lubimy zmiany i zobaczyć chcemy teraz Tabę.

    Opinia dodana: 28 stycznia 2015
  • 8,4 / 10

    neska
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety mila obsluga,czystosc,jedzenie ok.plaza super plus pomost,bungale do wynajecia w super cenie
    • Wady jedyny minus!!!!!!!!brak lezakow przy basenie

    zadowoleni przedzial wiekowy26-35 lat jezdzimy takze mamy porownanie czystosc obsluga pokojowa ok pokoje super jak na egipt wszystko dzialajace .bliziutko do plazy,pieknie i czysto na obiekcie. na samej plazy mozliwosc wynajecia bungala na dzien cena 10 dolarow-co to jest na 4 osoby? :) bezposrednio bar na plazy wiec nie trzeba nigdzie biegac po napoje.zaraz obok kuchnia wloska wiec na posilek rownie szybko.fajne ale platne soki ze swiezych owocow ale wart polecam-chlopak przemily ktory podaje. mega miejsce na nurkowanie i inne rzeczy.jedzenie--bardzo dobre wiadomo ze jesli naklada sie na talerz wszystko co jest to kiedys konczy sie wybor:)mozliwosc zjedzenia posilku nawet po 24 w snak barze.obok hotelu-super market-drogo.animacje takie sobie.. glowny minus zabrak lezakow przy fajnym basenie!!!! zastanawiamy sie dlaczego...? jesli nie przyjdziesz wczesnie rano i nie usiadziesz to pozniej niemasz po co przychodzic chyba zeby czekac az cos sie zwolni co malo prawdopodobne bo kazdy zostawia reczniki itp i idzie np na obiad a pozniej znow opalanie.cena.my placilismy duzo wiecej ale za cene 2500-2800 warto jechac

    Opinia dodana: 25 stycznia 2015
  • 8,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Damian Tomczak
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Wszystko w jednym miejscu, dobre jedzenie, miła obsługa, czystość w pokojach jak i na zewnątrz. Bardzo zadbane ogrody, baseny itp. Duże molo
    • Wady Daleko od miasta. Słabe możliwości transportu do miasta z hotelu. Bardzo drogi internet.

    Hotel sprawia bardzo dobre wrażenie estetyczne, Koło hotelu są rafy na których można nurkować blisko z długiego molo. Co do jedzenia, jest bardzo urozmaicone, szczególnie kolacje codziennie była inna kuchnia (włoska, niemiecka, owoce morza itp.). Śniadania z kolei są bardzo podobne. Zadziwiała nas na wakacjach dbałość o szczegóły, w wielkim ogrodzie i spacerniku ciągle kręciła się obsługa hotelu, która pielęgnowała kwiaty, trawniki, chodniki i wszystko cokolwiek upiększało to miejsce musiało być idealne i takie było. To co nam się bardzo nie spodobało w opisie hotelu na stronie przez wakacje.pl to fakt że okłamują oni co do lokacji hotelu na mapie, są tam trzy hotele: Ogromny, duży i malutki. zdjęcia hotelu się zgadzają ale na mapie zaznaczyli oni mega wielki hotel, a tak na prawdę udacie się do tego małego, dla nas on i tak był duży ale nie można porównywać terenu 10x większego hotelu do tego co jest "sprzedawany" klientom. To już oszustwo ze strony wakacje.pl

    Opinia dodana: 25 stycznia 2015
1 2 3 4 5 ... 12
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi