7,3 / 10

Dobry
Amwaj Abu Soma
Egipt / Hurghada

Amwaj Abu Soma

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 101 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.1
    Hotel

    • 7.9 Basen
    • 7.3 Obsługa
    • 7.0 Rozrywka i animacje
    • 6.6 Sport
    • 6.8 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.8
    Pokoje

    • 7.7 Czystość
    • 6.8 Łazienka
    • 8.5 Wielkość
    • 8.1 Wyposażenie
  • 6.6
    Położenie

    • 4.5 Atrakcje w okolicy
    • 8.5 Ciche i kameralne położenie
    • 5.7 Możliwości komunikacyjne
    • 8.7 Odleglość od plaży
    • 5.6 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.4
    Posiłki

    • 7.8 Ilość
    • 7.4 Jakość i smak
    • 7.4 Obsługa/serwis
    • 6.9 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ładna plaża z rafą koralową przy hotelu
  • Ciche i kameralne położenie
  • Przestronne pokoje
  • Komfortowo wyposażone pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Gdańska All Inclusive
    1 690 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 690 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 7,8 / 10

    Danuta
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Zadbany hotel, duże, czystei dobrze wyposażone pokoje. Bardzo dobre jedzenie, uprzejma obsługa. Piękne, czyste baseny, dużo zieleni. Wystarczająca ilość leżaków na plaży (gorzej przy basenach).
    • Wady Daleko od Hurghady (ok. 45 km), codzienne odpływy - brak wody w morzu do 100 - 200 od brzegu plaży lub woda po kostki (trzeba bardzo daleko iść aby się zanurz lub popływać). Natrętni sprzewający wycieczek (na plaży). Napoje serwowane w plastikowych naczyniach. Alkoho lz dużą ilością wody. Rafa koralowa - beznadziejna.

    Polecam - hotel bardzo dobry dla osób chcących spędzić urlop w zaciszu, z dala od zgiełku ulicznego i hałasu.

    Opinia dodana: 13 września 2014
  • 5,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    szymon
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    Pomimo iż hotel robi naprawdę dobre puwrwszw wrażenie jest w nim masa niedociągnięć. Jakoś wykończenia pojoi straszna. Jedzenie nawet dobre ale montonne i wyboru brak (jeden rodzaj sera 2 rodzaje szynki) Dodatkowo dostaliśmy pokój gdzie jak się okazało nad nami trwał remont. Masakra, masakra.

    Opinia dodana: 10 września 2014
  • 7,8 / 10

    AŚKA
    Singiel
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Bardzo miła obsługa,czyste , duże pokoje,w pokojach żelazko,deska do prasowania, czajnik elektryczny,herbata , kawa,w recepcji dwie polki, bardzo duży wybór jedzenia,na terenie hotelu 3 restauracje ,bogaty program animacyjny, super dyskoteka,bardzo dobra obsługa

    Polecam ten hotel dla osób które cenią spokój gdyż jest on z dala od miejskiego zgiełku,naprawdę można odpocząć.Dla rodzin z dziećmi idealne miejsce ,przy jednym z basenów działa mini przeczkole

    Opinia dodana: 26 sierpnia 2014
  • 6,8 / 10

    E z Poznania
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety duży, czysty basen; piękna plaża co umożliwia alternatywne spędzenie czasu; dogodna lokalizacja blisko morza, spokój; polscy pracownicy w recepcji - udzielają niezbędnych informacji\\\'
    • Wady trzeba dopłacać do pokoi z lepszym widokiem; problemy z obsadą gości w pokojach - w trakcie pobytu usiłowali zmienić pokój\\\' monotonne, jałowe jedzenie choć duży wybór

    duży, czysty basen; piękna plaża co umożliwia alternatywne spędzenie czasu; dogodna lokalizacja blisko morza, spokój; polscy pracownicy w recepcji - udzielają niezbędnych informacji; animacje w hotelu każdego dnia; fajni animatorzy którzy dbają o gości; super obsługa - miejscowych : z minusów: trzeba dopłacać do pokoi z lepszym widokiem od samego przyjazdu wołają o dopłatę; problemy z obsadą gości w pokojach - w trakcie pobytu usiłowali zmienić pokój na dużo gorszy pomimo wcześniej dokonanej dopłaty- problem wynika z "kombinowania" na recepcji z pokojami ( sami później się gubią z ilością pokoi a potwierdzonymi rezerwacjami) ; monotonne, jałowe jedzenie choć duży wybór

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 7,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Asia
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Obsługa na wysokim poziomie. Przepiękne rafy koralowe przy plaży i ryby. Codzienne animacje - pokazy fakira, kobry, tańce itp. Bar czynny 24h na dobe. W niektórzych barach (przy basenie) cola, piwo prosto z butelki Czajnik, żelazko w pokoju polki w recepcji
    • Wady Częste braki sztućców podczas posiłków, na które trzeba chwilę czekać. Zdarzają się wieczorami braki pewnych napojów np. coli czy sprite.

    Hotel idealny do odpoczynku. Znajduje się wprawdzie dość daleko od centrum, w sklepach na terenie hotelu dość drogo- choć można coś utargować. Piękna plaża, nigdy nie brakuje miejsc niezależnie od godziny. Natomiast baseny oblegane- tam ludzie od 6 rezerwują miejsca. Niestety w tym roku kilka razy w ciągu dnia mają miejsce przypływy i odpływy, co nieco utrudnia wchodzenie do morza. Jednak jest molo, z którego można bezpośrednio wskoczyć na głębszą wodę. Pojawiły się również w tym roku wiatry, które czasami przeszkadzają, jednak wielokrotnie ratują przy wysokich temperaturach. Obsługa hotelu uprzejma, nienatarczywa. Pokoje czyste, schludne, żelazko, deska do prasowania, czajnik w pokoju. W recepcji pracują dwie pomocne polki, za co wielki plus dla hotelu. Jedzenie zróżnicowane, bardzo duży wybór. Jednak jeśli codziennie ktoś nakłada na talerz wszystko po kolei, po kilku dniach może sie znudzić. Problemy pojawiają się jedynie przy późnych kolacjach (po powrotach z wycieczek ok. godz 22), gdzie w restauracji zostawiają dosłownie resztki dla takich osób. Warto pamiętać kiedy przysługuje suchy prowiant- trzeba się na niego zapisać, inaczej nie dostaniemy. Generalnie hotel godny polecenia, wart swojej ceny, spokój, cisza, z dala od cywilizacji, hałasu, miasta. Możliwość wyjazdu na wycieczki - niestety w większości przypadków konieczny dojazd do Hurghady (50-60km). Każdy znajdzie tu miejsce dla siebie. Polecam

    Opinia dodana: 20 sierpnia 2014
  • 9,4 / 10

    Pol
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    super spędzony czas, hotel położony na pustyni niedaleko Safagi, cisza spokój, czysto ale też dużo rozrywek na terenie hotelu, personel wszystko robi aby turyści byli zadowoleni. Obsługa miła i uczynna, pierwszy raz spotkałem się, że barman odmówił przyjęcia napiwka, Gorąco polecam.

    Opinia dodana: 16 sierpnia 2014
  • 8,7 / 10

    Marlena
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety obsługa, czystość, dobre jedzenie

    Hotel naprawdę godny polecenia. Nie pierwszy raz byłam w Egipcie i muszę powiedzieć, że był to najlepszy z hoteli przeze mnie odwiedzonych. Spędziłam w nim 2 tyg. W dodatku trafiły mi się świetne loty i tak naprawdę spędziłam tam 15 dni. Rewelacyjna obsługa, mili, wspaniali ludzie. Jedzenie naprawdę dobre. Może nie jest jakoś super urozmaicone, ale ludzie to jest Egipt. Jak na Egipskie standardy to jest rewelacja. Świetny odpoczynek w świetnym hotelu. Serdecznie polecam! Sama z chęcią jeszcze odwiedzę ten hotel ;)

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 6,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Wczasowicz
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Cicho, spokojnie, miła atmosfera. Hotel idealny dla rodzin z dziećmi, osób które chcą odpocząć, czysto. Jedzenie dośc urozmaicone
    • Wady Odpływy i przypływy, z plaży do morza trzeba przejść spory kawałek, za zgubienie ręcznika opłata 20$- niestety ludzie kradną sobie wzajemnie ręczniki więc trzeba uważać

    Hotel jak na warunki egipskie ma wysoki standard. jedzenie dość urozmaicone, nie ma kolejek w barach, nie trzeba szukać godzinami leżaków. Niepotrzebnie ludzie wstają o 6 i wbrew regulaminowi rezerwują sobie leżaki.Hotel godny polecenia, na pewno tam wrócimy

    Opinia dodana: 02 lipca 2014
  • 5,4 / 10

    Agnieszka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Piękny ogród, piękna plaża.
    • Wady Jedzenie,brak animacji w języku polskim

    Witam Właśnie wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu z tym hotelu.Hotel położony 70 km od centrum Hurgady.Ogólnie hotel prezentuję się bardzo dobrze aczkolwiek są wiele minusów:jedzenie-mało urozmaicone codziennie to samo,brak polskich animatorów,walka o leżaki-kto pierwszy ten lepszy już o 6 rano już pozajmowane,w barze ciągle czegoś brakowało-lód na napojów od świata. Hotel posiada piękny ogród,oraz piaszczystą plażę. Polecamy wycieczki z biurem podróży:http://www.3mtours.pl/Tanio nie warto przepłacać wycieczek wykupując w hotelu.

    Opinia dodana: 30 czerwca 2014
  • 3,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    EWA
    Seniorzy
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety PRZEŻYŁAM SZOK NA DZIEŃ DOBRY. DOPŁATA DO POKOJU 20 DOLARÓW.PYTANIE Z WIDOKIEM NA MORZE CZY BASEN? A WSZYSTKIE MAJĄ WIDOK NA BASEN
    • Wady W POKOJACH ŚMIERDZI KANALIZACJĄ, REKLAMA HOTELU PRZEDSTAWIA INNE POKOJE NIŻ SĄ NAPRAWDĘ.

    TO BYŁY MOJE NAJGORSZE WAKACJE, WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z MĘŻEM PO 2 TYGODNIACH 27 CZERWCA JEDZENIE BEZNADZIEJNE, BYŁY DNI ŻE NIE BYŁO CO JEŚĆ. OWOCE TO DEKORACJA. KTO PIERWSZY TEN MIAŁ. PRZEZ TO LUDZIE JAK DZICZ ZGARNIALI NA TALERZE JAK LECIAŁO. TO MÓJ 10 POBYT W EGIPCIE WIĘC MAM DUŻE PORÓWNANIE, W LOBBY PORAŻKA, KOLEJKA ZA DRINKAMI.JAK DAŁEŚ 5 DOLARÓW TO BYŁ W SZKLE I PRZYNIESIONY DO STOLIKA. DYSKOTEKA NA PLAŻY SUPER, I ZNOWU WSZYSTKO PŁATNE. GDY PRZYJECHALI EGIPCJANIE TO OBSŁUGA STAŁA PRZY NICH NA BACZNOŚĆ, TO WSZYSTKO BYŁO ŻENUJĄCE DLA NAS PRZECIEŻ MY TEŻ BYLIŚMY GOŚĆMI TEGO HOTELU.

    Opinia dodana: 29 czerwca 2014
1 2 3 4 5 ... 11
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi