7,5 / 10

Dobry
Amwaj Abu Soma
Egipt / Hurghada

Amwaj Abu Soma: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 111 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.3
    Hotel

    • 7.9 Basen
    • 7.5 Obsługa
    • 7.1 Rozrywka i animacje
    • 6.8 Sport
    • 7.0 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.9
    Pokoje

    • 7.8 Czystość
    • 8.5 Wielkość
    • 8.2 Wyposażenie
    • 6.9 Łazienka
  • 6.7
    Położenie

    • 4.8 Atrakcje w okolicy
    • 8.4 Ciche i kameralne położenie
    • 5.9 Możliwości komunikacyjne
    • 8.6 Odleglość od plaży
    • 5.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.4
    Posiłki

    • 7.8 Ilość
    • 7.4 Jakość i smak
    • 7.4 Obsługa/serwis
    • 6.9 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Piaszczysta plaża przy hotelu z wejściem do wody z pomostu.
  • Dla dzieci: miniklub, 2 brodziki, mini disco, zjeżdżalnia.
  • Na terenie hotelu: minimarket, sklepiki z upominkami, pralnia, apteka, wypożyczalnia samochodów.
  • Hotel położony w spokojnej okolicy, z dala od zgiełku dużych kurortów.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 627 zł 3 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    1 676 zł 3 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 7,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Mateusz9304
    Para
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par

    ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

    Opinia dodana: 05 kwietnia 2015
  • 7,4 / 10

    Ada631
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Wszystko w jednym miejscu, jedzenie robione na poczekaniu prze kucharza smaczne, pozostałe typu parówki nie jadalne ale zawsze coś można było dobrego zjeść,
    • Wady odpływ - kąpiel tylko z podestu, brudno w barze na basenie, ciepłe piwo butelkowe- chociaż mieli zimne i takie prosiłam ale wogóle jet i to plus, animacje takie sobie bez szału, śmierdzące niedomyte kubki i mocno wyeksploatowane.

    Byliśmy w październiku 2014, ogólne wrażenie bardzo dobre, mankamenty -zaraz w recepcji jak nie było dolców w paszporcie to rezydent jakiś arab co nas odbierał z lotniska podchodził i konkretnie określił, że jak chcemy mieć lepszy pokój to 20 dolarów, nie zgodziliśmy się a i tak dostaliśmy taki jak wszyscy pozostali a nawet lepszy więc to pic na wodę więc nie warto dawać- nie jesteśmy chciwi wręcz przeciwnie ale wnerwia nas to dopłacanie do pokoju pomimo że wykupujemy w lepszym standardzie, jedzenie szczególnie kolacje bardzo dobre, śniadania jak ktoś nie lubi na słodko to mało wyboru innego jedzenia ale głodnym na pewno nie będziesz, baseny bardzo zimna woda a nie jesteśmy zmarzluchami, w morzu o tej porze była ciepła, trzeba dobrze pływać bo wiatr znosi we wietrzne dni ale słona ułatwia utrzymanie. Ładny pomost - fajna wycieczka , wykupiona u Adasia rejsem statkiem na nurkowanie, rafa ładna , plaża to naprawdę utopia bo to tylko górka piasku a pokazuje on w katalogu wyspa z leżakami palmami - wielka bujda- mieliśmy kilka godzin plażować a nie wiem czy to trwało godzinę ale spoko bo woleliśmy płynąć. Ręczniki na plaży czyste i codziennie nowe, w pokojach również , posprzątane według ich standardów. Pokoje ładne. Ogólnie polecam hotel- jedyny duży mankament -ZERO KONTAKTU Z POLSKIM REZYDENTEM POMIMO WIELOKROTNEJ PROŚBY W RECEPCJI- K O S Z M A R.- mieliśmy dodatkowe ubezpieczenie ale jak coś by się stało to tylko można liczyć na siebie- w razie pytać na maila ap631@interia.pl Jak bym miała jechać drugi raz to pewnie bym pojechała do tego samego hotelu ale my lubimy zmiany i zobaczyć chcemy teraz Tabę.

    Opinia dodana: 28 stycznia 2015
  • 8,4 / 10

    neska
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety mila obsluga,czystosc,jedzenie ok.plaza super plus pomost,bungale do wynajecia w super cenie
    • Wady jedyny minus!!!!!!!!brak lezakow przy basenie

    zadowoleni przedzial wiekowy26-35 lat jezdzimy takze mamy porownanie czystosc obsluga pokojowa ok pokoje super jak na egipt wszystko dzialajace .bliziutko do plazy,pieknie i czysto na obiekcie. na samej plazy mozliwosc wynajecia bungala na dzien cena 10 dolarow-co to jest na 4 osoby? :) bezposrednio bar na plazy wiec nie trzeba nigdzie biegac po napoje.zaraz obok kuchnia wloska wiec na posilek rownie szybko.fajne ale platne soki ze swiezych owocow ale wart polecam-chlopak przemily ktory podaje. mega miejsce na nurkowanie i inne rzeczy.jedzenie--bardzo dobre wiadomo ze jesli naklada sie na talerz wszystko co jest to kiedys konczy sie wybor:)mozliwosc zjedzenia posilku nawet po 24 w snak barze.obok hotelu-super market-drogo.animacje takie sobie.. glowny minus zabrak lezakow przy fajnym basenie!!!! zastanawiamy sie dlaczego...? jesli nie przyjdziesz wczesnie rano i nie usiadziesz to pozniej niemasz po co przychodzic chyba zeby czekac az cos sie zwolni co malo prawdopodobne bo kazdy zostawia reczniki itp i idzie np na obiad a pozniej znow opalanie.cena.my placilismy duzo wiecej ale za cene 2500-2800 warto jechac

    Opinia dodana: 25 stycznia 2015
  • 8,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Damian Tomczak
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Wszystko w jednym miejscu, dobre jedzenie, miła obsługa, czystość w pokojach jak i na zewnątrz. Bardzo zadbane ogrody, baseny itp. Duże molo
    • Wady Daleko od miasta. Słabe możliwości transportu do miasta z hotelu. Bardzo drogi internet.

    Hotel sprawia bardzo dobre wrażenie estetyczne, Koło hotelu są rafy na których można nurkować blisko z długiego molo. Co do jedzenia, jest bardzo urozmaicone, szczególnie kolacje codziennie była inna kuchnia (włoska, niemiecka, owoce morza itp.). Śniadania z kolei są bardzo podobne. Zadziwiała nas na wakacjach dbałość o szczegóły, w wielkim ogrodzie i spacerniku ciągle kręciła się obsługa hotelu, która pielęgnowała kwiaty, trawniki, chodniki i wszystko cokolwiek upiększało to miejsce musiało być idealne i takie było. To co nam się bardzo nie spodobało w opisie hotelu na stronie przez wakacje.pl to fakt że okłamują oni co do lokacji hotelu na mapie, są tam trzy hotele: Ogromny, duży i malutki. zdjęcia hotelu się zgadzają ale na mapie zaznaczyli oni mega wielki hotel, a tak na prawdę udacie się do tego małego, dla nas on i tak był duży ale nie można porównywać terenu 10x większego hotelu do tego co jest "sprzedawany" klientom. To już oszustwo ze strony wakacje.pl

    Opinia dodana: 25 stycznia 2015
  • 6,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ela
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Ładna plaża, duże baseny, duży pomost oraz piękna roślinność i miła obsługa, ogólnie OK!
    • Wady Ogólne wrażenie dobre ale standard hotelu jednak jest dla ludzi nie wymagających luksusu, rewelacji może nie ma ale jest OK!

    Wakacje bardzo udane! Miło spędziliśmy czas! Nie ma co narzekać! Hotel dla ludzi nie wymagających luksusu, ogólne wrażenie jednak dobre. Trochę za mało atrakcji dla Polaków, ogólnie to nastawienie na Rosjan. Do Hurghady trochę za daleko ale to już nie Hurghada, a jednak Rusghada!

    Opinia dodana: 25 stycznia 2015
  • 8,2 / 10

    Natalia
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety Bardzo czysty, miła obsługa, duży teren, dostęp do róznych rozrywek
    • Wady Daleko położony od Hurghady,lokalne alkohole sa niezbyt dobre.

    HOTEL I POKOJE- jak dla Nas superr, czyste, przestronne,teren wokól hotelu zadbany, leżaki i ręczniki zawsze dostępne. OBSŁUGA- kelnerzy, kucharze, recepcja i serwis sprzątający rewelacja, zawsze mili, uśmiechnięci, pomocni (często można było porozmawiać nawet po polsku) . JEDZENIE- dobre, duże ilości, choć po pewnym czasie monotonne. BASEN ,PLAŻA i SPA- ekstra, czyściutko, ręczniki i leżaki zawsze do dyspozycji.Masaże w SPA rewelacja.(polecam tylko trzeba sie troche potragowac) Miejsce gdzie sie odrywa od zwyklej rzeczywistości, odpoczywa, dobrze bawi i mimo iż porusza sie głównie w kompleksie hotelowym zawsze jest co robić. :)

    Opinia dodana: 13 listopada 2014
  • 6,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    paweł
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    ogólnie dobrze, pięć gwiazdek to o jedną za dużo

    Opinia dodana: 19 października 2014
  • 8,5 / 10

    mario
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Piekny pomost, fajna restauracja na plazy
    • Wady Lazienki do odnowienia

    Hotel swietny, ogolne wrazenie wspaniale, z dala od duzych miast, dla osob ktore chca odpoczac i sie relaksowac. W hotelu tym czulismy sie bardzo bezpiecznie, niestty akcja z chcacym wyludzic kase taksowkarzem popsula jeden wieczor, ale mimo wszystko miejsce i hotel z cala pewnoscia mozna polecac!

    Opinia dodana: 15 października 2014
  • 8,8 / 10

    Ania
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety mega piekny hotel:) super pokoje, przemila obsluga, animatorzy, 2 super baseny, wieczorne animacje...i wiele wiele innych! :)

    Polecam wszystkim ten hotel! :) Rewelacyjna obsluga hotelu - recepcjonisci ( w tym Polka:), kelnerzy prze super bardzo uczynni zawsze, gdy czegos nam brakowalo zaraz nam donosili, Pan sprzatajacy no mega codziennie wszystko super posprzatane, nowe reczniki posciel itd dodatkowo tworzyl z recznikow labedzie kwiaty itp, nawet przynosil nam kwiaty :) pokoje rewelacja duze i czyste. Caly obiekt bardzo duzy 2 baseny, 3 dodatkowe restauracje: beduinska, wloska i grill. Amfiteatr w ktorym co wieczor przedstawiane byly rozne zabawy dla dzieci i doroslych m.in. Comedy Show, Cobra Show, Miss hotelu itp. Animatorzy MEGA codziennie umilali nam pobyt na plazy, w basenie. Mozna bylo grac w siatkowke, lotki. Mido super gosc! :D Adas namawia na wycieczki i swietnie gada po polsku wszyscy go znaja:) na basenie ciezko o miesce na lezakach ale na plazy zawsze sie cos znajdzie. Duzo Polakow w hotelu. Jedzenia bardzo duzo do wyboru aczkolwiek nie kazdemu moze smakowac :) Jedynym malym minusem jest to ze sa codzienne odplywy i zeby glebiej wejsc do morza trzeba przejsc ok300 metrow. Generalnie spokoj i mozna odpoczac od codziennosci:) Z czystym sercem wszystkim polecam i sama chetnie tam kiedys wroce!:)

    Opinia dodana: 23 września 2014
  • 10 / 10

    Angelika
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Ja uważam że ten hotel to jedna wielka zaleta.!
    • Wady ---------zdecydowany brak------------!

    JEDZENIE - fantastyczne , każdy znajdzie coś dla siebie, świeżo robione kebaby na miejscu , jajecznice pieczone na naszych oczach omlety , mięsa przeróżne i w każdej postaci , pieczywo hah tyle rodzajów nigdy w zyciu nie widzialam nawet w piekarni , świeżutkie ciasta , torty , ciasteczka , świetne sałatki , pyszne owoce , nic dodać nic ująć. POKOJE śliczne i czyściutkie ,przystosowane do osób palących i nie palących , codzziennie sprzątane i naprawde na wysokim standardzie ,codziennie świeże bielutkie ręczniki , zmieniana pościel , świerze pachnace kwiaty przynosił "pan sprzątaczka" BASEN - czysty , bardzo fajna chlodna woda , mnustwo leżaków zazwyczaj zawsze każdy miał się gdzie położyc ,Poduchy do leżenia dla dzieci bardzo fajna sprawa , swieże ręczniczki na leżaki . MORZE - Krystalicznie przezroczysta woda , bardzo ciepła , prze piękne dłuuuugie molo , palmy , swietna sprawa BARY - DRINKI - byliśmy bardzo mile zaskoczeni - bar przy plaży z fantastycznymi drinkami ,bar przy recepcji , bar przy basenie , bar w restauracji , bardzo dobre alkochole . OBSŁUGA HOTELOWA -bardzo pozytywnie i kompetentni ludzie , z cudownym urokliwym poczuciem humoru , prawdziwi profesjonalisci , czyści , zadbani fachowcy . ANIMATORZY - fantastyczne animacje podkreśle że codziennie wieczorem np - komedi show,kobra show i mase innych animatorzy umilali nam czas non stop po animacjach wieczornych , codzienne dyskoteki w specjalnej przystosowanej do tego sali hotelowej , bingo show . Animacje na basenie , aerobic , piłka wodna , no poprostu bomba ;) HOTEL - na 6+ , pełen luksus , świetna lokalizacja , przepiękny i naprawde widac za co sie płaci , goraco polecam , ja osobiście wybieram się znów na sylwestra i na nastepne wakacje i napewno nie raz jeszcze tam zawitam bo w wielu miejscach bylismy równiez 4 / 5 gwiazdek ale ten hotel przebil zdecydowanie wszystkie. Polecam !

    Opinia dodana: 22 września 2014
1 2 3 4 5 ... 12
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi