8,0 / 10

Dobry
94%
poleca ten hotel
Athina Palace
Grecja / Kreta

Athina Palace: basen, sport i rekreacja

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 17 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.0
    Hotel

    • 8.5 Basen
    • 8.2 Obsługa
    • 7.2 Rozrywka i animacje
    • 8.2 Sport
    • 7.9 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.8
    Pokoje

    • 8.5 Czystość
    • 7.9 Wielkość
    • 7.6 Wyposażenie
    • 7.2 Łazienka
  • 7.6
    Położenie

    • 7.1 Atrakcje w okolicy
    • 8.8 Ciche i kameralne położenie
    • 7.3 Możliwości komunikacyjne
    • 7.4 Odleglość od plaży
    • 7.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.9
    Posiłki

    • 9.5 Ilość
    • 8.9 Jakość i smak
    • 8.6 Obsługa/serwis
    • 8.6 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Obfite posiłki
  • Bardzo smaczne posiłki
  • Ciche i kameralne położenie
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 640 zł 3 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    2 304 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 9,8 / 10

    Zadowolona
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Hotel spełnił moje oczekiwania :)
    • Wady Nie zauważyłam :)

    Mała kreatywność animatorów. Przekąski przy basenach bez rewelacji.

    Opinia dodana: 18 lipca 2015
  • 9,7 / 10

    Patrycja
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety -Cudowne położenie,
    • Wady -Kaskady, troszkę chodzenia, więc dla osób starszych niekoniecznie

    Hotel na naprawdę wysokim poziomie. Położony kaskadowo, więc widok zapiera dech w piersiach. Na samym dole skarpy zatoczka przeznaczona do kąpieli i odpoczynku, można zjechać z Panem, który co chwile krąży na trasie hotelowej. Przy zatoczce bar, można coś zjeść, jak i się napić. Jedzenie bardzo dobre, dzięki swej różnorodności. Wszystko w tym hotelu było na swoim miejscu, wliczając obsługę.

    Opinia dodana: 15 lipca 2015
  • 9,3 / 10

    Dorota
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Przepiękne widoki, smaczne jedzenie.
    • Wady Brak wieczorków tanecznych.

    Zgadzam się w 100% z poprzednikiem( Adam) Polecam wszystkim. Byliśmy z mężem bardzo zadowoleni :)

    Opinia dodana: 15 czerwca 2015
  • 9,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Adam
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety - położenie z pięknymi widokami, zapierającymi dech w piersiach, - miła obsługa, - transport na terenie hotelu w stałej dyspozycji, - jedzenie 10/10, - drinki, napoje 10/10.
    • Wady - Bardzo słabe animacje, przy basenach podawanie piłki do siatkówki wodnej, dyskoteka dla dzieci o 21:00 to lista 10 piosenek i tańczenie w kółko, animacje dla dorosłych. Animatorzy mimo szczerych chęci nie potrafili zachęcić większości gości do zabaw, - plac zabaw dla dzieci przy plaży w opłakanym stanie.

    Pobyt w hotelu wspominam bardzo dobrze, cena jak najbardziej idąca w parze z jakością, głównym atutem są posiłki które od pierwszego dnia do ostatniego były rewelacyjne. Napoje, wina, soki, herbaty, kawy, alkohole - smakowały normalnie były podawane w kubkach, szklankach, przy basenie standardowo w plastiku. Obsługa bardzo miła, pogodna. Na terenie hotelu była możliwość wypożyczenia samochodu w przyzwoitej cenie od ~32euro za dzień. Dwa baseny na wysokości recepcji, relax i active idealne dla rodzin bez dzieci, od ~1 - 2,5m (z tego co pamiętam), dostęp do baru z przekąskami i drinkami, napojami, na tym samym poziomie sklepy z pamiątkami, ubraniami itd. Schodząc na niższy poziom hotelu, dotrzemy na centralny basen z brodzikiem barem głównym w którym serwowane są obiady. Leżaków nie brakowało mimo że nie wstawaliśmy rano o 5:00 żeby "rzucić ręcznik" Basen dla dzieci 60cm, dla dorosłych z polem do siatkówki i pływania. Sklepiki z słodyczami, pamiątkami, wodą, itd. także jeśli ktoś chciał kupić wodę do pokoju już od ~0,60euro były wody, także do miasta nie trzeba biegać. Schodząc niżej boisko do tenisa, siatkówki a na samym dole hotelu plaża (żwir) z możliwością nurkowania, wędkowania, barem, przekąskami itd. Bus jeździ non stop także ani razu nie było problemu z bieganiem po schodach. Hotel polecamy, w szczególności jeśli uda się go zarezerwować w cenie ~2200zł /os./tydz. tak jak nam się to udało. Nie ma luksusu natomiast jest wszystko na dobrym poziomie który powinien Państwa zadowolić.

    Opinia dodana: 14 czerwca 2015
  • 8,6 / 10

    Anna
    ""
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety Hotel w malowniczym położeniu Piękne widoki Pyszne jedzenie Ładne pokoje Animacje
    • Wady kaskadowe położenie

    Hotel dla wymagających .Piękne i malownicze położenie zachwyci każdego .Gustownie urządzone pokoje . Obsługa bardzo miła i życzliwa. Hotel godny polecenia.

    Opinia dodana: 09 czerwca 2015
  • 2,8 / 10

    Paulina
    Para
    Pobyt: Maj 2015

    • Zalety Dobre jedzenie , piękne baseny , piękne widoki
    • Wady standard pokoi , obsługa restauracji ala carte

    Jak na hotel 5 gwiazdkowy jest dość rozczarowujący. Pokoje wyglądają jak za czasów PRL, zdjęcia nie są adekwatne do rzeczywistości- łazienka- ŻAL, umywalka w pokoju zamiast w toalecie. Zaznaczałam, że jest to moja podróż poślubna i proszę o łóżko podwójne (w całości). Zapewniano mnie, że będzie przygotowana dla nas niespodzianka.... i w sumie niespodzianka była spora jak po wejściu do pokoju okazało się, że są dwa łóżka złączone ze sobą. Pokój z widokiem na morze, za który oczywiście dopłacałam znajdował się na skraju hotelu, a sam widok morza przesłaniały palmy i bardzo wysokie klify. Do tego kelnerka z restauracji ala carte ukradła pieniądze, które zostawiliśmy w karcie z rachunkiem .... i musieliśmy płacić drugi raz. Stanowczo nie polecam tego miejsca! Nie za te pieniądze......

    Opinia dodana: 21 maja 2015
  • 7,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Aneta
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Piękne położenie, smaczne jedzenie.
    • Wady Nieprzyjemna obsługa w recepcji.

    Ogólnie polecam choc spodziewaliśmy się czegoś lepszego.

    Opinia dodana: 21 października 2014
  • 8,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Andron
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Gorąco polecam. Wyslalismy maila, że to nasza podroz poślubna. Gratis dostaliśmy pokój z widokiem na morze i szampana. Hotel ma juz swoje lata, ale jest czysto i ladnie. Szczegolne wrażenie robi roslinność wokół hotelu. Zakupy polecam robić w sklepie przed hotelem, ceny nizsze niz w Heraklionie.

    Opinia dodana: 06 września 2014
  • 8,2 / 10

    Julia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety świetna, miła i życzliwa obsługa piękne widoki czysta plaża niewiarygodnie sympatyczni obsluga w barze na basenie jak i na plazy duzo smacznego jedzenia bardzo, bardzo fajne animacje, prowadzone przez tryskajacych entuzjazmem i bardzo milych animatorow sympatyczny i bardzo usmiechniety Pan wydajacy reczniki :)))
    • Wady hotel polozony jest 5 km od najblilzszego miasteczka wiec niezbyt jest gdzie pospacerowac w sprawie showerroomu, zostalismy troszke oszukani, nie wiemy czy przez hotel czy biuro, lecz takiego czegos nie ma, a po wymeldowaniu sie z pokoju zostaje tylko umycie sie pod prysznicami na plazy lub na basenie

    Wakacje bardzo udane, Kreta jest ładna, polecam wynająć samochód w recepcji na dole hotelu i pojechać do Chani oraz na Elafonisi:)

    Opinia dodana: 14 sierpnia 2014
  • 9,8 / 10

    Kinga
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety położenie hotelu przez co widoki są nie zapomniane, dużo pysznego jedzenia, atrakcje nad basenami i wieczorne animacje
    • Wady hotel położony jest na skale, więc do pokoi trzeba chodzić po górkach. ( może to być wada ale nie musi). Jednak mi to nie przeszkadzało. Świetny spacerek przed jedzeniem :)

    Wybór tego hotelu to strzał w dziesiątkę! Bardzo miła obsługa. W pokojach czysto, nie było żadnych mrówek i robaków. Spędzając czas nad basenami można było skorzystać z atrakcji tj: wodny aerobic, gra w wodną siatkówkę, lotki itp. Do plaży nie było daleko, szło się ok. 3 -5 min. w zależności gdzie był położony pokój. Można było tez jechać busikiem . Co 20 minut podjeżdżał także busik na plażę i nie trzeba było chodzić po górkach. Jeżeli mielibyśmy wybierać po raz drugi to bez wahania byłby to ten sam hotel :) Hotel zarówno dla par jak i rodzin z dziećmi. Polecam!!!

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2014
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi