8,5 / 10

Bardzo dobry
90%
poleca ten hotel
Barcelo Isla Cristina
Hiszpania / Costa de la Luz

Barcelo Isla Cristina: basen, obiekt

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 38 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.9
    Hotel

    • 8.3 Basen
    • 8.8 Obsługa
    • 7.4 Rozrywka i animacje
    • 6.3 Sport
    • 8.5 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.6
    Pokoje

    • 9.6 Czystość
    • 9.7 Łazienka
    • 9.6 Wielkość
    • 9.5 Wyposażenie
  • 7.4
    Położenie

    • 6.6 Atrakcje w okolicy
    • 8.2 Ciche i kameralne położenie
    • 7.0 Możliwości komunikacyjne
    • 7.9 Odleglość od plaży
    • 7.4 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.4
    Posiłki

    • 9.6 Ilość
    • 9.8 Jakość i smak
    • 9.1 Obsługa/serwis
    • 8.7 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Bardzo smaczne posiłki
  • Ładna łazienka
  • Przestronne pokoje
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania własne
    1 755 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy własne
    1 755 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 9,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Rodzina z dziećmi
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Mało Polaków:) Przestronne pokoje, 2 baseny i zawsze znalazły się wolne leżaki (nie można rezerwować), blisko plaży - dojście po drewnianym pomoście. Duży wybór jedzenia, pyszne! Rezydentka pani Zosia z Itaki super! Miasteczko Isla Cristina małe i spokojne, można odpocząć.
    • Wady Recepcja - słaba znajomość języka angielskiego. W opcji HB napoje do kolacji dodatkowo płatne. Brak leżaków i parasoli na plaży w pobliżu hotelu.

    Byliśmy na przełomie lipca i sierpnia 2014. Hotel super 9/10. Większość gości to hiszpańskie rodziny z dziećmi (dużo krzesełek dla maluchów w restauracji). Mało Polaków. Jedzenie pyszne i bardzo duży wybór (w HB napoje do kolacji dodatkowo płatne). Warto wypożyczyć auto i pojechać do Sewilli, na Gibraltar, czy do Huelvy (obejrzeć repliki statków Kolumba). Plaża piaszczysta, szeroka, mnóstwo muszli :) W pobliżu hotelu na plaży nie ma leżaków ani parasoli, być może są ale dużo dalej. Parasol można kupić w pobliskim markecie za 15 euro a wracając nadać jako bagaż ponadwymiarowy.

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 9,2 / 10

    margot
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Witam...Polecam bardzo ten hotel.Wrocilismy wczoraj..czyli 24.06 po tygodniowym pobycie.Jedyny minus to to ze od piatku jest prawdziwy najazd Hiszpanow i jest wtedy glosno i tloczno w stolowce czy na basenie ale da sie przezyc.Jedzenie REWELACJA...my wybralismu opcjie HB..i nie zalujemy.

    Opinia dodana: 25 czerwca 2013
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Grzegorz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2012

    Bardzo dobrze zarządzany hotel. Znakomita kuchnia. Miejsce niekoniecznie musi odpowiadać wszystkim. Nam się bardzo podobało. Była to okazja do spędzenia wakacji w prawdziwie hiszpańskim letnisku, gdzie zagraniczni turyści nie stanowią więcej jak 10% gości. Wybrzeże niezbyt piękne, ale plaża długa i szeroka. Samochód wypożyczony na cztery dni pozwolił nam na ciekawe jednodniowe wycieczki - dwie w Hiszpanii, dwie w Portugalii.

    Opinia dodana: 28 stycznia 2013
  • 9,2 / 10

    Ola

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, szukających luksusu

    Hotel SUPER. Czysto, miła obsługa, ale słabo mówiąca po angielsku, pyszne jedzenie oraz wiele udogodnień dla gości z małymi dziećmi. W restauracji i w barze przy basenie są mikrofalówki do podgrzania np. zupki, a krzesełek do karmienia jest więcej niż w Smyku :) Basen OK, jest też wypożyczalnia rowerów. Plaża, jak dla mnie za daleko. 650 m pieszo w pełnym słońcu z 2 dzieci to zbyt męczące. Istotną informacją może być to, że w hotelu nie obowiązuje coś takiego jak "cisza nocna". Nawet animacje dla dzieci zaczynają się dopiero o 21.30. Zdecydowanie nie polecam np. na podróż poślubną i osobom szukającym spokoju. W hotelu jest chyba więcej dzieci niż dorosłych :)

    Opinia dodana: 02 września 2012
  • 9,6 / 10

    Samoosia
    Para
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych, rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    w barcelo Isla Cristina byliśmy w sierpniu 2012. Hotel polecam szczególnie rodzinom z dziećmi, dla których jest mnóstwo animacji. Dla dorosłych aquaerobic, siłownia, polo, siatkówka na basenie. Warto wypożyczyć samochód i pojechać do Sewilli, El Rocio lub do pobliskiej Portugalii (przylądek Św. Wincentego, Tavira). Hotel położony ok. 300 m. od oceanu, do którego idzie się drewniamym pomostem. Miasteczko typowo rybackie, z dobrymi knajpami, serwującymi pyszne owoce morza. Nie zgadzam się z opinią, że było głośno, fakt przed hotelem jest plac, na którym odbywają sią imprezy, ale nie codziennie, i po zamknięciu okna nic nie słychać. Jednym słowem polecam wakacje w Bacrelo Isla Cristina.

    Opinia dodana: 29 sierpnia 2012
  • 7,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    fadeflower
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Nastawionych na zwiedzanie, szukających rozrywki

    Opinie poniżej dotyczące ciszy i spokoju w hotelu zupełnie nieaktualne. Sytuacja wygląda tak, że w hotelu w ogóle nie da się spać (na przeciwko hotelu jest park oraz jakaś ogromna "imprezownia" z koncertami na żywo, do godziny 5-6 rano!!! Hałas bardzo dobrze słyszalny w hotelu, mimo zamkniętych okien. To istny koszmar. Polecam tylko dla osób, które uwielbiają się bawić do białego rana, w innym przypadku to jakaś masakra. Jedzenie ok, obsługa rzeczywiście w 90% nie zna angielskiego (nawet podstawowych zwrotów). Isla Cristina - nic ciekawego, ale można wypożyczyć samochód (polecam) i nieco pozwiedzać zarówno Portugalię jak i Hiszpanię.

    Opinia dodana: 22 sierpnia 2012
  • 8,0 / 10

    aro
    Para
    Pobyt: Maj 2010

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, nastawionych na zwiedzanie

    Byłem z rodziną w VI 2010 r. Samo miasteczko faktycznie nie jest ciekawe, ale wypożyczając samochód można zwiedzić naprawdę sporo. My byliśmy m.in. w Sewilli, wybrzeże Portugali. Restauracja, serwis naprawdę na wysokim poziomie, były jedynie problemy z komunikacją bo niestety obsługa mówi głownie po hiszpańsku. Jeżeli nie zależy Ci na wakacjach tzw. "rozrywkowych" bez biegających dzieciaków to polecam z czystym sumieniem, szczególnie dla rodzin z dziećmi.

    Opinia dodana: 18 grudnia 2011
  • 7,6 / 10

    czarrrna
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2010

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, nastawionych na zwiedzanie

    TYPOWO RYBACKIE MIASTO nieturystyczne, brudnawe, bez dyskotek i atrakcji - kto tego szuka na wakacjach tego tu nie znajdzie.Trzeba wiedzieć wcześniej po co się tu jedzie. Hotel oblegany przez rodziny hiszpańskie. Plusem dla rodzin jest rezerwacja apartamentu (dwa pokoje, aneks kuchenny). Sprzątane codziennie. Posiłki b.dobre. Basen-tłum dzieci w godzinach 11-14 i 17-19.30.Plaża dzika,bez knajp,parasoli,atrakcji.Na miejscu można kupić parasol plażowy. Polecamy wypożyczenie auta i wyjazd Portugalii do Lagos,na przylądek św Wincentego targany wiatrem i prądami oceanu, owoce morza w Olhao. W pobliżu Jerez de la Frontera ze słynna winnicą producenta sherry Tio Pepe, Kadyks, Sewilla.Bary tapas w pobliżu hotelu serwujace świeże owoce morza.

    Opinia dodana: 26 lipca 2010
  • 8,1 / 10

    Małgorzat
    Para
    Pobyt: Sierpień 2009

    • Poleca hotel dla
    • Wymagających klientów, rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 19 czerwca 2010
  • 9,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    soraya
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2009

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój, nastawionych na zwiedzanie

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 31 sierpnia 2009
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi