8,2 / 10

Bardzo dobry
80%
poleca ten hotel
Grand Ontur
Turcja / Wybrzeże Egejskie

Grand Ontur: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 52 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.7
    Hotel

    • 8.7 Basen
    • 8.2 Obsługa
    • 6.8 Rozrywka i animacje
    • 7.2 Sport
    • 7.5 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.2
    Pokoje

    • 9.3 Czystość
    • 9.1 Łazienka
    • 9.2 Wielkość
    • 9.1 Wyposażenie
  • 7.8
    Położenie

    • 5.0 Atrakcje w okolicy
    • 9.3 Ciche i kameralne położenie
    • 8.4 Możliwości komunikacyjne
    • 9.5 Odleglość od plaży
    • 6.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.3
    Posiłki

    • 9.0 Ilość
    • 8.4 Jakość i smak
    • 8.4 Obsługa/serwis
    • 7.4 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża z drewnianym tarasem do opalania.
  • Dla dzieci: 2 brodziki, plac zabaw, miniklub, amfiteatr, minipiłka nożna.
  • Z hotelu rozpościera się widok na Morze Egejskie i wyspę Chios.
  • Blisko centrum Cesme (dwa razy dziennie hotel organizuje bezpłatny transport).
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    1 999 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 059 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 8,7 / 10

    Basia
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety spokojna okolica, prywatna plaża z dużą ilością leżaków,
    • Wady mało owoców

    To były nasze pierwsze wakacje w Turcji i uważamy je za bardzo udane. Ogólnie szukaliśmy spokojnego hotelu w ciekawej okolicy i udało się. Hotel jest duży, każdy znajdzie coś dla siebie. Nam szczególnie do gustu przypadła plaża, do której dostęp mieli tylko goście hotelowi, o której godzinie by się nie dotarło to zawsze można było znaleźć wolny leżak. Pokoje były codziennie sprzątane, dodatkowo codziennie uzupełniany był barek, z którego można było korzystać w cenie pobytu. Ogólnie w hotelu jest 8 pięter im wyżej tym ładniejszy widok. Do Cesme można dojechać hotelowym lub lokalnym busikiem (3,5 LT), jak już się tam dotrze to warto zwiedzić zamek (8 LT). W sobotę w miasteczku obok odbywa się targ, głównie tekstylia, warzywa i owoce (warto pokosztować bo w hotelu podają mało owoców i na ogół tych samych). Wielu ludzi narzekało na wiatr,, ale ciężko żeby nie wiało w pobliżu wody, mi to akurat odpowiadało. Wiadomo zawsze można pomarudzić, że muzyka za głośno albo nie taka, że 5 gwiazdek to przesada itp. Nam się naprawdę podobało i możemy polecić ten hotel jeżeli ktoś szuka prawdziwych 5 gwiazdek to nie w tej cienie - nie oszukujcie się. Dodam, że byliśmy na dwóch wycieczkach 1. w Efezie (kto tam jedzie niech przyszykuje się na okropne upały, koniecznie nakrycie głowy i balsam. Tam nie ma tego przyjemnego wietrzyku, który jest w Cesme) 2. Pamukkale długa podróż, najpierw zwiedzanie grobowców i ruin miasta, poźniej wapienne tarasy na ścianie góry - można się w nich kąpać, chociaż są dość płytkie ale polecam! )

    Opinia dodana: 10 czerwca 2015
  • 3,0 / 10

    Gosia
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety wody termalne
    • Wady miał pięć gwiazdek 10 lat temu, wystarczy zobaczyć wystrój . wyżywienie bardzo słabe. brak świeżych owoców w menu. pokoje bardzo słabo sprzątane.

    Itaka się nie popisała się, jak można sprzedawać hotel trzy i pół gwiazdek jako pięciogwiazdkowy. Tak zaniżać standard to tylko dla Polaków można. Wiatr wiał jak Na Bałtyku, Jedzenie codziennie takie same, nawet nie zmieniali miejsca, Brak świeżych owoców , dają jakieś niedojrzałe zielone śliwki, mim że na na targu można kupić za grosze świeże soczyste brzoskwinie i arbuzy. W pokojach nie sprzątają, nawet jak zostawiasz bakszysz, W ostatni dzień nawet nie zmienili pościeli. Jeśli kogoś lubią komary to niech nie zapomni o OFFie bo po kolacji nie posiedzisz przy basenie. W pokoju też masz towarzystwo komarów i zabawa zaczyna się jak próbujesz zasnąć. Brak animacji, bo po co się bawić. Ewentualnie jakiś wieczorek muzyczny i powtarzające się co dwa dni te same utwory. To uroki pobytu, ale czemu tak drogo, i czemu nie szanuje się tak Polaków. Następną ofertę Itaki sprawdzę dokładnie.

    Opinia dodana: 09 czerwca 2015
  • 3,5 / 10

    Bernadetta
    ""
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Zalety Pokoje OK, Malownicze miejsce.
    • Wady Hotel polozony na odludziu, zero infrastruktury turystycznej w okolicy. Pod względem sprzątania syf przez dwa tygodnie nie sprzatniete szklanki ze stolików!!!! Przeszklone windy masakra - jeśli działały (a tylko sporadycznie) to i tak nic nie było widać bo szyby były tak upaćkane.

    Jeśli ktoś chce przespać na leżaku urlop to ok. Jednak ja tam już nie pojade. Ogólnie nie polecam.

    Opinia dodana: 02 czerwca 2015
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Aleksander
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Dobre jedzenie, przestronny, codziennie sprzątane pokoje. Czysto, schludnie. Bliskość plaży.
    • Wady Nieodnowione SPA, wietrzna okolica.

    Polecam na wakacje z dziećmi i bez. Mimo, że hotel jest duży nie czuje się tego. Obsługa w porządku.

    Opinia dodana: 05 października 2014
  • 7,6 / 10

    Aleksandra
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Wady Za dużo narzekających Polaków

    Wakacje w Grant Ontur spędziliśmy w gronie 4 młodych osób (2 pary) we wrześniu 2014. Hotel położony jest w cichej i spokojnej dzielnicy Cesme, gdzie do centrum samego miasta było ok. 10 minut jazdy busem. Sporym udogodnieniem jest bezpośrednie położenie przy morzu, jednakże plaży tam prawie w ogóle nie ma, a zamiast jej drewniane podesty z leżakami, co akurat dla nas było in plus. Jeżeli ktoś lubi imprezować i chodzić po klubach raczej w pobliżu ich nie ma, chyba, że miejscowe busiki po mniej więcej 3 liry zawożą w różne miejscowości, czasami z hotelu organizowany był transport do klubu. Alkohol nie jest najgorszy, jedzenie jak dla nas wyśmienite. Niczego nie brakowało, różnorodne mięsa, surówki, ryba, już nie wspominając o przepysznych owocach jak arbuz i słodkościach. Nie wiem jak wyglądają animacje w innych miesiącach sezonowych, jednakże na naszym turnusie czyli w połowie września prawie w ogóle ich nie było, mimo, że było czterech animatorów, którzy raczej byli już znudzeni i zmęczeni pracą. Obsługa hotelu jest bardzo miła, jednak prawie nikt nie umie przynajmniej podstaw angielskiego (już nie wspominając o innych obcych językach). Niezłe wrażenie robi ogromny hol obrośnięty bananowcami, palmami i drzewami na środku hotelu oraz wygodne kanapy, znajdujące się na nim. Baseny są fajne, czyste, wystarczające w zupełności żeby popływać, pobawić się. Pokoje codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki i pościel. Co prawda hotel nie zasługuje na mocne 5 gwiazdek, jednak naprawdę jest ciekawie usytuowany i miło spędziliśmy tam czas. W związku, że hotel należy w głównej mierze do ITAKI spędzają w nim czas prawie sami Polacy i ewentualnie Turcy. Polskie narzekanie młodych i starych ludzi zewsząd jest naprawdę odpychające, nie wspominając już o niektórych żenujących sytuacjach, które miały miejsce na naszym turnusie.

    Opinia dodana: 25 września 2014
  • 9,8 / 10

    grzegorz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    jeszcze musze dodac bo sie pomylilem w ostatniej opini. bylismy w 2013 roku w maju ( zapomnialem zaznaczyc). Sala z ping pongiem zamykana warto wziac rakietki jak ktos gra, byly wowczas niby polskie animacje ale glownie dzieciaki rysowaly, przez co szybko sie nudzily. No i to by bylo na tyle:P. Druga polowka tez zadowolona chociaz narzekala na brak miesiwa ( codziennie tylko mielone w roznej formie).

    Opinia dodana: 12 września 2014
  • 9,8 / 10

    grzegorz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety smaczne jedzenie elegancja zadbany hotel i okolica
    • Wady brak miesa w posilkach te duze ladne lozka platne ( takze nie sugerowac sie zdjeciami) woda w morzu niezbyt przezroczysta

    dobry hotel wart polecenia. w maju bylismy za 1400 zl. Bardzo zadbany elegancki hotel ( chociaz osobiscie preferuje bardziej rodzinny ze stolowka z dobrym "ama" :) jak to okresla moj syn ). Obsluga mila ( a to rzadkosc jak sie nie daje napiwkow)., ladne pokoje, malo miesa jesli idzie o jedzenie, poza tym ok. Okolica troche pusta jak to w cesme drogi dojazd gdziekolwiek, jest hotelowy bus. Ogolnie dobry hotel, nie ma co pisac. Acha i woda zimna jak diabli.... rok pozniej bylismy w Cesme w innym hotelu tez w maju i woda tez lodowata. Po prostu nie jest to rejon dla plywajacych na poczatek sezonu.

    Opinia dodana: 12 września 2014
  • 8,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    ledo
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety dużo personelu , pokoje zadbane i czyste
    • Wady połowa gastronomi w hotelu nie czynna

    hotel jak na 5* to nie bardzo czysto sympatycznie ale czasy swojej świetności ma za sobą plaza ok leżaków pod dostatkiem dla wszystkich woda w morzu czysta ale nie za ciepła biorąc po uwagę temperatury . zewnętrzne to super dla ochłody jedzonko dobre urozmaicone ale się powtarza ultra all. to nie jest barek czynny od 10 ale alkohole od 11 -1 w nocy potem wszystko nie czynne

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 9,3 / 10

    ja
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Bardzo czysty, nowoczesny, sprawna i miła obsługa, świetni animatorzy, bardzo smaczne jedzenie, prywatna plaża z obsługą,
    • Wady odległość do centrum Cesme

    Bardzo się cieszę, że nie sugerowałam sie opiniami tutaj dodanymi na temat tego hotelu bo straciłabym wspaniałe wakacje :D z jednym co prawda muszę się zgodzić, że prawie codziennie były wydawane te same posiłki, ale jest tak duży wybór, że naprawdę codziennie można zjeść bardzo smacznie :) codziennie sprzątany pokój, wymieniane ręczniki i uzupełniany barek w pokoju.2 baseny przy których zawsze są wolne leżaki podobnie jak na plaży, winda na plażę, brodzik ze zjeżdżalnią dla dzieci i przecudowne widoki!!! Polecam w 100 %!

    Opinia dodana: 30 czerwca 2014
  • 7,5 / 10

    bjola23
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Zalety Hotel nowy ,ładny ,dobrze wyposażony.
    • Wady spełniał moje oczekiwania.

    Uwaga, jezeli ktoś chciał korzystac z morza to zimne, zimno, wietrznie, nie byłam jesze w takim miejscu . Nie jedżcie tam z dziećmi bo sie zaziębią. Korzestalismy cały czas z basenu. Kawałek dalej tj 10 km morze ciepłe ale to była wyprawa - nie polecam - chyba że chcecie być ciągle w wietrze bo cały czas tam wieje.

    Opinia dodana: 01 czerwca 2014
1 2 3 4 5 ... 6
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi