8,4 / 10

Bardzo dobry
83%
poleca ten hotel
Grand Ontur
Turcja / Wybrzeże Egejskie

Grand Ontur: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 49 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.9
    Hotel

    • 8.9 Basen
    • 8.4 Obsługa
    • 7.0 Rozrywka i animacje
    • 7.3 Sport
    • 7.6 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.5
    Pokoje

    • 9.6 Czystość
    • 9.4 Łazienka
    • 9.5 Wielkość
    • 9.4 Wyposażenie
  • 7.9
    Położenie

    • 5.1 Atrakcje w okolicy
    • 9.4 Ciche i kameralne położenie
    • 8.6 Możliwości komunikacyjne
    • 9.7 Odleglość od plaży
    • 6.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.4
    Posiłki

    • 9.1 Ilość
    • 8.6 Jakość i smak
    • 8.5 Obsługa/serwis
    • 7.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Plaża piaszczysta przy hotelu, do plaży zejście schodami lub windą
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Przestronne pokoje
  • Komfortowo wyposażone pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 153 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    2 153 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Aleksander
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Dobre jedzenie, przestronny, codziennie sprzątane pokoje. Czysto, schludnie. Bliskość plaży.
    • Wady Nieodnowione SPA, wietrzna okolica.

    Polecam na wakacje z dziećmi i bez. Mimo, że hotel jest duży nie czuje się tego. Obsługa w porządku.

    Opinia dodana: 05 października 2014
  • 7,6 / 10

    Aleksandra
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Wady Za dużo narzekających Polaków

    Wakacje w Grant Ontur spędziliśmy w gronie 4 młodych osób (2 pary) we wrześniu 2014. Hotel położony jest w cichej i spokojnej dzielnicy Cesme, gdzie do centrum samego miasta było ok. 10 minut jazdy busem. Sporym udogodnieniem jest bezpośrednie położenie przy morzu, jednakże plaży tam prawie w ogóle nie ma, a zamiast jej drewniane podesty z leżakami, co akurat dla nas było in plus. Jeżeli ktoś lubi imprezować i chodzić po klubach raczej w pobliżu ich nie ma, chyba, że miejscowe busiki po mniej więcej 3 liry zawożą w różne miejscowości, czasami z hotelu organizowany był transport do klubu. Alkohol nie jest najgorszy, jedzenie jak dla nas wyśmienite. Niczego nie brakowało, różnorodne mięsa, surówki, ryba, już nie wspominając o przepysznych owocach jak arbuz i słodkościach. Nie wiem jak wyglądają animacje w innych miesiącach sezonowych, jednakże na naszym turnusie czyli w połowie września prawie w ogóle ich nie było, mimo, że było czterech animatorów, którzy raczej byli już znudzeni i zmęczeni pracą. Obsługa hotelu jest bardzo miła, jednak prawie nikt nie umie przynajmniej podstaw angielskiego (już nie wspominając o innych obcych językach). Niezłe wrażenie robi ogromny hol obrośnięty bananowcami, palmami i drzewami na środku hotelu oraz wygodne kanapy, znajdujące się na nim. Baseny są fajne, czyste, wystarczające w zupełności żeby popływać, pobawić się. Pokoje codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki i pościel. Co prawda hotel nie zasługuje na mocne 5 gwiazdek, jednak naprawdę jest ciekawie usytuowany i miło spędziliśmy tam czas. W związku, że hotel należy w głównej mierze do ITAKI spędzają w nim czas prawie sami Polacy i ewentualnie Turcy. Polskie narzekanie młodych i starych ludzi zewsząd jest naprawdę odpychające, nie wspominając już o niektórych żenujących sytuacjach, które miały miejsce na naszym turnusie.

    Opinia dodana: 25 września 2014
  • 9,8 / 10

    grzegorz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    jeszcze musze dodac bo sie pomylilem w ostatniej opini. bylismy w 2013 roku w maju ( zapomnialem zaznaczyc). Sala z ping pongiem zamykana warto wziac rakietki jak ktos gra, byly wowczas niby polskie animacje ale glownie dzieciaki rysowaly, przez co szybko sie nudzily. No i to by bylo na tyle:P. Druga polowka tez zadowolona chociaz narzekala na brak miesiwa ( codziennie tylko mielone w roznej formie).

    Opinia dodana: 12 września 2014
  • 9,8 / 10

    grzegorz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety smaczne jedzenie elegancja zadbany hotel i okolica
    • Wady brak miesa w posilkach te duze ladne lozka platne ( takze nie sugerowac sie zdjeciami) woda w morzu niezbyt przezroczysta

    dobry hotel wart polecenia. w maju bylismy za 1400 zl. Bardzo zadbany elegancki hotel ( chociaz osobiscie preferuje bardziej rodzinny ze stolowka z dobrym "ama" :) jak to okresla moj syn ). Obsluga mila ( a to rzadkosc jak sie nie daje napiwkow)., ladne pokoje, malo miesa jesli idzie o jedzenie, poza tym ok. Okolica troche pusta jak to w cesme drogi dojazd gdziekolwiek, jest hotelowy bus. Ogolnie dobry hotel, nie ma co pisac. Acha i woda zimna jak diabli.... rok pozniej bylismy w Cesme w innym hotelu tez w maju i woda tez lodowata. Po prostu nie jest to rejon dla plywajacych na poczatek sezonu.

    Opinia dodana: 12 września 2014
  • 8,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    ledo
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety dużo personelu , pokoje zadbane i czyste
    • Wady połowa gastronomi w hotelu nie czynna

    hotel jak na 5* to nie bardzo czysto sympatycznie ale czasy swojej świetności ma za sobą plaza ok leżaków pod dostatkiem dla wszystkich woda w morzu czysta ale nie za ciepła biorąc po uwagę temperatury . zewnętrzne to super dla ochłody jedzonko dobre urozmaicone ale się powtarza ultra all. to nie jest barek czynny od 10 ale alkohole od 11 -1 w nocy potem wszystko nie czynne

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 9,3 / 10

    ja
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Bardzo czysty, nowoczesny, sprawna i miła obsługa, świetni animatorzy, bardzo smaczne jedzenie, prywatna plaża z obsługą,
    • Wady odległość do centrum Cesme

    Bardzo się cieszę, że nie sugerowałam sie opiniami tutaj dodanymi na temat tego hotelu bo straciłabym wspaniałe wakacje :D z jednym co prawda muszę się zgodzić, że prawie codziennie były wydawane te same posiłki, ale jest tak duży wybór, że naprawdę codziennie można zjeść bardzo smacznie :) codziennie sprzątany pokój, wymieniane ręczniki i uzupełniany barek w pokoju.2 baseny przy których zawsze są wolne leżaki podobnie jak na plaży, winda na plażę, brodzik ze zjeżdżalnią dla dzieci i przecudowne widoki!!! Polecam w 100 %!

    Opinia dodana: 30 czerwca 2014
  • 7,5 / 10

    bjola23
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Zalety Hotel nowy ,ładny ,dobrze wyposażony.
    • Wady spełniał moje oczekiwania.

    Uwaga, jezeli ktoś chciał korzystac z morza to zimne, zimno, wietrznie, nie byłam jesze w takim miejscu . Nie jedżcie tam z dziećmi bo sie zaziębią. Korzestalismy cały czas z basenu. Kawałek dalej tj 10 km morze ciepłe ale to była wyprawa - nie polecam - chyba że chcecie być ciągle w wietrze bo cały czas tam wieje.

    Opinia dodana: 01 czerwca 2014
  • 9,6 / 10

    Karolina
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Par, ceniących spokój, szukających rozrywki

    Po pierwsze świetne jedzenie, duży wybór i bardzo smaczne + dodatkowo przemiły Pan, który zajmował się pizzą i robił dla mnie wegetariańską, nawet gdy akurat nie miała być podana ;) Pokoje czyste, duże, klimatyzacja ok, duży plus to all inclusive do późna i mini barek w cenie uzupełniany codziennie ;) Hotel zielony, plaża choć wąska i niezbyt ładna to czysta, a ilość leżaków wystarczająca. Basen przy restauracji zawsze pusty i spokojny. Polscy animatorzy wykonywali świetną robotę i mieliśmy z nimi dużo zabawy! ;D

    Opinia dodana: 12 listopada 2013
  • 5,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Krzysztof Jaworski
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    Wiele osob ma bardzo duzo zastrzezen, osobiscie zwroce sie do itaki o wyjasnienie mi czemu przez caly pobyt klimatyzacja byla wlacczona w pokoju tylko na jedna noc????czlowiek spi nago i spocony max, a placi sie za luxusy

    Opinia dodana: 08 października 2013
  • 6,0 / 10

    Adrian
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Witam, Właśnie dziś wróciliśmy z wakacji w hotelu Grand Ontur, Jeśli chodzi o hotel to żadna rewelacja, tzn " pokoje łądne , czyste lecz klimatyzacja w nich nie działa, jeśli chodzi o temp. wody w basenie to szkoda mówić, w morzu woda była cieplejsza., jedzenie.. hm? Codziennie to samo więc też żadna rewelacja. Wieczory bardzo nudne (żadnych animatorów , żadnej rozrywki, choć w umowie zapewniano ze będzie wręcz odwrotnie. Również brak All inclusive 24h . :/ bardzo wiele jest MINUSÓW dla tego hotelu. Nie zasługuje on na żaden Żagiel ITAKI. Jeśli chodzi o ten hotel to na pewno nie powinien mieć 5 gwiazdek, lecz 4 gwiazdki z ledwością to jest MAX . Nie jestem jedyną osobą która ma takie zdanie na temat tego hotelu , cały turnus jest tego samego zdania. Pozdrawiam Adrian

    Opinia dodana: 02 października 2013
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi