8,4 / 10

Bardzo dobry
82%
poleca ten hotel
Grand Ontur
Turcja / Wybrzeże Egejskie

Grand Ontur: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 45 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.8
    Hotel

    • 8.9 Basen
    • 8.3 Obsługa
    • 6.9 Rozrywka i animacje
    • 7.3 Sport
    • 7.6 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.5
    Pokoje

    • 9.6 Czystość
    • 9.4 Łazienka
    • 9.5 Wielkość
    • 9.4 Wyposażenie
  • 7.9
    Położenie

    • 4.8 Atrakcje w okolicy
    • 9.4 Ciche i kameralne położenie
    • 8.6 Możliwości komunikacyjne
    • 9.8 Odleglość od plaży
    • 6.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 8.3
    Posiłki

    • 9.1 Ilość
    • 8.5 Jakość i smak
    • 8.4 Obsługa/serwis
    • 7.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Plaża piaszczysta przy hotelu, do plaży zejście schodami lub windą
  • Czyste i przyjemne pokoje
  • Przestronne pokoje
  • Komfortowo wyposażone pokoje
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    1 759 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 099 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 8,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    ledo
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety dużo personelu , pokoje zadbane i czyste
    • Wady połowa gastronomi w hotelu nie czynna

    hotel jak na 5* to nie bardzo czysto sympatycznie ale czasy swojej świetności ma za sobą plaza ok leżaków pod dostatkiem dla wszystkich woda w morzu czysta ale nie za ciepła biorąc po uwagę temperatury . zewnętrzne to super dla ochłody jedzonko dobre urozmaicone ale się powtarza ultra all. to nie jest barek czynny od 10 ale alkohole od 11 -1 w nocy potem wszystko nie czynne

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 9,3 / 10

    ja
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Bardzo czysty, nowoczesny, sprawna i miła obsługa, świetni animatorzy, bardzo smaczne jedzenie, prywatna plaża z obsługą,
    • Wady odległość do centrum Cesme

    Bardzo się cieszę, że nie sugerowałam sie opiniami tutaj dodanymi na temat tego hotelu bo straciłabym wspaniałe wakacje :D z jednym co prawda muszę się zgodzić, że prawie codziennie były wydawane te same posiłki, ale jest tak duży wybór, że naprawdę codziennie można zjeść bardzo smacznie :) codziennie sprzątany pokój, wymieniane ręczniki i uzupełniany barek w pokoju.2 baseny przy których zawsze są wolne leżaki podobnie jak na plaży, winda na plażę, brodzik ze zjeżdżalnią dla dzieci i przecudowne widoki!!! Polecam w 100 %!

    Opinia dodana: 30 czerwca 2014
  • 7,5 / 10

    bjola23
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Zalety Hotel nowy ,ładny ,dobrze wyposażony.
    • Wady spełniał moje oczekiwania.

    Uwaga, jezeli ktoś chciał korzystac z morza to zimne, zimno, wietrznie, nie byłam jesze w takim miejscu . Nie jedżcie tam z dziećmi bo sie zaziębią. Korzestalismy cały czas z basenu. Kawałek dalej tj 10 km morze ciepłe ale to była wyprawa - nie polecam - chyba że chcecie być ciągle w wietrze bo cały czas tam wieje.

    Opinia dodana: 01 czerwca 2014
  • 9,6 / 10

    Karolina
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Par, ceniących spokój, szukających rozrywki

    Po pierwsze świetne jedzenie, duży wybór i bardzo smaczne + dodatkowo przemiły Pan, który zajmował się pizzą i robił dla mnie wegetariańską, nawet gdy akurat nie miała być podana ;) Pokoje czyste, duże, klimatyzacja ok, duży plus to all inclusive do późna i mini barek w cenie uzupełniany codziennie ;) Hotel zielony, plaża choć wąska i niezbyt ładna to czysta, a ilość leżaków wystarczająca. Basen przy restauracji zawsze pusty i spokojny. Polscy animatorzy wykonywali świetną robotę i mieliśmy z nimi dużo zabawy! ;D

    Opinia dodana: 12 listopada 2013
  • 5,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Krzysztof Jaworski
    Para
    Pobyt: Październik 2013

    Wiele osob ma bardzo duzo zastrzezen, osobiscie zwroce sie do itaki o wyjasnienie mi czemu przez caly pobyt klimatyzacja byla wlacczona w pokoju tylko na jedna noc????czlowiek spi nago i spocony max, a placi sie za luxusy

    Opinia dodana: 08 października 2013
  • 6,0 / 10

    Adrian
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Witam, Właśnie dziś wróciliśmy z wakacji w hotelu Grand Ontur, Jeśli chodzi o hotel to żadna rewelacja, tzn " pokoje łądne , czyste lecz klimatyzacja w nich nie działa, jeśli chodzi o temp. wody w basenie to szkoda mówić, w morzu woda była cieplejsza., jedzenie.. hm? Codziennie to samo więc też żadna rewelacja. Wieczory bardzo nudne (żadnych animatorów , żadnej rozrywki, choć w umowie zapewniano ze będzie wręcz odwrotnie. Również brak All inclusive 24h . :/ bardzo wiele jest MINUSÓW dla tego hotelu. Nie zasługuje on na żaden Żagiel ITAKI. Jeśli chodzi o ten hotel to na pewno nie powinien mieć 5 gwiazdek, lecz 4 gwiazdki z ledwością to jest MAX . Nie jestem jedyną osobą która ma takie zdanie na temat tego hotelu , cały turnus jest tego samego zdania. Pozdrawiam Adrian

    Opinia dodana: 02 października 2013
  • 7,2 / 10

    paweł
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Byłem z rodziną w hotelu na przełomie sierpnia i września 2013r. Okolica spokojna. W hotelu i wokół dużo zieleni. Przy basenach bez walki o leżaki. Dużo schodów, więc dla rodzin z dziećmi w wózkach trochę utrudnień. Pogoda gorąco i w tym okresie już mocno wiało znad morza. Obsługa rezydenta pani Eweliny wzorowa. Wycieczki transfery bez zarzutów. Jedzenia jak dla mnie monotonia ale można znaleźć perełki (owoce morza). Do Cesme jeździ hotelowy bus (dolmusz) o 14 i 17. Cesme główna ulica, przystań jachtowa, promenada, twierdza obronna czysto i miło. Byłem w hotelu na przełomie sierpnia i września 2013r. Okolica spokojna w hotelu i wokół dużo zieleni. Przy basenach bez walki o leżaki. Dużo schodów więc dla rodzin z dziećmi w wózkach trochę utrudnień. Pogoda gorąco i w tym okresie już mocno wiało znad morza. Obsługa rezydenta p. Eweliny wzorowa. wycieczki transfery bez zarzutów

    Opinia dodana: 23 września 2013
  • 6,1 / 10

    bodziol
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Animacji dla dzieci brak to co było to parodia plaży nie ma zejście po kamieniach woda w tym rejonie zimna jak w Bałtyku Sam hotel super jedzenie w miar,e dobre ale wiatr tam wiejący i zimna woda nie nastraja do optymizmu w sumie nie polecam

    Opinia dodana: 21 sierpnia 2013
  • 10 / 10

    jolai i zibi
    Para
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, aktywnych, szukających luksusu

    Hotel naprawdę super, wszystko na wysokim poziomie tylko nie dla mnie te wiecznie wiejące wiatry i woda w morzu zimna - naprawdę zimna /ok 18-19 stopni/ nie wiedziałam, że tam takie zimne prądy morskie. Podobno 15 km dalej można było bez problemu kąpać się w ciepłym morzu. Animacje były po polsku, brak ruskich to duzy plus, jedzenia duzo i pyszne, pokoje super bylismy na 4 pietrze, ale wygodniej byłoby na 2, widok zawsze na morze z kazdego pokoju, miejsce zawsze wolne na lezakach na basenach i windą w dół nad morzem. Ciasta, kawa, snack , owoce, drink, piwo nikt nie narzekał na brak czegokolwiek. Polecam ze względu na luksus a w Turcji bylismy 4 razy zawsze w 5 * ten jest super tylko ta zimna woda w morzu mnie odstraszyła.

    Opinia dodana: 08 sierpnia 2013
  • 9,3 / 10

    M*
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Świetny hotel. Duże, ładne i czyste pokoje. Bezpłatny sejf i minibarek z napojami bezalkoholowymi. Duża i czysta łazienka z wanną, możliwość brania prysznica. Duży balkon. Indywidualna klimatyzacja. Baseny nie są wielkie ale wystarczające, nie ma problemów z leżakami ani przy basenach ani na plaży. Wspaniałe spa- darmowa sauna, łaźnia turecka i baseny termalne. Posiłki pyszne- zwłaszcza kolacje. Wspaniałe desery, sporo owoców. Obsługa bardzo miła i uczynna. Dużo zieleni, wspaniałe atrium i park palmowy. Wieczorami wieje ciepły wiatr. Plaża nie jest duża, kamienista. Na plażę można zejść schodami lub zjechać windą. Bezpłatny bus hotelowy jeździ do Cesme 2 razy dziennie. Jeżeli jest dużo chętnych jadą dwa busy albo organizowane są kolejne kursy. W Cemse trzeba spróbować lodów z żywicą- genialne. Koniecznie trzeba pojechać na cudowną plażę do Iliczy i zobaczyć piękne Alacati (w soboty organizowany jest tam bazar).

    Opinia dodana: 18 lipca 2013
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi