8,7 / 10

Wspaniały
96%
poleca ten hotel
Gunes
Turcja / Wybrzeże Likijskie

Gunes: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 24 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.3
    Hotel

    • 9.2 Basen
    • 9.3 Obsługa
    • 6.1 Rozrywka i animacje
    • 5.3 Sport
    • 5.8 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.6
    Pokoje

    • 9.1 Czystość
    • 8.3 Łazienka
    • 8.4 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
  • 9.3
    Położenie

    • 8.7 Atrakcje w okolicy
    • 8.8 Ciche i kameralne położenie
    • 9.7 Możliwości komunikacyjne
    • 9.7 Odleglość od plaży
    • 9.5 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.3
    Posiłki

    • 9.0 Ilość
    • 9.6 Jakość i smak
    • 9.8 Obsługa/serwis
    • 8.7 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Świetna obsługa kelnerska
  • Świetne możliwości komunikacyjne
  • Bardzo smaczne posiłki
  • Duży wybór restauracji i barów w okolicy
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy śniadania i obiadokolacje
    1 449 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic śniadania i obiadokolacje
    1 549 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 9,6 / 10

    Barbara i Maciej
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie idealne, blisko plaży, restauracji, sklepików i promenady.Hotel czysty, pokoje sprzątane każdego dnia łącznie z wymianą ręczników.Posiłki bardzo smaczne i urozmaicone.Basen czysty, z leżakami nie było żadnego problemu.
    • Wady Hotel spełniał moje oczekiwania.

    Bardzo miła i życzliwa obsługa. Atmosfera rodzinna.Można odpocząć tu w ciszy i spokoju jeśli ktoś tego oczekuje. Brak animacji to dla mnie duży plus. Bardzo duża ilość restauracji w niewielkiej odległości od hotelu dawała możliwość zjedzenia dodatkowego posiłku w ciągu dnia bez żadnego problemu, mieliśmy wersję HB.Przy basenie bar z napojami.Zamierzamy odwiedzić jeszcze ten hotel. Pani rezydentka Agnieszka to bardzo miła i kompetentna dziewczyna. Dała nam wiele dobrych rad i pomysłów na wypoczynek. Pozdrawiamy Ją serdecznie.

    Opinia dodana: 20 września 2014
  • 6,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Kasia
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Hotel dokładnie taki jak na zdjęciu. Polecam dla osób ceniących spokój.

    Opinia dodana: 07 września 2014
  • 9,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    EWA
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety mała ilość gości, bardzo miła obsługa, blisko plaży, super jedzenie
    • Wady komary

    Bardzo miły hotel, dobre jedzenie. Atmosfera prawie rodzinna. Blisko plaży,w restauracjach miła obsługa i zimne napoje. Polecam.

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 8,8 / 10

    Krzysztof
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Dobre położenie cicho przytulnie
    • Wady Chyba nie czyszczą klimatyzacji przed sezonem jako alergik niestety to odczułem

    Spędziłem tam fajny tydzień z rodziną trzy dorosłe osoby ale pokój był dla dwóch dorosłych dostawka spowodowała zbyt mało miejsca. Posiłki urozmaicone smaczne i wybór każdemu przypasuje w obiadokolacjach menu główne się nie-powtarza (co doświadczyłem rok temu w Bułgarii) obsługa miła uprzejma ale preferuje język niemiecki (to na stołówce i barze w recepcji bez znaczenia). Teraz do samego hotelu bardzo fajnie położony do plaży rzut beretem ale trzeba pamiętać a obuwiu bo żwir i drobne kamienie ale na głębokości 1 metra te niedogodności mijają ale trzeba się przedostać do tego miejsca. Co najważniejsze cisza i spokój i polecam Tym którzy to cenią ale wyście z hotelu na promenadę i zaczyna się gwar i życie nocne też (na promenadę przechodzi się przez część gastronomiczno-usługową i jesteśmy na promenadzie deptaku. Wypada dodać kilka słów o rezydentce miła, kompetentna, rzeczowa bez narzucania swoich wycieczek doradzi jak się poruszać co warto zwiedzić także odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku zero olewactwa co się niestety spotyka (mnie również). Czy polecam zdecydowanie tak hotel i biuro podroży ale dla dwóch osób trzy to za dużo do tych pokoju 2x2 to tak no chyba że małe dziecko to wstawiają łóżeczka bo widziałem ceniących spokój i bliskość wszędzie to miejsce idealne (wyjazd do centrum obok hotelu 200m do przystanku powrót pod hotel )

    Opinia dodana: 24 sierpnia 2014
  • 9,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    zadowolony gość
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety położenie, jedzenie, obsługa, cisza, spokój,
    • Wady jak dla mnie to brak wad...czasami brakowało ciepłej wody pod prysznicem ale dało się z tym żyć:)

    hotel blisko plaży. dosłownie parę kroków od publicznej plaży. w hotelu czysto, cicho i przyjemnie. pokoje codziennie sprzątane. turyści w hotelu to głownie Niemcy. jedzenie dobre kolacje urozmaicone natomiast śniadania troszkę monotonne. wzdłuż plaży pełno restauracji i barów. ja osobiście nie korzystałem bo: drogo (właściciele nastawieni na klientów z Anglii,których pełno), a jedzenie oferowane to głownie fast foody (hamburgery,frytki, pizze itd). być w Turcji i jeść hamburgery??? polecam oddalić się trochę w głąb miasta i tam poszukać miejsca żeby coś zjeść miejscowego, a jest w czym wybierać. korzystaliśmy z restauracji położonej koło ronda.około 800 m od hotelu. za danie około 15 TL i można się najeść,a kufel ayranu 3 TL. kawałek za restauracją znajduję się market spożywczy SOK. (coś w stylu naszej żabki). wycieczki kupować tylko u miejscowych o 30-40% tańsze niż u rezydenta. korzystaliśmy z biura Seaside. około 400 m od hotelu wzdłuż plaży. 12 wysp- 15 EURO za osobę, Dalyan - 15 EURO za osobę, Pamukkale - 31 EURO za osobę. można śmiało się targować i zbić jeszcze z ceny. Podsumowując. Polecam wszystkim ten hotel chociażby ze względu na położenie (blisko plaży), w hotelu panuję miła atmosfera, obsługa uśmiechnięta i pomocna, żadnej głośnej tureckiej muzyki przy basenie. można naprawdę wypocząć czy tez przy basenie na leżakach czy też na plaży, która o dziwo nie jest zatłoczona przez cały dzień. przy basenie są leżaki, które najlepiej z rana (najpóźniej do 8 bo później może już nie być wolnych) rezerwować kładąc ręcznik i już nikt nam nie ruszy leżaka. Jak dla mnie za tą cenę lepszego hotelu się nie znajdzie......śmiało korzystać. chyba,że ktoś za 1500 zł oczekuje standardu jak w 6 gwiazdkowym hotelu w Dubaju, a tacy też byli:)

    Opinia dodana: 12 sierpnia 2014
  • 8,5 / 10

    Monika
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Kameralny, spokojny hotel. Miła obsługa. Przy samej plaży.
    • Wady Gdyby już chcieć się czepiać to można coś wymienić, ale to w sumie drobiazgi. Łazienka, szczególnie prysznic i baterie, nadszarpnięte zębem czasu. Klimatyzacja w cenie, ale przydałby się standardowy serwis (działa dość głośno). Wieczorami i rano letnia woda.

    Hotelik jest bardzo przyjemny, kameralny, bez zbędnego łomotu, jazgotu i atrakcji typu animacje. Pokoje w zupełności wystarczające, czysto, wielkość ok. Drobne minusy wymieniłam powyżej. Basen czysty, ilość leżaków wystarczająca,. Panuje na nim atmosfera wypoczynku, lenistwa i spokoju. Zza baru czasem leci muzyka, ale całkiem przyjemnie dobrana do atmosfery. Basen czasem mieliśmy niemal dla siebie - na pewno nie ma tłoku w wodzie, wiele osób głównie leżakuje. Dwa razy rano był problem z leżakami bo Niemcy zajmują je już przed śniadaniem a my wstawaliśmy dość późno. Ale dwa kroki dalej jest plaża ;) Obsługa przyjazna i życzliwa. Posiłki - śniadania mało urozmaicone, ale do zniesienia. Wybór jest choć zestaw zawsze ten sam. Kolacje bardzo dobre. Naprawdę nieźli kucharze tam pracują. Plaża - długa, piaszczysta z kamyczkami. Dwa leżaki pod parasolem 15 lira. W piachy niestety sporo petów. Poza tym ok. Calis - mała dzielnica hotelowa, w dzień spokojna i senna, wieczorami na promenadzie jarmark ;) Ale do zniesienia. Polecam turecki namiot prawie na końcu promenady w stronę Fethiye: wchodzi się boso, siedzi po turecku na miękkich poduszkach, gra lokalna kapela na żywo, przychodzi dużo Turków, którzy ok 23 ruszają w tan. Można zapalić fajkę wodną. Namiot pozwala poczuć prawdziwie Turecki klimat. Super. Ceny w Calis są baaaardzo przyjemne dla Polaków. Jak pojechaliśmy w do Oludeniz to było co najmniej 1,5 do 2 razy drożej (lody, woda, kebab itd.). Bliskość Fethiye też jest zaletą, można tam znaleźć więcej Turcji w Turcji niż w takich dzielnicach hotelowych czy typowych kurortach. Polecam bazar w Fethiye (niedziele) i mniejszy w Calis (wtorki). Koniecznie trzeba odwiedzić Kayakoy i Antic Restaurant u wejście do miasta, zrobić sobie rejs łodzią po Dalyanie, rejs statkiem po wyspach (ale polecam żaglowiec bez silnika i łomoczącej muzyki, coś wspaniałego!).Na promenadzie w Calis można znaleźć wiele lokalnych biur oferujących wycieczki - polecam Seaside.

    Opinia dodana: 23 lipca 2014
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Agnieszka
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Hotel Gunes jest bardzo dobrym hotelem w swoim standarcie. Czyste, przyjemne pokoje z nowym wyposażeniem. Basen z czystą wodą, wystarczajaca ilość leżaków. Jedzenie bardzo smaczne, praktycznie bez limitu. Obsługa pod wodzą Osmana sprawna, nie narzucajaca się. Blisko plaży, obok sklep i restauracja gdzie można posilki wpisywać na poczet pokoju.
    • Wady Według mnie hotel nie ma wad. W pokoju nie ma lodówek ale można wynająć za dodatkową opłatą.

    Byliśmy w tym hotelu w czerwcu 2014, kierując sie opiniami forum i nie rozczarowaliśmy się. Spokojny hotel przy promenadzie. Blisko na plażę, na basenie też bardzo przyjemnie.Bez tłumów i animacji. W piatek byly występy i muzyka do tańczenia. Dolmusze, taxi wodne, tureckie biura podróży zapewniaja atrakcje dla każdego i na każdą kieszeń. Z biurem Fokus byliśmy w Pamukkale i na rejsie po zatoce Oludeniz. Obie wycieczki polecam. Na rejsie wspaniałe widoki, mnóstwo okazji do rozkoszowania się krystaliczną wodą. Wróciłabym tam z przyjemnością.

    Opinia dodana: 09 lipca 2014
  • 8,2 / 10

    wapi
    Para
    Pobyt: Listopad 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Położenie, obsługa, czystość. Cichy i spokojny.
    • Wady Małe pokoje. Dobre chociaż monotonne wyżywienie ( mały wybór zwłaszcza śniadanie).

    Mały spokojny hotel z miłą atmosferą. Pomimo drobnych niedociągnięć polecam i chcę tam wrócić.

    Opinia dodana: 26 listopada 2013
  • 9,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    Gorąco polecam ten hotel. właśnie wróciliśmy z wakacji. nieduży, czysty o dobrym standardzie. miła i pomocna obsługa. Przepyszne i urozmaicone posiłki. Śliczny basem pięknie podświetlany wieczorami. kilka kroków do bulwaru i morza. masa atrakcji w okolicy

    Opinia dodana: 04 sierpnia 2013
  • 8,9 / 10

    anita
    Para
    Pobyt: Lipiec 2010

    HOTEL JEST SUPER .BLISKO PLAZY . MILA OBSLUGA.POLECAM TEN HOTEL ,MOZNA WYPOCZAC I ZWIEDZIC WIELE PIEKNYCH MIEJSC.REZYDENT OFERUJE WYCIECZKI LECZ PO WYSOKIEJ CENIE.BIURA ULICZNE MAJA TEN SAM PROGRAM LECZ NISKIE CENY.ROWNIEZ PRACUJA TAM OSOBY POLSKO JEZYCZE, PO CO PRZEPLACAC .

    Opinia dodana: 14 kwietnia 2012
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi