8,6 / 10

Bardzo dobry
89%
poleca ten hotel
Jacaranda
Hiszpania / Teneryfa

Jacaranda: teren hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 77 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.4
    Hotel

    • 9.2 Basen
    • 8.6 Obsługa
    • 8.3 Rozrywka i animacje
    • 7.7 Sport
    • 8.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.7
    Pokoje

    • 8.9 Czystość
    • 8.5 Łazienka
    • 8.8 Wielkość
    • 8.7 Wyposażenie
  • 7.9
    Położenie

    • 7.9 Atrakcje w okolicy
    • 7.3 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 7.1 Odleglość od plaży
    • 8.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.0
    Posiłki

    • 9.4 Ilość
    • 9.2 Jakość i smak
    • 8.9 Obsługa/serwis
    • 8.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Hotel od ładnej, piaszczystej plaży dzieli tylko 5 min. spacer
  • Obfite posiłki
  • Dwa fantazyjne kompleksy basenowe na wysokim poziomie
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic śniadania i obiadokolacje
    2 435 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy śniadania i obiadokolacje
    2 494 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez        
 
  • 9,4 / 10

    Aśka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, nastawionych na zwiedzanie

    Hotel wielki, ale się tego nie czuje. Obsługa bardzo miła. Pokoje na 8 i 9 piętrze w budynkach D i F w widokiem na ocean. Animacje bardzo fajne, szczególnie dla dzieci. Super mini-klub i fajna animatorka p. Emilia - pozdrawiamy!

    Opinia dodana: 31 sierpnia 2012
  • 9,1 / 10

    asia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Polecam hotel,moloch ale dobrze zorganizowany, również na stołówce-restauracji,do plaży dochodzi się szybko piękną promenadą,którą można wędrować wzdłuż oceanu, zwłaszcza do plaży El Duce.Klimat wspaniały, nie odczuwa się upału, roślinność piękna, warto objechać wyspę, wyjechać kolejką do wulkanu el Teide, popłynąć na La Gomerę, chociaż teraz nie wiem jak to wygląda po pożarze... POLECAM

    Opinia dodana: 26 sierpnia 2012
  • 6,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Aleksandra
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Hotel - moloch. To jest chyba największy minus. Poza tym nastawiony na obsługę all inclusive. Większość gości spędza w hotelu całe dnie i noce, dlatego zdobycie leżaka przy basenie jest niemożliwe, jeśli lubicie pospać w czasie urlopu do 7:00. O godzinie 5:00 zaczynają się wędrówki panów po tarasach basenowych i zajmowanie leżaków dla całej rodziny :-))))). Pozostawię bez komentarza. My nastawiliśmy się na plażowanie i zwiedzanie dlatego brak leżaków nam zupełnie nie przeszkadzał. Hotel położony w dość spokojnej okolicy, a do plaży jest zaledwie 5 minut spacerkiem. Warto wynająć samochód na parę dni i na własną rękę zwiedzić wyspę, a jest kilka miejsc do zobaczenia. Ogólnie polecam hotel dla rodzin z dziećmi, bo też przez cały dzień odbywają się jakieś animacje. Z punktu widzenia osoby dorosłej nie mogę oceniać ich jakości, bo to dzieci mają się dobrze bawić. A z tego co widziałam, to maluszki faktycznie korzystały z tych atrakcji.

    Opinia dodana: 05 sierpnia 2012
  • 9,1 / 10

    Magda
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2012

    Bardzo fajny hotel, początkowo robi wrażenie ciasnego ale szybko się człowiek przyzwyczaja. Jedzenie dobre i w miarę urozmaicone. Animatorzy robią co mogą żeby zachęcić do zabawy, ale średnio im to wychodzi. W sąsiedztwie hotelu sporo sklepików, knajpek. Polecam gorąco pizze u Włocha - niepozorne bistro ale pizza pierwsza klasa. Po wyjściu z hotelu udajemy się pierwszym deptakiem biegnącym do plaży i skręcamy w pierwszą przecznicę w lewo. Piękna plaża el duque - troszkę dalej niż fanabe ale warto się przejść. Opłata za parasol + 2 leżaki 18 euro.

    Opinia dodana: 16 lipca 2012
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    krzysztof

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, szukających luksusu

    Byłem w tym hotelu w czerwcu świetnie usytuowany wszędzie w miare blisko, jedzenie w miare dobre bez fajerwerków ale też nie najgorsze pokoje super obsługa też jednym słowem warto ,polecam.

    Opinia dodana: 08 lipca 2012
  • 8,5 / 10

    TERESA

    Pobyt: Grudzień -0001

    Hotel godny polecenia zarówno dla starszych jak i młodych/bliska odległość do sklepów i niedaleko do ładnej plaży/.Posiłki bardzo smaczne.Brakowało tylko owoców morza i tego na wyspie jest dużo.Napoje nie rozcieńczane.Baseny bardzo ładne, czyste,jeden z podgrzewaną wodą/byliśmy w czerwcu 2012r/.ZASTRZEŻENIA do organizatora TUI. Rezydenta widzieliśmy na lotnisku w dniu przylotu i odlotu oraz w dniu kiedy sprzedawał wycieczki. Nie przyjechał z nami do hotelu w nocy w dniu przylotu a ostatniego dnia widzieliśmy go dopiero na lotnisku. PO nas przyjechał tylko kierowca.Nie sprawdzał ilości osób i nie wiedział że zabrakło 2 osób. Musieli do lotniska dojechać taxi na własny koszt.Podobnie wyglądała organizacja wycieczki do LORO PARKU.

    Opinia dodana: 12 czerwca 2012
  • 8,1 / 10

    Kiwa
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2012

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 06 czerwca 2012
  • 9,8 / 10

    asia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Wspaniały,ogromny hotel ale każdy znajdzie w nim miejsce dla siebie(maj 2012).czysty,bardzo duzo zieleni,wspaniałe baseny,bardzo dobre jedzenie,ciekawa okolica,hotel przy głownej ulicy,bardzo dobry dostep do komunikacji miejskiej,ogolne wrażenie bardzo pozytwne,wrocimy tam z pewnościa.

    Opinia dodana: 16 maja 2012
  • 8,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Rafał

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, rodzin z dziećmi, szukających luksusu

    fajny hotel, polscy animatorzy - dzieci bardzo miło wspominają apnią Kasię Chmielowiec, dużo turystów z Wielkiej Brytani, Skandynawów - w więkzości starsi klienci, obsługa miła, drinki w barach porządne - cola smakuje jak cola anie cola z wodą więc duży plus za to. Hotel blisko aquaparków i plaży , basen z ciepłą wodą . Jedynie co dziwne to to że 18:30 do 19:00 wpuszczani są goście na kolacje ( I tura) i jeśłi przyjdzie sie po tej godzinie to trzeba czekac na II ture od 20:15 do 20:45 wpuszczają więc wszyscy pilnuja terminów otwarcia. Bary i ich lokalizacja mądrze pomyślana, fajny obiekt.

    Opinia dodana: 26 lutego 2012
  • 6,3 / 10

    Bożena
    Para
    Pobyt: Grudzień 2011

    Byłam w tym hotelu w styczniu 2012 , hotel zapełniony w 100 % , sami emeryci. Jedzenie / poza śniadaniami/ jak dla mnie tragiczne ,chyba przygotowane dla tych starszych osób , jak w szpitalnej stołówce , malo drobiu, dużo baraniny iryb. Hotel ogromny , leżaki zarezerwowaqne już od samego rana . Miałam opcję ALL - za każdym razem zamawiając napój trzeba pobrać paragon i wpisać numer pokoju. Wybierając ten hotel kierowałam się opiniami na portalu ale to zdecydowanie najgorszy hotel w jakim byłam na Wyspach Kanaryjskich/ poprzedni na Teneryfie- Medditerranea Palace - bardzo polecam/ Usytuowanie też przeciętne, do plaży daleko. Porównywalny cenowo jest Park Club Europe, poznani na wycieczce Polacy bardzo go chwalili. Na pewno ma lepsze położeni

    Opinia dodana: 22 stycznia 2012
1 2 3 4 5 ... 8
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi