8,6 / 10

Bardzo dobry
89%
poleca ten hotel
Jacaranda
Hiszpania / Teneryfa

Jacaranda: teren hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 78 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.4
    Hotel

    • 9.2 Basen
    • 8.6 Obsługa
    • 8.4 Rozrywka i animacje
    • 7.7 Sport
    • 8.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.7
    Pokoje

    • 8.9 Czystość
    • 8.5 Łazienka
    • 8.8 Wielkość
    • 8.7 Wyposażenie
  • 7.9
    Położenie

    • 7.9 Atrakcje w okolicy
    • 7.3 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 7.1 Odleglość od plaży
    • 8.3 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.0
    Posiłki

    • 9.4 Ilość
    • 9.2 Jakość i smak
    • 9.0 Obsługa/serwis
    • 8.5 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Hotel od ładnej, piaszczystej plaży dzieli tylko 5 min. spacer
  • Obfite posiłki
  • Dwa fantazyjne kompleksy basenowe na wysokim poziomie
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Gdańska śniadania i obiadokolacje
    2 314 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin śniadania i obiadokolacje
    2 413 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 9,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ania
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Bardzo ładny rozległy teren hotelu. Dużo basenów i piękna roślinność. Jedzenie bardzo różnorodne i smaczne.. na kolacje codziennie serwowano inne dania. Dużo świeżych owoców: papaja, słodkie arbuzy, melony, mandarynki, kanaryjskie banany, kiwi itp, poza tym pyszne hiszpańskie sery. Okolica zadbana i czysta. Costa Adeje to bardzo ładne turystyczne miasteczko z licznymi atrakcjami w pobliżu.
    • Wady Brak. Chociaż jakbym miała się do czegoś przyczepić to wymieniłabym płatne wi-fi i słabo wyposażoną, duszną hotelową siłownię.

    Przeczytałam o tym hotelu trochę negatywnych opinii i bałam się tego co zastanę na miejscu. Nawiązując do niepochlebnych ''wypowiedzi'': miałam pokój na parterze od strony basenu. W pokoju nie było śladów wilgoci, w całym hotelu nie widziałam też mrówek, karaluchów i innego robactwa. Obsługa bardzo miła i nie nachalna. Kolacje pyszne i bardzo różnorodne, Na śniadaniach serwowany był stały, zestaw: duży wybór serów, wędliny, twarożki, dżemy, świeże warzywa i owoce, ciasteczka, naleśniki, płatki itp. do tego świeży sok z pomidorów, kawy z ekspresu, duży wybór herbat i soków. Hotel ma bardzo ładny teren i kilka basenów otoczonych bujna roślinnością. W nocy było spokojnie i bez zakłóceń ciszy nocnej. Hotelowi goście to raczej starsi spokojni ludzie i rodziny z dziećmi. W okolicy kilka plaż do wyboru w tym jedna z jasnym piaskiem. Miasteczko Costa Adeje bardzo zadbane, czyste i dość spokojne z bardzo ładną egzotyczną roślinnością. W pobliżu bardzo dużo atrakcji. Polecam wszystkim bez względu na wiek SIAM PARK położony na pięknym rozległym terenie z niezwykłą roślinnością i pięknymi kwiatami. To cudowne miejsce nie tylko dla amatorów mocnych wrażeń. Rodziny z dziećmi okopują basen na parterze, osoby szukające spokoju mogą skorzystać z basenu na piętrze. Dla ludzi szukających nocnych wrażeń polecam raczej miejscowość Playa de Americas.

    Opinia dodana: 09 maja 2015
  • 8,2 / 10

    Wojciech
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Luty 2015

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety personel, posiłki
    • Wady brak parkingu, płatne wifi

    bardzo dobre jedzenie i miły personel. płatne wifi i brak bezpłatnego parkingu na minus. Polecam hotel dla osób chcących zwiedzać wyspę.

    Opinia dodana: 04 lutego 2015
  • 9,4 / 10

    Aśka
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, nastawionych na zwiedzanie

    Hotel wielki, ale się tego nie czuje. Obsługa bardzo miła. Pokoje na 8 i 9 piętrze w budynkach D i F w widokiem na ocean. Animacje bardzo fajne, szczególnie dla dzieci. Super mini-klub i fajna animatorka p. Emilia - pozdrawiamy!

    Opinia dodana: 31 sierpnia 2012
  • 9,1 / 10

    asia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Polecam hotel,moloch ale dobrze zorganizowany, również na stołówce-restauracji,do plaży dochodzi się szybko piękną promenadą,którą można wędrować wzdłuż oceanu, zwłaszcza do plaży El Duce.Klimat wspaniały, nie odczuwa się upału, roślinność piękna, warto objechać wyspę, wyjechać kolejką do wulkanu el Teide, popłynąć na La Gomerę, chociaż teraz nie wiem jak to wygląda po pożarze... POLECAM

    Opinia dodana: 26 sierpnia 2012
  • 6,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Aleksandra
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Hotel - moloch. To jest chyba największy minus. Poza tym nastawiony na obsługę all inclusive. Większość gości spędza w hotelu całe dnie i noce, dlatego zdobycie leżaka przy basenie jest niemożliwe, jeśli lubicie pospać w czasie urlopu do 7:00. O godzinie 5:00 zaczynają się wędrówki panów po tarasach basenowych i zajmowanie leżaków dla całej rodziny :-))))). Pozostawię bez komentarza. My nastawiliśmy się na plażowanie i zwiedzanie dlatego brak leżaków nam zupełnie nie przeszkadzał. Hotel położony w dość spokojnej okolicy, a do plaży jest zaledwie 5 minut spacerkiem. Warto wynająć samochód na parę dni i na własną rękę zwiedzić wyspę, a jest kilka miejsc do zobaczenia. Ogólnie polecam hotel dla rodzin z dziećmi, bo też przez cały dzień odbywają się jakieś animacje. Z punktu widzenia osoby dorosłej nie mogę oceniać ich jakości, bo to dzieci mają się dobrze bawić. A z tego co widziałam, to maluszki faktycznie korzystały z tych atrakcji.

    Opinia dodana: 05 sierpnia 2012
  • 9,1 / 10

    Magda
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2012

    Bardzo fajny hotel, początkowo robi wrażenie ciasnego ale szybko się człowiek przyzwyczaja. Jedzenie dobre i w miarę urozmaicone. Animatorzy robią co mogą żeby zachęcić do zabawy, ale średnio im to wychodzi. W sąsiedztwie hotelu sporo sklepików, knajpek. Polecam gorąco pizze u Włocha - niepozorne bistro ale pizza pierwsza klasa. Po wyjściu z hotelu udajemy się pierwszym deptakiem biegnącym do plaży i skręcamy w pierwszą przecznicę w lewo. Piękna plaża el duque - troszkę dalej niż fanabe ale warto się przejść. Opłata za parasol + 2 leżaki 18 euro.

    Opinia dodana: 16 lipca 2012
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    krzysztof

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, szukających luksusu

    Byłem w tym hotelu w czerwcu świetnie usytuowany wszędzie w miare blisko, jedzenie w miare dobre bez fajerwerków ale też nie najgorsze pokoje super obsługa też jednym słowem warto ,polecam.

    Opinia dodana: 08 lipca 2012
  • 8,5 / 10

    TERESA

    Hotel godny polecenia zarówno dla starszych jak i młodych/bliska odległość do sklepów i niedaleko do ładnej plaży/.Posiłki bardzo smaczne.Brakowało tylko owoców morza i tego na wyspie jest dużo.Napoje nie rozcieńczane.Baseny bardzo ładne, czyste,jeden z podgrzewaną wodą/byliśmy w czerwcu 2012r/.ZASTRZEŻENIA do organizatora TUI. Rezydenta widzieliśmy na lotnisku w dniu przylotu i odlotu oraz w dniu kiedy sprzedawał wycieczki. Nie przyjechał z nami do hotelu w nocy w dniu przylotu a ostatniego dnia widzieliśmy go dopiero na lotnisku. PO nas przyjechał tylko kierowca.Nie sprawdzał ilości osób i nie wiedział że zabrakło 2 osób. Musieli do lotniska dojechać taxi na własny koszt.Podobnie wyglądała organizacja wycieczki do LORO PARKU.

    Opinia dodana: 12 czerwca 2012
  • 8,1 / 10

    Kiwa
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2012

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 06 czerwca 2012
  • 9,8 / 10

    asia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Wspaniały,ogromny hotel ale każdy znajdzie w nim miejsce dla siebie(maj 2012).czysty,bardzo duzo zieleni,wspaniałe baseny,bardzo dobre jedzenie,ciekawa okolica,hotel przy głownej ulicy,bardzo dobry dostep do komunikacji miejskiej,ogolne wrażenie bardzo pozytwne,wrocimy tam z pewnościa.

    Opinia dodana: 16 maja 2012
1 2 3 4 5 ... 8
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi