9,2 / 10

Wspaniały
93%
poleca ten hotel
Jaz Aquamarine
Egipt / Hurghada

Jaz Aquamarine: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 450 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 9.2
    Hotel

    • 9.8 Basen
    • 9.4 Obsługa
    • 8.4 Rozrywka i animacje
    • 8.7 Sport
    • 9.4 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.6
    Pokoje

    • 9.7 Czystość
    • 9.6 Łazienka
    • 9.6 Wielkość
    • 9.7 Wyposażenie
  • 8.7
    Położenie

    • 7.5 Atrakcje w okolicy
    • 9.1 Ciche i kameralne położenie
    • 9.2 Możliwości komunikacyjne
    • 9.4 Odleglość od plaży
    • 8.4 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.2
    Posiłki

    • 9.6 Ilość
    • 9.0 Jakość i smak
    • 9.4 Obsługa/serwis
    • 8.8 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Baseny z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Piękny i rozległy kompleks hotelowy
  • Aquapark składający się z 11 zjeżdżalni o maksymalnej wysokości 12 metrów
  • Rafa koralowa przy hotelu
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Gdańska All Inclusive
    2 199 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 199 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 9,0 / 10

    Krystyna z Kudowy Zdroju
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety Ogromny hotel , pieknie zadbany ogrod, kazdy znajdzie sobie ustronne miejsce jesli takie potrzebuje, baseny z podgrzewana woda, zjezdzalnie dla doroslych i dzieci,czystosc, uprzejmosc zarowno w recepcji jak i calego personelu .
    • Wady Duzy odplyw w morzu , brak mozliwosci kapieli dopiero po wejsciu na molo ( w duzej odleglosci trzeba dojsc do molo ok 800m) oraz tylko jeden kanal TV polskojezyczny TV POlonia to porazka!!!Troszke za malo wody butelkowanej na jeden pokoj tylko 1,5 l, przy rodzine 4 osobowej to zbyt malo.

    Z ogromnym strachem po raz kolejny (bylam 10 lat temu w czerwcu w innym hotelu) jechalam ponownie do Egiptu ale teraz w STyczniu pobyt od 8.01 do 22 Stycznia, obawialam sie chlodnej pogody, wietrznej i nawet zimnej. Owszem przez pierwsze 2 dni byl zimny wiatr(nawet mrozny), nawet Egipcjanie sie dziwili co sie dzieje , natomiast slonce swiecilo i po znalezieniu ustronnego miejsca w hotelu byla mozliwosc przyjemnego lezakowania. Po dwoch dniach jak reka odjal wszystko wrocilo do normy tzn. sloneczna ciepla pogoda w dzien od 24 nawet przy wyjezdzie do 26 st (w cieniu), wiatr jesli byl to juz cieplutki, mozliwosc kapieli zarowno w basenach jak i przy zjezdzalniach woda podgrzewana. Jedzenia na dobrym poziomie, drinki troche dziwne w plastikowych butelkach i dla mnie niesmaczne.Pilam wino rozowe, natomiast maz PIna Colade z rumem. Reszta nam nie smakowala.Ogromna dbalosc o klienta,kultura i uprzejmosc. Bylismy z biurem Rainbow Tours i jestem bardzo zadwolona nwet z uwagi jakim dysponuja ubezpieczeniem, poniewaz niestety z uwagi na zmiane flory bakteryjnej dopadly nas z mezem 1 dniowe dolegliwosci gastryczne. Wystarczy jeden telefon do COl CEnter w Warszawie (24 na dobe) i pod hotel podjezdza samochod i zawozi nas do umowionego lekarza. Dostalismy zastrzyk, tabletki i po 1 dniu bylo super. Nie kupowalismy zadnych tabletek Egipskich w aptekach , poniewaz wtedy kuracja sie przeciaga a szkoda wczasow i pieniedzy. Za cala usluge wlacznie z przyjazdem po nas samochodem placi ubezpieczyciel i nic nas to nie kosztowalo!!!!Hotel spelnil nasze oczekiwania, swietna zabawa zarowno dla dzieci jak i dla doroslych w korzystaniu z 3 akwaparkow.Mile widziane naiwki zarowno dla bagazowych, sprzatajacych z osob ktore przynosza parawany i nawet rozkladaja reczniki , gdyz zarabiaja grosze ok 100 dol na miesiac i tylko licza na dodatkowe doplaty. Sa przy tym bardzo wdzieczni az do przesady. Nie trzeba rezerwowac wczesniej recznikami lezakow(jest nawet zakaz do godz 8 rano) gdyz teren ogromny

    Opinia dodana: 27 stycznia 2015
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Andrzej
    Singiel
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety Czystość, miła obsługa, doskonałe jedzenie
    • Wady brak możliwości kapieli w morzu - duży odpływ (niezależny od hotelu)

    Najlepszy hotel w jakim byłem ( to już dziesiąty raz w Egipcie). Moje obawy - że w styczniu słaba pogoda = bezzasadne. Temp. powietrza ok.24 st. w cieniu. Lekki wieczorny wiatr. Mimo zabrania maski z rurką, jej nie wykorzystałem. Ogromny codzienny odpływ -chyba 500-700 mb zniechęcił mnie dokapie;i w wodzie morskiej. Rekompensata w postaci zjeżdżalni była doskonała.Tak miło nigdy się nie bawiłem. Jedzenie w restauracjach i barach znakomite. Niekiedy przez kilka chwil brakowało kubków do kawy śniadaniowej na tarasie w blasku słońca. To jednak drobiazg.

    Opinia dodana: 24 stycznia 2015
  • 10 / 10

    Marta i Szymon
    Para
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety Wygląd, czystość, położenie
    • Wady W tym sezonie mało animacji

    Wczoraj (15 stycznia) wróciliśmy z tego hotelu. Jaz Aquamarine spełnił wszystkie nasze oczekiwania. Hotel na wysokim poziomie, obsługa przemiła, z reklamacjami nie ma żadnych problemów (mieliśmy problem z lodówką), od razu podstawili nam nową. Jeśli ktoś oczekuje odrobiny luksusu - na pewno go zazna. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, nie ma problemu z wodą butelką, wystarczy poprosić, a będzie codziennie w pokojowej lodówce (bez dopłaty). Cały teren hotelu zachęca do spacerów, jeśli ktoś nie lubi lub ma już dosyć ulicy i butików to jest gdzie pospacerować na terenie Jaz. Ponadto w okolicy pełno sklepów oczywiście warto się targować! :) Dla chcących zakupienia wycieczek polecamy lokalne biuro 3MTours, oczywiście pracownicy biegle mówią w języku polskim, pokazują tzw. "zaścianek Egiptu", warto zwiedzić starą część Hurghady - Dahar. Przewodnik Mido, z którym my mieliśmy akurat styczność zrobi wszystko aby pokazać nam turystom prawdziwy, zadziwiający Egipt. Coś więcej niż w stanie jest nam zaproponować rezydent. CHCEMY JUZ WRACAAAĆ DO SŁONECZNEGO EGIPTU! Marta i Szymon

    Opinia dodana: 19 stycznia 2015
  • 9,5 / 10

    BetiBell
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety udogodnienia i atrakcje dla dzieci podgrzewane baseny
    • Wady niedociągnięcia obsługi

    Byliśmy całą rodziną w okresie koniec grudnia (Sylwester). Korzystaliśmy z biura Alfa star. Wszystko było jak należy. Jesteśmy pod dużym wrażeniem tego hotelu. All inclusive porównałabym do tego na Karaibach, czyli super, atrakcji dla dzieci jak nigdzie. Moje dziewczynki były zachwycone basenami( podgrzewana woda co najmniej w kilku) oraz klubem dla dzieci z dużą ilością piachu i wszystkim co cieszy dzieci. Lody , gofry ,pizza, bary z przekąskami i drinki (polecam gin z tonikem, reszta jak dla mnie nie do wypicia). Coś dla duzych i coś dla malych:) Hotel wart polecenia w100%

    Opinia dodana: 15 stycznia 2015
  • 10 / 10

    ania91133
    Para
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety super
    • Wady brak

    Witam byl ktos w tym hotelu przez biuro alfa star? Planujemy W Maju wyjechac i to biuro ma ciekawa oferte ale NIE CIEKAWE opinie i mamy dylemat czy ryzykowac czy dolozyc i byc spokojnym ? prosze o odp na e-meila Nowaaak91@o2.pl

    Opinia dodana: 29 grudnia 2014
  • 8,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Ania
    Para
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Baseny, czystość,mila obsluga na terenie hotelu oprócz recepcji
    • Wady mało urozmaicone jedzenie , tlok w restauracjach za dużo dzieci

    Hotel duzy ladny, przy basenach nieciekawe menu, w niektórych psedorestauracjach w stroju kąpielowym nie wejdziesz w trakcie dnia a sa to bary na plazy... tlok w restauracjach pelno biegających dzieci a bylam poza sezonem. Ogolnie fajnie ale nie jest to jakiś mega luksus, najwięcej Polakow

    Opinia dodana: 21 grudnia 2014
  • 9,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    terra
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Hotel na rozległym terenie, czysty, z wypielegnowana roslinnoscia. Bardzo mila i uczynna obsluga. Pozytywnie oceniam ten hotel, tak jak większość zamieszczonych opinii dot. tego hotelu. Nic dodac, nic ująć.

    Opinia dodana: 18 grudnia 2014
  • 7,1 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Dokr
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Miła obsługa, duża ilość basenów w tym podgrzewane i ze zjeżdżalniami. Czyste wygodne pokoje.
    • Wady Kiepskie jedzenie nawet jak na warunki Egipskie

    Hotel byłby prawie idealny gdyby nie wyżywienie. Ciężka mało urozmaicona kuchnia. Mało owoców. Potrawy często zimne. Tłok w restauracjach. Praktycznie codziennie te same potrawy. Jeden punkt z goframi i z wieczne zakręconą kolejką. Soki tylko z automatu zostawiające pomarańczowy ciężki do zmycia kolor na ustach. Głodnym się tu nie będzie ale trzeba się nagimnastykować żeby zjeść coś sensownego.

    Opinia dodana: 11 grudnia 2014
  • 9,9 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Beata
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety wakacje z dziećmi - strzał w dziesiątkę
    • Wady brak

    Wakacje z pięciolatkiem w drugiej połowie listopada 2014 r. Temperatura w dzień ok 27 - 28 stopni, słonecznie, ale dość wietrznie (radzę zabrać dla dzieciaka szlafrok), wieczorem i rano chłodno, posiłki - dla każdego coś miłego, napoje kiepskawe, natomiast woda jest wszędzie mineralna, ani podczas pobytu ani po powrocie do kraju nie dopadła nas \"zemsta faraona\", codzienne sprzątanie w pokoju, codziennie butelka wody mineralnej do pokoju, w pokoju czajnik herbata i kawa w cenie, zawartość lodówki do zapłaty przy wyjeździe (po konsumpcji rzecz jasna), przez cały pobyt nie widziałam nawet połowy robaczka, obsługa miła i nie nachalna, sporo animacji - jeśli ktoś lubi. Można się przyczepić jedynie do plaży..ale jest za to chyba 18 basenów o różnych temperaturach - od lodowatej do \"wannowej\" - można siedzieć godzinami i nie zmarzniesz. Oprócz posiłków głównych: śniadanie od 7 do 10:30, obiad od 12:30 do 14:30, kolacja od 18:30 do 22, przy plaży i w barach od 12 można zjeść: pizzę, hot doga, gofra, ciasteczka, przekąski, napić się soku (czyli barwnika wymieszanego z wodą i dużą ilością cukru), drinka (słabiutkiego), piwo (słabiutkie), jest też możliwość zjedzenia późnego śniadania ale tego nie próbowaliśmy (od 10:00). Organizowane są dyskoteki dla dzieci i dorosłych. Goście to głównie Niemcy, Anglicy, Norwegowie, Holendrzy, Rosjanie, Polacy. Polecam Jaz Aquamarine dla osób poszukujących spokoju.. Oczywiście różne wycieczki też są.

    Opinia dodana: 02 grudnia 2014
  • 8,4 / 10

    heniek
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Potezny obiekt razem z Blue Marine Hotel bardzo czysty obsluga bardzo sie stara Obsluga super do lezakow drinki przynosza
    • Wady slabe animacje jedzenie moglo by byc lepsze

    Hotel godny polecenia jeden z lepszych w Hurghadzie , inne hotele z samego wygladu nie ciekawe. Jedzenie jak dla mnie nie powalilo na kolana dla mnie w turcji duzo lepiej, ale nikt tam glodny nie chodzi i ja osobiscie polecam bar przy basenie gdzie serwuja do stolu obiadki i tam mi najbardziej smakowalo codziennie inne skromne male menu . Napoje ogolnie cola sprite itd ok soki bardzo slodkie , w automatach super zimna woda gazowana. Drinki calkiem ok jak na ich alkohol, piwo slabiutke nawet to lane z butelki. Wino mi nie podchodilo ale to kwestia gustu Morze dla malych dzieci super bo plytka woda tylko bez butow sie nie obejdzie a jak chce ktos poplywac po lewej stronie to jest glebiej. Rafa slaba bardzo zniszczona. Super warunki do nauki Kite Surfingu Hotel po lewej Aquamarine jest zamkniety wiec dostep do morza od strony tego hotelu jest wolny tam jest gleboka woda. Na terenie hotelu duzo basenow basenikow i 3 aquaparki wiec jest co robic. Minusy : Animacje slabe w dzien pratycznie nie istnieja a jak sa to kiepskiej jakosci wieczorne show lokalnej grupy animacyjnej tandetnej jakosci . Muzyka na zywo byla ok Duzy plus dla abarmana zona zostawila przy barze wieczorem aparat fotograficzny, na drugi dzien byl do odbioru w tak zwanym lost room . Zadnej zemsty faraona pilnuja zeby nikt nie wynosil jedzenia ze stolowki

    Opinia dodana: 02 grudnia 2014
1 2 3 4 5 ... 46
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi