7,5 / 10

Dobry
82%
poleca ten hotel
Palais Des Iles
Tunezja / Djerba

Palais Des Iles: basen, brodzik

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 16 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 6.4
    Hotel

    • 8.2 Basen
    • 6.5 Obsługa
    • 6.4 Rozrywka i animacje
    • 5.8 Sport
    • 5.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.9
    Pokoje

    • 8.1 Czystość
    • 7.5 Łazienka
    • 7.9 Wielkość
    • 7.8 Wyposażenie
  • 7.4
    Położenie

    • 6.4 Atrakcje w okolicy
    • 8.2 Ciche i kameralne położenie
    • 8.0 Możliwości komunikacyjne
    • 8.0 Odleglość od plaży
    • 6.6 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.5
    Posiłki

    • 7.8 Ilość
    • 8.1 Jakość i smak
    • 6.7 Obsługa/serwis
    • 7.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Ciche i kameralne położenie
  • Ładny basen
  • Przestronne pokoje
  • Świetne mozliwości komunikacyjne
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Warszawy śniadania i obiadokolacje
    1 429 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 8,8 / 10

    Ala z partnerem
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój
    • Zalety Hotel zadbany i czysty Bardzo dobre jedzenie Piękna plaża piaszczysta i czysta Morze ciepłe i czyste z łagodnym wejściem do wody Ładny basen

    Hotel przestronny z ładnym basenem. Plaża przepiękna piaszczysta i czysta. Morze ciepłe i czyste z łagodnym i piaszczystym wejściem do wody. Super jedzenie. W barze na plaży pyszna pizza. Blisko do sklepów - tylko przejść przez ulicę. Ogromne uznanie dla animatorów, robią kawał dobrej roboty i nie są nachalni. Trochę męczący jest barman w kamizelce, pod koniec naszego pobytu zaczął robić problemy przy wydawaniu alkoholu. Jesteśmy zadowoleni z pobytu. Polecam ten hotel :)

    Opinia dodana: 15 września 2014
  • 4,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Janusz buda
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Zalety ładna plaża
    • Wady zagrzybione łazienki, klimatyzacja , mało wydajna ,brak sprzątania pokoju,

    dlaczego kaucja za ręczniki w 50% została zabrana ?

    Opinia dodana: 01 września 2014
  • 4,3 / 10

    Agnieszka
    Para
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety czysty basen piękna plaża miła obsługa
    • Wady jakość jedzenia wysposażenie pokoju - cieknąca lodówka, Słabo działająca klimatyzacja brudna zastawa lub jej brak

    Chyba lecieliśmy jednym charterem i w tym samym terminie przebywaliśmy w hotelu (06.08.2014 - 13.08.2014) Przypadkiem trafiliśmy do tego hotelu. Powód - brak miejsca w hotelu Marine & spa. Właściciel podobno ten sam. Również spędziliśmy 2 godz. przy recepcji wręcz błagając o pokój. Organizator -EXIM. Rezydenci - porażka.Reklamacja złożona. Ogólna ocena 5/10. Piękna plaża i może wynagradzają wszystko.

    Opinia dodana: 27 sierpnia 2014
  • 7,7 / 10

    piomiet
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Woda w basenie czysta i gorąca, basen duży i głeboki 2,1 m można spokojnie skakać do wody. Do morza trzeba przejść ok 400 m, woda w morzu czysta i gorąca, plaża czysta. Leżaki na basenie jak i na plaży bezpłatne ale trzeba sobie zarezerwować już ok 7 godziny. Animacje super: joga, aerobik, strzelanie z łuku, zabawy przy basenie, wieczorem mini disco dla dzieci poźniej zabawy dla dorosłych. Animatorzy znają różne języki w tym polski. Pokoje zróżnicowane, jeżeli w recepcji damy pare dolarów można dostac lepszy pokój z widokiem na morze. W pokojach telewizor, sejf, lodówka. Z polskich programów jest TV Polonia. Pokoje sprzątane codziennie. W barze na basenie piwo, wino oraz napoje (coca cola, fanta tonic) do jedzienie pizza (bardzo dobra). W barze przy basenie piwo, wino, wódka, gin , whiskey + napoje., czasami serwowali też nalesniki.
    • Wady Największym minusem jest stołówka, śniadania kiepskie, duże koleki na obiadach i kolacjach. Często brakuje talerzy , sztućców o które trzeba się prosić. Wifi jest tylko przy recepcji i jeżeli jest wiecej niż 5 osób działa bardzo kiepsko.

    Właśnie wróciliśmy z wakacji z tego hotelu. Ja, żona i dwójka dzieci (4 i 5 lat). Wylatywaliśmy z Exim Tours (nie polecam tego biura - ostatni Nasz wylot z tym biurem). Kupiliśmy wycieczkę do innego hotelu w sąsiedztwie, ale po przybyciu do niego w recepcji powiedzieli, że nie mają miejsc. Rezydenci z Exim pojawili sie w hotelu po około 2 godzinach i z uśmiechem na twarzy powiedzieli że mamy iść do Palais Des Ile bo tam są dla Nas miejsca. Po spacerze z dziećmi i walizkami w potwornym upale okazało się , że w tym hotelu też nie ma miejsc. Dopiero po 2 godzinach czekania i wielkich prośbach otrzymaliśmy pokój. Rezydenci oczywiście nic nie potrafili załatwić i gdzieś znikneli. Po nerwowym początkach już było zdecydowanie lepiej. Hotel ładny, czysty, duży basen, do plaży co prawda trzeba iść kawałek, ale plaża ładna czysta z parasolami i leżakami(niestety trzeba je rezerwować wcześnie rano, później pozostaje leżenia na ręczniku w słońcu). Animacje bardzo fajne, dla dzieci codziennie wieczorem Mini Disco. Jedzenie smaczne , ale trzeba wystać się w kolejach. Ogólnie polecam ten hotel zarówno dla par jak i rodzin z dziećmi.

    Opinia dodana: 15 sierpnia 2014
  • 8,1 / 10

    adam
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety spokojny hotel zdecydowanie dla rodzin z dziecmi w lipcu nie ma problemu z lezakami na palzy i pry basenie ,niezaprzeczalny atut to brak rosjan w hotelu jedzenie dobre byly nawet swietnie przyzadzone owoce morza cena zabsolutnie adekwatna do jakosci vis asis hotelu dwa supermarkety z cenami detalicznymi lepszymi m najlepszym rzzie rownymi jak na suku a nie trzeba sie targowac itp plaza jest naprawde sliczna morze lazurowe upelnie inne niz w kontynentalnej czesci tunezji sejf bezplatny
    • Wady brak wody butelkowanej nieciekawa okolica chotelu ale za to spokojm na

    polecam ten hotel czasy swietnosci ma juz za soba ale naprawde niczego w nim nie brakuje ladna piaszczysta plaza hotelowa i bezplatne lezaki z parasolami brak RUSKICch to niewatpliwie zaleta

    Opinia dodana: 21 lipca 2014
  • 10 / 10

    Dariusz

    Pobyt: Grudzień -0001

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    byłem spędziłem tam cudowne 8 dni absolutnie na nic nie narzekałem po prostu hotel super obsługa super jestem bardzo zadowolony polecam jak najbardziej :) pozdrawiam

    Opinia dodana: 25 października 2013
  • 9,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    gosik
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, aktywnych

    Hotel godny polecenia, miła obsługa, wspaniałe posiłki. Program anmiacyjny rewelacja!!. Dyskoteka na terenie hotelu godna polecenia, super muzyka, do każdego zamówionego piwa czy drinka przekąski gratis!!! Polecam bardzo.

    Opinia dodana: 28 września 2013
  • 8,8 / 10

    camela2
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Byłam z wnukiem w lipcu 2013.jestem bardzo zadowolona.Dziecko miało istny raj w basenie otwartym i krytym.Plaża sprzątana każdego dnia.Bardzo polecam.Wprawdzie hotel jest na uboczu ale nic nie brakuje.Jeżeli wykupi się Al Inclusiwe to nawet nie potrzeba kasy.Za mały napiwek można nawet napić się dobrego alkoholu jeżeli ktoś lubi.Ogólnie oceniam na bardzo dobry.Atutem jest bar na plazy i napoje orzeźwiające. Bardzo polecam zwłaszcza tym którzy mają problem z upałem,ponieważ to wyspa i nie odczuwa sie gorąca aż tak bardzo ,bo ciągle wieje orzeźwiający wiatr.

    Opinia dodana: 02 sierpnia 2013
  • 7,2 / 10

    Józef Lurka

    Pobyt: Grudzień -0001

    Oferta niezgodna z kategorią hotelu 4*,już po przylocie na lotnisku rezydentka poinformowała nas o warunkach panujących w hotelu.Brak pitnej wody w pokojach , woda płatna w barze, wybór alkoholi bardzo słaby, nigdzie się nie spotkaliśmy z tak słabo oferowanymi alkoholami, mimo iż nie jesteśmy bardzo wymagajacymi klientami.Kawa i herbata na słonej wodzie po lekkim ostudzeniu niedające się do spozycia. Brak barów przekąskowych między głównymi posiłkami. Animatorzy bardzo sympatyczni i pozytywnie nastawieni do Polaków, dziwią nas opinie innych ludzi.Plaża ogólnie brudna, ale woda w morzu ok.Na pewno tam nie wrócimy.

    Opinia dodana: 06 lipca 2013
  • 8,5 / 10

    JSZ
    Para
    Pobyt: Lipiec 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    Nie jest prawdą, że nie można brać udziału w animacjach, które jednak prowadzone są po włosku (Vera Club) oraz po francusku lub angielsku (Maxi Club). Uczestniczyliśmy w zajęciach (np. aqua areobik) prowadzonych przez jednych i drugich animatorów i nie zdarzyła się sytuacja, by ktoś spotkał się z wyproszeniem z zajęć. Dodatkowo animatorzy Maxi Club zapraszali każdego dnia na wieczorne spektakle do sąsiadującego hotelu (Negresco), w którym również z baru i basenu (jednak dużo mniejszego) mogliśmy korzystać. Animatorzy zapraszali również do gry w boule itp. Jednak dominujący język w tych animacjach to francuski, ale po angielsku też coś się działo... Większym problemem jest fakt, że obsługa hotelu (bar, recepcja, restauracja) nie mówi prawie w ogóle po angielsku. Jedzenie, basen, dojście do morza, atmosfera bez zarzutu. Jednakże morze akurat wyrzucało wodorosty, więc trzeba było pojeść na inne plaże....

    Opinia dodana: 30 lipca 2012
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi