7,6 / 10

Dobry
85%
poleca ten hotel
Sunshine
Turcja / Riwiera Turecka

Sunshine

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 78 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.1
    Hotel

    • 8.6 Basen
    • 8.1 Obsługa
    • 6.5 Rozrywka i animacje
    • 5.9 Sport
    • 6.8 Udogodnienia dla dzieci
  • 7.6
    Pokoje

    • 7.8 Czystość
    • 6.4 Łazienka
    • 7.9 Wielkość
    • 7.9 Wyposażenie
  • 7.1
    Położenie

    • 5.5 Atrakcje w okolicy
    • 8.0 Ciche i kameralne położenie
    • 9.0 Możliwości komunikacyjne
    • 8.9 Odleglość od plaży
    • 4.5 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.5
    Posiłki

    • 8.1 Ilość
    • 7.5 Jakość i smak
    • 8.1 Obsługa/serwis
    • 6.2 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Świetne mozliwości komunikacyjne
  • Ładny basen
  • Obfite posiłki
  • Świetna obsługa kelnerska
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 584 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    1 620 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 5,9 / 10

    jola
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Zalety za te pieniadze mozna pobyć w lepszym hotelu,nauczka dla mnie-nigdy nie zaufam pani z biura podróży,
    • Wady drzwi z łazienki sie nie domykały w ogóle,półka w szafie nie zamykała sie i tym samym nie otwierała przez co drzwi z szafy sie nie zamykały,na korytarzu wykładzina przesiąknięta woda z basenu i rozchodził się zapaszek nieświerzości,

    nie należe do osób wymagających a tym samym krytykujących,dla mnie szklanka zawsze do połowy jest pełna;-))ale chodzi o to,że jesli odkładam pieniądze przez rok na wyjazd i zapłaciłam naprawdę grubą kasę na wyjazd trzyosobowej rodziny,to po raz pierwszy mam ochote skrytykować i przede wszystkim przestrzec innych przed podjęciem decyzji o hotelu sunshine,w okolicy jest naprawde duzo ładniejszych i atrakcyjniejszych hoteli,i rada wybierajcie co się tyczy Turcji hotele pięciogwiazdkowe,to standart,poza tym jedzenie fatalne,to co zostaje z śniadania w porze obiadu ląduje w zapiekance(tak tak łącznie z pokrojonymi FRYTKAMI z pomidarami zalanymi sosem pomidorowym i zapieczone)dwa razy w ciągu całego naszego pobytu był podany w miare zjadliwy obiad,było to duszone mieso z kurczaka,ale porcję wydzielał kucharz,wędliny niezjadliwe w ogóle,dwa rodzaje wędlin-polski odpowiednik mortadeli,owoce świerze,pyszne soczyste pomarańcze i arbuzy,co do napoji,to soki z dystrybutora które można było samemu serwować nie do picia-wrażenie perfumowanej słodkiej kolorowej wody,drinki to rakija,bazooka,wódka i gin,i piwo efes,wino białe i czerwone,ale do kolacji juz nie było mozna nalać sobie wina,kelnerzy to chłopcy którzy naprawde bardzo ciężko pracuja,ale dlaczego podczas posiłku manewruja między stolikami z wielkim wózkiem i sprzątają stoły z wielkim wrzaskiem?!wystarczył moment,że odeszłam na chwile po widelec i juz zniknął z mojego stolika napoczęty kielisze z winem?!w pobliżu jest wiele piękniejszych hoteli,ale Turcja jest piękna i już planuje wyjazd na drugi rok,pozdrawiam;-)))

    Opinia dodana: 16 sierpnia 2014
  • 8,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Renata
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Hotel starszy, ale odnowiony. Standard pokoi wystarczający, łazienki również. Wyżywienie bardzo dobre, obsługa szybka, sprawna, miła. Basen duży, bez tłumów. Do morza naprawdę parę kroków (tunelem). Jedyna praktyczna rada: leżaki zajmujemy rano - 7 RANO! Czysto, schludnie, za te pieniądze polecam. Jedyny duży minus to animacja. Animator do zwolnienia, dla Polaków naprawdę mało atrakcji, nawet najzwyklejszej polskiej muzyki brak. Prym wiedli Rosjanie i animacja kręciła się wokół nich! Mimo wszystko polecam.

    Opinia dodana: 08 sierpnia 2014
  • 6,8 / 10

    Anna
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety bardzo miła obsługa, posiłki typowo tureckie, ale smaczne i sporo. Bardzo dobre i świeże owoce. Pokoje o dobrej wielkości. Cicha okolica.
    • Wady bardzo głęboki basen (odpada, jeżeli ktoś nie potrafi pływac, bo ma nawet 2,8 m głęb., a najpłyciej 1,55 m, ale tylko na bardzo niewielkim odcinku. Brak animacji praktycznie w ogóle, a jeśli już to \"Pa Ruski\", co mnie niestety odpychało. Rosjanie, Białorusini są wszędzie i nie tylko oni sami, ale także i obsługa podkreśla, że są waźniejsi od innych gości. Łaźnia turecka to pomyłka, kosztuje 25 Euro, wcale nie jest gratis, a do tego jest bardzo brudna.

    Ogólnie hotel w bardzo zacisznej okolicy, posiłki typoo tureckie, ale smaczne i raczej sporo. Basen OK, czysty, ale w przeważającej części głęboki. Plaża niestety brudna, no i jeśłi ktoś się rano w miarę szybko nie ogarnie, to o leżakach raczej tylko pomarzy..Plaża bardzo blisko hotelu, częśc pokoi z widokiem na morze. Do miasta Mahmutlar bardzo daleko (3,5 km w jedną stronę), a w olicy sklepów brak. Do Alanyi jedzie dolmush (2,5 Lira Tureckiego od osoby) i tam faktycznie sklepów jest multum. Rezydent Łukasz, porażka, słabo zorientowany, niby miły i uprzejmy, ale słabo zorientowany w okolicy, wg. niego np. Dolmush miał kosztowac więcej niz faktyczie kosztowal. Porazka byla wycieczka do sklepu w drodze z lotniska do hotelu, wszyscy zaspani, jest 3 nad ranem, a tu wizyta w sklepie, totalna żenada, to samo w drodze z hotelu do lotniska, przez co mieliśmy 30 minut do odlotu samolotu. Organizacja podróży przez Wezyra fatalna, najgorsza ze wszystkich biur, z których korzystaliśmy. Wyruszylismy z Łodzi o 22:00 (samolot wystartował), a w hotelu byliśmy o 6:30 rano. Ogólnie hotel OK, fajny dla rodzin z dziecmi.

    Opinia dodana: 31 lipca 2014
  • 6,2 / 10

    Agnieszka
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Zalety W miarę ciekawy basen.
    • Wady Jedzenie, kiepska, brudna plaża na której można wbić sobie w nogę nie tylko kamienie ale haczyk do łowienia ryb.Pełno śmieci - nie polecam!

    Jedyna zaleta hotelu był basen w miarę fajny i serwowane przy nim mini pizze dzięki którym przeżyłam cały tydzień.Nie jestem osobą wymagającą ale do tego hotelu już nie pojadę.Jedzenie kiepskie - monotonne, dodatkowo w łazience można spotkać karalucha tak jak w moim przypadku.

    Opinia dodana: 02 marca 2014

  • 7,6 / 10

    krzysztof
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój

    hotel polecam tylko dla osob ktore chca miec spokój, nie polecam dla rodzin z dziecmi gdzyz poza disco nic dla dzieci tam nie ma , w hotelu 99% to rosjanie jezyk panujacy w hotelu to własciwie tylko rosyjski polaków mozna policzyc na palcach jedej reki wiec dzieci nie maja sie z kim bawic , jedeznie dobra dojazd do centrym alanyi bardzo dobry za bardzo małe pieniadze miejscowym autobusem -przystanek przy wieździe do hotelu, animacje po rosyjsku, pokoje - na 5 pietrze sa po remoncie bardzo ładne i wygodne. wiecej informacjo moge udzielic na maila krzysztofbak38@wp.pl

    Opinia dodana: 04 listopada 2013
  • 7,6 / 10

    Jacek
    Singiel
    Pobyt: Październik 2013

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, singli

    Hotel za cenę 1400 pln/singla bardzo dobry . Ogólnie wszystko ok. Jedzenie trochę słabe, ale zawsze coś można było wybrać poza śniadaniami - zawsze identycznie to samo. Raz była jajecznica, a tak tylko jajka, ser żółty, feta w dwóch odmianach i kilka sałatek + ogórki i pomidory do tego płatki oraz dla przyjacioł ze Wschodu bigos ( ! ) i smażone ziemniaki :) Obiady i kolacje dobre i i wielosmakowe - z mięsem rybą itp. Do każdego posiłku pakiet kotów :) basen fajny czyszczony codziennie, plaża bardzo fajna - woda super - z barem ALL. Przejście tunelem. Jedyna uciążliwość to poranne modły z pobliskiego meczetu ( 5,30 ) . Temperatura w dzień 30 st. Drinki ok. Czysto, ogólnie bardzo fajnie.

    Opinia dodana: 18 października 2013
  • 8,3 / 10

    buszmenka
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    hotel wart polecenia. pokoje sprzątane codziennie, od pani sprzątającej można dostać wodę butelkową. Nie widziałam żadnych karaluchów, ale niektórzy mówili, że natknęli się w swojej łazience. Mini disco dla dzieci codziennie o 21. Dla dorosłych jednak mało atrakcji, słabe animacje, bar zamyka się o 23, gasną światła i tyle. Organizowane są open disco dla gości hotelowych w hotelu, jednak trzeba zapłacić 5 dolarów. Mało leżaków na plaży czasami nie było gdzie się położyć. Do miasta dobry dojazd. Pracownicy baardzo słabo znają angielski. Hotel nastawiony głównie na turystów z Rosji. Ale obsługa bardzo miła, hotel piękny, plaża nie zatłoczona, a Turcja jedyna w swoim rodzaju.

    Opinia dodana: 02 września 2013
  • 9,6 / 10

    Magda
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2013

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi, ceniących spokój

    Byliliśmy rodziną poczatek sierpienia 2013r. Świetne udane wakacje.Wiadomo Hotel odnowiony w 2001 roku wiec nie pierwszej nowości, lecz czysto schludne i przyjemnie.Obsługa bardzo miła, pokoje sprzątane codziennie, świeża woda butelkowa co rano dostarczana do pokoju.Z tego co zdążyłam sie zoriętować zaczyna hotel od najwyższych pięter remontowany. Jedzenie bardzo pyszne ogromny wybór potraw, ciast, owoce.Ludzie bardzo mili lubią bardzo dzieci- codziennie o 21 mini Disco dla nich.Polecam z czystym sumieniem. Magda

    Opinia dodana: 14 sierpnia 2013
  • 3,7 / 10

    iveta
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    nie polecam-wróciłam wczoraj-łazienki obskurne-sprzątanie po łebkach-wszyscy goście mieli problemy żołądkowe min. 2 dni-biegunki, wymioty i gorączka---koniecznie zabrać leki--brak apteki w poblizu-dopiero w Alanya-jedzenie okropne-mały wybór-kebab najgorszy, jaki jadłam i po nim raczej się zatruliśmy-alkohol to tylko wódka swarowski, gin, ohydne wino białe i czerwone--jedynie dobre piwo efes--jedzenie na ciepło wydziela kopyścią kucharz---nie mam pojęcia, skąd ten pomysł w wersji all!--plaża brzydka i brudna, kamienista-konieczne buty do wody--do pływania małe wejście między skalnymi blokami--jesli ktoś ma jakieś skaleczenia na nogach--gryzą rybki w trakcie kąpieli---najbrzydsza plaża w okolicy dalej od hotelu kryzantem lepiej---plusy to super czysta woda w morzu i cieplutka--na plaży w wc zamiast sedesów dziury w podłodze z ichniejszymi kamiennymi stopami-nawet na lotnisku w Antalya w męskim wc!-to ich chyba dobro narodowe-ohyba!---naprawdę nie polecam---do turcji koniecznie z lekami i uodpornieniem na brud---najgorsze moje wakacje w zycie-aha na przełomie wrzesnia i pazdziernika upal nieznosny jak w egipcie---jęsli ktoś lubi to tak w innym wypadku siedzenie w morzu na okrągło---gdybym przeczytała taki komentarz-nigdy bym tam nie poleciała-tak więc może to pomoże komuś innemu w podjęciu słusznej decyzji, czyli wyborze innego hotelu bądź kierunku najlepiej w ogóle

    Opinia dodana: 09 października 2012
  • 5,7 / 10

    Krzysztof
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    Byłem od 12 września, pogoda super (nawet trochę za cieplo od 31 do 40 stopni) woda w morzu ok.25 stopni w basenie bardzo ciepła.Hotel duży widać że czas tam zatrzymał się w latach 90.Potrzebny remoncik i wymiana wystroju( łazienki najgorszy punkt hotelu !!!) Kuchnia jak wszędzie w Turcji dużo warzyw pod każdą postacią, z mięs tylko kurczak i raz na pobyt kebap oraz czasami rybka.Brak wieczornego grilowania przez szefa kuchni dania wieczorne wydaje szef kuchni i najstarsi kucharze i są bardzo skąpi (czułem się czasami jak intruz) taki skromny all.Basen spory i głęboki od 1,6 do 2,9 metra głębokości, dla dzieci brodzik z małą zjeżdżalnia.All w barze obowiazuje od 10 do 23,30 alkohole marnej jakości, ale bez ograniczeń.Piwo, cola,sprite i fanta z tzw.kija.Między posiłkami podaja przekąski (pizza,frytki,spagethi) po 17 ciasto i ciastka.Na plaży bar bezpłatny i podaja piwo i napoje chlodzące.Plaża z leżakami darmowymi, kamienista.Ogólnie pobyt uważam za udany, bardzo fajne towarzystwo, stworzyliśmy sobie miła atmosferę.Hotel polecam ludziom o nie dużych wymaganiach i tylko za niska cenę(ok.1300zł) za wyższą cenę są o wiele lepsze.

    Opinia dodana: 19 września 2012
1 2 3 4 5 ... 8
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi