Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Położony przy pięknej piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Dla najmłodszych gości: brodzik, zjeżdżalnia wodna, plac zabaw, animacje, mini club.
W pobliżu Aqua Park Action (możliwy dojazd autobusem podstawionym przez aquapark).
Zlokalizowany w centrum popularnej miejscowości Słoneczny Brzeg z licznymi atrakcjami turystycznymi.
Byliśmy w hotelu Baikal pare dni temu na tydzień. Hotel jak na 3 gwiazdki bardzo fajny, czysty, zadbany, obsługa miła i kontaktowa. Pokój mieliśmy duży i czysty, sprzątany codziennie, wymiana ręczników co 2 dni. Zdarzało się, że sprzątaczka chciała sprzątać pokój już koło 8 rano, co dla nas było troche przesadą. Internet w hotelu płatny 2 lewy za 2 godziny (mimo że miało być w opisie bezpłatne wifi). Basen dość duży i czysty, brodzik dla dzieci, leżaków dużo, ale gości dużo więcej stąd ciężko było się załapać na leżak między 9.00 a 14.00. Na szczęście obok basenu jest również krótko przystrzyżona trawka na której można śmiało się rozłożyć z ręcznikami. Restauracja hotelowa czysta, posiłki smaczne lecz mało urozmaicone i dość nieduży wybór (jedliśmy codziennie prawie to samo). Dobre ciasta (torciki) i lody o każdej porze dostępne. Napoje dobre (coś na kształt coli, sprita i fanty ale rozwodnione). Piwo bardzo dobre, inne napoje alkoholowe (wódka, gin, whisky itd.) średnie ale nie były złe, poza tym alkohole w sklepach bardzo tanie. Zbyt mała liczba stolików w stosunku do liczby gości w hotelu, co skutkowało tym, że niekiedy polowało się na wolny stolik lub nawet wolne miejsca obok innych gości. Brak animacji i rozrywek w hotelu, ale w Słonecznym Brzegu jest bardzo ciekawie i rozrywkowo więc nie zwraca się na to uwagi. Położenie hotelu bardzo dobre, na plaże skrótem około 150m, przystanki autobusowe i "ciuchcie uliczne" w zasięgu ręki. Bardzo blisko do promenady, sklepy i restauracje już przy samym hotelu. Miejscowość przypomina trochę Las Vegas czy Majorke, wszędzie drink bary, dyskoteki, restauracje, ludzie przyjemni, bezpiecznie. Morze ciepłe i czyste, choć po południu napływała spora ilość zielonych glonów. W sklepach i restauracjach ceny jak w Polsce :). Polecam wycieczke do pobliskiego Nessebaru (autobusem za 1 lewa, ciuchcią lub statkiem), jest tam piękne stare miasto. Polecam ten hotel parom oraz grupom przyjaciół.
Właśnie wróciłem z tygodniowych wakacji w hotelu Baikal (biuro Rainbow Tours) i moje wrażenie jest jak najbardziej pozytywne!!! Hotel położony w centrum słonecznego brzegu ( do promenady ok 15 min spacerkiem, na przystanek ok 5 min do sklepu dosłownie minutke:)), na plażę jakieś 500 metrów czyli chwila moment i jesteś na dużej piaszczystej plaży na której można wypożyczyć leżak i parasol za 14leva. Woda w morzu czysta i w miare ciepła aczkowliek po godzinie 15 coraz więcej glonów napływa z głębi morza. Jeśli chodzi o pokój to duży, czysty z klimatyzacją która dobrze działa, sprzątany chyba ze 3 razy w ciągu tygodnia z wymianą ręczników. Basen ładny czysty ale za mała liczba leżaków i ten głupi zwyczaj rezerwacji leżaków przez zostawianie ręczników na nim a często ludzie później z niego nie korzystają ( aczkolwiek menadżer hotelu informował że nie można tak rezerwować), przy basenie bar i snack bar. Posiłki bardzo dobre codziennie urozmaicone każdy znajdzie coś dla siebie, troszke mało stolików ale zawsze można się do kogoś dosiąść i po problemie no chyba że ktoś woli jeść sam przy stoliku to jego problem... Jeśli chodzi o alkohol serwownany w barze to ich lokalne specyfiki vodka, brandy, rum, mynta itp. i napoje (ich "cola" "fanta" "sprite" multiwitamina nektary ale niskiej jakości) aczkolwiek da sie wypić. POLECAM ten hotel i wakacje w Bułarii byłem tam pierwszy raz i może jeszcze tam wrócę bo naprawdę warto!!!!!!!!!!!!!!! ps. polecam wypad do Aquaparku i Nessebaru.
Byliśmy ulokowani w \"nowej\" części hotelu. Nie mamy żadnych zastrzeżeń. Jedzenie urozmaicone, owoce do każdego posiłku, miła obsługa.Byłam już wiele razy na wyjazdach z opcją pełnego wyżywienia i naprawde nie rozumiem krytycznych opinii dot. wyżywienia. Ludzie, co Wy jecie zazwyczaj? Przyjechaliśmy póżno w nocy i mogliśmy w restauracji coś zjeść. To mi się zdarzyło po raz pierwszy, jak długo jeżdżę.Jeśli chodzi o brak animacji, to oferta ich nie przewidywała.Natomiast co do plażowania,nie jestem miłośniczką rezydowania przy basenie, przy którym było za mało leżaków, które i tak są notorycznie \"zajmowane\" nawet jeśli się z nich nie korzysta - ale to już kwestia egoizmu i kultury gości hotelowych. Wolę plażę (bliziutko z hotelu)i kąpiele morskie - długo płycizna fajna dla małych dzieci. Ogólnie jestem b. zadowolona i polecam.
Omijać szerokim łukiem. Płaci się za all inclusive, a otrzymuje się HB.
hmmm co by tu napisać haha ;-) cena adekwatna do hotelu ;-); *jedzenie - słabe - owszem może i wybór duży ale te same potrawy tylko w innej konfiguracji, pizza jak już to niedopieczona, owoce - jabłka,śliwki,arbuz i brzoskwinie, dla dzieciaków owszem frajda bo lody do bólu aż już pani z kuchni nie wymieni pojemnika, jajka to oni chyba tam uwielbiają pod każdą postacią, naleśniki z grilla i kiełbaska znośne, wszędobylskie frytki hihi, bułeczki czy rogaliki nie grzeszyły pierwszą świeżością, jedynie ryż z cielęciną lub mięsem wołowym dobre, spodziewałem się więcej ryb = rozczarowania, no i myślałem że jakieś owoce morza = rozczarowanie, drinki owszem lały się strumieniami i nie żałowali ale około 21 słaba logistyka bo czynny tylko jeden bar a setki osób w kolejce jak za "Gierka", oczywiście poranna walka o leżaki przy basenie, BRAK JAKIEJKOLWIEK ANIMACJI DLA DZIECI !!! Pokoje niby fajne na zdjęciach ale ogólnie słabe, lodówka niby wypas ale o takiej mocy że kostka lodu zrobiła się dopiero po 3 dniach, no i KLIMATYZACJA w pokoju nie wyrabiała ( jedna na niby apartament - 2 pokoje z różnicą że w jednym temp. 22 - 25*C a w drugim 30-35*C mimo ze klima działa na pełny zegar!!! GENERALNIE Hotel dla mało wymagających a raczej dobry dla studentów, ludzi młodych którzy chcą się wyszumieć, po 7 dniowym pobycie wiem że już tam nie wrócę. Pozdr i zapraszam do lektury ;-)
Hotel Baikal rewelacja - blisko do morza , blisko do centrum. Okolica spokojna . all inclusive super , drinki do 23:00 . Polecam młodym i starszym osobą
Lokalizacja hotelu na pięć. Położony blisko centrum, a i do plaży jest bliziutko. W sam raz dla lubiących mieć wszystko w zasięgu. Po za tym bardzo dobre jedzenie, co w opcji all inclusive jest dość ważne. Hotel dysponuje także baza sportowo-rekreacyjną: siłownia, tenis, fitness (jak się zbiora ludzie;) itp. wszystko zależy od chęci. Osobiście wolę wylegiwanie się przy basenie, tudież na plaży i niezliczoną ilość drinków w cenie:) Naprawdę świetny hotel w bardzo dobrej cenie.
opinie katalogowe adekwatne do realiow, obsluga raczej mila,nie znajaca przewaznie jezykow obcych,ale i tak dosc latwo jest porozumiec sie . wycieczki mozna taniej kupic w biurach poza hotelem, wymiana w kantorach z logo Crown -bezpiecznie, koniecznie odwiedzic Nesebar-transportem publicznym- 1 lewa/os.,basen dosc czysty,ale nie sprzatany codziennie- moze to koniec sezonu?
W hotelu Baikal spędziliśmy wraz ze znajomymi tydzień. Hotel czysty, dość dobrze położony, nie daleko do plaży, duże pokoje. Jedzenie bardzo słabe na zasadzie nic się nie zmarnuje np. na obiad możemy zjeść pizze z parówkami z rana :D Alkohole także niskiej jakości, ale za to obsługa leje ile się chce. Brak animacji, panie sprzątające bardzo miłe, chłopak smażący rano naleśniki gdy usłyszy ze chcemy trzy to zabija nas wzrokiem, przy czym nieustannie pluje. Hotel polecam dla ludzi młodych, zdecydowanie nie dla rodzin z dziećmi, najlepiej w opcji HB lub B
w nocy przeszkadza niemiecka młodzież:( hotel fajny z dużym basenem przy którym jest za mało leżaków(trzeba rezerwować ręcznikiem o 7 rano), do morza bardzo blisko wkoło pełno różnych atrakcji barów dyskotek.Jedzenie dobre i dużo.Polecam wycieczkę na off road jeepami.Wino jest niedobre podawane w plastikowych kubeczkach, piwo rozwodnione.Piekna piaszczysta plaża. Ogólnie hotel polecam
Wakacje 2010 było świetnie hotel byłfajny jak za tą kwote wszędzie blisko bo tak naprawde jest położony w eamym środku kurortu jedynie co wkurzało to niemcy ciągle imprezy i jedzenie ciagle to samo nie polecam all inclusiv najlepiej bez wyżywienia i jesz na miescie ile chcesz a obok jest pyszna restauracja marabella 10metrów tanio i pysznie ;)
Spędziliśmy dwa tygodnie w Baikale na przełomie czerwca/lipca 2010 z biura Neckermann. Jesteśmy zadowoleni z pobytu, choć nie jest to hotel dla osób wymagających. PLUSY: darmowa siłownia, dobra lokalizacja, blisko centrum, w nocy cichutko MINUSY: brak animacji, o których była mowa w ofercie, brudne prysznice-lepiej nie dotykać jego ścianek, mało leżaków przy basenie- o godz. 10. nie ma co liczyć na wolny leżak, jedzenie jednolite- drugi tydzień jedliśmy na mieście, wystąpił problem z wymianą brudnych ręczników 4 razy w ciągu 2 tyg. Jesteśmy zadowoleni ze względu na niską cenę, stosunkowo dobre standardy i oczywiście samą miejscowość:) Jeżeli ktoś ma pytania o hotel i miejscowość, z przyjemnością udzielę wszelkich informacji na maila.
Ręczniki wymieniane w zależności od potrzeb (każdy użyty natychmiast wymieniany). MINUS niemiecka młodzież pijąca bez umiaru (all inclusive) i wydzierająca się od 10 do 3 rano (a mówi się, że Polacy piją i bydło robią - NIEPRAWDA!!!!). Głośna okolica, trzaskanie drzwiami i stukot na korytarzu (płytki zamiast wykładzin). PLUSY: czysto, jasno, blisko do plaży (na basenie tylko sępy all inclusive), blisko do sklepów, barów, przystanków. POLECAM
Porządny 3,5 gwiazdkowy hotel.
Basen dla dzieci jest dość głęboki, odpowiedni od 4-5 lat. Potrawy często sie powtarzały, zwłaszcza rano. Wino podawane w plastikowych kubeczkach :-( Polecam stołowanie poza hotelem.
hotel porzadny, pokoje bardzo duze, ladne i czyste, lazienki ok. jedzenie - bardzo duzy wybor, kazdy znajdzie cos dla siebie, potrawy czesto sie powtarzaja, ale nie odczuwa sie tego przy tym ogromnym wyborze :) basen fajny, duzo atrakcji dla dzieci, jakies animacje. hotel jest polozony niedaleko plazy i centrum, ale w takim miejscu, ze jest raczej cicho w nocy. ogolnie polecam! :)