Corallia Beach

3.5

Pokoje mają starszy wystrój, tak jak widać na zdjęciach, w pokojach aneksy z podstawowym wyposażeniem, znajomi mieli czajnik elektryczny, my nie, ale nawet o niego nie prosiliśmy, bo przy tych temperaturach nikt nawet nie myślał o gorącej herbacie ;) sprzątanie pokoi i wymiana ręczników za każdym razem, kiedy chcieliśmy. śniadania codziennie takie same, jajecznica sztuczna, wędliny mielonki, płatki, naleśniki, owoce, coś słodkiego, białe i żółte sery- bez szału, ale do przeżycia. Za to kolacje naprawdę pyszne mięsa różnorodne, mięciutkie, wszystko dobrze przyprawione, ryby, krewetki. Trochę brakowało menu dla dzieci, moje niejadki musiały się jakoś ogarnąć, dorośli zadowoleni. Godzina 19 to już trochę późna pora, żeby nazywać to obiadokolacją, typowa kolacja, szkoda, że nie zaczynała się koło 17-18, ale tutaj już nastawienie na zarobek, bo restauracja serwuje dodatkowo płatne obiady, więc zabieg celowy. Z napojami do kolacji również nastawienie na zarobek- musisz kupić, wnieść swojego nie wolno, nic nie dają- nawet wody, z takim czymś jeszcze nigdy się nie spotkaliśmy (za to duży minus). Przepiękna plaża, najładniejsza w Pafos, przy skałkach mnóstwo rybek, na plaży leżaki płatne. 500 metrów od hotelu bar, market, ogólnie hotel położony już na końcu Pafos, daleko do centrum i jakiś bardziej tętniących życiem regionów. BRAK ANIMACJI hotel po kolacji zamiera, niby bar do 23 , ale nikogo nie ma, nic się nie dzieje, nawet finału meczu euro nie puścili. Dla jednych będzie to plus dla innych minus. Głównie Polacy i Anglicy.

Hotel w dobrym standardzie. Czysto, smaczne jedzenie, bardzo miła i pomocna obsługa. Hotel usytuowany jest przy jednej z piękniejszych piaszczystych plaż. Obok hotelu przystanki autobusowe, z których można dojechać w różne ciekawe miejsca, np. do zoo.

Podzielam opinię innych dotyczącą standardu hotelu. Pokoje bardzo przestronne, klimatyzowane z aneksem kuchennym jednak czasy swojej świetności mają już dawno za sobą i wymagają remontu. Obsługa bardzo miła, pomocna, pokoje codziennie sprzątane. Położenie hotelu doskonałe ! Pieszo 30 min do wraku statku The Edro III, autobusem ( przystanek pod hotelem) 30 min do centrum Pafos ( park archeologiczny, grobowce królewskie, zamek). Na terenie hotelu dostępny sklepik otwarty 24 h. Posiłki świeże i bardzo smaczne. Plaża piaszczysta i czysta przy samym hotelu (na plaży leżaki płatne - komplet 7,5 euro) basen niewielki ale nie było problemu z dostępnością leżaków.

hotel nie najnowszy, ale wszystko co potrzeba jest na miejscu. jedzenie super , plaża fajna, basen mały ale zadbany.

Gdyby zrobiono remont to były 4 gwiazdki. Obecnie to 2 gwiazdki bo.. wszystko stare (późne lata 80 XX w), łatane na bieżąco. I to z minusów. Hotel w cichej okolicy. Blisko bus do Pafos (2eur) - trasa to ok 25min. Piękna plaża (2xleżak+parasol - 7,5 EUR). Brak tłoku, czysto, bardzo miła obsługa. Super miejsce na spacery wzdłuż pięknego wybrzeża - zatoczki - droga do wraku to 2700m w jedną stronę. My mieliśmy (2+2) super apartament nr 107. Widok cudny. Do dziś słyszę szum fal budzących mnie rano. Jedzenie - śniadanie - smaczne - każdy znajdzie coś dla siebie. Kolacje - bardzo smaczne. Zdecydowanie na plus w porównaniu dla mnie z 5*-cami w Turcji. Klimatyzacja w jednym pomieszczeniu dawała radę, w drugim "próbowała", ale w sumie to nie był problem. Polecam zakupy w Lidlu w Pafos (ok 15min jazdy autobusem) - duże różnice cenowe w stosunku co do lokalnego sklepu. Jeśli szukasz towarzystwa, gwaru, zabawy, ALL Inc.., zabawy, dyskotek to unikaj tego miejsca. W hotelu Polacy i Brytyjczycy.

Nazwa  Corallia Beach
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem

Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami

5.7

3.5

Wyświetlono 126 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
6.1
Roksana

Zalety

Piaszczysta plaża i dużo rybek przy skałach, smaczne kolacje.

Wady

Wystrój, brak wieczornego życia, brak napoi do kolacji, na odludziu.

Olga

Zalety

Dużą zaletą jest bardzo miła obsługa oraz bliskość plaży.

Sylwia

Zalety

Doskonała lokalizacja, duża plaża, możliwość zakupów na miejscu. Przestronność oraz ilość pokoi zapewniała komfortowy wypoczynek ( sypialnia i oddzielny pokój dla dzieci)

Wady

Opcje wyżywienia. Hotel nie oferuje all inclusive a jedynie HB więc wszystkie napoje były płatne ( również do kolacji).

Marek

Zalety

bezpośrednio przy piaszczystej plaży, duże pokoje, dobre jedzenie.

Wady

stare meble, telewizja - tylko kilka kanałów i na dodatek w języku greckim.

5.9
Rafał

Zalety

- brak tłoku - brak głośnej muzyki na basenie czy wymuszonych animacji - piękne klify - smaczna kuchnia - przyjazna atmosfera - czysto - cudna plaża i cudne morze (uwaga zdarzy się meduza) - bezpieczeństwo - wyposażenie kuchni - ładnie utrzymany teren

Wady

- podniszczone i stare wyposażenie - w basenie gorąca woda... nie przynosiła ulgi od słoneczka - wszystko prosi się o remont - prawie działające klimatyzacja w jednym z pomieszczeń - jednak do Pafos to jest kawałek (25min)

Hotel czysty ale żab czasu bardzo widoczny, bardzo miła obsługa na recepcji, mąż który miał urodziny w trakcie pobytu otrzymał od hotelu w prezencie tort i kartkę z życzeniami . To bardzo miłe .

Zalety

Plaża obok hotelu z łagodnym i piaszczystym dnem

Wady

W zasadzie bez wad jedyna rzecz to stare meble i wyposażenie pokoi ale czyste .

Mateusz

W lipcu byłem z dziewczyną w hotelu Corallia Beach. Cały obiekt przypadł nam do gustu. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. Zaskoczeniem było dla nas że pomimo godziny 2 w nocy w pokoju w lodówce czekała na nas kolacja.

Zalety

- położenie hotelu na plaży, - widok z pokoju na morze, - dobre jedzenie, - czyste pokoje, - fajny basen, - piaszczysta plaża.

Tomek

Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży, tak że można z leżaków przy basenie obserwować morze. Znajduje się raczej na uboczu także nie ma w pobliżu jakiś atrakcji, za to jest cisza i spokój. Dobry natomiast dojazd do Pafos (autobus 615 bezpośrednio przy hotelu koszt to 2 ero od osoby płatne u kierowcy) Basen nieduży ale nie było kłopotu z leżakami. Leżaki na plaży płatne. Mieliśmy dwupokojowy mały apartament z aneksem kuchennym i lodówką. Widok z pokoju na morze. Dosyć duży balkon, na którym można posiedzieć przy stoliku. WiFi słabe można czasami go złapać na balkonie. Posiłki bardzo dobre , szczególnie kolacje tematyczne. Opłaca się wiec wziąć wyżywienie HB. Obiad też można zjeść w restauracji hotelowej koszt to ok. 11 euro. Supermarket jakieś 400 m od hotelu, ten w hotelu dosyć drogi. Mały pub koło supermarketu i to tyle atrakcji w okolicy.

Zalety

położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży (jedynej w okolicy) duży dwupokojowy apartament bardzo dobre posiłki dobrze skomunikowany z Pafos

Wady

słabe WiFi brak atrakcji w okolicy, za to cisza i spokój

Artur

Hotel faktycznie trochę stary ale nie przeszkadza to w niczym meble łóżko ok, klima działa, pokoje sprzątane co dziennie,ręczniki zawsze nowe. Pokoje duże z aneksem kuchennym. Śniadania co dzień to samo ala każdy wybierze coś dla siebie, obiadokolacje rewelacja każdego dnia coś innego. Internet Wifi tylko w recepcji i restauracji. Według mnie hotel na duży plus.

Zalety

Winda, bardzo blisko do morza i oczywiście piaszczysta plaża, przy plaży płatne leżaki, przy basenie za darmo. Autobus do Pafos obok hotelu 2 euro dziecko do 6 lat za darmo. Sklep spożywczy w hotelu, drugi jakieś 500 metrów od hotelu (na kasie Pani po polsku mówi).

6.1
Andrzej

Pobyt oceniam dobrze. Położenie hotelu bardzo korzystne, tuż przy plaży. Dużo wolnych leżaków i parasoli. Otoczenie hotelu zadbane i estetyczne. Bardzo dobre połączenie autobusowe z Pafos.

Zalety

Bardzo smaczne posiłki, trochę monotonne śniadania pod turystów z UK. Miła i pomocna obsługa. Pokoje codziennie sprzątane, hotel utrzymywany w czystości.

Wady

Łazienka wymagająca remontu, raczej nie dorównuje poziomowi 3*. Wyposażenie pokoju trochę "zmęczone" ale bardzo wygodne materace. Niedziałający telewizor w pokoju oraz w barze. Brak jakichkolwiek animacji.

Agata

Pokoje w hotelu wymagają remontu, łazienki również. Ogólnie jest sprzątane ale meble są mocno zużyte, uszczelki i silikon wokół armatury w łazience czy kuchni do wymiany. Suszarki i pilot do TV w recepcji. Brak klimatyzacji na stołówce podczas posiłków, najbardziej uciążliwe podczas kolacji.

Zalety

Plaża przy hotelu...piaszczysta, czysta, jedynie leżaki płatne. Generalnie dobra baza wypadową. Blisko do lotniska.

Wady

Brak napojów do kolacji i brak klimatyzacji na stołówce .Internet tylko w lobby i w pobliżu lobby.

3.7
Błażej

Nie polecam hotelu wszystkim, którzy liczą na udane wakacje. Opinie na ich stronach i stronach posredniczacych sa zaskakujaco odmienne od tych prawdziwych, zamieszczonych w google. Nasza przygoda, po której biuro uznało niesłuszność złożonej reklamacji: Po dotarciu do hotelu Corralia poinformowano nas że jesteśmy za wcześnie bo około 12:00 i ze pokój dostaniemy NIE zgodnie z check-inem o 14 a po godz. 16:00 i kazano nam zostawić bagaże w lobby. Najpierw tłumacząc to tym, że pokój jest nieposprzątany. Czekaliśmy 5 godzin zmęczeni i niewyspani, bo hotel nie zaproponował nam również miejsca w którym moglibyśmy po tej podróży odpocząć lub się odświeżyć. Po godzinie 16:00 dostaliśmy informacje, że nasz pokój nadal nie jest gotowy i przewiozą nas do innego hotelu, z którego notabene mieliśmy wracać na nogach 30-minutowym spacerem na posiłki dwa razy dziennie... Po interwencji rezydentki zgodzili się łaskawie żebyśmy w hotelu do którego nas przenieśli mieli także posiłek, na który nas nie zgłosili bo kierownik hotelu nie miał nas na liście. Ponownie musieliśmy interweniować aby otrzymać kolację za którą, jak zresztą za całą obsługę zapłaciliśmy. Kolejnego dnia mieli się z nami kontaktować celem przeniesienia z powrotem do Coralli, co się nie wydarzyło - rezydentka musiała do nich dzwonić. Czekaliśmy przed hotelem w upale od 10:55 do 11:25 kiedy rezydentka dała nam znać, że nie stawiliśmy się na zbiórce. Ponownie musiałem samodzielnie interweniować dzwoniąc do hotelu, tłumaczyli się że kierowca zabrał dwie inne Panie o podobnej historii i nie wiedział że my też czekamy. Po przyjeździe do Coralii pokój nadal nie był gotowy i chcieli abyśmy ponownie od 12 do 16 zostawili rzeczy w lobby i czekali na pokój. Wtedy zażądałem pokoju natychmiast i skontaktowałem się z rezydentką, która zapewniła że po upływie 30 min otrzymamy pokój - dopiero wtedy tak się stało. Poza tym: nie wymieniali ręczników, zaglądali do szuflad i naszych prywatnych rzeczy (walizek, plecaków). Jesteśmy rozczarowani pobytem w tym hotelu, wbrew opiniom jakie na Państwa stronie się znajdują. Mamy wrażenie, że warunki rodem z PRL-u stawiane jako główny minus to najmniejszy problem tego hotelu. Obsługa była niemiła, niepomocna, kłócili się ze sobą na forum, byliśmy świadkami również krzyku i obrażania gości hotelowych. Czystość w pokojach też pozostawia wiele do życzenia. Jedzenie tłuste i najprościej mówiąc wątpliwej jakości. Dodatkowo płatne napoje przy kolacji to też żałosna próba wyłudzania dodatkowych pieniędzy od gości. Polecam tylko najgorszemu wrogowi, jak chce sobie zepsuć urlop. Wszystko to mamy udokumentowane w postaci zapisow rozmow z rezydentką, w razie wątpliwości ;)

Zalety

Pracownicy restauracji sniadaniowej są mili i im współczuje warunkow pracy

Wady

Brud w pokojach, rzadko wymieniają ręczniki, obsługa krzyczy na gości i siebie nawzajem, jedzenie monotonne i w większości tłuste. Pokoje z wyposazeniem sprzed 50 lat wstecz moze i bylyby fajne w domkach nad jeziorem ale nie w hotelu 3-gwiazdkowym. Poza tym przy sprzataniu zagladaja do rzeczy prywatnych i szuflad na przedmioty osobiste (polecam nie domknac szafki i zobaczyc czy dzwinym trafem nie bedzie zamknieta po powrocie do pokoju) :)

Dawid

Wspaniałe miejsce pyszne jedzenie I przemiła obsługa gorąco polecam

Zalety

Przemiła obsługa hotelu

Wady

Basen tylko do 19 godziny

agnieszka

fantastyczne miejsce, gorąco polecam, czysto. Jedzenie przepyszne, obsługa bardzo miła

Zalety

przestronne pokoje i czystość

Wady

brak animacji dla dzieci

Aga

Położenie hotelu przepiękne przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w spokojnej dzielnicy oddalonej od Pafos o ok. 20 minut (40 min z lotniska). Wyposażenie hotelu i pokojów rzeczywiście z poprzedniej epoki (zgodnie z wcześniejszymi opiniami) natomiast to chyba jedyny minus. Pokoje bardzo przestronne z oddzielnym salonem z aneksem kuchennym. Łóżka wygodne. Mieliśmy widok z balkonu na morze od frontu. Basen super również z widokiem na morze. W naszym pokoju klimatyzacja działała bez zarzutu. Czysto, pokoje sprzątane codziennie. Obsługa świetna bardzo zaangażowana i przyjazna. Kolacje pyszne, (przez tydzień dania główne oraz zupy nie powtórzyły się ani raz), śniadania dość monotonne ale również smaczne. przy hotelu pętla autobusu lini 615 który kursuje do Pafos chyba całą dobę 7 dni w tygodniu. Dla gości bezpłatny parking przy hotelu. Jedyna niedogodność to brak podjazdów dla wózków dziecięcych przy głównym wejściu oraz schody w innych częściach hotelu gdzie trzeba było wózek podnosić. Pobyt oceniamy bardzo dobrze, z dwójką dzieci w wieku 2, 6 lat. Hotel na pewno godny polecenia.

Zalety

Położenie i piękny widok od strony morza, Przestronne pokoje, Smaczne jedzenie, Miła i pomocna obsługa

Wady

Brak podjazdu dla wózków - trzeba czasami podnieść wózek na kilka schodów.

Alicja

Pobyt - Maj 2024

Pobyt ze wszech miar pozytywny, apartament skromny lecz wystarczający, taras z palmami i basenikiem cudo, leżaki, parasole, plaża dwa kroki od hotelu , wyżywienie całkiem spoko dla każdego coś miłego , pogoda extra, obsługa przemiła , warto tam wrócić.

Zalety

Położenie względem morza, mega wygodne spanko, możliwość zrobienia sobie kawki czy herbatki, wzorowa czystość ( częste sprzątanie pokoju)przemiła obsługa .

Wady

Naprawdę nie wiem do czego można by było się przyczepić, może przydała by się wymiana sprzętu AGD i remont obiektu.

Magdalena

Pobyt - Maj 2024

Bardzo dobre położenie hotelu, przy pięknej piaszczystej miejskiej plaży. Czysta szeroka plaża z płatnymi leżakami, czysta woda. Bardzo przyjemny basen przy hotelu. Bardzo dobre jedzenie. W hotelu czysto i bardzo miła obsługa - zawsze pomocna.

Zalety

smaczne jedzenie, miła obsługa czyste pokoje piękny widok na morze

Wady

Meble nadają się do wymiany,

Wieslaw

Pobyt - Maj 2024

Udany pobyt. Standard adekwatny do ceny. Można polecić wszystkim nie wymagającym za dużo ludziom.

Zalety

Spokojne położenie. Duże pokoje. Aneks kuchenny dobrze wyposażony we wszystkie sprzęty płyta elektryczna piekarnik lodówka garnki kubki talerze kieliszki. Smacznie przygotowane posiłki. Bliskie położenie niedaleko Pafos. Autobusy do Pafos odchodzą spod samego hotelu co 15 minut. Fajny basenik położony bezpośrednio przy plaży.

Wady

Może mebelki już nie błyszczą ale za odpowiednio dopasowaną cenę można się z tym pogodzić.

Pobyt - Maj 2024

Mamy mieszane uczucia, ale mimo wszystko wybralibyśmy ten hotel na kolejne wakacje na Cyprze. Przyjechaliśmy w srodku nocy - czekał na nas drink powitalny i kolacja w pokoju. Cudowna lokalizacja, piekne położenie, pokoje bardzo przestronne, wyposażone, jedzenie bardzo dobre, śniadania codziennie takie same, ale bez problemu w każdy dzień można ze smakiem zjeść coś innego, kolacje przepyszne, różnorodne. Obsługa przemiła, opróćz dwóch starszych pań w ostatnim dniu które rozdały ankiete do wypełnienia o pobycie, a nie potrafiły oddać 2x1e za zepsutą wagę na walizki któa nam te euro połknęła. Widok z balkonu, choc boczny na morze (i parking) to i tak super :) wada? remont potrzebny od zaraz - baliśmy się przez ostatnie dni pobytu, że nie damy rady się wykąpać - zepsuta bateria w łazience. Meble stare, aż dziw, że się jeszcze nie rozpadły. Łóżko mega wygodne. Sprzatanie podczas pobytu -1 raz.

Zalety

Lokalizacja, jedzenie, duże pokoje z pięknym widokiem. Przemiła obsługa. Piękna plaża.

Wady

Wymaga remontu, rozpadające się meble, grzyb w kratkach na basenie

Marzena

Pobyt - Maj 2024

Czasy świetności hotel dawno minęły, ale wiedziałam o tym wybierając tą ofertę. Ponieważ wolę mniej zainwestować w spanie a więcej w zwiedzanie więc był Ok.

Zalety

Cudna, piaszczysta plaża, czystość w pokoju, przedobre jedzenie i miła obsługa i piękne widoki wokół hotelu. I mieliśmy super niespodziankę, syn obchodził urodziny i po przyjściu z plaży zastaliśmy na stole kartkę z życzeniami od hotelu i piękny i smacznytort w lodówce że świeczką. To było bardzo miłe.

Wady

Przestarzałe meble, trochę obdrapane pokoje i ponieważ mieszkaliśmy na parterze trzeba było przeganiać mrówki. Ale pokoje były przestronne z klimatyzacją I wyposażoną kuchnią więc nie było naprawdę źle

Corallia Beach