Hotel super zorganizowany ,bliskość plaży ogromnym plusem, mimo że hotel jest w bliskim sąsiedztwie głównej promenady to jest fajną enklawą spokoju. Wakacje bardzo udane!!!
Pokój przestronny ,czysty,codziennie sprzątany ,ręczniki wymieniane co 2 dzień,pościel również wymieniana,sklepik w lobby czynny 24h fajnie zaopatrzony ,kontakt z obsługą bezproblemowy,jedzenie urozmaicone szwedzki stół smaczne
Mała ilość leżaków przy basenie
Bardzo polecam hotel, pomimo że hotel znajduje się blisko promenady to w hotelu nie bylo słychać odgłosów z ulic.
Hotel położony bardzo blisko plaży, z dużym basenem, z basenem dla mlodszych dzieci. Leżaków nie brakowało na basenie, parasole również były. Pokoje sprzątane dziennie, ręczniki wymieniane bardzo często, duże balkony. Jedzenie przepyszne, urozmaicone, obsługa przemiła. Moim zdaniem hotel zasługuje więcej niż na ***gwiazdki. W hotelu znajdował się sklepik, który miał tańsze ceny niż w supermarketach.
Ogólnie polecam wczasy w tym hotelu uważam za udane
Bliskość do plaży, smaczne jedzenie, miła obsługa, zawsze wolne miejsca na basenie
sprzątanie pokoju na średnim poziomie i rzadko wymieniane ręczniki
Hotel pomimo że znajduje się blisko promenady to do hotelu nie docierają krzyki z zewnątrz. Hotel zasługuje na więcej niż 3***
Hotel znajduje się blisko promenady, morza, ładne czyste baseny, leżaki na basenie dostępne w każdej chwili. Jedzenie przepyszne urozmaicone, kelnerzy uśmiechnięci, pokoje sprzątane dziennie i wymieniane ręczniki. W hotelu znajdował się sklepik w którym ceny były niższe, od najbliższego supermarketu.
Żadnych
W Avliga Beach byliśmy we dwoje (ja + mąż). Wycieczkę kupiliśmy w ofercie Last Minute więc cena była atrakcyjna. Dzięki temu mogę też powiedzieć, że cena była adekwatna do jakości świadczonych usług przez hotel. Sam hotel położony super. Bardzo blisko plaży, dosłownie 50m, Dookoła mnóstwo atrakcji, wesołe miasteczka, stragany z pamiątkami i jedzeniem, jest gdzie spacerować i miło spędzić czas. W pobliżu również mnóstwo klubów i restauracji. Stąd hotelu nie polecam dla osób, które chcą wypocząć w ciszy. W pokoju przy zamkniętych oknach nie słychać hałasu. Jest klimatyzacja, więc śpi się dobrze :) Pokoje ok, komfortowe i czyste. Balkon z krzesełkami i stolikiem. Łóżka duże, wygodne. Lodówka była w pokoju jednak bardzo mała i niezbyt czysta. Zmieściły się do niej 2 butelki z wodą. Łazienki wymagają odnowienia. Prysznic z zasłonką, która nie była wymieniana dość długo (sądząc po wyglądzie tej zasłonki), korzystanie z prysznica nie było miłe. Płytki brudne, armatura chyba tylko przecierana, bo była po prostu niedoczyszczona. Ręczniki wymieniane na żądanie. Posiłki zróżnicowane i smaczne. My nie mieliśmy się do czego przyczepić. Mieliśmy opcję HB i chyba innej nie ma w tym hotelu. Na śniadania jajecznica, bekon, jajka gotowane, sadzone, pomidory, ogórki, wędlina (akurat wędlina smaczna nie była), sery, pieczywo 2 rodzaje, słodkie bułeczki, owoce, jogurt, kawa, herbata, soki, napoje. Na kolację, mięsa różnego rodzaju i ryby, sałaty, warzywa, sosy, frytki, ziemniaki, napoje, piwo, wino,. Na pewno głodni nie byliśmy:) Oczywiście przy hotelu znajduje się basen z jacuzzi i brodzikiem . Leżaki przy basenie niepłatne, na plaży leżaki i parasole płatne ale są strefy, w których możemy rozłożyć własne koce. Na plaży ratownik. Woda czysta i cieplutka, plaża piaszczysta. Podsumowując: polecam hotel dla rodzin z dziećmi i osób, które chcą mieć blisko atrakcje i plażę. Jeśli ktoś chciałby wypocząć w ciszy, musi poszukać hotelu na obrzeżach miasta.
Położenie (blisko plaży), miła obsługa, smaczne posiłki
łazienki wymagają odnowienia i powinny być dokładniej sprzątane
Wakacje spędziłem w 2giej połowie września2018r,hotel ma swoje plusy jak i minusy. Do plusów zaliczyć można lokalizacje hotelu blisko plaży oraz to że nie jest to rozrośnięty moloch jak hotele w pobliżu. Ładny duży basen otoczony zielenią, atrakcyjne ceny w barze jak i sklepiku hotelowym (chyba najtaniej w okolicy). Pokój nawet duży z nie duża ładnie w komponowaną w meble lodóweczką ,dobrze działająca klimatyzacja , spory balkon czysta łazienka. Minusy słaby serwis hotelowy ograniczający się do uzupełnienia papieru toaletowego opróżnieniu koszy na śmieci i w zasadzie tyle. Ręczników ani razu nie wymienili w ciągu tygodniowego turnusu, jedzenie no cóż 2-3 dnia wiedziałem co mi smakuje a co nie. Delikatnym minusem ale to już chyba przypadłość większości hoteli na słonecznym wybrzeżu to nieco zimna woda w basenie i ciut ciut , głośno wieczorami z pobliskich knajpek (szczególnie w pokojach od str ulicy). Ogólnie uważam pobyt za udany, jeśli ktoś podchodzi realistycznie ceny do jakości powinien być zadowolony i ja taki wróciłem.
fajny basen, atrakcyjne ceny w hotelowym barze ...
słaba obsługa hotelowa i inne
W ogólnej ocenie hotel i miejsce na plus, byliśmy w kilka rodzin z dziećmi. Wakacje udane. Polecamy rodzinom z dziećmi że względu na spokój, bezpieczeństwo, na terenie hotelu sklepik, bliskość morza.
Czysty, bezpieczny, funkcjonalny, dobra lokalizacja, cichy, spokojny, jest kawiarnia, bar, sklep, basen dla dzieci i dorosłych, jedzenia dużo , obsługa ok. Klimatyzacja w pokoju wydajna. Na tyłach promenady, blisko centrum, niedaleko market, autobus.
Mało urozmaicone jedzenie - mortadela na 1001 sposobów :) za mało leżaków przy basenie , blokowanie leżaków przy basenie ludzie rzucają ręcznik lub dmuchańce i na kilka godzin idą nad morze, albo zostawiają te rzeczy na noc, Szkoda że nikt z obsługi nie mówi po polsku , a jest sporo polaków w hotelu. Mogły powstać większy plac zabaw dla dzieci przy hotelu
Hotel kameralny, co było dużym plusem. Do plaży minuta drogi, co była bardzo praktyczne. Sklep w hotelu, w którym są ceny takie jak w całym mieście, więc nie trzeba było nosić np. wody. Łazienki wymagają remontu. Pokoje nie są jakieś super, ale da się mieszkać. Łóżka wygodne. Jedzenie jak dla mnie tłuste i monotonne, ale zjadliwe. Ogólnie uważam, że można śmiało brać ten hotel, jeżeli nie spodziewamy się luksusu.
Super położony 1 minuta do plaży, kameralny hotel, bez zbędnego gwaru i z zawsze dostępnymi leżakami na basenie. Miła obsługa
Łazienki wymagają modernizacji, nie są za przyjemne. Jedzenie tłuste i monotonne, ale da się zjeść.
Hotel na pewno nie zasługuje na trzy gwiazdki, o czym napisałem w wadach. Zaletą jest jego położenie - może 100 m od plaży i blisko centrum (niecałe 10 minut pieszo promenadą do mola). Uprzejma obsługa w recepcji, w barze i podczas posiłków - już tylko poprawna. Śniadania typowe (dużo jajek w różnej postaci i kiełbasek czy parówek na ciepło), kolacje - średnie w smaku, ale coś tam można było wybrać. Hotel nie najgorszy, ale zdecydowanie bez rewelacji. Na przeciwko hotelu jest punkt lokalnego biura podróży - oferuje on wycieczki z polskojęzycznymi przewodnikami, dużo taniej niż te możliwe do wykupienia u rezydentów naszych biur podróży.
Położenie prawie przy samej plaży, ale jednak nie przy samej promenadzie, dzięki czemu nie docierają z niej hałasy, a jeśli - to jednak w stłumionej formie. Na tle innych sąsiednich obiektów - jest to niewielki, dość kameralny hotel.
Trzy gwiazdki dla tego hotelu to przesada. W pokoju stary, kineskopowy telewizor, brak kabiny prysznicowej (prysznic oddzielony od reszty łazienki jakąś ceratową zasłoną), słabo działająca klima (raczej był to nawiew). Słabe sprzątanie - mimo zostawiania napiwków, obsługa ograniczała się do wyniesienia śmieci, pościelenia łóżka, wymiany ręczników i pomachania parę razy miotłą w pokoju.
Hotel jest reklamowany jako 3,5 gwiazdki, a faktycznie to trzy, czyli przyzwoicie, ale bez przesady. Pokoje spore, z widokiem na morze, umeblowane w niższym standardzie, w mojej łazience brak gniazdka elektrycznego, choć w innych były. Jedzenie: oferta dość bogata, lecz monotonna (wciąż te same potrawy, przygotowane bez finezji). Obsługa miła, z wyjątkiem młodzieży zatrudnionej sezonowo jako kelnerzy - zero pojęcia o tym zawodzie. Obsługa nie potrafi wyegzekwować wywieszanego wszędzie zakazu \"rezerwowania\" po 4 - 6 łóżek na basenie o np. 6 rano, zwłaszcza przez turystów niemieckich, wskutek czego znalezienie wolnego miejsca po śniadaniu graniczy z cudem. Sam basen i jaccuzi ok. Jest spokojnie, cicho, bardzo umiarkowane ceny w hotelowym barze.
Kameralność, położenie przy plaży, częsta zmiana ręczników i pościeli, spokojna atmosfera.
Monotonne wyżywienie, mało sympatyczna obsługa kelnerska. Brak darmowego wi-fi nie tylko w pokojach, ale i w lounge\'u.
Dobry hotel, super jedzenie, co w Bułgarii nie jest takie oczywiste. Położenie przy samej plaży, ładny basen. Dobra obsługa.
dobre posiłki, super położenie
mało istotne
Wróciliśmy z hotelu bardzo bardzo zadowoleni. Z czystym sumieniem mogę polecić go innym ? sama miałam sporo wątpliwości po przeczytanych opiniach. Położenie genialne ? blisko plaży, delikatnie wycofany i odsłonięty drzewami ? nie słychać nocnych hałasów (mieliśmy pokój od strony basenu). Jedzenie bardzo dobre. Owoce do śniadań i obiadokolacji ? codziennie 1 gatunek ale zawsze były. Zresztą niczego nie brakowało, jedzenie dokładane. Ze stolikami też nie było problemu. Dużym zaskoczeniem na plus były napoje do obiadokolacji: czysta wola albo smakowe napoje. W recepcji również nie było problemu aby się dogadać. Pokoje czyste, sprzątane. Leżaki na basenie zarezerwowane od wieczora ? nam to nie przeszkadzało bo siedzieliśmy nad morzem. Administracja hotelu prosi o nierezerwowanie leżaków, ale klienci i tak robią swoje i (o dziwo) nie jest to domena tylko Polaków. Podobnie jak wynoszenie jedzenia z restauracji. Minusem regionu jest mała ilość plazy niezagospodarowanych ? bardzo wąskie paska w porównaniu do tych z leżakami. Za zestaw 2 leżaki + parasol chcą 10 ? - kosmos. My plazujemy zawsze na ręcznikach i ciężko się było wcinąć blisko moża z dwójką małych dzieci.
polożenie, jedzenie
brak rażących wad
pobyt udany. powiem ze naczytalem sie opinii o niby zlym jedzeniu ale to nieprawda . powiem ze jedzenie bylo ok naprawde co mnie zaskoczylo na plus. zaznaczam ze to 3 gwiazdki tylko . ale smaczne. blisko morza przejscie przez deptak i juz na plazy. dodam ze nie mialem zadnych niezytów jelitowych które miewalem w innych hotelach. w Bulgarii gosciłem 3 raz także mam porównanie do innych hoteli . może co mnie sie troche niespodobalo , ale moze to kwestia napiwków. kelnerzy strasznie ; w 1 KOLEJNOSCI OBSKAKIWALI NIEMIECKICH KLIENTÓW którzy dawali niezłe napiwki . ale niestety pieniądz rządzi
bliskość plaży , jedzenie naprawde smaczne kolacje w opcji hb. można bylo sobie niezle pojeśc , i cena powiem ze korzystna
czy ja wiem hotel troszke taki stary ale mimo wszystko moge polecic .
Bliskość plaży i czystość w hotelu to największe zalety. Obsługa bardzo miła - języki : angielski rosyjski. Polecam wykupienie tylko śniadań, albo wyżywienie całkowicie we własnym zakresie - jedzenie w hotelu jest niesmaczne i monotonne, a wokół mnóstwo knajpek z pysznym jedzeniem w dostępnych cenach - wybór jest ogromny, wszysko pachnie i zachęca - zatem za te same pieniądze można jeść codziennie w innej restsauracji smacznie i różnorodnie:) W hotelu bardzo drogi dostęp do intenetu oraz zasieg TYLKO w lobby:( Co dziwne - kelnerzy w hotelowej restauracji nie odzywają się WCALE do nikogo co jest dość zabawne :)) w razie konieczności pokazują tylko palcem :) Wszystko wynagradza piękna słoneczna pogoda, bliskość ogromnej plaży, cieplukie morze :)
Położenie bardzo blisko plaży, czysto, pokoje codzienne sprzątane, uprzejma obsługa. Hotel odnowiony.
Skromne, nie zawsze smaczne posiłki, bardzo monotonne (na śniadania głównie jajka!!!) Brak free WiFi :( hasło płatne 10 lewa - TYLKO NA JEDNĄ DOBĘ! Zasięg TYLKO w lobby! Basen z bardzo zimną wodą, leżaki trzeba sobie rezerować ok 7.00 ;)
Basen czynny tylko od 9 do 18, z bardzo zimną wodą. Obsługa hotelu nie rozumie prostych zdań po angielsku. Nie da się dogadać. Śniadania codziennie wyglądają tak samo. Jajecznica, jajecznica z szynką, jajecznica z papryką, jajko sadzone, jajko w całości. 7 dni te same szynki, sery. Obiadokolacje niesmaczne. Po 3 dniach miałam dość tego tłustego jedzenia. Sprzątanie pokoi tylko z wierzchu. Ręczniki wymieniane co 2 dni.
blisko do centrum i plaży, klimatyzacja w pokoju
basen czynny tylko do 18, pracownicy hotelu nie rozumieją angielskiego, niesmaczne, monotonne posiłki, płatne WiFi, słabo działająca lodówka w pokoju
Ogólnie polecam. Hotel zadbany, pokoje przestronne, dobra klimatyzacja. Słaba lodówka i telewizor. Jedzenie - jak to w Bułgarii - śniadania English Breakfast, czyli codziennie ten sam zestaw jajek w kilku odsłonach, kiełbasek i dodatków warzywnych i owocowych; obiady trochę mało urozmaicone, ale w zasadzie można było jeść codziennie coś innego. Obsługa hotelu taka sobie. Bez zarzutów, ale rok temu byliśmy w innym hotelu w Słonecznym Brzegu, gdzie obsługa była przyjazna, uśmiechnięta, towarzyska i mówiąca w kilku językach. Tutaj po prostu dobra. Szkoda, że w recepcji każdego dnia był ktoś inny i średnio komunikatywny. Jesli macie możliwość, proście o pokój od strony basenu i morza. Widok ładniejszy i ciszej. W pokojach od strony ulicy głośno w nocy, bo życie nocne tu tętni - słychać głośną muzykę, śpiewy itp.
kilka kroków do plaży
głośno w nocy przez bliskość ulicy i knajpek
Byliśmy na urlopie w pierwszej połowie września 2015. Mieliśmy pokój od ulicy i hałas było słychać sporadycznie a przejeżdżające dorożki i ciuchcie stanowiły atrakcję dla dziecka. Obsługa bardzo miła. Śniadania dość urozmaicone, zarówno coś na ciepło jak i na zimno oraz różne ciasta i desery. Idealne położenie hotelu to jego główna zaleta. We wrześniu nie było problemu z leżakami ale zazwyczaj byliśmy nad morzem. Wystarczy przejść promenadę ze sklepikami już jest się na plaży. Plaże czyste i strzeżone.
Blisko do plaży (przejście tylko przez promenadę), pościel wymieniana raz w tygodniu ręczniki co 3 dni
Minusem jest iż po 22 trzeba poczekać aby w kranie poleciała ciepła woda, nieraz parę minut trzeba spuszczać zimną
Pobyt w hotelu dla ludzi nie szukających luksusów i mało wymagających; Niby 3* ale lokalnej kategorii czyli polskie 2*. Na plus na pewno położenie, bliziutko plaży, względna cisza, chociaż nie wiem, jak od strony ulicy. Sąsiedzi to głównie Niemcy i Rosjanie, trochę Bułgarów. Byliśmy jedynymi Polakami. Dla dzieci jedynie przestarzały plac zabaw i mały basen, ale czynny do 18, brak animacji czy zajęć; Dostępna sala fitness, ale brzydki zapach odbierał komfort ćwiczeń. Polecam pobyt w tym miejscu ale tylko ze względu na lokalizację.
Zaletą hotelu jest jego położenie - blisko plaży (rzeczywiste 50m), deptaka, sklepów i restauracji
brud, smród i ubóstwo; Pokoje sprzątane tylko z wierzchu, pościel przeciętnej jakości, ręczniki sprane, firany i zasłony klejące od brudu, mrówki w łazience, zapchany brodzik - woda nie chciała spływać, zagrzybiała zasłona prysznicowa; jedzenie monotonne, ciągle te same potrawy, dodatkowo tłuste i na prawdę niesmaczne; znam się na kuchni bułgarskiej, mieszkałam w tym kraju kilka lat, ale takich obrzydlistw nie widziałam; 4 dnia już mieliśmy dość i chodziliśmy na własne posiłki, mimo że hotelowe były opłacone. Basen czynny tylko od 9 do 18, po 18 ochroniarz wyprasza z basenu.
Wszystko bylo ok i na miejscu obsluga hotelowa wporzadku blisko moza pokoje czyste Panie rezydetki z Nakermana bardzo mileZ przyjemnascia tam powruce i polecam innym warto.
jak dlamnie bylo ok
Hotel polozony w bardzo dobrej lokalizacji wszedzie blisko, Okolica imprezowa ale znajdzie sie tez cos dla chcących grzecznie posiedziec.Niestety nie ma zadnych animatorow w hotelu, ani nie gra w tle muzyka wiec na basenie dosyc nudno.Jedzonko bez zastrzeżeń sniadaniami mozna sie znudzic ale tydzien da sie przeżyć. Pokoje czyste sprzatane codzienne,wymieniane ręczniki. Bardzo fajny hotel godny polecenia .Bardziej dla mlodych ludzi niz rodzin z dziećmi.
Blisko plaży i centrum miasta, sklepy, mc donald, bary , kluby.
Klima czasem nie dawala rady .