Piękna piaszczysta plaża oddalona ok. 250 m od hotelu.
Rewelacyjne położenie: Słoneczny Brzeg z wachlarzem możliwości ok. 1 km od hotelu.
Bardzo dobre możliwości komunikacyjne: do przystanku autobusowego ok. 50 m.
i to za tak niskie pieniądze, jakie się płaci za wyjazd (ja zapłaciłem z Itaką 1589 za 2 tyg., wylot w KTW, 2 os.). Co do nastawienia obsługi, to nigdy nie dała mi odczuć, ze pracuje tam pod przymusem. Witali, uśmiechali się, nawet podczas przypadkowych spotkań poza terenem hotelu. Jedzenie, fakt, jest zimne. Wynika to z charakteru kuchni bułgarskiej, gdzie wiele potraw podaje się na zimno (spróbujcie jeść np. rosół podczas upałów). Często też się powtarzało, tyle że każdego dnia urozmaicali wybór o przynajmniej jedną, zwykle dwie, nowe potrawy. Ogólnie można było każdego dnia inaczej skomponować swoje menu...
jedynym plusem tego hotelu są pokoje, faktyczne jest lodówka i tv z dużym wyborem programów,poza tym reszta to bajer, basen jest ale ze słońcem tylko do 11, później w cieniu :) nie ma tam jacuzzi ani sauny.ulica baardzo ruchliwa, ciągły hałas.posiłki zawsze te same, a najlepszy był suchy prowiant na droge:))) TO CO ZOSTAŁO Z POPRZEDNIEGO DNIA Z OBIADU!! DWIE KROMKI SUCHEGO CHLEBA I DWA KAWAŁKI WCZORAJSZEGO MIĘSA Z GRILA!!polecam taki "hotel" szefom biur podróży, może oni sprawdzą gdzie wysyłają ludzi....
i jeszcze jedna rada nt. klimatyzacji. Generalnie prąd jest w pokojach tylko wtedy, gdy włoży się blaszkę dołączoną do kluczyka do takiej stacyjki mieszczącej się tuż przy drzwiach. Jeśli zatem zamykacie pokój i bierzecie ze sobą klucz, to prądu w pokoju nie ma i klima też nie działa. Jak się wraca z zewnątrz, to pierwszych kilka minut może być dość ciężkich. Do tej stacyjki można jednak włożyć np. plastikowy dowód osobisty i wtedy klima będzie działać b. sprawnie, bo cały czas. Powrót do takiego pokoju to wówczas czysta przyjemność
pokoje w hotelu byly ok.na wyposazeniu byl telewizor i lodowka.gorzej bylo z lazienka.po kompieli cala lazienka plywala,no i ten dziwny zapach w niej!!chyba cos z kanalizacja bylo nie tak,ale nie wiem czy tylko u nas w pokoju czy we wszystkich.sprzataczki nic nie robily ograniczaly sie do wynoszenia smieci.o reczniki trzeba bylo sie prosic,to z naszego 10cio dniowego pobytu zostaly nam tylko 1raz zmienione.klima dzialala ale tylko w dzien w nocy ja wylanczaja.do przykrycia dostaje sie tam kawalek przescieradla,ja niejestem przyzwyczajona do spania pod przescieradlem,kiedy poprosilam o koldre uslyszalam tylko ze jej nie ostane od pani menadzer,ktore jest bardzo nie mila.oprucz pani na recepcji wszyscy wydawali sie tam jakby musieli pracowac tam za kare.jedzenie ciagle to samo.od godz.7-9godz wydaje mi sie ze troche szybko zakanczali te sniadania.niektorzy dopiero o 9 wstawali!!obiad byl od 18-20 posilki byly zimne i monotonne a jak raz dali pizze to trzeba bylo sie spieszyc bo juz jej nie dokladali.jestem osoba ktora lubi zjesc w tym hotelu tej mozliwosci nie mialam !ilez mozna ,10 dni ciagle to samo jesc!jesli chodzi o basen to jest on stanowczo za maly na ten hotel.duzo mlodych ludzi w hotelu-w szczegolnosci sa to kolonie.duzo osob narzekalo ze zachowywali sie glosno wracajac z imprezy.na szczescie nie bylo to na moim pietrze i nic nie slyszalam.trzeba bylo tez uwazac na zlodzieji w hotelu.w dzien trzeba bylo sie na klucz zamykac,bo byla taka sytuacja w tym czasie kiedy ja bylam ze weszli do panstwa do pokoju i ich poprostu okradli.sprzataczki tez nie byly pewne takze wszystkie rzeczy trzymalismy w sejfie 4lewa doba.co mi sie jeszcze bardzo nie spodobalo,ze w dzien wyjazdu wszystkie bagaze musielismu trzymac na korytarzu bo hotel nie posiada specjalnego pokoju na ich przetrzymywanie.jesli chodzi o polozenie to tez jest ono kiepskie,bowiem hotel znajduje sie przy ruchliwej ulicy,przez ktora trzeba przebiegac bo nikt sie tam nie zatrzyma.w ciagu mojego pobytu siedzac na balkonie bo mialam od ulicy widzialam 2 wypadki.nie polecam rodzina z dziecmi.do plazy ok.10 min.jesli ktos bylby zainteresowany wieksza iloscia informacji moge udzielic na skepe eewelina_b
Wróciliśmy właśnie z tego hotelu. Nie ma tam żadnego jacuzzi, sauny, fitness ani dostępu do internetu! Obsługa antypatyczna i leniwa, łazienka przez tydzień nie sprzątana ani razu ! Posiłki wyjątkowo skromne ( w zasadzie codziennie to samo). Bardzo uciążliwy hałas z ulicy. Nie polecam!
Po przyjezdzie okazało się , że dostałysmy brudną posciel.Panie sprzatały codziennie, wchodząc jednak bez pukania i budząc nawet o 8 rano.Najgorszą rzeczą było dla mnie i corki jedzenie.Przez cały pobyt nie było żadnego urozmaicenia wciaż te same potrawy bez smaku, jadane w jadalni bez klimatyzacji w upale ponad 30*( radzę zaopatrzyc się w np wegiel my cierpiałysmy przez cały pobyt).W pokojach klima działała jedynie w dzień.Windy dosłownie człowieka przytrzaskują zanim zdąży sie wejść, moja córka po tym jak raz została brutalnie potraktowana przez drzwi winy przez nastepne dni przekonała mnie do chodzenia schodami.Wrzaski imprezującej w hotelu młodziezy trwają do rana
Z inf. praktycznych: plaża kilka minut od hotelu; pobliską drogą wcale nie jeżdżą hałaśliwe, pozbawione tłumików samochody â słychać je, ale można bez problemów spać przy otwartym oknie; z kantorów najlepiej korzystać tych z logo CROWN czy wymieniać pieniądze w bankach, bo w części kantorów naciągają â np. przy EUR widnieje kurs 1,96, ale jest to kurs sprzedaży EUR za lewy bułgarskie, czyli generalnie nie to, co większość z nas by interesowało⌠Sztywny kurs Lewa do EUR do ok. 1,955, więc jeśli ktoś proponuje kurs lepszy niż 1,94, to kryje się za tym jakaś podpucha. Kurs PLN do lewa wynosi w sieci CROWN 0,443 także wydaje mi się, że korzystniej jest wymienić w Polsce PLN na EUR, a potem na miejscu EUR na BGN...
Czytając poniższe opinii zastanawiam się, czy ich autorzy nie pomylili wakacji w hotelu 5* z hotelem 3*. Korci mnie, żeby skomentować każdy w podanych tu argumentów przemawiających na niekorzyść Tia Maria, ale jestem już lekko zmęczony po podróży (wróciłem dzisiaj) i myślę, że wystarczy komentarz ogólny: Mam wrażenie, że działa tu efekt wiadomości w TV â do głosu dochodzą tylko te opinie, które są negatywne, bo jak się komuś podobał wyjazd, to po prostu uznał to za normalkę i jako rzec nie zasługującą na komentarz.
Hotel zlokalizowany jest w bardzo dobrym miejscu ,z dala od dyskotek i głownego deptaka , niedaleko do plazy ( 450m) . Pokoje czyste i schludne , codziennie sprzątane, reczniki wymieniane co drugi dzien . Natomiast jedzenie beznadziejne - codziennie podaje sie to samo albo odgrzewane z poprzedniego dnia . Posilki malo urozmaicone, po 3 dnaich pobytu wszyscy maja juz dosc i jedza gdzies na miescie . Basen w miere ale bardzo zimna woda jesli chodzi o male dzieci . Ogolnie polecam wakacje w Bulgari
Zgadzam się z Bartkiem hotel jako budynek ok, ale obsługa fatalna, recepcjonistka-esesmanka straszyła dzieci, rzucała do ludzi na balkonach kamieniami. Nikt nie zwracał uwagi na głośne całonocne imprezy, a dzieci ciągle przeszkadzały. Jedzenie okropne.
niedawno pisałam swoją opinię i jej nie mam to jeszcze raz bardzo słaby hotel tia maria blisko położony ulicy po której jeżdzą samochody bez tłumików stare łady zaporożce i t p jest bardzo głośno spanie przy otwartym okinie niemożliwe JEDZENIE OCHYDNE podgrzewane albo i nie z poprzednich dni stare wyschnięte po 5 dniach podgrzewane groszki wątróbki i inne W hotelu brudne niedoprane ręczniki i pościel Brak jakiejkolwiek rozrywki dla dzieci nie wspominając o dorosłych ogólnie hotel powinien mieć conajmiej 2,5 gwiazdki i dziwię się że takie biuro podróży jak itaka proponuje rodakom wypoczynek to skandal nie wspominając o braki jakiego kolwiek zainteresowania rezdentki pani aleksandry g.... która dokładnie w tylniej części ciała ma turystów
; Jeśli chodzi o zakupy, to można je zrobić albo w pobliskim markecie Perła (100 metrów od hotelu), albo w markecie Mladost (około 300 metrów od hotelu), przy czym Mladost jest tańsza i to sporo â np. Rum bacardi kupiony w Perle za 20,50 kosztuje w Mladosti 16,50. I tak wszystko ok. 10-15% tańsze Mam nadzieję, że komuś ta przydługawa opinia się przysłuży. Jeśli mogę dać ostatnią radę, to tę, że nie warto sugerować się skrajnie negatywnymi opiniami wczasowiczów, bo można, tak jak ja, po raz kolejny się przekonać, że to jakieś biadolenia osób rozczarowanych tym, że za niską cenę nie trafili do raju na Seszelach, najlepiej w standardzie aâla filmy o Bondzie.
Ze swojej strony nie mogę powiedzieć na temat tego hotelu nic nadzwyczaj dobrego, ale też nie mogę powiedzieć niczego złego. Mogę co najwyżej wypowiedzieć się o tym, że wiele przytaczanych poniżej wad to przesady i wyolbrzymienia - np. w wykładzinie w pokoju rzeczywiście zdarzały się sporadycznie pojedyncze, malusieńkie mrówki (pewnie wniesione butami przez poprzednich turystów), a już następnego dnia po przylocie jakaś kobitka skarży się rezydentce, że ma w pokoju mrówki faraona⌠no po prostu musiałem się powstrzymać od śmiechu, bo dla takich osób każde mrówki żyjące na południe od Polski to już są mrówki faraona, pewnie przenoszące HIV, ubóstwo i komunizm.
wszystko ok, za tą cenę było warto :) polecam opcję ze śniadaniem, bo warto zjeść na mieście i poznać bułgarską kuchnię :)
- nowy budynek
- sprzątanie - mały i zacieniony basen - za mało miejsca na basenie dla tylu ludzi
Jak powyżej, świetne miejsce, każdy znajdzie coś dla siebie.
Blisko do plaży, sklepu, przystanki. Miła obsługa, pokój sprzątany codziennie. Bogaty wybór potraw (my mieliśmy opcję że śniadaniem), każdy znajdzie coś dla siebie: jajecznica, jajka sadzone, gotowane, smażone parówki, boczek, kiełbasa, pasztet, makaron, kasza, ser żółty i biały (podobny do feta ) dżem, miód, nutellą, rogaliki i ciastka francuskie, mleko, jogurt owocowy i naturalny, wybór kilku rodzajów wędlin (salami i dojrzewające), sałata, kapusta, marchewka, pomidory, ogórki, oliwki, papryka, fasola w sosie, różne płatki do mleka. Dla gości z allinclusive naleśniki z sosem do wyboru. Kawa - różne rodzaje, herbata czarna i ziołowa, czekolada, woda dwa rodzaje soków, pieczywo jasne oraz do tostera (jasne i ciemne), małe placki chlebopodobne. Nie wszystkie potrawy są codziennie, ale są dokładane tak, że nikomu nic nie braknie. Wymieniam potrawy bo w opiniach powtarza się, że posiłki są jednostajne i monotonne. W hotelu są goście różnych narodowości i kuchnia jest dostosowana do wszystkich, takie jest moje zdanie. Zdarza się oczekiwać dłużej ma windę- w czasie posiłków, my najczęściej chodziliśmy na piechotę (3 piętro). Świetne miejsce jeśli się lubi aktywnie spędzać czas. Bardzo dobry jeśli wziąć pod uwagę niską cenę Nasz pobyt (rodzic i troje nastolatków) to koniec sierpnia i początek września: w tym czasie było spokojnie, żadnych głośnych imprez, czy głośnej muzyki. Jeśli już tradycyjne po polsku muszę ponarzekać to basen faktycznie mały i widok z okna na parking (zaśmiecony). Osobiście nam to nie przeszło gdyż w hotelu praktycznie tylko spaliśmy.
Jeśli ktoś lubi siedzieć przy basenie to jest on b. mały.
Ogólnie wyjazd uważam za udany, było trochę wad ale z pozytywnym nastawieniem uważam ze hotel nie jest najgorsza opcja. Jedzenie 4/5 chociaż czasem niektóre potrawy zimne
Bardzo miła obsługa, częste sprzątanie pokoi
Największy minus to mało leżaków, zaniedbana siłownia i troche mały basen
Jesteśmy zadowoleni. W tej chwili jesteśmy w połowie pobytu (dwoje dorosłych+ swoje dzieci 9 i 13 lat). Pokoje codziennie posprzątane, reczniki wymienione. Mamy pokój na parterze,cicho i spokojnie.Rok temu byliśmy w cichej miejscowości. Tutaj musieliśmy się najpierw przyzwyczaić, bo w nocy w centrum jest Jak w Las Vegas????Czytaliśmy wiele opinii o hotelu i byliśmy przerażeni. Zależy kto co lubi. Jedzenie jest bardzo dobre i jest to bardzo dużo, cały czas dokładne, każdy znajdzie coś dla siebie. Na innym barze naleśniki i omlety zrobione dla każdego kto chce, świeże z paletni. W wersji all inclusive napoje i drinki nielimitowane, bardzo dobre lody przy basenie popołudniu. Kawa i herbata tylko do posiłków. Odległość do plaży około 10 min piechotą. Każdy musi sobie wypracować swoją drogę. Plaża piaszczysta, czysta. Strefa płatna 30lv za 2 leżaki i parasol- drogo. Obok plaża bezpłatna- też ok. Woda w morzu ciepła. Jedynie drażni nas to co się dzieje na basenie- wojna o leżaki. Ktoś rzuci ręcznik dzień wcześniej, a później nawet nie przychodzi...w Regulaminie hotelu- nie ma kogoś 30 min, wtedy można zrzucić, zanieść do recepcji i zająć. Ogólnie oceniamy bardzo dobrze hotel. W nocy w centrum mnóstwo muzyki, świateł, atrakcji, restauracji, multum sklepów z pamiątkami. Dla każdego coś ???? Polecamy!
Duży pokój, codziennie wymienione ręczniki i sprzątanie (ręczniki należy zostawić w łazience), jedzenie dobre, urozmaicone, pyszne desery!
Mała stołówka- Trzeba czekać na miejsce, w basenie zimna woda, wojna o leżaki
Treść opini nie może być krótsza niż 50 znaków . Niestety w hotelu zbyt dużo płaczących wstrętnych dzieci :)
Mili barmani
Dalekie położenie od plaży
Najgorszy hotel w jakim byłam. Wylot mieliśmy o 1 w nocy z Bułgarii i nawet nie pozwolili nam korzystać do końca dnia z All inclusive. Brak prysznicow przy basenie. Nawet nie mieliśmy się jak wykapac przed odlotem. Pokoje posprzatane 2 razy przez tydzień z czego bardzo po łebkach. Pościel w ogóle nie wymieniana. Jedzenie strasznie słabe i do tego trzeba czekać w kolejce godzinę do ,,restauracji" która przypomina starą jadłodajnie. Bardzo głosna muzyka przez cały dzień i noc. Ogólnie bardzo słaby hotel. Nie polecam.
Nowe pokoje
-daleko od plaży -niedobre jedzenie --godzine trzeba vzekac w kolejce do restaturacji -głośno muzyka przez cały dzień i noc -brak prysznic i wc przy basenie -pokoje nie sprzatane
NIE POLECAM. Mimo iż nie jestem wymagająca osobą, ten hotel do porażka...
-daleko do plaży ok 900m - głośna muzyka (nawet przy zamkniętym oknie) -niedobre, POPSUTE (jajecznica, jajka, śmierdzące mięso) jedzenie -picie podawane w PLASTIKOWYCH małych kubkach -smród na jadalni (ktora mieści się na -1pietrze) -ogromne kolejki po jedzenie -brak sprzątania pokoju -barmani nieuprzejmi -grzyb pod prysznicem