Zgłoś uwagi do strony Zamknij
Twoje pytanie zostało przesłane do osoby odpowiedzialnej w biurze wakacje.pl za jej sprzedaż przez Internet. Odpowiedź zostanie udzielona Państwu (e-mail'em lub telefonicznie) tak szybko jak to możliwe.

W przypadku niejasności prosimy o kontakt:

tel. 0 801 455 401, (58) 325 29 00
Już teraz życzymy Państwu udanego wypoczynku.
Dziękujemy za wysłanie formularza!
Doradca Wakacje.pl skontaktuje się z Państwem telefonicznie lub e-mailem!
Rezerwacja telefoniczna
0 801 455 401
koszt 0,49 zł/min z VAT
Dziękujemy za przekazanie nam swoich uwag!
Rezerwacja telefoniczna
0 801 455 401
koszt 0,49 zł/min z VAT
Twoje zapytanie właśnie trafiło do jednego z wakacyjnych doradców.
W najbliższym czasie nasz specjalista skontaktuje się z Tobą w celu udzielenia odpowiedzi.

W razie dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji pod numerami 801 455 402 oraz 58 325 29 00

Dziękujemy za kontakt i już teraz życzymy udanych podróży z Wakacje.pl

Pola oznaczone gwiazdką (*) są obowiązkowe

Potwierdzam zapoznanie się z polityką prywatności oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu przez Enovatis S.A. w celu:

Wyślij
+ Dodaj swoją opinię
Europa Afryka Azja Ameryka Północna Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Australia i Oceania

Opinie El Wekala - Egipt

Autor: Karolinqua

• 2012-03-26, 00:37
  • ocena 4.6
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Pisałam już gdzieś ale i tu napiszę: Byłam tam w zeszłym roku razem z Narzeczonym z biura Alfa Star. To nasza pierwsza wycieczka zagraniczna. Jestem zachwycona! Wszystkim! Hotel czysty, zadbany, obsługa miła, nie nachalna. Jedzenie smakowite i świeże. Faraon nas nie nawiedził ;) Na terenie hotelu minimarket i sklepy z pamiątkami. Na plaży nie zaczepiają i nie są upierdliwi - raz powiesz nie i już nie podchodzą (znajomi byli w Hurgaddzie i mówili, że tam była masakra - łazili i próbowali coś wcisnąć) tu sobie chwalili odpoczywanie w spokoju, a to przecież ważne! Okres w którym wyjechaliśmy (przełom września i października) jak najbardziej trafiony. Mało ludzi, a więc i luz przy basenie - żadnego tłoku w wodzie i bitwy o leżaki. Generalnie spokój i cisza, bo hotel położony między górami, a morzem. Na plażę z rana miły spacer wśród pól golfowych, w drogę powrotną zazwyczaj wybieraliśmy busik, bo byliśmy zmęczeni ;)Polecam tym, którzy naprawdę chcą wypocząć. Wykupiliśmy wycieczkę do Dahab miejscowego sprzedawcy (o ile dobrze pamiętam coś koło 60$) i nie żałowaliśmy! W rezultacie było to coś jakby wykupienie kierowcy z Jeepem na cały dzień. Polecam dla 4osób, bo w więcej może być ciasno. Dodatkowo Blue Hole (przepiękny podwodny Świat, a tylko snurkowałam!)ze smacznym obiadkiem i nasz kierowca zabrał nas do Blue Lagoon (niezapomniany widok, który mnie wzruszył i pędzący dookoła kite surferzy). Z czystym sumieniem piona za wszystko! Polecam!!! Opis długi, ale mam nadzieję, że przydatny :)

Autor: Łukasz
    Termin wyjazdu: Luty 2012

• 2012-02-21, 15:37
  • ocena 4.2
    Ciche i kameralne położenie4
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Bardzo polecam ten hotel z jednego prostego powodu. Nigdzie w Egipcie nie znajdziemy podobnego hotelu z średnią ocen powyżej 4.0 za tak niską cenę. Stosunek jakości do ceny w tym wypadku jest wręcz fenomenalny! Można doszukiwać się, że hotel ma już 10 lat, że trochę zniszczone łazienki, że stary model telewizora, a nie najnowsze LCD czy LED, czy też, że do plaży trzeb dojeżdżać busem (dla mnie żaden problem, kursują dwa na godzinę). Ale jeśli ktoś oczekuje super luksusów za 1200 zł to niech najpierw pomyśli w jakich warunkach spędzi urlop w Polsce za taką cenę, chyba na polu namiotowym w Ciechocinku :) Hotel jest czysty, basen bardzo duży, woda zimą podgrzewana, jeśli chodzi o ALL to pierwszy raz spotkałem się, żeby Polacy nagminnie narzekali na zbyt mocne drinki :)) Podsumowując, jeśli komuś przyjdzie jechać do tego hotelu i znajdzie ofertę za rozsądne pieniądze to bez obaw może liczyć na udany urlop.

Autor: piotrek

Ilość4
    Jakość i smak4
    Obsługa/serwis4
    Ogólne wrażenie4.0
  • Uwagi: hotel pozytyw, leży u podnóża góry-piękny widok ale słońce zachodzi o 1 godzinę wcześniej.do plaży 20min lub bus co 30-40 min. obiad na plaży dobry ale bez piwa w opcji all. na rafę trzeba chodzić do hayeta 2 hotele w lewo(widziałem 2m barakudę i wielką płaszczkę szarą i ośmiornice) reszta ryb bez szaleństw, rafa El Wekali kiepska.całe nurkowanie w Tabie bardzo drogie bo monopol ma firma waterworld płaciłem 120$ za 1 dzień z ich sprzętem i osobą tow na pokładzie.baseny mają do 145 cm więc o skokach nie ma mowy. hotel dobry jako baza wypadowa do izraela i na górę mojżesza. dobra obsługa, zatruć praktycznie brak. hotel pozytyw ale tu nie wrócę bo szukam bardziej nurkowych miejsc

Autor: Stanisław

4.3
    Udogodnienia dla dzieci1
    3.4
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: El Wekala składa się z kilku niedużych budynków (ok 200 pokoi),wkomponowanych w małe miasteczko przylegające do Gór Synaj. Od zachodu kapitalny widok na spore szczyty, myślę że ponad 1000m. Od wschodu piękny widok na Zatokę Akaba, nabrzeże Arabii Saudyjskiej i Jordanii, kapitalne położenie hotelu bo na sporym wzniesieniu. Sam hotel nie zachwyca nowoczesnością, wszystko jest nieco zużyte i podstarzałe, ale atmosfera, lokalizacja, czy poziom obsługi, w pełni rekompensują te minusy. Personel bardzo przyjazny, łatwo zapamiętują gusty gości, nie wystawiają rąk po napiwki ale zasługują na nie swoją pracą. Jedzonko moim zdaniem pycha, ciągle coś nowego, duży wybór.Kapitalny basen, woda w zatoce cudo - rafy, kolorowe rybki, i to ciepełko !!!

Autor: Andrzej

• 2011-10-12, 20:31
  • ocena 4.5
    Rozrywka i animacje5
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Hotel bardzo ładny i połozony w malowniczym miejscu z pieknym wibokiem na morze(zatoka akaba). Bardzo dobra obsługa, nikt nie wymusza bakszysz. Plaża cudowna, wymażone miejsce do snurcowania, bardzo dużo rafy nawet na płytkiej wodzie. Jedzenie bardzo smaczen, urozmaicone. Bardzo polecam!!!

Autor: Ania
    Termin wyjazdu: Sierpień 2011

• 2011-09-26, 12:55
  • ocena 4.4
    4.2
    Jakość i smak4
    Ogólne wrażenie4.0
  • Uwagi: Hotel super :), miejsce jeszcze lepsze. właśnie wróciliśmy z mężem z Taby. Było cudownie!! chętnie wróciłabym tam ponownie. jedynym mankamentem który mi doskwierał był zapach akurat w naszym pokoju i ciągłe \"pykanie\" klimatyzacji. Gdybym spędzała czas w pokoju, nie wytrzymałabym, ale przecież kto siedzi w pokoju podczas takiej pogody i takiego uroku. Obsługa w hotelu rewelacyjna!! nikt nie napiera się o żadne bakszysze! aż chce się je zostawiać samemu. basen świetny, na plaży jeszcze lepszy, zatoka cudowna, nigdy nic nam nie brakowało, o nic nie musieliśmy prosić, wszystkiego było pod dostatkie! Chętnie wróciłabym do Taby, ale może dla urozmaicenia inny hotel? :)

kupiłam w wakacje.pl Pokaż oferty do hotelu

Autor: nnnita
    Termin wyjazdu: Lipiec 2011

• 2011-08-30, 11:30
  • ocena 4.2
    Atrakcje w okolicy2
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: HOTEL NAPRAWDĘ FAJNY. OBSŁUGA BARDZO MIŁA I CAŁY CZAS UŚMIECHNIĘTA. JEDNAK SIERPIEŃ NIE JEST ZBYT DOBRĄ PORĄ DO WYJAZDU DO EGIPTU, UPAŁ NAPRAWDĘ DAJE SIĘ WE ZNAKI. JEŚLI CHODZI ZAŚ O SAMA OPCJE ALL INCLUSIVE TO TAK JAK WE WCZEŚNIEJSZYCH OPINIACH TO WYDAJE SIĘ ŻE JEST \\\" ZA MAŁO ALL INCLUSIVE W ALL INCLUSIVE\\\" JEDNAK ZA TAKA CENĘ TO NIE JEST NAJGORZEJ. NAJWIĘKSZYM MANKAMENTEM JEST DOJAZD NA PLAŻE, BUSIKI KURSUJĄ CO PÓŁ GODZINY, WIĘC TRZEBA SIĘ DOPASOWAĆ DO ODJAZDÓW CO MI OSOBIŚCIE BYŁO UCIĄŻLIWE. JEŚLI CHODZI O PLAŻĘ TO FAJNE ŻE WOKOŁO DUŻO MAŁYCH I WIĘKSZYCH RAF CO NA PEWNO JEST FAJNĄ ATRAKCJĄ.W RAZIE PYTAŃ PROSZĘ PISAĆ NA MAILA.

Autor: trol

Rozrywka i animacje5
    Sport5
    Udogodnienia dla dzieci5
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: hotel robi wrażenie jak z bajki...Super polecam...

Autor: AŁ
    Termin wyjazdu: Czerwiec 2011

• 2011-08-11, 22:56
  • ocena 4.6
    Ogólne wrażenie5.0
  • Uwagi: Pobytem w hotelu jesteśmy mile zaskoczeni. Mieliśmy porównanie do Hurgady, gdzie zaliczyliśmy dwa hotele (w tym jeden z bardzo dobrą opinią) i El Wekala wypada w tym zestawieniu zdecydowanie najkorzystniej: pięknie położony, pokoje czyste, a obsługa o niebo lepsza, milsza i bardziej uśmiechnięta!! Nie byli pazerni na bakszysz, na własne oczy widziałam, jak recepcjonista oddał jakiejś Pani 10 euro, które włożyła do paszportu! Mimo że do plaży trzeba dojechać, to nie jest to żaden kłopot, a wokół wiele raf choć ilość ryb nieco rozczarowująca. Posiłki bardzo smaczne(choć śniadania monotonne). Niemniej jednak jest to miejsce dla ludzi chcących odpocząć i nie poszukujących licznych rozrywek, szczególnie wieczornych. Zdecydowanie polecam.

Autor: Niezadowolona
    Termin wyjazdu: Czerwiec 2011

Czy polecasz hotel: nie mam zdania
    Komu polecasz hotel: z dziećmi
    Stosunek jakości do ceny: poniżej oczekiwań

• 2011-07-13, 22:44
    Sport2
    Udogodnienia dla dzieci1
    2.8
    Ogólne wrażenie3.0
  • Uwagi: WRÓCILIŚMY NIEDAWNO Z TABY. JESTEM ROZCZAROWANA. OBSŁUGA UWIELBIA ANGLIKÓW , KTÓRYCH JEST TAM MASA I JEŚLI NIE DAJE SIĘ DUŻEGO BAKSZYSZU TO MA POLAKÓW ZA NIC. NAJGORSZE BYŁO TO ŻE NA SALI JADALNEJ BIEGAŁY PRUSAKI - BYŁO ICH MNÓSTWO CO ODBIERAŁO APETYT.OCZEKIWAŁAM CZEGOŚ WIĘCEJ PO TYM MIEJSCU- SUGEROWAŁAM SIĘ OPINIAMI NA WAKACJACH.PL ALE JAK WIDAĆ GUSTY SĄ BARDZO RÓŻNE I NIE NALEŻY O TYM DYSKUTOWAĆ. TEMPERATURY W LIPCU DZIEŃ-41 ST W CIENIU A W NOCY 33 ST. PO PIASKU NA PLAŻY BEZ BUTÓW NIE DALIŚMY RADY.ZA TO RAFY-BOSKIE.2 POMOSTY W LEWO OD NASZEJ PLAŻY BYLY CUDOWNE.POLECAM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11