9,6 / 10

Fantastyczny
100%
poleca ten hotel
Steigenberger Al Dau Beach
Egipt / Hurghada

Steigenberger Al Dau Beach: teren hotelu

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 62 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 9.4
    Hotel

    • 9.8 Basen
    • 9.8 Obsługa
    • 8.7 Rozrywka i animacje
    • 9.2 Sport
    • 9.4 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.9
    Pokoje

    • 9.8 Czystość
    • 9.8 Łazienka
    • 9.9 Wielkość
    • 9.9 Wyposażenie
  • 9.5
    Położenie

    • 9.0 Atrakcje w okolicy
    • 9.8 Ciche i kameralne położenie
    • 9.8 Możliwości komunikacyjne
    • 9.9 Odleglość od plaży
    • 9.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.7
    Posiłki

    • 9.9 Ilość
    • 9.6 Jakość i smak
    • 9.8 Obsługa/serwis
    • 9.4 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Bezpośrednio przy 400-metrowej prywatnej, piaszczystej plaży
  • Do najstarszej, centralnej części Hurghady około 8 km, zaś do lotniska 6 km
  • Kompleks połączonych basenów wraz z brodzikiem dla dzieci
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    2 231 zł 3 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 483 zł 4 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez      
 
  • 9,5 / 10

    Basia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Piękna plaża,łagodne zejście do morza idealne dla dzieci,czysciutkie dno bez raf,piękny zadbany teren hotelu,dużo roślinności, ładne przestronne pokoje,obsługa bardzo Miła i pomocna,

    Pobyt na początku maja,pogoda idealna 35 stopni,woda w morzu. 26,basen dla dzieci podgrzewany 31 stopni.zaletą jest piękna czysta plaża, łagodne zejście do morza i czysciutkie dno;)teren hotelu bardzo duży, zadbany ładny ogród,dużo basenów,leniwa rzeka,a przy opcji all inclusive można było korzystać z Aquaparku w hotelu Aqua Magic po drugiej stronie ulicy-świetne zjeżdżalnie dla dorosłych i duży brodzik ze statkiem dla dzieci.restauracja serwuje różnorodne dania od koloru do wyboru;)ogromny wybór różnych mięs,owoców morza,wyrobów cukierniczycH,na śniadanie. Soki ze świeżych pomarańczy i grejfrutow,pyszne mleczne koktajle;)napoje podawane w puszkach-pepsi,mirinda, 7up, piwo bezalkoholowe a soki wlewane z kartonow;)woda w butelkach;)pokoje przestronne, my byliśmy z 2 dzieci więc oprócz podwójnego łóżka stała jeszcze dostawka i łóżeczko a i tak było dużo miejsca.w łazience wanna i prysznic,suszarka.w pokoju czajnik, codziennie dostarczana woda,herbata,kawa itp.mini bar płatny dodatkowo.generalnie hotel uznawany jako luksusowy,nie ma głośnej muzyki na basenie czy plaży.wieczorem w lobby gra na pianinie a przy kolacji gitara,skrzypce czy inne instrumenty.wieczorem dla dzieci mini. Disco a potem animacje dla dorosłych codziennie coś innego.na placu wypożyczalnia sprzętu wodnego-rowery wodne za Free;)najwięcej Rosjan,da też Niemcy,Egipcjanie a Polaków niestety bardzo mało było może z 16 osób;(a hotel jest potężny.ale godny polecenia.

    Opinia dodana: 19 maja 2015
  • 9,8 / 10

    Paweł
    Para
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety bardzo komfortowy, spokój, cisza, wspaniała obsługa, wszyscy uśmiechnięci, idealny na wypoczynek
    • Wady za dużo rosjan,

    To mój 7 raz w Egipcie, i najlepszy. Zawsze 5 gwiazdek (Radison, Hilton, Orientan, Sultans Garden, itd), ale tamte gwiazdki a gwiazdki w tym hotelu to zupełnie inny świat. Kiedyś sie zastanawiałem, co za bałwan płąci 3tysiaki za hotel w Egipcie. Teraz wiem, że ja i po raz pierwszy są to właściwie wydane pieniądze. Idealna obsługa, czysto, tak że ciążko w naszym kraju zobaczyć takie miejsca. Jedzonko wyjątkowo smaczne, różnorodne, wszystko jadalne. Szef kuchni Christof - niemiec dba o podniebienia serwując co wieczór nowy repertuar posiłków - wieczór orientalny, niemiecki, amerykański, azjatycki itp Porządne krewetki z grilla, pyszne steki, jarzynki w każdej postaci i do tego ZERO FARAONA!!! Bez osłonki z Coli czy alkoholu. Jak na Egipt - prawie "fantastyka naukowa". Ogromny basen, czyściutka woda, wodospady, rwąca rzeka i inne bajey. Zero dziurawych płytek, brudu czy glonów, jak nie w Egipcie - przyjemne zaskoczenie. Przy basenach spokój, zero darcia muzyki z głośników. Rosjanie nad morzem ;-) Leżaków +50%. Drinki same chodzą do leżaczków. Pani czyści okularki, inna nosi zmrożone ręczniczki. Wszystko nowe, nieponiszczone, aż przyjemnie odpoczywać. All inclisive obejmuje bar ala carte przy basenie, można sobie obiadek zamówić wg własnego widzi misie. Polecam zupkę cebulową lub krem z pomidorów i steki z wołowinki argentyńskiej - pychota! Można zarezerwować w tygodniu 5 restauracji tematycznych - w cenie. Polecam kolacje w Aleksandrze, obsługa na medal! Tylko ubrać muszkę. A wszystko bez dodatkowych dopłat czy chociażby jednej sugestii że potrzeba dać bakszysz - ale jak go nie dać skoro wszystko działa perfekcyjnie - jak MADE IN GERMANY. W pokoju coś nie tak - telefon do recepcji i za 10 minut stoi 2 gości w drzwiach aby usunąć niedogodności. Barek w lodóweczce uzupełniany codziennie w cenie. Żyć nie umierać !!!!

    Opinia dodana: 14 maja 2015
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Tomasz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety położony przy plaży co ważne w sezonie zimowym podgrzewane Baseny - brodzik dla dzieci oraz troszkę głębszy basen obok hotelu . Obsługa rewelacyjna nie ma nachalności . Obsługa zawsze miła i uśmiechnięta . Nie odnosi się wrażenia ,że robią to na pokaz .

    Hotel i obsługa rewelacyjna . Niestety nie można tego powiedzieć o rezydencie biura podróży . Po prostu nie ma czegoś takiego , w Hotelu na spotkaniu inauguracyjnym przekazanie informacji o Egipcie , ofercie itp trwała 30 sekund . Pozostałe 50 minut to były próby namówienia na wycieczki fakultatywne . Ogólne wrażenie . Hotel , otoczenie, pobyt 10 na 10 . zgodność oferty z opisem 9 na 10 (rezydent)

    Opinia dodana: 12 marca 2015
  • 9,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    pedr
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Hotel na najwyższym poziomie.Dla wymagających. Doskonałe jedzenie, czysto, super obsługa.

    Opinia dodana: 16 listopada 2014
  • 9,8 / 10

    Inessa
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu

    To mój 8 wyjazd do Hurgady i zdecydowanie najlepszy... Między innymi hotelami 4-5 gwiazdkowymi a tym jest można powiedziec przepaść!! Warto dołożyc trochę i wybrac ten hotel. Hotel pod każdym względem przewyzsza wszystkie inne,a juz napewno pod wzgledem jakości obsługi jak i samej formuły all inclusive. Jedzenie jest pyszne czy to kolacja czy śniadanie nawet najwybredniejszy gust bedzie mial co zjeśc, ( mój maz się śmial że pierwszy raz w Egipcie może zjesc ogórki kiszone:)) Napoje w puszkach, pepsi, sprite, mirinda ,soda, tonic itp, wszystko w puszkach zawsze zimne, na życzenie podadzą i cieple:) soki , włacznie ze swiezym pomidorowym podawanym na śniadanie-polecam! przepyszna kawa z lodami i drinki. Piwo zawsze zimne podawane w butelkach oprocz baru na basenie. Nie ma takiego pojęcia jak- limit , razem ze znajomymi poprosiliśmy na imprezke do pokoju 15 butelek piwa i nie bylo najmniejszego problemu z taka iloscia co w innych hotelach jest nie do pomyslenia. W hotelu czysto w pokojach równiez, czasem sprzatane 2 razy dziennie(wieczorne ścielenie łożek).Ruskich dożo, ale o dziwo nie zachowuja sie jak to dziadostwo w innych hotelech w jakich bylam. Na plazy i basenie miejsc zawsze pod dostatniem. Mozna rówiez odwiedzic siostrzany hotel aqua magic po drugiej stronie ulicy w nimd ostaniemy opaski all ale juz piwa w butelksch tam nie ma:) polecam bo sa tam niesamowite atrakcje super wielkie zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych i statek wodny , dzieci az piszczą z radości!! Do sklepu jesli ktos ma zyczenie 100 metrów , apteka , spożywczy cleopatra z pamiątkami. Do centrum sakali kawałek jest dobre 15 min jazdy samochodem, my pojechaliśmy odwiedzic stare kąty:) 20 funtów( jakies 10 zl) wystarczy na dojazd, oczywiście po targowaniu,. przed targowaniem cena wynosi 10-15 dolców. My byliśmy w czerwcu na 2 tyg z 5 latkiem, all inclusive, kupując wycieczkę w marcu zapłaciliśmy równo 10 tyś, Hotel naprawde wart tej kasy!! w razie pytań służe pomocą na maila.

    Opinia dodana: 01 września 2014
  • 9,6 / 10

    Klient Wakacje.pl

    jarek
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Par, ceniących spokój, szukających luksusu

    Dzisiaj wróciłem ,a najchętniej jutro już poleciałbym z powrotem. Hotel bajka - obsługa super można bez żadnych napiwków ale czasami aż się chce dać samemu coś od siebie. Wyżywienie super w takim asortymencie, że trudno nawet opisać. Napoje z puszek /cola fanta/ i soki z kartoników bez żadnego rozcięczania. Obsługa sama za tobą biega i oferuje nawet drinki pomiędzy leżakami przy basenach i na plaży Piwa butelkowe / nawet heineken/ . Pokoje w większości widok na morze bez wkładania do paszportu Łazienki najwyższa półka /wanna kabina szlafroki kapcie / Wszystko sprzątane codziennie łącznie z wymianą ręczników. ŻADNYCH WPADEK ZOŁĄDKOWYCH -HOTEL NIEMIECKI Z NIEMIECKIM NADZOREM PONOĆ HOTEL NR 1 W HURGHADZIE Baseny duże i czyste ,ogrody zadbane Trochę hoteli już widziałem ,ale ten mnie powalił na kolana Hotel polecam 40+ /animacje dla 18-35 prawie 0 / wypoczynek gwarantowany !! Nie polecam wycieczki do Luksoru /rainbou zleca to firmie lokalnej ,a to porażka/ polecam wyspę marzeń Napewno tam wrócę hotel wart tej kasy /

    Opinia dodana: 14 czerwca 2013
  • 9,4 / 10

    Aleksander
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Wymagających klientów

    Potwierdzam wcześniejsze opinie . Świetny hotel , świetne połozenie , czysto , świetna obsługa . Fantastycznie wypoczęliśmu z małżonką . Posiłki smaczne , możliwość jedzenia nie tylko w restauracji glównej ale i w barach : przy basenie i plaży . Zawsze miejsca przy basenie lub na plaży (nie ma potrzeby zajmowania). Wart ceny jaką należy zapłacić ! POLECAM !

    Opinia dodana: 17 września 2012
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Gosza
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, wymagających klientów

    To był nasz trzeci pobyt w tym hotelu i na pewno jeszcze tam wrócimy!!!! Wielki + zdecydowanie! Pierwszy raz lecieliśmy z polskiego biura i również nie mamy zastrzeżeń:) W hotelu super obsługa, chociaż nie oszczędzaliśmy na napiwkach, warto:) Dodatkowo już nasz pamiętają niektórzy, więc to też ma swoje plusy i uroki. Zdecydowanie polecamy! :) No i wspomnę o jedzeniu..jak mówią, że ogólnie w hotelach jest średnie jedzenie, to tu jest rewelacyjne!

    Opinia dodana: 12 września 2012
  • 10 / 10

    magda

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, szukających luksusu

    Autor nie dodał opinii tekstowej

    Opinia dodana: 18 maja 2012
  • 10 / 10

    ANDRZEJ W

    • Poleca hotel dla
    • Ceniących spokój, rodzin z dziećmi, szukających luksusu

    Witam.Nie bede sie rozpisywać jaki wypas jest w tym hotelu bo zabrakłoby kartek.Dwa miesiące wczesniej wróciliśmy z Zoną z Chin i powiem wam że jesdnak Steigenberger zrobił na mnie większe wrażenie niż Hotel w Pekinie który był o dziwo droższy. Natomiast nie o tym chce powiedzieć.Wszystkie te opinie wcześniejsze to prawda prawda i jeszcze raz prawda ale najpiękniejsze jest to że my mielismy okazję zapoznać sie z Adasiem Małyszem który akurat tam kończył pobyt a dzien po wyjeździe naszego mistrza przyjechał Pan Tomasz Lis.I to był lis nażywo :)))Rano na sniadaniu siadalismy razem by porozmawiac po polsku. Naprawde warto wydać te pieniądze na ten Hotel. Warto :)))

    Opinia dodana: 17 maja 2012
1 2 3 4 5 ... 7
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi