7,7 / 10

Dobry
77%
poleca ten hotel
Titanic Palace
Egipt / Hurghada

Titanic Palace: zjeżdżalnia

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 178 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 7.9
    Hotel

    • 8.8 Basen
    • 7.7 Obsługa
    • 7.5 Rozrywka i animacje
    • 7.6 Sport
    • 8.2 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.2
    Pokoje

    • 8.0 Czystość
    • 7.7 Łazienka
    • 8.7 Wielkość
    • 8.5 Wyposażenie
  • 7.9
    Położenie

    • 7.3 Atrakcje w okolicy
    • 7.9 Ciche i kameralne położenie
    • 8.5 Możliwości komunikacyjne
    • 8.8 Odleglość od plaży
    • 7.1 Restauracje/bary w okolicy
  • 6.9
    Posiłki

    • 7.5 Ilość
    • 6.7 Jakość i smak
    • 7.0 Obsługa/serwis
    • 6.3 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Aquapark ze zjeżdżalniami, basen z falami, sztuczna rzeka i statek piracki ze zjeżdżalniami.
  • Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży.
  • Część pokoi z bezpośrednim wyjściem na basen.
  • Na terenie hotelu 7 restauracji a la carte.
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 526 zł 4 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy - Chopin All Inclusive
    1 779 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
  • 8,6 / 10

    Janusz
    ""
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety Piękny duży hotel z rewelacyjnym lobby czysty pracownicy weseli
    • Wady Zbyt mała czasami obsługa do restauracji głównej jak i na grillach stawianych czasowo

    Wakacje kwiecień 2015 Był to ogólnie 30ty któryś wylot do Egiptu i z cała odpowiedzialnością mozna podzielić opinie i polecić ten obiekt jako miły zadbany z duża doza rozrywki animacji dla dzieci jak i dorosłych , świetna dyskoteka w ciagu dnia pokazy magii , dzien z postaciami filmowymi dla dzieci , fajny aquapark , baseny czyste , najlepsza lokalizacja to pokoje blizko centralnego baru , mające z przodu 3 lub 5 Rewelacyjne restauracje tzw. alacarte mongolski Grill (smaczne mięska nakładamy i podajemy w swoich pojemnikach do pieczenia ) Chińska (pyszne lody w cieście i kaczka) Japońska (dobre jedzonko słodkie mięsko ) co do relaksu to jest darmowy masaż i to naprawdę bez jakiegoś zbytniego proszenia sie , co do innych atrakcji to tez mozna korzystać ze wszystkich atrakcji i restauracji bliźniaczego Titanicka , wieczory spędzić mozna w wielkim ogromnym wręcz lobby z muzyka na żywo i tańcami romantyczne miejsce do nawiązywania wieczornych znajomosci w którym Polacy bardzo fajńie potrafią sie odnaleźć , należy przyznać ze jesteśmy poza Rosjanami druga nacja , lecz jednak wszyscy potrafią sie dobrze miło bawić do około godz 23 trwają takie tance pózniej disco , oczywiście wszystko alinclusive , konkludujac , bardzo dobry hotel ogólnie 9tka , choć sa gusta i jak zawsze wszystkim sie nie dogodzi , miłego wypoczynku pozdrawiam

    Opinia dodana: 20 sierpnia 2015
  • 5,3 / 10

    Agnieszka
    ""
    Pobyt: Sierpień 2015

    • Zalety Dużo basenów, blisko plaży,blisko centrum.
    • Wady Marne jedzenie lub jego brak(obsługa niechętnie uzupełniała braki),wieczne kolejki po wszystko co zostało.Basen zamykany o 18, często nas wypraszano a zarazem wyrzucano z leżaków!! Brak morza które ma\\\" wieczny\\\" odpływ!!

    Ogólnie nie polecam tego hotelu. Jedzenie kiepskiej jakości, mało a nawet stare i śmierdzące!! Basen tylko do 18 , brak morza. Jedyny plus to dużo basenów.

    Opinia dodana: 17 sierpnia 2015
  • 6,2 / 10

    Kasia
    ""
    Pobyt: Sierpień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Wiele ciekawych basenów. Hotel przeznaczony dla dzieci. Miłe pokoje z bezpośrednim wejściem do basenu od strony balkonu. Rozrywka typu-nauka tańca, wieczorne show dla dzieci, wieczory przy muzyce na żywo, dyskoteka -ok. Restauracja Mongolska i Indyjska-czysta oraz smaczne posiłki. Szkoda , że tylko jeden raz na pobyt można było skorzystać z nich. Panowie sprzątający pokoje starają się bardzo by było posprzątane. Brawo!
    • Wady Morze płytkie, nieciekawe w odległości 1 km. Leniwa kadra sprzątająca w ogrodach, lobby i restauracjach. Bardzo brudne stoliki w restauracjach podczas posiłków oraz w lobby barze. w RESTAURACJACH NAKRYTY STOLIK SPRZĄTALIŚMY SAMY GDYŻ BYŁ BRUDNY OD RYŻU Z DNIA POPRZEDNIEGO,KRZESŁA TAKŻE.Jedzenie masakrycznie niesmaczne. przesolone,skwaśniałe, stare, leżące długo w upale bez lodówki, chłodni. 14 dni głodówki na chlebie z masłem który jedynie dało się zjeść. Ryba-sama sól, ryby prawie nic,masa panierki i sam olej lecący po ustach. Kurczak-często same kości lub sam sos. Pan z grilla podaje porcję 1 skrzydełka dzieląc ją na trzy i uważa, że to są 3 porcję. Wstyd!!!Kotleciki z grilla wielkości paznokcia podawane jako 2 sztuki ,do tego rozbebłane wyglądają jak kupa yorka. Owoce i warzywa bez smaku-sama gruba skóra. Kilka sałatek w których znajduje się wszystko włącznie z : ketchupem, mlekiem, ryżem, kluskami, Zupy-bez komentarza. Pan kucharz nie potrafi smażyć jajek, każde przypala i podaje rozpadające się w kawałkach(przygotowuje je często na nierozgrzanej kuchni). W restauracji wyliczają sztućce i zabierają jak przy stoliku jest ich więcej. Panowie zamiatają podczas posiłków kurząc przy stoliku miotłami podczas jedzenia. BRAKUJE KIEROWNIKÓW KTÓRZY DOPROWADZĄ DO PORZĄDKU CAŁOŚĆ KADRYDO ŁADU. bardzo brudne wszystkie szyby w Titanic Palace(w oknach,na stolikach)-niemiło jeść przy nich. W lobby bar-dwóch obsługujących ok. Pozostali nie potrafią zrobić czysto drinka , nalać piwa, chodzą brudno ubrani , Podają na brudnych blatach, za barem-brud. Brakuje kadry doprowadzającej do porządku i czystości.

    Hotel ładny, fajny.SZkoda,że niesmaczne jedzenie i niewyszkolona kadra sprzątajaca oraz kelnerów.

    Opinia dodana: 16 sierpnia 2015
  • 5,7 / 10

    Władek
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Zalety Ładny robi wrażenie połączony z drugim hotelem
    • Wady Jedzenie jest okropne i nie strawne Chamska obsługa Brak Higieny

    Sam hotel jest ładny , dużo prowizorki no ale tak duzy teren ciężko ogarnąć . Jedzenie jest okropne , z tego co widzieliśmy to ponad połowa gości jadła FRYTKI ustawiały sie gigantyczne kolejki po nie no i ciągle ich brakowało . Jedzenie co dzień to samo i tak nie strawne że nawet Alkohol nie pomaga na trawienie można sie po prostu zatruć !!! z All inclusive to nie ma nic wspólnego jak ktoś już po świecie pojeździł będzie bardzo zawiedziony !!! głodny nie chodziłem ale najedzony też nie i w dodatku z napompowanym brzuchem i boleściami co dzień i to 4 osoby !!! Obsługa jest chamska , jak sie da dolara napiwku to odpowiedzą ze teraz daje sie 5 dolarów !!! a za dwa dolary to umarło !!! plaża fajna , daleko można iść w cieplutkiej wodzie do kolan !!! Rafa zaśmiecona nawet opony i śmieci sa w wodzie , ogólnie ta rafa umiera z syfu jaki tam panuje !!! Animacje wieczorne masakra na 5 które widziałem tylko raz ludzie nie wyszli w połowie !!! Rezydent z Wezyra bardzo fajny i co ciekawe bardzo pomocny i ty duze zaskoczenie !!! Sumując nigdy więcej Egiptu i Tego przereklamowanego Hotelu zasługuje na 3 gwiazdki a nie 5 !!!

    Opinia dodana: 09 lipca 2015
  • 4,1 / 10

    KRZYSIEK
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety WIELKI MOLOCH A TAKIE LUBIĘ
    • Wady NIE WLICZAJĄC POKOI TO PRAWIE BRAK KLIMY W CAŁYM HOTELU, COŚ DELIKATNIE DMUCHA ALE TO ZAMAŁO, DUCHOTA I DUCHOTA .

    BYŁEM TU CZWARTY RAZ, ALE TAK JAK W TYM ROKU TO KLIMATYZACJI, NIGDY NIE OGRANICZALI , W POKOJACH KLIMA OK, ALE POZA TYM MOŻNA POWIEDZIEĆ ŻE DUCHOTA. JEDZENIE MONOTONIA, ALE JA WYBREDNY NIE JESTEM. POKOJE - PIĘĆ PUNKTÓW NA DZIESIĘĆ. MUŚLAŁEM ŻE TYLKO RUSKIE ZACHOWUJĄ SIĘ JAK BYDŁO AE W TM ROKU ZOBACZYŁEM JAK SIĘ MYLIŁEM, POLACY BIJĄ ICH O GŁOWĘ, OCZYWIŚCIE NIE WSZYSCY.

    Opinia dodana: 27 czerwca 2015
  • 8,8 / 10

    sylwia
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Bardzo duży obiekt, dużo basenów, możliwość korzystania z hotelu titanic beach
    • Wady Częste odpływy morza, ogólnie morze beznadziejne

    Tygodniowy pobyt bardzo udany. Zaczynając od lotniska rezydent neckermanna naciągał turystów na droższe wizy !!! żądał od każdego turysty 27 dolarów przy czym wiza kosztuje 25 dolarów, na pytanie dlaczego ? powiedział, ze nie zna polskiego i prosił o mówienie po angielsku. Po krótkiej wymianie zdań obrażony wręczył nam karteczki do wypełnienia na wizę i kupiliśmy je w okienku za 25 dolców. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ !!! nie chodzi tutaj o 2 dolary tylko o pewne zasady i nie robienia z ludzi baranów. Przy wyjściu z lotniska czekał na nas inny rezydent, który mówił po polsku, co nas zaskoczyło nie pojechał z nami do hotelu, akurat dla nas nie był to problem, ale osoby które odwiedziły Egipt po raz pierwszy mogły być trochę zakłopotane. Rezydent Eckermanna był codziennie w hotelu. Hotel bardzo piękny, przepiękna recepcja, lobby, ogród i bardzo dużo basenów. Nie było problemu z leżakami. Bardzo dużo Polaków, dużo rodzin z dziećmi. Pokoje sprzątane co dziennie, uzupełniana lodówka o wodę, pepsi lub sprite. Dwa razy na pobyt skorzystaliśmy z oferty Ala carte, bardzo dobre jedzenie we włoskiej i meksykańskiej (polskie menu do wglądu po lewej stronie w głównym holu ? niektóre restauracje tez mają po polsku menu ? włoska nie ma). W ultra All inclusive 20 minut masażu gratis ? trzeba wcześniej rezerwować . Można korzystać ze stołówek w palace i Beach, korzystaliśmy tylko z jednej Antonio w palace. Posiłki prawie takie same co dziennie, ludzie narzekali, ale można przeżyć, każdy znajdzie cos dla siebie. W disco piwo nalewane prosto z puszki. Obsługa miła uprzejma i uśmiechnięta. Najgorszą cechą hotelu jest morze, które często odpływało , jak już była woda to średnio po kolana, na głębszą trzeba było iść (lub jechać busikiem) pomostem. Myślę, że wrócę do tego hotelu

    Opinia dodana: 22 czerwca 2015
  • 9,1 / 10

    Jowita
    ""
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety - aquapark - przemiła obsługa - zawsze można znaleźć miejsce przy leżaku - pokoje z basenem zamiast balkonu - sprawna klimatyzacja - centrum handlowe - wiele przepysznych owoców i deserów do wyboru
    • Wady - mało wieczornych animacji

    Hotel jak najbardziej spełnił nasze oczekiwania, po wejściu do hotelu tzw "kopara" nam opadła. Rzeczywiście hol wzorowany na titanicu, ogromna ilość basenów, zadbany teren wokół, aquapark działający przez cały dzień i to codziennie, brodziki dla dzieci, każdy znajdzie cos dla siebie. Ogromnym plusem są ręczniki wydawane koło basenu i plaży, które codziennie można zwrócić a rano wziąć nowe. Obsługa w hotelu przesympatyczna, zwłaszcza dla Polaków (rosjan nie lubią jak wszędzie), gdy akurat brakowało wolnego stolika zawsze starali się coś zorganizować (restauracja na lewo od ruchomych schodów), polecam meksykańską i libańską restauracje ala carta, jedzenie palce lizac! w restauracji hotelowej najlepsze zdecydowanie były śniadania, kilkanaście rodzajów pysznego pieczywa, malutkie pancakes i ogromny wybór dżemów do tego, omlety, jajka, najlepsze na świecie żółte sery, pyszne i różnorodne warzywa. Obiady troszke gorszę, ale zawsze dało się coś wybrać, a to makaron robiony na naszych oczach z sosem, a to frytki i jakiś kurczaczek, ryże, potrawki. Na kolację dodatkowo jakiś grill na dworze, dwa razy zdaje się były kraby, raz robili sushi, jakieś rybki z grilla często i dodatkowy stół przed restauracją gdzie krojono przesłodkie arbuzy (polecam!). Napoi nigdy nie brakowało, ani razu nie zdarzyło się, że brakowało czegoś w dystrybutorze, piwo bardzo dobre, w barze w lobby robiono świetne, kolorowe drinki na hasło "one cocttail please" ;) alkoholu do drinków nie żałowali, gin z tonikiem i limonką też bardzo dobry. Lokalizacja dobra, centrum handlowe w środku hotelu i zaraz za jago bramą, po drugiej stronie ulicy także wiele sklepów, taksówkę lub busik można złapać i za grosze dojechać do centrum (kilka dolarów za całą taksówkę). W hotelu dyskoteka (nocny klub), salon gier i amfiteatr (minidisco dla dzieci). Serdecznie polecam ten hotel parą, większym grupą znajomym a także rodziną z dziećmi! W tym roku wybieram sie tam ponownie ;)

    Opinia dodana: 11 czerwca 2015
  • 5,1 / 10

    irena
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2015

    • Zalety duże i czyste pokoje ,łazienka też bez zastrzeżeń codziennie czyste ręczniki ,napoje codziennie uzupełniane
    • Wady brud i syf na stołówkach jedzenie okropne

    nie polecam tego hotelu ze względu na wyżywienie i obecność Rosjan

    Opinia dodana: 18 maja 2015
  • 3,1 / 10

    ja
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Zalety Duży kompleks, luz na basenach. Na tym koniec. Trochę czyściej w restauracji jest w Titanic Beach.
    • Wady Mój 7 pobyt w Egipcie i najgorszy: poza śniadaniem chodziliśmy głodni, na każdym posiłku ryż i gulasz, owoce to brudne jabłka i pomarańcze, resztę można sobie kupić na straganie wychodząc z restauracji, zabieranie szklanek podczas posiłków, płukanie w zimnej wodzie i stawianie jako czyste, w restauracji brudno, trzeba prosić o nakrycie czy sztućce, nie mówiąc o sprzątnięciu brudnych naczyń, 1 restauracja zazwyczaj zamykana ok 1 godz, przed końcem a goście mają jeść w drugiej, bo tu już sprzątają, potrafią podejść do jedzącego gościa i powiedzieć, że ma 2 minuty bo zamykają, przy barze na basenach obsługa nieprzyjemna, rzucająca drinkami, wydzielająca jedzenie, woda w basenach zimna, Animacje prze cały tydzień to samo, te same piosenki, Ci sami animatorzy robią show time a jak jest coś innego np fakir to już płatne, w recepcji mówią, że złe jedzenie to norma a turyści jedzą w mieście. Nigdy w życiu nie byłam w tak beznadziejnym hotelu, wszystko zniszczone, brudne, obsługa robiąca łaskę. Z całą pewnością to nie jest 5 gwiazdek, nie wiem jak wyglądają hotele 3 gwiazdkowe ale myślę, że lepiej, Szkoda pieniędzy i nerwów, można wybrać dużo lepszy np: Junge, Jazz itp.

    Zdecydowanie nie polecam! Najgorszy hotel w jakim byłam, pierwszy raz chodziłam głodna i brzydziłam się cokolwiek pić bez słomki! Żadne 5 gwiazdek!

    Opinia dodana: 15 maja 2015
  • 10 / 10

    Aleksandra
    Para
    Pobyt: Maj 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety - dużo basenów - miła obsługa - dużo miejsca - pyszne jedzenie - pokoje z bezpośrednim dojściem do basenów -czysto, schludnie

    Ogólnie hotel rewelacja! To już moja trzecia podróż do Egiptu, ale ten Hotel spełnił moje wszelkie oczekiwania. Czysto, schludnie, miła i ekspresowa obsługa, jedzenia dużo, często, różnorodnie, baseny codziennie czyszczone. Do hotelu nie mogę doczepić się w ogóle. Jedynie przestrzegam przed sytuacją na lotnisku. Opłata za vizę wynosi 50 dolarów - taką dostaliśmy informację w biurze podróży. Jednak podchodząc do okienka z wyliczoną kwotą rezydent z Neckermanna zażądał 54 dolary (z jakiej racji?). Taka opłatę pobrał od wszystkich podróżnych, chyba, że się nastawił i wiedział wcześniej, żeby nie dać się zrobić w konia. Jak się okazało te 4 dolary to dla niego napiwek który sam sobie ustalił odgórnie nie ustalając tego z nikim. Nie dajcie się nabrać. Ciekawe, czy firma Neckermann o tym wie? Wcześniej na wyjazdach płaciliśmy vizę w biurze i tak chyba byłoby lepiej.

    Opinia dodana: 09 maja 2015
1 2 3 4 5 ... 18
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi