8,1 / 10

Bardzo dobry
80%
poleca ten hotel
Titanic Palace
Egipt / Hurghada

Titanic Palace: aquapark

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 150 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.1
    Hotel

    • 9.1 Basen
    • 7.9 Obsługa
    • 7.6 Rozrywka i animacje
    • 7.8 Sport
    • 8.5 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.5
    Pokoje

    • 8.2 Czystość
    • 8.0 Łazienka
    • 9.0 Wielkość
    • 8.8 Wyposażenie
  • 8.1
    Położenie

    • 7.4 Atrakcje w okolicy
    • 8.2 Ciche i kameralne położenie
    • 8.9 Możliwości komunikacyjne
    • 9.2 Odleglość od plaży
    • 7.1 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.3
    Posiłki

    • 8.0 Ilość
    • 7.1 Jakość i smak
    • 7.5 Obsługa/serwis
    • 6.7 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Rafa koralowa przy hotelu
  • Część pokoi ma bezpośrednie wejście do basenu
  • Kompleks z hotelem Titanic Beach Spa & Aquapark
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 899 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    1 939 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 8,9 / 10

    Polak_R
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Duża ilość basenów. Niektóre pokoje mają zejście bezpośrednio do basenu.
    • Wady Napoje na plaży i przy basenie podawane w plastykowych szklankach ( pewnie ze względu na dzieci )

    Hotel ogólnie bardzo przyzwoity. Niektóre wykończenia w basenie czy w łazienkach ( silikon, kleje ) zrobione trochę niechlujnie ale jeżeli ktoś już był parę razy w Egipcie to wie, że na pewne kwestie trzeba zwyczajnie przymknąć oko.

    Opinia dodana: 25 sierpnia 2014
  • 3,9 / 10

    Ada
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Zalety odległość od plaży, aqua prak, możliwość korzystania z 2 siostrzanych hoteli palace i beach, infrastruktura, zagospodarowanie, OBSŁUGA- to znaczy osoby zatrudnione w recepcji, w barach super. Śniadania ok- ciepłę pączki z konfiturami specjalnością restauracji- rewelacja, naleśniki
    • Wady jedzenie, animacja, CZYSTOŚĆ POKOI, łazienka, brak aktualnej komunikacji,

    W hotelu byłam od 04.07-18.07.2014 r. Opcja all inclusiv. Jedzenie- monotonne, ,,żyjące 3 dni np ryba w różnych postaciach,, nie do zjedzenia. Dla dzieci: spaghetti dramatyczne, frytki niedosmażone. Po za tym nic. Hotel kompletnie oprócz aqua parku nie ma oferty dla dzieci. ANIMATORZY nie mają zielonego pojęcia o swojej robocie- huk komercyjnej muzyki od 9.00 do 12.00, codzienny bellydance i po za tym NIC. NIC dla dzieci od animatorów- nie chce im się pracować, nie mają pomysłów, nie mają programu na tydzień- informacje są nieaktualizowane i bardzo, bardzo, bardzo stare. Konkursy dla turystów żadne. AMFITEATR i animacja wieczorna- koszmarna, nieinteresująca,zrobiona bardzo amatorsko a i amatorskie są lepsze. CZYSTOŚĆ pokoi: brud na podłogach- jak myją myją po łebkach, pełno włosów poprzedników; wszędzie kurz nieścierany, ŁAZIENKA- absolutnie nie ma nic wspólnego z 5* hotelem....BRUD narastający grzyb na podłodze scianach prysznicu, kabina bardzo brudna- po prostu nie myta kilka sezonów- piszę to z pełną odpowiedzialnościa, ponieważ ktoś tych panów powinien nauczyć sprzątać. |Na zewnątrz skrzynka z zasilaniem elektrycznym otwarta całkowicie można wyłączyć cały hotel bez konsekwencji, gorzej jak dziecko włoży rękę i coś się stanie. BARY PLAZOWE- obsługa ok, pracują szybko, ponieważ pewnie muszą, natomiast kolejki do baru- normalne wiem, ale można pomyśleć o usprawnieniach, ponieważ wykupując opcję all inclusiv czekając na hamburgera i frytki 45 minut to chyba trochę za długo, nie po to kupuję tą opcję, żeby błagać o jedzenie jak żebrak. PLAŻA- tak zgadza się opis jest bllisko do plaży to duży plus, ale PLAżY NIE MA- to znaczy jest piasek parasole ręczniki- to jest, niestety woda płytka do kostek około 800m potem rafa. Hotel wymaga natychmiastowego gruntownego remontu. Absolutnie nie znajduje się w standardzie minimalnym 5* a nawet i 4*. Dużo jeżdżę ale to nie jest 5*! Wezyr- ok, brak zastrzeżeń, Rezydent- brak zastrzeżeń bardzo kompetentny,wycieczki fakultatywneok

    Opinia dodana: 07 sierpnia 2014
  • 7,0 / 10

    esiu82
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Zalety Bliskość od lotniska Obsługa na dobrym poziomie Pani Magda uzupełniany mini barek za free
    • Wady Brak morza Praktycznie brak animacji Jedzenie-ilość a nie jakość Słabe drinki-a praktycznie ich brak

    Witam Jeżeli chodzi o hotel to napewno nie zasługuje na 5 gwiazdek. W ofercie pisze że prze morzu-ale nie wspominają że morze ma praktycznie cały czas odpływ:) Animatorzy "pracują" od 10 rano do 12:30 potem jest przerwa(kompletnie nie ma nawet muzyki)do 15:00 a koniec 17:00 Wiecznie zacinające się automaty z kawą,jeżeli chodzi o obsługe to dbają o turystów jak sie należy. Jeżeli chodzi o posiłki to robione na jedne kopyto,ale raczej bez kolejek w restauracji-i zawsze było gdzie usiąść. Jeżeli chodzi o piwo i napoje przy basenach to naprawde pozostawało wiele do życzenia. Jeżeli chodzi o czystość czy to w hotelu czy w pokojach to na wzorowym poziomie.

    Opinia dodana: 30 lipca 2014
  • 7,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Kris34
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Zaleta hotelu jest możliwość korzystania z 2 hoteli Titanic Palace i Beach. Ładna plaża i rafa przy molo (z prawej strony molo ładniejsza! Mało kto o tym wie .) Sporo posiłków przez prawie 24H ponadprzeciętne. Fajne pokoje. W Lipcu było najwięcej Polaków!!!
    • Wady Wielkość Hotelu, razem 2 hotele to około 5ha więc troche spacerów jest z pokoju do restauracji lub odwrotnie na plaże, zależy kto gdzie ma pokój...

    Ogólnie hotel polecam, sam wróciłem tam 2 raz! I komu poleciłem był zadowolony. Jest rafa jesli ktoś lubi snurkować, z molo na prawą stronę proszę! :). Widziałem tam ogończe, murenę i skrzydlice, oraz wiele innych ciekawych rybek. Większość pływa po lewej stronie i tam rafa jest zniszczona. Polecam wycieczke na Giftun, rajska plaża. nosi 4 nazwy i jest to ta sama wyspa tylko inne plaże, wszystkie fajne. Sporty wodne, płytki brzeg dla niektórych to plus dla innych minus. Wg mnie minusy hotelu to powierzchnia, duży! głośno na basenach bo sporo dzieci ze względu na aquapark, łazienki-ale w Egipcie to raczej wszędzie są zaniedbane 3+/5. Ogólnie polecam! Byłem już 2 raz i może skorzystam 3 raz ;) Biuro podróży: Sunshine Holiday wszystko było ok i mieli najtańszą ofertę do Titanic.

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 8,9 / 10

    rav
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Mnóstwo mnóstwo basenów, zejście do basenu bezpośrednio z tarasu naszego pokoju (za dodatkowe 10euro dziennie ale warto zapłacić), dużo restauracji, obsługa nie była nachalna- nikt nie prosił o napiwki, w pokoju darmowa cola i sprite w all inclusive,
    • Wady do 11 woda w morzu była a potem odpływała , z mola owszem można było oglądać rafę i rybki ale ta rafa to raczej jakby obumarła a rybek też jak na lekarstwo- to w sumie Hurgada. Kiedy byłem w Sharmie rafa była dużo lepsza a rybki pływają 2 m od brzegu i to olbrzymie i bardzo kolorowe. pierwszej nocy do pokoju wleciał nam jeden komar i mnie ugryzł w... w dobrze ukrwione miejsce...

    Nie rozumiem narzekań innych na jedzenie. każdego dnia inne danie główne kraby, sushi, małże, mięska, warzywka. jak się chce mieć nie wiadomo co to jedzcie do europy za dwa razy tyle pieniędzy możne będzie lepiej. Super zjeżdżalnie dla dużych i małych. denerwują rezerwacje leżaków dokonywane przez gości hotelowych już o 3 rano, ja raz wstałem o 4 bo klątwa mnie dopadła i połowa leżaków już była zajęta a potem przez cały dzień i tak nikogo na nich nie było. Polecam biuro sunshine holiday. najtańsze, porównywaliśmy ceny z ludźmi korzystającymi z innych biur i my mieliśmy najtaniej- nawet o 20 dolarów od osoby. wycieczki na miejscu można wykupować u kogo się chce więc polecam rekonesans w biurze sunshine holiday. Do zjeżdżalni owszem trzeba było stać w niedużych kolejkach ale jak to w każdym aquaparku. W restauracjach owszem zdarzało się że w godzinach szczytu nie było stolika ale zaraz wtedy obsługa kieruje do następnej restauracji tuż obok- a było ich 5. W tych hotelu all inclusive 24H!

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 7,6 / 10

    Greg
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Zalety W lobby panuje marmurowy przepych i jeśli ktoś lubi spędzać tam czas będzie pozytywnie zaskoczony. Baseny w części Beach kameralne z możliwością bezpośredniego wejścia z pokoju. Możliwość wybrania pokoi w Bangalowach z własnym basenem. Hotel posiada własny Aquapark. Duże restauracje główne w części Palace. Pokoje bardzo obszerne z kompletnym wyposażeniem.
    • Wady Notoryczny \\\"brak morza\\\". Hotel usytuowany w zatoce o wypłyceniu sięgającym kilkaset metrów w głąb morza. Ciągłe pływy morskie w zależności od pory dnia i roku powodują tzw. uciekanie morza, więc kąpiel (moczenie) przy plaży możliwa jest przez krótki okres czasu. Pomost z dojściem rafy to prawie 1km wycieczki w jedną stronę! Przyjemnie jest się przespacerować ale niekoniecznie latem przy temperaturze ok. 40 stopni. W prawdzie kursuje hotelowy bus ale jeśli ktoś lubi często ponurkować szybko ta przyjemność mu zbrzydnie. Rafa przy pomoście w porównaniu z innymi miejscami raczej skąpa. Aquaprk fajnie wygląda ale na zdjęciach. W okresie naszego pobytu panował deficyt na pontony do zjeżdżania więc zabawy nie było zbyt wiele. Basem główny przy plaży z tzw. sztuczną falą raczej nieciekawy. Duży bar przy plaży nie idzie w parze z dobrym serwisem - kolejki do jedzonka dosyć spore. Napoje w automatów to już dramat. Maksymalne rozcieńczanie z wodą i ciągłe braki to delikatnie ujmując żenada. Jeśli ktoś lubi posmakować alkoholu wieczorkiem to polecam drinki z tonikiem, ponieważ reszta mieszaczy spływa z wcześniej omawianych automatów. Brak obsługi kelnerskiej w restauracji - podczas kolacji trzeba odstać swoje przy wodopoju.

    Hotel polecam szczególnie dla rodzin z dziećmi nie koniecznie lubiących plażowanie. Dużo fajnych basenów ciągnących się wśród budynków mieszkalnych + bangalowy. Olbrzymie lobby z częścią sklepową i oczywiście barem czynnym w tym przypadku przez całą dobę. Jedzenia dużo, każdy coś znajdzie dla siebie aczkolwiek w porównaniu w wieloma pobytami w innych Egipskich hotelach jakość i urozmaicenie średnie. Pokoje bardzo duże i wszystko co potrzeba na miejscu. Największe rozczarowanie to chroniczny brak morza, jakość napoi, kolejki po przekąski na plaży oraz brak serwisu w restauracji. W naszym przypadku córka wybierała hotel z uwagi na własny Aquapark, więc nie chcę szczególnie narzekać, ponieważ o wielu niedogodnościach wiedzieliśmy przed wyjazdem. Podsumowując w miarę obiektywnie - Hotel obszerny i ładny ale raczej do niego już z wyboru nie wrócimy.

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 6,6 / 10

    p@$
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Podstawową zaletą jest aquapark w którym są atrakcje zarówno dla maluchów - piracka wyspa, ale i starsze dzieci oraz dorośli. Kolejną wzięto jest to, że część pokoji ma zejście do basenu. Ale chyba najważniejsze jest to, że hotel ma molo z bezpośrednim wejściem na rafe, maska aparat i kilka bułek i można naprawdę wiele zobaczyć.
    • Wady Nudne posiłki, brak animacji po polsku, daleko do centrum.

    Hotel całkiem niezły każdy znajdzie coś dla siebie można odpocząć popływać na rafie, poszaleć w aquaparku. Standard hotelu typowo turystyczny. Jedzenie ......znośne, sensacji gastrycznych nie było:-) . Niestety miesiąc wcześniej byłem w sąsiednim IBEROTELU i titanic wypada przy nim mizernie. Gdyby nie aquapark to bym się nie zadecydował. Na zakończenie dodam że wróciliśmy zadowoleni i .... dzieciaki przegłosowały że w tym roku jedziemy ponownie do titanica.

    Opinia dodana: 01 lipca 2014
  • 9,7 / 10

    Nina
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety aqua park, pokoje, obsługa, baseny, pokoje, restauracje, jedzenie i picie 24h
    • Wady genaralnie brak

    Wybraliśmy sie cała rodziną w Maju i lepszych wakacji w życiu nie mieliśmy ;) Każdy znalazł coś dla siebie. Byliśmy tylko tydzień ale nie nudziliśmy sie ani minuty. Co do pokoi i łazienek nie zauważyłam żadnego brudu grzyba, codziennie było sprzątane i układane przecudne stworki z ręczników, rewelacja. Podczas posiłków każdy z obsługi wręcz stawał na rzęsach żeby wszystko było czyste a jedzenie dobre ;) Reasumując hotel na nas zrobił ogromne wrażenie i polecam każdemu bo tam spędziliśmy jedne z najlepszych wakacji ;)

    Opinia dodana: 01 lipca 2014
  • 5,4 / 10

    Monika
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety duży teren, baseny, cały aquapark, animacje, minibarek uzupełniany codziennie
    • Wady okropnie zaniedbane łazienki: pleśń, grzyb na ścianach i pod prysznicem (strach wejść nawet w klapkach)!!!, rdza na sprzętach, w restauracji \\\"niby\\\" soki z proszku zmieszanego z wodą z dozowników, w automatach z kawą mleko w proszku... mniam...pyszności...a jakie zdrowe :-(

    sam teren hotelu jest zadbany, po wejściu do głównego lobby ma się wrażenie, że trafiliśmy do naprawdę super hotelu, naprawdę na 5* lub nawet więcej. Niestety to wrażenie pryska po wejściu do pokoju, a konkretnie łazienki: brud, pleśń, grzyb i rdza (pokój zmienialiśmy 2x i w każdym to samo), rozmawialiśmy z innymi Polakami i to samo! Druga sprawa to jedzenie: pierwszy raz prawie przez cały pobyt jedliśmy frytki lub makaron, bo reszta to ciągle identyczne jedzenie albo nie doprawione, albo nie smaczne (królują w przeróbkach jedzenia, co nie pójdzie, to następnego dnia jest w klopsikach albo w niby lazanii)- z tego powodu często po prostu zostawialiśmy jedzenie na talerzach, bo nie dało się jeść. Bar na plaży, to jedna wielka kolejka po wydzielane jedzenie. Aquapark - jak na tak duży hotel, to mało jest leżaków, mało pontonów, często trzeba stać w kolejce, kajaki czynne tylko przez 20 minut co 2 godziny.

    Opinia dodana: 30 czerwca 2014
  • 10 / 10

    paulina
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety bardzo fajny auqa park , miła obsługa i rezydent i wiele innych
    • Wady on nie ma żadnych wad

    Byliśmy tam na ferie zimowe po prostu najlepszy hotel w hurghadzie. Polecam :)

    Opinia dodana: 20 czerwca 2014
1 2 3 4 5 ... 15
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi