8,1 / 10

Bardzo dobry
82%
poleca ten hotel
Titanic Palace
Egipt / Hurghada

Titanic Palace: aquapark

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 146 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 8.2
    Hotel

    • 9.1 Basen
    • 7.9 Obsługa
    • 7.7 Rozrywka i animacje
    • 7.9 Sport
    • 8.6 Udogodnienia dla dzieci
  • 8.6
    Pokoje

    • 8.3 Czystość
    • 8.0 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 8.8 Wyposażenie
  • 8.2
    Położenie

    • 7.5 Atrakcje w okolicy
    • 8.2 Ciche i kameralne położenie
    • 8.8 Możliwości komunikacyjne
    • 9.2 Odleglość od plaży
    • 7.2 Restauracje/bary w okolicy
  • 7.4
    Posiłki

    • 8.0 Ilość
    • 7.2 Jakość i smak
    • 7.6 Obsługa/serwis
    • 6.7 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Rafa koralowa przy hotelu
  • Część pokoi ma bezpośrednie wejście do basenu
  • Kompleks z hotelem Titanic Beach Spa & Aquapark
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 754 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 811 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 7,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Kris34
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Zaleta hotelu jest możliwość korzystania z 2 hoteli Titanic Palace i Beach. Ładna plaża i rafa przy molo (z prawej strony molo ładniejsza! Mało kto o tym wie .) Sporo posiłków przez prawie 24H ponadprzeciętne. Fajne pokoje. W Lipcu było najwięcej Polaków!!!
    • Wady Wielkość Hotelu, razem 2 hotele to około 5ha więc troche spacerów jest z pokoju do restauracji lub odwrotnie na plaże, zależy kto gdzie ma pokój...

    Ogólnie hotel polecam, sam wróciłem tam 2 raz! I komu poleciłem był zadowolony. Jest rafa jesli ktoś lubi snurkować, z molo na prawą stronę proszę! :). Widziałem tam ogończe, murenę i skrzydlice, oraz wiele innych ciekawych rybek. Większość pływa po lewej stronie i tam rafa jest zniszczona. Polecam wycieczke na Giftun, rajska plaża. nosi 4 nazwy i jest to ta sama wyspa tylko inne plaże, wszystkie fajne. Sporty wodne, płytki brzeg dla niektórych to plus dla innych minus. Wg mnie minusy hotelu to powierzchnia, duży! głośno na basenach bo sporo dzieci ze względu na aquapark, łazienki-ale w Egipcie to raczej wszędzie są zaniedbane 3+/5. Ogólnie polecam! Byłem już 2 raz i może skorzystam 3 raz ;) Biuro podróży: Sunshine Holiday wszystko było ok i mieli najtańszą ofertę do Titanic.

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 8,9 / 10

    rav
    Para
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Mnóstwo mnóstwo basenów, zejście do basenu bezpośrednio z tarasu naszego pokoju (za dodatkowe 10euro dziennie ale warto zapłacić), dużo restauracji, obsługa nie była nachalna- nikt nie prosił o napiwki, w pokoju darmowa cola i sprite w all inclusive,
    • Wady do 11 woda w morzu była a potem odpływała , z mola owszem można było oglądać rafę i rybki ale ta rafa to raczej jakby obumarła a rybek też jak na lekarstwo- to w sumie Hurgada. Kiedy byłem w Sharmie rafa była dużo lepsza a rybki pływają 2 m od brzegu i to olbrzymie i bardzo kolorowe. pierwszej nocy do pokoju wleciał nam jeden komar i mnie ugryzł w... w dobrze ukrwione miejsce...

    Nie rozumiem narzekań innych na jedzenie. każdego dnia inne danie główne kraby, sushi, małże, mięska, warzywka. jak się chce mieć nie wiadomo co to jedzcie do europy za dwa razy tyle pieniędzy możne będzie lepiej. Super zjeżdżalnie dla dużych i małych. denerwują rezerwacje leżaków dokonywane przez gości hotelowych już o 3 rano, ja raz wstałem o 4 bo klątwa mnie dopadła i połowa leżaków już była zajęta a potem przez cały dzień i tak nikogo na nich nie było. Polecam biuro sunshine holiday. najtańsze, porównywaliśmy ceny z ludźmi korzystającymi z innych biur i my mieliśmy najtaniej- nawet o 20 dolarów od osoby. wycieczki na miejscu można wykupować u kogo się chce więc polecam rekonesans w biurze sunshine holiday. Do zjeżdżalni owszem trzeba było stać w niedużych kolejkach ale jak to w każdym aquaparku. W restauracjach owszem zdarzało się że w godzinach szczytu nie było stolika ale zaraz wtedy obsługa kieruje do następnej restauracji tuż obok- a było ich 5. W tych hotelu all inclusive 24H!

    Opinia dodana: 22 lipca 2014
  • 6,6 / 10

    p@$
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Podstawową zaletą jest aquapark w którym są atrakcje zarówno dla maluchów - piracka wyspa, ale i starsze dzieci oraz dorośli. Kolejną wzięto jest to, że część pokoji ma zejście do basenu. Ale chyba najważniejsze jest to, że hotel ma molo z bezpośrednim wejściem na rafe, maska aparat i kilka bułek i można naprawdę wiele zobaczyć.
    • Wady Nudne posiłki, brak animacji po polsku, daleko do centrum.

    Hotel całkiem niezły każdy znajdzie coś dla siebie można odpocząć popływać na rafie, poszaleć w aquaparku. Standard hotelu typowo turystyczny. Jedzenie ......znośne, sensacji gastrycznych nie było:-) . Niestety miesiąc wcześniej byłem w sąsiednim IBEROTELU i titanic wypada przy nim mizernie. Gdyby nie aquapark to bym się nie zadecydował. Na zakończenie dodam że wróciliśmy zadowoleni i .... dzieciaki przegłosowały że w tym roku jedziemy ponownie do titanica.

    Opinia dodana: 01 lipca 2014
  • 9,7 / 10

    Nina
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety aqua park, pokoje, obsługa, baseny, pokoje, restauracje, jedzenie i picie 24h
    • Wady genaralnie brak

    Wybraliśmy sie cała rodziną w Maju i lepszych wakacji w życiu nie mieliśmy ;) Każdy znalazł coś dla siebie. Byliśmy tylko tydzień ale nie nudziliśmy sie ani minuty. Co do pokoi i łazienek nie zauważyłam żadnego brudu grzyba, codziennie było sprzątane i układane przecudne stworki z ręczników, rewelacja. Podczas posiłków każdy z obsługi wręcz stawał na rzęsach żeby wszystko było czyste a jedzenie dobre ;) Reasumując hotel na nas zrobił ogromne wrażenie i polecam każdemu bo tam spędziliśmy jedne z najlepszych wakacji ;)

    Opinia dodana: 01 lipca 2014
  • 5,4 / 10

    Monika
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety duży teren, baseny, cały aquapark, animacje, minibarek uzupełniany codziennie
    • Wady okropnie zaniedbane łazienki: pleśń, grzyb na ścianach i pod prysznicem (strach wejść nawet w klapkach)!!!, rdza na sprzętach, w restauracji \\\"niby\\\" soki z proszku zmieszanego z wodą z dozowników, w automatach z kawą mleko w proszku... mniam...pyszności...a jakie zdrowe :-(

    sam teren hotelu jest zadbany, po wejściu do głównego lobby ma się wrażenie, że trafiliśmy do naprawdę super hotelu, naprawdę na 5* lub nawet więcej. Niestety to wrażenie pryska po wejściu do pokoju, a konkretnie łazienki: brud, pleśń, grzyb i rdza (pokój zmienialiśmy 2x i w każdym to samo), rozmawialiśmy z innymi Polakami i to samo! Druga sprawa to jedzenie: pierwszy raz prawie przez cały pobyt jedliśmy frytki lub makaron, bo reszta to ciągle identyczne jedzenie albo nie doprawione, albo nie smaczne (królują w przeróbkach jedzenia, co nie pójdzie, to następnego dnia jest w klopsikach albo w niby lazanii)- z tego powodu często po prostu zostawialiśmy jedzenie na talerzach, bo nie dało się jeść. Bar na plaży, to jedna wielka kolejka po wydzielane jedzenie. Aquapark - jak na tak duży hotel, to mało jest leżaków, mało pontonów, często trzeba stać w kolejce, kajaki czynne tylko przez 20 minut co 2 godziny.

    Opinia dodana: 30 czerwca 2014
  • 10 / 10

    paulina
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety bardzo fajny auqa park , miła obsługa i rezydent i wiele innych
    • Wady on nie ma żadnych wad

    Byliśmy tam na ferie zimowe po prostu najlepszy hotel w hurghadzie. Polecam :)

    Opinia dodana: 20 czerwca 2014
  • 6,7 / 10

    Lucyna
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety Duży kompleks hotelowy. Rozrywka zapewniona od wczesnych godzin rannych do późno wieczornych. Każdy znajdzie coś dla siebie. Animatorzy wspaniali. Zabawiali gości od rana do późnego wieczoru.Hotel głównie przeznaczony dla osób aktywnych . Duże udogodnienia dla rodzin z dziećmi. W recepcji Polka Pani Magda , która służy pomocą / duży plus dla osób nie umiejących j. angielskiego i rosyjskiego/
    • Wady Jedzenie monotonne, nastawione na ilość nie na jakość. Kolejki w restauracjach , często brak miejsc przy stolikach, brak naczyń. Brudno obsługa nie radziła sobie z natłokiem gości. Przeważająca część gości to Rosjanie/ ich zachowanie budziło wiele zastrzeżeń/. Łazienki wymagające remontu- odpadający sufit, pleśń, lokatorzy w postaci mrówek.

    Jest to duży kompleks hotelowy nastawiony na ilość a nie jakość. W hotelu jest wiele atrakcji z których można korzystać od wczesnych godzin rannych do późnowieczornych. Jest też duży aqua park. Ponadto przy basenach jak i na plaży zawsze są wolne leżaki. Brak morza ze względu na odpływy. Jest duży pomost po którym wozi gości hotelu busik. Na końcu pomostu jest piękna rafa koralowa. Kąpać się można w zatoczce za hotelem Jaz kierując się w lewą stronę. Hotel nastawiony na gości z Rosji i Europy Zachodniej. Serwis reagujący na awarię bardzo szybko. podczas naszego dwutygodniowego pobytu dwukrotnie zepsuła się klima - po zgłoszeniu natychmiast ją naprawiono.Obsługa hotelowa zwłaszcza kelnerzy nie mili.

    Opinia dodana: 10 czerwca 2014
  • 7,3 / 10

    jan z zoną
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety baseny ,pomost do nurkowania, piękne lobby
    • Wady słaba kuchnia jak na 5 gwiazdek brak morza w czasie odpływu, zdezelowane leżaki i materace

    Poniżej oczekiwań jak na 5 gwiazdek nawet egipskich

    Opinia dodana: 10 czerwca 2014
  • 8,2 / 10

    Lucyna
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Hotel przeznaczony dla rodzin z dziećmi. Oferuje dużo atrakcji zarówno dla osób starszych jak i dzieci. Położony na dużym obszarze.Można korzystać z infrastruktury sąsiadującego hotelu Titanic Beach
    • Wady Nie jestem osobą wymagającą, jednak wyżywienie daje wiele do życzenia. Jest bardzo monotonne , brak urozmaicenia, nastawione na ilość a nie jakość. Tłumy w stołówce, często brak miejsc i trzeba było na nie trochę poczekać. Brudno na stołówce, personel nie radził sobie z natłokiem gości.Często brak sztuców , naczyń. Porażka to restauracja Antonio. Stołowaliśmy się w sąsiadującym hotelu Titanic Beach w restauracji Jack . Przeważająca część gości to Rosjanie/ ich zachowanie budziło wiele zastrzeżeń /

    Są to dwa ze sobą połączone hotele z których można jednocześnie korzystać. Jest w nich wiele atrakcji zarówno dla dzieci jak i osób starszych. Dużo basenów przy których zawsze są wolne leżaki. Ze względu na odpływy brak morza. Długi pomost po którym jeździ busik i wozi wczasowiczów. Piękna rafa koralowa. Dla osób nie umiejących pływać polecam zatoczkę za hotelem Jaz do której można dojść morzem kierując się w lewą stronę. Bardzo sympatyczni animatorzy, którzy przez cały dzień do późnych godzin wieczornych zabawiali gości. Przykre jest to, ze nie było wśród nich polaka. Byli to głownie Rosjanie Ukraińcy, Niemcy, Włosi, Białorusini. Zaletą hotelu jest to, że w recepcji jest Polka Pani Magda, która służy pomocą. Personel nastawiony na Rosjan i gości zachodnich. Odniosłam wrażenie , ze Polacy to piąte koło u wozu,. które jest chociaż byli w stosunku do nas bardzo mili. Pokoje przestronne, codzienne sprzątane. łazienki wymagające remontu. Pleśń, odpadający sufit- goście w łazience w postaci mrówek. Ten hotel polecam osobom chcącym aktywnie spędzić czas. Nie polecam osobom chcącym się wyciszyć. Ja osobiście nie wrócę do tego hotelu. Zdecydowanie wolę hotele bardzo małe kameralne, które nastawione są na jakość a nie na ilość.

    Opinia dodana: 08 czerwca 2014
  • 6,0 / 10

    Mysz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    ogólnie hotel spoko, ale obsługa prawie cała do wymiany :-(

    Opinia dodana: 08 czerwca 2014
1 2 3 4 5 ... 15
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi