Opinie o Anex Poland

Możesz opowiedzieć coś o tej ofercie? Podziel się swoją opinią i pomóż innym znaleźć wymarzone wakacje!

Weryfikujemy opinie na podstawie adresu e-mail z rezerwacji. Sprawdzamy, czy pochodzą od osób, które skorzystały z naszej usługi.

Ocena rezydentów
Stosunek jakości do ceny
Zgodność ofetry z opisem

Wyświetlono 832 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
6.1

Pobyt - Sierpień 2026

Chcę serdecznie podziękować i przekazać ogromne wyrazy uznania dla Pani (...), która była naszą przewodniczką podczas wycieczki w Turcji na Zielony Kanion, rejs statkiem i na wycieczce w Side z biura Anex Poland. Pani (...) to niezwykle ciepła i otwarta osoba, tryskająca pozytywną energią. Odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku. Jej zaangażowanie, wiedza i szczery uśmiech sprawiły, że ta wyprawa na długo pozostanie w sercu i w pamięci.

Daniel

Pobyt - Sierpień 2026

Wakacje z Anex rodziną 2+2 do Egiptu. Byliśmy w Hurgadzie wylot z Katowic 10.08.2026. (...)obsługę przez rezydentów z jezykiem Polskim Tak samo wycieczki tez rezydent z Polskim jezykiem oraz sami Polacy na wycieczce polecam Anex ma dobre ceny i obsługę na miejscu nowe Autobusy transferowe i rezydent z jezykiem Polskim w dwie strony samoloty tez zadbane komunikaty po Polsku wszystko okej pomoc rezydenta na miejscu tez bez problemu.

Jan

Pobyt - Lipiec 2026

Niestety liczba znaków jest ograniczona do 500, więc skupię się na Pani Rezydent na Krecie. Kontakt był kiepski, zainteresowanie właściwie zerowe. Punktem zapalnym słabej oceny była sytuacja, gdzie pomimo zapewnień że uda się pojechać na wycieczkę organizowana przez biuro, niestety się nie udało. Pewnie przez to, że byliśmy tylko we dwoje w danym hotelu, a w innych hotelach z tego biura było więcej osób, przez co zostaliśmy zapomnieni i średnio się nami interesowano. Gdyby nie rezydent byłoby ok

Ewelina

Pobyt - Lipiec 2026

Niestety nie zaczęło sie miło, ponieważ celowo wybralismy ten hotel by mieć wylot z miejscowości, w ktorej mieszkamy by szybko z malym dzieckiem przedostać sie na lotnisko, a finalnie miejsce wylotu zostalo zmienione. Lot tragiczny z w stronę Turcji liniami tureckim, z powrotem juz lepiej. Z obiecanych 40 min transferu zrobiło sie 2.5h, kierowca nie kompetentny i wredny, podwiózł nas pod zly hotel i tylko dzieki naszej wiedzy okazało sie ze to nie ten hotel, z laska zawiózł nas do prawidłowego.

Pobyt - Lipiec 2026

Opis wycieczki przedstawiony przez rezydenta biura Anex był bardzo zachęcający. Zapowiadano zwiedzanie najważniejszych zabytków oraz podziwianie malowniczego Zielonego Kanionu i Side. Niestety rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Wyjazd rozpoczął się dopiero około godziny 13:30. Znaczną część dnia spędziliśmy w autokarze. W efekcie do Zielonego Kanionu dotarliśmy dopiero około godziny 17:00 a Side o 20:00. Wycieczka nie warta swojej ceny i nie zdecydowałabym się na jej ponowny zakup.

Paweł

Pobyt - Lipiec 2026

Nigdy więcej nie zamierzam współpracować z z firmą Anex, straciliśmy praktycznie 2 dni z tygodnia naszych wakacji pozwolę sobię opisać jednez z nich - mieliśmy wyruszyć do sklepu z pamiątkami i ubraniami jaki poleciła rezydentka i mimo prośby że nie interesowały nas inne sklepy to kierowca i tak nas woził gdzie popadnie po innych straganach przez ponad 3 H, zanim dotarliśmy do jak to powiedziała "głównego bazaru" który był mega drogim lumpeksem a później 2 H czekaliśmy na transport do hotelu ...

Bartosz

Pobyt - Lipiec 2026

Generalnie z biura podróży Anex Tour oraz serwisu wakacje.pl jestem bardzo zadowolony - uważam, że był to najlepszy możliwy wybór na urlop. Cały pobyt zorganizowany przez Anex Tour był fenomenalny, a my czuliśmy się świetnie zaopiekowani od samego początku do końca

Marek

Pobyt - Lipiec 2026

Nie polecam tego biura. Mamy ogromne zastrzeżenia co do transferu. Wykupiliśmy wyjazd do Turcji z Warszawy. Zmieniono nam na Radom. W tym przypadku zapewniono transport do Radomia. Niestety przez to podróż wydłużyła się o kilka godzin. Powrót z Turcji zgodnie z ofertą miał być do Warszawy. Dwa dni przed wylotem zmieniono nam na Poznań nie zapewniając transferu z Poznania do Warszawy. Musieliśmy wracać pociągiem. Podróż wydłużyła się do kilkunastu godzin. Nigdy więcej z tym biurem nie pojadę.

Olga

Pobyt - Lipiec 2026

Nie polecam Anex Poland! Po prostu dramat! Podróż z Warszawy do Bodrum zajęła nam prawie cały dzień! 20 godzin przed wylotem nasz lot z Warszawy został odwołany i przełożony na Radom! Sam lot był opóźniony o prawie trzy godziny! Pierwszy i ostatni dzień opłaconego pobytu spędziliśmy czekając na lotniskach i transferach, a nie w hotelu. Nie polecam rownież wycieczki z Bodrum na Kos, którą kupiliśmy przez Anex Poland – to była strata czasu, nie warta swojej ceny!

Mirek

Pobyt - Czerwiec 2026

Anex Poland (Orex Travel) -> Kupiłem wakacje w w Egipcie (...) w opcji "First minute" (już pomijając że w cenie takiej samej jak w dzień wylotu). (...) Na moją reklamację otrzymałem odpowiedź: "wskazane niedogodności mają charakter subiektywnej oceny i nie stanowią podstawy do uznania reklamacji" AMEN!

Pobyt - Czerwiec 2026

Miłe zaskoczenie po przeczytaniu nie przychylnych opinie zakup wycieczki wakacje pl dobra opieka. I jak chodzi o samego organizatora to też wszystko się zgadzało z opisem .polecam Anex Poland.

Dawid

Pobyt - Czerwiec 2026

Wszystko ok, zgodnie z planem i założeniami. Moze jedynie sposób, a raczej tempo, związane z decyzją o wykupieniu wycieczki fakultatywnej na miejscu. Pani opowiedziała o opcjach po czym oznajmiła, ze za 20 min ucieka do innego hotelu i tyle czasu na decyzję o wyborze i na zapłate zostawia (tylko gotówka). Wiec taki mały minus, a poza tym super 🙂

Pobyt - Maj 2026

Szczerze mówiąc, zupełnie nie rozumiem słabych opinii na temat biura, Nasze doświadczenie była odwrotne, wszytko przebiegło wzorowo i bez zastrzeżeń! 😎 Rezydent SUPER! DZIĘKUJEMY BIURZE PODRÓŻY ZA ZORGANIZOWANIE SUPER WAKACJI!!

Dariusz

Pobyt - Maj 2026

Zakup oferty bezproblemowy. Wszystkie etapy przebiegały całkowicie spokojnie. Parking, przeloty ,transfery z lotniska do hotelu i z powrotem-wzorowo. Jestem bardzo zadowolony

Pobyt - Maj 2026

Biuro podróży Anex to jedna wielka tragedia. Mieliśmy dość nieprzyjemną sytuację bo zaspaliśmy na lot i nikt nie raczył nas poinformować że wyrusza bez nas, mimo tego że zapewniali nas o pewności że obiecują że bez nas nie wyruszą. Rezydent (...) to dno całkowite, unika odpowiedzialności odpowiadał na moje pytania zlewczo a jednocześnie miałam wrażenie że denerwują go moje wiadomości i pytania. Na spotkaniu przedstawił się jako wspaniały rezydent a w rzeczywistości to zwykły (...). Dno

Grażyna

Pobyt - Maj 2026

Oferta OK, ale opieka rezydenta opiera się tylko na sprzedaży wycieczek. Brak wywieszenia informacji w przeddzień wyjazdu z hotelu, dopiero po naszej interwencji po kilku godzinach była wywieszka (ok. godz. 22), wyjazd rano po godzinie 6. Z tego co wiem to współpasażerowie tego autokaru z innych hoteli mieli podobną sytuację.

KAMILA

Pobyt - Maj 2026

Nie polecam! Wsadzili nas w niewłaściwy autokar po przyjeździe do Turcji. Zostawili nasze bagaże w zupełnie innym hotelu,!! Wreszcie w środku nocy łaskawie kierowca zawiózł nas do naszego hotelu po opłacie 100e!! Nigdy więcej z tym biurem!!!

Adrian

Pobyt - Maj 2026

Nie polecam kupować nurkowania z firmy anex tour (...)

Pobyt - Maj 2026

Jestem bardzo zadowolona z wyjazdu z ANEX Tour. Cała organizacja była na wysokim poziomie – od rezerwacji po sam pobyt. Hotel zgodny z opisem, transfer sprawny, a rezydent pomocny i profesjonalny. Wszystko przebiegło bezproblemowo, dzięki czemu mogliśmy naprawdę odpocząć i cieszyć się wakacjami. Zdecydowanie polecam to biuro podróży!

Alicja

Pobyt - Maj 2026

Byliśmy z biurem Anex na Krecie, wszystko było w porządku. Rezydentka pani (...) bardzo miła i pomocna, zawsze pod telefonem. Organizuje świetne wycieczki. Nie było żadnych problemów.