Plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, laguny, platforma, 1.8 km długości
Bezpłatny internet wi-fi w lobby
3 baseny hotelowe na wysokim poziomie w tym jeden podgrzewany
W Egipcie byłam pierwszy raz. Miejsce to zachwyciło nie możliwością spędzenia czasu w różnorodnych klimatach i zakamarkach. Dużo miejsc do łazikowania. Daleko od centrum, ale cisza i spokój rekompensuje wszystko.
Hotel bardzo mi się podobał. Duże przestronne pokoje. Hotel położony wzdłuż plaży. Każdy mógł odnaleźć miejsce dla siebie. Duże i piękne baseny. Polecam sklep Pana z bransoletkami, kawami i herbatami (drugi po lewej stronie) Bardzo uczciwy i pomocny człowiek. Pracownicy obsługi bardzo pomocni, uśmiechnięci i radośni.
Przestrzegam przed zakupami w pierwszym po lewej stronie sklepie hotelowym. Sprzedają trochę chipsów, figi, figurki, słodycze i środki czystości. Po zrobieniu zakupów kasjer pomiędzy banknoty 20 dolarowe wrzucił banknoty 20 funty egipskie. W ten sposób utraciłam 50 dolarów..... Moja wina .... bo widząc \"20\" nie sprawdziłam wydanej reszty. :( Ja rozumie mentalność arabską, targowanie się i ich namolność. Ale okradanie na \"wreda\" turystów to jest świństwo. Natomiast bardzo polecam zakupy u Pana w drugim sklepie który handluje aromatyczną kawą z kardamonem, kwiatami hibiskusa i innymi magicznymi herbatkami :) Bardzo miły i pomocny człowiek. Wadą jest też monotonne jedzenie. Śniadania i kolacje są w tym samych zestawach. Obiady rozróżnia jedynie podawane inaczej doprawione grilowane mięso.
Wszystkie pokoje z widokiem na morze . My mieliśmy wersję podstawową ,bez dopłaty do delux więc cudów się nie spodziewałam . Obiekt wielki . Dwie restauracje w budynku głównym polecam na kolacje . .Hotel ma swój klimat i cudowny zapach .Tęsknię...
Piękna plaża i rafa . Duża dostępność leżaków. Przesympatyczna obsługa.
nie stwierdziłam
podpisuje się pod innymi pozytywnymi opiniami,/ hotel super Hotel jest przystosowany dla niepełnosprawnych a alkohole jak to w egipcie takie sobie ale reszta super polecam.Nie spotkałem się w tym hotelu żeby ktoś miał zemstę faraona.Hotel jest położony około 15km od centrum hurghady na terenie hotelu jest taxi ale drogo my korzystaliśmy z taxi z miasta z polecenia około 10 dol za 3-4 godziny w dwie strony za trzy osoby nurkowania snurkowania itp są na terenie hotelu,nawet darmowe przyuczenia z butlą są na terenie hotelu.Kupiliśmy imprezę 2 tyg na lasta dlatego daję że jest adekwatna bo normalnie cena kosmos
wszystko
Polecam, piękny hotel
Najlepszy hotel w jakim do tej pory byliśmy (tylko 5*), jedzenie przepyszne jak nigdy w Egipcie. W łązienkach kapcie i szlafroki, drinki profesjonalne: mohito, karpirinia, margarita... szisza w all. Muzyka na żywo dużo lepsza od smętnych animacji w innych hotelach. Architektura niepowtarzalna. Rafa niesamowita :)