Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Varadero.
Bogata oferta rozrywkowa - m.in.: dyskoteka, program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.
Atrakcje dla amatorów aktywnego wypoczynku: siłownia, kajaki, katamaran, tenis stołowy, rowery wodne, windsurfing.
Park Retiro Josone (wyjątkowe gatunki roślin i ptaków)
Głównym powodem wyboru tego hotelu był animator polskojęzyczny,niestety na miejscu okazało się że takiego nie ma.Za to rekompensatą braku amimatora były panie rezydentki które były bardzo kompetentne, w każdej chwili do dyspozycji i z ogromną wiedzą.Dla nich duża 5 +Pod tym względem firma stanęła na wysokości zadania.
Hotel położony przy plaży blisko do centrum. Obsługa-bardzo miła i sympatyczna. Codziennie są animacje(lekcje salsy, hiszpańskiego) i wieczorne pokazy. Szczególnie polecam lunch w barze \"El Sitio\" by posłuchać rewelacyjnego zespołu \"El califa\". ceny jak najbardziej do przyjęcia, jedzenie bardzo dobre i zróżnicowane. Warto popłynąć katamaranem by zobaczyć piękną wyspę Cayo Blanco. Trynidad-zderzenie z rzeczywistością na Kubie. Na temat rozrywek - warto odwiedzić Calle 62, La Rumba, La compersita, Mediterraneo czy też Hotel Internacional-by posłuchać reggaeton-u na żywo. Podsumowując - hotel i cała wyspa godne są polecenia w 100% ale tylko tym, którzy chcą poczuć klimat Kuby - Innym polecam Europejskie kurorty.
Bardzo fajny hotel na miłe wakacje. Dobre jedzenie i drinki. Małe niedociągnięcia wynikają ze specyfiki kraju (duża bieda).
To nie pierwszy nasz pobyt na Karaibach.Uważam,że ten hotel zasługuje max. na trzy gwizdki.Pokoje są do przyjęcia ale reszta..posiłki są monotonne i nie przyprawine.Basen płytki i mały.Bar na 9 piętrze-masakra.Owoce są ale co z tego jak przeważnie nie dojżałe.Ceny w sklepikach wyższe jak na Kudamie.Polecam wycieczki do Hawany 67Euro i na katamaran za99E.Widziłem zdyszanych dziadków na schodach gdy czesto nie dziłała winda..Plusy są tylko dwa;piekna plaża i śliczne morze ale to nie rekompensuje pozostałych niedogodnień.Tego hotelu NIE POLECAM!!
moiito, Havana, animacje, Katamaran, plaża plaża plaża , rozrywka - wspomnienia z zimy 2008. hotel bardzo dobrze polozony, plaża niesamowita, Havana noca - niezapomniane chwile:). wyzywienie w hotelu to dobre all inclusive, na uznanie zasługuje grupa animacyjna, obsluga hotelu, jedynie pokoje wposazylabym odrobinę lepiej. choc w sumie to Kuba, a nie Tobago. polecam chcacym poszalec noca, w dzien pozwiedzac i poleniuchowac na zjawiskowej plazy.
Przede wszystkim trzeba zaznaczyć, że wszystkie zdjęcia przedstawiane przez agencje turystyczne są w 100% autentyczne. Hotel może nie jest perfekcyjny, ale nadrabia ilością i jakością serwowanych posiłków i napojów. Muszę tutaj dodać, że w barze na "9" dostała nam sie nawet nasza "Wyborowa":) Obsługa świetna, wiele atrakcji, plaża zjawiskowa... Polecam również dyskoteki w Vardero. Ogólnie nie ma się do czego przyczepić. Chętnie bym tam wrócił
Hotel Ok otoczenie i infrastruktura super naprawde mozna odpoczac a potem zal wyjezdzac
Hotel był by nawet ok gdyby był3 gwiazdkowy .Nie wiem za co 4 gwiazdka.Baseny płytkie i cześciowe były powrywane kafelki.Pokoje ok duże sprawna lodówka jedynie co to łazienka w której nie było normalnej spłuczki i ciepłej wody .Jedzenie było denne monotonne taki fast food.Duży wybór ciast i owoców mały mies i ryb.Obsługa jak wszedzie była zróżnicowana.Nie polecam drinków bardze przy basenie bo dają za dużo lodów .NA boku na Cafe BArze można tanie kupić rum .Generalnie Wenezuela Egipt mają wyższy standard .Nalezy z tym się liczyć jadać na KUbe
rewelacyjny urlop - klimat boski, ludzie fantastyczni (nie tylko obsluga hotelu), a plaze marzen..:) do tego pyszny drink, dobry humor, villa cuba. polecam wszystkim (no moze mniej \"wybrednym\")a hotel: wyzywienie w porzadku, czystosc, usmiech, muzyka na zywo, i pokoj w budynku glownym, czasami drobny napiwek. rzut kamieniem od Varadero, wycieczka do Hawany wskazana i katamaran takze.:)
Opinie o hotelu były średnie, ale ja naprawdę go polecam.....fajne położenie, piękna plaża, dobra kuchnia,piękne widoki....wszystkie te walory naprawdę maskują pewne niedociągnięcia architektoniczne \"gierkowskiego\" hotelu. Dla mnie super wakacje,super odpoczynek, lato w środku zimy......
Hotel jak najbardziej z klimatem kubanskim. bardzo dobre drinki.. wieczorem nie mozna sie nudzic. kuba jest przepiekna a samo varadero to jak raj... plaza zasluguje na 10 w skali od 1 do 6...kubanczycy bardzo mili pomijajac barmanow bo ci sa juz raczej rozpieszczenie przez turystow napiwkami;( polecam jak najbardziej bo wycieczka warta jest zachodu(jesli chodzi o odklaanie kasy;)) pieknie!!!!
Hotel położony w dogodnym miejscu z karaibskim klimatem. Przepiękna plaża z bardzo łagodnym zejściem. Sporty wodne na plaży gratis. Bardzo dobre jedzenie. Może w drugim tygodniu zbyt mało urozmaicone, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Z minusów to dość płytki basen (idealny dla dzieci), ale plaża rekompensuje to w 1000%. Niestety pokoje nie robią zbyt dobrego wrażenia (szczególnie na początku). Polecam pokoje na wyższych piętrach bo nie są zawilgocone. Ale kto przebywa w pokoju. Drinki świetne, ale takiej Pina Colady jak w drodze do Hawany (punkt widokowy za Matanzas) to nie ma nigdzie! Polecam wypożyczyć samochód i zwiedzać Kubę na własną rękę. Prawdziwa Kuba to na pewno nie Varadero!
W budynkach przyległych do budynku głównego (niższa dobudowa) wilgoć daje się we znaki bardziej, bo jest to cześć nie nasłoneczniona.
Rewelacja!! Byłam na Karaibach z mamą pierwszy raz i jestem wprost zachwycona! Jedyne co to brak klimy w lobby dawał się we znaki. Pyszna kawa i drinki (przy basenie żenione). Szczególnie polecam bar na 9tym piętrze z tarasem widokowym na całą zatokę, hotel i Ocean Atlantycki, a tamtejsze drinki... Mistrzostwo :) Szczególnie Ron Ponch Special, Pina Colada i oczywiście Banana Mama (Pina Colada z grenadiną). Było cudownie!! Nie zapomnijcie, by wpaść do miasta na dyskotekę latino na ulicy ;) Z wycieczek polecam piękną Hawanę. Trynidad- męcząca droga, 2h chodzenia i znowu na cztery godziny do autobusu z powrotem.
Jechałam zachwycona mozliwoscia zobaczenia Kuby nieszczegolnie przygladalam sie hotelowi. Meczacy był brak klimy w lobby, gdzie fajne fotele, moznaby posiedziec z drinkiem , a nie dało sie. Załatwiało sie sprawy w recepcji i ucieczko nasza..Pokoje fajne, nasz z widokiem na ocean, na niskich pietrach czuc wilgocia dos mocno. No coz - KARAIBY. Klima ok ale na noc wyłaczalismy bo nie było takiej potrzeby. Fenomenalne jedzenie, Mojito w barze na pietrze genialne, Cuba libre przy basenia, a Piniakolada przy plazy. Beznadziejny był tylko basen bo ładny ale dosc płytki, ale kto nad takim oceanem siedzi przy basenie. Tylko dziciaki. Wystarczajaca ilosc lezakow i parasoli, nie było tłoku nigdzie. Polecam Kube i moge jechac do Villa Cuba jeszcze raz
Muszę przyznać, że bardzo miło wspominam Ville Cube. Dużo miejsc gdzie można bardzo dobrze zjeść. Nigdzie nie trzeba się spieszyć. Z obsługą prawie wszystko da się załatwić. Do tego na wyciągnięci ręki jest prawdziwie rajska plaża. Bardzo dobre kubańskie drinki, wieczorami zabawa i tańce. Wynajęcie samochodu tanie, benzyna niestety droga. Baseny puste, bo plaża pochłania wszystkich gości. Do centrum w miarę blisko (centrum to tak naprawdę jedna uliczka). Wyjazd wart zachodu. Polecam.
Świetny hotel. Najlepsze wakacje w moim życiu. Hotel nastawiony także na rodziny z dziećmi co widać. Gry, zabawy z animatorami. Dzieci uchachane na maksa. Pokój sprzątany codziennie, niezwykle dokładnie. Jedzenie to podróż po różnych po kuchniach z całego świata. Na obiad i kolacje jedzenia do oporu. Nie ma też różnicy czy jemy w głównej restauracji, czy tej na plaży. Niedaleko hotelu jest świetna restauracja, ale ceny niestety są tu astronomiczne. Niemniej warto chociaż raz się skusić i wybrać się tu, bo to raj dla podniebienia. Na koniec pewna oczywistość: plaża jest jak z obrazka.
Okolica hotelu jest świetna i bardzo malownicza. Plaża - jak marzenie. Błękitna woda, czysty ciepły piasek, palmy, nawet dziko rosnące kokosy, dużo zieleni. Rewelacja. Wokół hotelu panuje Karaibski klimat. Większość atarkcji wodnych jest bezpłatnych. Jedzenie bardzo dobre, bufet zastawiony, nic tylko nakładać i próbować najróżniejszych przysmaków. Obsługa uczynna, serdeczna i uprzejma. W hotelu dużo kanadyjczyków, amerykańców oraz mieszanka europejczyków. Atmosfera do wypoczynku bardzo dobra. Warto tu przyjechać, Tomek
Pokój na oko 12 m2, czysty, sprawna klima. Nie słychać było wieczornych imprez. Gastronomia w sumie ok, choć nie wszystko smakuje wspaniale. W all alkohole i jedzenie do bólu. Ok 3 km od miasta, tuż obok złota plaża. Hotel otoczony jest dużym tropikalnym ogrodem. Z restauracji "a la carte" polecam kuchnię kubańską - warto zasmakować, skoro jesteśmy na miejscu. Czystość czasem może budzić zastrzeżenia, ale tu tak jest, oni tak samo robią w domach więc czasem trzeba przymknąć oko. Na plaży wystarczająca ilość leżaków. Polecam wybrać się na przełomie jesieni i zimy.
Hotel po remoncie, odnowiony, świetne animacje,ładna plaża. Dojazd do centrum ok.10 min. Dodatkowe atrakcje w cenie: katamaran, windsurfing. Co do napojów dobre wina chilijskie i świeżo wyciskane soki.