Dogodna lokalizacja - w centrum miejscowości, nieopodal piaszczystej plaży.
W pobliżu hotelu znajdują się lokalne tawerny, restauracje i sklepy.
Na terenie znajduje się basen i osobny brodzik dla dzieci.
Dla gości hotelowych dostępne są: restauracja, bar, snack bar, bar przy basenie oraz taras słoneczny.
Pokoje komfortowe, klimatyzowane, dobre śniadania. Przy hotelu przystanek autobusowy a obok wypożyczalnia samochodów w której pracuje Polka. Jedyny minus to dostępność basenu, jest czynny do 19
Godziny dostępności basenu
Hotel położony blisko ulicy co jest dobre bo komunikacji i dostępność do sklepów ale od frontu musi być gośno. Miła obsługa, dobre jedzenie, do plaży 5 minut. Plaża piaszczysta duża z dużą ilością barów do wyboru- z jedzeniem i leżakami. Fajny basen. Obok wypożyczalnia samochdów z pania Edytą która podposiw gdzie jechać i da dobre auto.
Wszystko ok polecam pokoje czyste śniadania bardzo smaczne
Wszystko ok polecam
Super . Miła obsługa czysto dobre jedzenie czysty basen
Cisza i spokój
Nie ma
Bardzo dobre jedzenie. Mila obsluga. Blisko do morza i komfortowy basen przy hotelu. Polecam
Dobre jedzenie.
Male pokoje
Idealny hotel dla osób planujących zwiedzanie. Obok hotelu wypożyczalnia samochodów z bardzo dobrymi cenami. Fiat Panda za 43 euro na dzień. Pod hotelem przystanek autobusowy do Heraklionu. Bilety 1.5 euro w jedną stronę. Komunikacja autobusowa dobrze rozwiązana. W hotelu basen z głęboką woda 2.2 metra. Dużo leżaków. Śniadanie w postaci bufetu szwedzkiego. Wybór dań ok.
Bliskość morza 400 metrów, komunikacja autobusowa. Dużo sklepów i tavern w okolicy
Krótko otwarty basen od 10.30 do 19.00 ale to wynika z nowego prawa greckiego. Chodzi o czas na czyszczenie basenu.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z wakacji w Castro. Czyste pokoje, klimatyzacja. Chociaż hotel jest przy ulicy, to nie jest ona zbyt zatoczona i głośna. Jedzenie w restauracji bardzo dobre, urozmaicone śniadania. Polecamy!
Hotel czysty, zadbany, w restauracji goście hotelowi mają 10% zniżki. Bardzo miła obsługa, jedzenie bardzo smaczne. Położenie hotelu bardzo dogodne - piaszczysta i niezatłoczona plaża po drugiej stronie ulicy, markety, biura podróży, sklepy z pamiątkami obok, przystanek (Heraklion+lotnisko, Knossos, Hop on-off itp.) przy hotelu. Wi-fi dostępne także w pokojach. Całodobowa przychodnia lekarska niedaleko.
Niewielki basen - ale w zasadzie niezatłoczony i wolne leżaki były zawsze dostępne. Zakwaterowanie oficjalnie od 15h, więc jeśli ktoś przyjedzie rano to musi zostawić bagaże na recepcji - ale ten czas można spędzić np. na basenie lub wybrać się nad morze.
Świetny hotel! Do plaży 5 minut. Przy samym hotelu sklep. W restauracji dobre jedzenie.
Hotel w świetnej lokalizacji. Obsługa hotelu profesjonalna. Codzienne sprzątanie, wymiana ręczników. Basen na terenie hotelu, restauracja z pysznym jedzeniem.
Basen czynny od 11 do 19.
Hotel nie duży co uważam za plus. Obsługa bardzo miła. Lokalizacja w Amoudarze tak jakby trochę na uboczu ale najbliższy market jest 20 m od hotelu oraz przystanek pod samym hotelem, dzięki czemu można bez problemu dostać się do centrum Heraklionu w ciągu 20 min. Okoliczne plaże nie są urodziwe, woda co prawda czysta ale to tyle. Na pewno hotel sprawdzi się świetnie jako baza wypadowa do zwiedzania.
Ogólnie obiekt przyjazny i dosyć czysty. Śniadania nie są urozmaicone natomiast kolacje w formie dania do wyboru są wystarczające. Na pewno idzie się najść do syta. Blisko przystanek oraz market. Bezpłatny parking.
Wymiana ręczników co 3 dni to jest już przesada. Oczywiście hotel informuje ze polityka ta jest dla dobra środowiskowa a za dodatkowa opłata można częściej otrzymać świeży ręcznik. Ale wymiana następuje 4 dnia od od przyjazdu czyli w trakcie 7 dniowego pobytu mamy tylko 2 komplety ręczników.... Kolejna kwestia jest nieczynny basen po sezonie.... pomimo tego ze jest wrzesień i temperatura prawie 30 stopni niestety nie ma możliwości kąpieli.
Hotel kameralny dla ludzi którzy lubią odpoczywać na lerzakach. Blisko do miasta Heraklion. Autobusy zatrzymują się przy hotelu, fajną sprawą jest wypożyczenie auta, warto pojechać do Matala i Agia Galini są to piękne miejsca z ładną plażą ;-) miłego wypoczynku :-)
Mili kelnerzy. Recepcjonistka pomocna :-) hotel kameralny, można przy basenie odpocząć. :-)
Brak placu zabaw dla dziecka ( zjeżdżalni, piaskownicy) była tylko huśtawka.
Dołączę do opinii poprzedniczek. Mam bardzo mieszane wrażenia po wyjeździe. Fajne wakacje, dobry hotel (czysty, miła obsługa, super lokalizacja etc), ale wyżywienie - jedna wielka porażka. Nie będę się czepiać do śniadań, bo coś tam można było skomponować. Ale kolacje - tragedia. Niejadalne, niesmaczne, odgrzewane, surówki opływające w litry majonezu, rozgotowany makaron. To zepsuło całe wrażenie. Polecam wyjazd do tego miejsca, ale bez opcji wyżywienia, najwyżej kolacje. Organizatorzy muszą mocno przedyskutować kwestię dań z właścicielami obiektu.
położenie, obsługa, czystość
wyżywienie
Wspaniały hotel i miejsce na wypoczynek oraz baza wypadowa do zwiedzania okolicy. Wspaniali właścicele hotelu oraz pracownicy którzy wkładają dużo wysiłku i serca aby goście byli zadowoleni. Hotel bardzo czysty pokoje codziennie sprzątane, pościel i ręczniki wymieniane co drugi dzień. Przy hotelu przystanek autobisowy skąd można w kilka minut dojechać do stolicy Heraklionu. Polecamy gorąco wszystkim ten wspaniały hotel oraz tą cudowną miejscowość. Na pewno tam wrócimy.
Spokój. cisza.
Hotel godny polecenia dla osób, które szukają ciszy i spokoju. Przy hotelu przystanek autobusowy, skąd można dojechać do Knossos i Herlakion,a także wypożyczalnie samochodów , gdzie pracuje przemiła Polka Pani Edyta , ponadto blisko do morza i sklepików z pamiątkami . W tej miejscowości także znajduje się Lidl od hotelu dosyć daleko . W hotelu na recepcji pracuje Polka jak i na kuchni. Szefostwo to przemiły Grek z polską rodzina . Serdecznie polecam. Brawa dla kelnerów zawsze uśmiechnięci ?
Cisza i spokój
pobyt 02.07-09.07.2017, Byłam z 2 córkami- nastolatkami. Hotel położony blisko plaży, przy ulicy. W sąsiedztwie: kawiarnie, restauracje, sklepy, biura podróży z polskojęzyczną obsługą, wypożyczalnie samochodów. Przed wejściem przystanek autobusowy- autobusy do Heraklionu i Knossos. opcja ze śniadaniami- codziennie to samo, ale smaczne i świeże. Obsługa hotelu - miła, mówią po polsku.Pokoje czyste, ręczniki i pościel zmieniane raz w ciągu tygodniowego pobytu Za taką cenę- bardzo polecam.
położenie, czystość, obsługa, basen i brodzik dla dzieci
hałas ulicy
ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok
Ogólnie pobyt na 4+. Wiedzieliśmy ze jedziemy do 3* hotelu wiec wymagań dużych nie było. Panie w recepcji mile. Przylecielismy ok 6 rano w hotelu powiedziano nam ze doba jest od 14 i do tej godziny musimy sobie radzić. Śniadanie w tym dniu nie było wliczone, płatne 5 euro. Dla nas masakra bo z dzieckiem co zrobimy. Jednak panie były tak miłe ze ok godz. 8 jak Panie sprzątające ogarnęły wolny pokój my go otrzymaliśmy właśnie ze względu na dziecko miał to być zastępczy pokój do godz.14 jednak nasz już został ogarnięty ok 11. Nie mogły smy zostać w zastępczym pokoju ze względu na jego wielkość (łóżeczko dla dziecko by się nie zmieściło). Pod tym względem Panie stanęły na wysokości zadania. Hotel ogólnie czysty, jak pisałam wcześniej windy malutkie. I co było dziwne powrót mieliśmy nad ranem transfer był pod hotelem przed 4 rano po opuszczeniu pokoju nie było komu oddać karty do pokoju oraz pilota do klimy, recepcja była zamknięta, wraz z innymi gośćmi zostawiliśmy wszystko obok łazienki przy restauracji. Miejscowość dość przyjemna. Polecam dla rodzin z dziećmi, dla osób chcących wypocząć i imprezowiczów którzy nie muszą mieć dyskotek pod oknem. Najbliższe chyba w Heraklionie. Aha byliśmy na początku września i syn juz po pierwszej nocy został pogryziony chyba przez komary po każdej nocy nowych krostek przybywało, co prawda nas nic nie podziabało ale dla malców warto wziąć coś ze sobą komary żeby nie przepłacać na miejscu.
Dwie Polki w recepcji.Blisko do marketów, tawern , sklepików z pamiątkami. Blisko plaży ok.5 min.spacerkiem przejście przez ulicę nie syanowi problemu. Polecam iść dalej (ok.10 min.)na plażę Blue Lemon Beach na miejscu leżaki na plaży, basen, trawka, drink bar i przekąski. Frape 2,5 euro, piwo duże 3,5 euro ale co istotne za leżaki juz się się płaci i można korzystać ze wszystkich usług blue Lemon.
Byliśmy z rocznym dzieckiem. Pokój mógłby być większy jak stanęło łóżecxko dla dziecka było naprawdę mało miejsca,wózek musiał stać na balkonie albo korytarzu. Winda masakra w obu budynkach tak mała ze wózek spacerówka składająca się z dwóch części musiał jechać prawie w pionie. W budynku recepcji do windy nawet się nie zmieścił. Śniadania:dużo dżemow, płatki, miód, szynka konserwowa, ser żółty, feta, twaróg, owoce. Noc ciepłego oprócz kawy i herbaty nie było. Obiadokolacja:w formie bufetu zupa, warzywa, feta (można skomponować sałatkę grecką), itp.glowne dania dwa do wyboru przynosi kelner (jakieś greckie danie lub makaron w różnych postaciach do wyboru generalnie nie było złe ).napoje do obiadokolacji płatne. Małe piwo 3 euro, karawana wina (0,5 l) 4 euro. Niestety restauracja hitelowa byla również restauracją ogolnodostępną i kelnerzy woleli obsługiwać klientów z ulicy niż hotelowych gości aczkolwiek nie wszyscy. Kelner w okularach nie zwracał na nas uwagi mimo że byliśmy z dzieckiem. Basen ok.nawet w nocy ludzie się kąpali i nikt nic nie robił. Wadą było, że wieczorem nie dało się posiedzieć przy basenie ponieważ było dość ciemno. Sam basen podświetlany był dopiero ok 23 ale przy stolikach paliły się jakieś dwie maleńkie lampeczki.
Hotel położony na końcu ulicy na której co krok można napotkać restauracje, bary, sklepiki, wypożyczalnie samochodów. W pokoju telewizor LCD, lodówka, klimatyzacja. Pokój dość duży z balkonem, dostaliśmy łóżeczko dla dziecka. Osobiście polecam wypożyczenie samochodu na kilka dni, ponieważ okoliczne miejscowości kuszą atrakcjami... A kręte drogi dodają wycieczkom tylko uroku.
Dość spory basen, brodzik dla dzieci. Położenie. Obsługa. Ceny obiadów w restauracji
Monotonne śniadania.
Jestem świeżo po powrocie. Grecja piękna - i nadrabia to co zastałam na miejscu. Opinia o hotelu: Brudno przy basenie, śniadania złożone z mielonki i dwóch dżemów i białego chleba. Obiadokolacje- tragedia. Bardzo głośno - hotel znajduje się przy ulicy, nie da się spokojnie odpocząć. Nieprzyjemny zapach w hotelu , brak leżaków. Nie polecam - nawet za te niewielkie pieniądze.
Brudno,, śniadania złożone z mielonki i dwóch dżemów. Obiadokolacje- tragedia. Bardzo głośno - hotel znajduje się przy ulicy.
Polecam hotel ! czysty, gospodarze bardzo mili !, nie zastanawiajcie się tylko zamawiajcie ! polecam bardziej dla osób nastawionych na zwiedzanie , jeśli szukasz sporo rozrywek to wybierz inny hotel, ten spokojny, cichy i kameralny, super
Hotel jak hotel - OK, jedzenie tez obleci.Zresztą nie jedzie się pół świata żeby się obżerać.Ogólnie godny polecenia.Natomiast przestrzegam przed korzystaniem z usług wypożyczalni samochodów po sąsiedzku czyli u P.Edyty.Polka - ale jak rozmawia z polakiem a zjawi się w wypożyczalni np.rosjanin to polak musi czekać aż załatwi tamtego.Ja miałam wpłaconą kaucję i zarezerwowany samochód a że zmniejszyłam ilość dni o 2 mniej to samochodu nie dostałam.Dlaczego - szef nie wiedział a P.Edyty nie było.Skorzystałam z następnej wypożyczalni bo tych tam na pęczki.Poza incydentem z ową wypożyczalnią - pobyt OK.