Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży o długości ok. 600 m
Internet WiFi w lobby bez opłaty
Rafa koralowa dochodzi miejscami aż do brzegu
Bardzo fajny chotel, ogromny aqa park , cudowna rafa,bardzo mila i usmiechnieta obsługa .Bajeczne wejście do morza. Urlop w 100 procentach udany, skorzystaliśmy z kładów 2 godz po pustyni polecam. Troche brakowało mi muzyki przy basenie ale to nie problem. Jedzonko smaczne , bardzo duzy wybór
rozlegly teren
brak muzyki przy basenie
Club Calimera Akassia Swiss Resort to hotel, któremu trudno cokolwiek zarzucić. Jest ogromnym kompleksem, bardzo zadbanym, z imponującą infrastrukturą rozrywkową. Jedzenie jest urozmaicone, przepyszne, podawane w ogromnej ilości. Obsługa hotelu niezwykle serdeczna, wiecznie uśmiechnięta. Pokoje są przestronne, gustownie urządzone i czyste. Na pewno kiedyś tam wrócę, hotel zdecydowanie wart swojej ceny.
fantastyczny aquapark, przepyszne koktajle i przekąski
rozległy obiekt, jednak kursują melexy
Kompletne miejsce nie trzeba się ruszać z hotelu zabawa - tak posiłki - tak aquapark -tak basen sportowy- tak quady- tak spacery- tak snorkeling- tak nurkowanie- tak plaza- tak obsługa- tak bardzo dobry wybór polecam
Kompletny idealny dla każdej grupy wiekowej, ciężko sie tam nudzić . Idealny kompleks idealna rafa , centrum nurkowe aquapark, quady , konie , wielbłądy, baseny itp itd wszystko na miejscu POLECAM
nie jestem czepialski a drobne uchybienia zdarzaja sie wszędzie dlatego nie mam zastrzeżeń
Suber hotel, dobre zarcie i tyle .Super widoki przy plazy szczegolnie z restauracji.Polecam
HOTEL PELNE 5GWIAZDEK JEDEN Z LEPSZYCH A JAKICH BYLISMY A BYLISMY JUZ W NIE JEDNYM W TYM KRAJU,ALKOCHOLE WYSOKA KLASA JAK NA EGIPT
JAK CZYTAM O ZNISZCZONYCH CHODNIKACH TO CHYBA PANI PRZED OKRESEM,OGOLNIE TO TYLKO ZE PRZY AQUA PARKU NIE MOZNA BYLO SIE NAPIC TYLKO TRZEBA BYLO ISC DO SWOJEJ 4 NAJBLIZEJ RECEPCJA ALE TO TEZ NIEWIELKI PROBLEM
Zdecydowanie hotel polecam dla rodzin z dziećmi i wymagających gości. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone. Pokoje rodzinne położone są bliżej aquaparku. Hotel nie najnowszy ale nie ma się do czego przyczepić. W hotelu odbywają się animacje w języku angielskimi włoskim. Trzeba zwracać uwagę czy rezerwujemy pokój w części 4 czy 5 gwiazdkowej, ponieważ goście z 5* mogą korzystać z części 4*, a na odwrót już nie.
fantastyczny aquapark
Tydzień urlopu udany. Hotel polecam . Jedynie pokoje nie dokładnie sprzątane.
Super hotel. Obsługa miła. Jedzenie dobre. Wi fi w całym obiekcie i na plaży. Zabawa w Aqua parku super - przy małej ilości gości w listopadzie włączali na życzenie. Na pewno na wiosnę tam wrócimy.
sugerowałem się dobrymi opiniami w wyborze tego hotelu i mocno się zawiodłem, jedynie aquapark przyzwoity ale i tak nie rekompensuje pozostałych minusów - przecież nie da się tam non stop siedzieć tym bardziej że jest otwarty 2 x 2h dziennie niezbyt długo i część basenów rzadko włączana (fala) , rafa kiepska przy hotelu - chyba lepiej wybrać hotel z super rafą, ogólnie jestem mocno zawiedziony !!!
aquapark, smaczne jedzenie ale nie zbyt urozmaicone (obiad i kolacja), miła obsługa, wi-fi gratis - inaczej dzieci były by również zawiedzione :-)
kiepskie i monotonne śniadania, część barów nieczynna, animacje na tragicznym poziomie, animatorzy tragedia, zieleń w hotelu tragiczna - zaniedbana i jedynie sucha trawa (w porównaniu do innych nawet słabszych hoteli to tragedia), bardzo słaba rafa przy hotelu
trudno ocenić obiektywnie - hotel był wypełniony w 1/3, pogoda średnia - bardzo silny wiatr, ale infrastruktura bardzo dobra, aquapark czynny "wahadłowo" czyli tylko jeden kompleks zjeżdżalni "na raz"
aquapark, rafa, olbrzymie pokoje, dobre jedzenie, bardzo miła obsługa
chyba niezbyt ciekawe animacje wieczorne - może nie trafiliśmy tam gdzie trzeba
Ogólnie wrażenie bardzo , bardzo dobre . Świetna obsługa z menagerem na czele , pyszne jedzenie ,ładne i czyste pokoje , wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych.Piekna ,czysta , duża plaża .Aqua park rewelacja
Ekstra Aquapark , świetne jedzenie , miła obsługa , piekna rafa koralowa , ładna duża plaża
Dla mnie brak
Super Aqua park. Zabierzcie deskorolki i hulajnogi. Są tam idealne warunki do jazdy.
Park wodny, niecka w rafie do kąpieli, baseny. Duży pokój rodzinny z dwoma LCD. Ładna łazienka. 128 euro dopłata do tego pokoju za 4 osoby. W biurze 1000 zł! Bardzo zadbany hotel. Nie ma wschodnich sąsiadów!
Jedzenie bardzo kiepskie jak na Egipt! Bardzo rozległy teren. Kiepskie animacje. Masa arabskich rodzin, które zachowują się podobnie jak Rosjanie. Stare leżaki przy plaży i brak wolnych miejsc
Polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi jak i par, singli- każdy się tutaj odnajdzie a pomagają w aklimatyzacji animatorzy, obsługa hotelowa- jest naprawdę ok: miło i profesjonalnie. Kompetentny Rezydent Mohamed dobrze mówiący po polsku.. Reprezentował firmę Wezyr, w białej firmowej koszuli, stawiał się na dyżurach w określonym czasie, był dostępny i pomocny - postarał się u menedżera hotelu ds. obsługi Klientów o przeniesienie do innego pokoju ze względu na drobną usterkę techniczną w pokoju. Również w samym hotelu, czuć że szkoli się tutaj obsługę w kierunku dobrze rozumianej atencji i troski w kierunku Gości, (którzy, jak by nie było, płacą im pensje więc nie ma proszenia się o dodatkowe pieniądze, choć nie zaszkodzi wynagradzać ich czasem ekstra :))) Animatorzy nie odpuszczają: ndzić się przy nich nie sposób. Poza tym jest bezpiecznie i spokojnie. Raj dla nurków- świetna szkoła na miejscu na terenie hotelu. Uwaga nie dotycząca hotelu jest taka: Przyjeżdzając i wylatując z Marsa trrzba się nastawić na małe utrudnienia natury logistycznej na lotnisku- fatalna przepustowość- np. spiętrzenie w jednym czasie kilkunastu wylotów stworzyło masakryczne korki i było nerwowo. Poza tym: polecam wziąć dwa tygodnie- cena niewiele wyższa a dopiero w drugim tygodniu można poczuć, że zaczyna się odpoczywać, tak naprawdę. W Marsa wieją wiatry ale w upalne dni to zaleta.
Urządzenie \"basenu\" w morzu pomysłowe i praktyczne rozwiązanie , na piaszczystej plaży, rafa i jej uroki, przy basenie. Zaangażowana obsługa i pracowici animatorzy, profesjonalny serwis, Duża przestrzeń- połaczenie infrastruktury z drugim hotelem LTI wraz z dostępem do aquaparku. Starannie utrzymany ogród z licznymi nasadzeniami krzwów, kwiatów, drzew . Dostepny internet w hotelowej cafejce, za free.
brak animacji w języku polskim
Obsługa bardzo miła i nie nachalna.Hotel naprawde super aqua park też rewelacja.Dziecko w każdym wieku ma tam co robić a my rodzice mamy troche wolnego.
Na plaży jest wykopane kąpielisko naprawdę rewelacyjna sprawa,mniej odważni moga tam snurkowac a jest co oglądać a dzieci moga popluskać sie w morzu.
Jedyna wadą może być jedzenie,ale bez paniki.Moja opinia opiera sie na porównaniu z innymi hotelami w których byliśmy.
Wróciłam z tego hotelu 08. Marca .Pogoda lipna cały czas wiatr ,woda w basenach zimna mimo podgrzewanego 1 basenu. Jedzenie porażka codziennie to samo !i do tego niedobre. W Egipcie 6 raz ale ten hotel to porażka pod każdym wzgledem.
Brak zalet
Same wady
Ogólne wrażenia bardzo dobre. Po przyjeździe otrzymaliśmy pokój w siostrzanym hotelu LTI i to był strzał w dziesiątkę. LTI o trochę wyższym standardzie, nowszy, większe i bardziej komfortowe pokoje, więc jeśli ktoś miałby możliwość dokonania takiej zmiany, to polecam. Mieszkając w LTI można korzystać z całej infrastruktury Calimera Club, a oba hotele praktycznie stanowią całość. Znajomi, którzy mieszkali w Calimera też byli bardzo zadowoleni i mieli ładny pokój. Baseny OK, aquaprk też, poza brudnymi dywanikami na schodach do zjeżdżalni, ale nikt na nic nie zachorował ;) Posiłki smaczne i obfite, w części Calimera Club dość tłoczno, zwłasza w restauracji głównej, polecam restaurację przy plaży, z widokiem na morze i muzyką na żywo, tam nigdy niczego nie brakowało. Restauracja LTI bardziej kameralna i elegancka , ale dostępna tylko dla gości mieszkających w tej części hotelu. Menu we wszystkich restauracjach takie same. Przy plaży dwa pomosty z zejściem do dość skromnej rafy koralowej.
Dużo basenów, duży aquapark, blisko plaży, dobra dostępność leżaków przy basenach i na plaży w szczycie sezonu (sierpień 2014), przestronne pokoje, piękny ogród, miła obsługa, smaczne posiłki.
położenie na pustyni, tak więc jesteście zdani tylko na atrakacje hotelowe,których jednak nie brakuje. Aquapark czynny tylko 2 godziny do południa i 2 godziny po południu. Schody do zjeżdżalni wyłożone obleśnymi, brudnymi chodniczkami, nasiąkniętymi wodą, obsługa każe zdejmować klapki przed wejściem.
Polecam fanom nurkowania i rodzinom z dziećmi lubiącymi wodę
Plaża, rafa, baseny, park wodny, posiłki, super biuro nurkowe
Chodniki z rozsypującej się kostki brukowej - słabo się chodzi na boso
Hotel dla rodzin i nurków. Z pewnością nie dla ludzi spragnionych zabawy i nocnego życia. Brawo dla Exim Tours za organizację awaryjną w czasie powrotu!!! Samolot z Polski (którym mieliśmy wracać) wyleciał o czasie, więc transfer zaczął się zgodnie z planem. Niestety w locie z Katowic do Marsa Alam zasłabła pasażerka i extra międzylądowanie w Budapeszcie opóźniło przylot samolotu do Egiptu o 4 godziny, tym samym nasz odlot też. Z powodu braku informacji o przewidywanym czasie opóźnienia zostaliśmy odwiezieni do hotelu (na półtorej godziny, akurat na obiad). Exim Tours jako jedyny operator zabrał nas z lotniska w Marsa Alam z powodu opóźnienia samolotu. Reszta biur porzuciła turystów na lotnisku nie udzielając żadnej informacji i wsparcia. Biuro nurkowe niemieckie - bezpiecznie, porządny sprzęt w wypożyczalni, ale trochę brak atmosfery. Oprócz nas (dwójka z Polski) i Rosjanina z córką na kursie nurkowali sami Niemcy.
W listopadzie puuuusto. Pełno wolnych leżaków nad basenami i morzem. Do plażowania wyboru trzy opcje: super park wodny, baseny przy pokojach i morze z piaszczystą plażą. Dobre jedzenie, zawsze wybór świeżo grillowanych potraw, w czasie obiadu trzy restauracje do wyboru (dla hotelu LTI). Biuro nurkowe na miejscu.
Położony pośrodku pustyni, nie ma mowy o wyjściu do knajpy czy nawet spacerze poza hotelem. Klimat emerycko-rodzinno- nurkowy.
Hotel nie zasługuje nawet na 4* max naciągane 3* . Uważam że za takie same pieniądze można wypocząć w dużo lepszym hotelu .Brak polskiej TV. Jeżeli ktoś odwiedził już wcześniej Egipt i zaliczył hotele takie jak Jungle Aqua czy Jaz Aquamarine to będzie bardzo rozczarowany po przekroczeniu progów Akasia.
Super plaża i bardzo ładna rafa. Aqua park daje dużo zabawy ale nie działają wszystkie zjeżdżalnie naraz. Są uruchamiane rotacyjnie nie tak jak w Jungle na przykład. Miła, nienachalna obsługa. Brak Rosjan bardzo dużo Arabów.
Hotel bardzo zaniedbany, infrastruktura totalnie zniszczona rozwalone chodniki, wszechobecny brud,jedzenie także słabe ale głodny zawsze coś wybierze(ja jadłem tylko zupki...) barman np w aqua parku jako szejkera używał plastikowej puszki po chusteczkach dla dzieci pampers.Widać że hotel swoje najlepsze lata ma daleko za sobą. Jest baaardzo stary i widać to na każdym kroku.
Bardzo dobre wrażenie - na serio polecam szczególnie rodzinom bądź rodzicom z dzieciakami ze względu na niesamowity aqua park, atrakcje dla dzieci i uwarunkowania przyrodnicze.
Duży nowoczesny kompleks hotelowy z genialnym aqua parkiem. Bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi. Bardzo urozmaicona i ciekawa animacja. AI bez zarzutów. Bardzo fajna plaża z bezpośrednim dostępem do rafy przy brzegu i dwa zejścia z mola na rafę. Możliwość nauki nurkowania. Niedalekie położenie do jeszcze atrakcyjniejszych miejsc do nurkowania i Luxoru. Dużo fajniejsze niż w Hurghadzie.
Dla osób zainteresowanych imprezami - hotel na odludziu. To nie Hurghada. Dla studentów może to być duże rozczarowanie. Dla biegaczy - nierówne chodniki - może być problem.
W trakcie wypoczynku nie było problemów i nie było sie czego czepiać . Jedyna niedogodność to konieczność przynoszenia wody do pokoju.
Ma wszysto co potrzebne do wypoczynku na plzy i basenie.
Tu i uwdzie widać ząb czasu .
Generalnie, hotel jest idealny na wyjazd z dziećmi, duża ilość basenów i zjeżdżalni, urozmaicone i smaczne jedzenie , tak że maluchy nie grymaszą bo zawsze znajdą coś dla siebie no i obsługa, która przykłada się do swojej pracy, czynią ten hotel godnym polecenia. Poza tym na terenie dobra niemiecka baza nurkowa, animatorzy, którym się chce, czysto i schludnie na całym terenie. Polecam
Dobra infrastruktura Obsługa, bardzo pomocna i zaangażowana idealne dla dzieci Dobre jedzenie