Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Atrakcje i udogodnienia dla dzieci: plac i pokój zabaw, 2 baseny, miniklub (4-12 lat), animacje.
Bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, pomostem (przy brzegu rafa koralowa).
Doskonałe warunki do nurkowania i snurkowania: hotel leży w pobliżu zatoki Abu Dabab.
Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: 2 baseny, siłownia, szachy, siatkówka plażowa, piłka nożna, piłka plażowa.
5 gwiazdek Polecam , sam hotel -przeuroczy,nieduży,klimatyczny z pięknym ogrodem,z kazdego miejsca blisko do plaży czy restauracji.Obsługa na wysokim poziomie,nie nachalna ,miła i przyjazna .Czysto.Posiłki smaczne i różnorodne .Każda uwaga gościa jest realizowana natychmiast, bez fochów i komentarzy.Piękna rafa przy plaży ,jednak do wody obowiazkowe obuwie ochronne.Niezapomniane widoki i oczywiscie pogoda na 100%
uroczy z pięknym ogrodem,czysty,przyjazny gościom
Polecam , sam hotel -przeuroczy,nieduży,klimatyczny z pięknym ogrodem,z kazdego miejsca blisko do plaży czy restauracji.Obsługa na wysokim poziomie,nie nachalna ,miła i przyjazna .Czysto.Posiłki smaczne i różnorodne .Każda uwaga gościa jest realizowana natychmiast, bez fochów i komentarzy.Piękna rafa przy plaży ,jednak do wody obowiazkowe obuwie ochronne.Niezapomniane widoki i oczywiscie pogoda na 100% .( dla osób ceniących ,ciszę,spokój,potrzebujących relaksu )
urocza infrastruktura, zadbany rozkwiecony ogród,czysto,spokojnie
własciwie nie się czego przyczepić
kocham Egipt,słonce ,plażę już 6 razy wypoczywałam w Egipcie a zwiedziłam dużo państw między innymi Turcję,Grecję,Włochy,Izrael,Chorwację ale nic nie przebije morza Czerwonego
hotel bardzo czysty,ładna plaża
jedyną wadą było to że nie można się było kąpać w morzu bo były duże rafy jedynie z molo ale tam było bardzo głeboko
W Marsa Alam bylismy pierwszy raz i bardzo nam sie podobalo!
Piekna plaza bezposrednio przy hotelu, piekny ogrod, czysto i romantycznie.
zadne
Byliśmy 8 raz w Egipcie , myślę że jakieś porównanie mamy .Hotel malutki dla osób które chcą wypocząć - rewelacja .Absolutna cisza i spokój .Leżaki na plaży wolne w ilości wystarczającej , przy basenie za mało .Ponieważ wszędzie jest tak blisko my w ogóle nie korzystaliśmy z leżaków .Rano śniadanie , potem snorkowanie w morzu ok 3-4 godziny - jest ładna rafa i mnóstwo rybek . Pływając powoli można zobaczyć właściwie wszystko . Nam wiatr ( bez dużych fal , flaga żołta i biała ) pozwolił płynąc kilkaset metrów po za granice hotelu w jedną i drugą stronę . Nie mieliśmy tylko okazji spotkać delfinów i dugonga . Dla osób stawiających na oglądanie rafy polecamy również wyjazdy do sharm el louli i sharm igli .Można to wykupić u Pani obok recepcji (45 /35 euro cena za wyjazd). Podjeżdża samochód osobowy i wiezie na plażę Tam czeka do 5 godzin a my snorkujemy . Jest co oglądać dziewicze , piękne nie zniszczone rafy z niesamowitymi rybkami , mureny wielkie kalmary ,barakudy, itd. Wracając do hotelu .Jedzenie jak na egipt smaczne . Nie ma ilościowo dużo dań jak w innych hotelach ale tu wszystko co jest , jest zjadliwe i smaczne . Nie dajcie się tylko w manewrować w kolację w restauracji rybnej BARAKA ( taki szałas na plaży ) 45 euro a w czwartek w dniu arabskim to samo i o dziwo smaczniejsze !Jedyna różnica to Egipcjanka wypiekała chleb w piecu chlebowym na miejscu . Na miejscu w hotelu jest kilka sklepików , można się targować z 45 euro do 10 usd :-))))) , jest mało kupujących , więc ceny jadą w dół mocno .Słabe strony hotelu - na dzięń dobry jedna butelka wody mineralnej 0,6 l na 2 osoby , potem napełniaj sobie butelkę( jak nie wyrzuciłeś do śmieci pustej ) w dystrybutorach lub bierz z minibarku po 2,20 euro za 0,6 l Jak na 5 * to lekko żenujące !W innych hotelach była 1 litr na osobę do kolacji lub w pokoju.Sprzątanie pokoju polegało na przekręcaniu prześcieradła w każdą możliwą stronę i na drugą stronę , poduszki i kołdra też!ręczniki te same mokre tylko złożone:-(((
mały , kameralny , cichy . Wszystko bardzo blisko siebie - restauracja , lobby , bar i morze , z każdego pokoju wszędzie się dojdzie w max 10 minut . Można wracać do pokoju po kapieli w morzu czy basenie .Rafa ładna ale na kolana nie rzuca . Dla snorkujących będących pierwszy raz w Egipcie jest co oglądać . Jedzenie dobre .
Bar przy basenie totalna porażka !!!Reklama barku swim up - to pomyłka ! Brak w basenie miejsca z cieniem by się schłodzić a nie usmarzyć na słońcu . .Sprzątanie tylko z nazwy .Na początku zabawne potem przykre . Czy tu wrócimy -nie . Do Egiptu tak ale do innego hotelu w którym już byliśmy i ma naprawdę 5*
Generalnie dobre miejsce na wypoczynek . Polecam ten Hotel z myslą, że opisane tu obecne wady zostaną przez obsługę usunięte .
Ładny i zadbany ogród , Dobry serwis serwis sprzatający, Dobra obsługa w recepcji hotelu , Dostepna z pomostu i ładna rafa . Dobry serwis basenowy.
Słabo działająca sieć WIFI w pokojach. Trochę mało atrakcyjne wyzywienie . Jakość potraw z grilla zewnętrznego wymaga poprawy. Potrzeba więcej parasoli w patio przy recepcji. Mało ciekawa oferta Restauracji a\'la cart.
Cudowne miejsce. cudowne wakacje, które z czystym sumieniem każdemu możemy polecić.Podabało nam się wszystko-pokój, basen, restauracja,animacje,wszystko na najwyższym poziomie.Jesteśmy już siódmy raz w Egipcie,każdy hotel dawał wiele atrakcji i ogrom wrażeń,jednak Concorde przerósł najśmielsze oczekiwania. Hotel usytuowany jest przy samym morzu,piękna rafa zapiera dech w piersiach,dzieki przesympatycznemu ratownikowi Romelowi mielismy okazje pływac z rodzinką delfinów.Za kazdym razem kiedy delfiny pojawiamy sie przy molo Romel gwizdkiem dawał znać i każdy miał okazje doświadczyć niezwykłych wrażeń.Na szczególne wyróżnienie zasługuje obsługa restauracji, która dbała o najwyższy poziom usług.Bardzo dobre i zróżnicowana kuchnia to szczyt marzeń w Egipcie w tym hoteli było to na wyciągniecie ręki .Pragnę podziękować całej obsłudze, ale nasze serce skradł Zakria,Mahmud ,Ahmed Sharab ,Mezzo. Ala i oczywiście chef Ali.Nigdy nie wracam do tego samego hotelu ,jednak Concorde z całą pewnością odwiedze ponownie i szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać.Udane wakacje na 100% .Dziękuje p,s animatorzy Mido, biszop,Zizo najlesi pozdrawiam gorąco
Piekny zadbany hotel .cudna rafa,wyśmienite jedzenie profesjonalna obsługa,super animacje w j, angielskim.uśmiechnieci i pomocni pracownicy
hotel godny polecenia , jedzenie najlepsze jakie jadłam a jest to mój 7 wyjazd do Egiptu , baseny , baza nurkowa na miejscu , piękna rafa , cudowna plaza z wolnymi leżakami o każdej porze dnia ,wyjazd rodzinny z mężem i synem , wrócimy tu za rok!
jedzenie , baseny , rafa koralowa, baza nurkowa
Trzeci raz w Egipcie. Hotel zasługujący na uznanie. Bardzo ładna i dostępna raf koralowa. Jedzenie bez wielkich fajerwerków, ale nikt nie cierpiał na zemstę. każdy może coś znaleźć dla siebie. Kucharze bardzo się starali. Hotel raczej dla ceniących ciszę i jednak siedzenie na miejscu. Skorzystaliśmy z quadów od Freddiego Mercury - naprawdę ma na imię Karam. Fajna godzinna wycieczka w czasie zachodu słońca na pustyni i kapitalne zdjęcia. Pisząc o zaletach wspomniałem o uczciwości. Podczas jednego z wieczorów w lobby córka zostawiła na stole tablet. Na drugi dzień był do odebrania w recepcji, co naprawdę dobrze świadczy o pracujących tam ludziach. Można dodać coś o animatorach - bardzo się starali organizować jakieś zajęcia jednak niewiele osób chciało skorzystać. Z czystym sumieniem polecam ten hotel.
Czystość, uczciwość, rafa, obsługa.
Mało przyjemna obsługa barmanów przy basenach.
Bardzo fajny hotel na bezstresowy wypoczynek. Bardzo dobra i przyjazna obsługa. Jedzenie OK, choć bardziej wybredni będą pewnie narzekać , np. na słabe wędliny, za to desery i słodycze rewelacyjne. Niestety mieliśmy pokój na końcu kompleksu z widokiem na ogród (a raczej na pustkowie za hotelem), więc nie mogliśmy podziwiać wspaniałych widoków na morze, które roztaczały się z innych pokoi.
Spokojne miejsce, rewelacyjna rafa koralowa - dostęp bezpośrednio z pomostu, bardzo dobra i przyjazna obsluga, czyste pokoje; zadbany ogród
Słaby internet
Piękny hotel, bardzo zadbany, niesamowita roślinność. Ekskluzywne pokoje. Hotel nie jest duży, dzięki czemu wszędzie jest blisko. Plaża na wyciągnięcie ręki. Bardzo korzystne rozłożenie hotelu-nie trzeba było wybierać basen czy morze, bo i jedno i drugie było tuż obok siebie. Przepiękna rafa koralowa. Mieliśmy szczęście zaobserwować przez 3 dni odwiedziny delfinów. Zapaleni nurkowie nawet z nimi popływali. Obsługa bardzo miła, wszyscy uśmiechnięci, pozytywnie nastawieni na klientów. Kobiety dostają od kelnerów pięknie udekorowane dinki. Polecam :) Przepyszne jedzenie. Latając do Egiptu już prawie 10 lat mogę śmiało stwierdzić, że tutaj jedzenie jest najlepsze, najbardziej urozmaicone. Gdy ciało juz nie mogło, jadły oczy. Animacje w języku włoskim, ale nie ma się co dziwić-włosi górowali w tym holetu. Animacje tez urozmaicone, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Napewno tam wrócimy!
Przepyszne jedzenie! Nigdzie indziej nie ma takiego wyboru jedenia, takiej różnorodności i tak smacznie przygotowanych dań. Bardzo dużo dań było europejskich co jest dodatkowym plusem.
Jedyne co można nazwać wadą to obsługa hotelowa, która przychodziła kiedy chciała-raz o 8:00(!) raz o 14:00 ,było to początkowo malo komfortowe, ale gdy powiedzialo się by przychodzili w czasie gdy my jesteśmy na śniadaniu, nie mieli z tym problemu.
Kameralny sympatyczny hotel godny polecenia szczególnie dla osób chcących odpoczywać w spokoju z dala od miejscowych atrakcji.
Położenie, Bezpłatne Wi-Fi na terenie hotelu ( słabej jakości ale wiadomości można odebrać i wysłać pod warunkiem że nie mają zbyt dużych załączników) . Sympatyczna obsługa. Ładna szeroka plaża. Wygodne zejście na za rafę z pomostu.
Brak istotnych wad
Bardzo miły pobyt. Atmosfera sympatyczna - obsługa lubi cukierki z Wawela. Szkoda, że Polacy są zakwaterowywani w głębiej położonych budynkach. Miły akcent - możliwość przechowania bagażu, udostępnienie pokoju do przebrania i możliwość skorzystania z przekąsek przy basenie po zakończeniu pobytu ( przy wieczornych wylotach). Polecamy.
Niezbyt rozległy, czysty, miła obsługa - szczególnie p. Maria w Recepcji i p. Essena w restauracji, smaczne jedzenie. Rafa niezniszczona, możliwość kontaktu z wszystkimi rybkami(do gębokości 130 cm.) bez konieczności wypływania na "głęinę". Dostęp do leżaków i miejsc w restauracji - luz (nie odczuwało się przeładowania wypoczywającymi).
Mocne wiatry i fala w morzu. Wokół tylko pustynia. Brak zjeżdżalni dla dzieci.
Pięknie i cicho, nie ma natłoku. Posiłki smaczne i bogate.Obsługa miła, roznosi drinki na plaży.W pobliżu nie ma sklepów , jedynie kilka w hotelu, obok recepcji. Byliśmy w Luksorze, bardzo męcząca wycieczka o tej porze roku, żar leje się z nieba i sączy z tysiącletnich kamieni, ale nie być w Luksorze byłoby grzechem. Stateczki motorowe, wycieczkowe po Nilu prowadzą chłopcy w wieku ok.12-14 lat. patrzyłam na to z niedowierzaniem. Można też wybrać się na kłady na pustynię, zawsze to jakaś atrakcja, choć myślę że wioska beduińska specjalna dla turystów. Słońce i ciepła woda zapewnione, czego chcieć więcej? Był to nasz drugi pobyt w Egipcie. Ten hotel polecam wszystkim którzy chcą odpocząć bez zgiełku. Byliśmy w czerwcu, z Itaką.Jesteśmy zadowoleni.
Przestronny, czysty, piękna zieleń.
Mało muzyki, animacje głównie w języku włoskim.
Byliśmy z zona w tym hotelu dwukrotnie. Opinia nasza jest bardzo pozytywna. W szczególności chcemy podziekowac dwom pracownikom hotelu. Odpowiedzialnemu za porządek i czystość w pokoju p.Mohomed Rabie oraz pateserie menager , którego wypieki iciasta były znakomite. Dziękujemy także p.Dr.Mohamed Moustafa /General Menager? za troske gdy mielismy problem. M.M Bukowski
V.Good
Bary obsluga bardzo kiepska i nieprofesjonalna
Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu bardzo zadowoleni. Był to mój 13 wyjazd do Egiptu i ten uważam za najbardziej udany. Cisza i spokój w hotelu, piękna rafa koralowa- wystarczyło wejść do wody po pas i na wyciągnięcie ręki były kolorowe rybki, ośmiornice, trafiły się również delfiny. Hotel polecam ludziom, którzy na urlopie pragną odpocząć od zgiełku i wrzasków i nie nastawiają się na nocne imprezy. Hotel mało atrakcyjny dla dzieci, mogą się nudzić chociaż animatorzy sie starają. Obecnie byli tylko włoscy animatorzy.
Cicha okolica, brak atrakcji dla dzieci co powoduje, że jest ich tam bardzo niewiele. Piękna rafa koralowa, miła obsługa nie licząc ostatniego dnia.
Jeśli ktoś lubi ciszę i spokój podczas wypoczynku i nie przepada za pijanymi polakami to wad brak.
Wakacje byłyby udane, gdyby nie postawa biura Sun&Fun. Po przylocie do Egiptu nie otrzymaliśmy obiadu, pomimo tego, że nasze przybycie zaplanowane było około godz. 12, faktycznie byliśmy po godzinie 14. W dniu wylotu (wylot o godz. 23.05) o godz. 12 zabrano nam opaski all inclusive i do 20 radź sobie sam... (bez obiadu, bez kolacji, bez napoi). Sam hotel położony w ciekawej zatoce, pomost do rafy, plaża piaszczysta. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Bardzo miła i sympatyczna obsługa. Basen podgrzewany w okresie zimowym.
Bardzo dobre położenie, duży wybór potraw, cicha i spokojna okolica. Przemiła obsługa.
Generalnie mozna polecić ten hotel, bardzo miła obsługa, starają się na każdym kroku żeby człowiekowi dogodzić. Piękna, duża plaża z piękną rafą. Hotel idealny dla ludzi ceniących spokojny odpoczynek - dla rodzin z dziećmi (chociaż dla dzieci brakuje np zjeżdżalni wodnych) oraz ludzi starszych. Ja byłem pod koniec stycznia i grzało strasznie - było ok 30st - nie spodzieawałem się tak wysokich temperatur o tej porze roku, Woda w morzu również cieplutka. Jeden z basenów miał podgrzewaną wodę. Ogólnie polecam!
ładnie położony nad piękną rafą koralową, bezpośrednio przy plaży. Spokój - jak ktoś chce się zabawić to raczej będzie rozczarowany. Idealny dla rodzin z dziećmi i starszych osób.
posiłki mało urozmaicone, alkohole okropne, połozny na pustyni - w sąsiedztwie nie ma żadnych innych hoteli.
było bardzo fajnie : super pobyt, przepięknie i elegancko przygotowana kolacja Sylwestrowa. Zabrakło tylko szampana i sztucznych ogni i szkoda, ze po północy przekształciła się w dyskotekę w stylu up, up, up, up, Ale ogólne wrażenie super; hotel przy plaży z piękna rafą, Polecam
kameralny
Pierwszy pobyt w Egipcie-nie mogę porównywać z innymi hotelami egipskimi, ale inni turyści mówili, że \'głowy nie urywa\". Nam się podobało bardzo, tylko infrastruktura wokół basenów wydaje mi się taka \'surowa\'-mało zieleni. Poza tym wszystko inne na plus: smaczne jedzenie( poza monotonnymi śniadaniami-ale takie są wszędzie), były grillowane kraby, ośmiornice i różne ryby( to a propos poprzedniej opinii).Sprzątnie w pokojach bez zarzutu, obsługa w barach,w recepcji i w restauracji bardzo się stara.Plaża piękna i czysta. Byliśmy tuż przed świętami , była tylko dwójka animatorów więc animacje takie sobie. Dyskoteki w hotelu nie ma , ale po wieczornych animacjach można potańczyć.Ogólnie ok, ale nie dla osób, które już w Egipcie były.
Wspaniała plaża, bardzo dobra obsługa, smaczne posiłki.
Nieciekawa infrastruktura wokół basenów.