Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów
Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar
Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina
byłam tam w okresie swiąteczno-noworocznym... i moja rada: NIE JECHAĆ TAM POD ŻADNYM POZOREM !!! a już na pewno nie na Sylwestra !!! - pełno Rosjan, którzy zaniżają kategorię hotelu - niesmaczne i mało urozmaicone jedzenie (ciepłe posiłki były prawie zawsze zimne!) - brud na stołówce (trudno było znaleźć czyste naczynie) - hotel zaniedbany i zniszczony (windy przerażające) - okolica brzydka, brudna i głośna (hotel jest przy samej ulicy) - opcja all incl. bardzo uboga - obsługa niezbyt sympatyczna - hotelowy basen mały i usyutuowany nad ulicą generalnie... szkoda gadać... szkoda pieniędzy i czasu na pobyt e hotelu Roma !!!
Bardzo udane wakacje..wszystko bez zarzutów, polecam
super..polecam
fajny hotel
W sumie jakiegoś szału nie robi ale można wypocząć - katastroficzne oceny można miedzy bajki włożyć!
Ludzie jeśli tylko możecie, to trzymajcie się z daleka od Romy! Tylko w pokoju klima - stołówka, korytarze, recepcja, bar - ukrop jak w piecu. Robactwo w nocy tak pogryzło moją żonę, że wylądowała u lekarza. Obsługa zaczyna pracę za późno, a kończy za wcześnie. Jak masz wykupioną opcję All Inclusive to Cię mają gdzieś. Ciągle brakowało alkoholu lub napoi, a o kawie zapomnij. Dla płacących było wszystko i zawsze. Jedzenie pierwszego i czternastego dnia identyczne. Darmowe jacuzzi itp to bujda - za wszystko musisz płacić. Rezydenci raz w tygodniu. Obsługa nachalna!. Totalna dzicz i brak jakichkolwiek podstaw profesjonalnej obsługi. Deszczowy Sulejów to przy Romie raj.
Zostałem oszukany przez Kopernika i przeniesiony do Romy z Albatros Palace. Po prostu przepaść. Więcej niż te 12godzin byśmy nie wytrzymali.. Syf i hałas. Katastrofa! Nie wiem dlaczego ten hotel ma 4*
Nikomu nie polecam Triady. Byliśmy w zeszłym roku w Egipcie i mieliśmy zakwaterowanie w hotelu Roma. Na miejscu jednak okazało się, że wogole nie ma nas na liście gości. Siedzieliśmy 3 h przed recepcją. Byliśmy bardzo zmęczeni ponieważ tydzień spędzilismy na objeździe. Drugi tydzień mieliśmy spędzić na miejscu. Firma bardzo nas zawiodła. Wybralismy ten hotel ze względu na położenie blisko centrum. A Triada chciała nas wywieźć do gorszego hotelu daleko od miasta. Jestem oburzona postawą pracowników i nigdy więcej nie skorzystam z uslug tej firmy. Każdemu odradzam.
przestrzegam wszystkich przed hotelem Roma
uwagi
1.brudne i zagrzybione łazienki
2.ochrona hotelu zabrania wnoszenia wody i innych napojów oraz jedzenia do hotelu zmuszajac
do zakupu na terenie hotelu po cenie 5 razy wyższej
3.mała plaża i brudna, basen zanieczyszczony / kąpią się miejscowi w ubraniach/
4.widok z hotelu na budowę , hałas od rana pracują betoniarki, hałas od ulicy
5.hotel Roma nie zasługuje na 4 gwiazdki a najwyżej na 2 wiem bo byłam już w Egipcie w hotelu 2 gwiazdkowym i był bez porównania lepszy
Zdjęcia hotelu i plaży są nieprawdziwe. Wokół hotelu są ruiny budynków. Hotel nie jest położony przy plaży. Jest położony pomiędzy dwiema czteropasmowymi ulicami. Restauracja i posiłki są obrzydliwe. Mieliśmy okazję poznać cztery pokoje. Tylko w jednym, ciepła woda była bez problemu. W dwóch pokojach - była okazjonalnie. W jednym pokoju (byliśmy tam dwa dni)- nigdy. W jednym pokoju nie można było zamknąć drzwi balkonowych - hałas z ulicy jest nie do wytrzymania. Od 8 rano, na korytarzu, z głośników przy suficie lecą przeboje dyskotekowe - głośność na maksa. Większość leżaków na plaży jest uszkodzona. Na plaży króluje disko. Prośby o ściszenie muzyki skutkują na 15 minut. Plusy: ładnie utrzymane rośliny, nie ma robali, klima bez zarzutu
byłem tam z rodziną trzy razy i następny wyjazd także w ROMIE.
I jeszcze jedna sprawa. Jeżeli juz bedziecie w tym hotelu, i macie zamiar korzystać z różnych wycieczek typu: quad safari, nurkowanie, snoorkowanie itp. idźcie na plaży do BOB'a. Bardzo często chodzi w czerwonej koszulce, z dużym, białym orłem. Gość ma o wiele taniej niż u rezydenta, jest sprawdzony, brałem od niego 2 wycieczki, znajomi jeszcze więcej, nigdy nikogo nie oszukał, wycieczka ma wszystko to samo co u rezydenta, a ceny dla porównania: "quad safari", rezydent: 50$, BOB: 30$; snoorkowanie, rezydent: 30$, BOB 18$. Na prawdę bardzo polecam, to bardzo miły czlowiek i bez problemu każdy się z nim dogada. Pozdrawiam.
Bardzo gorąco polecam ten hotel osobą młodym lubiącym rozrywkę. Polecam też punkt na plaży sprzedający wyjazdy na GIFRUT. Pytajcie o NASERA :-)
Sam hotel jest ok. Nie powala na kolana, ale nie jest też tragiczny. Idealny dla osób o standardowych wymaganiach. Pokoje sprzątane są codziennie, dobrze zostawić napiwek (ok 5 LE lub 1$), wtedy będziemy mieli pewność, że jest dokładnie sprzątnięty. Wyżywienie monotonne. Niby duzy wybór, jednak codziennie praktycznie to samo. Plusem są znajdujące się na terenie hotelu sklepy oraz bank wymiany walut, a także sympatyczna obsługa. Spędziłam tam tydzień i jestem zadowolona zarówno z plazy jak i hotelu i dyskoteki. Zreszta tak naprawdę w samym hotelu spędza się b.mało czasu, więc nie ma dramatu.
Wszystko by było ok, gdyby nie to że woda w kranie w łazience prawie zimna - ciężko było się wykąpać w takich warunkach. Jedzonko niezbyt smaczne a raczej niesmaczne. Natomiast pyszne desery - ciasta i torty normalnie miodzio. Polecam też spróbować owoce np. banany o przepysznym smaku nieporównanie ze smakiem tych bananów jakie są w sklepach w Polsce. Obsługa bardzo miła ale terroryzowana przez menagerów, którzy śledzą każdy ich krok.
Hotel zbudowny w 1999 roku i wtedy mógł mieć 4 gwiazdki w chwili obecnej standard jest nieco niższy. Pokoje sprzątane są codziennie napiwek w wysokości 5 funtów egipskich na tydzień wystarcza aby pokój był wysprzątany lepiej, z pokoju nigdy nic nie zginęło, natomiast proponuję nie zostawiać pieniędzy w sejfie ponieważ z sejfu kradną!!!!!!!!!!!!!A trudno im to udowodnić. Brak animacji na plaży jak i w hotelu, żadnych udogodnień dla dzieci, jedzenie dobre lecz brakuje urozmaicenia. Atrakcyjne położenie hotelu blisko do centrum miasta,
spędziliśmy super dwa tygodnie,obsługa zawsze miła i uśmiechnięta codziennie sprzątane pokoje i zmieniane ręczniki,na wycieczkę w morze tylko z Bobem z plaży,jest super i mówi po polsku
W godzinach "szczytu" na stołówce ( rano ok. godz. 8:30, wieczorem o godz.19:30) totalny chaos i zamieszanie. Brak szklanek, filiżanek, herbaty, kawy. Wieczorem zdarzało się, że brakowało również miejsca na stołówce i trzeba było odczekać swoje przed drzwiami. Obsługa "poluje" na talerze nie dając spokojnie zjeść. Ogólnie ilość potraw duża, lecz niektóre wydzielane - zwłaszcza potrawy mięsne. Jeżeli chodzi o jakość - kwestia gustu. Raj dla łasuchów - różnych różnistych słodkości bez liku. Pokoje sprzątane i ręczniki wymieniane codziennie. Wokół hotelu budowy - widoczne z każdej strony wraz z nieodzownym bałaganem. Plaża otoczona również z dwóch stron budowami. Ruch jednak na nich niewielki. Sama plaża wielkością i czystościa nie zachwyca. Basen przy plaży też niezbyt czysty. Z wnoszeniem do hotelu lub na plażę zakupów robionych "na mieście" nie ma w zasadzie problemu. Przez 2 tygodnie tylko raz przy wejściu na plażę ochroniarz sprawdzał torbę w poszukiwaniu napojów. Niedoskonałe windy ( 2 ) - ciąglele się coś psuło, a jedna z nich nie dojeżdża do 4 piętra tylko na 3 .
Pobyt od 11 do 25 maja 2007 r.
jedzenie mało urozmaicone i niezbyt dobre, obsłluga nachalna i nieprzyjemna, łazienki niewykońnczone, odpadały i kruszyły się fugi, wszyscy z obsługi mieli obleśne przebarwienia na zębach, papier toaletowy i ręczniki rzadko uzupełniane, windy rozklekotane, w basenach zimna woda, baseny małe i brzydkie, w okolicy pełno niedokończonych hoteli, wysokie krawężniki, dno morza kamieniste ze zniszczoną rafą, no ale czego można się spodziewać po takiej cenie...
Bardzo polecam ten hotel!!!!!Miłe wrażenia, super obsługa!!Nic tylko za rok jechać jeszcze raz!:)