Dom Pedro Garajau

3.3

Nam się bardzo podobało aczkolwiek hotel faktycznie trochę starawy . Nam zależało żeby to była dobra baza wypadowa i tak było. Łóżka za to wygodne i się pożadnie wyspaliśmy. Śniadania monotonne ,każdego dnia to samo . Ale chlebek mieli przepyszny. Świeże owoce banany,pomarancze i jabłuszka. Pycha. W tej miejscowości praktycznie cały czas mieliśmy słońce

Położenie hotelu świetne z uwagi na bliskość lotniska, stolicy i tamtejszej Biedronki czyli Pingo Doce. Sam hotel dotknięty jest już zębem czasu ale bardzo czysty i zadbany. Przesympatyczna obsługa, serwis sprzyjający aż za nadgorliwy a śniadania bardzo obfite i z opcją dla każdego. Basen nie wydaje się zbyt duży ale zimą jest wspaniałym rozwiązaniem.

No cóż, widać że był to hotel wysokiej klasy- lata temu. W tym momencie przydałoby mu się odświeżenie. Chociaż z drugiej strony- ma swój klimat ;) Nie wiem z czego wykonane są ściany między pokojami, ale słychać było wszystko- nawet zwykłe rozmowy sąsiadów, czy też ziewanie. Przydałaby się też zwykła pościel, ponieważ łóżka przykryte były dziwnym warstwowym tworem (prześcieradło- koc- narzuta), który łatwo się rozlatywał i nie grzał wystarczająco w chłodne listopadowe wieczory. Jajecznica na śniadaniu to był dramat, lepiej omijać szerokim łukiem i codziennie słone kiełbaski. Bardzo duży minus to brak wifi w pokojach. Brak bezpośredniego dojścia do głównej części hotelu z innych części budynku. Trzeba było wyjść na ulice i iść wzdłuż. Sama miejscowość Garajau to dobra baza wypadowa ale nie dla mnie.Brak widoku na ocean,brak promenad. Basen wewnętrzny przy samej recepcji.

Ogólnie w hotelu dużo gości od drużyn piłkarskich po gości z różnych stron, głośno, wszystko się niesie , łóżka i poduszki twarde. Po całodziennych wojażach ciężko w nocy wypocząć. Śniadania monotonne, obiadokolacja jak przyjdziesz w punkt to coś zjesz, później ciężko bo już nie donoszą. Plus codziennie sprzątane pokoje, ładny widok i dobra baza wypadowa.

Podrozowalismy z malym dzieckiem niestety przed wylotem byl problem z rezerwacja lozeczka dla niemowlecia gdyz hotel nie gwarantuje takiego lozeczka nawet na 6 tygodni przed planowana podroza! Musielismy targac swoje z Polski.
Hotel polecamy raczej dla starszych osob ale majacych dobra kondycje fizyczna, wszedzie pod gore ( jak to na Maderze ) do plazy kawal drogi, z wozkiem szlam 25 minut! To troche za daleko.

Nazwa  Dom Pedro Garajau
Miejsce  Portugalia / Madera / Garajau
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, bez paszportu, nurkowanie, parking

Dla amatorów kąpieli w basenach: 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, kryty basen.

Ok. 1000 m od hotelu publiczna plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnnej Flagi (część rezerwatu morskiego).

Atrakcyjna lokalizacja - na wzgórzu, ok. 2 km od Canico, ok. 8 km od stolicy wyspy Funchal, ok. 1 km od rezerwatu przyrody.

Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu

5.1

3.3

Wyświetlono 85 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sara

Pobyt - Luty 2023

Boźena

Pobyt - Styczeń 2022

Zalety

Położenie, miły serwis, czystość i basen wewnętrzny oraz przepiękny ogród. Łatwość komunikacji.

Wady

Opłata -podatek, płatny na samym wejściu, scanowanie dowodów osobistych, przesadnie unoszący się zapach środków czystości wszędzie.

4.7
Krystyna

Pobyt - Grudzień 2022

Zalety

Przyjazna obsługa. Pokoje czyste codziennie sprzątane. Bardzo ładny ogród zewnętrzy z basenami pewnie latem bardzo oblegane.

Wady

brak wifi w pokojach, brak bezpośredniego dojścia do głównej części hotelu z innej części budynku ,trzeba wyjść na ulicę. basen wewnętrzy przy portierni prawie na ulicy. śniadania codziennie to samo z jajecznicą z proszku i słonymi kiełbaskami. Brak zwykłej pościeli tylko prześcieradło i jakieś koce.

Pobyt - Listopad 2022

Zalety

Dobra baza wypadowa, miła obsługa .

Wady

Jedzenie, głośno, twarde materace na łòżku .

Magda Szulc

iraklio

Hotel super ale wyspa piekniejsza

Irena

Ogólnie pobyt bardzo atrakcyjny , ale pod warunkiem , że jest się wagabundą. Madera przepiękna ale nie dla plażowiczów, jako ze bdurą jest zamieszczanie informacji o plażach , których nie ma . Rowniez dotyczy to miejsc spacerowych w poblizu Garajau. Ulice waskie często bez chodników a ruch samochodowy bardzo duży.
Natomiast wycieczki lewadami wspaniałe- obowiązkowy ekwipunek na Maderze to wygodne " piechury"
Komunikacja autobusowa wygodna i tania .
Na Maderze wszystko jest z góry lub pod góre, wiec nie licz na plazowanie / poza basenem hotelowym - bardzo ładnym/ bo nie ma jak się rozłożyc. Określenie plaża żwirkowo-kamienista - to czytaj najmniejsze kamienie o średnicy 15 cm.Dojście do plaży w Garajau to w dół około 20 min częściowo drogą bez przejść dla pieszych i dosyć stromym zejściem . Wogóle dostęp do oceanu poza bardzo małymi wyjątkami - stucznie stworzone baseny- niemozliwy.
ALE ZA TO KLIMAT I WIDOKI NIEZAPOMNIANE.

danuta

Pobyt - Sierpień 2019

piękne położenie, czystość w hotelu, miła obsługa, dobre jedzenie, spokój, cudowny ogród, bliskość morza, najpiękniejsza plaża i widoki, zjazd gondolką na plażę,

Zalety

Położenie w cudownym ogrodzie :-)

Gabriel

Pobyt - Sierpień 2019

Pobyt uważam za bardzo udany. Położenie w miejscu gdzie dostępne są różne restauracje i punkty usługowe, bliskość przystanków i możliwość dostania się do stolicy wyspy

Zalety

ogród hotelowy bardzo zadbany, 3 baseny

Wady

monotonne jedzenie, pokoje hotelowe wymagałyby już remontu jak na standard trzy gwiazdkowy

Jolanta

Pobyt - Lipiec 2019

Lokalizacja hotelu w cichej i bezpiecznej okolicy. Możliwość zakupów w okolicznych sklepach. Hotel czysty, zadbany, codziennie sprzątane pokoje. Obsługa pomocna, miła.Okolica zachęca do wędrówek i zwiedzania mniej do plażowania. Plaża kamienista ze stromym zejściem.

Zalety

Czysto, funkcjonalnie, miła obsługa. Wybór dań na śniadaniu.Widok z pokoju na ocean.

Wady

Niektóre pokoje oddalone od recepcji i stołówki. Brak windy. Słaby kontakt z rezydentem.

Artur Jarzębski

Pobyt - Marzec 2019

W hotelu spędzaliśmy tak naprawdę mało czasu, ale hotel świetnie spełnił swoje zadanie bazy wypoczynkowej pomiędzy aktywnym spędzaniem czasu na wyspie. Urzekł nas ogród ze wspaniałymi roślinami i drzewami. Zadbany w najdrobniejszych detalach. Położenie hotelu z pokojami z widokiem na ogród i ocean zapewnia dostęp do słońca i światła przez okrągły dzień. Z wypoczynku w ogrodzie pomiędzy egzotycznymi roślinami nie chciało się wracać do pokoju...

Zalety

Wspaniale zadbany ogród z basenem, obok przystanki autobusowe, postój taksówek i minimarket. Obsługa b. miła i pomocna we wszystkim. Dobra lokalizacja blisko Funchal.

Wady

Brak małej lodówki w pokoju.

4.8
Ewelina

Pobyt - Listopad 2018

Hotel traktowaliśmy głównie jako miejsce do spania, więc nie przywiązywaliśmy dużej uwagi do estetyki pokoi, czy nudnych śniadań. Hotel ma dobrą lokalizację, również jako baza wypadowa, a południe wyspy gwarantuje dobra pogodę. Niemniej jednak konieczność chodzenia na recepcje by skorzystać z internetu i zaplanować wycieczkę była uciążliwa, a fakt, że za dostęp do zlewu i szklanek trzeba zapłacić uważam za nieodpowiednie, nawet w mini hostelach się z tym nie spotkałam. Z racji że wynajeliśmy samochód na tydzień, co na Maderze jest najlepszym rozwiązaniem do zwiedzania, brak parkingu bywał kłopotliwy. Jest to jednak podejrzewam częsty problem na całej wyspie i pewnie niewiele hoteli ma parkingu, takie teren. Ogólnie: nienajgorzej, jeśli nie mamy dużych wymagań i spędzamy dużo czasu w terenie, np. zwiedzając.

Zalety

Dobra lokalizacja, miła obsługa, czysto, lodówka w pokoju, sklepy w pobliżu i restauracje. Zawsze ciepła woda. Hotel duży więc poza wysokim sezonem było cicho.

Wady

Pokoje w różnych budynkach, do restauracji np. na śniadanie trzeba przejść ulicą. Nie ma parkingu hotelowego a miejsca postojowe przed hotelem to strefa płatnego parkowania. Śniadania: niewielki wybór i co dzień to samo. Żeby używać w pokoju hotelowym aneksu kuchennego (jakiekolwiek naczynia, choćby szklanki) trzeba zapłacić 6 euro dziennie. Internet tylko w strefie przy recepcji (czyli w osobnym budynku). Standard pokoju: ciasno, wszystko wygląda na stare.

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel polecam osobom, które planują aktywnie spędzać czas na wyspie.Położenie jest idealne na podróżowanie samochodem jak również autobusem. Śniadania monotonne dlatego też nie wybraliśmy opcji dodatkowej bo jedliśmy na mieście. Przy hotelu znajdują się restauracje, wypożyczalnie samochodów oraz sklepy spożywcze. Obsługa ok. Polecam

Zalety

Wady

Monotonne śniadania

Grażka

Pobyt - Lipiec 2018

Bardzo fajny hotel, byliśmy zadowoleni z położenia i obsługi. polecamy

Zalety

Czysto, w pokoju lodówka i suszarka do włosów a jak ktoś chce to i sejf. Pokój z tarasem z widokiem na ogród, basem i w oddali ocean. Śniadania były ok, o każdej porze pod dostatkiem.

Z

Pobyt - Czerwiec 2018

wyposażenie basenowe raczej do wymiany; dobra kuchnia oraz bardzo miła obsługa w restauracji i barze!

Zalety

położenie

Wady

brak możliwości pływania w morzy (platforma z kilkoma leżakami + drabinka do zejścia do wody!), czystość pokoi (zamiatanie pod łóżko!), recepcja miła do chwili zapłaty, oczekiwanie na transfer - 4 godz.- wystarczy wystawić wodę, soki i owoce! (witamy proseco- żegnamy plecami)

Barbara

Pobyt - Styczeń 2018

Hotel doskonały dla osób spędzających 3/4 dnia na zwiedzaniu. W międzyczasie codziennie posprzątają ;) Hotel czysty, jedyny mankament - podzielony na osobne budynki więc na śniadanie trzeba było przemierzyć 3 minutki wzdłuż głównej ulicy, jednak lokalizacja doskonała - blisko autostrady do Funchal - autem tam można było się dostać w niecałe 10 minut. Dla chętnych przystanek autobusowy na przeciw recepcji. Polecam ze spokojnym sumieniem ,ale jedynie osobom ceniącym porządek, ale nie oczekującym kryształowych żyrandoli.

Pobyt - Listopad 2017

Hotel znajduje się w miejscowości mało turystycznej, ale dzięki temu jest spokojnie i miło w okolicy. Na tej samej ulicy dwa sklepy, kilka restauracji i bistro oraz wynajem aut i apteka. Za rogiem miły i bardzo tani pub Camarao. Na przeciw recepcji przystanek do Funchal, autobus jedzie 15 min. Ogólnie wszędzie na Maderze da się dojechać busami, więc jeśli ktoś nie jest doświadczonym kierowcą to lepiej korzystać z tej opcji bo wszędzie tu pod lub z górki, czasem podjazdy prawie pionowe. Hotel ogólnie nie jest zbyt luksusowy i mocno przestarzały, ale jest czysto i sprawdza się jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Większość pokoi ma widok na ocean, im wyższe piętro tym lepiej. Śniadania słabe bo codziennie to samo i bardzo mały wybór, ale jeśli tak jak my szukacie taniego miejsca do spędzenia nocy i wypadów to polecamy! :-)

Zalety

Spokojna okolica, czysto, ładny widok, blisko sklep, kilka restauracji i przystanek

Wady

Stary hotel, pokoje z lat 80-90, małe baseny, kiepskie jedzenie

Halina Nesterok

Pobyt - Październik 2017

Hotel tylko do przespania nocy i wyjazd. Jedzenie monotonne czyli śniadanie takie samo codziennie .

Zalety

Hotel ładny ale nie zachwyca.

Wady

Brak dostępu do plaży , tylko 1 basen mały 4x5 m a nie jak w ofercie 200m . Zamieszczone zdjęcia to ściema.

Pobyt - Wrzesień 2017

Było super, fajna atmosfera na basenie, blisko sklepy, knajpa z jedzeniem super na przeciwko recepcji, może rozrywek nie ma a;e dobre miejsce wyadowe na wycieczko no i oczywiście pogoda przepiękna!!!

Zalety

Postój taksówek pod hotelem, bardzo dobra i smaczna knajpa naprzeciwko recepcji( poleca- dobre nie drogie chociaż dosyć długi czas oczekiwania), za wyjatkiem monotonnych sniadań wszystko super!

Wady

śniadaia monotonne!!!!!

Pobyt - Sierpień 2017

Mieliśmy z mężem same śniadania i tak jest ok - na all inclusive i siedzenie w fotelu to szału nie ma - jako miejsce do spania i baza wypadowa super! :) Polecam dla zwiedzających - z resztą byc na Maderze i nie zwiedzać tylko całymi dniami siedzieć w hotelu to porażka...

Zalety

dobra lokalizacja, blisko przystanek, 2 supermarkety, kilka barów, hotel czysty, śniadania - jest w czym wybierać w godzinach 7:30-10:00, obsługa przemiła

Wady

małe baseny, w łazience lepszy byłby prysznic niż wanna

Dom Pedro Garajau