Dla amatorów kąpieli w basenach: 2 baseny zewnętrzne, brodzik dla dzieci, kryty basen.
Ok. 1000 m od hotelu publiczna plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnnej Flagi (część rezerwatu morskiego).
Atrakcyjna lokalizacja - na wzgórzu, ok. 2 km od Canico, ok. 8 km od stolicy wyspy Funchal, ok. 1 km od rezerwatu przyrody.
Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu
Na początku pobytu byłam bardzo rozczarowana. W miarę poznawania Madery przekonałam się, że można było trafić dużo gorzej. Swoboda poruszania się z tego miejsca na wycieczki i komunikacja ze stolicą jest jego największym atutem
hotel czysty, gdzieś w oddali widać ocean. Fajny taras restauracji, można jeść śniadanko z widokiem. ogród hotelowy duży, baseny ok, miło tam. Blisko restauracje i sklepy spożywcze. Ale nie spędzaliśmy tam czasu. Po wycieczkach czy trekkingach zostawaliśmy w Funchal do późna na kolację i spacery promenadą i wracaliśmy autobusem 155 tylko na spanie.
nasz pokój w budynku 6 znajdował się nad ulicą. Głośno i smród spalin. Daleko do restauracji hotelowej. Zsunięte łóżka a nie łóżko małżeńskie. Wyposażenie na poziomie chyba już w Polsce niespotykane. Recepcja robi tylko to co musi. Bardzo daleko do kolejki na plażę: najpierw mocno w dół, z powrotem 30 minut ostro pod górę. W pokoju nie ma wifi
Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Jak na 3 gwiazdki i jeden posiłek w postaci śniadania jest całkiem nieźle. Mój świadomy wybór, więc nie czepiam się ani poziomu, ani jakości. Obsługa personelu miła, bezproblemowa i w porządku. W pokoju czysto, śniadania smaczne, piękny ogród z basenem. Nie spotkałem się z karaluchami, z którymi miałem do czynienia w 4-gwiazdkowych hotelach w innych częściach wyspy.
Podobała mi się pięciominutowa wędrówka na śniadanie z budynku nr 6 do budynku nr 1 przez ogród i baseny. Poza tym lokalizacja w Garajau daje świetne możliwości komunikacyjne nie tylko z Funchal, lecz z całą wyspą.
Miejska aglomeracja. Gwarno i głośno już od wczesnych godzin porannych.
Pokój czysty ,komfortowy. Codziennie sprzątany. Widok na ogród, basen i ocean 3p.
Widoki z balkonu :), czysto, bliskość przystanku autobusowego
Brak windy
Wszystko OK Oby tak dalej. Piękna panorama hotelu na ocean.
SUPER
( jeden minus brak lodówki)
Hotel czysty i zadbany. Co chwila chodzą panie i sprzątają. Raz dziennie sprzątnie pokoju i wymiana ręczników. Obsługa również bardzo miła. Dobrze znają język angielski, więc można łatwo się porozumieć.
Express do kawy na śniadaniu, który zrobi naprawdę wiele różnych kaw. Super obsługa hotelowa. Czystość i porządek. Balkon w pokoju. Dwa fajne baseny. Dobra znajomość języka angielskiego przez personel. Dookoła dużo restauracji, kafejek, do których jest naprawdę dość blisko.
Niedziałająca suszarka w pokoju. Brak lodówki i żelazka, to niestety minus. Średni widok z okna, umiejscowili nas w takim miejscu, że cały wyjazd patrzyliśmy na inny budynek. W czasie naszego pobytu odbywał się remont stacji benzynowej obok, więc często było dość hałaśliwie i głośno. Bar przy basenie niestety otwarty tylko do godziny 18.
Nie wiem skad te zle komentarze o hotelu, mielismy pokoj rodzinny z widokiem na Ocean, sprzatany codziennie, z codzienna wymiana recznikow i poscieli. Ogrod zadbany, w hotleu 3 baseny, panuje cisza i spokoj, zdecydowanie nie miejsce dla imprezowiczow. Najslabszy punkt to sniadania, codziennie te same monotonne ale mozna znalezc cos dla siebie. Wokol hotelu dwa sklepy, kilka restauracji, bary. Przystanek autobusowy 10 m od hotelu. Boltem do Funchial 10 e. Godne polecenia miejsce jako baza wypadowa.
Cisza , spokoj, piekny ogrod
slabe sniadania
Hotel jako baza wypadowa jak najbardziej ok. Wzdłuż hotelu można zaparkować samochód. Na przeciwko przystanek autobusowy gdzie w 15 minut dojedziemy do centrum Funchal. Śniadania monotonne ale smaczne. W hotelu bardzo czysto, obsługa jest miła i pomocna. Jak na 3 gwiazdki hotel jest godny polecenia.
Dobra lokalizacja, blisko lotniska i Funchal. Widok na morze z balkonów oraz piękne ogrody. Czystość w hotelu. Na przeciwko hotelu restauracje i sklepy.
Brak czajnika w pokoju. Bardzo niewygodne łóżka.
Upolowaliśmy ten hotel na kwiecień w cenie 1600 zł od osoby ze śniadaniami. Hotel jest położony w centrum miejscowości, naprzeciwko są restauracje dwa sklepy ,do portugalskiej Biedronki można dojechać autem dosłownie w dwie minuty. Hotel nie posiada własnego parkingu, ale przejeżdżając tunelem za budynkiem nr 6 można wjechać w małe osiedle i tam bez problemu zostawić zaparkowany samochód, my przez 8 dni nie mieliśmy z tym żadnego problemu. Naprzeciwko tego przejazdu znajduje się bardzo dobra restauracja, bardzo smaczne jedzenie i duże porcje, zawsze dostaje się czekadełko i deser. Jeżeli chodzi o śniadania w hotelu to faktycznie tak jak czytałam w opiniach jest codziennie to samo, ale wszystko jest zawsze świeże smaczne,duży wybór,bardzo dobre pieczywo,dobre ciasta i owoce. Co najbardziej przypadło mi do gustu to czystość w hotelu dawno nie była w miejscu które byłoby tak czyste na stołówce bardzo czysto, w pokoju bardzo czysto codziennie sprzątane codziennie wymieniane ręczniki ścielone łóżko nie idzie się przyczepić do niczego. Z basenu na zewnątrz nie korzystaliśmy ze względu na pogodę jaką mieliśmy w kwietniu, ale na basenie wewnątrz jest bardzo przyjemnie ciepło ciepła woda spokojnie można sobie korzystać. Z czystym sumieniem mogę hotel polecić, my byliśmy bardzo zadowoleni i jak trafi nam się jeszcze raz taka okazja to na pewno skorzystamy.
Położenie hotelu w centrum miejscowości, bardzo dobre śniadania, czystość w hotelu, blisko dwa sklepy i inne restauracje, 2 zewnętrzne baseny, blisko na punkt widokowy z Jezusem
Nie zauważyłam
Jedyna rzeczą ci mnie urzekło w hotelu to widok na morze.
Balkon z widokiem jedyna rzecz która podobała mi się w hotelu. Dodam jeszcze ze czysto było w pokoju zmieniane codziennie ręczniki duzy plus.
Jeśli chodzi o minusy hotelu zdając sobie sprawę że to nie hotel 5 gwiazdkowy to przedewszytkim mieliśmy ulokowane miejsce bezpośrednio nad pralnia te pralki chodziły dzień i noc nie szło.spac tak były głośne. Brak czajnika, brak internetu co opisują że jest wyposazony pokoj. Łóżka twarde, śniadania przykro mi to pisac nie spotkałam się z takim żywieniem ( jajecznica z proszku😳) Ale podsumowując cena adekwatna do jakości myslalm ze będzie nieco inaczej.
Ogólnie pobyt oceniam bardzo dobrze. Lokalizacja poza większym miastem. Blisko Funchal i lotniska bardzo dobra baza wypadowa
Czysto - codziennie sprzątany pokój. Aneks kuchenny w pokoju z kuchenką mikrofalową,lodówka indukcją ( talerze kubki sztućce) Śniadania bardzo dobre duży wybór Dobre położenie jeśli przyjeżdżasz konkretnie w celu zwiedzania. Jest gdzie zaparkować auto za darmo. Obok hotelu wypozyczalnia samochodów
Hotel jako miejsce wypadowe na całodzienne wypady jest ok. Sam hotel bardzo skromny. Jeden basen kryty, niestety z odkrytym dachem i w sytuacji padającego deszczu niemożliwy do wykorzystania ze względu na zimno i padający na basen deszcz. Śniadania skromne w asortymencie, codziennie takie same, ale dla niewybrednych można się posilić. Hotel położony wzdłuż ulicy i na przejście do recepcji, basenów, miejsca na spożywanie posiłków, trzeba iść chodnikiem, jak pada, to to jest się zupełnie mokrym. Ogólnie hotel dla niewybrednych.
Codziennie sprzątane pokoje i wymiana ręczników. Miła obsługa hotelowa. Dobre położenie. Piękny zadbany ogród z basenem i widokiem na Ocean.
Brak czajnika w pokoju i możliwości pożyczenie z recepcji. Po całodziennych wycieczkach fajnie byłoby się napić czegoś ciepłego w pokoju. Basen niby kryty, ale odkryty, woda i otoczenie basenu chłodne i zimnie.
Zdjęcia zamieszone w ofercie wakacje.pl mają sie nijak do tego co zastaliśmy na miejscu. Hotel bardzo czysty, pokoje sprzątane na życzenie ale czasy świetności ma za sobą; grzyb na ścianach, nieremontowane łazienki i ogólny stan budynku bardzo słaby. Obsługa hotelu była bardzo mila i zmieniła nam pokój na taki z nieco lepszą łazienką, nie mieli wpływu na to co zostało nam przedstawione w ofercie więc nie mogli zrobić nic wiecej. Jedzenie bardzo dobre, ale monotonne.
Ogrzewany basen i bardzo mila obsługa.
Brak gruntownego remontu od lat.
Hotel sam w sobie ok, czas świetności pewnie lata 70. Czysto, każdego dnia sprzątane, łóżka zaścielone, łazienka umyta. Jednak zapach, brak wentylacji w łazience, suszarka w szafie na korytarzu na stałe, drzwi prześwitujące przez co słychać każdego przechodzącego gościa, w czasie wiatru trzaskają drzwi na ogród. Duży minus za brak internetu w pokoju. Jako baza wypadowa, miejsce dobre, wypożyczalnia samochodu przy wyjściu. Śniadania bardzo, bardzo kontynentalne, każdego dnia to samo ale dżemem i rogalikiem też można się najeść. Plus za świeże owoce
bardzo dobrze usytuowany, jedzenie w hotelu wymaga poprawy
usytuowanie
jedzenie w restauracji, niezbyt przyjemny zapach w pokojach, brak połączenia z restauracją z budynkami
Pobyt w hotelu bardzo udany. Dobrze skomunikowany z Funchal. Śniadanie smaczne ale trochę monotonne.
Piękny widok na ocean.
Mieliśmy pokój z aneksem kuchennym. Minimalne wyposażenie byłoby miłe.
Super miejsce wypadowe na Maderę. Hotel ma swój klimat, fajny ogród i taras na poranną kawę ;) jeszcze tam wrócę
Lokalizacja, czystość, widok, ogród, obsluga
Oceniam na 4, stylowy, ale niektóre sprzęty przestarzałe i już nie działające, brak sztućców, talerzy o garnków w aneksie kuchennym
Jedt stylowy, ma swój charakter i wszystko do siebie pasuje
Śniadania powtarzalne, stosunkowo maly wybór w stosunku do innych hoteli. Stare i nie działające niektóre sorrzety- kuchenka, suszarka go wlosow, podstawowe braki w wyposażeniu aneksu kuchennego j.w.
Hotel bardzo ładny oraz czysty. Obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna. Śniadania smaczne w postaci zimnej płyty.
Blisko restauracji oraz sklepów. Niedaleko przystanek autobusowy. Miła obsługa, czysto.
Brak.
Pokój wyglądający starawo ale codziennie sprzątany. Po trzech dniach wymieniona pościel a ręczniki każdorazowo gdy były rzucone na posadzkę. Przy trzech gwiazdkach było całkiem nieźle. Lodówkę mieliśmy w pokoju a z balkonu widać było ocean.
Ładny ogród, spokojna okolica, dobre połączenie z Funchal. Na ulicy przed hotelem kilka restauracyjek. Nam szczególnie przypadła do gustu Neptuno. Do zalet zaliczam też trzy baseny.
Brak w wi-fi w pokojach.
Hotel ładny, dobrze położony, piękne widoki z restauracji.polecam
Położenie, miła obsluga
Brak działającego anexu kuchennego