King Evelthon Beach Hotel and Resort

Hotel Bomba czysto Fajna Okolica spacerem do grobowców czy nawet portu w paphos jak i w drugą stronę bardzo przyjemnie super widoki przystanek ok 250m w jedną i drugą stronę bardzo ładna okolica obsługa bardzo miła jedzenie pyszne i różnorodne mimo to że to nie sezon napewno wrócę polecam każdemu l.

Ładny, duży hotel. Uwaga na jedzenie - pyszne i bardzo duży wybór!

Moim zdaniem hotel na 5 gwiazdek nie zasługuje max 4 obsługa średnia nie zbyt miła.

Hotel bardzo ładny , otoczenie hotelu czyściutkie ,dużo zieleni, przestrzennie,dobre jedzenie różnorodne, pokoje czyste.

Zarówno hotel jak i otoczenie bardzo ładne, jeżeli chodzi o pokój był czysty ręczniki wymieniane codziennie obsługa bardzo miła,tylko widok z balkonu na morze przysłaniały tuje .

Nazwa  King Evelthon Beach Hotel and Resort
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rowery, parking

Gratka dla amatorów wodnych szaleństw: aquapark z licznymi zjeżdżalniami i leniwą rzeką.

Infrastruktura przyjazna dzieciom: miniklub, animacje, zajęcia sportowe, basen ze zjeżdżalniami dla małych dzieci.

Atrakcyjna lokalizacja: ok. 2 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 4 km od parku archeologicznego.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 131 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Krystian

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Bardzo dobre drinki i różnorodne jak i dla dorosłych i koktajle dla dzieci Pyszne jedzenie Dobra komunikacja Miła obsługa I można by tak pisać dalej

Wady

Jedna wada to przeciąg w korytarzach jak wieje ale to napewno tylko w tych miesiącach akurat jest to przestronny hotel drzwi się co chwilę otwierają stąd ten problem

Irena

Pobyt - Luty 2025

Ładny, duży hotel. Uwaga na jedzenie - pyszne i bardzo duży wybór!

Zalety

Pyszne jedzenie, Lokalizacja blisko morza, Czystość

Wady

Hotel wymaga odświeżenia,

Daniel

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Piękne położenie widoki promenada Jedzenie bardzo dobre

Wady

Czystość znalazł sie nawet prusak

Maria

Pobyt - Luty 2025

Zalety

otoczenie hotelu,spokój,, dostęp do morza,

Wady

nie mam wad.

Regina

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Pięknie jest położony,widok na morze i klify przepiękny. Rezydentka pani Zofia organizuje wycieczki ,polecam safari na jeepach i panią Annę przewodniczkę z ogromną wiedzą .Polecam też wycieczkę Śladami Afrodyty i panią Elę która fantastycznie prowadziła wycieczkę. Te dwie panie sprawiły że pobyt na Cyprze na długo pozostanie w naszej pamięci Chętnie jeszcze tu kiedyś wrócimy.

Pobyt - Luty 2025

Przyjemny hotel, super położony. Posiada wszystkie niezbędne miejsca aktywności (baseny zewnętrzne i wewnętrzny, saunę, siłownię, kort tenisowy, tenis stołowy, salę zabaw dla dzieci) oraz piękny widok z większości okien wychodzących na morze. W pokoju dostępne za darmo lodówka, sejf, szlafroki, kapcie. Pokoje sprzątane codziennie. Działa centralne ogrzewanie, pomimo chłodnej pogody na zewnątrz w pokoju było ciepło.

Zalety

Blisko przystanków autobusowych, wypożyczalni samochodów. Na piechotę można dojść do sklepu Lidl. W pokojach wygodne materace na łóżkach, wszystkie kontakty przerobione na cypryjskie i europejskie wejścia, więc można swobodnie ładować sprzęty.

Wady

Widać upływ czasu. W łazience stara bateria prysznicowa, która uruchamia się w trudny sposób. Prysznic zużuty, przecieka. Suszarka do włosów podłączona na stałe kablem do ściany w pokoju, nie styka pomimo ich napraw. Brak dużego światła w pokoju, tylko małe lampki przy łóżku. Bardzo słabe śniadania, codziennie to samo i mały wybór (3 gwiazdki w porywach).

Kamila

Pobyt - Luty 2025

Byłam w Lutym . Pogoda była ładna, kąpaliśmy się w krytym basenie . Jedzenie bardzo dobre i miła obsługa. Ogólnie jesteśmy zadowoleni👌

Ola

Pobyt - Styczeń 2025

Bardzo dobry hotel, czyste pokoje, piękne widoki na morze, pyszne jedzenie

Zalety

położenie, pyszna kuchnia, ładna restauracja, duży basen kryty

Żaneta

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel, obsługa i położenie bardzo fajne. Trochę odbiega od norm polskiego hotelu pięciogwiazdkowego pod względem czystości. Jedzenie bardzo urozmaicone i bardzo dobre.

Zalety

widoki

Wady

czystośc

Angela

Pobyt - Styczeń 2025

Pobyt na początku stycznia. Hotel czysty, nowoczesnie urządzony. Pokoje również bez zarzutu, codziennie sprzątane, zmieniane reczniki. Bardzo wygodne i duze łóżko. Dostawka to łóżko polowe + materac (wiec wygodne) ale dla 3 latki musielismy kombinować z dosuwaniem do ściany i naszego łóżka ( choc mozna sie zmieścic na dużym łóżku bez problemu we 3). Wyposażenie pokoju: suszarka do włosów ( ale gniazdko w lazience nie dziala, wiec suszenie tylko w pokoju), kosmetyki na bieżąco uzupelniane (zel pod prysznic, szampon, odzywka do wlosow, balsam do ciala, patyczki do uszu, płatki kosmetyczne), szlafroki i kapcie, czajnik z filiżankami i kawka/herbata, lodowka ( 1 butelka 1l na caly pobyt-butelkowana woda w hotelu płatna, to uwazam za słabe, moglaby chociaż być 1 na dzien, blisko lidl wiec polecam zakupy tam). Widok akurat mielismy boczny na morze, chociaż wg mnie bylo wiadac całe. W hotelu jest kryty basen z podgrzewana woda, choć po wyjściu z niej jest juz mniej przyjemnie ( pomieszczenie slabo grzane, wręcz non stop wietrzone), jest brodzik dla dzieci i duzy gleboki basen, leżaków wystarczająco. Reczniki na basen również dostępne. Na zewnątrz również sa baaeny( brodzik i ogromny basen), ale w styczniu woda lodowata, raczej nikt sie nie kąpał. Jest rowniez maly plac zabaw dla dzieci. Najwiekszym aututem hotelu jest kuchnia- jedzenie przepyszne, wystarczająca ilość, różnorodne wiec kazdy znajdzie cos dla siebie. Oczywiście powtarzaja sie frytki czy makaron, salatki, mięsa (ale codziennie inaczej doprawione). Na bieżąco dokladane. Najbardziej "monotonne" sa sniadania, ale zjesz zarowno na slodko jak i słono. Codziennie mozna inaczeji sie nie nudzi. Duzo owoców i bardzo smacznych ciast, deserow. Lody na galki i na patyku. "Masło " jedynie jest slabej jakości, bardziej to margaryna i chyba tylko tego moge sie doczepić. Obsluga przemila, zabawia dzieci (ogólnie lubia dzieci), napoje podawane do stolika przy lanchu i kolacji. Jedna z menadzerek to przemiła Polska, pozdrawiamy. Duzy wybor drinkow przy opcji all, smaczne drinki (czasem mocniejsze, czasem slabsze), piwo dobrej jakości. Poza sezonem nie dziala restauracja ala carte oraz aqua park na zewnątrz. Lokalizacja świetna jako baza wypadowa, rowniez mozna pospacerować chodnikiem/ścieżka przy morzu. Hotel bezpośrednio przy plaży ale plaży brak. Nie ma nawet zejścia bo sa skały i jest stromo, to minus przy urlopie z dziećmi bo na zdjeciach jest widoczna piaszczysta plaza z lezakami. Plaża znajduje sie ok 1km (Venus beach) i polecam spacerek jest świetna zatoczka, piasek - dzieci będą zachwycone. Niedaleko sa tez plaze kamieniste jeśli ktoś woli. W hotelu mozna wypożyczyć samochód. Kids club właściwie nie istnieje, jest ale zaniedbany, pomalowane farbami stoliki, straszące pojedyncze zabawki, animacji w styczniu nie ma żadnych. Jest sala gier (płatne maszyny po 1euro). Siłownia płatna, jakieś pojedyncze sprzęty ogólnodostępne na basenie. Ogólnie pobyt uważam za udany, wróciłabym w sezonie dla porównania przy wiekszym oblężeniu. A i tak dla czepialskich, sa jakieś niedociągnięcia przy wykończeniu w łazience (fuga krzywo lub wyjechana itp) ale to zupelnie mi nie przeszkadzalo.

Zalety

- przepyszna kuchnia - miła i pomocna obsluga - kryty, podgrzewany basen - standard i widok z pokoju - lokalizacja

Wady

- brak zejścia do morza i piaszczystej plazy

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel wspaniały, bardzo duży kompleks. My byliśmy w styczniu więc miejsca przy basenie zawsze były. Śniadania jednolite codziennie, natomiast obiadokolacje rewelacja. Dla każdego do wyboru. Owoce morza,mięsa rożnego rodzaju,nawet dla dzieci. Obsługa super,managera hotelu Polka,bardzo pomocna.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie,sympatyczna,pomocna obsługa,blisko przystanek.

Wady

Może to nie wada hotelu,ale organizator zgłosił nasz pobyt w pokoju z bocznym widokiem choć zapłaciliśmy za pokój z centralnym widokiem na morze. Niestety pokoju nam nie zmieniono.

Wojciech

Pobyt - Styczeń 2025

Jesteśmy zadowoleni. Hotel bardzo ładnie umiejscowiony, pokój z widokiem na morze i duży balkon (nie wszystkie pokoje takie są)spełniły nasze oczekiwania. Jedzenie pyszne, szczególnie omlet przygotowywany na bieżąco i ekspresowo. Zespół bardzo przyjazny, zawsze nasza 1,5 roczna córka zadbana z krzesełkiem, zaczepiana pozytywnie. Jedno co bym się zastanowił, to nie wzięliśmy większego pokoju (za dopłata) i bym wziął następnym razem bo w 4 osoby - trochę mało miejsca. Na 3 osoby wystarczająco :) basen podgrzewany w środku. W zimie trochę mało aktywności pod kątem dzieci. Wspaniale koncerty wieczorem, bardzo dobry masaż w spa rodzinny.

Zalety

Bliskość morza, jedzenie, obsługa, czysto, duży balkon, wszystkie problemy rozwiązane.

Wady

Mały minus że nieraz brakowało sztućcy przy kawie, lodach. Niektórym przeszkadzał remont od godz. 8 w okolicach hotelu i w hotelu, ale nam akurat nie przeszkadzało.

Magdalena

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel położony nad samym morzem przez co oferuje piękne widoki i wspaniałe zachody słońca. Pokoje dobrze wyposażone, dobre jedzenie i drinki. Piękna, słoneczna pogoda. 4 dniowy pobyt uważamy za udany mimo, że hotel ma kilka niedociągnięć.

Zalety

1. Duże, nowoczesne pokoje, wygodne łóżko, codziennie sprzątany, 2. Położenie hotelu nad samym morzem 3. Kryty basen z podgrzewaną wodą 4. Wieczory muzyczne na wysokim poziomie 5. Smaczne jedzenie i drinki 6. Dobrze zaopatrzony sklepik 7. Dużo turystów z Polski

Wady

1. Kamienista plaża 2. Zimna woda w basenach zewnętrznych 3. Brak wody butelkowanej w pokojach 4. W pokoju komary 5. Klimatyzacja nie działała jak powinna 5. All od godz 14 w dniu przyjazdu

Ela

Pobyt - Styczeń 2025

Generalnie hotel w porządku, ale nie dałabym mu 5 gwiazdek.

Zalety

Bardzo duży wybór smacznego jedzenia. W trakcie naszego pobytu (7nocy) wszystkie posiłki (all inclusive) były smaczne i świeże. Dużo różnego rodzaju mięs, owoców morza). Obsługa bardzo uprzejma i pomocna.

Wady

W pokojach poniszczone meble (zarysowania itp), w łazience zaniedbany silikon przy wannie, na korytarzach brudne dywany

ewa

Pobyt - Grudzień 2024

Pokój 5 piętro, czysty .Otoczenie też super -blisko deptak nadmorski/wspaniałe widoki/,przystanek autobusowy bardzo blisko .

Zalety

Życzliwi ,uśmiechnięci, wszyscy pracownicy hotelu.Wspaniałe jedzenie. serdecznie polecam

Wady

Hotel nie pierwszej młodośći myślę, że nie 5 gwiazdek/przeciekający dach na korytarzu/ ale 4 gwiazdk.Wymaga delikatnego remontu.

Sebastian

Pobyt - Grudzień 2024

hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek. Ale ogólnie pobyt udany

Zalety

widoki

Wady

słabe łazienki, brak plaży ( teren kamienisty)...

Pobyt - Listopad 2024

Hotel przepiękny, widoki super. Czysty i miła obsługa.

Zalety

Czystość, miły personel, piękne widoki, dobra lokalizacja.

Wady

Brak.

Alicja

Pobyt - Listopad 2024

Biorąc pod uwagę całokształt pobyt uważam za bardzo udany. Hotel pomimo 5 gwiazdek jest nieco podniszczony ale nadrabia świetną obsługą, bogatą ofertą atrakcji takich jak kilka basenów, wygodne leżaki, spa, boiska do gry i świetna kuchnią. Wróciłam wypoczęta i bardzo zadowolona.

Zalety

Duże wygodne pokoje i wygodne łóżka. Pyszne jedzenie. Codzienne wieczory muzyczne. Wspaniały personel. Bliskość do historycznej części Pafos, zabytki wpisane na listę Unesco. Brak plaży ale hotel położony tuż nad morzem z pięknymi widokami i zachodami słońca. Duży, przestronny hotel z wieloma atrakcjami typu spa, sklepiki itp.

Wady

Hotel jest eksploatowany przez turystów i widać to w wielu miejscach np łazienki ale jest też przestronny i wygodny i widać , że obsługa techniczna hotelu też na bieżąco stara się usuwać problemy. Jak ktoś chce się przyczepić to zawsze coś znajdzie ale moim zdaniem wszystko jest na poziomie aby dobrze odpocząć.

Aldona

Pobyt - Listopad 2024

Bardzo fajny hotel, mila obsługa. Spędziliśmy miły tydzień, położenie hotelu bardzo ciekawe, niedaleko do Pafos, wzdłuż wybrzeża piękna trasa.

Zalety

Często animacje są tylko w sezonie, w tym hotelu były również w listopadzie. Fajny basen wewnętrzny, sauna. Smaczne, różnorodne kolacje. Duży taras i piękny widok z pokoju. Bardzo miła obsługa.

Wady

Wymaga odnowienia, nie jest to jednak jakoś uciążliwe. Klimatyzacja nie działała jak powinna - nie można jej było wyłączyć.

Maciej

Pobyt - Listopad 2024

Hotel posiada wysoki standard, usytuowany odrazu przy plaży. Bardzo miła obsługa oraz pomimo sezonu zimowego zapewniający dużo aktywności.

Zalety

Bliskość do plaży, wspaniała obsługa interesująca się gościem oraz duża ilość aktywności nawet poza sezonem letnim.

Wady

Niektóre miejsca zaczynają powoli wymagać renowacji.

King Evelthon Beach Hotel and Resort