Hotel zlokalizowany jest jedynie 100 m od piaszczystej plaży.
Świetne możliwości komunikacyjne: przystanek autobusowy w odległości ok. 150 m od hotelu.
Dla amatorów wodnego szaleństwa: Action Aquapark położony ok. 2,5 km od hotelu.
bardzo podobało nam się w Kiparisite! Byliśmy 2 tyg. z 2 - letnim synkiem i wróciliśmy zachwyceni! polecam! Hotel na uboczu a jednoczaśnie blisko centrum! Supermarket bardzo dobrze zaopatrzony, prę minut! SUPER!
Wczoraj wróciliśmy z wakacji. Hotel Kiparisite pozytywnie nas zaskoczył.Bardzo duzy pokój, łazienka też niczego sobie. Jedzenie troszke monotonne ale da się wytrzymać. bardzo fajny basen na wysokości 1-szego piętra także nikt nie zaglądał:). Do plaży bardzo blisko wystarczy przejść przez ulicę.Na pewno jeszcze kiedys tam wrócimy:)
We wrześniu w basenie bardzo zimna woda. Mało atrakcji turystycznych w pobliżu. Itaka proponuje bdrogie wycieczki. Hotel bardzo fajny.
Generalnie zgadzam się z wcześniejszymi opiniami z małymi uwagami: jedzenie monotonne, ale da się coś wybrać, dania gorące nie zawsze podane były ciepłe. Trudno mówić o klimatyzacji w pokojach hotelowych, to bardziej nawiew, który pomimo kilku godzin pracy nie obniżał temperatury. I doście do plaży wprawdzie blisko, ale nieprzyjemna droga, często zastawiona samochodami obok zlokalizowanego bezpośrednio nad morzem hotelu Carina Beatch. Dużym plusem jest basen, który oceniam zdecydowanie lepiej niż hotelach z \"wyższej półki\" Bellive, Victoria Pallas czy Majestic. Generalnie hotel zaprojektowany bardzo ciekawie przez myślącego architekta.
Dziś właśnie wróciliśmy z Kiparisite. (11-25.08). Zgadzam się w pełni z opinią Pauli. Dodam tylko kilka uwag. Główni mieszkańcy hotelu (przynajmniej w czasie naszego pobytu) to Polacy, Czesi i Słowacy (ci ostatni nieliczni). Towarzystwo miłe. Dobre skomunikowanie z centrum: autobusy 5 i 8. Klimatyzacja centralna, ale problemów nie było. Pokoje naprawdę ładne, swój mieliśmy pokój od frontu hotelu z tarasem. Plaża tuż obok. Ruchliwa ulica w drodze na nią jakoś nam nie przeszkadzała.
Własnie wrócilismy z wakacji i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pokoje sprzatane codziennie,pościel zmieniana co dwa dni, ręczniki każdego dnia. Posiłki smaczne, dużo owoców -bez problemu o każdej porze, lecz nie zawsze wszystko było wystarczająco ciepłe. Do plaży bardzo blisko. Jeżeli ktoś oczekuje za tą cenę rarytasów, frykasów i nadskakiwania i mase atrakcji to nie polecam. Jest to miejsce spokoju i wypoczynku.
O hotelu są bardzo dobre opinie, z tego też tytułu z mężem wybraliśmy go w zeszłym roku we wrześniu. Niestety naszych oczekiwań nie spełnił. Hotel owszem bardzo czysty, z ślicznymi pokojami, niewielkim, choć czystym basenem. Ale: mało smaczne, monotonne, niezróżnicowane jedzenie, na którym trzeba było być punktualnie aby zjeść ciepły posiłek. Jak dla mnie za mały wybór, choć faktem jest, ze hotel też jest mały. Drugi minus to totalny brak jakiejkolwiek rozrywki na terenie hotelu, chyba, że ta rozrywką ma być otwarty do późnych godzin nocnych market??? To nie przeszkadza jeśli ma się pogodę. My niestety natrafiliśmy we wrześniu na kilka dni ulewnego deszczu i gorszej, chłodniejszej pogody. Dla młodych ludzi brak baru, kawiarni, siłowni, czegokolwiek to problem! Poza tym obsługa nie jest zbyt miła.
Bardzo sympatyczny hotel o dobrym położeniu gdyż znajduje się spory kawałek od centrum Słonecznego Brzegu. Pozwala to naprawdę odpocząć i uniknąć zgiełku wielkiego kurortu. Czysty, fajny basen; zaraz przy wejściu do hotelu jest sklep czynny całą dobę ( wyjeżdżaliśmy o 2 w nocy i był czynny ). Jedzenie bardzo dobre i nigdy go nie brakowało. Do plaży o przysłowiowy rzut beretem - trzeba tylko przejść przez ulicę. Można polecić z czystym sumieniem
Byłam z rodzina na dwutygodniowych wczasach w tym hotelu, ogólne wrażenie bardzo dobre. Hotel - czysty, duze pokoje, mila obsluga. Jedzenie - dobre, ale czesto to samo, zimne. Plaza - brudna, nie polecam. Lepiej chodzic na hotelowy basen. Miasto - rozrywkowe, raczej dla mlodych ludzi. Jak najbardziej polecam!!!
Polecam rodzinom z dziećmi. Hotel dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.
Hotel Kiparisite jest oddzielony od plaży ulicą. Plaża czysta i mało zatłoczona. Dużo miejsca na rozłożenie się za leżakami. Obsługa hotelu jest miła. Łatwiej się porozumieć po rosyjsku niż angielsku. Pieniądze można wymienić w kantorze hotelowym (1,91 lv = 1 euro). Pokoje są sprzątane codziennie, ręczniki są wymieniane, co 2 dni, pościel,co 3 dni. Warto mieć ze sobą kubek, talerzyk i sztućce. Jedzenie jest smaczne, ciepłe i na bieżąco uzupełniane. Śniadania w godzinach 7.30 - 10.00, obiadokolacje 18.00 - 20.00. Każdego dnia można zjeść coś innego. Panie rezydentki biura ITAKA są miłe, kompetentne i zorganizowane. Obok hotelu znajduje się supermarket ZORA. Ceny przystępne i asortyment niezły. SERDECZNIE POLECAM!!!
Wczasy 2-tyg z Itaki. Jezeli ktos poszukuje spokoju to nie polecam tej miejscowosci (typowy kurort - hotel na hotelu) Pare km dalej o niebo lepiej (Sviaty Vlaz) Pogoda i woda super. Pokoje przestronne, czyste i ladne. Nie polecam wycieczek z Itaki (bylem w Istambule - porazka - zwiedzanie z \"autokaru\") O innych (Varna, Sozopol) slyszalem od niezadowolonych uczestnikow. Ceny w Slonecznym Brzegu wysokie. UWAGA NA KANTORY!!! Polecam sprawdzona siec \"Crown\" oraz te w hotelach. Nie dajcie sie oszukac (nikt Wam nie da za euro 1,95 lewa!!! Max kurs jaki widzialem to 1,93 Ja wymienialem po 1,91. W hotelu nie ma all inclusive. Ogolnie zadowolony.
Właśnie wróciłam z wakacji i muszę stwierdzić, że dawno tak nie wypoczęłam... Hotel Kiparisite jest usytuowany na samym końcu słonecznego brzegu co bardzo pomaga w odpoczynku i chroni od głównej promenady. Małym minusem jest dość ruchliwa droga przebiegająca tuż przy hotelu ale było to mało istotne dla mnie. Hotel przytulny, czysty, wygodny. Jedzenie bardzo dobre i rozmaite, dla każdego coś dobrego. Choć jak dla mnie ciut za późno (18:00 obiadokolacja). Wszystkim gorąco polecam ;)
Wszystko oceniłabym na bardzo dobry oprócz obsługi na stołówce, sprawiającej wrażenie wiecznie niezadowolonej i obrażonej na wszystkich. Ogólnie wakacje super!!!! Polecam wszystkim szczerze ten hotel:)
Hotel czysty i bardzo spokojny. Ogromnym plusem było położenie w pewnej odległości od głównej promenady, dzięki czemu można było mieć w nocy otwarte okna i nie słyszeć całonocnej dyskoteki. Basen czysty i przyjemny - wyłożony mozaiką, a nie wylany betonem i pomalowany. Posiłki smaczne i dość zróżnicowane, obsługa neutralna. Market przy hotelu otwarty do późna. Jedyna uwaga - hotel standardem raczej nie odpowiada 4 gwiazdkom - nie było bagażowego (co dla starszych osób lub osób z dziećmi i sporą liczbą toreb może być problemem), co gorsza - nie było mini baru, tylko PUSTA lodówka (po męczącej, kilkugodzinnej podróży brak choćby butelki wody w pokoju był katastrofą - a na zakupy było już za późno), tylko poduszki były w poszewkach - na kołdry trzeba je było sobie było samemu naciągnąć (o trzeciej nad ranem, po podróży, nie bardzo ma się na to siłę), no i nie było mydełek/żeli ani szamponów w łazience - a w hotelach 4-gwiazdkowych to oczywistość. Więc trzeba było sobie kupić wszystko na miejscu. Ale to właściwie drobne niedociągnięcia. Generalnie, hotel był niezły i bardzo chętnie tam wrócę.
Właśnie wróciliśmy z Bułgarii. Byliśmy w hotelu Kiparisite (a raczej Kiparisite). Generalnie hotel jest położony w dobrym miejscu i co prawda jest dość ładny i stosunkowo nowy (2006), jednak obsługa i jedzenie pozostawiają wiele do życzenia. Jeżeli chodzi o serwis hotelu, to pracownicy są niemili, a nawet bezczelni (oszukują, zabierają prywatne rzeczy z pokoi, są nieuprzejmi). Ogólnie serwis na poziomie hotelu 2**. Co do czystości, to niestety pokoje sprzątane są bardzo byle jak i powierzchownie (lustra zamazane, umywalka przetarta brudną szmatą (smugi), kafelki oblepione i brudne, a najgorsze zamiast mycia sedesu-wlany tylko płyn do muszli, po prostu widać brud). Jedzenie bez smaku, mały wybór, za mało dla wszystkich.
Byliśmy w tym hotelu we wrześniu 2008r i muszę powiedziec ze było fajnie i mogę polecać go innym wczasowiczom na 100%. Hotel czysty, obsługa miła, spokojna okolica i polożenie hotelu rewelacyjne. Polecam z czystym sumieniem. Sam słoneczny brzeg bardzo rozrywkowy a hotel w idealnyum miejscu dla szukających spokoju.
Właśnie wróciliśmy z wakacji (niestety). Pobyt bardzo udany. Co do tego hotelu to naprawde nie mozemy narzekać. Pokój przestronny, z łazienką, klimatyzacja i lodówka - co miało być na wyposażeniu to było i działało. Pokoje sprzatane każdego dnia.Panie sprzatajace bardzo miłe. Posiłki/restauracja: Jak wszyscy zauwazyli sporo dzieci zawsze tam jest i nie sposób zawsze po nich sprzątnąć-faktycznie obrusy troche poplamione ale bez przesady. Jedzonko dobre, zwłaszcza co drugi dziń jak były frytki:P Sniadanko też mniam i naprawde mozna sie było najeść. Okolica spokojna, do morza bliziutko, a ulica przez która trzeba przejsc nie taka straszna jak niżej sie naczytalismy. Ogólnie SUPER WAKACJE MIELISMY:D Pobyt w Kiparisite uwazamy za udany
Jeżeli chodzi o sam hotel czyli wystrój to widać, że włożono dużo pracy w wygląd i detale. Pokoje są przestronne bardzo ładnie urządzone. My mieliśmy o tyle szczęścia, że dostaliśmy na 4 piętrze więc załapaliśmy się na widok na morze (wyłaniające się między hotelami, gdyż hotel stoi w drugim rzędzie od morza). Łazienki przestronne i jasne, a balkon/taras dość duży i słoneczny. Jeśli chodzi o restauracje i obsługę przy posiłkach- brudne obrusy niezmieniane chyba przez 2 tygodnie. Jedliśmy na zaplamionych, a o stolikach na podwórku, również należących do restauracji, szkoda gadać (krzesła poobklejane resztkami jedzenia), podobnie wyglądały foteliki dla dzieci. Obsługa w restauracji nadęta i nieprzyjemna.
Hotel sam w sobie ok, ale kilka zastrzeżeń! Hotel i polozenie: Więc hotel jest stosunkowo nowy i niebrzydki. Położony na końcu Słonecznego Brzegu, ale nie daleko stamtąd do plaży, deptaku i innych rozrywek. Pokoje: Pokoje są dość ładne, adekwatne do ilości 3-4 gwiazdek, ale duży minus to fakt, że bardzo słabo sprzątane. Łącznie z kafelkami, ubikacją, prysznicem wszystko jest brudne i oblepione. Personel: Personel nie jest w ogóle dopilnowany. Pracownicy nie tylko nie starają się, ale i są wręcz niegrzeczni i odniosłam wrażenie, że wszystko, co robią, robią z wielką łaską. Jedzenie: Jedzenie było bardzo jednostajne i niezbyt smaczne, naprawdę niższa półka. Oprócz nas, na jedzenie w tym hotelu narzekało wielu innych gości.