Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi
Hotel jak najbardziej zgodny z opisem.Obsługa przemiła,panie sprzątające uśmiechnięte,pokoj sprzątany codziennie.Jedzenie urozmaicone.Idealne połozenie przy najładniejszym fragmencie plaży.Promenadą która ciagnie sie wzdłuz morza mozna dojść do centrum Alanyi-jest to ok.40 minutowy spacer.Wieczorem zatem,osoby chcące skorzystac z miejscowych rozrywek mają dokąd się wybrać.Zaś dla osób chcących pozwiedzać Turcję- mnogość miejscowych biur,oferujących wycieczki,porażająca.Jedyny mankament-pokoi z widokiem na morze ok.10-widok boski,ale niestety hałas od przejeżdżających samochodów dawał się we znaki.Coś za coś.Mozna trafić pokój z widokiem na mały basenik lub sąsiedni hotel.Ale OGÓLNIE-za tę cenę,jak najbardziej polecam.
jestem bardzo zadowolona, piękne miasto, fantastyczna pogoda... jeśli chodzi o hotel, jak dla mnie rewelacja, tuż przy piaszczystej plaży, obsługa przemiła, acz kolwiek jest dla ludzi, którzy raczej nie nastawiają się na siedzenie w hotelu, polecam.
zdecydowanie dla ludzi nastawionych pozytywnie, hotel glownie do spania i jedzenia. jesli ktos liczy na lezenie przy basenia to proponuje inny obiekt.pokoje sprzatane codzienne, czysto. jedzenie swieze, smaczne,ale wiadomo,ze kazdy ma inne podniebienie. blisko centrum, plaza tylko przejscie przez ulice i promenade, tak naprawde na wyciagniecie reki. pozdrawiam
Witam. Mam kontakt z obsługą tylko podaj maila gdzie mogę Ci przesłać. I o kogo Ci dokładnie chodzi. Polecam hotel niewymagającym i samotnym dziewczynom, na pewno znajdziecie adoratorów.
Niedawno wróciłam z Alany. Kleopatre Life oceniam bardzo dobrze. Nie rozumiem ludzi, którzy pisza tak negatywne opinie o tym hotelu. nie zgadzam sie z zadna z nich. Hotel bardzo czysciutki, pokoje sprzatane codziennie, wokol hotelu przy basenie takze. Osoby tam pracujace praktycznie bez przerwy pracuja, nie ma chwili zeby nic nie robily. Obsluga bardzo mila.Wszyscy weseli i usmiechnieci. Jedzenie super. Kazdy powinien cos dla siebie znalezc. Codziennie bylo cos innego, bardzo urozmaicony jadlospis.Szklanki,sztuce wszytsko lsnilo, a obrusy byly zmieniane codziennie a nie tak jak ktos napisal raz na tydzien. Polecam ten hotel. Jest naprawde warty odwiedzenia.
Hotel był powyżej moich oczekiwań, posiłki były wystarczające, hotel bardzo schludny, obsługa miła i uśmiechnięta jednak nie polecam osobą, które preferują spedzanie czasu przy basenie, bo basenik bardzo mały, leżaki przeważnie zajęte, brak animacji, ogromnym plusem jest położenie hotelu, znajduje sie tuż przy piaszczystej plaży ( wystarczy przejśc przez jednokierunkową drogę), do centrum okoó 40 min piechotą, ale jeżdzą taksówki i autobusy
Obsługa skutecznia zakłócała pobyt. Ogólnie: dziewczyny same niech mają się na baczności, jak odmówicie panom z baru imprezy to mozecie liczyc się z tym, że nie będziecie osługiwane tak jak pozostali goście
hotel posiada 3 budynki z czego 3 odbiega standardem i wygladem od pozostalych. Jedzenie w pakiecie all in clusive -danie główne jest porcjowane . z basenu można korzystać do godziny 18 00 .
Hotel przeciętny, pokoje dla niewymagających. Obsługa sprzątająca na niskim poziomie. Natomiast obsługa na stołówce super. Panowie bardzo mili, uczynni i uśmiechnięci. Jedzenie dobre, urozmaicone i dużo. Hotel położony w bardzo dobrym miejscu, blisko plaży i w niedalekiej odległości od centrum- spacerkiem około 10 min.
Wybierając hotel z katalogu nie nastawialiśmy się na luksusy. Czystość - sprzątaczka codziennie sprzątała pokój, lecz ograniczało się to do umycia podłogi i zaścielenia łóżek. Ręczniki miały ciemne smugi niedopranego brudu. Żeby wymienić ręczniki trzeba było powiedzieć to dobitnie sprzątaczce. Na stołówce brudne naczynia, obrusy rzeczywiście odwracane :) Jedzenie-fatalne, jeździłem do różnych hoteli(w Turcji tez), ale tutaj było zdecydowanie niedobre i mało urozmaicone. Opcja All to śmiech na sali, lód do napojów dawali po godz 19.Do tej godz piło się ciepłą cole. Piwo-najgorszy turecki browar. Obsługa-większość już chyba była zmęczona sezonem bo wyglądali jakby pracowali za karę. Reasumując hotel powinien mieć 1 gwiazdkę.
Wszystko w porządku. Jak na hotel 3* nie mam nic do zarzucenia! W razie co służę radą :)
Syf, malaria, nie jedźcie tam! Flejtuchy! Szef i menadżer to skurczybyk!
Mają po 100 dziewczyn i ciągle podrywają nowe. A te głupie lecą na tych ściemniaczy! Nie wierzcie Turkom! Oni wszystkich rolują. A zwłaszcza dziewczyny!
Wróciliśmy dwa dni temu z Turcji. Pobyt w hotelu Kleopatra Live to jedna wielka pomyłka. W katalogu Biura Podróży Itaka jest mowa o dwóch budynkach należących do tego hotelu, a naprawdę jest trzy. Nam się trafił ten trzeci, przy bocznej, brudnej uliczce. W budynku panował brud, na około walały się puste butle po wodzie i beczki po piwie, śmieci, basen wypełniony był mchem, a leżaki pokryte kurzem. Stoliki obok hotelu przykryte brudną ceratą i nigdy nie sprzątanymi okruchami. W pokoju ręczniki zmieniono nam raz w pierwszym tygodniu, a pościeli ani razu przez dwa tygodnie. Łazienka z niszą na prysznic zarośniętą mchem i grzybem, brudną omszałą ceratą oraz sedes z urwaną deską i wrzuconą rurą mającą udawać bidet. Z balkonu nie można było skorzystać bo wieczorami śmierdziało fekaliami. Pokój nie był sprzątany wcale albo bardzo niestarannie(mimo, że na początku zostawialiśmy napiwki). Nasze prośby o zamianę pokoju na inny w budynku oferowanym przez biuro Itaka nie zostały załatwione pozytywnie. Posiłki (na szczęście) jedliśmy na terenie hotelu Kleopatra Live. Jedzenie było naprawdę smaczne, bardzo dużo warzyw surowych, pieczonych, gotowanych, różnych sałatek, makaronów, fasoli, zapiekanek, pizze, ciasta. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe bez ograniczeń. Czystość pozostawiała wiele do życzenia (brudne szklanki, niedomyte filiżanki, okropnie brudne obrusy zmieniano raz w tygodniu). Jedyną rekompensatą była miła obsługa restauracji. Przed wyjazdem czytaliśmy opinie wielu osób, były i dobre i złe. Myśleliśmy, że zawsze znajdzie się ktoś, komu się wszystko nie podoba. Teraz wiemy, że nie chodzi o to co się komu podoba, ale o to, do którego budynku w tym hotelu się trafi. Znajomi trafili do innego budynku i tam było ok, ale Nam szczęście nie dopisało i pobyt był totalną katastrofą (a pieniądze płaciliśmy dokładnie te same). Przedstawicielka Biura Podroży Nowa Itaka nie była zainteresowana pomocą w zamianie naszego pokoju.
Jeśli ktoś ma wątpliwości, co do rzetelności mojej wypowiedzi chętnie wyślę zdjęcia tego mało atrakcyjnego miejsca.
Wrocilam z tego hotelu kilka dni temu.Polecam srednio, gdyz byly pewne niedociagniecia zwiazane z hotelem. Na poczatku nie dostalismy pokoju z niewiadomego nam powodu.Zakwaterowano nas przez kilka godzin w hotelu obok, po czym jak wrocilismy kazano nam jeszce godzine czekac na pokoj. W ramach rekompensaty otrzymalismy mozliwosc korzystania przez tydzien z lezakow na plazy (przynajmniej tyle za ta strssujaca sytuacje).Pokoj mielismy bardzo ladny z widokiem na morze. Jedzenie bardzo smaczne, ale czystosc w restauracji pozostawiala wiele do zyczenia.Ja w sumie dosc szybko zdolalam sie przyzwyczaic do niedomytych kubkow i szklanek wiec dla mnie osobiscie nie bylo to tragedia ale innym moglo bardzo przeszkadzac.Obsluga ok poza jednym pracownikiem, ktoremu wydaje sie ze jest panem i wladca hotleu.Dziewczynom lubiacym Turkow polecam hotel ze wzgledu na bardzo duze zainteresowanie obslugi plcia piekna (niekoniecznie piekna kobieta).Alanya jest pcudowna ale jakbym miala jechac jeszce raz wybralabym inny hotel.
Hotel jest przeciętny, nawet bardzo. Ale bez przesady - nie potwierdzam niektórych opinii o grzybach na ścianach (mimo, że mieszkałam w 3 budynku). Syfu też nie ma - pokoje sprzątane codziennie. Chociaż na stołówce rzeczywiście nie jest zbyt czysto - obrusy zmieniane rzadko, a szklanki niedomyte. Co do obsługi to dość miła, tyle, że jeśli chodzi o kobiety to zbyt nachalna, jeśli nie jest się z mężem/facetem róże z serwetek i zaproszenie na przejażdżkę motorem to codzienność. Animacji czy czegoś takiego nie ma żadnych. Basen jest śmiesznie mały i nigdy nie ma wolnych leżaków, ale za to plaża jest bliziutko i ze ślicznym widokiem na wzgórze z twierdzą. Ogólnie polecam osobom, które nie zamierzają spędzić wakacji przy hotelowym basenie.
Hotel miał składać się z 2 odnowionych budynków, przy których jest basen, owszem były te budynki, ale nas zakwaterowano w trzecim, nieodnawianym, grzyby na ścianie, wylatujące okna, odlatujący tynk, brak słów...
Byliśmy na dwutygodniowym pobycie organizowanym przez biuro podróży Nowa Itaka. Byliśmy praktycznie zdani na siebie. Pani rezydent Dorota wcale się Nami nie interesowała. Wykazała całkowity brak profesjonalizmu i kompetencji. Po powrocie złożyliśmy zażalenie do biura Nowa Itaka. Nie polecam biura i nie polecam hotelu, gdyż nie takie warunki biuro nam zapewniało. Na pochwałę zasługuje dobre jedzenie i bardzo miła obsługa.
Witam ; )Wrócilam kilka dni temu z tego hotelu, było przecudownie ;)
Najlepsze wakacje w moim życiu, pokoje sprzątane codziennie, miła obsługa, wszystko na jak najlepszym poziomie, hotel jak na 3*** ma bardzo dobry standard. Okolica piękna, polecam każdemu :)
masz inną opcje to ją wybierz tu nie spodziewaj się fajerwerków kucharz wydziela porcje - jeśli chodzi o konkretne dania bo zielenina do woli, ale to chyba dla kozy. opcja ALL na poziome ligi okregowej w osrodku przyzakładowym basen wielkości dużej wanny 3 duże dziewczyny już mają ciasno a poza tym wieczorem 1/2 wiadra chloru w nim ląduje i potem pobierane są próbki do badań. kliencie potencjalny wybieraj większe osrodki gdzie zmuszeni są zaspokoić gusta wielu uzytkowników więc ty również coś sobie wybierzesz ale na pewno nie tu - do zobaczenia na riwierze ale nie w kleopatra life - pozdrawiam
Witam serdecznie! Postanowiłam sobie gorąco, że muszę zadać kłam tym wszystkim opiniom, bo sama przed wyjazdem sie ich naczytałam i ani w niewielkim procencie nie są one prawdą. Wróciliśmy dwa tygodnie temu z Kleopatry i uważam te wakacje za najlepsze w naszym życiu. Było fantastycznie, hotel czysty, codziennie sprzątane pokoje, ręczniki wymieniane również codziennie, jedzenie wysmienite, nikt z nas, a nie było nas mało, na nic nie zachorował, jedzenie do tego stopnia mi smakowało, że nic poza hotelem nie spożywaliśmy, bo nie mieliśmy już ochoty. Obsługa hotelu serdeczna i bardzo przyjemna, z każdym można było się bez trudu porozumieć, niczego nam nie brakowało, i naprawdę było fantastycznie. Dodatkowym atutem hotelu jest bliskość plaży, my leżąc na łóżku w pokoju widzieliśmy morze, czego chcieć więcej, gorąco polecam