Szeroka i piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza oddalona ok. 300 m od hotelu.
Świetne możliwości komunikacyjne: przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu hotelu.
Dobre położenie: ok. 5 km od Heraklionu, ok. 10 km od lotniska.
Był to mój pierwszy raz kiedy korzystałem z portalu Wakacje.pl i gorąco polecam. Obsługa miła i profesjonalna. Natomiast jeżeli chodzi o sam hotel , w którym spędziłem moje greckie wakacje razem z rodziną uważam za bardzo udane. Hotel jak na swój 3 gwiazdkowy standard w zupełności nas zadowolił. Obawiałem się przed wyjazdem , gdyż przeczytałem sporo niepochlebnych opinii na temat hotelu, ale okazało się ,że w większości nie zgadzały się one z tym co sami zobaczyliśmy. Jedzenie ... wiadomo, nie każdemu dogodzisz , ale uważam ,że jeżeli mój 9 letni syn niejadek szamał wszystko co popadnie to nie może być najgorzej. Każdy znalazł coś dobrego dla siebie. A już desery...mmm palce lizać. Poza tym w całym hotelu obsługa bardzo miła, no może poza barmanką w głównym barze, ale i tak w większości korzystałem z baru przy basenie gdzie obsługiwał sympatyczny koleś Jonas (mówić do niego John). Po słonej kąpieli w morzu , do którego jest faktycznie ok 200 m., czekał na Nas przy hotelu duży basen z chlorowaną wodą , a z tego co wiem nie we wszystkich hotelach w Grecji jest to standardem. Gdzieś czytałem we wcześniejszych komentarzach że problem z korzystaniem leżaków przy basenie, ale jakoś Nasza 5 osobowa rodzina nie miała nigdy problemu. Myślę że czas koniec sierpnia i początek września który trafiliśmy był celnym strzałem. Cena super! Nie tak tłoczno , nawet na wycieczkach po muzeach i innych atrakcjach. W hotelu spokój i cisza. A i tak pogoda rewelacyjna przez cały nasz pobyt. Ogólnie w większości pozytywy! Serdecznie w imieniu swoim i całej mojej rodzinki POLECAM!!
klimatyzacja , Wi-Fi w pokojach(choć słyszałem że nie we wszystkich), basen, jedzenie ,obsługa, cisza i spokój.
wczesne godziny śniadania
ogolne wrazenia dobre, hotel symaptyczny. Obsługa miła i przyjazna .
blisko centrum, duzy basen
droga do plazy dłuższa niż informowano ,
Odradzam stanowczo pobyt w tym hotelu !!! Hotel zasługuje co najwyżej na 2 gwiazdki. Przykłady: All inclusive do 23, a pani w barze nie wydaje drinków już przed 23 ( drinki z minimalną zawartością alkoholu) , kolejki na stołówkę, wiecznie brakowało talerzy, filiżanek, wszystkie potrawy smakowały tak samo. Żadnych atrakcji.
Hotel przeznaczony dla osób nie lubiących przebywać w pokoju. Pokój schludny ale skromny. Jedzenie dobre, zróżnicowane, każdy znajdzie coś dla siebie
Smaczne jedzenie, blisko plaża, dobre połączenia komunikacyjne
Konieczność proszenia barmana o napoje niealkoholowe
Hotel czysty , zadbany , sprzątany codziennie wraz z wymiana ręczników na świeże choć w naszym pokoju widoczne poprawki malowania innym odcieniem. Obsługa perfekcyjna , bardzo mili , sympatyczni , życzliwi :-) Basen czysty zadbany , bary funkcyjne z miła obsługą , drinki w ciągu dnia słabe tak aby się nie skończyć , ale po zamknięciu basenu o 19 powalały już z nóg , alkoholu nie szczędzono .Jak na pełne obłożenie pokoi stołówka troszkę mała i ciasna , ale max czekania za wejściem i talerzami które się kończyły 3 minuty Jedzenie bardzo wielki plus , dla każdego coś dobrego , dzieci i jak i my chodziliśmy najedzeni do syta różnorodnymi potrawami , co dziennie na kolację coś innego regionalnego , przyrządzanego na naszych oczach , pełno owoców, ciast , sałatek. Hotel przy głównej ulicy Ammoudary , ale spokojny bez hałasów można spokojnie wypocząć , do morza jakieś 120 metrów , plaża może nie powala na kolana , ale czysta , piaszczysta , tylko wąska. Leżaki płatne w lipcu kwota 15 euro za 2 leżaki i parasol. Idąc 400 m dalej plaża owiele szersza. Ogólnie hotel to dobry wybór i mile spędzone wakacje dla niewygórowanych klientów , cena adekwatna do standardu napewno polecam i sam bym wrócił do niego z rodziną
Jedzenie , 120 metrów od plaży , basen , czystość , duże pokoje z balkonem , bar , drinki i inne napoje , sprzątanie , obsługa
Łazienka trochę czas ją pogonił , ale bardzo czysta brak animacji dla dzieci
Hotel czysty, zadbany, pokoje i łazienki ładne, sprzatane codziennie, wymiana ręczników co kilka dni. Jedzenie w all inclusive OK, każdy coś dla siebie wybierze. Miła obsługa hotelowa. Do plaży (piaszczystej) jakieś 300 m.
ładne, czyste pokoje, duży, czysty basen
nie polecam dla rodzin z dziećmi (brak atrakcji)
Polecam szczególnie osobom niezbyt wymagającym co do jedzienia lub zwiedzającym :)Dobra lokalizacja , blisko morza i komunikacji . Polecam przy ofercie Last Minute . Będę mialá wieksze odniesienie, gdy jeszcze raz zawitam na ziemi greckiej :)
Bliskość plaży , centrum miejscowości , czystość , miły i życzliwy personel , bliskość przestanku autobusowego( pod hotelem)
Naprawde slabe jedzenie , zero animacji , rozrywek , bliskość ulicy .Brak reakcji ze strony personelu na zaklocanie spokoju cale noce przez przybyla mlodziez z całego swiata. Ostatnia noc do samego sniadania przed wylotem- niedziela
Wbrew dużym obawom co do różnych złych opini w mojej ocenie: stosunek ceny za jaką wyjechaliśmy na wycieczkę tj. 14dni dla 5 osobowej rodziny do oferowanej jakości uważam, że super. Obsługa miła, zawsze uśmiechnięta no może Pani od drinków musiała dostać lekki napiwek i już było super. Dla wszystkich Polaków przypominam o dawaniu napiwków to jest ogólnie przyjęte w świecie (restauracje, przewodnicy, kierowcy). Dobre miejsce wypadowe na wszelkie wycieczki, pogoda super, ludzie na wyspie gościnni. Podusmowując polecam tym, którzy nie muszą mieć złotych klamek, za które trzeba oczywiście zapłacić, a chcą spędzić wakacje z dziećmi lub samemu odpocząć. Malkontentów pozdrawiam i chętnie zobczył bym ich prywatne domy i zachowany w nich standard bo oczekiwania mają na pewno duże. Miłych wakacji !!!
Na 7 dni SUPER, ale: z dziecmi, ALL INCLUSIVE, plywajac w basenie/w morzu (dla nas OK) lub zwiedzajac Krete. Bar przy basenie (10-18) bardzo OK, barmanki przemile i b. wprawne a drinki/napoje bardzo dobre, choc bez ciastek i kawy. Tloczno przy barze nocnym. Sport i plac zabaw: ubogie/w oplakanym stanie. Restauracja swietna, obsluga sprawna, 2 Polakow, duzy wybor dan, ale i duzo gosci: hotel w pelni zajety. Troche malo lezakow przy basenie. W naszym pokoju: klimatyzacja, TV LCD, suszarka, lodowka, balkon. Hotel blisko ulicy.
Hotel odnowiony. Pokoje bardzo czyste i sprzątane codziennie. Łazienki przyjemne i czyste. Basen ze słoną wodą ale czysty. Bar przy basenie OK, serwuje napoje ale brak przekąsek. Posiłki znakomite. Różnorodność wystarczająca na 7 dniowy pobyt. Obsługa też OK. Częściowo polska obsługa (Tomek i Karolina). Okolica średnia pod względem rozrywek, ale do Heraklionu ok 4 km (10 EUR taxówką lub autobus nr 6 za 1,3 Eur) a tam się dzieje. Ogólnie polecam.
Super hotel, ale plarza w okolicy straszna. Fajny, głęboki basen, pyszne napoje, dobre jedzenie i świetna obsługa. W obsłdze kilku Polaków, ale wszyscy bardzo mili! Jest boisko do koszykówki i bez żadnego ale, mżna wypożyczyć pilkę. Higiena super! codzienne sprzątanie i nowe ręczniki. Łazienki bardzo czyste i ładne. UWAGA: w Heraklionie jest bardzo słabe oznakowanie (w tym autobusy).
Po przeczytaniu komentarzu o tym hotelu, zdecydowałem się na niego. Gdyby nie to, że kupiłem wycieczkę naprawdę tanio, to bym się chyba załamał. W nocnym barze pracuje najbardziej wredna barmanka jaką spotkałem na wszystkich wyjazdach. Po prostu maksymalnie psuje humor. Na stołówce kelnerki po prostu nie ogarniają gości. Strasznie ciasno stoliki, a podobno miało dobić jeszcze więcej gości. Żarcie przeciętne. Można było coś znaleźć coś dla siebie, ale przeważnie zimne, albo brakowało. Na szczęście połowę czasu spędziliśmy na zwiedzaniu Krety (polecam zrzucić się z kimś i do spółki wziąć większy samochód, niż wykupować wycieczki) i stołowaliśmy się w wiejskich tawernach. No ale niestety, po powrocie trafialiśmy na ww. larwę w barze nocnym.
Polecam hotel. Jedzenia bardzo dobre. Obsługa bardzo przyjemna.
Polecam hotel właśnie z rodziną wróciliśmy z tygodniowego pobytu. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki zmieniane codziennie. Wspaniała obsługa. Jedzenie również na dobrym poziomie. Pozdrowienia dla kelnerek Agnieszki oraz Kateriny. Pozdrownienia dla gości którzy razem z nami spędzali tam mile czas, ach te wieczorne integracje.
abslutnie nie należy brać pokoju który jest oznaczony numerami od 400 do 599,są to paskudne stare i brudne pokoje które znajdują się w starej czesci hotelu ,w hotelu nie ma absolutnie żadnych animacji więc jest po prostu nudno czulismy sie troche jak w sanatorium w Ciechocinku,opcja all inclusive kopletnie nie opłacalna w przypadku tego hotelu byly tylko 3 posilki pożniej zamknieta stolowka i nie bylo kompletnie zadnych przekasek tylko napoje,jezeli jedziecie z biura triady do zastanowcie sie 2 razy i dokladnie o wszystko wypytajcie i najlepiej zeby wszystko bylo na pismie , resztę o tym znajdzioecie na opiniach o biurach podrózy!!!
Witam! Zacznę od tego, iż zdjęcia dostępne hotelu Marilena są nieaktualne. Spędziłam tam tydzień z mężem i dzieckiem i było ok. Pokój czysty, meble nowe, wyposażony w lodówkę, RTV, klimatyzację-łazienka czysta, suszarka, prysznic. Sprzątane każdego dnia jeśli tylko sobie życzymy lub nie ma nas w pokoju. Jedzenie ok, dużo i smacznie, obsługa bardzo miła, z każdym porozumieć się można w języku niemieckim lub angielskim, a nawet w polskim dzięki przemiłym dwóm osóbkom z Polski (Agnieszka i Tomek). Przy okazji bardzo pozdrawiamy i do miłego ;) Basen w miarę duży lecz niestety ze słoną wodą, z leżakami raczej nie ma problemu. Obok znajduje się bar, który funkcjonuję do 18 i można tak serwować sobie co tylko przyjdzie do głowy i ile i oczywiście nieprawdą jest to, że czeka się na drinki pół godziny i w tej samej szklance ;) Brak wszelkich rozrywek, więc nie polecam osobom, które lubią szaleć do rana, choć ok. 500 m jest dyskoteka, ale niestety nie sprawdzałam jak tam jest i czy jest ona ogólnie dostępna, ale z tego co słyszałam to tak. I to by było na tyle. Miłego wypoczynku.
Nastawiłam się, że jakikolwiek hotel by nie był ja i tak odpocznę. Tak właśnie było, poznaliśmy miłych ludzi, trochę pojeździliśmy po okolicy, było fajnie, ale... Wszystkie uwagi poniżej dotyczące stołówki są prawdziwe. Wybrałam wersję all m.in. po to aby nie biegać co chwilę do sklepu jak dziecko będzie chciało colę. Barmanka obsługująca wieczorem rządziła się jakimiś swoim widzimisię i zwyczajnie potrafiła klienta zignorować mówiąc, że obsłuży druga osoba (nic jej o tym nie mówiąc), więc czekaliśmy na swoja wodę sodową (!) pół godz. Porażka. Poza tym oferowano nam przed wyjazdem bilard za darmo. Okazał sie płatny 2euro za grę, jak wykupiłam kilka żetonów to... zabrano stół i ich nie wykorzystałam (nie oddano mi pieniędzy). Wersja HB lepsza.
Naprawdę warto. Pokoje czyściutkie, takie małe apartamenty. Budynek odnowiony,pokoje codziennie sprzątane. Lokalni mieszkańcy bardzo mili. Polecam wycieczke jeep safari. Wycieczka wykupiona w exim tours.My trafiliśmy rewelacyjnie,ale byli tacy co narzekali bo podobno są tam pokoje typu slamsy ale ja ich nie widziałam. podobno exim jest biurem co wykupuje pierwszy wycieczki, więc i pokoje dostaje wyższej kategori. Po opiniach z internetu troszke się obawiałam, ale byłam bardzo mile zaskoczona.
Szanowni Państwo !!! Oceniając ten hotel proszę pamiętać ile za niego zapłaciliście i nie wyobrażać sobie apartamentów w Dubaju. Jak na swoją cenę wypoczynek w tym hotelu jest naprawdę na bardzo przyzwoitym poziomie. Czytam tu narzekania na małe pokoje pachnące stęchlizną. Przecież każdy pokój ma piękny balkon i szerokie drzwi więc wywietrzenie pokoju to kwestia godzinki. Jeśli chodzi o wielkośc pokoi to owszem imprezy sie tam nie zorganizuje ale żeby wypocząć po całym dniu na słońcu nic więcej nie trzeba. Można się spokojnie wyspać i nawet pooglądać polską telewizję (TVN). Kolejny zarzut to kuchnia. Owszem urozmaicenie nie jest zbyt duże ale potrawy są smaczne. Oczywiscie to nie schabowy z ziemniaczkami lub golonka ale na Boga jesteś człowieku w Grecji to jedz to co Grecy a nie to co w domu!!! Napoje rozwodnione, owszem ale życzę szczęścia temu kto wypije pięć piw na szego gatunku na słońcu i w upale jaki panuje na Krecie, no chyba że ktoś chce cału czas chodzić pijany. Takiemu proponuję zamiast wycieczki na kretę wypad do monopolowego, wyjdzie taniej i nie bedzie narzekania!!! Ja byłem tam z żoną i córeczką i bardzo sobie chwalę. Rzeczywiście niezbędna jest opcja All inclusive gdyż ceny w okolicznych restauracjach i napoje sa drogie. poza tym jest to miejsce gdzie za niewygórowaną cenę można naprawdę fajnie wypocząć. Jedynym mankamentem jest brak atrakcji w okolicy dla znudzonych słońcem i wodą.
super barmanka( bardzo miła i sympatyczna ) przy basenie , w barze hotelowym już tak dobrze nie jest (ci all inclusive muszą się uzbrojić w cierpliwość barmanka ""udaje greka " i ma wszystko gdzieś - dla bardziej cierpliwych . po za tym polecamy jako bazę wypadowa