Antyczne ruiny i zabytki w Palermo i Syrakuzach
Piękne plaże i wybrzeża z widokiem na wulkan Etnę
Malownicze miasteczka i tradycyjna kuchnia sycylijska
Wąwozy i baseny w rezerwacie Cavagrande del Cassibile
Zarówno pokój jak i cała "struktura" hotelu w pełni nas usatysfakcjonowała. Pokój z widokiem na morze, dosyć duży, czysty, balkon, a właściwie duża loggia, łazienka czysta, sprzątana codziennie; klimatyzacja. Na każdym kroku widoczna jest troska o gościa. Obsługa - zarówno w recepcji (pełna informacja i pomoc), jak i panie sprzątające, kelnerki, kucharze, troskliwy kierownik restauracji, sympatyczna obsługa baru; niezwykle sympatyczna, uczynna, pod każdym względem zasługuje na szczególne wyróżnienie.
Lokalizacja wyjątkowa, pomimo odległości od plaży (ok. 800 m), zejście do plaży nie wymagało wielkiego wysiłku, powrót tak, ale codziennie korzystaliśmy z regularnie jeżdżącej kolejki - 3 wagoniki dla ok. 60 osób, podwożące przepiękną aleją obsadzoną oleandrami wzdłuż brzegu morza pod sam hotel. Plaża wyłącznie dla hotelu, leżaki, parasole, łagodne wejście do morza, bar (all inc.) Wyżywienie smaczne, bez przepychu i marnotrawienia, ale szeroki wybór z kuchni lokalnej (ryby) i europejskiej.
Nie korzystaliśmy ani z basenu zewnętrznego (trochę skromny, głęboki), ani wewnętrznego (woda siarkowa o specyficznym zapachu); trochę odległe centrum sportowe (m.in. tenis), stół pingpongowy w oszklonym pomieszczeniu nagrzanym i bez klimatyzacji.