MPM Kalina Garden

3.8

Byłem z dziewczyną od 09.09.2018. do 16.09.2018. Pomimo różnej pogody jaka jest w Bułgarii we wrześniu wakacje zaliczamy do udanych a hotel możemy polecić z uśmiechem na ustach. Do plaży ok. 200 m.

Byłem w hotelu ze znajomymi w sierpniu 2018 , ogólnie nie ma się do czego przyczepić i byliśmy naprawdę miło zaskoczeni. Z czystym sumieniem polecił bym tego hotel. Jedynym minusem są animatorzy i animacje - wszystko robione jest byle jak żeby tylko było, aquaaerobik trwa 15 min i dzień w dzień wygląda identycznie, wieczorne show trwa ok. 40 min i najczęściej większość osób wychodzi po 10 min. Jeśli ktoś liczy na ciekawe animacje to nie ten adres (pisząc to mam na uwadze porównanie do kilku innych hoteli w których byłem w ostatnich latach i tu wypada to strasznie blado). Na pochwałę zasługują również barmani oraz pan pizzer ze snack baru :). Ogólnie polecam.

Pobyt udany pokoje przestronne czyste, codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki, jedzenie smaczne i różnorodne, w przerwach pomiędzy głównymi posiłkami czynny snackbar (pyszna pizza) gdzie można było coś przekąsić ,wypić. Bardzo miła obsługa.Hotel oddalony od plaży ok 10 min spacerkiem. Jedyny minus za mały basen w porównaniu do ilości osób spędzających tam czas,co do animacji trudno mi się odnieść bo spędzaliśmy czas nad morzem ale znajomi z dziećmi nie narzekali oraz pokoje od strony ruchliwej ulicy gdzie na noc trzeba było zamykać balkon żeby zasnąć.

Jak dla mojej rodziny wspaniałe wakacje w tym czarnomorskim kurorcie i hotelu .

Byliśmy w tym hotelu na początku sierpnia, jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Hotel godny polecenia dla par i rodzin z dziećmi

od1 149 zł za osobę

Nazwa  MPM Kalina Garden
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, parking

Atrakcyjna lokalizacja: ok. 1,5 km do parku wodnego Action Aquapark, ok. 5 km do słynnego Nessebaru (wpisanego na listę UNESCO).

Tylko 200 m do pięknej, piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.

Hotel oznaczony logiem COOEE, przyznawanym wyłącznie hotelom o podwyższonym standardzie wyżywienia ze zdrową, nowoczesną kuchnią

Dla najmłodszych: brodzik ze zjeżdżalniami, plac zabaw oraz miniklub.

3.8

Wyświetlono 126 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Damian

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Bardzo bardzo dobre jedzenie, (snack bar rewelacja ), miła obsługa hotelowa , czysto.

Wady

Trzeba by się długo zastanawiać ,żeby znaleźć jakieś wady. Liczba gwiazdek adekwatna do tego co jest w hotelu.

Mateusz

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

położenie, wyżywienie, basen, pokoje, przekąski przy basenie, obsługa hotelowa,

Wady

animacje

Bogdan

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Dobre i różnorodne jedzenie przestronne pokoje miła obsługa

Wady

mały basen, hałas od strony ulicy

anna

Pobyt - Sierpień 2018

Jak dla mojej rodziny wspaniałe wakacje w tym czarnomorskim kurorcie i hotelu .

Zalety

Wspaniały hotel,bardzo dobre jedzenie,każdy cos dla siebie znajdzie ogromny wybór dań.Miła obsługa hotelowa ,szczególnie świetne wieczorne, animacje dla dzieci .Pozdrowienia dla polskich animatorek ,robią to rewelacyjnie.Polecam

Wady

Tak naprawdę trzeba się długo zastanawiać aby dostrzec jakiekolwiek wady tego hotelu

Roki i Kama

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Cicha okolica fajny basen dobre jedzenie (wybór dla każdego) duże pokoje super animacje

Wady

brak klimatyzacji w restauracji

Paweł

Pobyt - Sierpień 2018

Byliśmy z żoną i z maluchami 2,5 i 4 latka od 24.07.2018 do 31.07.2018r. Tak się złożyło, że w PL panowały upały po 30 stopni. Po wylądowaniu w Burgas szok, bo niebo pochmurne i burza... ale ciepło 28 stopni. Pogoda w kratkę, dużo słońca, ale też i sporo chmur. Co do pobytu, to pobyt udany... Dzieci najbardziej zadowolone z lodów, które można było cały czas jeść i było ich pod dostatkiem, Jedyne do czego można się przyczepić (jeśli chodzi o lody) to trochę za słaba obsługa porządkowa wokół lodówki z lodami, same lody smaczne. Bar z przekąskami koło basenu jako tako,Serwowane grzanki, naleśniki, pizza, owoce, jakieś orzeszki (dzieci szalały za nimi), smażone ziemniaczki, paluszki rybne (rybopodobne), Smażone na głębokim oleju kulki ziemniaczane itp. Ogólnie monotonnie. Posiłki w restauracji głównej smaczne, urozmaicone (nic się nie marnowało) przez cały tydzień pobytu można było co innego zjeść. Smaczne zupy, kremy itp. Codziennie do posiłków wino białe, czerwone i różowe (wszystkie wytrawne lub półwytrawne), kawa, herbata, napoje itp. Animacje dla dzieci... nie było źle, choć mogłoby być ciut lepiej (nie jesteśmy bardzo wymagającymi rodzicami). Basen dla dzieci to taki brodzik okrągły średnicy z 6 -7 metrów dość głęboki jak na nasze maluchy (około 60 cm dość zimnej jak na maluchy wody). Duży basen ok. Z hotelu bardzo blisko do plaży (ok. 300 metrów), głównej promenady, przystanków autobusowych, przy samym hotelu dwa sklepiki spożywczo-przemysłowe. Polecam wycieczkę (ale samemu autobus nr 1 pomarańczowy - koszt 1,5 lewa) do Nessebyru (stare miasto) i znalezienie Winiarni Mesembria (na mapie google wpisać winiarnia mesembria i znajdzie). Degustacja paru win własnej produkcji, każde wyśmienite (Słodkie, półsłodkie i półwytrawne) (58 lewa za trzy wina 0,7l i jedno 0,5l) Do tego olejki różane, mydełka świeczki .... zapachy cudowne. Ogólnie bardzo miło wspominamy pobyt... Co do ceny... Jak na last minut dość drogo, ale w tym roku ponoć w całej Bułgarii dość drogo. Niemniej sam przelot to połowa ceny wczasów.

Zalety

Ładne czyste pokoje, Duża i czysta restauracja, Posiłki smaczne, urozmaicone (śniadania, obiady i kolacje)

Wady

Tylko dwie windy, które jeżdżą jak chcą. Malutki placyk zabaw dla Dzieci (drabinka, ze zjeżdżalnią i sznurki do wchodzenia (8mx8m) O 6 rano już przy basenie pozajmowane leżaki ręcznikami pomimo iż informacje o zakazie rezerwacji leżaków na każdym kroku.

Bożena

Pobyt - Lipiec 2018

Polecam hotel szczególnie dla rodzin z dziećmi, jedzenie urozmaicone, basen duży z głebokosciami bezpiecznym dla dzieci , leżaków wystarczająca ilość , byliśmy w lipcu i nie musieliśmy jak w innych hotelach wstawać o 7 rezerwować leżaki. Spokojnie po śniadaniu po 10 znajdowalismy 3 leżaki dla naszej rodziny. Pokoje przestronne , duze coddzienie sprzatane , wymieniana pościel. Obsluga bardzo mila. Blisko szerokiej plaży i centrum.

Zalety

Położenie, pokoje , jedzenie , duży basen , wystarczająca ilość leżaków

Wady

Głośno w pokojach od strony ruchliwej drogi

Antonoi

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel ogulnie ok ale to samo a nawet wiecej w hotelah w pl za niżsą kase no i jedzenie o niebo lepsze przez 8 dni pobytu 3 ulewne kto niebył w pl na wakacjach za ok 1500 za osobe tan niema porównania w pl basen kryty odkryty jak pogoda reszta jak inne kraje czli olin kluzif kto zna tenwie morze lub jezioro do wyboru jak lokalizacja nie faworyzuje hoteli ale w porównaniu z grekami egiptem to rewelka

Zalety

Dla dzieci ok

Wady

Zapach z kuchni na balkonie

Małgosia

Pobyt - Lipiec 2018

Pyszne jedzenie, fajne animacje pokoje czyste codziennie sprzątane , alkoholu również nie żałują polecam dla rodzin które mają dzieci do 7 lat gdyż większe mogą się nudzić z powodu braku zjeżdżalni

Zalety

pyszne jedzenie

Wady

brak zjeżdżalni

Nikos

Pobyt - Lipiec 2018

Pobyt uważam za udany. Jednak wspólnie z małżonką stwierdziliśmy że wakacje w Bułgarii wybraliśmy dwa razy ( pierwszy i ostatni ). Hotel położony w ścisłym centrum 5 minut spacerkiem od plaży - uwaga duże tłumy ludzi. Olbrzymia ilość knajpek i dyskotek - miejscowość idealna dla ludzi młodych chcących się wyszaleć. Zaletą hotelu są animacje może poza jednym dniem przypadającym na grę w BINGO :P Jedzenie w olbrzymich ilościach ale powtarzające się ( codziennie to samo - nawet gdy serwowano coś innego smakowo było identyczne ). Największa porażka Hotelu to mały basen i bardzo mała ilość leżaków ( aby znaleźć wolny leżak należy wstać o 7:00 rano i rezerwować sobie jeszcze wolne leżaki których i tak nie ma dużo o tej porze ). Pokoje przestronne z olbrzymią łazienką. Niestety każdy kto mieszka powyżej 3 piętra skazany jest na wycieczkę schodami bo na windę nie idzie się doczekać. Uwaga na ręczniki hotelowe wydawane na basenie - lubią znikać ( potem trzeba płacić 30 LEV - około 60 zł za ręcznik ). Reasumując największą zaletą Hotelu są animacje i miła obsługa barmańska - drinki dobre i mocne.

Zalety

Fantastyczne animacje Duże przestronne pokoje i łazienki

Wady

Monotonne jedzenie Wolna Winda Hałas dobiegający z ulicy Wieczna walka o wolne leżaki na basenie

Krystian

Pobyt - Lipiec 2018

Byliśmy całą rodziną 2+2, zarówno dzieci jak i my się nie nudziliśmy, sporo atrakcji dla dzieciaków, bardzo pozytywnie zaskoczyła nas kuchnia tzn. bar przy basenie serwujący różne przekąski na ciepło i zimno przez cały dzień, polecam

Aneta

Pobyt - Lipiec 2018

Ogólnie pobyt bardzo udany. Hotel położony w ścisłym centrum, czysty i zadbany. Jedzenie w dużych ilościach, jednak wszystko tak samo smakuje ;-) Wszystko przyprawiane jedną przyprawą, którą dało się wyczuć we wszystkim. Pizza przepyszna. Brak opcji ultra o której było w opisie- po całodziennej wycieczce i późnym powrocie do hotelu dzieci nie miały gdzie zjeść. Był bardzo duży problem żeby otworzyć restaurację. W opisie zaznaczony kryty basen- nigdy go w hotelu nie było. Jeśli chodzi o leżaki przy basenie, nawet w późniejszych godzinach jak ktoś zaradny to miał przy samym basenie- wystarczy wziąźć z tylu budynku animacyjnego i ustawić gdzie się chce ;-) Hotel mogę polecić innym osobom z czystym sumieniem

Zalety

położenie, miła obsługa, czystość

Wady

brak opcji Ultra All Inclusive, brak krytego basenu

Karolina

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel położony blisko morza. Obsługa bardzo dba o gości.

Zalety

Pyszne, urozmaicone jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie , polecam również dla osób, które cenią sobie zdrowe odżywianie. Duże pokoje, Czysto, panie sprzątają bardzo dokładnie. Animacje dla dzieci w języku polskim - Pani Emilia wspaniale bawi się z dziećmi

Wady

Szczerze to nie zauważyłam.

Pobyt - Wrzesień 2017

Wad brak. przyjechaliśmy na urlop, a nie szukać dziury w całym.

Zalety

Hotel położony blisko centrum,w samym hotelu nie słychać wrzaskôw.Posiłki urozmaicone,przez 10 dni nie spróbowałam wszystkiego,basen nie za duży, część wczasowiczów odpoczywa na plažy,część na basenie. Drinki w porządku, animacje tež.Panie sprzątające wywiązują się że swoich obowiązków.Do plažy 10 min wolnym spacerkiem.Z czystym sumieniem polecam ten hotel.

Wady

W mojej ocenie wad brak.

Ziemowit Augustyniak

Pobyt - Wrzesień 2016

Ogólnie bardzo udane wakacje. Mnóstwo różnorodnego jedzenia. Bardzo miła obsługa. Codziennie zmieniane ręczniki nawet jak się o to nie prosiło. Położenie hotelu zachęca do spacerów. Bardzo ładne widoki. Bardzo polecam wczasy w tym hotelu.

Zalety

obfite, smaczne posiłki miła obsługa położenie blisko plaży

Wady

zimna woda w basenie

Pobyt - Wrzesień 2016

W Bułgarii byliśmy pod koniec września i nie jest to najlepszy czas na wizytę, jeśli jedziesz do Słonecznego Brzegu żeby korzystać z tego co ma najlepsze - licznych atrakcji i imprez :) O tej porze już wszystko się zwijało i zamykało, wycieczek fakultatywnych już praktycznie nie było. Ale pogodę wciąż mieliśmy cudowną, woda w morzu rewelacyjna, plażą można było spokojnie spacerkiem dojść do Nessebaru. W drugą stronę promenady jest Sviety Vlas, też można dojść dłuższym spacerem. W hotelu było cicho, spokojnie, winda rzeczywiście jeździła powolutku ale jest przeszklona, więc można popatrzeć z niej na basen. W basenie woda była bardzo zimna ale i tak z niego nie korzystaliśmy- lepiej było przejść się na plażę. Jedzenie smaczne. Na mieście koniecznie trzeba zamówić sałatkę szopską. Na promenadzie ludzie zaczepiają, zachęcają do wejścia do różnych knajp, na początku wydaje się to bardzo nachalne ale po kilku dniach da radę się przyzwyczaić. Wakacje zaliczam do bardzo udanych. Idealne miejsce dla rozrywkowych, młodych ludzi z ograniczonym budżetem na wakacje :)

Zalety

Położenie blisko promenady i plaży

Wady

bardzo zimna woda w basenie

Karol B

Pobyt - Wrzesień 2016

Ogólnie wyjazd zaliczamy do bardzo udanych :) jedzenie dobre, lecz monotonne ( ale nie jest źle ) , pokoje ładne i dzień w dzień sprzątane. Odległość od morza do hotelu to jakies 350m , więc jest blisko :) basen hotelowy też super ! Polecam

Zalety

dobre posiłki blisko do morza często sprzątane pokoje

Wady

monotonne menu.

Lascik

Pobyt - Czerwiec 2016

Polecam hotel bylismy z dzieckiem bylo ekstra, jedzenie super ;).

Zalety

Położenie. niedaleko plaży ;). sklepy 24/7 otwarte.

Wady

jedyna wada sa windy ale jesli ktos dostanie pietro 1-2-3 to spokojnie sie bez nich obchodzimy.

Pobyt - Czerwiec 2016

Wakacje bardzo udane byliśmy 10 miesięcznym synkiem, było przygotowane łóżeczko z czystą pościelą, fakt na windy trzeba było chwile poczekać ale nie był to duży minus, gdybyśmy byli bez wózka to schody w trakcie posiłków i po problemie. Nasz pokój był bardzo duży z balkonem czyściutko sprzątane codziennie, nigdy nic nie zginęło. Do śniadań i kolacji kolejki czasem były ale wystarczyło przyjść godzinne później i mniej ludzi a jedzenie donoszone. Przystanek autobusowy blisko można dojechać do Nessebaru ( tylko autobus bardzo zatłoczony) Niedaleko parki wodne ponoć super ale my nie byliśmy Ogólnie byliśmy zachwyceni Polecamy

Zalety

duzy pokój czysto , sprzątanie codziennie dużo lezaków , basen w idealnym miejscu były leżaki zarówno w cieniu pod drzewami jak i w słoncu jedzenie dobre może szału nie było ale smaczne świeże każdy znalazł cos dla siebie, na recepcji maszyny do sorbetów dużo atrakcji dla dzieci , nie polskojęzyczne ale wszyscy się bawili dość głośne ale małemu w spaniu nie przeszkadzały dużo przekąsek prostych ale smacznych blisko promenady wesołe miasteczko bary różne atrakcje

Wady

zima woda w basenie ale dało się przyzwyczaić

Przemek i Beata

Pobyt - Wrzesień 2015

Ogólnie jestem zadowolony z hotelu oraz z biura podróży Sunshine Holinay, rezydentka Agata ok, Jeżeli chodzi o Słoneczny Brzeg to porażka: hałas, naciąganie, oszukiwanie, brud, stare atrakcje, bez kasy nie mielibyśmy co robić, ceny jak w Hiszpani, piwo w dyskotece 0,33l 10 leva (23 zł). Jak toś lubi hałas i drożyznę nie adekwatną do jakości to zapraszam, ogólnie ceny, restauracje nastawione na klięta Niemieckiego.

Zalety

Hotel odnowiony, duże pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymienne codziennie, obsługa sympatyczna, animacje (niestety tylko po niemiecku i angielsku), wifi na każdym pietrze i w pokoju, w lobby i każdej restauracji, animacje dla dzieci, blisko morza ok 300 m.

Wady

Hotel położony w centrum pokoje od ulicy to hałas całą noc, należy mieć zamknięty balkon, pokoje od basenu to hałas z basenu animacje do 23, animacje typowo pod Niemców, w hotelu 70% to niestety Niemcy.

MPM Kalina Garden