Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Atrakcyjna lokalizacja: ok. 1,5 km do parku wodnego Action Aquapark, ok. 5 km do słynnego Nessebaru (wpisanego na listę UNESCO).
Tylko 200 m do pięknej, piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Hotel oznaczony logiem COOEE, przyznawanym wyłącznie hotelom o podwyższonym standardzie wyżywienia ze zdrową, nowoczesną kuchnią
Dla najmłodszych: brodzik ze zjeżdżalniami, plac zabaw oraz miniklub.
Witam to nie jest hotel i obsługa 4*, bardzo, ale to bardzo słabe 3* serdecznie nie polecam!!! zgadzam się całkowicie z przedmówcami jest tyle innych do wyboru, ten jest naprawdę fatalny, jeden pozytyw to duży pokój, ale już dojazd do niego ( np. 6 - piętro to koszmar, winda zabiera 2-3 osoby) baseny są owszem 2, ale woda w nich lodowata, all- jest dużo jedzenia, ale bardzo miernej jakości, nadto wszędzie brudno, na stołach, w barze, przy basenie, nie mówiąc wieczorem, niemiłe zapachy,pracownicy snują się, robią łaskę, że coś sprzątną,dużo rodzin z małymi dziećmi i młodzieży co też nie każdemu odpowiada.
Hotel o wysokim standardzie 9codzienna zmaina pościeli, ręczników...), świetne jedzenie, mega szeroki wybór przy każdym posiłku, warzywa, owoce, ciasta, mięsa... nigdy (nawet w hotelach 5*) nie spotkałam takiego smacznego jedzenia. Do centrum miejscowości jest 2 minuty spacerkiem (200m od głównego deptaka i 300m od plaży), czysta woda... Świetna baza wypadowa do zwiedzania np. Nessebar - urocze miasteczko:) czy Sozopolu.
Hotel w porządku. Jedna winda działająca, druga często się psuła. Blisko plaża, to bardzo ważne, bo cały pobyt spędzać przy basenie hotelowym to nie jest dobry pomysł. Niestety, żeby skorzystać z basenu, leżaka trzeba było rano wstać i zająć miejsce swoim ręcznikiem, w innym przypadku pozostaje opalanie się na trawce. Jedzenie w porządku - urozmaicone. Pokoje duże, pościel czysta. Ręczniki wymieniane codziennie. W dniu wyjazdu każdy dostał suchy prowiant. My byliśmy zadowoleni z pobytu.
Hotel jak najbardziej godny polecenia. W hotelu "Kalina Garden" przebywaliśmy w lipcu 2012. Z pobytu jesteśmy bardzo zadowoleni. Posiłki bardzo zróżnicowane, smaczne, duży wybór owoców południowych, lody. Animatorzy super organizowali czas dla dorosłych i dzieci. Pokoje przestronne, czyste, balkony z widokiem na park i basen. Codziennie sprzątane . Polecam
W hotelu "Kalina Garden" przebywaliśmy w m. czerwcu 2012. Z pobytu jesteśmy bardzo zadowoleni. Na szczególne słowa uznania zasługują animatorzy rozrywek: Rusy, Bella, Kaya,Zorka,Krys, którzy od godz. 10 do 22 organizowali zawody sportowe, gimnastykę dla pań na scenie, gimnastykę wodną dla dorosłych oraz zabawy dla dzieci. Pokoje przestronne, czyste i zadbane. Posiłki bardzo zróżnicowane, smaczne, duży wybór owoców południowych, lody. Hotel ten polecamy osobom, które lubią rozrywkę, zabawę i kontakty towarzyskie.
Hotel nie sprawiał tak złego wrażenia, jednak jedzenie pozostawiało wiele do życzenia. Nie dość że nie było smaczne - chociaż nie jestem absolutnie wybredna - to przede wszystkim zimne. Odległość do plaży ok. Pokoje duże co jest plusem. Okolica głośna - ale właśnie o to mi chodziło, więc nie narzekałam. Drugi raz nie wybrałabym tego hotelu ponieważ większość posiłków jadłam poza hotelem - na mieście - mimo wykupienia all inclusive.
Biorąc pod uwagę ,iż wrzesień to koniec sezonu w tym hotelu i mając na uwadze normalne zużycie materii( np. wytarta wykładzina,pęknięta gdzienie glazura,zniszczone częściowo parasole przy basenie) wystawiam ocenę jak najbardziej pozytywną. Posiłki były smaczne i w ilościach wystarczajacych i urozmaiconych,a że zawsze znajdą się w kazdej grupie malkontenci ,to jest rzecz normalna.Jedynie rezydentka Neckermana ( Bułgarka)mogła by być mniej oszczędna w informacjach dotyczacych pobytu w tym mieście.
Brudno, brudno i jeszcze raz brudno.Brak wystarczającej ilości posiłków, brak jego urozmaicenia.Zjesz co złapiesz. Nie licz na wiele.Do bufetu wieczny wyścig,robią łaskę, że naleją Ci alkohol, przy czym swoje i tak musisz odczekać.Z uwagi na ogromną ilość gości (około 700 osób) nie ma możliwości skorzystania z basenu.Brak animacji, brak przekąsek.Obsługa chamska.Wakacje jak za karę, a najgorsze, że w pokojach kradną na potęgę i to okradane są różne narodowości.Obsługa sobie z tego nic nie robi.Znajomym z pokoju z zamkniętej walizki ukradli pieniądze, telefony i bilety na powrót, oczywiście niszcząc przy tym walizkę.Uważajcie zatem na portfele.Szczerze to strach zostawiać tam nawet coś w sejfie.W internecie jest opinia z poprzednich lat, iż w czasie kradzieży sejf został wyrwany i opróżniony. Hotel nie jest w ogóle strzeżony, wchodzi kto chce i kiedy chce.Najgorsze wakacje w życiu dzięki Ecco Holiday, które zamiast w wykupionym przez nas hotelu Wela umieściło nas w tym dziadostwie, które w życiu nie ma 4*, nawet nie wiem czy zasługuje na 2*. Ecco Holiday jest podobnie dziadowskie jak zaoferowane przez nich świadczenie zastępcze. Nigdy więcej wakacji w Bułgarii!!! Na który patrzę jak dziadowski, mafijny kraj.
Budynek średniej wielkości, dość stary. 6 pięter - działa tylko jedna winda! Pokoje na 1-szym pietrze znajdujace sie nad recepcja podczas odkręcania wody zalewają recepcje, na zmiane pokoju trzeba długo czekac, a do tej pory nie mozna korzystac z lazienki! Sprzataczki kradna reczniki hotelowe z pokoju, a przy wyjezdzie recepcja informuje ze trzeba za nie zaplacic 40 euro! Podobnie jest z posciela, dostaje sie brudną, a nastepnie jest sie informowanym ze nie da sie jej doprac i trzeba za nia zaplacic! Takiego wyzysku nie widziałam jeszcze nigdzie! Zdecydowanie nie POLECAM, mam straszne wspomnienia z tego hotelu, ale zdecydowanie polecam Słoneczny Brzeg!!!! Połozenie to jedyny plus tego hotelu, lezy w samym centrum rozrywki. Nie polecam!
Jedzenie bardzo niesmaczne. Zimne, niedogotowane albo przesmażone, nieświeże. Razem z 8- osobową grupą miałam problemy żołądkowe.
Hotel w ciekawym położeniu w stosunku do plaży i centrum rozrywki,pokoje przestronne i ładne - niektóre łazienki (na wyższych piętrach.Plac zabaw dla dzieci to dobry żart marketingowy (ślizgawka 1m i plastikowy bujak)przyjemny basen, ale na leżaki niestety trzeba czyhać lub być nieuprzejmym i ściągać ręczniki. Mimo starań obsługi(której jest mało) przy stole po pierwszej partii turystów sam chlew a i nałożenie sobie posiłku to walka o co lepsze kąski.Ale i tak hitem jest ochrona siedząca przy barze, nie znająca języków i nie reagująca na burdy młodych turystów bawiących się do białego rana na basenie a później w hotelowych pokojach, nie używających klamek a do otwierania drzwi służyły nogi, hałas tuczącego szkła i awantury.
Polecam ten hotel dla osób młodych lubiacych imprezować. Blisko do wszystkiego. Dużo dyskotek w poblizu, atrakcji,itd. Raczej odradzam ten hotel osobom z malymi dziecmi gdyż mało jest dla nich atracji na terenie hotelu. Oczywiscie na miescie jest ich pod dostatkiem ale wszystko platne.
Polecam jak najbardziej,Dobra cena za ok standard . Dla młodych idealne miejsce. Centrum ,deptak bardzo blisko . Pokoje sprzątane ,od czasu do czasu parę leva trzeba zostawić , ale to normalne w hotelach , obsługa z tego żyje. Nie mam nic do zarzucenia. Dziwi mnie opinia niektórych internautów. Chcąc mieć Luksusy 5*-kowe trzeba więcej zapłacić, normalne na całym świecie.
Stanowczo odradzam jesli macie mozliwosc wyboru. Ja zostalam tam zakwaterowana przymusowo bo w hotelu za ktory zaplacilam bylo przepelnienie i przydzielono mi hotel w tej norze. Inaczej nie mozna tego miejsca nazwac. Zadnej ochorony, do hotelu moze wejsc doslownie kazdy. Zostalam okradziona, a w tym samym czasie okradziono jeszcze dwie inne osoby. Zostawilam w pokoju hotelowym telefon i portfel gdy zeszlam na kolacje. Po powrocie zastalam rozwalona walizke i brak telefonu i portfela. Brudno niesmacznie i nie jest to hotel 4****. Odradzam !!!!!
Hotel fatalny. Cztery gwiazdki!!!!!!!????? Brudno w pokoju-kurz, łazienka zagrzybiała. Sprzątaczka jedynie wymieniała ręczniki codziennie i opróżniała kosz. Pod prysznicem grzyb, toaleta nie była zdezynfekowana i miała żółte naloty z kamienia, umywalka również. Na podłodze w pierwszy dzień przyjazdu było widać czyjeś czarne włosy (zapewne po poprzednich turystach). Jedzenie codziennie takie samo np. poszatkowana kapusta surowa, na drugi dzień ta sama kapusta z majonezem, na trzeci dzień kapusta z majonezem wymieszana z jajecznicą.Można się tam nauczyć jak nie marnować jedzenia. Ciasto, aby ukryć że jest suche, stało w syropie. Nie polecam nikomu tego hotelu.
Hotel bardzo ładny i wart polecenia osobą bez większych wymagań. Położony na szczęśćie nie w centrum, gdyż w nocy by się nie dało zasnąć ze względu na dyskoteki itp. Do plaży 250 m jak sie idzie na skróty przez hotele. Pokoje codziennie sprzątane, rączniki wymieniane, łóżka śćielone. Posiłki dobre, rzadko urozmaicone. Obsługa b. miła. Brak animacji co było minusem, rozrywką były dmuchane kule w których można było chodzić po wodzie. Jeden pokój z zabawkami dla dzieci. Basen na dworze przyzwoity, natomiast ten w środku już nie. Nikt z niego nie korzystał ze względu na lodowatą wodę. Jeżeli chodzi o ceny to wcale nie jest tak tanio jak się mówi.
Hotel OK, za takie pieniąde. Sympatyczna obsługa choć milsi dla Niemców - dajcie jakieś napiwki a będzie bardzo miło. Generalnie fajne miejsce, sama Bułgaria troszkę mnie rozczarowała - nic ciekawego do oglądania, ale to moja opinia.
Dobra kuchnia, miła obsługa,czysto i wygodnie. Mały minus za nieprzyjemny zapach, który czasami pojawiał się z odpływu prysznicowego, reszta jak najbardziej OK!
Zgadzam się w 100% z Sylwią i Anią. Neckerman chyba nie wie co to all inclusive... z zwrotu kosztów zaproponował 50 zł za osobę "nieporozumienie"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a poza tym bardzo fajne wakacje...:)