Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Świetny hotel dla singli, par, rodzin, grup przyjaciół.
Życzliwi, otwarci ludzie z obsługi. Piękna architektura hotelu, wygodne jego urządzenie. Cudowna plaża z krystaliczną wodą. Wiele rozrywek. Pyszne jedzenie.
Nie widzę wad, które należało by skomentować.
Hotel najlepsze lata ma już za sobą.Remontowany jest opieszale.Jest wiele niedoróbek.Broni się ceną.Kto szuka plaży, słonca ,spokoju za w miarę dobrą cenę, to tu je znajdzie.
Dobre położenie.
Było niewielu klientów,nie wiem jak to wygląda przy pełnym obłożeniu.
Hotel kameralny, dostosowany do potrzeb singla lub pary,brak udogodnien dla dzieci Obecny basen i zejście na plażę z bezpłatnymi leżakami.
Zalety to spokój i możliwość odpoczynku bez udziału dzieci Dobre jedzenie
Zimna woda w basenie Jedzenie zazwyczaj było dobre, ale dostępne tylko dwa rodzaje mięsa, powtarzalność dań Wadą jest brud panujący na stołówce Trzeba było też upominać się o napoje do obiadu czy śniadania, kelnerzy nie zawsze pytali co podać Brak drinków W pokoju nie działały drzwi prowadzące na balkon, który cały był w cieniu
Hotel średniej klasy z dużymi problemami nie można było nic wyegzekwować Jedzenie było odgrzewane na obiad i na kolację to samo żadnych animacji w ciągu dnia ani stretchingu ani gier dwa razy w ciągu tygodnia były słabe pokazy niecałe pół godziny tańca ognia i fakira. Hotel ładny czysty ale generalnie słaby
Pobyt w hotelu zarąbisty, pokój na parterze z widokiem na baseny.Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Wszystko w rozsądnej odległości.
Hotel bardzo fajny. Obsługa przemiła w każdym calu. Recepcjoniści, barmani pierwsza klasa. A szef kuchni "Korek" każdemu coś dopasuje do jedzenia. Disco super. Nawet ostatniego wieczoru niespodziewanie nastąpiły animacje :) Bar na plaży oraz przy basenach super!!!
Hotel położony pośrodku niczego. Ale jeśli ktoś jedzie do Marsa musi się z tym liczyć. Wyjście na sziszę, czy tradycyjną kawę tak jak np w Hurgadzie jest niemożliwe. Hotel nieco zużyty i fragmentarycznie remontowany. Na pewno nie zasługuje na 4* w rozumieniu europejskim. Na 5* zasługuje obsługa - zawsze miła, uczynna i pomocna. Nie ma problemu z załatwieniem innego pokoju, czy wystawnej kolacji dla dwojga (to ostanie oczywiście za dopłatą). Wiele fakultatywnych wycieczek, które pozwalają na ucieczkę przed nudą.
Super obsługa, można załatwić wszystko. Rzeczy, które gdzieś zostawiłem czy zgubiłem na terenie hotelu odbierałem na drugi dzień w recepcji. Zamówiłem na zakończenie kolację złożoną z frutti di mare - przepyszna, aromatyczna i świeża.
Hotel wygląda na niedoinwestowany w kilku sektorach. Często brakuje napoi - wieczorem kończy się cola, piwo, a o winie można pomarzyć. To wino, które od czasu do czasu się pojawia, to jakiś biały, kwaśny sikacz. Na domiar złego ciepły. O "normalnych" trunkach można zapomnieć - dostępna wyłącznie tzw. egipska benzyna - czyli coś udającego whisky, gin itp. Gin z tonikiem smakuje jak rozpuszczalnik! Jedzenie mało urozmaicone i generalnie jest go dość mało. Jednak nikt nie chodzi głodny.
Hotel o średnim standardzie. Pokój dawno nie był odnawiany, stare meble, glazura w łazience zniszczona, łóżka wygodne, klimatyzacja działa. Jedzenie dobre i kuchnia bardzo się starała. Główną niedogodnością w pokoju był fakt, że moje dzieci zostały pogryzione przez insekty. Otoczenie bardzo ładne. Przy hotelu duża rafa koralowa, ryby, płaszczki, nawet delfiny udało mi się zobaczyć. Po angielsku ciężko się dogadać z obsługą prócz recepcji, gdzie z kolei poziom językowy jest super.
Rafa koralowa, kuchnia, recepecja.
standard pokoju, insekty w pokoju, nie działała jedna zjeżdżalnia.
piękna plaża smaczne posiłki ale więcej już nie zakupie wycieczki przez portal wakacje.pl, jest pośrednikiem i przy każdym problemie umywa ręce i odsyła do organizatora mimo to , że pieniądze za wycieczkę wpłaca się na ich konto za nic nie chcą wziąć odpowiedzialności
lokalizacja, piękna plaża , bar z przekąskami na plaży
brudne pokoje
Po raz pierwszy jestem w hotelu, w którym brakuje jedzenia, talerzy, sztućców i jeśli już nie są czyste. Pokoje nie są dokładnie sprzątane. W pokojach nie ma środków higieny osobistej. dział obsługi który jest bardzo miły i pomocny tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń. Cały ośrodek jest bardzo zadbany. Kilka zmian i byłoby idealnie.
Cały resort jest bardzo ładny zadbany
Wszędzie jest brudno jest to duży problem tego hotelu
Hotel ma świetna plaże z możliwością zobaczenia rafy , również przez dzieci bo są dość płytkie miejsca. Obsługa miła, zawsze kiedy się o coś poprosi ,potrafią sprostać oczekiwaniom. Mozna by jedynie do czystości się trochę przyczepic ale to w końcu taki kraj a pracują sami mężczyźni, więc powiedzmy że można zrozumieć. Posiłki urozmaicone i smaczne. Sympatyczni wszyscy, barmani, kelnerzy i pan z recepcji. Basen czysty. Nie brakuje leżaków ani ręczników. Ogólnie polecam.
Piszę tą opinię jako ostrzeżenie dla wszystkich, którzy chcą pojechać do tego hotelu na wakacje. Nie jedźcie tam!!! Sam hotel może i nie taki zły, ale pokoje brudne, zaniedbane, mieliśmy mrówki w łazience, a goście w pokoju obok karaluchy. Klimatyzacja zagrzybiała i wydaje głośne odgłosy, prysznic ze słabym ciśnieniem (kobieta włosów nie umyje). Boy hotelowy słabo sprząta, przejeżdża szmatą przez środek pokoju omijając kąty i łazienkę i jeszcze domaga się napiwku. Grzebie w rzeczach i w szafie. Przysługuje 1 butelka 0,5 l wody na głowę na dzień, co jest nie do pomyślenia w takim klimacie i temperaturze, a woda ta i tak głównie służy do płukania ust, która często dostarczana jest do pokoju dopiero późnym popołudniem. Problem z papierem toaletowym, po prostu go brakowało. Hotel nie ma 3 restauracji, tylko 1 jadalnię i to słabą. Jedzenie niedobre, często zdarzały się spleśniałe pomidory czy ryba. 90% gości miała zatrucie pokarmowe. Talerze brudne z resztkami jedzenia. Stoły na jadalni brudne, lepiące się, zalane i zniszczone. Wszystkie napoje serwowane w plastikowych kubkach zamiast w szkle. Słaby alkohol i drinki, właściwie to drinka gość musi skomponować sobie sam, a może on się składać z np. wódki i coli i to wszystko. Pomost inny niż na zdjęciach, którymi się reklamuje. Obsługa hotelowa słaba, menager hotelu kłócił się z nami gdy chcieliśmy polepszenia warunków w hotelu. Brak snack baru na plaży. Częste remonty w strefie basenowej, panowie układali kamyki i fugowali, wszędzie walały się wypalone papierosy i małe kamyki, które wbijały się w stopy i raniły do krwi. Animacje beznadziejne, animator pojawił się raz rano prowadząc poranną gimnastykę przy basenie, podczas której masował uczestników, a jak wiadomo nieudolnym masażem można zrobić wielką krzywdę. Wieczorne animacje odbyły się 2 razy i to tylko i wyłącznie przy pomocy gości, bez których takowe nie odbyły by się. Animatorzy powinni sami zapewnić rozrywkę i zaprezentować jakiś poziom, a w tym wypadku to goście robili całe show. Mogłabym wymieniać i wymieniać, to nie ma końca. Nie polecam tego hotelu największemu wrogowi! Nie jedźcie tam!
-basen -plaża -rafa
-brudne pokoje -niedobre jedzenie -brud na jadalni -brak restauracji a\\\'la carte -kiepska obsługa hotelowa -trzeba płacić za wodę -niedziałające zjeżdżalnie wodne -ciągłe remonty w strefie basenowej -brudne leżaki -porozrzucane papierosy -mrówki, karaluchy
Jak wyżej. Nie polecam. Opinie są dobre, ale chyba stare bo to co prezentuje ten hotel to porazka.
Mały kameralny, wszędzie blisko. Plaza ladna. Fajne molo z super zejściem na rafy gdzie jest mnóstwo rybek.
Dla nas największy problem z jedzeniem i obsługa hotelu. Bardzo maly wybór porównując hotele w tej samej klasie. Owoce - melony i arbuzy niedojrzałe. Pomarańcza wyschnięte. Jedynie dobre winogrona. Sniadania totalna porażka. Mleko w proszku, jajka, serki średnie w smaku. Naleśniki zawsze zimne. Ciasteczka najczęściej wczorajsze. Obiady troche lepsze. Kolacje do zaakceptowania. Woda pol litra na osobę reszta w uzupelniaczach nalewana z kranu. Czystość w restauracji to kolejna porażka. Nie zachowują zadnych zasad bezpieczeństwa covid. Jakość jedzenia niestety beznadziejna. Bar na plazy podaję tylko napoje i alkohol a w ofercie miały być przekąski.Brudno niestety. Internet słaby tylko w lobby.
Proszę się nie sugerować wieloma dobrymi opiniami na tripadvisor, one są pisane na zamówienie. Wybraliśmy ten hotel, ponieważ poleciła nam go osoba z biura, jak i później weryfikowaliśmy opinie na trip. Niestety biuro nie zweryfikowało stanu hotelu po pandemii. Nam po 3 dniach udało się zamienić na inny hotel, bo 2 tygodnie w tym hotelu oznaczało by popsute wakacje. Hotel podobno był odnowiony w 2021 roku, tak jest podane w ofercie, ale to chyba jakaś kpina lub nieprawdziwa informacja. Hotel nie ma nic wspólnego z 4 gwiazdkowym hotelem w Egipcie, jak ktoś chce mieć dobry hotel 4 gwiazdkowy to niech wybierze Utopia. My chcieliśmy spędzić wakacje w dobrej egipskiej 4 i nie zapłaciliśmy mało, na miejscu zastaliśmy wielkie rozczarowanie, jak i reszta Polaków. Podstawowe wady hotelu to: za mało zatrudnionych ludzi do obsługi, co oznacza że wymienione w ofercie bary nie są otwarte wszystkie brakuje produktów w barach, gdyż obsługa jak otwiera drugi bar, musi przenieść asortyment z kolejnego brud na stołówce, gdyż ciężko ją nazwać restauracją jest czas kiedy na stołówce brakuje talerzy nie działające automaty do kawy oszczędzania na klimatyzacji w stołówce podawanie przez obsługę wybranych posiłków typu sałatki, owoce oraz ciasta, co nie powinno mieć miejsca dla tego typu pożywienia. Niekiedy obsługa podawała owoce gołymi rękami zapyziałe pokoje, z niedziałającymi sejfami, prysznicami z kamieniem oraz wadliwą klimatyzacją. Tą ostatnią próbowano naprawić, ale bez skutku. Brak animacji. Ludzie sami sobie organizowali rozrywkę, po czym manager hotelu biegał z aparatem, robiąc im zdjęcia wysyłając do biura, że animacje są brak przekąsek na plaży i przy basenie. Raz po awanturze napiekli naleśników i robili ludziom zdjęcia, jak podchodzą i biorą przekąski, żeby robić propagandę dla biur podróży Podsumowując, dopłaćcie naprawdę kilkaset złotych do sprawdzonego hotelu, a nie pakujcie się za 300- 500 złotych w tańszy hotel.
Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Podczas zakwaterowania recepcjonista oczekuje łapówki za "lepszy pokoj",a następnie po 10 minutach łaskawie sprawdza rezerwacje i wymienia klucze na wykupiony pokój przy basenie. Internet działa wyłącznie przy recepcji, spowolniony gdy korzysta więcej osób. Pokój z widokiem na basen i balkonem - w styczniu zimny (plus za działający ciepły nawiew). Lazienka najlepsze lata ma już za sobą - cieknaca woda z kranu, zepsuta uszczelka, często żółta woda lub całkowity jej brak, zapach trudny do zniesienia, prysznic a wlasciwie natrysk z paskudną podłoga i ścianami (można obawiać się grzybicy). Ręczniki i pościel w ogóle nie wymieniana. Sprzątanie pobieżne. Woda butelkowana pojawiła się po zgloszeniu u rezydenta, a male mydełko i żele raz na pobyt po 4 dniach. Stołówka, bo nie można jej nazwać restauracją, nie zachęca do jedzenia - brudne sztućce, często brak filiżanek, klejąca się podłoga, brak serwetek. Brudne okna w spokoju i w lobby. Basen z podgrzewaną wodą w styczniu raczej chłodny. Ogród zadbany. Plaża i molo to najlepsze punkty tego hotelu. Animatorzy ok. Miły pan z hotelowego sklepiku. Obsługa pracuje tylko gdy w hotelu jest szef i ich kontroluje. Obok hotelu trwa budowa, przez co od rana słychać hałas, otoczenie poza hotelową plażą zasypane śmieciami. Zdecydowanie hotel przestarzały, trudny do zniesienia, nie zasługuje na 4 gwiazdki. Nie polecam.
Plaża, molo, rafa Animatorzy
Łazienka Brak internetu Obsługa Jedzenie
Moim największym nie zadowoleniem był fakt przyznania mi pokoju usytuowanego daleko od stołówki i recepcji, prawie przy morzu. Jako osobie niepełno sprawnej, poruszającej się o kuli, /po dwóch operacjach kolana/ pokonywałam przez 7 dni- sześć razy na posiłki i z powrotem. Prosiłam zarówno ja jak i rezydent o taki pokój, ale powiedziano że nie mają takich pokoi, nie przeniesiono mnie także gdy zwalniały się pokoje bliżej stołówki, gdy ktoś wyjeźdzał . Proszę wykreślić opis że w hotelu są pokoje dla niepełnosprawnych i hotel posiada udogodnienia dla niepełnosprawnych, bo to nie prawda. Lodówki w pokojach w większości nie działają, pościel nie świeża, oświetlenie fatalne. Szkoda że takie wady które można małymi nakładami pieniędzy poprawić, są wadą tego hotelu i obniżają jego walory.
położenie przy morzu, rafy koralowe, plaża -piasek, ładne otoczenie dużo zieleni i kwiatów,
pokoje sprzątane nie dokładnie, pościel ma wiele do życzenia nie prasowana, szara łazienka nie domyta, brak dostatecznej ilości / na dwie osoby / żelu do mycia, szamponu i mydła . lodówka grzeje a nie ziębi !!!!, szafa brudna, sejf uszkodzony -nie działał, oświetlenie fatalne, lampki nocne z ciemnymi abażurami,brak oświetlenia punktowego, będąc w grudniu po kolacji można tylko iść spać , na dworze zimo /temperatura spada o co najmniej o 10 stopni/, a w pokoju ciemno nie można czytać książek, ani rozwiązywać krzyżówek.
świetna obsługa,dobre jedzenie,porządek bezpieczny nie ma się czego przyczepić
Kameralny ,wygodny
Bylo mega super pozdrawiam wszystkich pracowników cały team animation wszystkich kelnerów na beach plaży przy leżakach obsługę na pomoście msr Ray-Ban .. basenie i w lobby bar ????
Piękna plaża do snurkowania której może pozazdrościć pobliski hotel albatros który niby jest dla bogaczy nuda nuda beznadzieja mają lepsze leżaki z baldachimem ale plaże fatalna plaża tego hotelu nostti beach jest najlepsza w Marsa pomost otwierany praktycznie codziennie z rana lub po południu gdy mniejsze fale są to dla bezpieczeństwa turystów mogło by być lepsze zejście tak jak w albatrosie to fakt drewniane s gody łagodniejsze ale do poprawy jedzenie jest oki i nie ma co narzekać animacje mogły by być lepsze bo ciągle się powtarzają jeśli jest się 14dni ale ekipa jest oki poza DJ który puszcza hip hop like dis.. by ludzi nie było i by oni mogli też odpocząć. Wzamiast oferują wycieczki do klubów nocnych dyskotek w Puerto Ghalib koszt około 17dol. A na miejscu mają super miejsce na stworzenie disco dla wszystkich tylko im się nie chce dyskoteka wie znów pusta bo nie potrafią zachęcić młodzieży dzieci i strasznych jedzenie jest oki brakuje arbuza który jest sporadycznie a Polacy Czesi lubią których jest najwięcej i Niemcy również przekąski na plaży tylko słodkie bułki i nic więcej obiad na plaży to jeden dzień hamburger frytki drugi zaś hot dog i frytki kilka pomidorów sałaty i tyle duże braki pod względem obiadu to nazywa się nie obiad a przekąska a przekąska to nie przekaska tylko zwykła buła słodka co do klientów i obsługi łącznie. Animatorzy chodź brakuje im pomysłów super pozdrawiam cały Team i traktują ludzi dobrze uśmiechnięci jest kilka osób które tylko patrzą na dolara ale tak jest wszedzie największy zapierdziel ma chłopak na basenie przy barze Nobla mu trzeba dać skąd bierze siłę na dalsze prace hotel jest camralny i nie ma kolejek przy barach brskuje tonic albo gin leja egipski benzin albo srpite w proszku. Fanta też w proszku po spożyciu język zostaje pomarańczowy na wodę w pokojach oszukują ile byś id nie byli czasu zawsze będą dwie butelki jak policzycie pobyt czy pijecie czy te nie nic się nie zgadza jak do lodówki wynoszą temu zimne kto dał napiwek a wam stawiają ciepłe niby nowe personel od sprzątania pokojów to mafia na plaży Bleach bar super obsługa i od leżaków super ludzie życzliwi pomocni lobby bar rowniez do 23 traktują dobrze uwaga na plaży zdążają się kradzieże ręczników a jak wiadomo zgubicie ukradną to kara 25e w tym przypadku okazało się że to polki młode ukradły Czechom
Ogólny problem hotelu polega na tym że brakuje szklanek w porze obiadu czy też kolacji nawet i przy barze następny problem dotyczy klientów którzy przyjeżdżają rano tak mają lot muszą czekać prawie do 14 w tym czasie dzieci mogą być głodne a recepcja nie zakłada opasek do momentu meldunku i przyjazdu po mimo że czeka się na pokój ludzie nie znajacy języka nie upomną się przecież? Prawda?. Idiotyzm jak dla mnie nie zrozumiałe oni powinni to wiedzieć. Że nie każdy zna języki obce to powinno się zmienic na lepsze! to samo tyczy się wyjazdów do Polski czy gdzie kolwiek jak ktoś się nie upomnie pokój do 12trxeba opuścić ale opaski zabierają chodź wylot z hotelu odbywa się np i godzinie 16 na lotnisko albo później
Witam.Wakacje czerwiec lipiec 2019.Hotel bardzo fajny cudowna obsługa i animatorzy w szczególności Lola niestety słabe jedzenie i bardzo mały wybór.Bardzo dużo Czechów i Polaków to na plus.Polecam hotel dla par i rodzin z dziećmi. Ogólnie hotel polecam.
Cudowna obsługa i animatorzy
Jedzenie
Hotel bardzo fajny dla osób nie wymagających,cudowny personel i animatorzy. Alkohol super jedzenie mały wybór ale każdy znajdzie coś dla siebie.Polecam.
Cudowny personel wszyscy przemili
Bzdetne rzeczy
Zdecydowanie polecam! Odpoczelam jak nigdy. Piekne morze, swietna obsluga i sympatyczni ludzie wokół. Czulam sie wysmienicie
Spokojny piekny zakątek. Zaletą hotelu jest jego polozenie bliziutko morza. Cudna plaża i spokój. Bardzo wygodne,czyste pokoje. Obsługa mila i symparyczna. Jedzenie pyszne! Nie trzeba stac w kilometrowych kolejkach do baru bo hotel jak na egipskie warunki jest kameralny. Polecam i chetnie tam wrócę!
Slaby internet