Atrakcyjne położenie: przy centrum rozrywkowym Grand Mall, ok. 10 km od centrum Hurghady
Rozrywka: międzynarodowy program animacyjny, lokalne występy, gry i zabawy w basenie
Udogodnienia dla dzieci: międzynarodowe programy animacyjno-rozrywkowe, brodzik i plac zabaw.
W Egipcie jesteśmy 2 razy do roku, byliśmy 7 raz w tym hotelu .jest super jedzenie dobre wybór ogromny barów i restauracji na samym terenie 7.plus kilka Ala karta .okolica hotelu jak z bajki .plaża długa szeroka wejście do wody spokojne, bez uskoków praktycznie bez kamieni.hotel zdecydowanie na spokojne wakacje bez Aqua park i bez atrakcji dla dzieci .
Teren hotelu, okolica, plaża,ogromna ilość barów i restauracji
Pokoje do odświeżenia, ale ich stan jest i tak ok.
Hotel bardzo ładny, czysto wszędzie, wygodne b. szerokie łóżko. Obsługa pomocna, uśmiechnięte chłopaki. Baseny czyste, duży z ciepłą wodą. W łazience ciepła woda o każdej porze dnia i wieczoru.
Położony w dobrym miejscu przy ślicznym deptaku. Ładna plaża, na którą idzie się mostkiem nad ulicami.
Nie widziałem
Pokój bardzo duży ,przestronny, czysty. obsługa dba o zachowanie standardu hotelu.
Hotel w centrum Hurghady .Piękny ogród ,czysty basen ,rewelacyjna restauracja .Obsługa na wysokim poziomie wszyscy bardzo pomocni.
Dla mnie hotel bez wad.
Bardzo ładny duży hotel, można się w nim zgubić ale obsługa pomaga w pierwszych dniach, pyszne świeże jedzenie, pokoje czyste, basen z podgrzewana woda i super animacje no piana w basenie, joga, dyskoteka, dodatkowo możliwość jedzenia wieczorem w restauracjach libańska, azjatycka, włoska, hinduska za darmo płaci się tylko za napoje, super obsługa, piękna roślinność, przejście do morza droga lub mostem przez drugi hotel, jest strefa cicha i głośna z zabawami dla każdego coś dobrego, polecam
Podgrzewana woda w basenie, pyszne jedzenie, możliwość jedzenia wieczorem w innych restauracjach
Wifi tylko w lobby i to słabe, ogromy obiekt nie ma opisów i żadnych strzałek co jest gdzie dostaje się tylko mapkę ale można się zgubić
Hotel na zewnątrz robi magiczne wrażenie, palmy, dużo zieleni , kilka basenów. Pokoje wymagałby remontu , ale nie ma w nich pieśni, brudu. Główna restauracja serwuje mnostwo jedzenia, które było bardzo smaczne. Dostępnych jest kilka innych restauracji po wcześniejszym zapisaniu się. Kelnerzy , barmani, osoby sprzątające a także osoby z recepcji bardzo miłe, pomocne i dbają o swoich klientów. Warto jest dawać napiwki. Alkohol prosto z butelek. Przejście na plażę przez inny hotel, który często jest mylony z hotelem w którym przebywaliśmy czyli Grand Resort (tam są dużo gorsze warunki). Plaża ładna, dostępne napoje alkoholowe i leżaki. Można jeść w restauracji i przebywać przy basenie w strefie bez dzieci (są dwie opcje).
Widok w środku hotelu na baseny i zielen zieleń. Zadowolona obsługa nie narzekająca, że jesteśmy Pyszne i roznorodne jedzenie
Jeżeli jedziesz na całodniową wycieczkę z innego biura podróży niż oni akceptują, nie dostajesz posiłku na drogę
Cudowny hotel, duże pokoje, wyśmienite jedzenie. W styczniu jeden basen podgrzewany do temperatury 29 stopni, bardzo komfortowe.
Obsługa hotelowa, kulturalna nienachalna, miła i na najwyższym poziomie. Jedzenie przepyszne.
Materace na basenie dosyc zuzyte.
Wspaniały pobyt, obsługa miła, fajne animacje, wszystko tak jak należny, bardzo zadowalana z pobytu
PIONO-PART nigdy się z tym nie spotkałam, fantastycznie rodzice z dziećmi jak i pary, super pomysł
Brak, na pewno wybrałabym raz jeszcze ten hotel
Wszystko Ok to przyzwoity hotel adekwatny do ceny zakupu byliśmy w nim czwarty raz. Polecam go z czystym sumieniem
Lokalizacja oraz obsługa
Super hotel.pyszne jedzenie,miła atmosfera ,ciekawe animacje, polecam serdecznie
Wszystko mi się podobało....
Jak najbardziej polecam negatywne opinie to jakis dramat wyjmij kija z tyłka i ciesz sie wakacjami a nie szukać dziury w całym.
Otoczenie budynki w nocy jak w bajce duzo restauracji
Niemcy są lepiej traktowani.
Hotel i warunki plus obsługa na bardzo wysokim poziomie jedzenie dla każdego i dla wybrednych też się znajdzie .Jedzenie w formie szwedzkiego stołu
Hotel jest w kształcie koła wychodzisz i widzisz trzy baseny i otaczające ich palmy cóż można więcej bdb
Nie ma takiej opcji wszystko było w jak najlepszej odsłonie
Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany. Hotel duży bardzo ładny, bardzo dużo zieleni. Basen podgrzewany. Jedzenie w hotelu rewelacyjne, wszystko dobrze doprawione.
Bardzo dobre jedzenie, pokoje czyste, każdy pokój posiada duży balkon. Podgrzewany basen
Za przygotowanie lang boxa trzeba było zapłacić 10$ Obsługa przy barze mało sympatyczna Internet dostepny tylko w lobby, w pokojach płatny.
Hotel zadbany,czysto jedzenie pyszne bardzo miła obsługa
dużo restauracji, lokalizacja
Bardzo duża powierzchnia
Pokój wymaga lekkiego odświeżenia łazienka większego. Ogólnie spoko łóżko wygodne miekkie. Baseny ok mało animacji. W pokoju lodówka klima . Europejskie 3 gwiazdki.
Spokojnie cicho. Pokoje z w miarę dużymi balkonami i same pokoje są duże. Przestronne lobby i fajna obsługa (na barze jedna zmiana to masakra). Dla nie wymagających może być.
Monotonne jedzenie nie do myte łazienki po dwóch dniach przestali robić figurki z ręczników mimo tipa . Dość ciemnne pokoje praktycznie cały czas mieliśmy zapalone światło.
Pobyt cudowny. Hotel co prawda w starszym stylu ale przepiękny. Ogromna przestrzeń. Mnóstwo zieleni. Obsluga dbająca o gościa.
Dostępne 3 baseny. Duża restauracja i dodatkowa jeszcze jedna, która wydawała śniadanie. Działające bez problemu wi fi. Mnóstwo zieleni. Dużo atrakcji przy basenie oraz w porze wieczornej. Położenie hotelu blisko centrum i lotniska.
Minusem jest brak bezpośredniego dostępu do morza i plaży, ale to spacer rzędu 5 minut.
Wszystko było na najwyższym poziomie. Obsługa bardzo miła .
Nie mam żadnych zastrzeżeń. Hotel jest bardzo ładny,
Nie zauważyłem
2 raz tam byliśmy polecamy , miła obsługa , jedzenie ,fajne baseny
w centrum , miła obsługa,dobre jedzenie
brak bezpośredniego dostepu do morza
Ogólnie nie polecam . Internet kosztuje w hotelu 25 dolarów za 1 urządzenie i działa słabo ,jak na rzekomo luksusowy hotel słabo . Mój ojciec nie mówi po angielsku ,kelnerzy zrobi sobie z niego żarty i nalali mu wody zamiast wódki i on to wypił i mieli dobry ubaw ,gdy zobaczyli że podszedłem szczerzyli się pytając sie czy chce wódkę .żenafa Tak robi sie w luksusowym hotelu ?
Hotel ladny nadgryziony zębem czasu ale tego się spodziewałem i tego oczekiwałem i to w zasadzie jedyny plus .w hotelu jest ogólnie nudno wieczorami noc nie nie dzieje w dzień wiosny aerobik centrum rozrywkowe o którym piszą to kilka budek w pasażu z pamiątkami i restauracje .jedzenie mały wybór i śmiało mogę powiedzieć że paskudne ,niestety wymagający ale jedzenie jest mało smaczne ,są pozycję zjadliwe ale ogólnie słabo ,uwielbiam bakłażana który jest częsty w Egipcie a tu Lipton. Nie poleca
1. Brak miejsc do siedzenia przy kolacji ,czekasz nawet 40 minut. 2.brak talerzy ciągły ,a i sprzątanie po gosciach którzy już zjedli trwa długo . 3 . Chamscy kelnerzy którzy dla żartu ndlali ojcu wodę i śmiali się z niego 71 latek. 4.Drogi 25 dolarów internet który nie dziala 5. Brak opisanych szyldem z nazwy restauracji l carte ,ludzie nie wiedzą czy mogą wejść bo hotel ma niektóre płatne miejsca i to widać po turystach ,gdzie na kolacji nie ma gdzie siąść a w alla carte jest pusto .
Pobyt w Red Sea Grand Resort oceniamy jako niezapomniany pod wieloma względami, zarówno pod kątem emocjonalnym, jak i doświadczeń wakacyjnych. Warto zostać do końca tej opinii, bo zdradzimy kilka praktycznych wskazówek, które mogą uczynić Wasz pobyt równie wyjątkowym. Pokój i udogodnienia Po przyjeździe do hotelu około 3:00 zameldowanie przebiegło sprawnie. Pokój był przestronny i czysty, a jego główną zaletą był duży balkon, na którym każdego wieczoru podziwialiśmy rozgwieżdżone egipskie niebo. Dla nas wyjątkowym przeżyciem było zaręczenie się właśnie w tym miejscu - przy szumie wiatru, na balkonie z widokiem na kompleks hotelowy i basen. 🥂 W środku pokoju znaleźliśmy wygodne łóżko, dobrze działającą klimatyzację i lodówkę, którą uzupełniano codziennie butelkowaną wodą. Była też czajnik i zestaw do parzenia herbaty oraz kawy. Niestety internet działał jedynie w lobby, co dla nas było raczej zaletą - mieliśmy okazję „wylogować się” z codziennego zgiełku. Plaża i otoczenie Plaża hotelowa znajduje się zaledwie 5 minut spacerem od głównego budynku i jest naprawdę urokliwa. Piasek miękki, wejście do morza łagodne, co jest idealne dla rodzin z dziećmi i osób mniej pewnych w wodzie. Warto zabrać maskę do snorkelingu, bo już kilka metrów od brzegu można obserwować podwodne życie - od kolorowych rybek po koralowce. Przy plaży dostępne były darmowe leżaki oraz daszki chroniące przed słońcem. Obsługa dbała, by każdy gość czuł się komfortowo, dostarczając zimne napoje i przekąski z beach baru. Restauracje i jedzenie Posiłki były różnorodne, więc każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Od klasycznych dań kuchni międzynarodowej, po lokalne przysmaki, jak kofta czy hummus. Śniadania w formie bufetu obejmowały świeże pieczywo, owoce, omlety robione na życzenie i aromatyczną kawę. Obiad i kolacja to prawdziwa uczta - polecamy szczególnie wieczory tematyczne z owocami morza. Wielką zaletą była możliwość skosztowania lokalnej herbaty hibiskusowej, serwowanej w barze przy basenie. Atrakcje i animacje Hotel oferował bogaty program animacyjny. Od porannych zajęć jogi na trawie, przez aerobik w basenie, aż po wieczorne występy na żywo i pokazy taneczne. My jednak spędzaliśmy więcej czasu na romantycznych spacerach w ogrodach hotelowych i zwiedzaniu okolicy. Warto wybrać się na rejs łodzią na rafy koralowe - to niesamowite przeżycie! Dla tych, którzy wolą spokojniejsze rozrywki, na terenie hotelu dostępny był także salon masażu i sauna. Bardzo przyjemnym miejscem na relaks był też taras z widokiem na basen, gdzie wieczorem można było posłuchać muzyki na żywo. Rady dla przyszłych gości Maska do snorkelingu to must-have! Podwodne życie w tej części Egiptu jest zachwycające. Zabierzcie lekką kurtkę lub szal na wieczory - październikowe wieczory mogą być wietrzne. Jeśli zależy Wam na szczególnie romantycznej atmosferze, poproście o pokój z balkonem z widokiem na basen - zachody słońca są tam magiczne. Internet jest dostępny tylko w lobby, więc warto przygotować się na offline’owe wakacje. Sprawdzajcie godziny wylotu w książce informacyjnej ETI w lobby. Godziny mogą ulec zmianie nawet kilka godzin przed odlotem. Nie martwcie się jednak - pokoje są dostępne do samego wymeldowania, a przed przyjazdem autokaru na lotnisko hotel oferuje zimne napoje. Jeśli planujecie wycieczki z biur zewnętrznych, pamiętajcie, że za lunch box lub wcześniejsze śniadanie możecie być poproszeni o dodatkową opłatę. Podsumowując, Red Sea Grand Resort to idealne miejsce na wakacyjny relaks i wyjątkowe chwile - szczególnie dla par. Warto zaplanować wizytę w październiku, gdy temperatury są przyjemniejsze niż latem, a hotel nie jest przepełniony. Życzymy udanego pobytu i pięknych wspomnień!
Przestronne pokoje z dużymi balkonami. Bardzo bliska, piaszczysta plaża. Różnorodne i smaczne jedzenie z lokalnymi akcentami. Profesjonalna obsługa i bogaty program animacyjny. Idealne miejsce dla osób szukających spokoju i romantycznej atmosfery.
Internet dostępny tylko w lobby. Przy wejściu do morza drobne kamyki - obuwie ochronne może się przydać. Czasem brakowało miejsc w restauracji w godzinach szczytu. Brak dużego aquaparku na terenie hotelu.
Obiekt hotelowy duży. Pokój przestronny. Miła atmosfera i i życzliwa obsługa.
Obiekt posiada kilka basenów, dużo punktów gastronomicznych i zadbana zieleń której było dużo.
Słabo oznaczone drogi do poszczególnych punktów gastronomicznych i recepcji ze względu na duży obszar hotelu