Red Sea Makadi Palace

Cudowne miejsce!!! Piękna architektura, super rozplanowana! Dobre jedzenie, super obsługa!

Klimatyczny obiekt jak z bajki o Szeherezadzie ,zwłaszcza wieczorem . Pokoje wygodne, lecz zużyte. Jedzenie do wyboru w 5 restauracjach. Osobiscie preferowałam typowo egipskie jedzonko. Plaża wygodna rozległa ,mozna dojść do jeszcze dzikiej plaży.

Do hotelu dojechaliśmy w ok. 50 osób o godz. 2 w nocy, na zameldowanie czekaliśmy do 3.20. W recepcji był tylko jeden pracownik, który ewidentnie nie ogarniał sytuacji. Mieliśmy dostać 3 pokoje blisko siebie, ale przydzielił nam pokoje bardzo daleko na różnych piętrach w dwóch różnych budynkach, chociaż pokój obok naszego był wolny jeszcze przez następne 3 dni. W naszym pokoju było tylko 1 duże łóżko dla nas z mężem i 16letnim synem. Po interwencji w recepcji ktoś z obsługi doniósł 2 prześcieradła i poduszkę i rozścielił to dla syna, który ma 180 cm wzrostu na małej kanapie przy stoliku kawowym.

Pokoje stare bardzo ale to bardzo brudne .Np w dniu wigilii stolik płaty 11 euro za osobę aby zjeść kolację all in

Zacznę od przyjazdu do hotelu i powrotu, czyli money, money, money.... Opinia będzie dość długa. Po przyjeżdzie do hotelu i podejściu do recepcji Pan z uśmiechem na ustach powiedział, że mamy usiąść, on będzie zapraszał, bez kolejki recepcji, jak to w innych hotelach. Dotarliśmy po północy, pełny autobus..., zmęczeni, więc perspektywa nieciekawa, bo Pan był sam w recepcji, soecjalnie pytałam czy jeszcze ktoś będzie. Nie zadbali nawet o szklankę wody dla nas. Nie czekaliśmy długo, Pan mnie przywołał. Byliśmy w 3 pary, wszyscy około 70-ki.... 1 para znajomych po raz pierwszy w Egipcie. Pan, młody w okularach rozpoczął nasz meldunek. Czy chcemy w pobliżu siebie, czy z widokiem na morze, my oczywiście tak. Na to Pan po 10 dolarów za pokój. Więc pierwszy szok! Mówię, że obejrzymy pokój i wtedy mu damy. Pan na to, że nie, teraz, więc zapłaciliśmy. Po wejściu do pokoji okazało się, że 2 mają widok po wejściu na balkon, boczny widok na morze, 1 pokój niekoniecznie. Teraz rozumiem, dlaczego nie może stać kolejka przed recepcją. Kasa, kasa, kasa... Bez świadków, oficjalnie! Drugi moment to wymeldowanie. Po oddaniu karty Pan sobie zażyczył 22 euro za kolację wigilijną. Zapłaciłam kilka dni przed wigilią jednemu z Panów, który agitował na kolację. Dostałam " bilet " poprosiłam o potwierdzenie i spoko. Przy wejściu do restauracji Dome, bilet nam zabrano. Pan w recepcji zdecydowanie potwierdzał, że nie zapłaciliśmy i żądał zapłaty. Ja oczywiście nie znam imion ani nazwisk ale udało mi się ustalić przy pomocy innego-kelnera kto to. On przekazał pieniądze jeszcze innemu..., I ten jeszcze inny dopiero płacił w recepcji. Gdybym się nie umiała dogadać i byłoby mało czasu do wyjazdu, to pewnie Pan z recepcji zmusił by nas do ponownej zapłaty. Kolejna perełka, to herbata z hibiskusa... Nasz sympatyczny kelner zaproponował, że może nam sprzedać za 10 dolarów dużą paczkę herbaty. Wiem, że to dużo, przepłaciliśmy ale w domu okazało się, że jest tego 97 dkg.... Znów oszukaństwo. W Piano, chyba 1 z szefów proponował nam sprzedaż rumu, wódki czy też innych alkoholi w butelce... Byłam 15 raz w Egipcie a z czymś takim nigdzie się nie spotkałam. No i panowie na plaży.... wręcz wymuszali pieniądze za przyniesie materaca na leżaki. Ostentacyjnie czekali! Ale tu znów, ich szefowie odbierali od nich kasę... O rezerwacji leżaków dla niemieckich turystów też wspomnę. Panowie plażowi mają ręczniki i kładą je na leżakach dla Niemców. Jak pisałam wielokrotnie byłam w Egipcie, ZAWSZE daję bakszysz, różne słodycze ale takie traktowanie Europejczyków jak bankomaty w tym hotelu jest nagminne. Dostał np. chłopak przy toaletach czy ogrodnik. To tyle narzekania. Hotel jest stary, ale czysto, bardzo dbają o czystość. Jest basen z ciepłą wodę dla zmarzluchów, piękny teren, pyszne jedzenie, dużo owoców. Dojście do rafy kiepskie, bo jest bardzo płytko i dojście po martwej rafie ale sama rafa jak na Hurghadę jest całkiem fajna. Za to można popływać przy hotelu Watetworld, bezpośrednio z plaży, piasek. Podsumowując, na pewno tam wrócę ale nie dam się już nabierać na kasę. Mam nadzieję, że może ktoś z biura ETI przeczyta a ktoś z menadżerów zwróci uwagę na pracowników. A dla przyszłych gości Makadi Palace mam nadzieję przydatna informacja.

Nazwa  Red Sea Makadi Palace
Miejsce  Egipt / Hurghada / Makadi Bay
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, rozrywka i życie nocne

Tuż przy hotelu rozległa, prywatna plaża z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej.

Rozrywka: wieczorne programy rozrywkowe i muzyka na żywo.

Sport: 6 kortów tenisowych, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka i piłka wodna.

Atrakcyjne położenie: w Makadi Bay, ok. 30 km na południe od Hurghady.

5.2

Wyświetlono 145 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Styczeń 2025

Zalety

Architektura.

Wady

Nie ma wad.

Arleta

Pobyt - Grudzień 2024

Zalety

Możliwość spacerów po pasażach i sąsiadujących hotelach .

Wady

Stare pokoje .

Pobyt - Grudzień 2024

Zalety

Piękna orientalna architektura budynków oraz zadbane piękne palmy w ogrodzie.

Wady

Pokoje, a zwłaszcza łazienki, wymagają gruntownego remontu i wymiany mebli.

1.0

Pobyt - Grudzień 2024

Zalety

Tragedia uważajcie i zastanówcie się czy macie ochotę za wszystko placic

Wady

Pokoje brudne na tak leżaków na plaży ewentualnie że dasz w łapy jak za wszystko w tym hotelu to będziesz miala

Pobyt - Grudzień 2024

Zalety

Rozległy teren, mnóstwo zieleni, rozmaitej roślinności, ogrzewany jeden z basenów, pyszne jedzenie. Ekstra jedzenie w restauracji a la carte Botanical.

Wady

Katkolomne dojście do rafy, bardzo płytkie morze, na każdym kroku naciąganie na pieniądze.

Pobyt - Grudzień 2024

5/5 pobyt świąteczny-cena adekwatna do jakości. Bardzo udany pobyt.

Zalety

Orientalna architektura, położony pośród pięknego ogrodu, dużo basenów (1 ogrzewany). W hotelu było czysto, dobrej jakości bielizna pościelowa. Dobre jedzenie (kilka restauracji do wyboru) głównie kuchnia europejska. Na pewno jednak w sezonie przy pełnym obłożeniu będą kolejki w oczekiwaniu na stolik na kolacje. W większości mila obsługa, chociaż zdarzały się wyjątki m.in. w tajskiej restauracji.

Wady

Lepsza obsługa i stosunek do gości z Niemiec.

Wiktoria

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel piękny, cudowna obsługa, pokoje są naprawdę duże i dobrze utrzymane. Przy basenach zawsze bez problemu można znaleźć wolny leżak, na plaży też. Hotel ma bezpośrednie zejście do rafy co jest dodatkowym atutem.

Zalety

Przestronne pokoje Miła obsługa Dobre jedzenie Piękna plaża Cudowny ogród

Aleksandra

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel wymaga remontu, ale na standardy egipskie był bardzo ładny, duży obszar, pięknie rozbudowany, rozświetlony, dużo basenów.

Zalety

Dużo roślinnosci, miła, nienatarczywa obsługa, piękne widoki. Dużo restauracji z różnymi kuchniami.

Wady

Hotel troszkę stary i wymagający remontu,

Barbara

Pobyt - Listopad 2024

Hotel duży, piękne ogrody, dużo basenów to wszystko robi wrażenie, nocą przecudownie oświetlony, poprostu bajka

Zalety

Wszystko, chociaż pokój i łazienka mogłyby zostać odświeżone

1.0
Kama

Pobyt - Listopad 2024

Hotel nie zasługuje nawet na 3 gwiazdki Pobyt powinien być od soboty do soboty. Na miejsce dolecieliśmy w niedzielę o 3 rano , po czym w hotelu nie dostaliśmy nawet szklanki wody , nie wspominając j tą nawet o kolacji. Za to turyści z Niemiec byli witani kolorowymi drinkami , owocami, przekąskami. Żeby mieć pokój bez smrodu kanalizacji na starcie trzeba zapłacić 30$ Łazienki katastrofa, pościele, ręczniki jak ścierki do podłogi. Pierwszy raz widziałam aby w hotelu była gotowa kawa w baniaku zamiast ekspresu z którego można samemu zrobić kawę jaką chcemy. Hotel dla starszych ludzi, zero rozrywek i animacji. Leżaki stare , połamane , zniszczone. Plaża kamienista, po śniadaniu można zapomnieć o znalezieniu wolnego leżaka.

Zalety

Wady

Brudno Smród kanalizacji w pokojach Połamane leżaki Brak ekspresu do kawy Wifi tylko w lobby - bardzo słabe

Sanderka

pobyt bardzo udany, hotel duży położony w pięknym ogrodzie, co prawda stary ale starają się żeby było czysto, jedzenie urozmaicone, kelnerzy bardzo mili i pomocni,

Zalety

duży piękny ogród

Jacek

Hotel nie pierwszej młodości, ale czyściutki zadbany. Pokoje sprzątane na bieżąco co najmniej 1 raz dziennie.

Zalety

Przestronne pokoje. Dużo zieleni wokół. Czysta woda w basenach filtrowana całą dobę.

Wady

Brak Show Time, a każda pokazowa impreza dla gości hotelowych ekstra płatna!!! Obsługa wręcz bezczelnie domaga się dodatkowych opłat za wszystko!!!

Darek

Za tą cenę to na prawdę wypas. Jedzenie monotonne. Codziennie to samo. Animacje super. Czystość ponad przeciętną. Rafa piękna. Polecam

Zalety

Rafa i animacje i można potańczyć codziennie

Wady

Za tą cenę nie ma co narzekać

Marek

Świetnie spędzony czas w tym hotelu ,super animatorzy. Bardzo profesjonale zajęcia aerobiku ,jogi ,aqua aerobiku. Do wyboru plaża z piękna rafą koralową i piaszczysta oddalona ok 200 m, ale przy promenadzie .Świetne zabiegi masarzu (dodatkowo płatne),.Polecam wszystkie restauracje a la carte.

Zalety

Przestronny pokój ,ładny balkon .Duży wybór restauracji, urozmaicone jedzenie .Dbanie o czystość .Profesjonalna obsługa. Przepiękne otoczenie hotelu(ogrody ,baseny, promenada.

Wady

Pokoje do delikatnego remontu ,ale były czyste.

Rafał

Hotel bardzo duży w klimacie egipskim. Stosunek ceny do jakości bardzo dobre nie ma do czego się przyczepić. Obsługa miła jedzenie dobre

Zalety

Hotel bardzo duży każdy znajdzie coś dla siebie. Bezpośrednio przy wielkiej plaży. Obsługa miła. Jedzenie dobre.

Wady

Mało wadą hotelu jest to że obsługa jest niemiecko oraz rosyjskojęzyczna nikt nie mówi po polsku.

Gabi

Hotel jest ogromny, wzdłuż morza rozciąga się przepiękna promenada, niedaleko znajduje się molo do rafy, gdzie przy niewielkim szczęściu można spotkać żółwie. Ze względu na bliskość rafy warto zabezpieczyć się w buty do wody. Niestety nie pomyśleliśmy o tym wcześniej i nie skorzystaliśmy z wodnej ścieżki widokowej. Planujemy powrót i nadrobienie ;) Sam budynek nie wydaje się być najnowszy ale elewacja w kolorach ziemi tworzy super nastrój. Pokoje są bardzo duże, przestronne, składają się z części sypialnianej i dziennej z toaletką. Zaraz przy głównym wejściu do hotelu znajduje się Makadi Mall z wieloma restauracjami (gorąco polecamy) i sklepikami, ceny są takie jak w centrum. Co do jedzonka polecamy „okrąglak w marmurach”, codziennie coś nowego, pierwszy raz jedliśmy tak pyszne jedzenie w Afryce na all in. Ogromnym minusem hotelu jest nastawienie na niemców. Prędzej dogadacie się łamanym niemieckim niż angielskim.

Zalety

Ogromny, zielony teren. Pyszne jedzenie. We wrześniu nie brakuje leżaków (takie opinie widzieliśmy przed wyjazdem). Każdy znajdzie coś dla siebie. Planujemy powrót w maju z całą rodziną :)

Wady

Obsługa nastawiona na Niemców. To klasyk w Egipcie czy Tunezji ale nie aż na taką skalę. Mimo że dobrze wiedzą że nie posługujemy się niemieckim zwracają się do nas tylko w tym języku. Niechętnie obsługują Polaków bądź bywają opryskliwi.

Sylwia

Hotel fajny obsługa na stołówkach fajną , beznadziejne animacje część płatna nie warta swojej ceny nie polecam kupować . I totalny absurd hotel nie wydaje lunch box w przypadku kiedy korzystasz z wycieczek fakultatywnych od kogoś innego niż współpracująca z hotelem firmą . Czasy narzucania od kogo mam kupić wycieczkę dawno się skończyły . Ja leciałam z biura ETI opieka rezydentów fatalna interesuje ich tylko sprzedaż wycieczek

Zalety

Miły personel na stołówkach

Wady

Brak pomostu , brak wydawania lanch box kiedy nie korzystacie z wycieczek fakultatywnych z biura które współpracuje z hotelem. Nie ma możliwości korzystania ze zjeżdżalni z hotelu obok , płatne animacje które są totalnie beznadziejne szkoda pieniędzy . Wieczorne animacje nudne

GIZELA

Hotel olbrzymi, ale zagospodarowanie przestrzeni tak rozwiązane, że stwarza miejsca zarówno ustronne jak i miejsca dla osób lubiących aktywniejszą i wspólną zabawę. Byliśmy z mężem po raz drugi w tym hotelu i mamy wrażenie, że dania zostały poszerzone o kuchnię bardziej europejską i naprawdę smaczne. Baseny, morze, teren do dyspozycji stwarza, że nie ma możliwości się nudzić. Przy hotelu apteka, sklepy z pamiątkami i nawet optyk. Polecamy, my może wybierzemy się po raz trzeci.

Zalety

Rozległe, duże baseny - naprawdę super. Fajna plaża, przemiły personel od ogrodnika do bosa-szefa. Jedzenie - szeroki wybór, duża ilość lokali z których można było korzystać (jeżeli ktoś twierdził, że ciągle jadł to samo to już gruba przesada).

Wady

Słabe wi-fi podobno tylko w lobby, ale my nie narzekaliśmy bo nasz pokój był blisko nadajnika

Mirosław

Hotel już trochę wiekowy i przydałoby mu się odświeżenie. Jedzenie przyzwoite i z dość szerokim wyborem - nawet dla mnie niejedzącego mięsa, było coś do jedzenia;) Pokoje czyste i przestronne, lecz TV pamięta jeszcze XX wiek - ale są jakieś kanały po polsku - dla dzieci. Obsługa pokojowa miła i pomocna. Co do łazienek, to także czyste, ale zdecydowanie wymagają już remontów (już nie pasują do standardów 5*). Basenów jest dużo i każdy znajdzie coś i tu dla siebie, ale ten dla mnie najważniejszy - tzw. olimpijski (do pływania sportowego) był w remoncie. Dużym plusem to duża ilość drzew i zieleni wkoło. Dawało to radę w bardzo upalne dni i lepiej się sprawdzało niż parasole przy basenowe. Są też restauracje tematyczne: My skorzystaliśmy z Indyjskiej na zewnątrz hotelu i Tajskiej (jest na na miejscu) - wymagają wcześniejszej rezerwacji. Jakość jedzenia w restauracjach przeciętna, słabo doprawione (słabo trzymają tą kuchnię, do jakiej się sugeruje, że będzie), jakby kucharze się bali, że "normalnie" doprawione nie jest zjadliwe. Rzecz biorąc urlop udany, ale upalny temp. dochodziły do 39'C, a na pewne niedogodności można przymknąć oko.

Zalety

Duża ilość basenów i zieleni. Przyzwoite jedzenie. Przestronne pokoje. Ciekawa rafa.

Wady

Mało animacji, a te które są trwają chwilę. Słaba plaża i zejście do rafy. Trzeba najlepiej skorzystać z pomostu z hotelu obok. Brak ciekawych wieczorów - a te które na takie się zapowiadają, są płatne. Brak możliwości bezpłatnego skorzystania z atrakcji innych hoteli obok pomimo, że są z tej samej sieci "Red Sea". Jak chcieliśmy skorzystać z parku wodnego z hotelu obok to opłata 23 Euro od osoby.

5.9
Alicja

Hotel w ładnej architekturze , lecz niestety wymaga już odnowienia. Sprzątane codziennie, obsługa miła, ale nie wszystko było w cenie. Kawa mrożona soki płacone ekstra, 5 euro za sztukę

Zalety

Bliskoś rafy koraliwej przy hotelu

Wady

Za dużo panów z ofertami kupienia czegokolwiek. Od masaży po wycieczki, a na fryzjerze i paznokciach skończywszy!!!! nie było dnia żeby ktoś nie namawiali na coś. Nie było wiadomo co jest w cenie a co nie.. jak dla mnie mało informacji na początku. Aaa no i wisienka na torcie, brak internetu w pokojach i na basenach. Jedynie w okolicach recepcji ale i tak słaby zasięg.,,,.

Red Sea Makadi Palace